PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΑΧ ΑΥΤΗ Η ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΟΣΟ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΠΟΡΩΝΕΙ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Αχ αυτή η ΠΙΕΡΙΑ μου, που όσο με πληγώνει, τόσο με πορώνει. Και ξέρεις γιατί; Επειδή, όλο λέω θα τα αφήσω κι όλο, ξανά και ξανά, εκεί εγώ. Να θέλω τα καλύτερα κι ας μην κάποιοι εκεί έξω τα αξίζουν. Αχ αυτή η Πιερία μου, που της αξίζουν τα καλύτερα, μα τα καλύτερα δεν έρχονται. Γιατί; Μα οι άνθρωποι. Ξέρεις πως άνθρωποι ή οι άνθρωποι του τόπου που γεννήθηκα, είναι σαν τα μούτρα μου; Χαχαχαχαααα Κι εγώ πληγώνομαι, που θέλω και θέλω και θέλω τα καλύτερα για τον τόπο μου. Έ, δεν είμαι πλεονέκτης; Βέβαια και είμαι. Και άκου να σου πω. Της Πιερίας της αξίζουν τα μεγάλα. Της αξίζουν τα όμορφα. Της αξίζουν τα ωραία και καλύτερα. Όμως… Όμως, κοίτα γύρω και θα δεις. Κι αν δεν δεις, απλά ρώτα. Πήγαινε στον πεζόδρομο και ρώτα να σου πουν, ποιος φταίει και η Κατερίνη, ο βορράς ή ο νότος είναι στα μαύρα χάλια τους και τότε… Τότε θα καταλάβεις πως στον τόπο μας βασιλεύει το μέτριο και η μετριότις. Χάλια. Και θέλεις κι αύριο; Αχ αυτή η Πιερία μου… Που όσο με πληγώνει τόσο με πορώνει…

Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010

pieria-gr.blogspot.com ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 1 ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Βikiropoulos.blogspot.com
to No 1 blog ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ με ΑΓΑΠΗ και ΜΕΡΑΚΙ

ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο κήπος με τα ρόμπολαΈκατσα να ξαποστάσω

κάτω από δυό πεύκα, ρόμπολα

ψηλά στον Όλυμπο εκεί που γεννιούνται οι νεφέλες ,

για να σου γράψω αγναντεύοντας τον κόσμο από ψηλά

σα μικρός θεός

αρχαίος

μαζί με τους Ολύμπιους ,

στους κήπους με τα ρόμπολα

έξω από τα παλάτια των θεών με τα παγώνια να καμαρώνουν,

τις μούσες να σιγανοτραγουδούν και τις νεράιδες να χορεύουν!

Τη μορφή σου θαρρώ πως θωρώ

στο απέραντο το πέλαγος

το γαλάζιο, εκεί που κατεβαίνει ο ουρανός και σμίγει

…Γράφω πως νοιώθω για σένα

με λέξεις

σαν αγριολούλουδα μαζεμένα με το χέρι

για σένα

πάνω στη μυρωδιά της γης ,από την πρωινή δροσιά

-πριν τη στεγνώσει ο ήλιος , σε λίγο μεσημέρι-

Σου γράφω, για να μοιραστώ μαζί σου

την ευτυχία

της μουσικής σιωπής

τα χρώματα της φύσης

τη θέρμη που ολόγυρα και αργά –αργά σε ψάχνει

τώρα που η γαλήνη

έβγαλε από μέσα μου βαθιά, όλη μου την αγάπη!

Πιο δυνατή ,πιο αληθινή

μέσα από την ψυχή μου , σαν

ανάσα των θεών εδώ τριγύρω.

Σου γράφω , να δεις ο μύθος της αγάπης

πως είναι αληθινός …

Γιατί για αγάπη είμαστε πλασμένοι

και όλη η φύση γύρω μου

στα αλήθεια συμφωνεί…

Εραστές

στους κήπους με τα ρόμπολα

να συναντηθούμε

γιατί καίει για σένα ο πόθος μου, σαν τον ήλιο που ήδη πλησιάζει…

Η πεμπτουσία της αγάπης , αυτή η ανάταση η ξαφνική σου ανήκει

κι ας είσαι μακριά .

Eίσαι η σκέψη μου και είσαι εδώ μαζί μου,

μικρό μου αγριολούλουδο…


ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ


Ελληνίδες Έλληνες … πολυαγαπημένοι συμπολίτες μου έως πότε θα επιδιδόμαστε στα «εθνικά» αθλήματα του διχασμού κουτσομπολιού συκοφάντησης υποτίμησης και υπέρ-απλοποίησης; Πληγώνομαι αφάνταστα όταν σας βλέπω εδώ στο διαδύκτιο να διχάζεστε και να αλληλοκατηγορείστε.


. Η υπέροχη πατρίδα μας (και όταν μιλάω για Ελλάδα δεν εννοώ μόνο την φύση την ιστορία και το όνομα αλλά και εμάς τους πολίτες) δέχεται τόσο σκληρή και ανελέητη όσο και αριστοτεχνικά ενορχηστρωμένη επίθεση. Μια επίθεση που η πρώτες φάσεις της εξελίχθηκαν τα προηγούμενα 30 χρόνια. Χρόνια που εμείς συνειδητά ή υποσυνείδητα παίξαμε λίγο πολύ ρόλους του εχθρικού σχεδίου. Επιδιώκοντας το πρόσκαιρο όφελος και «βόλεμα» καταστρέψαμε τις υποδομές της και καταστήσαμε την πατρίδα μας μια «δικτατορία των μετρίων» όπου οι άριστοι συμπολίτες μας αντί να μας οδηγούν προς την πρόοδο εξοστρακίζονται ή απομονώνονται. Οι μέτριοι όμως από την άλλη επικρατούν και μας οδηγούν.

Παρόμοια κατάσταση αποτελεί πλήρη αντίφαση των νόμων της φύσης. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι θα το αποκαλούσαν ύβρη προς τους Θεούς. Θα γνώριζαν ότι κάπου παρακάτω παραμονεύει η καταστροφή και μάλιστα υπό κανονικές συνθήκες. Όχι σε αυτές τις προσεκτικά ρυθμιζόμενες συνθήκες που μας οδηγούν οι εχθροί του ανθρωπισμού. Ενώ οι μέτριοι που εμείς λανθασμένα επιλέξαμε να μας συντονίζουν (κυβερνούν) ανίκανοι να δουν και να κατανοήσουν όλο το παιχνίδι που παίζεται ενάντια στην χώρα μας πανικοβάλλονται και αντιδρούν ακριβώς όπως περιμένουν οι οικουμενικοί σκοταδιστές. Αντιδρούν λάθος.

Έστω και τώρα θα έπρεπε να βοηθούμε ο ένας τον άλλον να ανεβούμε ψηλότερα τα σκαλιά της τελείωσης του ανθρωπισμού. Να θυμόμαστε ότι χρησιμοποιήσαμε όλη την υπολογιστική ισχύ του εγκεφάλου μας για να εμποδίζουμε τους συμπολίτες μας να προοδεύσουν ακόμα και να τους ωθήσουμε σε ψυχολογικά αδιέξοδα και παρακμή. Έτσι η γενική παρακμή της κοινωνίας μας δεν είχε όρια. Όλοι μας φταίμε για την τέλεια σχεδόν αποχαύνωση του μυαλού μας. Όχι δεν μπορούμε ποια να κρυβόμαστε πίσω από φτηνές δικαιολογίες του τύπου «εγώ δεν τον ψήφισα» ή μα αυτός έλεγε άλλα. Εκεί βρίσκεται και το πρόβλημά μας. Μπορεί πολλοί Έλληνες να έχουν το μυαλό που χρειάζεται για να μας σώσουν ή τουλάχιστον να μετριάσουν τα χτυπήματα των καιροσκόπων ενάντια στην χώρα μας. Όσο όμως ο λαός συνεχίζει να παρακμάζει δεν θα ψηφιστούν (επιλεχθούν) και δεν θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν οι δυνατότητές τους!

Άρα το πρόβλημα δεν είναι οι έλλειψη ικανών πολιτικών. Το πρόβλημα είναι η έλλειψη ικανών πολιτών. Εκεί λοιπόν πρέπει να επικεντρώσουμε. Να αναπτύξουμε μια κοινωνία Ελλήνων (φωτισμένων ανθρώπων) που ταπεινώνοντας το εγώ τους και θέτοντας όλα τα χαρίσματά τους στην υπηρεσία της κοινωνίας και των συμπολιτών τους θα καταφέρουν να αντέξουν την τεράστια πίεση των σκοταδιστών. Σκοταδιστών (βαρβάρων ή μη Ελλήνων) τους οποίους δεν δικαιούμαστε να μισούμε αλλά υποχρεούμαστε να απαλλάξουμε από την πλάνη που δηλητηριάζει τα μυαλά τους. Γιατί είναι λάθος να θεωρούν την παραγωγή και επιβολή δυστυχίας στους γύρω τους δύναμη. Μια πλάνη που έχει μολύνει σε μικρότερο βαθμό και τα δικά μας μυαλά.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

ΕΛΛΗΝΕΣ με την πραγματική έννοια της λέξης!!!

Γιατί Έλλην σημαίνει «άνθρωπος του φωτός»

Άνθρωπος του μέτρου.

Άνθρωπος της αγάπης

Σας εύχομαι μια υπέροχη μέρα γεμάτη ευτυχία και πνευματική ανάταση!!

Φιλικά
Στάθης Ματσαρίδης
 
 
 

Η "ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ" ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - απ την Πιερία με πολύ αγάπη για τον Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη


Συγχαρητήρια στον Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη τον συγγραφέα του βιβλίου "ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ" που με μεγάλη επιτυχία παρουσίασε το βιβλίο του στους Θεσσαλονικείς εκεί στο βιβλιοπωλείο του HONDOS CENTER...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ www.newa247.gr