PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΡΕ ΣΕΙΣ -ΓΟΥΡΝΕΣ, ΝΕΡΟ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ, ΖΩΗ ΚΛΠ ΚΛΠ - ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τι πάει καλά στην Πιερία μου; Νομίζω πως όλα πάνε καλά... Στο μυαλό κάποιων. Όχι στο μυαλό του απλού λαού... Εκεί έχει θέμα. Είδατε τις φωτιές στην Πιερία μου; Είδατε τους σεισμούς; Είδατε τις πλημμύρες; Όλα τα έχει η Μαριωρή ο φερεντζές της έλειπε. Αλήθεια σας λέω. Όλα τα είχαμε και ήρθαν κι αυτά τα δεινά στο κεφάλι μας. Άλλωστε, αν θυμάστε όσοι με παρακολουθείτε εδώ και χρόνια, λέω, πως αν στην Αθήνα το πρόβλημα είναι 10, στην Πιερία είναι 10Χ100... Κι όμως. Ποιος ασχολείται. Κι εγώ ψάχνω βοήθεια. Ψάχνω βοήθεια, από τον Δήμαρχο. Από τους Δημάρχους μου. Και οι τρεις είναι φίλοι. Και ο Σαββούλης και ο Βαγγέλας και ο Κωστάκης... Όλοι τους είναι φίλοι, αλλά... Ρε αδέρφια. Κάντε κάτι. Ναι. Κάνετε κάτι λίγα, όμως δεν φτάνουν. Δεν καταλαβαίνετε πως μας λείπουν τα μικρά; Φτάνει ρε με τα μεγάλα. ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ -ΓΟΥΡΝΕΣ, ΝΕΡΟ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΛΠ ΚΛΠ - ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ;;; Έ, ναι ρε αδέρφια. Σας αγαπώ όλους.... Όμως, κάτι δεν πάει καλά εδώ στον τόπο μου. Κι ύστερα; Περιμένω κι από την Σοφούλα μου την Μαυρίδου. Κι εκείνη το παλεύει. Αλλά... Κι ύστερα; Ά ρε Πάτερ Ημών... Ά ρε Σεβασμιώτατε Γεώργιε Α΄ της Πιερίας μου... Κι από σένα θέλω περισσότερα. Ναι. Εσύ τουλάχιστον δεν θα αλλάξεις. Θα μείνεις εκεί ισόβια, αν θέλει ο Θεός. Καλά το πας, όμως και σε σένα λέω το ίδιο. Κι άλλο ρε συ... Κι άλλα αδερφέ μου. Σε αυτόν τον πονεμένο λαό της Πιερίας. Κι άλλαααααααα

Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010

pieria-gr.blogspot.com ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 1 ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Βikiropoulos.blogspot.com
to No 1 blog ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ με ΑΓΑΠΗ και ΜΕΡΑΚΙ

ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο κήπος με τα ρόμπολαΈκατσα να ξαποστάσω

κάτω από δυό πεύκα, ρόμπολα

ψηλά στον Όλυμπο εκεί που γεννιούνται οι νεφέλες ,

για να σου γράψω αγναντεύοντας τον κόσμο από ψηλά

σα μικρός θεός

αρχαίος

μαζί με τους Ολύμπιους ,

στους κήπους με τα ρόμπολα

έξω από τα παλάτια των θεών με τα παγώνια να καμαρώνουν,

τις μούσες να σιγανοτραγουδούν και τις νεράιδες να χορεύουν!

Τη μορφή σου θαρρώ πως θωρώ

στο απέραντο το πέλαγος

το γαλάζιο, εκεί που κατεβαίνει ο ουρανός και σμίγει

…Γράφω πως νοιώθω για σένα

με λέξεις

σαν αγριολούλουδα μαζεμένα με το χέρι

για σένα

πάνω στη μυρωδιά της γης ,από την πρωινή δροσιά

-πριν τη στεγνώσει ο ήλιος , σε λίγο μεσημέρι-

Σου γράφω, για να μοιραστώ μαζί σου

την ευτυχία

της μουσικής σιωπής

τα χρώματα της φύσης

τη θέρμη που ολόγυρα και αργά –αργά σε ψάχνει

τώρα που η γαλήνη

έβγαλε από μέσα μου βαθιά, όλη μου την αγάπη!

Πιο δυνατή ,πιο αληθινή

μέσα από την ψυχή μου , σαν

ανάσα των θεών εδώ τριγύρω.

Σου γράφω , να δεις ο μύθος της αγάπης

πως είναι αληθινός …

Γιατί για αγάπη είμαστε πλασμένοι

και όλη η φύση γύρω μου

στα αλήθεια συμφωνεί…

Εραστές

στους κήπους με τα ρόμπολα

να συναντηθούμε

γιατί καίει για σένα ο πόθος μου, σαν τον ήλιο που ήδη πλησιάζει…

Η πεμπτουσία της αγάπης , αυτή η ανάταση η ξαφνική σου ανήκει

κι ας είσαι μακριά .

Eίσαι η σκέψη μου και είσαι εδώ μαζί μου,

μικρό μου αγριολούλουδο…


ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ


Ελληνίδες Έλληνες … πολυαγαπημένοι συμπολίτες μου έως πότε θα επιδιδόμαστε στα «εθνικά» αθλήματα του διχασμού κουτσομπολιού συκοφάντησης υποτίμησης και υπέρ-απλοποίησης; Πληγώνομαι αφάνταστα όταν σας βλέπω εδώ στο διαδύκτιο να διχάζεστε και να αλληλοκατηγορείστε.


. Η υπέροχη πατρίδα μας (και όταν μιλάω για Ελλάδα δεν εννοώ μόνο την φύση την ιστορία και το όνομα αλλά και εμάς τους πολίτες) δέχεται τόσο σκληρή και ανελέητη όσο και αριστοτεχνικά ενορχηστρωμένη επίθεση. Μια επίθεση που η πρώτες φάσεις της εξελίχθηκαν τα προηγούμενα 30 χρόνια. Χρόνια που εμείς συνειδητά ή υποσυνείδητα παίξαμε λίγο πολύ ρόλους του εχθρικού σχεδίου. Επιδιώκοντας το πρόσκαιρο όφελος και «βόλεμα» καταστρέψαμε τις υποδομές της και καταστήσαμε την πατρίδα μας μια «δικτατορία των μετρίων» όπου οι άριστοι συμπολίτες μας αντί να μας οδηγούν προς την πρόοδο εξοστρακίζονται ή απομονώνονται. Οι μέτριοι όμως από την άλλη επικρατούν και μας οδηγούν.

Παρόμοια κατάσταση αποτελεί πλήρη αντίφαση των νόμων της φύσης. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι θα το αποκαλούσαν ύβρη προς τους Θεούς. Θα γνώριζαν ότι κάπου παρακάτω παραμονεύει η καταστροφή και μάλιστα υπό κανονικές συνθήκες. Όχι σε αυτές τις προσεκτικά ρυθμιζόμενες συνθήκες που μας οδηγούν οι εχθροί του ανθρωπισμού. Ενώ οι μέτριοι που εμείς λανθασμένα επιλέξαμε να μας συντονίζουν (κυβερνούν) ανίκανοι να δουν και να κατανοήσουν όλο το παιχνίδι που παίζεται ενάντια στην χώρα μας πανικοβάλλονται και αντιδρούν ακριβώς όπως περιμένουν οι οικουμενικοί σκοταδιστές. Αντιδρούν λάθος.

Έστω και τώρα θα έπρεπε να βοηθούμε ο ένας τον άλλον να ανεβούμε ψηλότερα τα σκαλιά της τελείωσης του ανθρωπισμού. Να θυμόμαστε ότι χρησιμοποιήσαμε όλη την υπολογιστική ισχύ του εγκεφάλου μας για να εμποδίζουμε τους συμπολίτες μας να προοδεύσουν ακόμα και να τους ωθήσουμε σε ψυχολογικά αδιέξοδα και παρακμή. Έτσι η γενική παρακμή της κοινωνίας μας δεν είχε όρια. Όλοι μας φταίμε για την τέλεια σχεδόν αποχαύνωση του μυαλού μας. Όχι δεν μπορούμε ποια να κρυβόμαστε πίσω από φτηνές δικαιολογίες του τύπου «εγώ δεν τον ψήφισα» ή μα αυτός έλεγε άλλα. Εκεί βρίσκεται και το πρόβλημά μας. Μπορεί πολλοί Έλληνες να έχουν το μυαλό που χρειάζεται για να μας σώσουν ή τουλάχιστον να μετριάσουν τα χτυπήματα των καιροσκόπων ενάντια στην χώρα μας. Όσο όμως ο λαός συνεχίζει να παρακμάζει δεν θα ψηφιστούν (επιλεχθούν) και δεν θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν οι δυνατότητές τους!

Άρα το πρόβλημα δεν είναι οι έλλειψη ικανών πολιτικών. Το πρόβλημα είναι η έλλειψη ικανών πολιτών. Εκεί λοιπόν πρέπει να επικεντρώσουμε. Να αναπτύξουμε μια κοινωνία Ελλήνων (φωτισμένων ανθρώπων) που ταπεινώνοντας το εγώ τους και θέτοντας όλα τα χαρίσματά τους στην υπηρεσία της κοινωνίας και των συμπολιτών τους θα καταφέρουν να αντέξουν την τεράστια πίεση των σκοταδιστών. Σκοταδιστών (βαρβάρων ή μη Ελλήνων) τους οποίους δεν δικαιούμαστε να μισούμε αλλά υποχρεούμαστε να απαλλάξουμε από την πλάνη που δηλητηριάζει τα μυαλά τους. Γιατί είναι λάθος να θεωρούν την παραγωγή και επιβολή δυστυχίας στους γύρω τους δύναμη. Μια πλάνη που έχει μολύνει σε μικρότερο βαθμό και τα δικά μας μυαλά.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

ΕΛΛΗΝΕΣ με την πραγματική έννοια της λέξης!!!

Γιατί Έλλην σημαίνει «άνθρωπος του φωτός»

Άνθρωπος του μέτρου.

Άνθρωπος της αγάπης

Σας εύχομαι μια υπέροχη μέρα γεμάτη ευτυχία και πνευματική ανάταση!!

Φιλικά
Στάθης Ματσαρίδης
 
 
 

Η "ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ" ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - απ την Πιερία με πολύ αγάπη για τον Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη


Συγχαρητήρια στον Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη τον συγγραφέα του βιβλίου "ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ" που με μεγάλη επιτυχία παρουσίασε το βιβλίο του στους Θεσσαλονικείς εκεί στο βιβλιοπωλείο του HONDOS CENTER...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ www.newa247.gr