PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΥΓΕ... ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΡΕ ...ΓΑΜΩΤΟ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τελικά μήπως η Πιερία μου είναι για μεγάλα πράγματα; Τι δεν κατάλαβες ρε φίλε; Να αρχίσω; Ή μήπως θέλεις να τελειώσω; Έ, λοιπόν άκου. Κάνει ο Σάββας και κυρ Σάββας κι αφέντης τσουτσουλομύτης για πρώτη φορά πέρσι ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ και γίνεται στην Πιερία χαμός στο ίσωμα. Κι ύστερα; Ύστερα δίνει βάση στο πανηγύρι που πριν χρόνια το είχε γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και ξεσκίζει κι εκεί. Χαμός στο άλλο ίσωμα. Και… Και υπενθυμίζω πως την πρώτη χρονιά του που ανέλαβε Δήμαρχος, είχε καταργήσει με τη μια το Καρναβάλι του Αμοιρίδη. Κανένας ποτέ δεν κατάλαβε το γιατί… Κι ούτε βέβαια και θα το καταλάβει. Και ξέρετε γιατί; Επειδή τον λόγο τον ξέρει μόνο ο ίδιος ο Σάββας. Που θα πάει όμως; Κι αυτό θα το καταλάβει κάποτε. Και θα το επαναφέρει. Σαν γιορτή, που την γουστάρουν τα παιδιά κι ύστερα οι μεγάλοι, γιατί την γουστάρουν τα παιδιά… Όχι για τίποτα άλλο. Κι ύστερα ήρθε η ώρα του κανονικού μας Πανηγυριού στην Ανδρομάχη. Κι εκεί έκανε το αυτονόητο και πάλι χαμός. Πρόσεξε τα παιδιά. Και; Και ξέσκισε και πάλι. Ενώ πριν ένα χρόνο αν περνούσες από έξω δεν θα έπαιρνες χαμπάρι ότι κάτι έχει εκεί δίπλα στο ποτάμι, τώρα; Φέτος; Χαμός. Έκλεισαν και πάλι οι δρόμοι και χαμογέλασε το χειλάκι των …παιδιών! Πρώτα των παιδιών κι ύστερα των μεγάλων. Γιατί τα παιδιά γέλασαν. Κι ύστερα; Ήρθε το πανηγύρι του Αιγινίου. Τι δεν κατάλαβες πάλι; Να γράψω; Όχι βέβαια γιατί κι εκεί έγινε χαμός. Μεγάλα πράγματα. Κι ύστερα; Πάλι η Έκθεση του Χατζηχριστοδούλου, όπου κι εκεί συνωστισμός στην προκυμαία. Ναι. Κι εκεί χαμός. Μήπως τελικά η Πιερία μου, είναι για μεγάλα πράγματα, αρκεί να έχει μεγάλους πολιτικούς; Λέω μήπως… ΥΓ: Ά, ξέχασα και το καλοκαίρι μου. Που στις παραλίες μας, έγινε χαμός, γιατί εκεί έκανε μεγάλα πράγματα ο Σύλλογος Ξενοδόχων με την Βαγγελιώ την Ξυπτερά και τα παιδιά της. Με την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου και τα δικά της παιδιά. Με τους τρείς Δημάρχους… Εύγε. Κάτι γίνεται στην Πιερία μου…

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΟΔΕ...

Αποτίμηση των αποτελεσμάτων, σε επίπεδο νομού και Περιφέρειας, έκανε η ΝΟΔΕ Πιερίας, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.Από τη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, απουσίαζαν πολλοί εκ των πρωταγωνιστών (άλλοι δικαιολογημένα και άλλοι αδικαιολόγητα) και σύμφωνα με πληροφορίες, ειπώθηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.


Για το αποτέλεσμα στο Δήμο Κατερίνης, τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού και για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπήρξε απόλυτη ικανοποίηση, αφού οι επιλογές του κόμματος αποδείχθηκε ότι είχαν τη στήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών.


Εκεί που βγήκαν τα «μαχαίρια» ήταν για το Δήμο Δίου-Ολύμπου. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο Κώστας Δημόπουλος, ο οποίος προφανώς ότι είχε να πει, το είπε τις προηγούμενες μέρες στα μέσα ενημέρωσης και ως εκ τούτου μάλλον θεώρησε περιττή την παρουσία του στα όργανα του κόμματος.


Σύμφωνα με πληροφορίες, με τα όσα υποστήριξε στα μέσα ενημέρωσης ο Κώστας Δημόπουλος, συμφώνησε πλήρως εις εκ των πρώην βουλευτών του κόμματος, λέγοντας ότι «τα πράγματα έγιναν ακριβώς όπως τα είπε ο Κώστας» (δεν στηρίχθηκε από το νομάρχη και τον μοναδικό βουλευτή του κόμματος, παρά μόνο από τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο).


Πάντως η τοποθέτηση του πρώην βουλευτή (πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες) δεν έμεινε αναπάντητη. Στέλεχος του κόμματος από τη νότια Πιερία, φρόντισε να θυμίσει ότι η Νέα Δημοκρατία όλο το καλοκαίρι «ταλαιπώρησε» τους οπαδούς της, αφού μια έλεγε στηρίζει Τσιφοδήμο και την άλλη Δημόπουλο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα στελέχη της να συστρατευθούν (και να εκλεγούν) με τον Γιώργο Παπαθανασίου.
Το ίδιο στέλεχος, απέδωσε την ήττα και σε έναν ακόμη λόγο, ξαφνιάζοντας τους παρευρισκόμενους. «Ο συγκεκριμένος υποψήφιος, στηρίχθηκε από έναν πρώην βουλευτή που δεν τον θέλουν στο νότο, οπότε φυσιολογικά υπέστη ήττα και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος», είπε, αφήνοντας άφωνους όλους!


Το γεγονός είναι, ότι η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας ήταν ατυχέστατη για την περιοχή, αφού όπως αποδείχθηκε ο συγκεκριμένος υποψήφιος, όχι μόνο δεν στηρίχθηκε από τους συνδημότες του, αλλά ούτε και από σημαντικά στελέχη του συνδυασμού του, τα οποία μόλις μετά τον α’ γύρο τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας του Παπαθανασίου, στάση που εκτός από την ήττα, έφερε και γέλιο στο πικραμένο χειλάκι των Πιεριέων.

ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ

Απαράδεκτος αποκλεισμός των ΑμεΑ από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

ΕρώτησηΠρος την κ. Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων


Θέμα: Απαράδεκτος αποκλεισμός των ΑμεΑ από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Η ορθή επανάληψη της «Πρόσκλησης για την εκδήλωση ενδιαφέροντος φοιτητών- Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες σε 6 προπτυχιακά προγράμματα σπουδών» του ΕΑΠ δημιουργεί νέους αποκλεισμούς σε βάρος των ατόμων με αναπηρία τα οποία επιθυμούν να σπουδάσουν

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, το ΕΑΠ ζητά από τους υποψήφιους πιστοποιητικό της επταμελούς επιτροπής που προβλέπεται από το άρθρο 1 της αριθ. Φ151/122732/Β6 (ΦΕΚ 1612Β΄/04-10-2010) ΚΥΑ στο οποίο θα ορίζεται επακριβώς η πάθηση του υποψηφίου. Οι επιτροπές όμως αυτές, που έπρεπε να συγκροτηθούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα εξέταζαν τα δικαιολογητικά των υποψηφίων μέχρι τις 20-10-2010. Επομένως, για τις αιτήσεις προς το ΕΑΠ (από 1η Νοεμβρίου έως τη 10η Δεκεμβρίου 2010), το Ίδρυμα ζητάει κατάθεση δικαιολογητικών από επιτροπές, οι οποίες δεν λειτουργούν, και μάλιστα χωρίς να το επιβάλλει η κείμενη νομοθεσία.
Παράλληλα, και όπως υπογραμμίζει και η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, στη νέα αυτή πρόσκληση το ΕΑΠ αναφέρει ότι σύμφωνα με την παρ.2 του ν. 3794/09 (άρθρο 35) και σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις των ακαδημαϊκών οργάνων του ΕΑΠ, δεν δύνανται λόγω της φύσεως της επιστήμης να υποβάλλουν αίτηση στο πρόγραμμα «Πληροφορική» άτομα με μειωμένη οπτική οξύτητα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 85%. Είναι απολύτως σαφές πως αυτός ο αποκλεισμός ατόμων με μειωμένη οπτική οξύτητα καταπατά τα δικαιώματα πρόσβασης των πολιτών με προβλήματα όρασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τα οποία είναι κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα και τη Διεθνή Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.
Επειδή, το πιστοποιητικό αναπηρίας που ζητά το ΕΑΠ δεν επιβάλλεται από καμία νομοθετική ρύθμιση.
Επειδή, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι το κατεξοχήν μέσο ανεξαρτητοποίησης των ανθρώπων με αναπηρία και δεν επιτρέπεται, πολλές φορές, μόνο και μόνο λόγω της πλημμελούς ενημέρωσης, της ολιγωρίας και των ελλείψεων υλικοτεχνικής υποδομής να δημιουργούνται τέτοιου είδους αποκλεισμοί.
Ερωτάται η κ. Υπουργός,
1) Προτίθεται το Υπουργείο να παρέμβει για να ακυρωθεί ως προς τα συγκεκριμένα σημεία το περιεχόμενο της νέας πρόσκλησης του ΕΑΠ;

2) Προτίθεται να προχωρήσει στην αναθεώρηση ή/και κατάργηση της σχετικής διάταξης του ν. 3794;
Ο ερωτών βουλευτής
Τάσος Κουράκης
Ζ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΈΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOG bikiropoulos.blogspot.com

ΔΙΟΔΙΑ...ΣΗΡΙΑΛ

Πανάκριβα διόδια και ένταση αντιδράσεων
Πρόσθετοι σταθμοί στις εθνικές οδούς για δρόμους που ακόμα κατασκευάζονται
Στην Ελλάδα της κρίσης, τα εγκαίνια και η λειτουργία νέων σταθμών διοδίων καλά κρατούν, ενώ οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων είναι συνεχείς. Οι οδηγοί που χρησιμοποιούν το εθνικό δίκτυο γνωρίζουν πια καλά ότι μετακυλήθηκε σε αυτούς το κόστος κατασκευής των νέων οδικών αξόνων μέσω των συμβάσεων του κράτους με ιδιώτες και οι αντιδράσεις εντείνονται, αφού είναι κοινά παραδεκτό ότι «χρυσοπληρώνουμε δρόμους που θα τους δούμε ύστερα από χρόνια». Ενδεικτικά σήμερα, το κόστος της διαδρομής Αθήνα - Θεσσαλονίκη με Ι.Χ. είναι 22,10 ευρώ, ενώ είναι άγνωστο αν οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί «κρύβουν» και νέες αυξήσεις προΣΕΧΩΣ.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΑδιαφάνεια στα έξοδα

Τι απειλεί οκτώ νέους δημάρχους
 
Το ενδεχόμενο της έκπτωσης από το αξίωμά τους αντιμετωπίζουν οκτώ νεοεκλεγέντες δήμαρχοι. Ο λόγος; Δεν πληρούν τους όρους περί διαφάνειας των εξόδων και εσόδων τους κατά την προεκλογική περίοδο. Ακόμη και σήμερα, λίγες ημέρες πριν λήξει η προθεσμία, δεν έχουν ενημερώσει το ηλεκτρονικό αρχείο που έχει δημιουργήσει το υπουργείο Εσωτερικών για να εξασφαλίσει τη διαφάνεια στις προεκλογικές δαπάνες. Αν δεν τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα απειλούνται με έκπτωση.

θα απαγορεύεται

Σύμφωνα με άρθρο της  Jerusalem Post , σε νόμο που προωθείται στην Τουρκία θααπαγορεύεται στους Έλληνες και τους Ισραηλινούς να αγοράσουν γη στην Τουρκία. Την ίδια στιγμή θα δίνονται σημαντικές διευκολύνσεις και σε εξυπηρετήσεις σε Άραβες, Ιρανούς, Σαουδάραβες κλπ, για επενδύσεις