PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΟΔΕ...

Αποτίμηση των αποτελεσμάτων, σε επίπεδο νομού και Περιφέρειας, έκανε η ΝΟΔΕ Πιερίας, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.



Από τη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, απουσίαζαν πολλοί εκ των πρωταγωνιστών (άλλοι δικαιολογημένα και άλλοι αδικαιολόγητα) και σύμφωνα με πληροφορίες, ειπώθηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.


Για το αποτέλεσμα στο Δήμο Κατερίνης, τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού και για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπήρξε απόλυτη ικανοποίηση, αφού οι επιλογές του κόμματος αποδείχθηκε ότι είχαν τη στήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών.


Εκεί που βγήκαν τα «μαχαίρια» ήταν για το Δήμο Δίου-Ολύμπου. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο Κώστας Δημόπουλος, ο οποίος προφανώς ότι είχε να πει, το είπε τις προηγούμενες μέρες στα μέσα ενημέρωσης και ως εκ τούτου μάλλον θεώρησε περιττή την παρουσία του στα όργανα του κόμματος.


Σύμφωνα με πληροφορίες, με τα όσα υποστήριξε στα μέσα ενημέρωσης ο Κώστας Δημόπουλος, συμφώνησε πλήρως εις εκ των πρώην βουλευτών του κόμματος, λέγοντας ότι «τα πράγματα έγιναν ακριβώς όπως τα είπε ο Κώστας» (δεν στηρίχθηκε από το νομάρχη και τον μοναδικό βουλευτή του κόμματος, παρά μόνο από τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο).


Πάντως η τοποθέτηση του πρώην βουλευτή (πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες) δεν έμεινε αναπάντητη. Στέλεχος του κόμματος από τη νότια Πιερία, φρόντισε να θυμίσει ότι η Νέα Δημοκρατία όλο το καλοκαίρι «ταλαιπώρησε» τους οπαδούς της, αφού μια έλεγε στηρίζει Τσιφοδήμο και την άλλη Δημόπουλο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα στελέχη της να συστρατευθούν (και να εκλεγούν) με τον Γιώργο Παπαθανασίου.
Το ίδιο στέλεχος, απέδωσε την ήττα και σε έναν ακόμη λόγο, ξαφνιάζοντας τους παρευρισκόμενους. «Ο συγκεκριμένος υποψήφιος, στηρίχθηκε από έναν πρώην βουλευτή που δεν τον θέλουν στο νότο, οπότε φυσιολογικά υπέστη ήττα και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος», είπε, αφήνοντας άφωνους όλους!


Το γεγονός είναι, ότι η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας ήταν ατυχέστατη για την περιοχή, αφού όπως αποδείχθηκε ο συγκεκριμένος υποψήφιος, όχι μόνο δεν στηρίχθηκε από τους συνδημότες του, αλλά ούτε και από σημαντικά στελέχη του συνδυασμού του, τα οποία μόλις μετά τον α’ γύρο τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας του Παπαθανασίου, στάση που εκτός από την ήττα, έφερε και γέλιο στο πικραμένο χειλάκι των Πιεριέων.

ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ

Απαράδεκτος αποκλεισμός των ΑμεΑ από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Ερώτηση



Προς την κ. Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων


Θέμα: Απαράδεκτος αποκλεισμός των ΑμεΑ από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Η ορθή επανάληψη της «Πρόσκλησης για την εκδήλωση ενδιαφέροντος φοιτητών- Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες σε 6 προπτυχιακά προγράμματα σπουδών» του ΕΑΠ δημιουργεί νέους αποκλεισμούς σε βάρος των ατόμων με αναπηρία τα οποία επιθυμούν να σπουδάσουν

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, το ΕΑΠ ζητά από τους υποψήφιους πιστοποιητικό της επταμελούς επιτροπής που προβλέπεται από το άρθρο 1 της αριθ. Φ151/122732/Β6 (ΦΕΚ 1612Β΄/04-10-2010) ΚΥΑ στο οποίο θα ορίζεται επακριβώς η πάθηση του υποψηφίου. Οι επιτροπές όμως αυτές, που έπρεπε να συγκροτηθούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα εξέταζαν τα δικαιολογητικά των υποψηφίων μέχρι τις 20-10-2010. Επομένως, για τις αιτήσεις προς το ΕΑΠ (από 1η Νοεμβρίου έως τη 10η Δεκεμβρίου 2010), το Ίδρυμα ζητάει κατάθεση δικαιολογητικών από επιτροπές, οι οποίες δεν λειτουργούν, και μάλιστα χωρίς να το επιβάλλει η κείμενη νομοθεσία.
Παράλληλα, και όπως υπογραμμίζει και η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, στη νέα αυτή πρόσκληση το ΕΑΠ αναφέρει ότι σύμφωνα με την παρ.2 του ν. 3794/09 (άρθρο 35) και σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις των ακαδημαϊκών οργάνων του ΕΑΠ, δεν δύνανται λόγω της φύσεως της επιστήμης να υποβάλλουν αίτηση στο πρόγραμμα «Πληροφορική» άτομα με μειωμένη οπτική οξύτητα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 85%. Είναι απολύτως σαφές πως αυτός ο αποκλεισμός ατόμων με μειωμένη οπτική οξύτητα καταπατά τα δικαιώματα πρόσβασης των πολιτών με προβλήματα όρασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τα οποία είναι κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα και τη Διεθνή Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.
Επειδή, το πιστοποιητικό αναπηρίας που ζητά το ΕΑΠ δεν επιβάλλεται από καμία νομοθετική ρύθμιση.
Επειδή, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι το κατεξοχήν μέσο ανεξαρτητοποίησης των ανθρώπων με αναπηρία και δεν επιτρέπεται, πολλές φορές, μόνο και μόνο λόγω της πλημμελούς ενημέρωσης, της ολιγωρίας και των ελλείψεων υλικοτεχνικής υποδομής να δημιουργούνται τέτοιου είδους αποκλεισμοί.
Ερωτάται η κ. Υπουργός,
1) Προτίθεται το Υπουργείο να παρέμβει για να ακυρωθεί ως προς τα συγκεκριμένα σημεία το περιεχόμενο της νέας πρόσκλησης του ΕΑΠ;

2) Προτίθεται να προχωρήσει στην αναθεώρηση ή/και κατάργηση της σχετικής διάταξης του ν. 3794;
Ο ερωτών βουλευτής
Τάσος Κουράκης
Ζ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΈΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOG bikiropoulos.blogspot.com

ΔΙΟΔΙΑ...ΣΗΡΙΑΛ

Πανάκριβα διόδια και ένταση αντιδράσεων
Πρόσθετοι σταθμοί στις εθνικές οδούς για δρόμους που ακόμα κατασκευάζονται
Στην Ελλάδα της κρίσης, τα εγκαίνια και η λειτουργία νέων σταθμών διοδίων καλά κρατούν, ενώ οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων είναι συνεχείς. Οι οδηγοί που χρησιμοποιούν το εθνικό δίκτυο γνωρίζουν πια καλά ότι μετακυλήθηκε σε αυτούς το κόστος κατασκευής των νέων οδικών αξόνων μέσω των συμβάσεων του κράτους με ιδιώτες και οι αντιδράσεις εντείνονται, αφού είναι κοινά παραδεκτό ότι «χρυσοπληρώνουμε δρόμους που θα τους δούμε ύστερα από χρόνια». Ενδεικτικά σήμερα, το κόστος της διαδρομής Αθήνα - Θεσσαλονίκη με Ι.Χ. είναι 22,10 ευρώ, ενώ είναι άγνωστο αν οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί «κρύβουν» και νέες αυξήσεις προΣΕΧΩΣ.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Αδιαφάνεια στα έξοδα

Τι απειλεί οκτώ νέους δημάρχους
 
Το ενδεχόμενο της έκπτωσης από το αξίωμά τους αντιμετωπίζουν οκτώ νεοεκλεγέντες δήμαρχοι. Ο λόγος; Δεν πληρούν τους όρους περί διαφάνειας των εξόδων και εσόδων τους κατά την προεκλογική περίοδο. Ακόμη και σήμερα, λίγες ημέρες πριν λήξει η προθεσμία, δεν έχουν ενημερώσει το ηλεκτρονικό αρχείο που έχει δημιουργήσει το υπουργείο Εσωτερικών για να εξασφαλίσει τη διαφάνεια στις προεκλογικές δαπάνες. Αν δεν τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα απειλούνται με έκπτωση.

θα απαγορεύεται

Σύμφωνα με άρθρο της  Jerusalem Post , σε νόμο που προωθείται στην Τουρκία θααπαγορεύεται στους Έλληνες και τους Ισραηλινούς να αγοράσουν γη στην Τουρκία. Την ίδια στιγμή θα δίνονται σημαντικές διευκολύνσεις και σε εξυπηρετήσεις σε Άραβες, Ιρανούς, Σαουδάραβες κλπ, για επενδύσεις