PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

"ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΩ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΡΙΖΩ"
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Η ώρα σου Έλληνα κάηκε.... Την πάτησες ακόμα μια φορά. Και η φιλοσοφία του "ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΩ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΡΙΖΩ", βγήκε για μια ακόμη φορά αλάνθαστη. Ξανά μια από τα ίδια. Κι εσύ κορόιδο; Να νομίζεις πως κάνεις κουμάντο. Έ ρε κορόιδο συνέλληνα. Που για ακόμη μια φορά στην φόρεσαν. ΠΟΙΟΙ; Μα οι γνωστοί άγνωστοι. Κι όχι βέβαια, εκείνοι του Πολυτεχνείου, γιατί εκείνοι πλέον είναι πασίγνωστοι άγνωστοι. Για τους άλλους μιλώ. Τους γνωστούς αγνώστους της Βουλής και των χορηγών τους. ΠΟΛΙΤΙΚΑ; ΕΧΑΣΕΣ ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΤΏΡΑ; Τώρα; Πάρε το αυγό και κούρευτο. ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΣΟΥ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ "ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΩ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΡΙΖΩ" ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙΣ... ΧΑ ΧΑ ΧΑ Και ζήσανε κι αυτοί καλά κι εσύ φουκαρά Έλληνα;;; Στη γωνιά σου.

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010

Μήνυμα Ομπάμα για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας

“Καθώς εορτάζουμε την 189η επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας επαναβεβαιώνουμε τους δεσμούς που συνδέουν τα έθνη μας ως συμμάχους και θερμούς φίλους. Τιμούμε επίσης τις επιτυχίες των Ελληνοαμερικανών και την ασύγκριτη συμβολή τους στις ΗΠΑ” τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε διακήρυξη για την 25η Μαρτίου.

Αφού υπογραμμίζει τον καθοριστικό ρόλο που είχε η ιδέα της δημοκρατίας στην ίδρυση του αμερικανικού κράτους σημειώνοντας ότι “οι αξίες της αρχαίας Ελλάδας αποτέλεσαν τη βάση για το μεγάλο αμερικανικό πείραμα”, ο κ. Ομπάμα υπενθυμίζει ότι ένας από τους σημαντικότερους ιδρυτές της αμερικανικού έθνους και κύριος συγγραφέας της διακήρυξης της αμερικανικής ανεξαρτησίας, ο Τόμας Τζέφερσον, “εξέφρασε τον θαυμασμό του για τους Έλληνες και την κληρονομιά τους καθώς πολεμούσαν για την ανεξαρτησία τους”.

Στη συνέχεια επισημαίνει την ελληνική επιρροή στις αρχές που διέπουν την Αμερική, με αναφορές στον Ιπποκράτη, τον Ευκλείδη και τον Πυθαγόρα και στο ίδιο πνεύμα αναφέρει ότι “οι νομικές μας σχολές χρησιμοποιούν τη σωκρατική μέθοδο και η αρχιτεκτονική της αρχαίας Ελλάδας έχει εμπνεύσει πολλά από τα σημαντικότερα κτίρια και μνημεία της Ουάσιγκτον”.

Ο κ. Ομπάμα εκθειάζει τον ρόλο των Ελληνοαμερικανών οι οποίοι “έχουν συμβάλλει στην πορεία της χώρας μας ως ηγέτες σε κάθε τομέα της αμερικανικής ζωής και η κοινότητά τους έχει ενδυναμώσει τη χώρα μας με τον ζωντανό πολιτισμό και τις μοναδικές παραδόσεις τους”.

“Πάνω από όλα είχαμε την ευλογία να κληρονομήσουμε το ελληνικό ιδεώδες της δημοκρατίας που ζει σήμερα στην Ελλάδα και στην Αμερική, και ενισχύει τους διαχρονικούς δεσμούς ανάμεσα στις δυο χώρες μας” επισημαίνει ο κ. Ομπάμα και ολοκληρώνει τονίζοντας ότι για όλους αυτούς τους λόγους “ως πρόεδρος των Ην. Πολιτειών καλώ τους πολίτες της χώρας να τιμήσουν και να εορτάσουν την 25η Μαρτίου ως ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας”.

Μήνυμα Χ. Κλίντον

Μετά τη διακήρυξη του προέδρου Ομπάμα για την ελληνική ανεξαρτησία και η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον εξέδωσε σχετική γραπτή δήλωση στην οποία τονίζει: "Εκ μέρους του προέδρου Ομπάμα και του αμερικανικού λαού συγχαίρω τον ελληνικό λαό για την 189η επέτειο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αυτή είναι μια ευκαιρία να τιμήσουμε την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας που έχει συμβάλλει τόσο πολύ στην κοινή μας ανθρωπιά.

Στις ΗΠΑ εκατομμύρια Ελληνοαμερικανών θα βρεθούν με τις οικογένειες και τους φίλους τους για να εορτάσουν την ελληνική κληρονομιά τους. Από τις πρώτες ημέρες της δικής μας Δημοκρατίας η Αμερική κοιτούσε προς την Ελλάδα για έμπνευση και οι Ελληνοαμερικανοί έχουν εμπλουτίσει την κοινωνία και τον πολιτισμό μας. Από τη δημόσια διοίκηση και τις επιχειρήσεις έως την Ιατρική και τις Τέχνες οι Ελλοαμερικανοί είναι ηγέτες και καινοτόμοι, ενώ βοηθούν να διατηρηθούν οι ιστορικοί δεσμοί που ενώνουν τα έθνη μας.

Ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα και οι ΗΠΑ εργάζονται μαζί σε ένα ευρύ φάσμα κοινών συμφερόντων. Είναι μια εταιρική σχέση που οικοδομείται σε κοινές αξίες και προσδοκίες.

Αυτό το μήνα είχα την τιμή να φιλοξενήσω τον πρωθυπουργό Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον και να του προσφέρω την υποστήριξή μου στην αποφασιστικότητα που έχει επιδείξει η Ελλάδα σε αυτούς τους καιρούς προκλήσεων. Και ήμουν χαρούμενη που στη διάρκεια της επίσκεψης του ήμασταν σε θέση να καλωσορίσουμε την Ελλάδα στο πρόγραμμα μη θεώρησης διαβατηρίων.

Καθώς εορτάζουμε την ανεξαρτησία της σύγχρονης Ελλάδας στέλνω τις πιο θερμές ευχές στους Έλληνες και τους φιλέλληνες σε όλο τον κόσμο".

ΟΧΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

Κατά της δημιουργίας τουρκικών λυκείων στη Γερμανία τάσσεται η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, επιθυμία την οποία εξέφρασε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γράφει σήμερα ο γερμανικός Τύπος.

"Δεν βρίσκω τίποτα θετικό στην ιδέα να φοιτούν σε τουρκικό λύκειο όλοι οι τούρκοι μαθητές της Γερμανίας", δήλωσε η κα Μέρκελ στην τοπική εφημερίδα Passauer Neue Presse. Σε ό,τι αφορά την κοινωνική ένταξη των παιδιών "αυτό δε βοηθάει καθόλου τα πράγματα, διότι τα παιδιά και οι έφηβοι τουρκικής καταγωγής που ζουν στη Γερμανία πρέπει για λόγους αρχής να φοιτούν σε γερμανικά σχολεία", πρόσθεσε η γερμανίδα καγκελάριος, η οποία πρόκειται να πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Η κα Μέρκελ επανέλαβε επίσης την αντίθεσή της στην πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιπροτείνοντας ένα καθεστώς προνομιακού εταίρου. "Η γνώμη μου παραμένει σταθερή υπέρ ενός καθεστώτος προνομιακού εταίρου για την Τουρκία"επανέλαβε η κα Μέρκελ.
www.nooz.gr

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ!

Με κατεπείγουσα εγκύκλιο το υπουργείο Εσωτερικών ζητεί από όλους τους φορείς του δημόσιου τομέα, του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ΟΤΑ να ενημερωθεί άμεσα για τους υπαλλήλους που απουσιάζουν σήμερα από την εργασία τους. Το υπουργείο είχε προειδοποιήσει από την αρχή της εβδομάδας ότι θα υπάρξει αυστηρός έλεγχος για όσους λείψουν από την εργασία τους την Παρασκευή λόγω της αργίας της Πέμπτης.

Στην εγκύκλιο αναφέρονται:

«Σε συνέχεια της ΔΙΑΔΠ/Φ.Β.1/6548/24.3.2010 εγκυκλίου μας, σχετικά με την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών κατά την 26η Μαρτίου, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε άμεσα το συνολικό αριθμό των υπηρετούντων υπαλλήλων, τον αριθμό των υπαλλήλων που απουσιάζουν, καθώς και το λόγο της απουσίας τους (κανονική άδεια, αναρρωτική άδεια, μηχανογραφική, γονική κ.λ.π.).

Τα ανωτέρω στοιχεία παρακαλούμε να συμπληρωθούν στο συνημμένο πίνακα και να σταλούν εντός της ημέρας και το αργότερο μέχρι τις 14.00 στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις: (Αναφέρονται οι διευθύνσεις και τα φαξ επικοινωνίας)

Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο μας θα προβεί σε περαιτέρω ελέγχους σχετικά με το ανωτέρω θέμα.

Τα Υπουργεία παρακαλούνται να διαβιβάσουν την παρούσα εγκύκλιο στους φορείς που εποπτεύουν, οι Περιφέρειες στους Ο.Τ.Α. α’ βαθμού και να μεριμνήσουν για την αποστολή των στοιχείων και το αργότερο μέχρι τις 14.00.

Τέλος, στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται αδικαιολόγητη απουσία, παρακαλείσθε να μας γνωρίσετε τις ενέργειες της υπηρεσίας σας εντός δέκα (10) ημερών»

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Ο ΑΡΗΣ

Στόχος επετεύχθη για τον Αρη, που πήρε την ισπαλία 1-1 στην Καβάλα και σε συνδυασμό με το 3-1 στο Κλεάνθης Βικελίδης πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας της 24ης Απριλίου στο ΟΑΚΑ, αναμένοντας φυσικά τον αντιπαλό του, καθώς η ρεβάνς του 3-1 του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει ακόμα οριστεί.

ΑΝΟΔΙΚΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ράλι σημειώνει το Χρηματιστήριο την Παρασκευή μετά τη συμφωνία στην ΕΕ για τον μηχανισμό οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και κυρίως την απόφαση της ΕΚΤ να παρατείνει και μετά το 2010 τα ελαστικά κριτήρια αποδοχής των κρατικών ομολόγων ως εγγυήσεις για τη χορήγηση ρευστότητας στις τράπεζες.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ

«Η Ελλάδα βγαίνει πιο ισχυρή»

«Πολύ ικανοποιητική η απόφαση της ΕΕ» για τη στήριξη της Ελλάδας, λέει ο Γ.Παπανδρέου


«Η Ελλάδα απέδειξε την ισχυρή θέση της, η Ελλάδα του ευρώ είναι ασφαλής» τόνισε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου σε δηλώσεις τους μετά τη συμφωνία των χωρών της Ευρωζώνης για την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα. «Είναι ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός με μειοψηφική συμμετοχή του ΔΝΤ» είπε.