PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Συνεδρίασε το Δ.Σ του Δήμου Κατερίνης


Με 36 θέματα έγνε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κατερίνης. Ως προ ημερησίας θέμα μπήκε και το ζήτημα με τις συγχωνεύσεις των σχολείων, όπου ο επικεφαλής της μείζονος δημοτικής αντιπολίτευσης Νίκος Μηλιώτης εμφανίστηκε υπέρμαχος των συγχωνεύσεων και ο πρόεδρος του Ελατοχωρίου δεν άντεξε και του φώναξε : "Δεν θέλουμε εκπρόσωπο του υπουργείου".

Την χρηματοδότηση κατασκευής τεχνητών υφάλων ανακοίνωσε η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας


Το έργο των δύο τεχνητών υφάλων σε Κίτρος και Λιτόχωρο, είναι το πρώτο που εντάσσει σε πρόγραμμα χρηματοδότησης η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Η κατασκευή των υφάλων αναμένεται να λειτουργήσει καταλυτικά στην προστασία του θαλάσσιου πλούτου του Θερμαϊκού

Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει η κατασκευή δύο υφάλων στη θαλάσσια περιοχή του Λιτοχώρου και του Κίτρους, αφού εντάχθηκαν στο Μέτρο 3.2 του ΕΠΑΛ, όπως ανακοίνωσε χθες το πρωί σε συνέντευξη τύπου η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου.

Στόχος του έργου, του οποίου την μελέτη είχε ολοκληρώσει η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, είναι η προστασία του παράκτιου περιβάλλοντος από την παράνομη αλιεία συρόμενων εργαλείων, καθώς και η αύξηση της «συνολικής βιομάζας» σε όλα τα επίπεδα της τροφικής αλυσίδας. Επίσης, με την ολοκλήρωση του έργου προσδοκάτε η προσέλκυση και συγκέντρωση αλιευμάτων μεγάλης εμπορικής αξίας με σύγχρονη αύξηση της τοπικής αλιευτικής δραστηριότητας. Ένα επιπλέον όφελος για την περιοχή μας, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου θα είναι οι δυνατότητες δημιουργίας εναλλακτικών μορφών τουρισμού, κυρίως καταδυτικού, αφού όπως διευκρινίστηκε στο Θερμαϊκό υπάρχει απαγόρευση μόνο του ψαροντούφεκου και όχι των καταδύσεων.
Ο τεχνητός ύφαλος είναι ένα σύνολο φυσικών και τεχνητών ογκόλιθων, προκατασκευασμένων από τσιμέντο, οι οποίοι βυθίζονται με σκοπό τον τεχνητό εποικισμό διαφορετικών θαλάσσιων οικοσυστημάτων.
Η κ. Μαυρίδου, διευκρίνισε ότι η απόφαση ένταξης του έργου κατασκευής των δύο υφάλων, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, κοινοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στις 15 Μαρτίου. Παράλληλα το χαρακτήρισε «έργο πνοής». Όπως ανέφερε της απόφασης για χρηματοδότηση των δύο έργων, προηγήθηκαν «συντονισμένες προσπάθειες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και των υπηρεσιών της».
Συνεχίζοντας η αντιπεριφερειάρχης, αφού ευχαρίστησε τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την προσπάθεια που κατέβαλαν στην σύνταξη της μελέτης, υποστήριξε ότι τα δύο έργα θα αποτελέσουν καταφύγιο και τόπο ανάπτυξης ψαριών, με αποτέλεσμα να συμβάλουν στην «ανάκαμψη των ιχθυοπαοθεμάτων» και κατά επέκταση στην αύξηση των αλιευμάτων. «Η σωστή διαχείριση και αειφόρου διατήρηση των αλιευτικών πόρων μας, αποτελεί τον στόχο του στρατηγικού μας αλιευτικού προσανατολισμού», κατέληξε η Σοφία Μαρυρίδου.
Οι δύο τεχνητοί ύφαλοι, θα γίνουν σε απόσταση περίπου μισού ναυτικού μιλίου από την ακτή και δεν θα είναι ορατοί. «Το μόνο που θα φανερώνει ότι υπάρχει ύφαλος στην περιοχή, είναι η υποχρεωτική σήμανση που θα τοποθετηθεί», ανέφεραν υπηρεσιακοί παράγοντες. Το συνολικό εμβαδό του κάθε υφάλου, ανέρχεται σε περίπου 4 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, ενώ ο χρόνος αποπεράτωσης του έργου είναι 12 μήνες.

Σύσκεψη για τον τουρισμό στη Χαλκιδική
Ευρεία σύσκεψη (η δεύτερη μετά από αυτήν που έγινε πριν λίγο καιρό στην Πιερία) για τον τουρισμό, διεξήχθη την Δευτέρα στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Στη σύσκεψη της Χαλκιδικής, όπως είπε η κ. Μαυρίδου, αποφασίστηκε πέρα από την Κεντρική Επιτροπή Τουρισμού που θα λειτουργεί σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να συγκροτηθούν και άτυπες επιτροπές τουρισμού σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Στις άτυπες επιτροπές (οι οποίες δεν αποκλείεται να θεσμοθετηθούν) θα συμμετέχουν φορείς του τουρισμού και θα λειτουργούν συμβουλευτικά προς την Κεντρική Επιτροπή Τουρισμού.
Επίσης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε αναζήτηση ενός κεντρικού “brand name”, το οποίο θα είναι η «ταυτότητα» της Περιφέρειας στην τουριστική προβολή. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι μόλις καταλήξει η Περιφέρεια στο “brand name” θα τυπωθούν τα τουριστικά έντυπα, κάτι που αναμένεται να γίνει ίσως και μέσα στον Απρίλιο. Η κ. Μαυρίδου διευκρίνισε ότι κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε και η κάθε Περιφερειακή Ενότητα να εκδώσει τουριστικό έντυπο, με την ίδια να ζητάει για την Πιερία να εκδοθούν περισσότερα του ενός έντυπα τα οποία θα καλύπτουν όλες τις μορφές τουρισμού που μπορεί να φιλοξενήσει ο νομός μας.
Τέλος, στη σύσκεψη της Δευτέρας, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο της θαλάσσιας σύνδεσης Χαλκιδικής, Πιερίας, Θεσσαλονίκης, όπου αποφασίστηκε να παρουσιαστεί τις προσεχείς μέρες, η μελέτη που έχει εκπονήσει το ΕΒΕ Πιερίας.

Πάμε… Βουκουρέστι





Σύσκεψη φορέων του νομού, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Επιμελητήριο Πιερίας προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη συμμετοχή της Πιερίας στη Διεθνή Έκθεση του Βουκουρεστίου «Romexpo», που πραγματοποιείται από τις 31 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκαν οι απόψεις των φορέων για τους στόχους της Πιερικής αποστολής και τον τρόπο οργάνωσης της παρουσίας της Πιερίας στην τουριστική έκθεση του Βουκουρεστίου. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκαν η οργάνωση και ο σχεδιασμός του περιπτέρου, οι επαφές που πρέπει να γίνουν με τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους καθώς και φορείς του τουρισμού της Ρουμανίας. Επίσης, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συναντήσεων με τις εκεί ελληνικές προξενικές αρχές.
Σημειώνεται ότι κοινή πεποίθηση των συμμετεχόντων στην έκθεση είναι ότι η Ρουμανία αποτελεί σημαντική τουριστική αγορά για την Πιερία καθώς ετησίως ένα μεγάλο ποσοστό επιλέγει την Ελλάδα για διακοπές το καλοκαίρι. Οι Πιερικοί φορείς επισημαίνουν ότι η συνεργασία τους με στόχο τη δυναμική παρουσία της Πιερίας στην διεθνή τουριστική έκθεση του Βουκουρεστίου θα ενισχύσει την τουριστική εικόνα της περιοχής μας ώστε να υπάρξουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη από την πρωτοβουλία αυτή.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, η Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ κ. Ματούλα Βελώνη, ο ειδικός σύμβουλος του ΕΒΕ κ. Νίκος Χουσουρίδης καθώς και τουριστικοί φορείς του νομού. Συγκεκριμένα, από την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας συμμετείχαν οι Αντιπρόεδροι κ. Γιώργος Ζόβας και κ. Αφροδίτη Λέϊνα, από την Πιερική Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων ο Πρόεδρος κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης και ο κ. Λεωνίδας Χαρίσης, από την Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας οι κ.κ. Μαρία Ξανθοπούλου και Ευρώπη Σαραντίδου, από την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Πανταλώνας και ο κ. Πέτρος Κατσιώκαλης (επίσης μέλος του ΔΣ του ΕΒΕ Πιερίας) και από το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων – Διαμερισμάτων Ν. Παντελεήμονα ο κ. Δημήτρης Μιχωλός.

ΣΦΚ Κατερίνη 2008 – Πανεδεσσαϊκός 71-35

Και το φιλοξενούμενο Πανεδεσσαϊκό νίκησε η παιδική ομάδα του ΣΦΚ Κατερίνη 2008 για την τελική φάση του πρωταθλήματος. Κέρδισε με 71-35, ένα αποτέλεσμα που δείχνει όχι μόνο τη σχετική άνεση με την οποία επιβλήθηκε στον αγώνα, αλλά και γενικότερα την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα φυτώρια της ομάδας.

Τα δεκάλεπτα: 20-6, 34-18, 51-25, 71-36.

Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Ταρενίδης Στ. και Χρυσάφης Β.

Οι συνθέσεις:

ΣΦΚ Κατερινη 2008 (Χατζηιωάννου): Παπασωτηρίου Γ., Παπασωτηρίου Αχ., Λαμπονίκος 4, Γραβάνης 10, Στάμος 7, Πρισκομάτης 14, Γαζέτης 10, Αναστασιάδης 4, Τσιμήτρης 4, Ζαδές 2, Παπακώστας 2, Χερβατίδης 14.

Πανεδεσσαϊκός (Αναστασιάδης): Μπαξεβάνης 5, Αρβανίτης 11(1), Τεργής 2, Σφέικος 4, Βλαδοβίτης 7(1), Τυρπάνης 7, Λιβανιός.

ΣΦΚ Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ – Βατανιακός Σάρισα 84 -60

Μια άνετη νίκη πέτυχε η Κατερίνη ΒΙΟΡΟΛ επί του Βατανιακού Σάρισα για το πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ στο ανδρικό πρωτάθλημα. Κέρδισε με 84-60 και ήταν μια νίκη που έδωσε χαμόγελα και αισιοδοξία στην ομάδα του Αλέκου Κασσομενάκη.

Τα δεκάλεπτα:21-17,37-32, 60-45, 84-60.

Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Ευφραιμίδης Σ. και Χρυσάφης.

Οι συνθέσεις:

ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2008 ΒΙΟΡΟΛ (Κασσομενάκης): Αναγνώστου 9, Μωυσίδης 6, Αθανασιάδης 5, Παπαβραμίδης, Ζήσκας 14, Νούρης, Μπαλαρμάς 19, Ταμουρίδης 26, Κολαξίδης 2, Χερβαντίδης, Μπίλας, Πρισκομάτης 3.

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ ΣΑΡΙΣΣΑ (Φώτας): Μπούσιος, Τζήμας 5, Κάλφας, Πίτος 2, Κουτσικανίδης 6, Κοτσιμπέλης 12, Ευαγγελόπουλος 2, Φελεκίδης 4, Αλεξιάδης 8, Πόσιος 5, Κόκκινος 4, Ακερμανίδης 12.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ


Ύψους 8,2 εκ. το τεχνικό πρόγραμμα

* ΣΑΡΑΝΤΑ, ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ, ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ

* ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΑΙΓΙΝΙΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ

Περί τα 8.200.000 ευρώ είναι το ύψος του τεχνικού προγράμματος έτους 2011 που καταρτίστηκε και ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Δίου – Ολύμπου, κατά τη συνεδρίαση της 21ης Μαρτίου, στο Λιτόχωρο.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση συζητήθηκαν εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα που αφορούν το δήμο, ελήφθησαν αποφάσεις για κάποια εκτός ημερήσιας διάταξης ζητήματα ενώ ελήφθησαν αποφάσεις για 31 θέματα που ήταν εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη.

Η συνεδρίαση

Μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Πύδνας - Κολινδρού για την υποβολή προτάσεων ένταξης στο ΕΣΠΑ των έργων «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Αιγινίου» και «Αποχέτευση Μακρυγιάλου».

Ελήφθησαν αποφάσεις για παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας για τον καθαρισμό των ακτών, για επιβολή τελών φωτισμού – καθαριότητας, για επιβολή τελών ύδρευσης – αποχέτευσης κ.λπ., για επιβολή τελών άρδευσης, για καθορισμό τελών χρήσης πεζοδρομίων, οδών, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων, για επιβολή τέλους ακίνητης περιουσίας, για επιβολή τέλους διαφήμισης αλλά και για επιβολή τέλους βοσκής.

Ως προς την επιβολή τελών, αποφασίστηκε, κατά τις εισηγήσεις που έγιναν, η μείωση σε ορισμένα κατά τόπους τέλη, η μη αύξηση τελών σε ορισμένα άλλα καθώς και η κατά τόπους αύξηση ανταποδοτικών τελών προκειμένου να είναι ισοσκελισμένα τα έσοδα με τα έξοδα.

Επιπλέον εγκρίθηκε εισήγηση για πρόσληψη εποχιακού προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα ελήφθη απόφαση για προώθηση διαδικασιών πρόσληψης 42 εργατών στον τομέα καθαριότητας. Οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν με διαδικασία ΑΣΕΠ.

Τέλος, ελήφθη απόφαση για υποβολή πρότασης για ένταξη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Leader έργου με τίτλο «ανάδειξη αξιοθέατων και μνημείων δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου μέσω της χαρτογραφικής απεικόνισής τους, της

προβολής τους σε πινακίδες έκθεσης και της αναπαραγωγής τους σε ενημερωτικό πληροφοριακό υλικό».

Γ.Παπαθανασίου: 40 κατασχετήρια, μέχρι στιγμής, σε βάρος του δήμου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο δήμαρχος κ. Παπαθανασίου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις πολύ μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα στον Δ.Δίου-Ολύμπου.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα 40 κατασχετήρια εργολάβων που, λόγω οφειλών, έχουν κατατεθεί σε βάρος του δήμου, τόνισε ότι ο δήμος χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που του παρέχει ο νόμος αλλά σημείωσε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δυσχερής.

Μάλιστα, αναφερόμενος στην ανάπτυξη που θα πρέπει να προωθηθεί στην περιοχή, υπενθύμισε ότι προεκλογικά είχε πει πως τα δύο πρώτα χρόνια θα είναι χρόνια νοικοκυρέματος. Συμπλήρωσε όμως ότι ο ίδιος και ο δήμος κινείται στη συνέχιση έργων, στην εξασφάλιση κονδυλίων και στην προώθηση ανάπτυξης όπου υπάρχουν οι σχετικές δυνατότητες.

Απορρίφθηκε πρόταση ψηφίσματος της κ. Κουρίτα

Περί τα τέλη της συνεδρίασης του Δ.Σ. απορρίφθηκε πρόταση της κ. Κουρίτα για ψήφισμα εναντίον της επέμβασης Ευρωπαίων και Αμερικανών στη Λιβύη, με βασικό επιχείρημα ότι πρόκειται, όπως είπε ο κ. Δημόπουλος, για ένα «τόσο αυστηρά κομματικό» κείμενο, για ένα κείμενο «υπερβολικά κομματικό» κείμενο (η κ. Κουρίτα ανήκει στο ΚΚΕ).

Ο κ. Δημόπουλος επισήμανε μάλιστα ότι αν δεν ήταν τόσο αυστηρά και υπερβολικά κομματικό, θα το ψήφιζε, γι αυτό και δήλωσε αρχικά ότι θα το καταψηφίσει, παρότι συμφωνεί με κάποια από αυτά που αναφέρονται στο κείμενο αυτό. Τελικά, πάντως, ο κ. Δημόπουλος, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ψήφισε θετικά, δηλαδή υπέρ του συγκεκριμένου κειμένου ως ψηφίσματος.

Ωστόσο, κάμποσοι δημοτικοί σύμβουλοι επικαλούμενοι το επιχείρημα του κ. Δημόπουλου, καταψήφισαν την πρόταση της κ. Κουρίτα, με αποτέλεσμα να μην εγκριθεί, κατά πλειοψηφία, από το Δ.Σ.

Για ποιες «Ιστορικές αποφάσεις» μιλάτε κύριε Μαλτζάρη ;

Διαβάσαμε χθες στον τοπικό τύπο επιστολή του Γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ κ. Γ.Μαλτζάρη σχετικά με τις «επιτυχίες» του Έλληνα πρωθυπουργού στο έκτακτο συμβούλιο κορυφής της 11ης Μαρτίου .

Σε αυτή τη σύνοδο η Ελλάδα πήρε επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής των 110 δισεκατομμυρίων και μείωση επιτοκίου. Το πρώτο, που από την πλευρά μας το είχαμε ζητήσει εδώ και καιρό, της είχε ήδη δοθεί από την απόφαση της Συνόδου του Eurogroup της 28ης Νοεμβρίου. Το δεύτερο, είχε ήδη προεξοφληθεί από δηλώσεις του Επιτρόπου Όλι Ρέν και άλλων αξιωματούχων.
Το ζητούμενο κ.Μαλτζάρη είναι ότι
όλα αυτά, ακόμα κι αν τα πάρουμε, δεν λύνουν το βασικό πρόβλημα της Ελληνικής Οικονομίας, που είναι ο φαύλος κύκλος της ύφεσης. Δηλαδή η εφαρμοζόμενη πολιτική!

Αληθινή ελάφρυνση θα ήταν το τρίτο αίτημα που προώθησε και εξακολουθεί να προωθεί σθεναρά η Ν.Δ, το δικαίωμα δηλαδή επαναγοράς χρέους σε μειωμένη τιμή, πράγμα που δεν έχει γίνει ακόμα αποδεκτό. Και μόνιμη λύση βιωσιμότητας θα ήταν το ευρωομόλογο για το οποίο δεν έγινε καν συζήτηση.

Πέρυσι υπογράψατε πράγματα που σήμερα χαίρεστε που σας τα αλλάζουν. Αυτό κ.Μαλτζάρη δεν λέγεται ούτε αξιοπιστία ούτε συνέπεια που επικαλείσθε. Λέγεται «δεν ξέρω τι υπογράφω»

Δεν κάνετε τίποτε άλλο από το να προσπαθείτε να μετατεθεί η συζήτηση από το κρίσιμο πρόβλημα μιας οικονομίας που διαλύεται, στη διαχείριση του χρέους.

Για εμάς ως Νέα Δημοκρατία η μοναδική λύση είναι η δραστική αλλαγή των όρων του Μνημονίου, για να βγούμε μιαν ώρα αρχύτερα από τις δεσμεύσεις του.

Αλήθεια, αν το Μνημόνιο που υπογράψατε πέρυσι ήταν καλό γιατί μας… «ξανασώσατε» σήμερα; Κι αν το Μνημόνιο δεν βγαίνει – που δεν βγαίνει – γιατί πανηγυρίζετε; Επειδή διορθώθηκε μόνο μία από τις αστοχίες του;

Σε ό,τι αφορά τη μείωση του επιτοκίου, κι αυτό επανόρθωση σφάλματος ήταν.

Και βεβαίως, η επανόρθωση ενός σφάλματος είναι μια μορφή ανακούφισης. Αλλά δεν είναι λόγος πανηγυρισμών. Δεν μπορεί να είστε η πρώτη Ελληνική κυβέρνηση που πανηγυρίζει, επειδή έχει πέσει έξω σε όλες της τις προβλέψεις.

Κύριε Μαλτζάρη, γιατί δεν λέτε την αλήθεια στους Έλληνες; Αποκαλύπτεται, με δηλώσεις του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι η επιμήκυνση και η ελάφρυνση που μας δόθηκε είναι εν όψει των υποχρεώσεων που αναλάβατε για νέα μέτρα και νέες περικοπές. Πέρα από τα 50 δισεκατομμύρια που αφορούν την ακίνητη περιούσια και τις αποκρατικοποιήσεις , μιλάμε για τα 14,5 δισεκατομμύρια νέα μέτρα, τα οποία θα χτυπήσουν την ήδη παραλυμένη Οικονομία. Και δεν έφτανε μόνο αυτό, σήμερα ο υπουργός οικονομικών προανήγγειλε έκτακτα μέτρα ύψους 1,8 δις ευρω για το 2011 εξαιτίας της τραγικής υστέρησης εσόδων κατά πρώτο δίμηνο του έτους .

Ο Αντώνης Σαμαράς σας το βροντοφώναξε για άλλη μια φορά προχθές από το βήμα της Βουλής: «Η Οικονομία χρειάζεται τρία πράγματα: Ανάπτυξη, Ανάπτυξη και Ανάπτυξη. Και για να ξεκινήσει η Ανάκαμψη, που θα φέρει Ανάπτυξη, χρειάζεται μόνο ένα: Δραστική αλλαγή των όρων του Μνημονίου και Αλλαγή Οικονομικής Πολιτικής. Για να επιτύχουμε Ανάπτυξη και να βγούμε μιαν ώρα αρχύτερα… Αυτή είναι η μόνη ελπίδα και η μόνη διέξοδος! »

ΝΟΔΕ Πιερίας

Ο Πρόεδρος

Γιαλένιος Μόσχος

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου και ταυτόχρονα της λαμπρής θρησκευτικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που συμβολικά ταυτίστηκε με την Επανάσταση, αναβιώνει και πάλι στη συνείδησή μας την ιστορική μνήμη, του ηρωικού αγώνα του Έθνους για Ελευθερία.

Τιμούμε το μεγαλείο της ψυχής των προγόνων μας και υποκλινόμαστε στους αθάνατους αγωνιστές της Επανάστασης, που μεγαλούργησαν, πολεμώντας με αυταπάρνηση, για το ύψιστο αγαθό του ανθρώπου.

Σήμερα, 190 χρόνια μετά την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ο αγώνας του ‘21 αποτελεί σύμβολο διαχρονικό και επίκαιρο όσο ποτέ, πηγή ανατροφοδότησης της πληγωμένης εθνικής μας υπόστασης.

Όπως τότε, έτσι και τώρα καλούμαστε να αγωνιστούμε σθεναρά ενάντια σε κάθε απειλή, διεκδικώντας αξιοπρέπεια, ευημερία και προκοπή για το έθνος και τη χώρα, που μέσα στη γενικότερη δυσμενή διεθνή οικονομική συγκυρία, βρίσκεται αντιμέτωπη με δύσκολα προβλήματα και έντονες προκλήσεις.

Σε αυτή, λοιπόν, την κρίσιμη συγκυρία, καλούμαστε όλοι να ανασυνταχθούμε για να ξαναπάρουμε το μέλλον στα χέρια μας, ως μέλη ενός Έθνους που ξέρει ν’ αγωνίζεται και να επιβιώνει με αξιοπρέπεια.

Είμαι βέβαιος ότι, εμπνεόμενοι από τους αγώνες των προγόνων μας, με ομοψυχία και αλληλεγγύη, θα κερδίσουμε και αυτή τη δύσκολη μάχη.