PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΡΥΟ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821





Στην οικονομική κρίση και στην ανάγκη εθνικής αλληλεγγύης για την αντιμετώπισή της αναφέρθηκαν στις δηλώσεις τους μετά τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Οι γυμνοί και ξυπόλυτοι Έλληνες που τα έβαλαν με μια αυτοκρατορία μας στέλνουν το μήνυμα ότι όταν θέλουμε και έχουμε μια ιδέα και έναν σκοπό μπορούμε να τα καταφέρουμε, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι η διεθνής οικονομική κρίση «δεν θα μας γονατίσει».

Ταυτόχρονα αναγνώρισε ότι πολλά στρώματα περνούν δύσκολα και εξέφρασε την ελπίδα ότι «το αύριο θα είναι καλύτερο».

«Η χώρα μας είναι αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρης έκτασης οικονομική κρίση», είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «έχουμε χρέος να παραδώσουμε στη νέα γενιά «μια Ελλάδα πιο ισχυρή και πιο ανθρώπινη».

«Με αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Η σημερινή ημέρα είναι σύμβολο πίστης και «σύμβουλος για εθνική συνεννόηση και ομοψυχία», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ.Παπανδρέου, αφού τόνισε ότι δεν θα εκφέρει σήμερα αντιπολιτευτικό λόγο, διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι «μπορούμε και αξίζουμε καλύτερα», υπηρετώντας τις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισονομίας, της ισχύος του δικαίου και της αλληλεγγύης.

Μπορούμε με τις αρχές αυτές να δημιουργήσουμε ένα ευνομούμενο κράτος, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, που θα προστατεύει τα δικαιώματα του λαού για ποιότητα ζωής, παιδεία, υγεία, πρόνοια και ανθρώπινη κοινωνία.

«Είναι πολύ σπουδαία υπόθεση, εξαιρετική ανύψωση του ηθικού, να βλέπεις δυνατές, ακμαίες και καθόλου κουρασμένες Ένοπλες Δυνάμεις, έτοιμες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά κάθε κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κάνοντας έμμεση αναφορά στα περί «κόπωσης» του πρωθυπουργού.

«Με τη στρατιωτική παρέλαση απονέμουμε το φόρο τιμής σε όλους εκείνους τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για να μπορεί η Ελλάδα να είναι ελεύθερη και δυνατή και οφείλουμε να παραδώσουμε κι εμείς στις νεότερες γενιές μια Ελλάδα ισχυρή», είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Της παρέλασης προηγήθηκε η κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, έγινε δοξολογία στον Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Οι κ.κ. Καραμανλής και Παπανδρέου είχαν μία σύντομη συνομιλία σε χαλαρό κλίμα μετά το τέλος της δοξολογίας.

Με παρέλαση μαθητών, σπουδαστών, συλλόγων, προσκόπων, εθελοντικών ομάδων, εφέδρων αξιωματικών και πεζοπόρων τμημάτων του στρατού, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου τιμήθηκε στη Θεσσαλονίκη η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου. Πριν την πορεία, τελέστηκε επίσημη δοξολογία στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος.

Με δοξολογίες και παρελάσεις σε όλες τις πόλεις του ελεύθερου τμήματος της Κύπρου ο ελληνισμός τίμησε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Στη δοξολογία στη Λευκωσία χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος και παρέστη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Το κύριο δίδαγμα από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 είναι η αγωνιστικότητα και η ενότητα, επεσήμανε ο Δ.Χριστόφιας.

Ο κ. Χριστόφιας δήλωσε ότι ζητούμενο σήμερα είναι η «ενότητα στη δράση» για να αντιμετωπίσει η χώρα, όπως είπε, «την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας και τους οποιουσδήποτε άλλους σκοπέλους βρίσκουμε στο δρόμο μας για απαλλαγή από την κατοχή και την επανένωση της πατρίδας μας, μέσα στα πλαίσια μιας λειτουργικής, βιώσιμης ομοσπονδίας».

Δηλώσεις στο περιθώριο των εκδηλώσεων

Η οικονομική κρίση και ο απόηχος της δήλωσης που φέρεται να έκανε ο κ. Καραμανλής περί κόπωσης και εξόδου από την ηγεσία της ΝΔ σε περίπτωση ήττας στις εκλογές βρέθηκαν στο επίκεντρο των πολιτικών σχολίων, στο περιθώριο των εκδηλώσεων.

«Ο Κώστας Καραμανλής είναι η μόνη σταθερά στο πολιτικό μας σύστημα και με την δική του καθοδήγηση και την αποφασιστικότητά του η χώρα μας θα βγει από την κρίση πιο δυνατή» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου από την Τρίπολη.

«Η χώρα μας έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο εφαρμόζει με αποφασιστικότητα και το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει δημοσιονομική τάξη, κυρίως περικοπή των κρατικών δαπανών και της κρατικής σπατάλης και παράλληλα ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και των ομάδων που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Αυτό κάνουμε και είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχουμε και η χώρα μας θα βγει από την κρίση πιο δυνατή και πιο αισιόδοξη» πρόσθεσε ο κ. Παπαθανασίου.

«Στη συγκυρία τη σημερινή, με τη διεθνή οικονομική κρίση όπου όλους μας διακατέχει αβεβαιότητα και ανασφάλεια, τα μηνύματα του παρελθόντος μπορούν να γίνουν πυξίδα για το μέλλον. Η επέτειος η σημερινή μας καλεί να αφήσουμε πίσω εντάσεις, διαιρέσεις και μικροκομματικές σκοπιμότητες και να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε ώστε να προχωρήσουμε σε μια Ελλάδα που μπορεί να βγει από την κρίση, σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και συνοχής» δήλωσε η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάννη Πάλλη-Πετραλιά από τη Λιβαδειά.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν αισθάνεται κουρασμένη απάντησε: «Όπως βλέπετε είμαι ακμαιότατη, όπως είναι όλη η κυβέρνηση».

Ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ίδιο θέμα: «Δεν καταλαβαίνω όσα λέγονται, γιατί όσοι εργάζονται προφανώς και κουράζονται. Αλίμονο αν όσοι εργάζονται, όσοι κοπιάζουν, όσοι επιχειρούν να επιλύσουν προβλήματα δεν αισθάνονταν και κουρασμένοι. Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι με αυτούς που εργάζονται. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι με αυτούς που δεν εργάζονται και για αυτό είναι και ξεκούραστοι».

Πρέπει να παραδειγματιστούμε όλοι από τους ήρωες του '21 που όταν ήταν ενωμένοι μεγαλουργούσαν, αλλά όταν επήλθε ο εθνικός διχασμός δημιουργήθηκαν προβλήματα, είπε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης και πρόσθεσε ότι σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, ο ελληνικός λαός μπορεί να τα καταφέρει και θα τα καταφέρει να βγει από την κρίση.

«Ο κ. Αλμούνια επιβεβαίωσε πως η οικονομία της χώρας είναι σε κώμα, μόνο που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί παλιές και ληγμένες συνταγές. Γι' αυτό χρειάζεται μια άλλη πολιτική κι αυτή προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαγκριώτης.

Σε προτάσεις που έχουν γίνει για κατάργηση των παρελάσεων αναφέρθηκε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης. «Αν η ιστορική αλήθεια και οι παρελάσεις είναι πολυτέλεια για κάποιους πνευματικά διεστραμμένους, εμείς κρατάμε στις ψυχές μας το σεβασμό για την πατρίδα, για την Ορθοδοξία, κρατάμε την αξιοπρέπεια και τη γενναιότητα των προγόνων μας», είπε.

Η κυβέρνηση Καραμανλή χειρίζεται το θέμα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης με υπευθυνότητα, λαμβάνοντας δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις που εγγυώνται αποτελέσματα, δήλωσε στο πλαίσιο η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου της ΝΔ στην Αλεξανδρούπολη.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια εθνική πρόκληση. Μπροστά σε κρίσιμες επιλογές. Απαιτείται από όλους εγρήγορση. Σοβαρότητα. Υπευθυνότητα. Δεν είναι ώρα για ανεύθυνα μικροκομματικά παιχνίδια. Έχει μεγάλο κόστος, ειδικά αυτή την ώρα, ο λαϊκισμός. Έχει μεγάλο κόστος για τη χώρα η πολιτική του ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε η κα Μπακογιάννη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ