PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΤΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




Σε συντονισμένες επιχειρήσεις κατά του παραεμπορίου προχωρούν το τελευταίο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης και η Δημοτική Αστυνομία, οι οποίες σε συνεργασία με κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας εντόπισαν, κατέγραψαν και κατέσχεσαν 1500 τεμάχια απομίμησης επώνυμων προϊόντων.
Οι λαθρέμποροι μικροπωλητές εντοπίστηκαν σε πολλά σημεία στον πεζόδρομο της Κατερίνης και την Ολυμπιακή Ακτή πωλώντας είδη ένδυσης, γυαλιά ηλίου, ρολόγια, ομπρέλες,, παιχνίδια όπως και αντίγραφα επώνυμων εταιρειών(τσάντες, αξεσουάρ), χωρίς τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα και άδεια μικροπωλητή.
Τα προϊόντα κατασχέθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία και αποδόθηκαν αρχικά για φύλαξη στο Δημοτικό Γκαράζ, μέχρι την καταστροφή τους, ενώ διενεργούνται ήδη όλες οι νόμιμες διαδικασίες και η επιβολή προστίμων.
Όπως τόνισε η αρμόδια υπάλληλος της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας κα Νόπη Παππαδοπούλου «έχει αποφασιστεί η καταστροφή των κατασχεμένων προϊόντων με σύνθλιψη ώστε να μην είναι δυνατή η περαιτέρω χρησιμοποίησή τους. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες καθώς το φαινόμενο είναι σε έξαρση…».



ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Ο Υπεύθυνος της επιχείρησης καταστροφής των κατασχεμένων προϊόντων από την πλευρά του Δήμου Κατερίνης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κος Γιώργος Ίτσιος, επεσήμανε ότι «τα μεικτά κλιμάκια της Δημοτικής και της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους κατά του παραεμπορίου, με θετικά αποτελέσματα».

ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κος Ίτσιος: "Με εντολή του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την πάταξη του παραεμπορίου. Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο προκειμένου να αποκατασταθεί όχι μόνο η εικόνα της πόλης μας από τους δεκάδες πλανόδιους μικροπωλητές, αλλά και για να προστατεύσουμε τους καταστηματάρχες από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, ιδιαίτερα μάλιστα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης. Με αυτές τις επιχειρήσεις κατά του λαθρεμπορίου, προσπαθούμε να στηρίξουμε τον εμπορικό κόσμο του δήμου μας. Στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα ότι η Κατερίνη δεν είναι «ξέφραγο αμπέλι» και ότι είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο. Η Δημοτική Αστυνομία είναι σε εγρήγορση. Με 3 επιχειρήσεις –«σκούπα» συνέλλεξε και κατάσχεσε 1500 περίπου αντικείμενα και βάση του νόμου προχωρήσαμε σε σύνθλιψη ώστε να είναι αδύνατη η περαιτέρω χρησιμοποίησή τους..."

Στην καταστροφή των κατασχεμένων προϊόντων παρέστησαν και υπέγραψαν πρωτόκολλο καταστροφής ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος ‘Ιτσιος και η αρμόδια υπάλληλος της Δημοτικής Αστυνομίας κα Νόπη Παπαδοπούλου.
Αξίζει να επισημανθεί, ότι στις επιχειρήσεις κατά των λαθρο-μικροπωλητών, κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας , συλλαμβάνει και οδηγεί στο αυτόφωρο, όσους εξ αυτών δεν διαθέτουν έγγραφα παραμονής στη χώρα μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ - ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ, ΑΝΩ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ!!!


Αγαπάς την παράδοση; Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Αγιάννη... Θα είμαστε όλοι εκεί... Του Προφήτη Ηλία την μέρα κι όχι μόνον. 18 και 19 Ιουλίου όλοι στην Πλατεία του χωριού μου... Είσαι Πόντιος; Δεν είσαι Πόντιος, έ σε περιμένουμε... Κι αν αναρωτιέσαι γιατί ΑΡΓΟΣ, Έ δεν θα σου τα εξηγήσουμε τώρα όλα... Ας έρθεις και θα ενημερωείς... ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΧΑΜΠΟΣ ΟΦΙΔΗΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΥΔΑΝΟΓΛΟΥ, ΤΑΣΟΣ ΠΑΡΜΑΚΤΣΙΔΗΣ, ΗΛΙΑΣ ΜΕΛΕΤΛΙΔΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΚΑΒΑΡΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΤΙΚΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ...ΞΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΣΟΛΩΝ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΟΪ ΜΟΥ ΚΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ...

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΚΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ο Νομάρχης ομιλητής εκ μέρους της Επιτροπής των Περιφερειών στη συνεδρίαση της Μεικτής Συμβουλευτικής Επιτροπής για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε.


Για τις προϋποθέσεις ένταξης της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε.

Στα Σκόπια βρέθηκε την Πέμπτη 8 Ιουλίου ο Νομάρχης Πιερίας κ. Γιώργος Παπαστεργίου, συμμετέχοντας στη συνεδρίαση της Μικτής Συμβουλευτικής Επιτροπής της Επιτροπής των Περιφερειών για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε.

Ο κ. Παπαστεργίου εκλήθη στη συνεδρίαση ως εισηγητής της Γνωμοδότησης της Επιτροπής των Περιφερειών με θέμα «Στρατηγική για τη Διεύρυνση και κυριότερες προκλήσεις 2009-2010 – Υποψήφιες Χώρες» που αφορούσε και την ΠΓΔΜ. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι συμπρόεδροι της Μικτής Συμβουλευτικής κ. και κ.κ. Μπόντκερ- Άντερσον και Αλέξοφ, ο Υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Τζαφέρι, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. Πρέσβης κ. Φούερε, ο Δήμαρχος των Σκοπίων κ. Κότσε Τραϊανόφσκι, καθώς και Δήμαρχοι και κυβερνητικά στελέχη της χώρας.

Με την ευκαιρία της εκεί παρουσίας του ο Νομάρχης συναντήθηκε επίσης με το Δήμαρχο των Σκοπίων και Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων της χώρας (ZELS) κ. Κότσε Τραϊανόφσκι και συζήτησε μαζί του τις προοπτικές διασυνοριακής συνεργασίας, την προβολή του οδικού άξονα 10 και γενικότερα θέματα τουρισμού.

Ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε σχετικά με το ταξίδι του στα Σκόπια: «Ως εισηγητής της Επιτροπής των Περιφερειών ανέλυσα στη συνεδρίαση το κείμενο της εισήγησής μου, το οποίο εγκρίθηκε από την ολομέλεια της Επιτροπής. Σε αυτό το κείμενο αναφέρονται τα βήματα προόδου τα οποία έχει πραγματοποιήσει η γειτονική χώρα, αλλά και ο δύσκολος δρόμος που απομένει να διανύσει, ώστε να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημαντικό σημείο σε αυτή την προσπάθεια είναι φυσικά και το ζήτημα της ονομασίας, χωρίς την επίλυση του οποίου η προσχώρηση της ΠΓΔΜ δεν μπορεί να προχωρήσει.

Ως Νομάρχης Πιερίας είχα φυσικά την ευκαιρία στο περιθώριο της συνεδρίασης να συζητήσω με τους συναδέλφους της αυτοδιοίκησης, αλλά και εκπροσώπους των ΜΜΕ από τη γειτονική χώρα δυνατότητες συνεργασίας κυρίως όσον αφορά την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ



Ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010 και ώρα 10:30 π.μ. στο Δημαρχείο.

Μετά το πέρας της συνέντευξης θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων(στις 12:00 μ.), η υποδοχή των αποστολών των χωρών, που θα λάβουν μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης της Εστίας Πιερίδων Μουσών.

1η Συνάντηση Λαογραφικών Συλλόγων Βόρειας Πιερίας

Το Σάββατο 17 Ιουλίου 2010 στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Σφενδάμης


Η 1η Συνάντηση Λαογραφικών Συλλόγων Βόρειας Πιερίας διοργανώνεται το Σάββατο 17 Ιουλίου 2010, στις 9 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Σφενδάμης, από τον Λαογραφικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Σφενδάμης «Η ΠΑΛΙΑΝΗ».
Στη διοργάνωση συμμετέχουν συνολικά 11 πολιτιστικοί Σύλλογοι από όλους τους Δήμους της Βόρειας Πιερίας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Στη συνάντηση συμμετέχουν οι Σύλλογοι «Δήμητρα» Αιγινίου, «Αριστοτέλης» Καταχά, «Νικόλαος Λούσης» Κολινδρού, «Αγία Παρασκευή» Καστανιάς, «Απανταχού Μεθωνιωτών» Μεθώνης, «Στέγη Αγάπης» Μακρυγιάλου, «Διογένης ο Κυνικός» Αλωνίων, «Παν. Μακρυράχη» Παλιόστανης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σεβαστής, «Αγιάννης ο Πρόδρομος» Κούκου, και «Πάλιανη» Σφενδάμης».
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών συλλόγων θα συνοδεύουν τα «Χάλκινα της Γουμένισας» και ποντιακή λίρα. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με λαϊκό πανηγύρι με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων.

ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΣΥΝΕΘΛΙΨΑΝ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΝΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

ΑΠΟ ΤΙΣ 3 ΕΦΟΔΟΥΣ -ΣΚΟΥΠΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ
ΑΠΟ ΛΙΑΝΟΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...
Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΑΠΕ - ΜΠΕ: Νέος επικεφαλής

Το δημοσιογράφο των Νέων, Ηλία Μάτσικα, αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση για τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και γενικού διευθυντή του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Για τη θέση ενδιαφέρθηκαν περισσότεροι από 30 δημοσιογράφοι και στελέχη επιχειρήσεων, ενώ στην τελική ευθεία έφτασαν αρκετά γνωστά ονόματα από το χώρο του Τύπου.

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΣΤΡΟ

Προειδοποίηση ότι η διαμάχη της Δύσης με το Ιράν μπορεί να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο απηύθυνε ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο μέσω εμφάνισής του σε μαγνητοσκοπημένη εκπομπή που προβλήθηκε χθες, στην πρώτη του δημόσια τηλεοπτική παρέμβαση τα τελευταία τρία χρόνια.

ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΕΦΕΣΣΟ ΑΠΟ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ

...ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΠΕΛ, ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΕΒΑΛΑΝ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΛΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΞΥΛΑ ΚΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ...
Η ΤΡΟΧΑΙΑ, ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΗΡΙΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ, Η ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ...
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ...

39ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης "Πιερίδων Μουσών"

Η Εστία Πιερίδων Μουσών διοργανώνει και φέτος για 39η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης "Πιερίδων Μουσών" υπό την αιγίδα και με τους όρους του διεθνούς συμβουλίου οργανωτών φολκλορικών φεστιβάλ C.I.O.F.F. του οποίου η Ε.Π.Μ. είναι μέλος.

Συνδιοργανωτές και αρωγοί του Φεστιβάλ είναι ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης, ο Δήμος Δίου, ο Δήμος Κορινού, ο Δήμος Πέτρας και ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων δωματίων & Ξενοδοχείων.
Οι φετινές εκδηλώσεις που αναμένονται λαμπρές, ενδιαφέρουσες και φαντασμαγορικές, ξεκινούν την Τετάρτη 14 Ιουλίου στον Κ. Άγ. Ιωάννη και την Κατερινόσκαλα και τελειώνουν την Κυριακή 18 Ιουλίου στο Δήμο Δίου με τις συμμετοχές μουσικοχορευτικών παραδοσιακών συγκροτημάτων από Λετονία, Ρουμανία, Κύπρο και Ελλάδα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρελάσεις και μουσικοχορευτικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, το οποίο και φέτος αναμένεται να είναι πολυπληθές, όπως κάθε χρόνο και να απολαύσει ακόμη ένα πολυθέαμα χρωμάτων, μουσικών και χορών.
Πληροφορίες και ενημέρωση για τους Έλληνες και ξένους τουρίστες στα έντυπα του Διεθνούς Φολκλορικού φεστιβάλ, στους χώρους των εκδηλώσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα και στο Περίπτερο στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.



ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αναλυτικά το Πρόγραμμα έχει ως εξής:
Τετάρτη 14 Ιουλίου
Κατερίνη 11.00 - Μουσικοχορευτικές παραστάσεις στο κέντρο της Κατερίνης από Vektors (Λετονία), Cununa Apusenilor (Ρουμανία)
Κ. Άγ. Ιωάννης 21.15 - Vektors (Λετονία), Cununa Apusenilor (Ρουμανία), Εστία Πιερίδων Μουσών, Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Κορινού, Πολιτιστικός Σύλλογος Κ. Αγ. Ιωάννη
Κατερινόσκαλα 20.45 - Παρέλαση και μουσικοχορευτικές παραστάσεις από "Κίμων Ξυλοτύμβου" Λάρνακας Κύπρου, στον πεζόδρομο και την πλατεία.


Πέμπτη 15 Ιουλίου
Κατερίνη 20.00 - Παρέλαση των συγκροτημάτων Vektors (Λετονία), Cununa Apusenilor (Ρουμανία), Εστία Πιερίδων Μουσών, Μορφωτική Ένωση Καταφιωτών, Ένωση Ποντίων Πιερίας.
Κατερίνη 21.15 - Μουσικοχορευτική παράσταση των συγκροτημάτων Vektors (Λετονία), Cununa Apusenilor (Ρουμανία), Εστία Πιερίδων Μουσών, Μορφωτική Ένωση Καταφιωτών, Ένωση Ποντίων Πιερίας, στο ανοιχτό αμφιθέατρο πάρκου.

Παρασκευή 16 Ιουλίου

Κατερινόσκαλα 21.15 - Μουσικοχορευτικές παραστάσεις από τα συγκροτήματα Vektors (Λετονία), Cununa Apusenilor (Ρουμανία), στον πεζόδρομο και την πλατεία.
Σάββατο 17 Ιουλίου
Ρητίνη 21.15 - Μουσικοχορευτικές παραστάσεις από τα συγκροτήματα Vektors (Λετονία), Cununa Apusenilor (Ρουμανία) και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρητίνης "Σαρακατσάνα".

Κυριακή 18 Ιουλίου
Νέα Έφεσος 21.15 - Μουσικοχορευτικές παραστάσεις από τα συγκροτήματα Vektors (Λετονία), Cununa Apusenilor (Ρουμανία) και τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Οικολογικό Σύλλογο Νέας Εφέσου "Το Στουπί".
Κονταριώτισσα 21.15 - Μουσικοχορευτικές παραστάσεις από τα συγκροτήματα Vektors (Λετονία), Cununa Apusenilor (Ρουμανία) και την Εστία Πιερίδων Μουσών.

35.000 ΕΥΡΩ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ


Στόχος ληστών βρέθηκε χθες το υποκατάστημα της Alpha bank Κατερίνης που βρίσκεται επί της οδού Κασσάνδρου 30.




Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι δύο ληστές έφτασαν στο σημείο στις 11.50 το μεσημέρι με μηχανή και με καλυμμένο το κεφάλι με κράνος.



Μόνο ο ένας ληστής μπήκε στην τράπεζα, ενώ την ίδια ώρα ο άλλος παρέμεινε πάνω στη μηχανή, και με την απειλή όπλου κατάφερε να αποσπάσει λεία άνω των 35.000 ευρώ. Στη συνέχεια, βγήκε από την τράπεζα και διέφυγε μαζί με το συνεργό του προς άγνωστη κατεύθυνση.



Η αστυνομική διεύθυνση Πιερίας τέθηκε σε συναγερμό, συλλέχθηκαν πληροφορίες και έγινε κινητοποίηση προς αναζήτηση και σύλληψη των δύο δραστών.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Συζήτηση εφ΄όλης της τουριστικής ύλης πραγματοποιήθηκε κατά τη συνάντηση του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδη με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού.

Κατά τη συζήτηση τέθηκαν όλα τα καυτά ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού όπως τα ωράρια, οι τιμές εισόδου και η γενικότερη λειτουργία αρχαιολογικών χώρων και μουσείων σε όλη την ελληνική επικράτεια, όπου ως γνωστό τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι κλείνουν στις 3 μ.μ. από αρχές Οκτωβρίου έως τέλη Μαρτίου σε μία χώρα κατ' εξοχήν τουριστική όπου τα τουριστικά προγράμματα "τρέχουν" και τους χειμερινούς μήνες ή ακόμη και όταν τα μουσεία παραμένουν κλειστά όπως το Μουσείο Ηρακλείου, που έχει περιοριστεί σε ένα πολύ μικρό χώρο που δεν προσφέρεται για επίσκεψη.
Επίσης, αναλύθηκαν τα κατά τόπους προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων τόσο λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων όσο και λόγω τοπικών αγκυλώσεων, όπως για παράδειγμα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο νησί της Σαντορίνης όπου οι τουρίστες ταλαιπωρούνται στον καυτό ήλιο περιμένοντας στην ουρά για να κατέβουν με το μικρό τελεφερίκ (30 ατόμων).



Παράλληλα ετέθη το ζήτημα των αποζημιώσεων των τουριστών που έχουν αποκλειστεί με την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα για διάφορους λόγους, όπου και επιβεβαιώθηκε η πρόθεση του υπουργείου να εξαγγείλει άμεσα τις σχετικές διατάξεις που θα ρυθμίζουν το ζήτημα.



Τέλος, η ΓΕΠΟΕΤ ζήτησε να ισχύσει το ειδικό πρόγραμμα επιχορήγησης ασφαλιστικών εισφορών που έχει ανακοινωθεί για τα ξενοδοχεία και για τα τουριστικά γραφεία που έχουν εποχιακά ανέργους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, συνοδούς τουριστικών γραφείων, εποχιακά απασχολούμενους υπαλλήλους τουριστικών γραφείων.

ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ

Κατά 46% μειώθηκε το έλλειμμα του προϋπολογισμού, σε δημοσιονομική βάση, το α΄ εξάμηνο εφέτος και διαμορφώθηκε σε 9.645 εκατ. ευρώ από 17.866 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2009.




Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, με την επισήμανση ότι ο ετήσιος στόχος προβλέπει μείωση του ελλείμματος κατά 39,5%.



Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 7,2%, σε σχέση με το α΄εξάμηνο του 2009, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 13,7%.

ΣΤΙΣ 10πμ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΚΑΡΑΖ

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΣΥΝΘΛΙΨΗ
ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΠΩΛΗΤΕΣ...
Ο ΙΤΣΙΟΣ ΞΕ-ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ !