PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΜΕΡ ΕΙΣΑΙ ΜΩΡΟ Μ;;; Α ΣΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΝ;;;

Μια άλλη Καλαμαριά, διαφορετική από τη συνοικία που ήξερα στα φοιτητικά χρόνια, μια πόλη πανέμορφη.
Μια τσάρκα στην παραλία της επιβεβαιώνει την παραπάνω εκτίμηση, αλλά και ανασύρει μνήμες, θύμησες παλιές...
Κατηφορίζοντας την οδό Βρυούλων, στο δρόμο για την παραλία
βρεθήκαμε μπροστά στην ιστορική και ανακαινισμένη Ρέμβη,
κι άλλη μια κλασική ψαροταβέρνα, ο Μπάτης...

VOLIS PARALIA ILI OLYMPUS?

Σήμερα κάπου στις ακτές μας...
Ο ΚΑΥΣΩΝ ΚΙ Ο ...ΠΥΡΕΤΟΣ!
ΠΥΡΕΤΟΣ ΛΟΓΩ ΕΙΚΟΝΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΑS
OVA SLIKA JE NA MORU U PARALIJI KATERINI ILI PIERIA U GRCKU

Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΦΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ...

Όταν η φύση στην ΠΙΕΡΙΑ μας έχει ...κέφια να τι αποτέλεσμα βγαίνει.
Βέβαια τα κέφια τα είχε κι ο φωτογράφος που έκανε αυτή την φωτογράφιση...
Αυτή η φωτογραφία είναι έργο της πάλαι ποτέ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ...
Ά ΡΕ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕΣ....

"ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ" Ο ΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Ή ΓΡΑΦΕΙ ΚΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ;;;

Όταν ο Χάρης Μπικηρόπουλος γράφει... δεν γράφει....
ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ
Η εξΟΥΣΙΑ ΤΗΣ επιΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Είναι "χωριό φάντασμα" της Πιερίας η Μόρνα;;;


Ζωή σε "χωριό-φάντασμα" της Πιερίας
Ζωή σε "χωριό-φάντασμα" της Πιερίας
Μόρνα, Πιερία - -
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Ένα από τα πρώτα ξυλοκίνητα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν στο χωριό της Μόρνας. 
Ζωή σε ένα "χωριό-φάντασμα" της Πιερίας, τη Μόρνα, μπορεί να ξαναδώσει το άλλοτε Κρατικό Εργοστάσιο Επεξεργασίας Ξύλου, που ίδρυσε εκεί ο...

Ρε παιδιά, εδώ στην Πιερία ζούμε 127.400 κάτοικοι



ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 2011
ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΑΣ ΖΟΥΜΕ...

Περιφερειακή ενότητα Πιερίας
Σύνολο    127.400
Άνδρες      62.860
Γυναίκες   64.540
Δήμος Κατερίνης
Σύνολο 86.170
Άνδρες 41.920
Γυναίκες 44.250
Δήμος Δίου - Ολύμπου
Σύνολο 25.870
Άνδρες 13.380
Γυναίκες 12.490
Δήμος Πύδνας - Κολινδρού
Σύνολο 15.360
Άνδρες   7.560
Γυναίκες 7.800

Το παθητικό κάπνισμα απειλεί την ακοή


Μια νέα έρευνα έρχεται και πάλι να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους παθητικούς καπνιστές. Συγκεκριμένα, ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως το παθητικό κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει απώλεια της ακοής.
Η πάθηση ονομάζεται νευροαισθητήρια βαρυκοΐα, και σχετίζεται κυρίως με την περιοχή του κοχλία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το παθητικό κάπνισμα δυσκολεύει την

Πώς; Αποφάσισε να κάνει bodypainting βάφοντας μόνο τα επίμαχα μέρη του σώματός της στα χρώματα της Βενεζουέλας.

Tρελές και φανατικές για την ομάδα τους (σ.σ Παραγουάη) δεν είναι μόνο οι Λαρίσα Ρικέλμε και Πάτι Ορουέ, αλλά και η Μπρέντα Μάριλιν Πέρες, η οποία γιόρτασε την είσοδο της Εθνικής Βενεζουέλας στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα με έναν απίστευτο τρόπο.
Πώς; Αποφάσισε να κάνει bodypainting βάφοντας μόνο τα επίμαχα μέρη του σώματός της στα χρώματα της Βενεζουέλας, με την οπαδό της "Vinotinto" να δίνει την ευκαιρία σε όσους θέλουν να την απολαύσουν live μέσω Twitter και με βοήθεια μικροκάμερας.
Το αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό, με πάρα πολλούς φίλους της στρογγυλής Θεάς (και όχι μόνο) να κατακλύζουν το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να απολαύσουν το σόου της και φυσικά ο αποκλεισμός της Βενεζουέλας από τη συνέχεια της διοργάνωσης (ήττα στα πέναλτι από Παραγουάη) στενοχώρησε άπαντες.


Ο λόγος προφανής...

REAL FM ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ...


Αναζητώντας τον πρίγκιπα της άμμου

Στις αρχές κάθε Καλοκαιριού τα σχέδια για τις διακοπές δεν φέρνουν μόνο προσδοκίες για χαλάρωση, αραλίκι στην παραλία, μαύρισμα εξωτικό κι άγρια ξεφαντώματα στα μπαράκια των νησιών…

Μαζί με τους πρώτους καύσωνες έρχονται και οι προσδοκίες και οι φαντασιώσεις - για τις ελεύθερες και όχι μόνον - ότι κάπου δίπλα στο κύμα περιμένει και ο τέλειος άνδρας, που θα πάρει μαζί με τις αναστολές μας και τις τελευταίες μαύρες σκέψεις για τη μοναξιά, την απόρριψη, αλλά

ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ?

O ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ...ΜΟΥΣΩΝ

Μέσα σε ένα πανέμορφο καταπράσινο δάσος από οξιές, καστανιές, πεύκα και έλατα και με την συμμετοχή δεκάδων αθλητών(όλων των ηλικιών) από την Πιερία, αλλά και γειτονικούς νομούς πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Άνω Μηλιά αγώνας δρόμου βουνού 15.000 μέτρων με την επωνυμία "1ος Δρόμος Μουσών". Την ευθύνη της οργάνωσης του αγώνα είχε ο Εκπολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Οικισμού Άνω Μηλιάς Πιερίας «Η Αγία Παρασκευή», ενώ καθοριστική στην ομαλή έκβασή του, ήταν η συμβολή του Τεχνικού Συμβούλου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ- ΗΜΑΘΙΑΣ.

Αφετηρία της κυκλικής διαδρομής ήταν η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στα 950 μέτρα υψόμετρο και  τερματισμός το ίδιο σημείο. Το ψηλότερο σημείο της διαδρομής ήταν στα 1450 μέτρα. Έπαθλα απονεμήθηκαν στους πρώτους νικητές και διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες από την Πρόεδρο του συλλόγου Π. Μιντεκίδου – Παρατσικίδου και από τον πρόεδρο του Ο.Π.Π.Α.Π. του Δήμου Κατερίνης Θωμά Παπαδημητρίου.

ΤΟ "ΝΑ ΠΙΩ ΕΝΑ ΠΟΤΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΩ" ΕΙΝΑΙ ...ΜΥΘΟΣ


Το αλκοόλ εντείνει το στρες.

μόνο δεν μας χαλαρώνει, αλλά εντείνει το στρες. Και το χειρότερο είναι πως όταν πίνουμε σε κατάσταση στρες, χρειαζόμαστε περισσότερο αλκοόλ για να μας «πιάσει».
Την μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η σχέση αλκοόλ και στρες είναι αμφίδρομη: το μεν αλκοόλ αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο οργανισμός το στρες, το δε στρες αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει το αλκοόλ τον οργανισμό.

Η "SUN" ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΒΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Σε σημερινό δημοσίευμά της η βρετανική Sun σχολιάζει το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε σημερινό δημοσίευμά της η βρετανική Sun σχολιάζει το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το άρθρο επικεντρώνεται στους φόβους που έχουν οι Έλληνες μήπως η Ακρόπολη, αυτό το αρχαίο και ιερό σύμβολο της χώρας ή ακόμη και η Κέρκυρα ή άλλα νησιά υποθηκευθούν και τελικά καταλήξουν... σε χέρια ξένα. Σ’ αυτό το πνεύμα του άρθρου είναι και η φωτογραφία του θέματος που απεικονίζει την Ακρόπολη με την επιγραφή «Υποθηκευμένο;».
Επίσης η εφημερίδα θέτει κάποια ερωτήματα σχετικά με την ελληνική κρίση και το σχέδιο, στα οποία δίνει και τις απαντήσεις:
Τελείωσε η ευρωπαϊκή κρίση; Όχι, αλλά...

ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΚΙ ΜΕ ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΗ ΜΕΡΑ;;;


Λύστε τις απορίες σας για τα ηλιακά εγκαύματα

μάτι και ονομάζεται «υπεριώδης ακτινοβολία» (Ultraviolet Light UV).
Η υπεριώδης ακτινοβολία προέρχεται από τον ήλιο και μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα όταν ο άνθρωπος είναι εκτεθειμένος στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως το έγκαυμα μπορεί να προκληθεί ακόμα και σε μία συννεφιασμένη ημέρα, διότι η ακτινοβολία UV μπορεί να διαπεράσει τα σύννεφα.
Ένας άλλος συνηθισμένος τρόπος που μπορεί να προκληθούν τέτοιου είδους εγκαύματα είναι από τη χρήση λυχνιών τεχνητού μαυρίσματος (solarium).
• Καρκίνο του δέρματος

Πώς επεμβαίνουμε σε περίπτωση πνιγμού


Ο πνιγμός είναι πολυστηματική ή δυνητικά μοιραία νόσος που προκύπτει από παρ’ ολίγο ασφυξία σε σκέπασμα από νερό του προσώπου ή ολόκληρου του κεφαλιού ενός ατόμου. Συνήθως μερική μόνο ποσότητα νερού εισχωρεί στους πνεύμονες και 100% των ασθενών πεθαίνουν χωρίς πράγματι να έχουν εισροφήσει νερό.

Θεοδοσιάδης, Κωνσταντόπουλος και Νάσης μιλούν για τον φετινό Πιερικό


Πέντε ημέρες παραμονής συμπλήρωσε στο Ελατοχώρι η ομάδα του Πιερικού και οι συνεργάτες του Σούλη Παπαδόπουλου, Νίκος Θεοδοσιάδης, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Παναγιώτης Νάσης μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Πιερικός.
Στις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται η προετοιμασία στο Ελατοχώρι αναφέρθηκε ο Νίκος Θεοδοσιάδης. Ο άμεσος συνεργάτης του τεχνικού Σούλη Παπαδόπουλου είπε χαρακτηριστικά: «Οι συνθήκες στο Ελατοχώρι είναι άριστες. Τόσο οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις όσο και οι γηπεδικές είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα και μπορούν να συναγωνιστούν αντίστοιχες ευρωπαϊκές.
Δουλεύουμε σκληρά καθημερινά. Όλα τα παιδιά δείχνουν τεράστια διάθεση και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Η προετοιμασία είναι δύσκολη και κοπιαστική, όμως όλα τα παιδιά δουλεύουν με όρεξη για να φτάσει ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι συνολικά στο επίπεδο που απαιτείται να βρισκόμαστε στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου».
Ο γυμναστής του Πιερικού, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, από την πλευρά του, ανέλυσε λεπτομερώς τον προπονητικό σχεδιασμό της ομάδας: «Η προετοιμασία κατά το δικό μας προπονητικό σχεδιασμό έχει να κάνει με τέσσερα στάδια τα οποία διαρκούν επτά εβδομάδες. Βρισκόμαστε τώρα στο προπαρασκευαστικό στάδιο (δύο εβδομάδες). Θα ακολουθήσει το βασικό (δύο εβδομάδες), το προαγωνιστικό (δύο εβδομάδες) και το αγωνιστικό μία εβδομάδα πριν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις. Λειτουργούμε με βάση το ταλέντο του καθενός, τη θέση που αγωνίζεται και τους κυρίαρχους μηχανισμούς ενέργειας της θέσης. Τα παιδιά ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο, είναι πειθαρχημένοι, δείχνουν ενδιαφέρον και ακολουθούν πιστά τις οδηγίες μου. Σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας δημιουργούμε το «πλατύσκαλο» όπου θα πατήσουμε για να αναρριχηθούμε στους άλλους μηχανισμούς ενέργειας ώστε να προσεγγίσουμε με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα το μέγιστο που μπορεί ο καθένας να δώσει. Είμαι ενθουσιασμένος με τον τρόπο δουλειάς, τις συνθήκες στις οποίες προετοιμαζόμαστε και πιστεύω ότι όλοι μαζί θα πετύχουμε υψηλούς στόχους».
Τέλος, ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας, Παναγιώτης Νάσης αναφέρθηκε ειδικότερα στο κομμάτι της προπόνησης των «πορτιέρο» λέγοντας: «Ξεκινήσαμε ιδανικά την προετοιμασία μας. Όσον αφορά στον τομέα των τερματοφυλάκων, νομίζω ότι τα παιδιά δείχνουν αξιοζήλευτη υπομονή και προσοχή σε αυτά που κάνουμε. Είναι τερματοφύλακες με τους οποίους έχω συνεργαστεί και στο παρελθόν, γνωριζόμαστε μεταξύ μας, ξέρουνε τι ζητώ στην προπόνηση κι έτσι η δουλειά μας γίνεται ευκολότερη. Υπάρχει άριστη συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του προπονητικού τιμ ώστε το αποτέλεσμα να είναι ακόμη πιο ωφέλιμο για εμάς. Μέσα από αυτό το συναγωνισμό που υπάρχει ανάμεσα στους τερματοφύλακες, κατά πρώτο λόγο κερδισμένος θα είναι ο Πιερικός και κατά δεύτερο ο καθένας ατομικά. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουμε είναι ιδανικές, έχουμε όλες τις ανέσεις που χρειάζεται μια οργανωμένη ομάδα και ελπίζουμε τα αποτελέσματα να φανούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς».

Σου αρέσουν τα αισθησιακά αξεσουάρ. Πιες λίγη σαμπάνια και τσίμπα καπνιστό σολομό ή φράουλες ανάμεσα στα… διαλείμματα.


Θέλεις το καλύτερο σεξ που έχει γίνει ποτέ; Ξεκίνα από το ζώδιό σου. Η ημερομηνία της γέννησής σου καθορίζει πολλά πράγματα στη ζωή σου και κατ’ επέκταση και το σεξουαλικό σου στιλ. Εμείς ρωτήσαμε τους ειδικούς και βρήκαμε ποια στάση ταιριάζει απόλυτα στη σεξουαλική ενέργεια κάθε ζωδίου.

ΣΤΟ ...ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ! ΦΤΟΥ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ


Επιχορήγηση κομμάτων με 13,5 εκατ. ευρώ


Την οικονομική επιχορήγηση των κομμάτων για το β' τρίμηνο του 2011, ύψους 13,5 εκατ. ευρώ, ενέκριναν ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Χ. Καστανίδης, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Φ. Σαχινίδης.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑΤΟΥΑΖ ΜΑΥΡΗΣ ΧΕΝΝΑΣ


Αλλεργικές αντιδράσεις από τατουάζ μαύρης χέννας.

σοβαρή και επαναλαμβανόμενη απειλή για την υγεία των πολιτών και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κέντρου, «για να επιτευχθεί το έντονο μαύρο χρώμα του τατουάζ και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια, προστίθεται μεγάλη συγκέντρωση χρωστικών ουσιών. Αυτές οι υψηλές συγκεντρώσεις χρωστικών πυροδοτούν αλλεργικές αντιδράσεις. Για σοβαρά περιστατικά, χρειάζεται επείγουσα ιατρική φροντίδα ακόμα και εισαγωγή σε νοσοκομείο».

Για τρίτη (3η) συνεχή εβδομάδα διεξάγεται και φέτος το πρόγραμμα του συλλόγου μας «Παιδί & Θάλασσα».



Το πρόγραμμα υλοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά και δίνει την ευκαιρία στα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα διακοπών, να περάσουν δημιουργικά τις ελεύθερες ώρες τους και να εξοικειωθούν με τη θάλασσα.
Συμμετέχουν παιδιά δημοτικού σχολείου και της πρώτης τάξης Γυμνασίου. Η μεταφορά των παιδιών γίνεται με λεωφορεία μισθωμένα από την Διοίκηση του συλλόγου μας.
Η συνοδεία των παιδιών, καθώς και η διδασκαλία της κολύμβησης, καλύπτονται από τους ειδικευμένους καθηγητές φυσικής αγωγής, που εργάζονται στο σύλλογό μας.
Τα παιδιά που συμμετέχουν αναχωρούν καθημερινά στις 9:00 (χώρος συγκέντρωσης το Δημοτικό Parking πίσω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου) και επιστρέφουν στις 13:00 περίπου το μεσημέρι.
Ο τόπος διεξαγωγής του προγράμματος είναι στην Πλάκα Λιτοχώρου Νότια του ρέματος της "Χασκάρας" και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Όχι, δεν εννοούμε, πως πρέπει να πάρουμε τη μάνικα...

Ας δράσουμε προληπτικά από κοινού!

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,

Σήμερα το απόγευμα στις 17:30 το απόγευμα, ξέσπασαν ταυτόχρονα δύο μεγάλες αστικές πυρκαγιές σε βιομηχανικούς χώρους της πόλης της Κατερίνης. Σε μία από αυτές, όπως συνήθως, τέθηκε σε μεγάλο κίνδυνο η ζωή των πυροσβεστών. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε πλαστικά τελάρα φρούτων και σε μεγάλη ποσότητα καυσόξυλων τα οποία βρίσκονταν δίπλα σε δεξαμενή υγραερίου. Αποτεφρώθηκε ένα φορτηγό αυτοκίνητο, χιλιάδες πλαστικές κλούβες και δεκάδες τόνοι ξύλων. Παρά τον μεγάλο κίνδυνο ανάφλεξης της δεξαμενής υγραερίου, οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νομού μας, κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά χωρίς να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές (εκτός από τις δικές τους).

Αγαπητοί συμπολίτες,

Αυτοί οι λίγοι άνθρωποι, με τα πενιχρά μέσα που τους παρέχει η πολιτεία, είναι υπεύθυνοι για όλα: Για τις αστικές και τις δασικές πυρκαγιές, για τις αναφλέξεις των χωματερών, ακόμη και για κάθε ατύχημα που θα λάβει χώρα μέσα στην πόλη ή στην εθνική οδό, κι ας είναι πλέον σε χέρια ιδιώτη!

Αναρωτηθήκατε ποτέ, τι θα συμβεί, αν μερικά από τα παραπάνω συμβούν ταυτόχρονα;

Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται τη βοήθειά μας. Όχι, δεν εννοούμε, πως πρέπει να πάρουμε τη μάνικα και να αρχίσουμε να σβήνουμε φωτιές μαζί τους! Φέτος 540 οικογένειες του νομού Πιερίας «Χαρίζουν μια μέρα από το καλοκαίρι τους στο δάσος» και βοηθούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία αναλαμβάνοντας την εθελοντική πυροφύλαξη μιας μεγάλης περιοχής του Ολύμπου και των Πιερίων.


Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των ημερήσιων συμμετοχών και τα ονόματα των συμπολιτών μας που στηρίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Αν ενδιαφέρεστε να λάβετε κι εσείς μέρος στη δημοφιλή δράση της ομάδας μας «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι τους στο δάσος 2011», μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν από τους 19 συντονιστές ή να δηλώσετε συμμετοχή στην ιστοσελίδα της ομάδας http://www.otoposmou.gr, στην ενότητα "Μια μέρα για το δάσος".

Ας δράσουμε προληπτικά από κοινού!

Στα …σκοτάδια η Νότια Πιερία


* ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΟΘΕΛΛΟΣ», ΤΟΥ 40ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ.
* ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ, ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ & ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ, ΛΟΓΩ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ.

Δυσάρεστη έκπληξη, προβληματισμό αλλά και, σε κάμποσες περιπτώσεις, εκνευρισμό προκάλεσαν οι νέες διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο 23/7 και 24/7 στον δήμο Δίου-Ολύμπου, περιοχή που αυτό το διάστημα φιλοξενεί χιλιάδες ξένους και Έλληνες επισκέπτες καθώς επίσης και μια σειρά μεγάλων και σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων.
ΓΙΑ …ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!
Αυτές οι διακοπές ρεύματος που γίνονται για δεύτερο Σαββατοκύριακο στην περιοχή, σημειώθηκαν βασικά το Σάββατο 23/7 και κυρίως στη δημοτική ενότητα Δίου Δ.Δίου-Ολύμπου. Επιπλέον, ολιγόλεπτη διακοπή σημειώθηκε στο Λιτόχωρο το βράδυ του Σαββάτου ενώ πρόβλημα προκλήθηκε και στη Λεπτοκαρυά, όταν η διακοπή προκάλεσε όχι μόνο έλλειψη ρεύματος σε κατοίκους και τουρίστες, αλλά και έλλειψη …νερού!
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προβλήματα προέκυψαν όταν υπήρξε υπερφόρτωση του δικτύου λόγω υπερκατανάλωσης ρεύματος, κατάσταση όμως που θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί από τους αρμοδίους της ΔΕΗ.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΟΘΕΛΛΟΣ» ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
Το αποτέλεσμα ήταν ότι ειδικά στη δημοτική ενότητα Δίου, πέρα από την, κατά χρονικά διαστήματα συσκότιση, που σημειώνονταν, να προκληθεί και σοβαρό πρόβλημα στην παράσταση «Οθέλλος» στο αρχαίο θέατρο του Δίου, στο πλαίσιο του 40ου φεστιβάλ Ολύμπου.
Κατά πληροφορίες, η παράσταση αυτού του έξοχου έργου του Σαίξπηρ, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Κιμούλη, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και Σμαράγδα Καρύδη, άργησε να αρχίσει εξαιτίας της όλης κατάστασης με το ρεύμα. Και κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόβλημα προέκυψε και κατά τη διάρκεια της παράστασης, προς μεγάλη απογοήτευση των θεατών.
Το ίδιο βράδυ, διακοπή ρεύματος έγινε και στο Λιτόχωρο, ευτυχώς ολιγόλεπτη, την ώρα που τα μαγαζιά (φαγάδικα, μπαράκια, καφετέριες κλπ) ήταν γεμάτα από κόσμο ενώ στο προαύλειο του Αγίου Δημητρίου η δημοτική χορωδία Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» πραγματοποιούσε συναυλία – αφιέρωμα σε δύο μεγάλους Έλληνες στιχουργούς, τον Οδυσσέα Ελύτη και τον Νίκο Γκάτσο, με την παρουσία εκατοντάδων θεατών.
Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ
Επίσης, οι διακοπές ρεύματος προκάλεσαν διπλό πρόβλημα στη Λεπτοκαρυά, επειδή, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΝ.Ο. Θανάσης Στύλος, στη συγκεκριμένη περιοχή μια διακοπή ρεύματος προκαλεί και διακοπή παροχής ύδρευσης, με αποτέλεσμα, κάτοικοι και τουρίστες να μένουν όχι μόνο χωρίς ρεύμα αλλά και χωρίς νερό.
Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΝ.Ο., κατά τις διακοπές ρεύματος τα μηχανήματα άντλησης – μεταφοράς ύδατος δεν μπορούν να οδηγήσουν το νερό στις δεξαμενές. Το αποτέλεσμα είναι να αδειάζουν οι δεξαμενές ενώ μέχρι να γεμίσουν ξανά χρειάζεται κάποιος χρόνος. Οπότε, κατά το συγκεκριμένο διάστημα μέχρι να γεμίσουν και πάλι οι δεξαμενές, οικίες, καταστήματα και τουριστικά καταλύματα αναγκαστικά μένουν χωρίς υδροδότηση.
Ακόμη, ο κ. Στύλος τόνισε ότι οι διακοπές ρεύματος προκαλούν και ζημιές στα αντλιοστάσια, γι αυτό και δήλωσε ότι η ΔΕΗ είναι ανάγκη να δει ξανά όλα αυτά τα θέματα που αφορούν στην απρόσκοπτη παροχή ρεύματος, ώστε να μην προξενούνται φθορές στα μηχανήματά της, φθορές που για να αποκατασταθούν ξοδεύονται χρήματα των δημοτών, μάλιστα σε μια περίοδο όπου υπάρχει και οικονομική στενότητα.
«ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ»
Θα πρέπει να τονιστεί ότι με αφορμή τις πρόσφατες διακοπές ρεύματος, κάποιοι τουριστικοί επιχειρηματίες υπενθυμίζουν ότι το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε με διακοπές ρεύματος εξαιτίας των απεργιών των υπαλλήλων της ΔΕΗ. Και πάνω που τα πράγματα άρχισαν να ομαλοποιούνται, έρχονται τώρα νέες διακοπές ρεύματος, γεγονός που προκαλεί πλήγματα στον τουρισμό και δυσφήμιση στην περιοχή.
«Οι τουρίστες έρχονται στον τόπο μας για διακοπές, για να ξενοιάσουν. Αλλά με τις διακοπές ρεύματος και νερού εκνευρίζονται, διαμαρτύρονται και εμείς μάταια προσπαθούμε να τους καθησυχάσουμε για να «σώσουμε» την όλη κατάσταση», επισημαίνει ιδιοκτήτης ενοικιαζομένων δωματίων της Λεπτοκαρυάς.

ΖΩΔΙΑ...


Κριός: στα αγόρια Κριούς αρέσουν πολύ τα ραντεβού που είναι φουλ στην ενέργεια και τον ενθουσιασμό, και αρχίζουν να το βάζουν στα πόδια αν αρχίζεις να λες συνεχώς στον καλό σου ότι κουράστηκες. Το να ακούσουν τη φράση: “πάμε να φύγουμε , κουράστηκα” είναι πιο ξενερωτικό για κείνους και από τις τρίχες στη μασχάλη!

Ταύρος: αν ο αγαπημένος σου ανήκει στο ζώδιο του Ταύρου, τότε δεν αντέχει τις γυναίκες που μιλάνε πολύ! Αν του λες πώς ήταν η μέρα σου με κάθε λεπτομέρεια ή τι έφαγες όλη την ημέρα, το πιο πιθανό είναι να μη σου δώσει καμία σημασία ακόμη κι αν είσαι φτυστή η Αντζελίνα Τζολί. Θυμήσου το χρυσό κανόνα της μόδας less is more, που βρίσκει εφαρμογή και στην περίπτωση του Ταύρου. Εξάλλου, όσο λιγότερα ξέρει, τόσο περισσότερα θα θέλει να μάθει!

Δίδυμοι: μπορεί να του αρέσει η επικοινωνία, αλλά όταν βλέπει το κορίτσι του να ασχολείται με το facebοοκ και το twitter περισσότερο απ΄ ό,τι με τον ίδιο, τότε αυτομάτως ξενερώνει. Άσε λοιπόν κάτω το κινητό και το διαδίκτυο και ασχολήσου μαζί του και η τύχη θα είναι με το μέρος σου!

Καρκίνος: οι άντρες που ανήκουν στο ζώδιο του Καρκίνου είναι ανεκτικοί με την ακαταστασία μέχρις ενός ορίου. Είναι ok αν αφήσεις ένα δύο πιάτα στο νεροχύτη, αλλά όταν η στοίβα με τα άπλυτα ρούχα σου φτάσει στο ταβάνι, το θέαμα δεν θα λειτουργήσει καθόλου υπέρ σου. Το αγόρι σου είναι σπιτόγατος και του αρέσει το νοικοκυριό, γι’ αυτό για να μην τον ξενερώσεις δεν έχεις παρά να προσπαθείς να διατηρείς το χώρο σας καθαρό.

Λέων: μπορεί να δείχνει γεμάτος αυτοπεποίθηση και περιπετειώδης, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θέλει ν΄ ακούει πόσο καλός είναι: σε ερωτικό επίπεδο! Στο κρεβάτι, καλό θα ήταν, όχι μόνο να του λες και ένα μπράβο, αλλά να τον αφήνεις να παίρνει πρωτοβουλίες και να νιώθει ότι είναι εκείνος που έχει τον έλεγχο και όλα θα πάνε καλά.

Παρθένος: οι άντρες ξέρουν τι θέλουν και τι δε θέλουν. Στην περίπτωση του Παρθένου η υγιεινή ακόμη και στο σεξ είναι το ευαίσθητο σημείο του και αυτό δεν είναι καθόλου μειονέκτημα! Κάνε λοιπόν το μπανάκι σου, βάλε την κρεμούλα σου και μύρισε φρεσκάδα και θα τρέχει από πίσω σου!

Ζυγός: τη μία μπορεί να θέλει ξανθές την άλλη μελαχρινές. Ζυγός είναι και τα γούστα του -όπως και η διάθεση του- αλλάζουν ανά δευτερόλεπτο. Γι’αυτό, για να τον κάνες σκλάβο σου μια για πάντα, δεν έχεις παρά να κρατήσεις ζωντανό το ενδιαφέρον του και να περιορίσεις το δράμα και την κλάψα. Γέμισε θετική ενέργεια και θα τον δεις να τρέχει από πίσω σου!

Σκορπιός: αν το αγόρι σου ανήκει στο ζώδιο του Σκορπιού, τότε η μυστικοπάθεια και το μυστήριο γενικά είναι στο αίμα του. Για το Σκορπιό, το να υπεραναλύεις τα πράγματα και να μιλάς με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες είναι κάπως …αντισέξουαλ! Όπως και να ΄χει, αν μπορείς κόψε τις πολλές ερωτήσεις και σταμάτα να μιλάς συνέχεια για τα συναισθήματά σου και θα τον κρατήσεις για πάντα κοντά σου!

Τοξότης: αν ξέρει τι να περιμένει από σένα και έχετε αφήσει τη ρουτίνα να μπει στη σχέση σας, τότε ο Τοξότης το πιο πιθανό είναι να ξενερώσει και μετά άντε να του τραβήξεις πάλι το ενδιαφέρον. Διαφορετικά μέρη ακόμη και διαφορετικό μενού είναι λύσεις ικανές να αναθερμάνουν τον έρωτά σας!

Αιγόκερως: μπορεί να είναι ανταγωνιστικός, δυνατός και ερωτευμένος με τη νίκη, όμως δε θέλει δίπλα του μια γυναίκα με χαμηλή αυτοπεποίθηση. Ντύσου, στολίσου, κάνε τα νάζια σου και κέρδισέ τον από την αρχή!

Υδροχόος: ο αλτρουισμός και η γενναιοδωρία του σ΄ έχει κερδίσει για τα καλά, άρα γιατί να είσαι πολύ κακιά ή αυστηρή μαζί του; Αν αρχίσεις να βρίζεις σα νταλικέρης ή να του τη “λες” με κάθε αφορμή, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξενερώσει αυτομάτως και θα ψάξει την έξοδο κινδύνου. Οπότε, μπορείς να του δείξεις την πιο γλυκιά σου εκδοχή και να είσαι σίγουρη, πως δεν θα χάσεις!

Ιχθείς: επειδή τα ψαράκια είναι ευαίσθητα, καλά θα κάνεις να προσέχεις τα λόγια σου. Μπορεί να μην αντιδράσει άσχημα, αν του πεις ότι δεν του πάει ένα ρούχο, αλλά μια στεναχώρια θα τη νιώσει. Πρόσεξε αυτά που λες, γιατί είναι πολύ ευαίσθητος σε ό,τι ακούει από σένα και όλα θα πάνε κατ’ευχήν!



Η εθνική μας πορνοστάρ Τζούλια Αλεξανδράτου


Η εθνική μας πορνοστάρ Τζούλια Αλεξανδράτου λίγες μόλις ημέρες πριν την πρεμιέρα του νέου της reality, έφερε στο φως κάποιες ακυκλοφόρητες σέξι φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές της διακοπές.


«Για πενήντα χρόνια Ελλάδα μπαίνει στον γύψο»





Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας στον real FM χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής ως βελούδινη χρεοκοπία, ενώ πρόσθεσε πως «η Ελλάδα διατηρεί τη ζωντάνια της ως επί χρήμασι εκδιδομένη». «Για πενήντα χρόνια Ελλάδα μπαίνει στον γύψο», υπογράμμισε. Ωστόσο, ο Γ. Καρατζαφέρης εκτίμησε πως, αν και με αυτή τη...



σύνθεση των πραγμάτων δεν μπορούμε να σταθούμε όρθιοι, είμαστε άξιοι της μοίρας μας, ενώ για τη συμφωνία που επετεύχθη, συμπλήρωσε πως δεν μπορούμε ούτε να χειροκροτήσουμε, ούτε να μουντζώσουμε.

Σε «περιορισμένη χρεοκοπία» θα υποβαθμίσει την Ελλάδα η Fitch.


Σε «περιορισμένη χρεοκοπία» θα υποβαθμίσει την Ελλάδα η Fitch, μετά τις αποφάσεις που έλαβαν στη χθεσινή σύνοδο οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για την Ελλάδα, οι οποίες αποτελούν, σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, «σημαντικό και θετικό βήμα» για τη διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας στην ευρωζώνη. Η νέα αυτή βαθμίδα εντάσσεται στην κατηγορία του κερδοσκοπικού βαθμού αλλά ο διεθνής οίκος αξιολόγησης...


ανακοίνωσε ότι θα συστήσει νέες βαθμίδες για τη «μετά χρεοκοπίας» εποχή, στις οποίες θα αναβαθμιστεί η Ελλάδα όταν «ξεπεράσει» τη χρεοκοπία.

Με την άσκηση μιας πιο ενωτικής και συνεκτικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα και της εκτεταμένης οικονομικής αστάθειας που επικρατεί στην ευρωζώνη εκτονώνονται εν μέρει οι πιέσεις που ασκούνται στις αξιολογήσεις των κρατών της περιοχής, τόνισε η Fitch.

Ωστόσο, προειδοποιεί ο διεθνής οίκος, εάν δεν υπάρξει μια βιώσιμη και διευρυμένη οικονομική ανάκαμψη στη ζώνη του ευρώ, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη πρόοδο στη μείωση των ελλειμμάτων και με διαρθρωτικές αλλαγές για ενίσχυση των προοπτικών μακροπρόθεσμης ανάπτυξης θα εξακολουθεί να ασκείται πίεση στις αξιολογήσεις των κρατών.

Κατά τη γνώμη της Fitch, η ενίσχυση της λειτουργικής ευελιξίας του EFSF σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις για αύξηση της καθαρής δανειοδοτικής ικανότητας του ταμείου στα 440 δισ. ευρώ αυξάνει ορατά την αποτελεσματικότητά του στη διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας στην ευρωζώνη.

Το κακό νέο είναι ότι ο λαός την… έβαψε, για να μην το πούμε λαϊκότερα.


Το καλό νέο είναι ότι το καθεστώς την γλίτωσε. Το κακό νέο είναι ότι ο λαός την… έβαψε, για να μην το πούμε λαϊκότερα. Το χθεσινό Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ, το οποίο ενώ επίσημα αντιμετωπίζει τη Ελλάδα ως ολοκληρωτικά χρεοκοπημένη, με ποικίλες επεμβάσεις μιας ποικιλόμορφης ελεγχόμενης χρεοκοπίας...


(επιμήκυνση, κούρεμα, συμμετοχή ιδιωτών, επιλεκτική χρεοκοπία, ανταλλαγές ομολόγων, μείωση επιτοκίων, εξαγορά ομολόγων κ.λ.π.), εντούτοις τον μεν ελληνικό λαό τον βάζει σε μια μακροχρόνια σκλαβιά, την δε άρχουσα τάξη την αφήνει απείραχτη στη θέση της.

Από χθες το βράδυ λοιπόν πανηγυρίζει ολόκληρο το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς που μας έφτασε σε αυτή την κατάσταση, ενώ ο λαός,… αν καταλάβαινε έστω λίγο, θα έπρεπε να έχει πέσει σε βαθιά κατάθλιψη.

Πανηγυρίζουν όλοι οι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες που εξακολουθούν να κρατούν τον έλεγχο της διακίνησης του χρήματος, πανηγυρίζουν τα κρατικοδίαιτα παράσιτα, οι πολιτικές οικογένειες και τα πολιτικά τζάκια, γιατί θα συνεχίσουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους να εξουσιάζουν εμάς και τα παιδιά μας και να κατασπαταλούν τον δημόσιο πλούτο σε βάρος του λαού, ο οποίος λαός μπαίνει σε μια μακροχρόνια υποδούλωση και πλήρη εξαθλίωση, προκειμένου να εξοφληθούν τα κράτη της ΕΕ και το ΔΝΤ..

ΜΕ ΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΤΕ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΤΑΖΙΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.

http://2.bp.blogspot.com/-mSEiGIWFZu4/TilasyWH52I/AAAAAAAAWZ4/w0DKLc-n_bk/s1600/DSC02217.JPG

Πώς ένας επιτήδειος εξαπάτησε ξενοδόχους

Η φαντασία των απατεώνων ως γνωστόν είναι ανεξάντλητη. Ενός όμως βορειοελλαδίτη (πιθανότατα) που «έδρασε» για λίγες μέρες στο Αγρίνιο η πρακτική του ήταν ιδιαίτερα πρωτότυπη…
Πώς ένας επιτήδειος εξαπάτησε ξενοδόχους
Οι αστυνομικές αρχές του Αγρινίου πλέον αναζητούν ένα άτομο που διέμεινε για αρκετές ημέρες στην πόλη. Όπως προέκυψε, το Αγρίνιο απλώς ήταν ένας από τους πολλούς σταθμούς του ανά την Ελλάδα.

Νεκρή η Amy Winehouse - Σοκ στο χώρο της μουσικής

Το νέο κάνει το γύρο του διαδικτύου
Σοκ στον κόσμο της μουσικής έχει προκαλέσει η είδηση ότι η Amy Winehouse βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λονδίνο. Δύο ασθενοφόρα κλήθηκαν το Σάββατο στις 4 το απόγευμα στο σπίτι της, ενώ και η αστυνομία του Λονδίνου επιβεβαίωσε το θάνατό της απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Ωστόσο είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η χαρισματική τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ.

ΠΟΛΙΟΡΚΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.

http://4.bp.blogspot.com/-bdvsKw6hCDM/Til1My3R1QI/AAAAAAAAWa4/KmMPOR-9zEc/s1200/DSC02164.JPG

Ο Louis Vuitton προσθέτει λουρί ταχυδρόμου στη Speedy

Η νέα αυτή παραλλαγή της θρυλικής Speedy ονομάζεται “Speedy Bandoulière" και κυκλοφορεί σε τέσσερα μεγέθη και είναι μια επανέκδοση της ιστορικής πια ταξιδιωτικής τσάντας που κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1930 με τα κλασικά χερούλια, που την ανήγαγαν σε απόλυτο αντικείμενο του στυλ στο πέρασμα των χρόνων. Ένα διαχρονικό σχέδιο που αντέχει σε δύσκολες συνθήκες όπως κάποιες τυχερές από μας μπορεί να γνωρίζουν.

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 20/07/2011, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 20.00 με θέμα την εκποίηση 45 στρεμμάτων στην Παραλία Κατερίνης

Εμείς οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Παραλίας του Δήμου Κατερίνης, καθώς και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούμαστε στον κλάδο του τουρισμού, δηλαδή οι επιχειρηματίες ξενοδοχείων - επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων και οι καταστηματάρχες, διαμαρτυρόμαστε έντονα και αντιδρούμε στην με αρ. 325/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης, η οποία σημειωτέον λήφθηκε με την ψήφο μόνο της συμπολίτευσης, με την οποία εκποιούνται 45 στρέμματα οικοπέδων στην Τοπική μας Κοινότητα. Η πιο πάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου λήφθηκε αντιδημοκρατικά και ερήμην της λαϊκής θέλησης των κατοίκων της Κοινότητάς μας, αφού το Τοπικό μας Συμβούλιο με την με αρ. 6/2011 απόφασή του εξέφρασε αντίθετη γνώμη για την επιχειρούμενη εκποίηση.
Επίσης η πιο πάνω απόφαση το Δημοτικού Συμβουλίου, λήφθηκε αιφνιδιαστικά και «εν κρυπτώ», αφού δεν προηγήθηκε καμιά διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής και το Τοπικό μας Συμβούλιο, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να καταθέσουμε εμπεριστατωμένες αντιπροτάσεις για την αξιοποίηση των οικοπέδων.
Αξιοσημείωτο είναι ακόμα ότι κατά την προκείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου λήφθηκε η απόφαση της εκποίησης,
δεν κατατέθηκε από τον Δήμαρχο κ. Χιονίδη, που ήταν και ο εισηγητής του θέματος, οποιαδήποτε μελέτη, από την οποία να προκύπτει η αναγκαιότητα της εκποίησης, τα έσοδα που ο Δήμος προσδοκά από αυτήν, το κόστος των έργων που διακηρύσσεται ότι θα πραγματοποιηθούν με το τίμημα της εκποίησης και ποιές δράσεις γενικότερα θα επιτραπούν στην εκποιούμενη οικοπεδική έκταση, αφού μάλιστα η τουριστική υποδομή της Παραλίας, χαρακτηρίζεται από υπερκορεσμό.
Κανείς από εμάς δεν αντιτίθεται στην αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Η πώληση όμως της οικοπεδικής έκτασης των 45 στρεμμάτων, σε μια μάλιστα εποχή όπου υπάρχει μεγάλη οικονομική ύφεση, ισοδυναμεί με ξεπούλημά της.
Επανειλημμένα άλλωστε έχουμε υποβάλλει προτάσεις προς τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές, για την δημιουργία δράσεων, οι οποίες θα απηχούσαν στον κοινωνικό σύνολο και θα προσέδιδαν πραγματική και αειφόρα ανάπτυξη στην περιοχή μας.
Η αξιοποίηση του υπάρχοντος καναλιού σε χώρο πρασίνου, περιπάτου και αναψυχής, η δημιουργία ενός θεματικού πάρκου, που θα αποτελούσε σημείο αναφοράς της περιοχής μας, είναι μερικές από τις προτάσεις αυτές, ενώ με αφορμή την εκποίηση της οικοπεδικής έκτασης, προτείναμε εγγράφως προς τον κ. Δήμαρχο, να γίνει στα οικόπεδα αυτά ένα οργανωμένος χώρος στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων και οχημάτων επιβατικής χρήσης, υποδομή που λείπει τόσο πολύ από την περιοχή μας, και που θα απέφερε πολλαπλάσια έσοδα στο Δήμο Κατερίνης.
Με δεδομένο ότι τα οικόπεδα της Παραλίας Κατερίνης, δεν ανήκουν ούτε στον κ. Δήμαρχο ούτε στους κ. Δημοτικούς Συμβούλους που ψήφισαν την πρόταση εκποίησης αλλά σε όλους τους δημότες, δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο για την ανάκληση της
με αρ. 325/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.

Μέσα στον Αύγουστο έρχονται οι συγχωνεύσεις αλλά και η κατάργηση των πρώτων 27 φορέων του Δημοσίου



Ο απώτερος στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι έως τις πέντε Αυγούστου να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες στους εν λόγω 27 φορείς.
Σε αυτούς περιλαμβάνονται αθλητικά κέντρα, πολιτιστικοί οργανισμοί και το Ινστιτούτο Σεισμολογίας, ενώ σημειώνεται πως είναι εκείνοι οι φορείς οι οποίοι βρίσκονται στην αρχική λίστα του Θ. Πάγκαλου με τους 75 προς κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμούς.

Για τους υπαλλήλους των 27 αυτών φορέων προβλέπονται μετατάξεις στα εποπτεύοντα υπουργεία.
Επίσης, μέχρι το τέλους Αυγούστου θα αποφασιστεί και η συγχώνευση ή κατάργηση άλλων 11 μεγάλων φορέων -όπως είναι το ΙΓΜΕ, ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, ο ΟΔΔΥ, ο ΕΟΜΜΕΧ.
Πρέπει να επισημανθεί πως για τους χιλιάδες υπαλλήλους δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο της απόλυσης, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος, καθώς όσοι δεν μπορούν να καλύψουν διάφορες θέσεις, πιθανότατα να οδηγηθούν στην έξοδο από την εργασία τους, μέσω της εργασιακής εφεδρείας.

Γενετικά προγραμματισμένοι για κακή διατροφή οι Ευρωπαίοι

Γενετικά προγραμματισμένοι να κάνουν ανθυγιεινή διατροφή είναι οι Ευρωπαίοι σύμφωνα με έρευνα Σκωτσέζων ερευνητών.
Ειδικότερα, οι μελετητές του Πανεπιστημίου Αμπερντίν στη Σκωτία ανέφεραν πως βρήκαν έναν "γενετικό διακόπτη" που ρυθμίζει την όρεξη και τη δίψα και σχετίζεται με την κατάθλιψη.

Ωστόσο, ανθυγιεινή διατροφή μπορούν να ακολουθήσουν και όσοι μεταναστεύουν από την Ανατολή στη Δύση!

ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΑΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ


http://1.bp.blogspot.com/-4vWPAveHI6Y/TimwwrvH-PI/AAAAAAAAWcg/WQjk58bqQEw/s1600/DSC02258.JPG

Το σενάριο της «επιλεκτικής χρεοκοπίας», όπως όλα δείχνουν, θεωρείται η επικρατέστερη κατάληξη για την διευθέτηση της ελληνικής κρίσης χρέους.

Το σενάριο της «επιλεκτικής χρεοκοπίας», όπως όλα δείχνουν, θεωρείται η επικρατέστερη κατάληξη για την διευθέτηση της ελληνικής κρίσης χρέους. Όλα δείχνουν ότι η ιδέα της επιβολής φόρου στις τράπεζες της ευρωζώνης εγκαταλείπεται και η οποιαδήποτε συμμετοχή των ιδιωτών θα οδηγήσει, κατά πάσα πιθανότητα, σε «επιλεκτική χρεοκοπία».

Ωστόσο, ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι η επαναγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά είναι μία μορφή συμμετοχής των ιδιωτών στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας που μπορεί να μην καταλήξει σε «selective default».


Σύμφωνα με στελέχη που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις, οποιοσδήποτε άλλος τρόπος συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο πακέτο διάσωσης είναι ξεκάθαρο ότι θα οδηγήσει σε επιλεκτική χρεοκοπία, αναφέρει το Reuters.

Η «επιλεκτική χρεοκοπία» η πιθανότερη κατάληξη

«Φαίνεται πως υπάρχει τρόπος να οργανωθεί η επαναγορά, ώστε να μην οδηγεί σε επιλεκτική χρεοκοπία», δήλωσε αξιωματούχος στο πρακτορείο. «Το γεγονός ότι η ΕΚΤ εδώ και μήνες προχωρά ανοικτά σε επαναγορές ομολόγων και κανείς δεν έχει θέσει θέμα επιλεκτικής χρεοκοπίας, δείχνει ότι είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς να πυροδοτηθεί η επιλεκτική χρεοκοπία», συμπλήρωσε.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ, δήλωσε ότι Γερμανία και Γαλλία συμφώνησαν ότι το ενδεχόμενο μιας «επιλεκτικής χρεοκοπίας» είναι πιθανή, δίνοντας το πράσινο φως για συμμετοχή των ιδιωτών στην επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους. «Η απαίτηση να αποτραπεί μία επιλεκτική χρεοκοπία έχει απομακρυνθεί», υπογράμμισε.

Γερμανικές πηγές διαρρέουν ότι η ΕΚΤ θα αποδεχόταν την «επιλεκτική χρεοκοπία» και δεν θα κινδυνεύσει ο τραπεζικός τομέας της Ελλάδας.