PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

αν έχεις τέτοιους φίλους ...

ΠΙΕΡΙΑ : Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ & ΙΚΑ για την κατάργηση του Ι.Κ.Α. Λιτοχώρου



Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Πιερίας
Αγ. Λαύρας 24, Κατερίνη 60100 τηλέφωνο : 2351032676, φαξ : 2351075497
Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας
Γ. Ολυμπίου 1, Κατερίνη 60100 τηλέφωνο & φαξ : 2351078736


Κατερίνη, 24 Ιανουαρίου 2013


Προς : κ. Βρούτση Ιωάννη, Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας
κ. Λυκουρέντζο Ανδρέα, Υπουργό Υγείας
κ. Σπυρόπουλο Ροβέρτο, Διοικητή Ι.Κ.Α.
Κοινοποίηση : Βουλευτές Ν. Πιερίας
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
Δήμο Δίου - Ολύμπου
Διευθυντή Υποκαταστήματος Ι.Κ.Α. Κατερίνης
Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος Ι.Κ.Α. & επικουρικών ταμείων μισθωτών
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε.
Εργατικό Κέντρο Κατερίνης
μ.μ.ε.


Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,
ως Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. και Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας, θα θέλαμε να ενώσουμε τις φωνές μας με τους τοπικούς φορείς, επιχειρηματίες, εργαζόμενους και συνταξιούχους και να διαμαρτυρηθούμε για την άδικη απόφασή σας κατάργησης του υποκαταστήματος Ι.Κ.Α. Λιτοχώρου.
Τα προβλήματα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε από την εφαρμογή της απόφασης είναι πολλαπλάσια καθώς συνάδελφοί μας μεγαλύτερης ηλικίας θα πρέπει να μεταβούν στο κατάστημα του ΙΚΑ Κατερίνης για την επίσκεψή τους στον γιατρό τους αλλά και για τις ιατρικές εξετάσεις τους. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις πολλοί θα αναγκαστούν να αλλάξουν τον γιατρό που χρόνια τους παρακολουθεί, πολλοί δεν έχουν καν την οικονομική δυνατότητα μετάβασης στο ΙΚΑ Κατερίνης ενώ και εκεί η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι είναι αναγκασμένοι να περιμένουν τουλάχιστον ένα (1) μήνα για την επίσκεψή τους στο γιατρό τους προκειμένου να τους χορηγηθούν τα απαραίτητα φάρμακα.
Θεωρούμε ότι πρωτίστως θα πρέπει να εξυγιάνετε την κατάσταση στο ΙΚΑ Κατερίνης στο οποίο θέλετε να μεταφερθούν όλοι οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι των περιοχών που εξυπηρετούνται τώρα από το ΙΚΑ Λιτοχώρου με τη στελέχωσή τους σε υγειονομικό προσωπικό και έπειτα να προβαίνετε σε τέτοιες βεβιασμένες κινήσεις και αποφάσεις.
Σας ζητούμε να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου – Ολύμπου στις 21/1/2013 για τη δωρεάν χρήση του οικήματος που στεγάζεται σήμερα το Ι.Κ.Α. Λιτοχώρου προκειμένου να αναιρέσετε την απόφασή σας αυτή και να αναγνωρίσετε τις κοινωνικές ανάγκες έναντι του «εξορθολογισμού δαπανών» που εφαρμόζετε.
Σας ζητούμε πριν την οριστική απόφαση κατάργησης του ΙΚΑ Λιτοχώρου να επαναξιολογήσετε την όλη κατάσταση με τα νέα οικονομικά δεδομένα τα οποία τέθηκαν και το κόστος λειτουργίας του καθώς και να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας τις επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία αλλά και τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας για την ταλαιπωρία που θα πρέπει να υποβάλλονται τόσο σε οικονομικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο.
Κλείνοντας, σας αναφέρουμε ότι είμαστε πάντα στη διάθεσή σας με την κατάθεση προτάσεων και λύσεων για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συνταξιούχων και ασφαλισμένων του Ι.Κ.Α.
Στην απόφασή σας όμως αυτή θα μας βρείτε απέναντί σας μέχρι να συνειδητοποιήσετε την αδικία που πρόκειται να διαπράξετε υλοποιώντας την.
Εν αναμονή των ενεργειών σας.

Με εκτίμηση,
Για τα Διοικητικά Συμβούλια


του Σωματείου Συνταξιούχων
Ι.Κ.Α. Ν. Πιερίας
Ο Πρόεδρος


Τσιώτσιος Θεόδωρος
του Σωματείου Συνταξιούχων
Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας
Ο Πρόεδρος


Κουτσής Δημήτριος

Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 η Α Λυκείου του σχολείου μας επισκέφθηκε το Τελλόγλειο ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ. Είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά 82 έργα από το Λούβρο, πολλά από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά στο κοινό.






     Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 η Α Λυκείου του σχολείου μας επισκέφθηκε το Τελλόγλειο ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ. Είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά 82 έργα από το Λούβρο, πολλά από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά στο κοινό. 

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της έκθεσης για μας ήταν η θεματική της. Παρουσιάζονται, δηλαδή, αρχαίοι ελληνικοί μύθοι, όπως τους αποτύπωσαν Ευρωπαίοι καλλιτέχνες της Αναγέννησης. Έτσι εξηγείται και ο τίτλος της έκθεσης «Ευρώπη και Ελληνικοί Μύθοι 16ος- 19ος αιώνας. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της ξενάγησης. Από την κοινή αυτή καλλιτεχνική εμπειρία καθηγητών και μαθητών κατανοήσαμε τη μεγάλη σημασία που έχει η τέχνη για τον άνθρωπο καθώς και το πώς η αρχαία ελληνική σκέψη αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για μεγάλους καλλιτέχνες της Αναγέννησης όπως ο Ραφαήλ, o Annibale Carracci, o Tiziano, o Rembrandt,o Rubens και ο Ingres. Παρόμοιες επισκέψεις αποτελούν πρόταση ανανέωσης της εκπαίδευσης.


Παπαϊωάννου Σωτηρία Α4
Για το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 1ΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης την 12η Δεκεμβρίου 2012(Πρακτικό 14ο, 4ο θέμα ημερήσιας διάταξης) και σύμφωνα με το καταστατικό του Ομίλου και τη σχετική νομοθεσία, καλούνται τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης σε Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 3η Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 09.00΄, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Παραλία Πιερίας (τέρμα οδού Αγίου Νικολάου.)

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αυτής της Γενικής Συνέλευσης είναι τα ακόλουθα:
  1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης και Εφορευτικής Επιτροπής.
  2. Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός για το έτος χρήσης 2012.
3. Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής για τη χρήση του έτους 2012.
4. Έγκριση Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού χρήσης 2012.
5. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής και Πειθαρχικής Επιτροπής και των Αναπληρωματικών Μελών τους.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η εν λόγω Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί χωρίς άλλη ειδοποίηση, την ίδια μέρα (Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013) και ώρα 11.00΄, στον ίδιο χώρο και με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης. Στην περίπτωση αυτή η Γ.Σ. θα βρίσκεται σε απαρτία ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων μελών. Η διαδικασία της ψηφοφορίας θα διαρκέσει ως τις 15.00΄.

Υποψηφιότητες για όλα τα όργανα του Ομίλου θα υποβληθούν μέχρι την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013, στον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Μελετλίδη Γεώργιο (Βότση 2 τηλ.6941635636) ή στα γραφεία του Ομίλου Δευτέρα 28 και Τρίτη 29 Φεβρουαρίου 15.30΄-17.30΄ (Παραλία τέρμα οδού Αγ.Νικολάου).

Για τη διευκόλυνση των μελών και σύμφωνα με το καταστατικό δικαίωμα παρουσίας και ψήφου στις Αρχαιρεσίες καθώς και εκλογής τους στα όργανα του Ομίλου έχουν τα μέλη πουείναι ταμειακώς εντάξει και έχουν συμπληρώσει ένα (1) χρόνο από την ημέρα εγγραφής τους ως μέλη του Ομίλου.


Με τιμή

Ο
Πρόεδρος
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΛΕΤΛΙΔΗΣ
Ο
Γ. Γραμματέας
ΘΕΟΔΩΡΟΣ X. ΖΑΠΟΥΝΙΔΗΣ

Όλο το φωτορεπορτάζ του Ευριπίδη Θεοδοσίου από την κοπή βασιλόπιτας του ΟΡ.Φ.Ε.Ο.







ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ




"ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΤΑΦΡΟΣ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ : Ίδρωσε μήπως το αυτί κανενός;;;


μια πάπια με πολλά παπάκια!!!

Ποιο ΕΟΠΥΥ δεν γίνεται !!!




Συναδελφική αλληλεγγύη..



Ατυχήματα την ώρα της δουλειάς συμβαίνουν.
Ευτυχώς όμως για την μικρή πλανόδια "ακορντεονίστρια" , συνάντησε...
συνάδελφο-ιππότη, που αν και ανταγωνιστής στην Ερμού , προθυμοποιήθη

Άνθιμος: To 95% των Αριστερών είναι πιστοί Χριστιανοί...





Συνέδριο με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά», που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του Τμήματος Θεολογικής του ΑΠΘ σε συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο
Υπάρχει περιθώριο διαλόγου και συνεργασίας ανάμεσα στην...
Εκκλησία και την Αριστερά, όπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις των δύο πλευρών στο επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά», που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του Τμήματος Θεολογικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και σε συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας, στην αίθουσα τελετών της Παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που είχε προσκληθεί, δεν παρέστη και τον εκπροσώπησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, ο οποίος είπε ότι οι υποχρεώσεις κράτησαν τον Αρχιεπίσκοπο στην Αθήνα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τις τοποθετήσεις στο συνέδριο φαίνεται ότι η συγκυρία της οικονομικής κρίσης δίνει την ευκαιρία να συναντηθούν πρωτοβουλίες της Εκκλησίας και της Αριστεράς, σε κοινωνικό επίπεδο, και ταυτόχρονα να παραμείνουν οι δύο πλευρές στις διακηρυγμένες θέσεις τους. «Σε αυτή τη δυσκολία είμαστε όλοι στον ίδιο δρόμο και πρέπει να είμαστε ενωμένοι χωρίς διχασμούς», είπε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Οι σχέσεις της Εκκλησίας με την Αριστερά είναι οι πιστοί Χριστιανοί που υπάρχουν στην Αριστερά τόνισε και υπολογίζει ότι περίπου το 95% του κόσμου της Αριστεράς ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Πρόσθεσε πως δεν μπορεί να χαρακτηρίζονται «εχθροί» για την Εκκλησία όσοι έχουν αριστερή συνείδηση και για τις αντιδράσεις που υπήρξαν από ιεράρχες και δυνάμεις της Αριστεράς κατά του συνεδρίου είπε ότι δεν τον ταράζουν ούτε τον εκνευρίζουν.

Το συνέδριο αυτό μπορεί να αποδειχθεί και ιστορικό βήμα, υπογράμμισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος παρατήρησε πως έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν και αναγνώρισε ότι έχει ευθύνες και η Αριστερά γι αυτή την καθυστέρηση. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στις θέσεις του σχετικά με τον διαχωρισμό του Κράτους από την Εκκλησία και την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και σημείωσε: «Μια ζωντανή και δημοκρατική Εκκλησία μπορεί να είναι ικανό στήριγμα και για την κοινωνική συνοχή και για την κοινωνική σταθερότητα. Νομίζω ότι μπορούμε να συλλειτουργήσουμε ώστε να υπάρξουν οι αναγκαίες διαδικασίες αλληλεγγύης, σε μια χώρα που βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση. Και να συζητάμε, πάντοτε τα μεγάλα επείγοντα θέματα, ακόμα κι αν έχουμε διαφορετικές γνώμες».

Ο κ. Βίτσας είπε ότι είναι σε θετική κατεύθυνση ορισμένες πρωτοβουλίες του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και πρόσθεσε: «Άλλωστε συζητάμε μαζί του (σ.σ. με τον Αρχιεπίσκοπο) και θεωρούμε ότι οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να έχουν έναν ανοιχτό διάλογο με όλους τους φορείς. Αρα υπάρχουν σημεία επαφής. Επαφής και στη δράση και στην πράξη και νομίζουμε ότι εκτός από τη διοίκηση της Εκκλησίας υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα του κατώτατου και κατώτερου κλήρου που αυτή τη στιγμή, σε όλες τις μεγάλες πόλεις, ορθώνουν το ανάστημα τους, όχι μόνο στη φιλανθρωπία, που και αυτή είναι αναγκαία, αλλά και σε διαδικασίες αντίστασης, σε σχέση με τη βάρβαρη πολιτική που ασκείται στη χώρα μας».

Όσον αφορά στις αντιδράσεις για το συνέδριο, από μέρος της Εκκλησίας και της Αριστεράς τόνισε ότι πάντα υπάρχουν άνθρωποι και θεσμοί οι οποίοι αντιδρούν, είτε από ιδεολογικές ή κρατικίστικες εμμονές ή και από ίδια συμφέροντα, αλλά ο ίδιος νομίζει πως η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας το βλέπει θετικά.

«Πολυκύμαντες» χαρακτήρισε τις σχέσεις Εκκλησίας-Αριστεράς ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και επισήμανε ότι παρά τις δογματικές διαφορές του παρελθόντος συναντήθηκαν σε κορυφαίες στιγμές της χώρας. Χαιρέτισε την πρωτοβουλία διεξαγωγής του συνεδρίου, καθώς, όπως είπε, επιτυγχάνει να επανεξετάσει ζητήματα που αφορούν τον άνθρωπο και τον πολίτη μέσα από το ρήγμα της κοινωνικής συνοχής. Ανέφερε ότι σήμερα ο διάλογος των δύο πλευρών διαφαίνεται και από τις συναντήσεις και συνομιλίες της Αρχιεπισκοπής με τον επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φώτη Κουβέλη και τόνισε ότι υπάρχει κοινός τόπος σε ζητήματα όπως η πίστη στον άνθρωπο και το λαό, η αντιμετώπιση της ανισότητας και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είπε ακόμα ότι το ζήτημα της μετανάστευσης είναι ένα πεδίο στο οποίο μπορεί να υπάρξει συνεργασία Εκκλησίας και Αριστεράς.

«Στη δύσκολη αυτή περίοδο, το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και η κοινωνική αλληλεγγύη που επαγγέλλεται η Αριστερά θα πρέπει να συναντηθούν και να συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν στην ανακούφιση του βαριά δοκιμαζομένου λαού. Και ταυτόχρονα να στείλουν το μήνυμα ότι θεσμοί που στο παρελθόν βρέθηκαν απέναντι συνεργάζονται για κοινό σκοπό, την έξοδο από την κρίση», τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος. Είπε ότι το συνέδριο είναι δείγμα της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου και η Θεολογική είναι η Σχολή με τους περισσότερους αλλοδαπούς φοιτητές μετά την Ιατρική.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε ότι μέσα από το συνέδριο θα τεθούν οι βάσεις για την προσέγγιση θεμάτων που πρέπει να απαντηθούν ,όπως π.χ. τα θρησκευτικά σύμβολα στους δημόσιους χώρους, το μεταναστευτικό, η εκκλησιαστική περιουσία και η μισθοδοσία του κλήρου.

Ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Μιχαήλ Τρίτος, υποστήριξε ότι οι δύο πλευρές πρέπει να προχωρήσουν σε μία τίμια αυτοκριτική και να εγκαταλείψουν θέσεις που μέχρι σήμερα οδηγούσαν σε προκαταλήψεις και αγκυλώσεις, επισημαίνοντας ότι η ορθόδοξη ζωή αποτελεί χώρο ζύμωσης για την κοινωνία.

Αναφερόμενος σε όσους αμφισβήτησαν τις προθέσεις του συνεδρίου και ανησύχησαν για την αλλοίωση της καθαρότητας των ιδεών, ο πρόεδρος του τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, Χρυσόστομος Σταμούλης, είπε ότι η αδυναμία διαλόγου ισχυροποιεί τη δαιμονοποίηση και τον δογματισμό και υποστήριξε την ανάγκη για αλλαγές και για διάλογο ως απόδειξη της άπλετης ελευθερίας του Θεού.

Με ανακοίνωση του το Κίνημα «Χριστιανική Δημοκρατία» θεωρεί θετική κατ΄αρχήν την πρωτοβουλία διεξαγωγής του συνεδρίου και στελέχη της διαμαρτυρήθηκαν γιατί δεν εκλήθησαν.

Στο περιθώριο του συνεδρίου μέλη της Συντονιστικής Ομάδας Αδιόριστων Θεολόγων μοίρασαν κείμενο με το αίτημα τους να καλυφθούν τα 125 και πλέον κενά Θεολόγων στην εκπαίδευση, όπως έγινε και σε άλλους κλάδους....

ΠΑΟΚ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ LIVE





Η ομάδα του Αθλητικού 106,7 σας ενημερώνει ζωντανά μέσα από το γήπεδο της Τούμπας για όλες τις εξελίξεις του αγώνα κυπέλλου της φάσης των 16 ΠΑΟΚ - Καλλιθέα

Κύπελλο Ελλάδας - ΟΠΑΠ 2012-2013
Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013 - Ώρα έναρξης 20:00



ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ



                       ΠΑΟΚ

  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΛΥΚΟΣ
  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ
  • LIAM LAWRENCE
  • ALVES MACIEL DORVALINO
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
  • COSTIN LAZAR
  • ERGYS KACE
  • ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ
  • ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΛΑΟΥΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΝΤΖΙΔΗΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ :ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ

                 ΚΑΛΛΙΘΕΑ
  • ΘΑΝΑΣΗΣ

     ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

  • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΤΜΑΤΖΙΔΗΣ
  • ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΤΣΑΣ
  • ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΜΑΡΟΥΚΑΚΗΣ
  • JOAQUIM ALEXANDRE D'ACOL
  • MIGUEL DE CASTRO VILLAREJO
  • ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ
  • JOSE FERREIRA MARCIO PICCOLO
  • ABLAYE YARE FAYE
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ :ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ
                                                              ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΗΤΣΙΟΣ
  • ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
  • ΚΟΣΜΑΣ ΧΑΡΙΣΗΣ
  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΖΑΣ                                                  

19:52 ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΖΕΣΤΕΝΕΤΑΙ



19:58 OI OΜΑΔΕΣ ΕΞΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΛΕΠΤΟ ΣΕ ΛΕΠΤΟ

20:00 ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΞΕΚΙΝΑ

2' ΜΟΛΙΣ 2 ΛΕΠΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΩΣ Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΚΟΡ ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΑΠΕΙΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ.ΜΙΑ ΣΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡ,ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ

6' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ,ΙΔΑΝΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,Ο ΛΟΡΕΝΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΙΑ ΠΑΣΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΣΙΣΤ ΣΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ 1-0

8' ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ,ΠΑΡΑΛΗΛΗ ΣΕΝΤΡΑ,ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΛΥΚΟΥ

9' ΣΟΥΤ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΚΟΥΣ ΚΑΤΣΕ,ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ

11' ΓΚΟΛ!!2-0 ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ,ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ Ο ΛΟΡΕΝΣ ΒΓΑΖΕΙ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΣΕΝΤΡΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ,Ο ΛΑΖΑΡ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΙΑ

15' O ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΡ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΓΩΝΑ,Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ,ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

16' ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΜΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΤΙΝ ΛΑΖΑΡ  ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ,Ο ΛΟΡΕΝΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΕΡΑΣΕ ΑΟΥΤ

17' ΣΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΝΟ,ΚΟΡΝΕΡ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ Ο ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ..ΤΟ ΚΟΡΝΕΡ ΕΚΤΕΛΕΙΤΕ ΜΕ ΚΟΜΠΙΝΑ,ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΟΦΣΑΙΝΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΟΠΤΗ

19' ΩΡΑΙΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΣΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ,ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΑΜ ΛΟΡΕΝΣ,ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΑΝ ΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

21' ΚΟΡΝΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΣΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΛΟΡΕΝΣ,ΑΨΙΜΑΧΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΚΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ...ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΟΡΝΕΡ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΟΚΑΡΙ!2Ο ΚΟΡΝΕΡ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ,ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ,ΠΛΑΓΙΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

22' Ο ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΚΛΗΡΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ...ΛΟΡΕΝΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ,ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ,ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ Η ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

25' Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟΥ,ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΑΤΜΑΤΖΙΔΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΛΑΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

26' ΩΡΑΙΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕΤΗ ΠΑΣΑ ΤΟΥ ΛΟΡΕΝΣ ΣΤΟΝ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ,ΚΟΡΝΕΡ!...ΚΑΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΝΕΡ,Ο ΙΝΤΖΙΔΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΙΑ,ΩΡΑΙΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΣΟΥΛΗ

28' ΜΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ,ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΟΥΤΑΡΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΑΤΣΟΥΛΗ

30' ΣΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ,ΜΕ ΜΠΟΥΝΙΕΣΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ Ο  ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

31' ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗ Ο ΛΑΖΑΡ ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΟΦΣΑΙΝΤ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΣΩΣΤΑ Ο ΕΠΟΠΤΗΣ

33' ΣΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΟΥΤ ΤΟΥ ΚΑΤΣΕ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ ΛΙΓΟ ΑΟΥΤ

34' ΣΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΡΕΝΣ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΟ ΚΟΡΝΕΡ...ΛΟΡΕΝΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΝΕΡ...

35' ΑΚΥΡΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΣΟΥΛΗ,Ο ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΣΟΥΤΑΡΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ VILLAREJO ΚΑΙ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΔΙΧΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑ ΚΑΙ ΠΕΝΑΛΤΥ

37' ΔΙΩΡΘΩΝΕΙ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΤΟΝ VILLAREJO

39' ΓΚΟΛ!!!3-0 META AΠΟ ΕΥΣΤΟΧΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΕΝΑΛΤΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΡΕΝΣ

41' ΓΚΟΛ!!!4-0 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΓΙΚΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΑΣΣΙΣΤ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗ,Ο ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ ΣΕ ΘΕΣΗ ΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΙΑ

42' ΓΚΟΛ!!!5-0 ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ,Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

43' ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ,1' ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 4Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗ...

45' ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ 5-0 ΤΟ ΣΚΟΠ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

TΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ 106.7

21:00 Η ΟΜΑΔΕΣ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ 2Ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ

ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ,ΕΞΩ Ο D'ACOL KΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο ΜΟΥΣΤΑΦΙΔΗΣ

46' ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ Ο ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ,ΚΕΡΔΙΖΕΙ Ο ΜΑΡΟΥΚΑΚΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΣΟΥΤΑΡΕΙ,ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ Ο ΓΛΥΚΟΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ...

47' ΣΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΝΟ,Ο ΛΟΡΕΝΣ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ,ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ Ο ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

49' ΣΕΝΤΡΑΣΟΥΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ,ΑΟΥΤ...ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ Ο ΡΥΘΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ

51'  ΛΑΘΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΝΤΖΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΡΜΑ,Ο ΓΛΥΚΟΣ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΣΕ ΠΛΑΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

52' ΑΡΚΕΤΑ ΛΑΘΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ,ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

54' ΣΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΡΕΝΣ,Η ΜΠΑΛΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΛΙΝΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΧΑΝΕΙ ΕΝ ΤΕΛΗ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ

55' ΓΚΟΛ!!!6-0 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΟΜΕΡΗ ΚΑΘΕΤΗ ΠΑΣΑ 25 ΜΕΤΡΩΝ Ο ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΣΟΥΛΗ,ΔΙΝΕΙ ΠΑΣΑ ΣΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΤΟ 3Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΓΚΟΛ

57' ΤΡΙΠΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΔΩΝΗ,ΡΟΜΠΕΡ,ΚΙΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΓΚΑΡΣΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

59' ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡ Ο ΚΙΤΣΙΟΥ,ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΟΡΕΝΣ Ο ΡΟΜΠΕΡ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ Ο ΠΑΜΠΛΟ ΓΚΑΡΣΙΑ

62' ΡΟΜΠΕΡ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΡΝΕΡ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΟΥΤ ΤΟΥ..ΚΟΡΝΕΡ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΟΚΑΡΙ,Ο ΙΝΤΖΙΔΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗ ΜΠΑΛΑ...ΑΟΥΤ

66' Ο ΡΥΘΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΠΤΑ..

67' ΣΟΥΤ ΤΟΥ ΛΙΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ,ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΕΞΩ Ο ΚΑΛΤΣΑΣ ΜΕΣΑ Ο ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

68' Ο ΑΤΜΑΤΖΙΔΗΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΝΤΡΟΛ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ,ΑΛΛΑ ΥΠΟΔΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΦΣΑΙΝΤ

71' ΩΡΑΙΟΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ,ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΑΣΑ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΜΕ ΤΑΚΟΥΝΑΚΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΟΥΛΗ..

72' ΩΡΑΙΑ ΚΑΘΕΤΗ ΤΟΥ ΚΙΤΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΡΟΜΠΕΡ,Ο 2ΟΣ ΚΑΝΕΙ ΣΟΥΤ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ,ΩΡΑΙΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΣΟΥΛΗ


73'  ΚΟΡΝΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ,ΕΚΤΕΛΕΙ Ο ΓΚΑΡΣΙΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΘΕΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ...ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

75' 3Η ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ.ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΤΜΑΤΖΙΔΗ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ

76' ΧΑΝΕΙ Ο ΚΑΤΣΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ,ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΤΣΟΥΚΑ,Ο ΚΑΤΣΕ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΚΟΡΝΕΡ...ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΟΡΝΕΡ,Ο ΓΚΑΡΣΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

78' ΚΟΡΝΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ,Ο ΛΙΝΟ ΕΚΤΕΛΕΙ...Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΤΣΟΥΚΑ,ΩΡΑΙΑ ΣΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΑΛΛΑ Ο ΜΑΡΟΥΚΑΚΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ ΚΑΙ Η ΜΠΑΛΑ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΑΟΥΤ

81' ΦΑΟΥΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΕΞΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ...ΜΑΡΟΥΚΑΚΗΣ ΚΑΙ ΦΑΓΙΕ ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΑ...

82' ΜΑΡΟΥΚΑΚΗΣ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ,ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟΣ

83' ΜΑΚΡΥΝΟ ΣΟΥΤ ΤΟΥ ΚΙΤΣΙΟΥ ΛΙΓΟ ΑΟΥΤ...ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΓΕΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΟΥΛΗ,Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΝΑ ΚΟΡΝΕΡ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΤΣΟΥΚΑ..Ο ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΚΤΕΛΕΙ...Ο ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ...ΝΕΟ ΚΟΡΝΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

84' ΑΣΤΟΧΗ ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ,ΣΕ ΘΕΣΗ ΒΟΛΗΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΟΥΤΑΡΕΙ Ο ΚΙΤΣΙΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΣΕ ΚΟΡΝΕΡ.ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΧΕΡΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ!!


88' Ο ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΟΡΝΕΡ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ,ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΟΚΑΡΙ Η ΜΠΑΛΑ ΣΟΥΤ ΜΑΚΡΥΑ ΑΟΥΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟΥ

89' 2 ΛΕΠΤΑ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

91' ΓΚΟΛ ΟΦΣΑΙΝΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕΤΗ ΜΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ

92' ΤΕΛΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ 6-0 ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ,ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ 106.7 ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΟΚ ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ
O ΠΑΟΚ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΘΕΑΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΦΤΑΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΝΙΚΗ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ,ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΤΕΛΟΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ

ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ

ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ : ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ,ΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

"Κουρεμένα¨ από 8% έως 20% θα πληρωθούν τα χρέη του ΕΟΠΥΥ...





«Κούρεμα» θα υποστούν τα παλαιά χρέη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Η διαδικασία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα με το «κούρεμα» επί των...
οφειλομένων να κυμαίνεται από 8% έως 20% ανάλογα με τον προμηθευτή (φάρμακα, υλικά, εξετάσεις κοκ)

Η απόφαση ελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης σε ευρεία διυπουργική σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Μάριος Σαλμάς.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ευρύτατη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, όπου συμμετείχαν ο υπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο γενικός γραμματέας, κ. Πελοπίδας Καλλίρης, ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ, κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, οι διοικητές όλων των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία έχουν συμβληθεί στον ΕΟΠΥΥ, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σε αυτή τη συνάντηση ορίστηκαν οι διαδικασίες υλοποίησης των αποφάσεων της εξόφλησης των παλαιών –προ του 2012- χρεών ενώ διαμορφώθηκε το χρονοδιάγραμμα για τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, ώστε να εξασφαλιστεί η αναγκαία ρευστότητα για την εξόφληση των υποχρεώσεων του Οργανισμού...

Κατέβασε τα βρακιά του ο Θέμος (BINTEO) ...







Ξεβρακώθηκε μπροστά στην κάμερα, βάζοντας το χέρι μέσα στο σλιπάκι του, χάριν παιδιάς, και κυρίως τηλεθέασης.

Έπαρση που φτάνει στα άκρα;

Ή...

απλώς τηλεοπτική αυθάδεια;





Βεβαιώσεις ανεργίας του ΟΑΕΔ με ένα... κλικ





Και ηλεκτρονικά, μέσω του portal του ΟΑΕΔ, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθεύονται εφεξής βεβαιώσεις ανεργίας.
Ο Οργανισμός τροποποίησε το περιεχόμενο των βεβαιώσεων ανεργίας, δημιουργώντας...
δύο διακριτούς τύπους βεβαίωσης, μετά τη διαπίστωση πως πολλοί υποψήφιοι υποβάλλουν σε διάφορους φορείς ελλιπείς ή λανθασμένες βεβαιώσεις.

Συγκεκριμένα, οι βεβαιώσεις που χορηγούνται στους ενδιαφερόμενους και μέσω του portal είναι πλέον προσαρμοσμένες με βάση την κατάσταση ανεργίας, επιδοτούμενη ή μη.

Αναλυτικότερα εκδίδονται:

* Βεβαίωση ανεργίας η οποία χορηγείται σε εγγεγραμμένους μη επιδοτούμενους ανέργους για χρήση σε προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ για τη βαθμολόγηση του κριτηρίου της ανεργίας ή όπου αλλού χρειάζεται να αποδειχθεί το διάστημα της εγγεγραμμένης ανεργίας (εφόσον υπάρχει Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ).

* Βεβαίωση επιδότησης, η οποία χορηγείται σε επιδοτούμενους ανέργους για χρήση σε προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ για τη βαθμολόγηση του κριτηρίου της ανεργίας ή όπου αλλού χρειάζεται να αποδειχθεί το διάστημα επιδοτούμενης ανεργίας. Σ' αυτήν εμφανίζεται το διάστημα επιδοτούμενης ανεργίας και οι ημέρες επιδότησης για κάθε έτος αναφοράς.

Μέσω του portal είναι δυνατή και η έκδοση βεβαίωσης για την Εφορία, όπου εμφανίζονται τα ποσά που έχει λάβει ο άνεργος από υπαγωγές σε προγράμματα επιδότησης και λοιπές παροχές, όπως π.χ. Επίδομα τακτικής ανεργίας, Επίδομα μακροχρονίως ανέργων, Επίδομα στράτευσης, Οικογενειακό επίδομα, Ειδική παροχή προστασίας μητρότητας κλπ., για φορολογική χρήση.

Όλες οι εκδοθείσες ηλεκτρονικές βεβαιώσεις φέρουν υπογραφή, ασφαλή χρονολόγηση και έχουν ισχύ ακριβούς αντιγράφου.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, με τη δυνατότητα παροχής διακριτών τύπων βεβαιώσεων, επιτυγχάνεται η μείωση διοικητικού κόστους για τους φορείς που είναι αποδέκτες των βεβαιώσεων ανεργίας.

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία έκδοσης των ηλεκτρονικών βεβαιώσεων παρέχεται αποκλειστικά σε πιστοποιημένους χρήστες της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ (μέσω έκδοσης κλειδαρίθμου) και είναι διαθέσιμη στην επιλογή Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ : ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ!


Λέμε ΟΧΙ στην απάτη των διοδίων. Λέμε ΟΧΙ στο μαρασμό της Πιερίας!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΝ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 28/1/2013 ΣΤΙΣ 10.00 π.μ.
ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

κ.Νίκος Λυγερός στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


 

 BIOΓΡΑΦΙΚΟ
              Ο κ. Νίκος ΛΥΓΕΡΟΣ είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και Καθηγητής Γεωστρατηγικής και Τοποστρατηγικής  
στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στη Σχολή Στρατολογικού, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας
και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών - Στελεχών στην Ελλάδα,
καθώς και στο Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών (CEDS).
 
Ο κ.Λυγερός θα αναπτύξει το θέμα «Ελληνική Στρατηγική & ΑΟΖ». 

Η εμμονή μας να λύσουμε όλα τα προβλήματά μας με την Τουρκία, για να καθορίσουμε εκ των υστέρων τα όρια της ελληνικής ΑΟΖ. δεν είναι μόνο μη αποτελεσματική, αλλά κι επικίνδυνη σε βάθος χρόνου. Το Casus Belli, τα 12ΝΜ και το πρόβλημα της υφαλοκρηπίδας δεν είναι παρά μόνο λεπτομέρειες σε σχέση με το γενικό πλαίσιο της ΑΟΖ. Η στρατηγική μας αποκτά ένα απλοϊκό χαρακτήρα, όπως το απέδειξαν οι συμφωνίες της Κύπρου με την Αίγυπτο και το Λίβανο. Το θέμα μας δεν είναι να επικεντρωθούμε πάνω στην Τουρκία κι ειδικά με ένα αποκλειστικό τρόπο. Αλλιώς οι καθυστερήσεις κι οι πλάγιες επιθέσεις στο χώρο των διαπραγματεύσεων δεν δίνουν μόνο ιδέες στους άλλους παίκτες της θεωρίας παιγνίων, αλλά δημιουργούν και δεδικασμένα τουλάχιστον στο de facto επίπεδο. Έχουμε το παράδειγμα της Γαύδου με τη Λιβύη. Στην πραγματικότητα, ο καθορισμός της ελληνικής ΑΟΖ δεν έχει λόγο ν’ αρχίσει με την Τουρκία. Θεωρούμε ότι το πρώτο βήμα πρέπει να γίνει με την Ιταλία, η οποία είναι η μόνη χώρα που συνορεύει μαζί μας κι ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δίχως προβλήματα με την Τουρκία, με την οποία έχουμε ήδη υπογράψει μια σύμβαση όσον αφορά στο FIR. Το επόμενο βήμα θα πρέπει να γίνει με την Αλβανία κι αυτό με ένα δίκαιο τρόπο. Το τρίτο βήμα αφορά την Λιβύη και την επίλυση του προβλήματος της Γαύδου. Το τέταρτο βήμα πρέπει να γίνει με την Κύπρο, έτσι ώστε να ενισχυθεί το όλο πλαίσιο του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος. Το πέμπτο βήμα να γίνει με την Αίγυπτο και μόνο το έκτο βήμα θα αγγίξει την Τουρκία. Έτσι αυτή η τελική διαπραγμάτευση, που θα γίνεται βέβαια σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, δεν θα είναι σε πρωτογενές επίπεδο, αφού θα έχουν προηγηθεί όλες οι άλλες συμφωνίες κι σε ευρωπαϊκό πεδίο και σε ευρωμεσογειακό πεδίο. Το θέμα της ΑΟΖ δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα, αλλά ένας ολόκληρος προβληματισμός που πρέπει να έχει απαραίτητα η πατρίδα μας, αν θέλει να ενσωματώσει τα νέα δεδομένα που καθορίζουν το παγκόσμιο γίγνεσθαι. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει νόημα να περιμένουμε τη συγκρότηση μιας επιτροπής με ειδικές αρμοδιότητες όσον αφορά στην ΑΟΖ. Στην πραγματικότητα, η ΑΟΖ πρέπει να συμπεριληφθεί ως ένας παράγοντας στη νοητική μας στρατηγική. Δεν είναι ούτε μία εξαίρεση, ούτε μία ειδική περίπτωση. Ανήκει στα δεδομένα της γεωστρατηγικής μας μέσω της τοποστρατηγικής. Κατά συνέπεια, είναι δική μας ευθύνη να περάσουμε το μήνυμα σε όλο το πολιτικό-διπλωματικό-στρατιωτικό επίπεδο, αν θέλουμε πραγματικά να έχουμε απόδοση σε εθνικά θέματα. Εκτός αν λέμε ότι ασχολούμαστε με τα τελευταία, δίχως να πιστεύουμε στο βάθος ότι μπορούμε να τα λύσουμε. Ο προβληματισμός της ΑΟΖ ξεκαθαρίζει πολλά προβλήματα που παρουσιάζονται πρακτικά μόνο σε μεγάλες αποστάσεις. Η εικόνα που έχουμε του Αιγαίου με τα 6 ΝΜ, δεν έχει καμιά σχέση με την επόμενη πραγματικότητα. Ας εμπλουτίσουμε τα δεδομένα μας κι ας αναδείξουμε τα νοητικά σχήματα που θα μπορέσουν ν' αντέξουν τις αλλαγές, δίχως να υποστούν εκφυλισμούς.
 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΠΙΕΡΙΑΣ 5-6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013



 

  

    Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στην χώρα μας υπολογίζεται σε 4.500. Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπισή της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια κι αυτά θα επηρεαστούν ελάχιστα σε ότι αφορά την ποιότητά τους. 
Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα δυο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος και πολύ σημαντικός είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.
Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται να μειώνει την θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φτάνει το 30%. Όλες οι επιστημονικές εταιρίες συνιστούν στις γυναίκες από την ηλικία των 40 ετών να υποβάλλονται σε τακτικό προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία κάθε ένα ή δυο χρόνια. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα έχει χαμηλή δόση ακτινοβολίας. Στην χώρα μας το ποσοστό των γυναικών στις οποίες ανιχνεύτηκε καρκίνος σε πρώιμο στάδιο στο πλαίσιο κάποιου προληπτικού ελέγχου εκτιμάται πως είναι σημαντικά μικρότερο από τα αντίστοιχα άλλων ανεπτυγμένων χωρών. Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους που καθιστούν την ισότιμη πρόσβαση όλων των γυναικών σε μαστογραφικά κέντρα μια δύσκολη υπόθεση. Για να βοηθηθούν οι γυναίκες στην Ελληνική ύπαιθρο που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία μετά από μια γενναία χορηγία και συνεχή υποστήριξη της εταιρίας καλλυντικών AVON κατασκεύασε και εξόπλισε με σύγχρονα μηχανήματα μια κινητή μονάδα μαστογράφου. Η μονάδα αυτή περιοδεύει σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και μετά από πρόσκληση και φιλοξενία της Δημοτικής Κοινότητας Λόφου η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στην Κοινότητα Λόφου από 5 έως και 6 Φεβρουαρίου 2013.
Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο:
  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνο μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρήση(περίοδο 3 ημέρες πριν-5 ημέρες μετά.)
Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποια εργαστήρια ιδιωτικά.
Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.
Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ!


 

   Η Eπιστολή παραίτησης του Δημάρχου και του Δ.Σ. καθώς και οι υπ’αριθ.: 13-14/2013 αποφάσεις Δ.Σ., εν όψει της επικείμενης λειτουργίας των διοδίων Αιγινίου :

Προς: Υπουργό Εσωτερικών
κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη
Κοιν.: 1) Γραφείο Πρωθυπουργού
2) Υπουργό Αναπτυξης,
Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών,
Μεταφορών και Δικτύων
κ. Κωστή Χατζηδάκη

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας Κολινδρού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη λειτουργία του σταθμού διοδίων Αιγινίου που οδηγεί την περιοχή της Πιερίας σε απομόνωση, σε υποβάθμιση, σε οικονομικό μαρασμό και σε ασφυκτικό αποκλεισμό και εκφράζοντας την απόλυτη αγανάκτηση μας για την αδικία που συντελείται σε βάρος του τόπου μας και των κατοίκων της Πιερίας και ειδικότερα της Βόρειας Πιερίας.

Θέτουμε στη διάθεση σας τις παραιτήσεις μας, αναμένοντας και προσδοκώντας να δοθεί οριστική λύση με την κατάργηση του σταθμού διοδίων Αιγινίου. 

Ο Δήμαρχος Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
1) Βουλκίδου Μαρία
Πολύζος Γ. Ευάγγελος 2) Βασιλειάδου Ξανθιππή
3) Κακάνης Κων/νος
4) Λένος Γεώργιος
5) Μεταλλίδης Παύλος
6) Καλύβας Γεώργιος
7) Χλεμές Δημήτριος
8) Μαστοροτάσιος Χαράλαμπος
9) Αγγέλου Αριστείδης
10) Μπιτσίανης Ιωάννης
11) Κάνος Ευάγγελος
12) Μελιδώνης Ιωάννης
13) Δημόπουλος Δημήτριος
14) Γαβριηλίδου-Ζησίου Παρασκευή
15) Πολυχρονίδης Γεώργιος
16) Σιανίδης Δημήτριος
17) Λαγδάρης Ευάγγελος
18) Ανδρικόπουλος Αυγουστίνος
19) Χαϊκάλη Δήμητρα
20) Ντιούδης Μηνάς
21) Λίολιος Βασίλειος
22) Μίαουρας Γεώργιος
23) Μεταλλίδης Νικόλαος
24) Σουλτανίδης Νικόλαος
25) Τουλούπας Νικόλαος
26) Μπουρσούκης Πασχάλης
27) Δανιηλίδης Κων/νος


 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦ. : 13/2013

Απόσπασμα από το πρακτικό της 2/2013 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

ΘΕΜΑ : Λειτουργία του σταθμού διοδίων Αιγινίου .

Στο Δημοτικό Κατάστημα Αιγινίου, σήμερα την 16η του μηνός Ιανουαρίου, του έτους 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 06:30 μ. μ. το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού συνήλθε σε δημόσια συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ύστερα από την με αριθμό πρωτ. 329/10-1-2013 έγγραφη πρόσκληση της Προέδρου, η οποία επιδόθηκε και δημοσιεύθηκε νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).
Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, σε σύνολο 27 μελών βρέθηκαν παρόντα - 22 - μέλη και ονομαστικά οι:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ
1. Βουλκίδου Μαρία Πρόεδρος Δ.Σ. 1.Δημόπουλος Δημήτριος Δημοτ. Σύμβ.
2. Μιάουρας Γεώργιος Αντιπρόεδρος Δ.Σ. 2. Μελιδώνης Ιωάννης >>
3.Τουλούπας Νικόλαος Γραμματέας Δ.Σ. 3.Μπουρσούκης Πασχάλης >>
4. Βασιλειάδου Ξανθίππη Αντιδήμαρχος 4. Ανδρικόπουλος Αυγουστίνος >>
5. Κακάνης Κων/νος >> 5.Σουλτανίδης Νικόλαος >>
6. Μεταλλίδης Παύλος >>
7. Λένος Γεώργιος >>
8. Χλεμές Δημ ήτριος Δημοτ. Σύμβουλος αν και κλήθηκε νόμιμα
9. Καλύβας Γεώργιος >>
10.Μπιτσιάνης Ιωάννης >>
11.Γαβριηλίδου – Ζησιού Παρασκευή >>
12.Πολυχρονίδης Γεώργιος >>
13. Κάνος Ευάγγελος >>
14. Αγγέλου Αριστείδης >>
15.Σιανίδης Δημήτριος >>
16. Μαστοροτάσιος Χαράλαμπος >>
17.Λαγδάρης Ευάγγελος >>
18. Ντιούδης Μηνάς >>
19. Λιόλιος Βασίλειος >>
20. Χαϊκάλη Δήμητρα >>
21. Μεταλλίδης Νικόλαος >>
22. Δανιηλίδης Κωνσταντίνος >>

Στη Συνεδρίαση προσκλήθηκε και παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Πολύζος.
Για την τήρηση των πρόχειρων πρακτικών παραβρέθηκε η μόνιμη υπάλληλος του Δήμου Ασημούλα Πάππου.
Στη Συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Δούρος Κων/νος και ο επιστημονικός συνεργάτης κ. Δημήτριος Πάτσιας, ως εισηγητές σε θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Στη Συνεδρίαση προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν οι παρακάτω Πρόεδροι Συμβουλίων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ
1.Νικολοπούλου Βασιλική Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αιγινίου
2.Σιδηρόπουλος Γεώργιος Πρόεδρος Συμβ. Τοπικής Κοινότητας Παλιού Ελευθεροχωρίου
3.Παπά Ελευθερία >> >> >> Μεθώνης
4.Κακάνης Δημήτριος >> >> >> Ρυακίων
5.Ακρίβος Αθανάσιος >> >> >> Λιβαδίου
6.Ουσταμπασίδης Κων/νος >> >> >> Αλωνίων
7.Αβραμίδου Μαρία >> >> >> Μακρυγιάλου

ΑΠΟΝΤΕΣ
1.Θεοδώρου Αργύριος Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κολινδρού
2.Ορφανίδης Κων/νος >> Τοπικής >> Καταχά
3.Χρυσοστόμου Γεώργιος >> >> >> Πύδνας
4.Ιωσηφίδης Χαράλαμπος >> >> >> Σφενδάμης
5.Παπάς Διονύσιος >> >> >> Παλαιόστανης
6.Παπαδοπούλου Κακούλα Καλλιόπη >> >> >> Ν. Αγαθούπολη
7.Νικολόπουλος Κων/νος >> >> >> Καστανιάς
Η Πρόεδρος, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και ζήτησε από το Δ. Σ. να αποφασίσει για τη συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης του θέματος της λειτουργίας του σταθμού διοδίων του Αιγινίου, που θέτει ο κ. Δήμαρχος και μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων Πιερίας.
Στη συνέχεια η Πρόεδρος σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του Ν. 3852/2010, κάλεσε το Δ. Σ. να αποφασίσει για το κατεπείγον του παραπάνω θέματος, το οποίο δεν αναγράφεται στην ημερήσια διάταξη.
Το Δ. Σ. ομόφωνα αποφασίζει ότι το ανωτέρω θέμα είναι κατεπείγον και να προχωρήσει σε συζήτησή του και λήψη σχετικής απόφασης και η Πρόεδρος, έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Πολύζο, ο οποίος είπε τα εξής:
Το τελευταίο διάστημα πλανάται έντονα η φημολογία για λειτουργία των Διοδίων Αιγινίου και παρατηρούνται κινήσεις και εργασίες προετοιμασίας. Η ενδεχόμενη λειτουργία τους αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Πιερίας. Ο πρωτογενής τομέας έχει καθιζάνει και ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματος των κατοίκων της Πιερίας στηρίζεται στον τουρισμό. Δύο σταθμοί διοδίων σε τόσο κοντινή απόσταση (Μαλγάρων και Αιγινίου), περίπου 12 km, είναι αποτρεπτικός παράγοντας για τους επισκέπτες, αλλά αποτελεί και επιπλέον μια πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για τους κατοίκους του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού που η εργασία τους απαιτεί μετακίνηση και την υποχρεωτική διέλευση από τους σταθμούς αυτούς καθημερινά. Τα διόδια Αιγινίου δεν πρέπει να λειτουργήσουν σε καμιά περίπτωση, διότι θα οδηγηθούμε στην απομόνωση και στην υποβάθμιση. Για να δοθεί οριστική λύση σ’ αυτό που πλανάται εδώ και τέσσερα σχεδόν χρόνια είναι η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με την εταιρία και η κατάργηση τους.
Στη συνέχεια ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ.Σ. κ. Ε. Λαγδάρης, εξέφρασε την αντίθεση της παράταξής του στη λειτουργία των διοδίων Αιγινίου και τόνισε ότι όλη η τοπική κοινωνία είναι αντίθετη. Η Δημοτική Αρχή και η τοπική κοινωνία σε συνεργασία με την Επιτροπή Αγώνα και τους βουλευτές της Πιερίας πρέπει να δώσουμε αγώνα για να μη λειτουργήσουν τα διόδια που αποκλείουν την Πιερία και ειδικότερα το Δήμο μας.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δ.Σ. κ. Κ. Δανιηλίδης συμφωνεί με όσα ειπώθηκαν και προσθέτει ότι θεωρεί πως το πρόβλημα είναι πολιτικό, τα διόδια δεν πρέπει να λειτουργήσουν διότι το μόνο που θα προσφέρει η λειτουργία τους είναι αύξηση κερδών σε μεγαλοεργολάβους, ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει πολλές φορές και με πολλούς τρόπους τους αυτοκινητοδρόμους. Η μαζική κινητοποίηση θα είναι ένα ηχηρό μήνυμα, διότι ακολουθούν και άλλες «προσφορές» με σκοπό την κερδοφορία, όπως οι οργανισμοί ύδρευσης, τα σχολεία κ.λ.π..
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε σε δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους όπως αυτές καταγράφονται στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά και η Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά με το θέμα.
Το Δ. Σ. ύστερα από διαλογική συζήτηση πάνω στο θέμα, λαμβάνοντας υπόψη του την εισήγηση του Δημάρχου, το υπ’ αριθ. πρωτ. 626/16-1-2013 έγγραφο των μελών της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων Πιερίας και τις απόψεις των Δημοτικών Συμβούλων.

Αποφασίζει ομόφωνα

Ψηφίζει ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:
Το τελευταίο διάστημα πλανάται έντονα η φημολογία για λειτουργία των Διοδίων Αιγινίου και παρατηρούνται κινήσεις και εργασίες προετοιμασίας.
Η ενδεχόμενη λειτουργία τους αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Πιερίας. Ο πρωτογενής τομέας έχει καθιζάνει και ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματος των κατοίκων της Πιερίας στηρίζεται στον τουρισμό. Δύο σταθμοί διοδίων σε τόσο κοντινή απόσταση (Μαλγάρων και Αιγινίου), περίπου 12 km, είναι αποτρεπτικός παράγοντας για τους επισκέπτες, αλλά αποτελεί και επιπλέον μια πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για τους κατοίκους του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού που η εργασία τους απαιτεί μετακίνηση και την υποχρεωτική διέλευση από τους σταθμούς αυτούς καθημερινά.
Όπως εύκολα συμπεραίνουμε η λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο πλήττει καίρια το εισόδημα των κατοίκων, υποβαθμίζει τον τουρισμό, αναστέλλει την ανάπτυξη της περιοχής και δημιουργεί φράγμα απομόνωσης του τόπου μας.
Διαφωνούμε πλήρως με την επικείμενη λειτουργία των Διοδίων Αιγινίου και διαμαρτυρόμαστε έντονα.
Απαιτούμε την άμεση κατάργησή τους και καλούμε τους αρμόδιους φορείς να μην τεθεί θέμα λειτουργίας τους και να τεθεί ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης παραχώρησης και τροποποίησης του σχετικού νόμου, ώστε να δοθεί οριστική λύση.
Οι κάτοικοι του Δήμου μας και ολόκληρης της Πιερίας είναι ανάστατοι και όπως και στο παρελθόν όλοι μαζί θα αντιδράσουμε δυναμικά στην επικείμενη λειτουργία τους που είναι τόσο άδικη και καταστρεπτική για τον τόπο μας.
Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί προς όλους τους αρμόδιους φορείς.

Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 13/2013.
Αφού συντάχθηκε και διαβάστηκε υπογράφεται.

Το Δημοτικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος Τα Μέλη
Μαρία Βουλκίδου
Ακριβές Αντίγραφο
Ο Δήμαρχος

Ευάγγελος Πολύζος


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦ. : 14/2013

Απόσπασμα από το πρακτικό της 2/2013 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

ΘΕΜΑ : Λειτουργία του σταθμού διοδίων Αιγινίου .

Στο Δημοτικό Κατάστημα Αιγινίου, σήμερα την 22α του μηνός Ιανουαρίου, του έτους 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 06:30 μ. μ. το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού συνήλθε σε δημόσια ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ύστερα από την με αριθμό πρωτ. 965/21-1-2013 έγγραφη πρόσκληση της Προέδρου, η οποία επιδόθηκε και δημοσιεύθηκε νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).
Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, σε σύνολο 27 μελών βρέθηκαν παρόντα - 22 - μέλη και ονομαστικά οι:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ
1. Βουλκίδου Μαρία Πρόεδρος Δ.Σ. 1. Πολυχρονίδης Γεώργιος Δημοτ. Σύμβ.
2. Μιάουρας Γεώργιος Αντιπρόεδρος Δ.Σ. 2. Κάνος Ευάγγελος >>
3.Τουλούπας Νικόλαος Γραμματέας Δ.Σ. 3. Μπιτσιάνης Ιωάννης >>
4. Βασιλειάδου Ξανθίππη Αντιδήμαρχος 4. Χαϊκάλη Δήμητρα >>
5. Κακάνης Κων/νος >> 5. Μεταλλίδης Νικόλαος >>
6. Μεταλλίδης Παύλος >>
7. Λένος Γεώργιος >>
8. Χλεμές Δημ ήτριος Δημοτ. Σύμβουλος αν και κλήθηκε νόμιμα
9. Καλύβας Γεώργιος >>
10.Δημόπουλος Δημήτριος >>
11.Γαβριηλίδου – Ζησιού Παρασκευή >>
12. Αγγέλου Αριστείδης >>
13. Μαστοροτάσιος Χαράλαμπος >>
14. Μελιδώνης Ιωάννης >>
15. Σιανίδης Δημήτριος >>
16. Λαγδάρης Ευάγγελος >>
17. Ανδρικόπουλος Αυγουστίνος >>
18. Ντιούδης Μηνάς >>
19. Λιόλιος Βασίλειος >>
20. Σουλτανίδης Νικόλαος >>
21. Μπουρσούκης Πασχάλης >>
22. Δανιηλίδης Κωνσταντίνος >>

Στη Συνεδρίαση προσκλήθηκε και παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Πολύζος.
Για την τήρηση των πρόχειρων πρακτικών παραβρέθηκε η μόνιμη υπάλληλος του Δήμου Ασημούλα Πάππου.
Στη Συνεδρίαση παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης κ. Δ. Λεμονόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι των όμορων Δήμων, εκπρόσωποι βουλευτών Πιερίας, πολιτευόμενοι, εκπρόσωποι των κομμάτων της Βουλής, εκπρόσωποι φορέων του Νομού και πλήθος κόσμου.
Στη Συνεδρίαση προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν οι παρακάτω Πρόεδροι Συμβουλίων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ
1.Νικολοπούλου Βασιλική Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αιγινίου
2. Θεοδώρου Αργύριος Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κολινδρού
3.Σιδηρόπουλος Γεώργιος Πρόεδρος Συμβ. Τοπικής Κοινότητας Παλιού Ελευθεροχωρίου
4.Παπά Ελευθερία >> >> >> Μεθώνης
5.Κακάνης Δημήτριος >> >> >> Ρυακίων
6. Ακρίβος Αθανάσιος >> >> >> Λιβαδίου
7. Παπαδοπούλου Κακούλα Καλλιόπη >> >> >> Ν. Αγαθούπολης
8.Αβραμίδου Μαρία >> >> >> Μακρυγιάλου
9.Ορφανίδης Κων/νος >> >> >> Καταχά

ΑΠΟΝΤΕΣ
1.Χρυσοστόμου Γεώργιος Πρόεδρος Τοπικ. Κοινότητας Πύδνας
2.Ιωσηφίδης Χαράλαμπος >> >> >> Σφενδάμης
3.Παπάς Διονύσιος >> >> >> Παλαιόστανης
4.Νικολόπουλος Κων/νος >> >> >> Καστανιάς
5.Ουσταμπασίδης Κων/νος >> >> >> Αλωνίων
Η Πρόεδρος, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε το λόγο στο Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Πολύζο ο οποίος είπε τα εξής:
Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τους απλούς πολίτες για τη μαζική και δυναμική τους παρουσία σήμερα εδώ , την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και όλους τους εκπροσώπους των βουλευτών , των φορέων και των κομμάτων.
Στη συνεδρίαση της 16ης Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα ψήφισμα κατά της λειτουργίας των διοδίων Αιγινίων. Σήμερα βρισκόμαστε στην τελική ευθεία ενόψει της έναρξης λειτουργίας τους που όπως ανακοινώθηκε θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013. Όπως ειπώθηκε πολλές φορές μέχρι τώρα θα επισημάνουμε για μια ακόμη φορά πόσο καταστρεπτική και επιζήμια για τον τόπο μας είναι η λειτουργία αυτών των διοδίων. Οδηγεί σε απομόνωση και σε ασφυκτικό αποκλεισμό την περιοχή μας, σε υπανάπτυξη, σε υποβάθμιση και σε οικονομικό μαρασμό. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργήσουν. Η αποψινή μεγάλη συγκέντρωση μας δίνει θάρρος για να προχωρήσουμε πλέον δυναμικά σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις όπως κατάληψη, κλείσιμο των σχολείων του Δήμου μας, που θα αποφασιστούν από εμάς και την Συντονιστική Επιτροπή που προτείνουμε να συγκροτηθεί για το συντονισμό και την οργάνωση των ενεργειών μας από εδώ και πέρα. Ο αγώνας μας γίνεται για να δικαιωθεί όλη η Πιερία.
Στη συνέχεια η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, δήλωσε τη συμπαράσταση της Περιφέρειας στο μεγάλο αγώνα για την καταγγελία των διοδίων. Το κλείσιμο των σχολείων που ανέφερε ο Δήμαρχος θα μπορούσε με τον κατάλληλο συντονισμό να είναι γενικό για όλα τα σχολεία του Νομού. Πέρα βέβαια απ’ όλα αυτά θα πρέπει να δούμε και τη νομική πλευρά του θέματος, όπως πολύ εύστοχα αναφέρεται στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τροποποίηση της σύμβασης και του σχετικού νόμου. Ενωμένοι μπορούμε να δώσουμε δυναμικό παρών για τον κοινό αγώνα ενάντια στα διόδια.
Στη συνέχεια ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ.Σ. κ. Ε. Λαγδάρης, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δ.Σ. κ. Κ. Δανιηλίδης και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού στις τοποθετήσεις τους, όπως αυτές καταγράφηκαν στα απογνητοφωνημένα πρακτικά, εξέφρασαν την κοινή άποψη για αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενόψει της λειτουργίας των διοδίων Αιγινίου, ενώ εκπρόσωποι βουλευτών , φορέων και κομμάτων δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στον δίκαιο όπως τον χαρακτήρισαν αγώνα κατά της λειτουργίας των διοδίων.
Στη συνέχεια η Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά με το θέμα.
Το Δ. Σ. ύστερα από διαλογική συζήτηση πάνω στο θέμα, λαμβάνοντας υπόψη του την εισήγηση του Δημάρχου, τις απόψεις των Δημοτικών Συμβούλων και των εκπροσώπων των λοιπών φορέων.

Αποφασίζει ομόφωνα

1.-Ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας – Κολινδρού να θέσουν στον Υπουργό Εσωτερικών τις παραιτήσεις τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη λειτουργία του σταθμού διοδίων Αιγινίου που οδηγεί την περιοχή της Πιερίας σε απομόνωση, σε υποβάθμιση, σε οικονομικό μαρασμό και σε ασφυκτικό αποκλεισμό.
2.-Τα σχολεία του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού να μη λειτουργήσουν τη Δευτέρα 28-1- 2013.
3.-Την επ’ αορίστου κατάληψη του σταθμού διοδίων Αιγινίου από τη Δευτέρα 28-1-2013.
4.-Συγκροτεί Συντονιστική Επιτροπή του αγώνα κατά της λειτουργίας των διοδίων Αιγινίου για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που αποτελείται από:
-Ευάγγελος Πολύζος, Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού
-Ευάγγελος Λαγδάρης, Δημοτικός Σύμβουλος
-Κωνσταντίνος Δανιηλίδης, Δημοτικός Σύμβουλος
-Ξανθίππη Βασιλαιάδου Αντιδήμαρχος
-Βασιλική Νικολοπούλου, Πρόεδρος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αιγινίου
-Αντώνιος Νταγλιούδης, εκπρόσωπος Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων Πιερίας
-Αντώνιος Μπούμπουρας, κάτοικος – δημότης Πύδνας- Κολινδρού
-Παναγιώτης Αγγελίδης, κάτοικος – δημότης Πύδνας – Κολινδρού.
Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί προς όλους τους αρμόδιους φορείς.

Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 14/2013.
Αφού συντάχθηκε και διαβάστηκε υπογράφεται.

Το Δημοτικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος Τα Μέλη
Μαρία Βουλκίδου
Ακριβές Αντίγραφο
Ο Δήμαρχος

Ευάγγελος Πολύζος