PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη άξιοι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό!


Διαßάστε πως ένας Έλληνας στον ΟΗΕ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και άφησε άφωνους τους συνομιλητές του....

"Ένα λαµπρό υπόδειγµα ρητορικής και πολιτικής από πρόσφατη συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών,που έκανε τη διεθνή κοινότητα να χαμογελάσει: Ο λόγος του Έλληνα εκπροσώπου στα ΗΕ.

«Πριν ξεκινήσω, θέλω να σας πω κάτι για τον....
Μέγα Αλέξανδρο. Όταν δάµασε τον Βουκεφάλα ,... κατά
τον γυρισµό του και περνώντας τον Αξιό και ßλέποντας το νερό, σκέφτηκε ότι ήταν µια καλή ευκαιρία για μπάνιο.

Έßγαλε λοιπόν τα ρούχα του, τα...ακούµπησε στον ßράχο και µπήκε στο νερό.
Όταν ßγήκε και θέλησε να ντυθεί, τα ρούχα του είχαν εξαφανιστεί.
Τα είχε κλέψει ένας Σλάßος της Μακεδονίας.»

Τότε πετάχτηκε οργισµένος ο Σλαßοµακεδόνας εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ κι άρχισε να φωνάζει

«Τι είναι αυτά που λες; Οι Σλάßοι δεν ήταν εκεί, τότε.»

Οπότε ο Έλληνας εκπρόσωπος χαµογέλασε και είπε:

«Τώρα που το ξεκαθαρίσαµε αυτό, µπορώ να ξεκινήσω την οµιλία µου...»!

Την ξενιτιά σκέφτονται όλο και περισσότερο ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και η σύζυγος του Μπέσυ Μάλφα!


Το ζευγάρι έχει δώσει τη ψυχή του τόσα χρόνια στον χώρο της υποκριτικής! Η οικονομική κρίση όμως έχει επηρεάσει κατά πολύ τον χώρο της υποκριτικής. Για αυτό και οι ηθοποιοί σκέφτονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για μια καλύτρεη ποιότητα ζωής! "Έχω σκεφτεί να φύγουμε στο εξωτερικό ή εγώ ή ο Γεράσιμος και να δουλέψουμε για κάποιο διάστημα ως μεταν'αστες, όπως κάνουν όλοι οι άνθρωποι! , αποκάλυψε η Μπέσυ Μάλφα σε συνέντευξή της!

Οι φιλενάδες της Παραγουανή καλλονής, Claudia Galanti, φόρεσαν τα μπλε, μικροσκοπικά μπικίνι τους και έκαναν για άλλη μια φορά «πασαρέλα»

στις παραλίες του Μαϊάμι αναστατώνοντας τους λουόμενους.


Ο λόγος για την γεννημένη στην Τενερίφη Natalia Bush και την πρώην Γιουγκοσλάβα-νυν Ελβετίδα Nena Ristic.

Τα δύο «καυτά» μοντέλα αποφάσισαν να περάσουν τις εορτές των Χριστουγέννων στο Μαϊάμι και όπως ήταν φυσικό, οι φωτογραφίες τους έκαναν το γύρο ου κόσμου… για ευνόητους λόγους!










όπως ενημερώνουν τα μέλη τους οι εμπορικοί σύλλογοι της χώρας.



Η εκτίμηση είναι ότι οι μειώσεις τιμών θα διαμορφωθούν σε αρκετές περιπτώσεις μέχρι και 70% προκειμένου να προκαλέσουν οι καταστηματάρχες το ενδιαφέρον των καταναλωτών ενώ αρκετές είναι οι περιπτώσεις που περιμένουν με τις εκπτώσεις να ρευστοποιήσουν το στοκ τους για να προχωρήσουν στο κλείσιμο της επιχείρησης, που θεωρείται αναπόφευκτο όπως διαμορφώνονται οι συνθήκες στην αγορά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας στις οδηγίες του προς τις εμπορικές επιχειρήσεις συστήνει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.

Όσοι παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου διώκονται ποινικά και τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ, επιπλέον, τους επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών που πραγματοποιούν, το οποίο, σε περίπτωση υποτροπής, μπορεί να αυξάνεται μέχρι το 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Το πρόστιμο επιβάλλεται με απόφαση του οικείου γενικού γραμματέα της περιφέρειας.

Όχι θα τους άφηνε.


Όλοι ψάχνανε τον Μανώλη. Μόνον αυτός τον είχε σε ζωντανή σύνδεση απ' την Βουλή.

Γιώργο, μην μας πεις ότι σήμερα δεν χάρηκες?...

Καλως να σας δεχθουμε!


Και τωρα η συνεχεια της καθημερινης σας μαχης για την ενημερωση και το κυνηγι των πασης φυσεως λαμογιων της χωρας! Ολοι εχουμε το δικαιωμα της κριτικης και -ας μη το ξεχναμε- ολοι κρινομαστε.Δικαια η αδικα.Αυτη είναι η μαγεια της Δημοκρατιας και αυτή είναι η πεμπτουσια της ελευθεροτυπιας που κανενας δεν δικαιουται να φιμωνει.

Οποιος φιμωνει η είναι φασιστας η κατι κρυβει και φοβαται…Και στις δυο περιπτωσεις δεν είναι για λυπηση…Αλλα για χοντρο κυνηγι…

Φιλικα
Τερενς Κουίκ

Κορίτσια έτοιμα για όλα(τα πλάνα).






Κάτω οι Πολυεθνικές.
Η AMSTEL ήταν και θα είναι, ΕΛΛΗΝΙΚΗ!...

Γιατί δεν βάζεις τον Καλημέρη να παρουσιάσει την Eurovision;...


Δεν μας λες ρε Παύλο, απ τη τσέπη σου πληρώνεις τους κηφήνες των Κρατικών καναλιών;
Ζήτησες μήπως να μάθεις, ποιοι απ αυτούς τους κρατικοδίαιτους που πληρώνει ο μαλάκας φορολογούμενος πατάνε το πόδι τους στα Κρατικά κανάλια;
Μερικοί απο δαύτους τα ξύνουν τόσο πολύ που έγιναν παιδεραστές. Ακόμη και τέτοια καθήκια πληρώνει η κρατική τηλεόραση και το κανάλι της Βουλής του Πετσάλνικου.
Μήπως την ...


έχεις δει Μπερλουσκόνι δε Παύλο, με τα δικά μας λεφτά; Γιατί επαναλαμβάνεις οτι ακριβώς και οι προηγούμενοι, οι γαλάζιοι ξεφτίλες;

Γι αυτό αγωνίστηκες τόσα χρόνια, γι αυτό ανέχθηκες τόσες επιθέσεις, για να γίνεις μια απο τα ίδια;

Για να κρατήσεις τον Καλημέρη στο κρατικό Κανάλι και να ψάχνεις παρουσιάστρια της EUROVISION απο τα ιδιωτικά; Στο κάτω κάτω βάλε τον Καλημέρη να παρουσιάσει τη βραδιά της Eurovision. Αναβάθμιση θα είναι για τον ίδιο-απο κουβαλητής των αποσκευών της Καλομοίρα, του Ρουβά και της Βίσση.
Σε ξαναρωτάμε έτσι θα διοικήσεις το υπουργείο σου;

Ανεχόμενος την ξεφτίλα που παρέλαβες;


Τόση ανεπάρκεια;


Εχεις ανάγκη απο στρατό κρατικοδίαιτων δημοσιογράφων;

Γιατί τα 5 κρατικά κανάλια (ΕΤ1, ΕΤ3, ΝΕΤ, ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ), να τα πληρώνει ο μαλάκας φορολογούμενος;

Γιατί σας έστειλαν στην εξουσία οι Ελληνες πολίτες;

Για να συνεχίσετε το πάρτυ της διαφθοράς και της ασέλγειας στο δημόσιο χρήμα;...

ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΜΠΑΜΠΩΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ!!!

Θα μπορούσε να λέει...

Όταν λέει ο Ρέππας ότι «πάει πολύ οι τροϊκανότεροι των τροϊκανών στην πολιτική να εμφανίζονται σήμερα ως αντιμνημονιακοί» αποκλείεται να εννοεί εμένα. Εγώ ήμουν πάντα αριστερός, κόντρα στους ξένους δυνάστες, πολέμιος της διαπλοκής και απέναντι στους αμερικάνους.

ΒΕΝΙΖΕΛΕ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙΣ...




Συνεχίζεται η μάχη της πολιτικής ηγεσίας του Υπ.Οικονομικών για την περικοπή των δημοσίων δαπανών με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να προσλαμβάνει στο Πολιτικό του Γραφείου μερικά ακόμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

απεργία στις 17 Γενάρη!

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ...

Ο κ. Παπανδρέου "είναι για λύπηση"...

το ναυτάκι Μπουμπούκος στις Πύλες του Ανεπρόκοπου και της Πολλά-Λέει.



Άρχισε με όργανα ο καινούργιος χρόνος!


Αφού
απολαύσαμε τον Γιώργο Παπανδρέου να μένει φεύγοντας, ή αν προτιμάτε να φεύγει μένοντας, παίρνουμε ήδη μία γεύση για το τι μας περιμένει στην προκρούστια μνημονιακή κλίνη. Από τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα έως τις επικουρικές συντάξεις απ’ ότι λένε οι πολιτικά αρμόδιοι κινδυνεύουν. Κι όλα αυτά πάντα κάτω από την δαμόκλεια σπάθη της παραμονής ή όχι της χώρας στο ευρώ.

ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ...

Θεοφανεία στον Κολινδρό











Στο Δημοτικό Κολυμβητήριο έγινε ο αγιασμός των υδάτων στον Κολινδρό την ημέρα των Θεοφανείων. Τον Σταυρό έπιασε ο νεαρός Θανάσης Τσιουμτσίουδας

ΔΕΙΤΕ....

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΟΛΥΜΠΟΣ»

Ξεπεράσαμε ήδη τον ένα μήνα απεργιακών κινητοποιήσεων δίχως αντίκρυσμα, εισπράττοντας την αδιαφορία των κρατικών λειτουργών στο έπακρο! Όλο αυτό το καιρό ήμασταν δίπλα σας στο τροχαίο, το εγκεφαλικό, την ανακοπή και γενικώς στο επείγον περιστατικό 24 ώρες το 24ωρο! Φαίνεται όμως πως η αναλγησία τους, βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την ίδια τη ζωή μας. Μη έχοντας άλλο τρόπο αντίδρασης και διεκδίκησης των δεδουλευμένων οφειλών, αποφασίσαμε να μειώσουμε το ποσοστό ασφαλείας στο ελάχιστο από σήμερα 10/01/2012 και επ΄ αόριστον.

Για μία ακόμη φορά ζητάμε την κατανόηση και τη συμπαράσταση των πολιτών της Πιερίας στον δίκαιο αγώνα μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΒΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΩ ΑΓΙΑΝΝΗ «ΑΡΓΟΣ»



Η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου "ΑΡΓΟΣ" Άνω Αγιάννη πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής στην κατάμεστη από μέλη και φίλους αίθουσα του Συλλόγου.

Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Παυλίδης, αφού ευχήθηκε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου σε όλους υγεία και δημιουργική χρονιά, έκοψε την πίτα.

Την εκδήλωση κοπής τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης Αλέξανδρος Γιουμίδης, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Χαράλαμπος Οφίδης κ.α. εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης μουσικό ποντιακό συγκρότημα αποτελούμενο από μέλη του συλλόγου σκόρπισε κέφι στους συμμετέχοντες με παραδοσιακά κάλαντα, αγαπημένα τραγούδια και σκοπούς των Ποντίων.

Η λιτή αυτή εκδήλωση έδωσε για άλλη μια φορά την ευκαιρία στα μέλη του Συλλόγου να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν τις ευχές τους για τον καινούριο χρόνο.


Στον τυχερό της πρωτοχρονιάτικης πίτας Χρήστο Φυδάνογλου, δόθηκε συμβολικό δώρο(ασημένια εικόνα), ενώ το φλουρί από τα χορευτικά τμήματα κέρδισε ο μικρός Τσιβαλίδης Κων/νος, στον οποίο δόθηκε χρηματικό ποσό.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

Εν τω μεταξύ τα Θεοφάνεια εορτάστηκαν με λαμπρή τελετή το περασμένο Σάββατο και στον Αγιάννη, όπως και σε όλο τον χριστιανικό κόσμο. Στο εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονος, ο πατήρ Ανέστης αγίασε τα ύδατα παρουσία εκατοντάδων πιστών. Με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού νέοι και νέες του χωριού έπεσαν στα παγωμένα νερά της υδατοδεξαμενής και τελικά τον Σταυρό ανέσυρε η Ασαρίδου Μαγδαληνή στην οποία – όπως και σε όλους τους συμμετέχοντες – δόθηκε αναμνηστικό δώρο.

Με φροντίδα του συλλόγου και σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα σε όλους όσοι παρέστησαν στην τελετή.

Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ετήσιος χορός του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου και ώρα 21:00 στο κέντρο «ΑΡΙΑ».Η εκδήλωση περιλαμβάνει πλούσιο ποντιακό – λαϊκό μουσικό πρόγραμμα. Τιμή πρόσκλησης με ποτό και πλήρες μενού 15 ευρώ.

Πραγματοποιήθηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στο γραφείο της Τοπικής Κοινότητας Άνω Αγίου Ιωάννη η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του τοπικού συμβουλίο


Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης Αλέξανδρος Γιουμίδης, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Χαράλαμπος Οφίδης, οι τοπικοί σύμβουλοι Παρμακτσίδης Ιωάννης, Αβραμίδης Στέφανος καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Χαράλαμπος Οφίδης ευχαρίστησε όλους τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ απηύθυνε ευχές για υγεία, δημιουργία τονίζοντας ότι: «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση ζητημάτων που αφορούν την περιοχή».

Στον τυχερό της πρωτοχρονιάτικης πίτας Ασαρίδη Σάββα δόθηκε δώρο μια ασημένια εικόνα.

ΖΗΤΗΣΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ,ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΑΥΤΟ!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ..

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ..

ΣΕ ΜΟΤΟ ΑΕΡΟΣΑΚΟΙ...

κάτι δεν πάει καλά !!!

ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ....

Του Ηλία Κ. Τσολακίδη


Αγαπητοί συμπολίτες,
Βάλτε τις δύο παρακάτω πληροφορίες τη μία δίπλα στην άλλη και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:
Α) Στο πολυνομοσχέδιο το οποίο τίθεται προς έγκριση στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μεταξύ άλλων, με ειδική διάταξη, θα καθιερώνεται και η δυνατότητα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε «είδος». Δηλαδή, θα υπάρχει η δυνατότητα να εκχωρούν οι πολίτες στο Δημόσιο τα ακίνητά τους, προκειμένου να «πατσίσουν» με τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.

Β) Επισήμως η τρόικα απαιτεί το χαράτσι της ΔΕΗ να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα, ζητώντας δηλαδή από όλους τους Έλληνες να πληρώνουν, κατά μέσο όρο, πάνω από ένα μισθό το χρόνο για να δικαιούνται να κατοικούν το σπίτι τους! Βεβαίως, όλα αυτά τη στιγμή που οι επιτροπές στις εφορίες δεν έχουν συσταθεί ακόμη, με αποτέλεσμα, οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να κινδυνεύουν ακόμα και με διακοπή ρεύματος, αφού χθες εξέπνευσε η προθεσμία που έδινε η ΔΕΗ.
Η τρόικα απαιτεί το μέτρο αυτό να γίνει μόνιμο, για να «τονωθούν τα οικονομικά της χώρας», λες και με τα μέτρα που μας έχουν επιβάλλει μέχρι τώρα -και όλα αυτά που πρόκειται να μας επιβάλλουν-, θα υπάρχει σε λίγο πολίτης που να μπορεί να πληρώσει αυτούς τους δυσβάσταχτους φόρους! Άρα, ακόμη κι εκεί που δεν υπάρχουν σήμερα, πρέπει σύντομα να δημιουργηθούν χρέη των πολιτών προς το Δημόσιο.
Μήπως γι αυτό και επινοήθηκε το χαράτσι της ΔΕΗ;
Μήπως γι αυτό είναι απαραίτητη η διάταξη, σύμφωνα με την οποία θα καθιερώνεται η δυνατότητα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε «είδος»; Οι Έλληνες πολίτες, π.χ. σε αντίθεση με τους Γερμανούς, έχουν ιδιόκτητα σπίτια και αυτά έχουν μπει πλέον στο στόχαστρο των τεχνοκρατών και των τραπεζών. Τώρα που στέρεψε το ρευστό, σειρά έχουν οι ιδιοκτησίες μας. Αφού μένουν οι Γερμανοί στο νοίκι, αποφάσισαν, πως στο νοίκι πρέπει να μένουν και τα παιδιά μας!
Εσείς, τι λέτε γι αυτό κ. Βουλευτά;
Κλείνοντας, και για να μη ξεχνιόμαστε: Όλα αυτά τα μέτρα λαμβάνονται για τη «σωτηρία της χώρας», για το «καλό των πολιτών» και μεταξύ άλλων, θα ψηφιστούν και από τους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους, δηλαδή τους 4 βουλευτές του νομού Πιερίας, οι οποίοι πράττουν το«καθήκον» τους και βεβαίως-βεβαίως, αυτό που τους υποβάλλει η συνείδησή τους…
Κανείς πλέον μόνος του!
Στις 6 Ιανουαρίου 2012 εξέπνευσε η αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης εξαιτίας μη καταβολής του ειδικού τέλους, ενώ από τις 15 με 20 Ιανουαρίου θ' αρχίσουν να περνούν και οι 80 ημέρες που προβλέπει η σχετική διάταξη ώστε να πρέπει η ΔΕΗ μετά να διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, αφορούν εμάς, τις οικογένειές μας, τα σπίτια μας, το μέλλον των παιδιών μας και της χώρας μας! Με μαθηματική ακρίβεια, αύριο θα είναι η σειρά μας! Οφείλουμε λοιπόν, έστω και τώρα, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να αντιδράσουμε, να πούμε όχι στην καταλήστευση των περιουσιών μας και του εθνικού πλούτου της πατρίδας μας.
Όλα αυτά και πολλά άλλα που αφορούν το «χαράτσι της ΔΕΗ», θα συζητηθούν αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012, στις 19:00 στη Λαϊκή Συνέλευση που καλείται από την Πρωτοβουλία Πολιτών «Κόντρα στο Ρεύμα». Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Εκάβη», στη μικρή αίθουσα, στον πρώτο όροφο.

Η ΓΡΑΠΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Το όραμα και η στρατηγική για την ανάπτυξη της Πιερίας σε συνάρτηση με την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.»

Κυρία Πρόεδρος
Αγαπητοί Συνάδελφοι
Κυρίες και Κύριοι συμπολίτες

Κάθε γεωγραφική και διοικητική ενότητα, στην περίπτωση μας, η περιφέρεια Κ. Μακεδονίας με τις επτά περιφερειακές της ενότητες, για να παρέμβει και να επηρεάσει με ένα θετικό και συγκροτημένο επιτελικό τρόπο τις αναπτυξιακές της δυνατότητες και προοπτικές , χρειάζεται ένα συγκεκριμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα.
Το οποίο θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένο και αδιάσπαστο σύνολο στόχων και παρεμβάσεων, που θα προσδιορίζει με όρους ανάπτυξης σε ποιο σημείο βρισκόμαστε, που επιθυμούμε να φτάσουμε, με ποιο τρόπο και με ποιες διαδικασίες θα επιχειρήσουμε να το πετύχουμε.
Το επιχειρησιακό πρόγραμμα για να είναι επιτυχές, απαιτεί μια σειρά από προϋποθέσεις.
Πρώτον, να στηρίζεται στη διάγνωση και αξιολόγηση των επιμέρους δεδομένων κάθε περιφερειακής ενότητας, και της συνολικής εικόνας της περιφέρειας, χωρίς στο τέλος να χάνεται η ιδιαιτερότητα κάθε περιοχής.
Επομένως, το πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος της Π.Μ.Κ., θα πρέπει να εξειδικεύει τις δράσεις και τις πολιτικές κατά περιφερειακή ενότητα και να συνδέσει τη στρατηγική στα κοινά σημεία των τοπικών οικονομιών.
Δεύτερον, από τη φύση του, δεν μπορεί να έχει στατικό αλλά δυναμικό χαρακτήρα.
Αυτό σημαίνει, πως δεν αρκείται στην καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης, αλλά στη δημιουργική παρέμβαση. Με αυτή την έννοια, θα πρέπει να ενισχύει ενεργά τα υπάρχοντα φυσικά και επίκτητα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα όλης της περιφέρειας και να δημιουργεί νέα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε τομείς αιχμής. Θα πρέπει επίσης, να αντιμετωπίζει με ουσιαστικό τρόπο τις αδυναμίες της κάθε περιοχής που συνδέονται με την παραγωγική διάρθρωση, το ανθρώπινο δυναμικό, τις υποδομές, ή την γεωγραφική της θέση.
Τρίτον, το επιχειρησιακό πρόγραμμα θα πρέπει να είναι «εμπροσθοβαρή». Θα πρέπει να αντιλαμβάνεται το νέο οικονομικό και τεχνολογικό περιβάλλον, να απαιτεί νέους τρόπους αντιμετώπισης και νέες πολιτικές.
Η μάθηση, η δημιουργικότητα, η έρευνα, η εφευρετικότητα, η εξωστρέφεια και η αναζήτηση του καινούργιου, να γίνονται κεντρικά στοιχεία της στρατηγικής και να βρίσκουν την έκφρασή τους σε μια σειρά από συγκεκριμένες αναπτυξιακές πολιτικές.
Συνεπώς, το επιχειρησιακό πρόγραμμα της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας θα πρέπει να διαμορφώνει όρους για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στην οποία υστερεί, τον εμπλουτισμό και τη διερεύνηση της παραγωγικής βάσης, κρίσιμο σημείο στην ανάπτυξη, την αξιοποίηση εργαζόμενων, νέων γνώσεων στο γίγνεσθαι της νέας οικονομίας των τεχνολογιών και της καινοτομίας.
Τέταρτον, θα πρέπει να έχει σαφή αντίληψη της στενότητας των διαθέσιμων πόρων. Με δεδομένο ότι οι σημαντικότεροι αναπτυξιακοί πόροι για τη χώρα μας προέρχονται από την Ε.Ε και δεδομένη την τάση συμπίεσης του προϋπολογισμού, η ανάγκη αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων από το ΕΣΠΑ είναι ιδιαίτερα επιτακτική.
Τέλος, για να είναι αποτελεσματικό, θα πρέπει τα κόστη και τα οφέλη που θα προκύπτουν από τις συγκεκριμένες πολιτικές του, να είναι ισόρροπα κατανεμημένα και επιπλέον η κατανομή αυτή να είναι ορατή προς όλες τις περιφερειακές ενότητες. Προς αποφυγή πάντα, η Θεσσαλονίκη να μην ακολουθήσει το υπερσυγκεντρωτικό μοντέλο των Αθηνών.



Η ΠΙΕΡΙΑ
ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ, ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η Περιφερειακή Ενότητα της Πιερίας διαθέτει μια σειρά από φυσικά και επίκτητα πλεονεκτήματα, τα οποία την τοποθετούν ανάμεσα στις πλέον ευνοημένες ενότητες της Π.Κ.Μ αλλά και της χώρας.
Συνοπτικά, η Πιερία διαθέτει ένα έντονα διαφοροποιημένο, υψηλής πολιτιστικής αξίας πλούτο, πλούσιο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, ένα τεράστιο απόθεμα τουριστικών πόρων, δυναμική τουριστική οικονομία, ποιοτική αγροτική παραγωγή, ευνοϊκή γεωγραφική θέση στον άξονα Βορά-Νότου, με εξαιρετική οδική και σιδηροδρομική πρόσβαση προς τις δύο μεγάλες μητροπολιτικές αγορές Αθηνών-Θεσσαλονίκης, αλλά και στον ενδιάμεσο διεθνή χώρο της Βαλκανικής και της Ευρώπης.
Τα πλεονεκτήματα αυτά επιτρέπουν την Πιερία, να θέσει ένα σύνολο υψηλών αλλά και εφικτών στόχων ανάπτυξης για το μεσοπρόθεσμο μέλλον.

Γενικοί Στρατηγικοί στόχοι της Π.Ε Πιερίας

Ταχύτερη αναπτυξιακή σύγκλιση
Θα πρέπει η Πιερία να φτάσει το μέσο εθνικό επίπεδο ανάπτυξης. Σήμερα το κατά κεφαλή ΑΕΠ αντιστοιχεί στο 71% του μέσου εθνικού όρου.
Η επίτευξη αυτού του στόχου είναι αναγκαία προϋπόθεση για την επίτευξη και των υπόλοιπων στόχων.
Μέλημα της τοπικής αναπτυξιακής πολιτικής είναι να λειτουργήσει η παραγωγική μηχανή με υψηλότερους ρυθμούς, για να καλύψει το κενό που χωρίζει τον πολίτη της Πιερίας από το μέσο Έλληνα.
Η υστέρηση αυτή στα επίπεδα εισοδήματος και κατ΄επέκταση απασχόλησης, οφείλεται στη χαμηλή ανταγωνιστικότητα της συνολικής παραγωγικής βάσης, τόσο της περιφερειακής ενότητας Πιερίας, όσο και της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.
Παράλληλα με την οικονομική σύγκλιση και την ανταγωνιστικότητα, η Πιερία θα πρέπει να θέσει ως σημαντικούς στόχους την κοινωνική και χωρική συνοχή και την προστασία του περιβάλλοντος.
Η κοινωνική συνοχή θα επιτευχθεί με δράσεις που θα αποσκοπούν στην απασχόληση και τη μείωση της ανεργίας, στόχος βέβαια δύσκολος στις μέρες μας, αλλά εδώ όμως βρίσκεται η αξία του αναπτυξιακού σχεδιασμού, να προτείνει μέτρα και δράσεις, οι οποίες θα επιτρέψουν τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών και οικονομικών ομάδων στα οφέλη της ανάπτυξης.
Ταυτόχρονα σημαντικός στόχος είναι η ενίσχυση της χωρικής συνοχής της Πιερίας, με την βελτίωση αναπτυξιακών προοπτικών του δυτικού, ορεινού και ημιορεινού τμήματός της.
Με δεδομένη την εξειδίκευση του ανατολικού τμήματος , της παραλιακής ζώνης, στον τουρισμό, στο δυτικό τμήμα θα πρέπει να αναπτυχθεί η γεωργία, με ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα, με εναλλακτικές μορφές καλλιεργειών, με δράσεις στον οικοτουρισμό και αγροτουρισμό.
Βασικός επίσης στόχος της αναπτυξιακής στρατηγικής της Πιερίας είναι η προστασία και αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος.
Η στάση μας απέναντι στο περιβάλλον, είναι μια κρίσιμη αναπτυξιακή επιλογή. Το εξαιρετικής ποιότητας φυσικό περιβάλλον αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που διαθέτει η Πιερία.
Οι ακτές, ο Όλυμπος, τα Πιέρια, οι αρχαιολογικοί χώροι, αποτελούν το σημαντικότερο κεφάλαιο για τον τουρισμό και μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης μεγάλου αριθμού τουριστών, υψηλών μάλιστα απαιτήσεων.
Η Πιερία για τους λόγους αυτούς πρέπει να ανακηρυχθεί, σε «πράσινο προορισμό» γεγονός που σημαίνει ότι τα ζητήματα περιβάλλοντος αποκτούν ιδιαίτερο βάρος και σημασία στον αναπτυξιακό σχεδιασμό.
Τέλος, σημαντικός στόχος της αναπτυξιακής παρέμβασης, θα πρέπει να είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας της τοπικής οικονομίας.
Ο παραγωγικός ιστός της περιοχής θα πρέπει να αποκτήσει πιο έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα. Τα προϊόντα της Πιερίας μπορούν να ανταγωνιστούν τη διεθνή αγορά, με πολλαπλασιαστικές επιδράσεις στο εισόδημα και την απασχόληση.
Πρέπει όμως οι τοπικές επιχειρήσεις, οι συνεταιρισμοί και οι ομάδες παραγωγών, να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα, να γίνουν περισσότερο ελκυστικές και σύγχρονες.
Η υλοποίηση όλων αυτών των στόχων, υπό συνθήκες, μπορούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση μιας αναπτυξιακής ταυτότητας για την Πιερία, να δημιουργήσουν μια νέα αναπτυξιακή ώθηση, στην ύφεση που την διακρίνει τα τελευταία χρόνια, η οποία παρά τις δύσκολες συγκυρίες, μπορεί και πρέπει να ανατραπεί.


Σημείωση: Ακολουθεί παράρτημα, στο οποίο περιέχονται αναλυτικά συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη της Πιερίας και ευρύτερα της Κ. Μακεδονίας.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ, στη συνεδρίαση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα :


Αρνήθηκε να δεχτεί το τρίλεπτο, ο περιφερειακός σύμβουλος Γρηγόρης Παπαχρήστος, να παρουσιάσει τις θέσεις του για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2012-2014.

Στην παρέμβαση του δήλωσε σχετικά:
‘’Δεν μπορεί για ένα τόσο σοβαρό θέμα να έχουν στη διάθεσή τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι ένα τρίλεπτο, όταν οι αντιπεριφερειάρχες και οι επικεφαλής των παρατάξεων, ξεπερνούν ακόμη και την μισή ώρα. Το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει μετατραπεί σε πασαρέλα των αντιπεριφερειαρχών και των αρχηγών των παρατάξεων και οι περιφερειακοί σύμβουλοι έχουν μετατραπεί σε θεατές και ακροατές τους. Η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ευθύνεται ιδιαίτερα για αυτό’’.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν ειδική, με μοναδικό θέμα τη συζήτηση επί του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2012-2014.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε στη μία το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις επτά το βράδυ
Όταν δόθηκε ο λόγος στους περιφερειακούς συμβούλους ήταν περίπου έξι το απόγευμα, η αίθουσα είχε σχεδόν αδειάσει, οι εναπομείναντες είχαν ήδη κουραστεί και διαμαρτύρονταν για το πέρασμα της ώρας.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι κάτω από αυτές τις συνθήκες έπρεπε το λιγότερο σε τρία λεπτά να ολοκληρώσουν την τοποθέτηση τους για την περιφέρεια και την περιφερειακή ενότητα από την οποία προέρχονται.
Αυτό βέβαια δεν είναι πρωτοφανές φαινόμενο, είναι συνηθισμένη εικόνα στο περιφερειακό συμβούλιο, στον ένα χρόνο λειτουργίας του.
Με την τοποθέτηση του Γρηγόρη Παπαχρήστου συντάχθηκαν και άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι, σημειώνοντας πως με τέτοιες συνθήκες δεν υπάρχει λόγος να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις και είναι προτιμότερο να στέλνουν τις απόψεις τους, με αλληλογραφία!
Μετά την διαμαρτυρία αυτή, ο κ. Παπαχρήστος κατέθεσε στο προεδρείο γραπτό κείμενο με τις θέσεις και τις απόψεις του επί του επιχειρησιακού προγράμματος και αποχώρησε από την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.