PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ανακοινώνεται στους φορείς και στο κοινό του Ν. Πιερίας ότι, από τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Τμήμα Περιβαλλοντικού και Χωροταξικού Σχεδιασμού), διαβιβάστηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο η παρακάτω απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την οποία δημοσιοποιούμε προς ενημέρωση των πολιτών και των φορέων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 5 της με αριθμό 37111/2021/29-09-2003 (ΦΕΚ 1391 Β / 29-09-2003) Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) και στο άρθρο 11 παρ. 5 της με αριθμό Η.Π. 11014 / 703 / Φ 104 / 14-03-03 (ΦΕΚ 332 Β / 20 – 03 - 2003) Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.):
Η με αρ. Πρωτ. 3362 / 09 / 08 -07 - 2009 Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για τη λειτουργία του Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας με την κωδική ονομασία “ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ” και κωδικό αριθμό “742” που ανήκει στην εταιρία με την επωνυμία “WIND – HELLAS Τηλεπικοινωνίες Α.Ε.Β.Ε.” και είναι κατασκευασμένος επί της οδού Αγίου Νικολάου 23 στην Παραλία Κατερίνης, Δήμος Παραλίας, Νομός Πιερίας (Γεωγραφικές συντεταγμένες (ΕΓΣΑ 87) : λ = 22ο Ε 35΄ 44΄΄ και φ = 40ο Ν 15΄ 46΄΄ , υψόμετρο εδάφους 3 m , περιλαμβάνει έναν (1) ιστό, ύψους 12,50 m , τρεις (3) κεραίες Powerwave 7780, που εκπέμπουν στα 900 και στα 2100 MHz και μία (1) κεραία μικροκυματικής ζεύξης(παραβολικό κάτοπτρο)).

Κατά της παραπάνω απόφασης επιτρέπεται, σύμφωνα με το τελευταίο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 1 του Ν. 2503 / 97, προσφυγή στον Υπουργό Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων (ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.), μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών.



ΟΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Σ.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ»

Την Τρίτη 28 Ιουλίου, στις 10.30 το βράδυ

με τον Γιάννη Τσιμπονίδη
Θέμα: “Πληγές στην αγροτική παραγωγή της Πιερίας”


Η εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται την Τρίτη 28 Ιουλίου 2009, στις 10.30 το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση, θέμα της έχει : «Πληγές στην αγροτική παραγωγή της Πιερίας»


Ονόματα προσκεκλημένων:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΓΩΝΑΣ
Πρόεδρος Α.Σ. Ν. Εφέσσου
Δήμου Δίου

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ
Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Αρωνά
Δήμου Ελαφίνας


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Εξοχής
Δήμου Ελαφίνας


ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΙΤΣΙΟΣ
Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Λόφου
Δήμου Πέτρας


ΝΙΚΟΣ ΧΕΡΒΑΤΙΔΗΣ
Αγρότης Δήμου Κορινού

ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ "ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ"...!!!

Σήμερα παραγματοποιήθηκαν οι αγώνες paintball μεταξύ των ομάδων:
Χε'ιμμερα VS Losers 1-3
Tα κτήνη VS Εξολοθρετές 3-1
Φονικές σκνίπες VS Da luxe 3-0
Λαμόγια VS Τaliban 1-3
Battle brothers VS Καραφάκιερς 3-2
Ο.Ν.Ν.Ε.Δ Κατερίνης (Patriots) VS Insiders 3-0
Αύριο θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες στις
12μ.μ Losers VS Taliban
6μ.μ Σκνίπες VS Battle brothers
και 5μ.μ Ο.Ν.Ν.Ε.Δ Κατερίνης (Patriots) VS Τα κτήνη
από τους οποίους θα αναδειχθούν οι τρεις νικήτριες ομάδες που θα κερδίσουν το έπαθλο.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK...!!!

Δύο επιχειρήσεις παρασκευής και εμπορίας προϊόντων απομίμησης,

στο χώρο της ένδυσης, αποκάλυψε στη Θεσσαλονίκη η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Ελέγχων Θεσσαλονίκης της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη επιχείρηση, με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και δυνατότητα παραγωγής απομιμητικών προϊόντων ιδιαίτερα καλής ποιότητας, ικανών να εξαπατήσουν το καταναλωτικό κοινό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.260 τεμάχια απομιμητικών ενδυμάτων διαφόρων επώνυμων εταιρειών, 41.010 υφασμάτινες απομιμητικές ετικέτες και 5.800 χάρτινες απομιμητικές ετικέτες επώνυμων εταιρειών, τις οποίες η επιχείρηση θα αξιοποιούσε στην παραγωγή αντίστοιχου αριθμού απομιμητικών ενδυμάτων. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πελάτες της επιχείρησης είναι αρκετά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Στη δεύτερη επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.491 ζώνες, 607 τσάντες και 178 πορτοφόλια, όλα απομιμήσεις διαφόρων επώνυμων εταιρειών, τα οποία η επιχείρηση επρόκειτο να διαθέσει στο καταναλωτικό κοινό. Και στις δύο περιπτώσεις ο φάκελος διαβιβάζεται στις εισαγγελικές αρχές για την αντιμετώπιση του ποινικού σκέλους.

Για την Μπρατισλάβα

αναχωρεί αύριο στις 10.00 το πρωί με πτήση τσάρτερ ο Ολυμπιακός. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 19.00, ο Γεωργιανός προπονητής της ομάδας του Πειραιά θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν την κρίσιμη αναμέτρηση με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Μίση ώρα αργότερα, οι παίκτες του Κετσπάγια θα πραγματοποιήσουν την τελευταία τους προπόνηση στο γήπεδο της Σλόβαν.

Καβάλα: Θεατρικό αναλόγιο για τα καπνά

Στην Καβάλα, που για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε συνδέσει τις τύχες της με τα καπνά, παρουσιάζεται έως και τις 29 Ιουλίου, ένα θεατρικό αναλόγιο βασισμένο σε αφηγήσεις καπνεργατών, με τον τίτλο «Η ζωή εφάμιλλη», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων-Καβάλας.

Το θεατρικό -που ανεβαίνει αυτές τις ημέρες στις 9:30 μ.μ., στο Τελώνειο (τηλ. 2510-62.05.66), σε σκηνοθετική επιμέλεια Θοδωρή Γκόνη - ερμηνεύουν οι δύο εξέχοντες Καβαλιώτες ηθοποιοί, Γιώργος Μοσχίδης και Λυδία Φωτοπούλου, καθώς και ο «χειμερινός κολυμβητής» Αργύρης Μπακιρτζής.

Η παραγωγή και η επεξεργασία του καπνού αποτέλεσε στο παρελθόν, όχι μόνο οικονομική πηγή για τους Καβαλιώτες, αλλά και άξονα γύρω από τον οποίον πλέχτηκαν οι ζωές τους. Μεγάλωσαν και γέρασαν, ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν, καθώς τα χέρια τους ξεχώριζαν τα φύλλα του καπνού. Έμαθαν τα παιδιά τους να δουλεύουν στα καπνά.

Ταυτόχρονα, οι μικρές προσωπικές στιγμές τους συνδέθηκαν με τις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας του τόπου και συνομίλησαν με τις ζωές ανθρώπων, που δούλεψαν επίσης στα καπνά σε άλλα σημεία του ελληνικού χάρτη.

Οι ιστορίες του καπνού διηγούνται ιστορίες προσφυγιάς, ιστορίες ανθρώπων, που προσπαθούν να ριζώσουν σε μια νέα πατρίδα, κοινωνικές επαναστάσεις, παγκόσμιους πολέμους. Μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της χώρας μας, ακουμπά και σμιλεύεται μέσα στα καπνά.

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΝ....!!!

Οι άνδρες ή οι γυναίκες άραγε θα πρέπει να αισθανθούν περισσότερη ικανοποίηση με το εύρημα μιας νέας επιστημονικής έρευνας, ότι η εξέλιξη και ο ανταγωνισμός ωθεί τις γυναίκες να γίνονται ολοένα και πιο όμορφες, ενώ οι άνδρες παραμένουν αισθητικά λίγο-πολύ στο επίπεδο της εποχής...των σπηλαίων;

Με το πέρασμα των γενιών, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι γυναίκες γίνονται σταθερά όλο και πιο ωραίες, στο πλαίσιο μιας «κούρας ομορφιάς» που αδιάκοπα λαμβάνει χώρα στο γυναικείο φύλο διεθνώς. Έτσι, διαχρονικά, η «ψαλίδα» ομορφιάς ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες συνεχώς διευρύνεται, καθώς η μέση γυναίκα ομορφαίνει περισσότερο από τον μέσο άνδρα.

Η έρευνα, που έγινε από Φιλανδούς ερευνητές, υπό τον Μάρκους Γιοκέλα του πανεπιστημίου του Ελσίνκι, σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο, διαπίστωσε ότι οι όμορφες γυναίκες έχουν 16% περισσότερα παιδιά κατά μέσο όρο σε σχέση με τις πιο...κοινότοπες γυναίκες, ενώ τα πιο πολλά παιδιά αυτών των ομορφότερων γυναικών είναι κορίτσια. Οι κόρες αυτές, όταν μεγαλώσουν, τείνουν να γίνονται επίσης ελκυστικές και έτσι να διαιωνίζουν -και σταδιακά να βελτιώνουν- το πρότυπο της ομορφιάς.

Τα πορίσματα αυτά ταιριάζουν με τα συμπεράσματα πρόσφατης έρευνας του Σατόσι Καναζάβα, εξελικτικού ψυχολόγου της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου, ο οποίος βρήκε ότι οι όμορφοι γονείς είναι πιθανότερο να κάνουν κόρες παρά αγόρια. Όπως εκτιμά, πρόκειται για μια εξελικτική στρατηγική που αθόρυβα έχει προγραμματιστεί πλέον μέσα στο ανθρώπινο DNA.

Οι πιο ελκυστικοί γονείς είναι 26% λιγότερο πιθανό να αποκτήσουν αγόρι. Όταν μάλιστα πρόκειται για το πρώτο παιδί, οι πιο όμορφοι γονείς είναι κατά 36% πιθανότερο να αποκτήσουν κορίτσι. Οι λιγότερο όμορφοι άνδρες έχουν κατά μέσο όρο 13% λιγότερα παιδιά σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Σύμφωνα με τον Κιναζάβα, «η φυσική ομορφιά είναι ένα άκρως κληρονομήσιμο χαρακτηριστικό, που αυξάνει δυσανάλογα την αναπαραγωγική επιτυχία των κοριτσιών σε σχέση με των αγοριών». «Αν οι πιο ελκυστικοί γονείς έχουν πιο πολλές κόρες και αν η φυσική ομορφιά είναι κληρονομήσιμη, τότε λογικά προκύπτει ότι η μέση γυναίκα, με το πέρασμα πολλών γενιών, διαδοχικά γίνεται πιο ελκυστική σε σχέση με τον άνδρα» πρόσθεσε.

Στους άνδρες, αντίθετα, από εξελικτική άποψη, η ομορφιά δεν φαίνεται να έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, με συνέπεια στο πέρασμα του χρόνου δεν έχουν αισθανθεί πραγματική βιολογική πίεση να γίνουν πιο όμορφοι. Οι ψυχολόγοι και οι βιολόγοι συμφωνούν ότι οι γυναίκες δίνουν μικρότερη σημασία στην ομορφιά ενός άνδρα και μεγαλύτερη στην ικανότητά του να φροντίσει εκείνες και τα παιδιά τους, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά. Αυτό εξηγεί γιατί η κύρια πίεση που αισθάνονται οι άνδρες, είναι να είναι πετυχημένοι στην κοινωνία.

Σύμφωνα εξάλλου με τις μελέτες αυτές, και τα δύο φύλα συμφωνούν πως οι γυναίκες είναι αισθητικά πιο ωραίες από τους άνδρες. Εν κατακλείδι, οι έρευνες επιβεβαιώνουν την κοινή αντίληψη ότι «η ομορφιά βρίσκεται στα γονίδια».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το γάλα προσθέτει χρόνια ζωής.

Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας Βρετανών επιστημόνων, που διαπίστωσε ότι όσοι πίνουν γάλα τακτικά, μειώνουν κατά 15% - 20% τις πιθανότητές τους να πεθάνουν από καρδιά, εγκεφαλικό, καρκίνο ή διαβήτη.

Η έρευνα έγινε από ερευνητές των πανεπιστημίων Ρίντινγκ, Κάρντιφ και Μπρίστολ, με επικεφαλής τον καθηγητή Πίτερ Έλγουντ, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of the American College of Nutrition».

Επειδή ορισμένες φορές το γάλα έχει κατηγορηθεί ως ανθυγιεινή τροφή, η έρευνα μελέτησε κατά πόσον τα οφέλη του γάλακτος υπεραντισταθμίζουν τους όποιους κινδύνους από την κατανάλωσή του.


Για πρώτη φορά μια επιστημονική μελέτη εκτίμησε σφαιρικά τα οφέλη και τους κινδύνους για την εμφάνιση μιας ασθένειας λόγω του γάλακτος.

Η έρευνα αξιολόγησε τα στοιχεία από 324 προηγούμενες μελέτες που αφορούσαν την κατανάλωση γάλακτος.


Το συμπέρασμα ήταν ότι τελικά η αυξημένη κατανάλωση γάλακτος προσδίδει συγκριτικό πλεονέκτημα επιβίωσης, με άλλα λόγια αυξάνει το προσδόκιμο ζωής.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν προέκυψαν ενδείξεις ότι το γάλα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ή επιδείνωσης κάποιας χρόνιας ασθένειας, με εξαίρεση τον καρκίνο του προστάτη.

Έβγαλε τη μίνι φούστα

και φόρεσε παντελόνι! Η Μαράια Κάρεϊ, από ντίβα της showbiz μεταμορφώθηκε σε γκρουμ ξενοδοχείου, με μουσάκι.

Η διάσημη ποπ σταρ, φόρεσε τη στολή των γκρούμ του ξενοδοχείου Plaza Hotel, για τις ανάγκες των γυρισμάτων του νέου της videoclip με τίτλο «Obsessed», από το νέο της άλμπουμ «Memoirs of an Imperfect Angel».

Στο τέλος της ημέρας και αφού ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα, η εκθαμβωτική Μαράια Κάρεϊ, αποσύρθηκε στο δωμάτιο της και όταν βγήκε εμφανίστηκε ντυμένη με ένα στενό μίνι φόρεμα, διαγράφοντας το καλλίγραμμο σώμα της.

Το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας

προκηρύσσει τον Δεύτερο Διαγωνισμό για τη Συγγραφή Πρωτότυπου Ελληνικού Θεατρικού Έργου από νέους έως 35 ετών. Το έργο που θα αποσπάσει το πρώτο βραβείο θα παρουσιαστεί τη σεζόν 2010 – 2011 από το Εθνικό Θέατρο.

Οι βασικοί όροι του διαγωνισμού είναι οι εξής: 1.Οι συγγραφείς δεν πρέπει να έχουν συμπληρώσει τα 35 χρόνια ως την ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού, δηλαδή τις 26 Φεβρουαρίου 2010. 2.Τα έργα δεν πρέπει να έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν, κατατεθεί σε παλαιότερους διαγωνισμούς ή εκδοθεί. 3. Τα έργα υποβάλλονται με ψευδώνυμο.

Η επιτροπή του διαγωνισμού μετά την αξιολόγηση των κειμένων θα απονείμει ένα Πρώτο Βραβείο και έναν Έπαινο. Το Πρώτο Βραβείο θα ενταχθεί στο ρεπερτόριο του Εθνικού Θεάτρου, ενώ ο Έπαινος θα παρουσιαστεί σε μορφή Θεατρικού Αναλογίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την αναλυτική προκήρυξη με τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού είτε παραλαμβάνοντας αντίγραφό της από τη βιβλιοθήκη του Εθνικού Θεάτρου (Φειδίου 5, Αθήνα, τηλ. 210 38 20 525), είτε κατεβάζοντας το σχετικό αρχείο από την ιστοσελίδα www.n-t.gr

ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΟΝ Ο "ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ"

Ο Κιμούλης παλεύει με τους ανεμόμυλους


Ο Γιώργος Κιμούλης ως Δον Κιχώτης και ο Δημήτρης Πιατάς στον ρόλο του ιπποκόμη του, Σάντσο Πάντσα, μπλέκουν σε... εξωπραγματικές περιπέτειες .


Τo Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης παρουσιάζει το αριστούργημα του Μιγκέλ Θερβάντες "Δον Κιχώτης", σε διασκευή- σκηνοθεσία Γιάννη Καραχισαρίδη, σε μία μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία.

Έχοντας καταξιωθεί σαν ένα έργο βαθιά ουμανιστικό και συνάμα πολυδιάστατο, ο "Δον Κιχώτης", αποτελεί μια πολύτιμη παρακαταθήκη της παγκόσμιας λογοτεχνίας που καταπιάνεται με το θέμα της αυταπάτης, είτε αυτή λέγεται προσωπική είτε συλλογική, αλλά και της αιώνιας διαμάχης ανάμεσα στη φαντασία και τη λογική. Ένα έργο μεστό, μεγαλειώδες, που ισορροπεί ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό, στη συγκίνηση και στο γέλιο, αποτυπώνοντας με τρόπο γλαφυρό την πραγματική εικόνα του ήρωα του: του παντοτινού ονειροπόλου Δον Κιχότε Ντε Λα Μάντσα! Ενός ανθρώπου, δηλαδή, που κινείται έξω από την κοινή λογική, που είναι έτοιμος να πάει εκεί όπου οι γενναίοι δεν τόλμησαν ποτέ, που δεν σταματάει να προσπαθεί ακόμη κι όταν η κόπωση έχει κατακλύσει την ψυχή του και το σώμα του.

Συντελεστές:

Διασκευή – σκηνοθεσία : Γιάννης Καραχισαρίδης
Σκηνικά : Πάβελ Ντομπρίσκι
Κοστούμια : Γιάννης Μετζικώφ
Σύνθεση τραγουδιών : Θάνος Μικρούτσικος
Στίχοι : Αγαθή Δημητρούκα
Επιμέλεια κίνησης : Σεσίλ Μικρούτσικου
Φωτισμοί : Παναγιώτης Μανούσης

Πρωταγωνιστούν::

Δον Κιχώτης : Γιώργος Κιμούλης
Σάντσο : Δημήτρης Πιατάς
Δουλτσινέα : Κλειώ – Δανάη Οθωναίου

Παίζουν επίσης: Γιώργος Ζιόβας, Ισίδωρος Σταμούλης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Σταυρούλα Σπυρίδωνος, Θοδωρής Προκοπίου, Βασίλης Πουλάκος, Μαρία Παπαγιαννάκη, Μιχάλης Σάκκουλης, Γιάννης Μυλωνάς

ΚΑΨΟΥΡΑ..!!!

Ο γνωστός ηθοποιός Orlando Bloom απέρριψε δελεαστική πρόταση για να πρωταγωνιστήσει στην τέταρτη ταινία των "Πειρατές της Καραϊβικής". Και η αιτία της άρνησης είναι μια γυναίκα..

Ο 32χρονος ηθοποιός αυτό το διάστημα αποφάσισε να απέχει από την μεγάλη οθόνη για να βρει χρόνο ώστε να περάσει λίγες μέρες με την γυναίκα της καρδιάς του, η οποία όμως, τον ταλαιπωρεί.

Πρόκειται για το 26χρονο μοντέλο Miranda Kerr , η οποία έχει ήδη απορρίψει δύο φορές την πρόταση γάμου που της έκανε ο Orlando Bloom ... Μετά, λοιπόν, από αυτή την απόρριψη, που να βρει κουράγιο για δουλειά ο έρμος...

Ο ΚΑΛΟΣ ΡΑΣΕΛ ΚΡΟΟΥ

Τελευταία τα δημοσιεύματα δεν έγραφαν και ότι καλύτερο για τον Ράσελ Κρόου. Ο διάσημος ηθοποιός δεν ήταν λίγες οι φορές που βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα γνωστών περιοδικών, για την ερωτική του ζωή...αλλά και για την άσχημη συμπεριφορά του.

Φαίνεται όμως, πως άλλαξε και από ατίθασος άντρας έγινε ένας καλός μπαμπάς και οικογενειάρχης. Ο Ράσελ Κρόου, επειδή δεν μπορεί να ζει μακριά από την οικογένεια του, έφερε από την Αυστραλία, όπου μένουν, τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά, στη Βρετανία. Εκεί γίνονται τα γυρίσματα της ταινίας που πρωταγωνιστεί “Ο Ρομπέν των δασών”.

Ωστόσο, κάθε σαββατοκύριακο που δεν δουλεύει, αφιερώνει όλη την ημέρα του στους γιους του, κάνοντας βόλτες ή παίζοντας μαζί τους ποδόσφαιρο, σαν να είναι μικρό παιδί.

Εκαψε το σπίτι του επειδή δεν ήταν έτοιμο το φαγητό!

Σε τετραετή φυλάκιση καταδικάσθηκε Αυστραλός, ο οποίος πυρπόλησε την κατοικία του στη Μελβούρνη επειδή η σύζυγός του είχε αργήσει να του μαγειρέψει δείπνο.

Στο δικαστήριο αποδείχθηκε πως ο 54χρονος Ρατζάχ Θαϊβενεράεας γνώριζε πως η σύζυγός του και οι κόρες του βρίσκονταν στο εσωτερικό της κατοικίας του όταν έχυνε πετρέλαιο στην σκάλα και άναβε φωτιά. Οι γυναίκες ξέφυγαν από τις φλόγες με ελαφρά εγκαύματα, ενώ η κατοικία καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό.

Ο δικαστής Τζον Νίξον έκρινε πως ο Θαϊβενεράεας ναι μεν ήταν έξαλλος τη στιγμή της πράξης του, αλλά δεν έπασχε από κάποια ψυχική διαταραχή. «Ήταν μία απαράδεκτη, ανόητη, καταστροφική και επικίνδυνα εγκληματική πράξη από μέρους σας», τόνισε ο δικαστής.

ΝΤΑΗΛΙΚΙΑ..?

"Πλήρης ένταξη" στην Ε.Ε. θα γίνει εφικτή μόνον με την "πλήρη προσαρμογή" στο ευρωπαϊκό κεκτημένο διαμηνύει προς την Άγκυρα η ελληνίδα Υπ.Εξ.. Η κ. Μπακογιάννη, δηλώνει "παλαιά φίλη του τουρκικού λαού", επισημαίνει ότι η ευρωπαϊκή πορεία είναι για την Τουρκία μία ιστορική διαδικασία, τονίζει ωστόσο ότι "νταηλίκια στην Ευρώπη δε χωράνε".

"Η Τουρκία σήμερα διέρχεται μια αργή και ενδεχομένως επίπονη διαδικασία εξευρωπαϊσμού. Υπό μια έννοια, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμα και ιστορική. Κατανοώ τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές διεργασίες σε μια χώρα του μεγέθους, της γεωγραφικής θέσης και της ιστορίας της Τουρκίας. Κατανοώ, αν θέλετε, και την εσωτερική πολιτική πραγματικότητα και τον αγώνα του κυρίου Ερντογάν. Νταηλίκια, όμως, στην Ευρώπη δεν χωράνε" δηλώνει η κ. Μπακογιάννη.

Τη μορφή ενός αγγέλου

, αποκάλυψαν στο μωσαϊκό του θόλου της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη εργάτες που απασχολούνται για την αποκατάσταση του ιερού ναού, σύμφωνα με δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου.


Πρόκειται για την εικόνα του Σεραφείμ -του ενός από τους δύο αγγέλους που βρίσκονται στη διακόσμηση του θόλου της Αγιάς Σοφιάς- που όπως και τα περισσότερα μωσαϊκά του χριστιανικού ναού είχαν καλυφθεί μετά την πτώση της Πόλης, οπότε οι Οθωμανοί μετέτρεψαν το ναό σε τζαμί. Μερικά από τα μωσαϊκά αποκαλύφθηκαν πάλι όταν ο ναός έγινε μουσείο το 1935, ωστόσο ο άγγελος παρέμεινε καλυμμένος, καθώς στη μουσουλμανική θρησκεία απαγορεύεται η αναπαράσταση των ιερών μορφών τους από τους ανθρώπους.


Όπως δήλωσε στο «Ασοσιέιτεντ Πρες» ο Αχμέτ Εμρέ Μπιλγκιλί, επικεφαλής Πολιτισμού και Τουρισμού της Κωνσταντινούπολης, οι εργάτες αποκάλυψαν το πρόσωπο του ενός αγγέλου και πλέον οι εργασίες αποκατάστασης θα επικεντρωθούν στην αποκάλυψη της φιγούρας και του δεύτερου αγγέλου στο μωσαϊκό. Αξίζει να σημειωθεί, όπως επισήμανε ο Μπιλγκιλί, πως δύο Σουηδοί αρχιτέκτονες είχαν την ευκαιρία να αντικρίσουν παλαιότερα τη μορφή των δύο αγγέλων κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης, κατόπιν εντολής του Σουλτάνου στα μέσα του 19ου αιώνα, ωστόσο οι φιγούρες είχαν καλυφθεί εκ΄ νέου.


«Είναι η πρώτη φορά που ο άγγελος αποκαλύπτεται», τόνισε στο «Ασοσιέιτεντ Πρες» ο Τούρκος αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι η μορφή στο μωσαϊκό, που είναι πολύ καλά διατηρημένη, ήταν καλυμμένη με μέταλλο και γύψο.


Η εικόνα του αγγέλου βρίσκεται κρυμμένη πίσω από σκαλωσιές και προς το παρόν δεν είναι ορατή για τους επισκέπτες της Αγιάς Σοφιάς, η οποία κτίστηκε το 537 μ.Χ. και παρέμεινε σύμβολο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και της Ορθοδοξίας, μέχρι το 1453, οπότε η Κωνσταντινούπολη έπεσε στα χέρια των Οθωμανών. Έκτοτε μετατράπηκε σε τζαμί, με μιναρέδες γύρω, ενώ πολλά χριστιανικά θρησκευτικά σύμβολα καταστράφηκαν.


Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Επιστολή του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά

σχετικά με σκηνή από τη μικρού μήκους ταινία του "Ο Παρθενώνας και η Λογοκρισία"



Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς με επιστολή που απέστειλε στα ελληνικά ΜΜΕ διαμαρτύρεται για την περικοπή σκηνής από ενημερωτικό φιλμ που προβάλλεται στον προθάλαμο της γυάλινης αίθουσας με τα γλυπτά του Παρθενώνα, στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Στην επιστολή του ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς επισημαίνει: "Σκοπός μου ήταν να δείξω - βασιζόμενος σε αναμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα - ότι η σταδιακή " συρρίκνωση " του Παρθενώνα δεν πρέπει να αποδοθεί σε τυχόν φθορές μέσα στο χρόνο ή σε ενδεχόμενες αδυναμίες της κατασκευής του αλλά αντίθετα οφείλεται στον φανατισμό των ανθρώπων καθώς και στην βαρβαρότητα των διαδοχικών εισβολέων, χωρίς να ξεχνά κανείς τις ασύστολες λεηλασίες του λόρδου Eλγιν, πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας. Στη σκηνή που κόπηκε βλέπουμε μερικούς βανδάλους " παλαιοχριστιανούς " να καταστρέφουν τα γλυπτά που κοσμούσαν το αέτωμα του ναού θεωρώντας τα είδωλα και αναπαραστάσεις ακολασίας. Φαίνεται ότι ο ελληνικός κλήρος ζήτησε στη Διοίκηση του Μουσείου της Ακρόπολης όπου προβάλλεται η ταινία να κόψει αυτή τη σκηνή.Η ιστορία επαναλαμβάνεται : οι θρησκόληπτοι που άλλοτε ακρωτηρίαζαν τα αγάλματα, σήμερα επεμβαίνουν και κόβουν τις εικόνες. Το πεδίο των λογοκριτών εμπλουτίσθηκε με ανώτερους δημοσίους λειτουργούς των οποίων το καθήκον είναι η προστασία της Δημοκρατίας. Οι νόμοι που προστατεύουν τα Πνευματικά Δικαιώματα των Δημιουργών ( Droits d'Auteur) απαγορεύουν ρητά οποιαδήποτε αλλαγή σε μία κινηματογραφική ταινία χωρίς τη συγκατάθεση του σκηνοθέτη".

Στον επίλογο της επιστολής ο σκηνοθέτης σημειώνει:"Θέλω να κάνω σαφές το εξής:ο κύριος σκοπός της ταινίας μου είναι να αποδειχθεί ότι ο λόρδος Eλγιν κατέστρεψε μέρος του ναού και έκλεψε τα αγάλματά του για κερδοσκοπικούς λόγους : ο αγοραστής - δηλαδή ο κλεπταποδόχος - ήταν το αγγλικό κράτος.Τα αγάλματα αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του Παρθενώνα".

Φοιτητές

απ΄ όλο τον κόσμο συμμετέχουν στο 37ο Διεθνές Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού


Ογδόντα εννέα σπουδαστές, από 29 χώρες συμμετέχουν στο Διεθνές Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού, που διοργανώνει για 37η συνεχή χρονιά το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ). Οι σπουδαστές, που προέρχονται -μεταξύ άλλων- από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Μεξικό, τη Βενεζουέλα, την Κορέα, τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Ιταλία κ.ά., συμμετέχουν στο πρόγραμμα με υποτροφίες που χορηγεί το Υπουργείο Πολιτισμού στα πανεπιστημιακά Τμήματα Νεοελληνικών Σπουδών του εξωτερικού.

«Η υποδειγματική οργάνωση του Προγράμματος, από το οποίο έχουν αποφοιτήσει περίπου 6.000 σπουδαστές, το έχει καθιερώσει στη συνείδηση των νεοελληνιστών και έχει συμβάλει αποτελεσματικά στην προώθηση των νεοελληνικών σπουδών σε παγκόσμια κλίμακα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΙΜΧΑ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, που ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει ένα μήνα, οι σπουδαστές θα παρακολουθούν καθημερινά ένα εντατικό, τετράωρο, πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας. Παράλληλα, θα παρακολουθήσουν και το ειδικό τμήμα ελληνικής λογοτεχνίας, στο οποίο θα προσεγγίσουν τα συστηματικότερα πεζά και ποιητικά κείμενα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Προβλέπονται επίσης διαλέξεις και συζητήσεις πάνω σε βασικά θέματα της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού, με εισηγητές πανεπιστημιακούς καθηγητές και ειδικούς ερευνητές, καθώς και επισκέψεις στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Βόρειας Ελλάδας (Πέλλα, Δίον, Φίλιπποι), το Άγιον Όρος και τη Δυτική Μακεδονία.

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ

Ένα ακόμη σημαντικό έργο που βελτιώνει την κυκλοφορία στον παραλιακό άξονα του Νομού Λάρισας εγκαινιάζει την ερχόμενη Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 7:30 μ.μ η Νομαρχία Λάρισας.

Πρόκειται για την παράκαμψη του Κόκκινου Νερού, ένα έργο, που κατασκευάστηκε ταχύτατα παρά τις τεχνικές δυσκολίες και έδωσε ουσιαστική λύση -ειδικά κατά τη θερινή περίοδο- στο μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα του παραλιακού δρόμου του νομού.

Το νέο οδικό τμήμα απάλλαξε από την ταλαιπωρία χιλιάδες οδηγούς που διέρχονταν αναγκαστικά μέσα από τους στενούς δρόμους του οικισμού δίνοντας τη δυνατότητα να αποκτήσει η περιοχή νέες προοπτικές για την τουριστική της ανάπτυξη.

Η Παράκαμψη του Κόκκινου Νερού έχει μήκος 2300 μέτρα και προϋπολογισμό 5.870.000 Ευρώ.

Το έργο με την κατασκευή του συνέβαλε στη βελτίωση της κυκλοφορίας του παραλιακού άξονα (από τη διασταύρωση Τεμπών έως τα όρια του Ν. Μαγνησίας) και συγκεκριμένα από το Στόμιο (μέσω της παράκαμψης )και την Καρίτσα (μέσω της παράκαμψης) μέχρι τον Κόμβο του Κόκκινου Νερού και στη συνέχεια μέσω αυτής της οδικής αρτηρίας και προς την Παλιουριά-Βελίκα-Αγιόκαμπο-Ρακοπόταμο-Σκλήθρο.

Η παράκαμψη του Κόκκινου Νερού ενίσχυσε ακόμη τις δυνατότητες ανάπτυξης των δραστηριοτήτων των κατοίκων της περιοχής , τουριστικές - αγροτικές - κτηνοτροφικές -αναψυχής-εναλλακτικός τουρισμός-σπορ του βουνού και της θάλασσας, ενώ έδωσε και διέξοδο προς τα παράλια Ν. Μαγνησίας και του Ν. Πιερίας.

Επί πλέον έγινε πιο εύκολη η σύνδεση του Κισσάβου με τον Όλυμπο περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Τέλος με την ολοκλήρωση του έργου έγιναν και εργασίες διευθέτησης του ρέματος της καλυψούς.

Μετά την Παράκαμψη του Στομίου και της Καρίτσας, του Θεάτρου των Τεμπών, των αναπλάσεων σε μεγάλο μήκος της παραλίας του Αγιοκάμπου της Σωτηρίτσας, του Δρόμου της Ποταμιάς, του Λιμενικού Σταθμού Αγιοκάμπου, της δημοπράτηση της Παράκαμψης του Γερακαρίου, του Λιμανιού του Αγιοκάμπου, αναμένεται η λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί η μελέτη για την Παράκαμψη Ομολίου και αναμένεται η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ η Νομαρχία Λάρισας ολοκληρώνει ένα μεγάλο φάσμα έργων για την ανάπτυξη των παραλίων του Νομού.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ







Αθήνα, 27 Ιουλίου 2009











Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, για την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ από την Εθνική Ομάδα Νέων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:





«Για μια ακόμη φορά, οι παίκτες της Εθνικής απέδειξαν το υψηλό επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ. Με την κατάκτηση και αυτής της κορυφής, έκαναν τους Έλληνες φιλάθλους ξανά υπερήφανους και μας γέμισαν με ελπίδες για το μέλλον.



Θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές μας, τον προπονητή και το τεχνικό επιτελείο, σε όλους όσους συνέβαλαν στην εντυπωσιακή φετινή πορεία της ομάδας».

Πρώτοι στην Ευρώπη

Στην κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της (πρώτη το 2002) «αναρριχήθηκε» χθες η Εθνική μας ομάδα των Νέων Ανδρών. Το σύνολο του Κώστα Μίσσα, με εντυπωσιακά «ξεσπάσματα» από τα 6.25 και ψυχραιμία όπου χρειάστηκε, επικράτησε 90-85 της μοναδικής ομάδας που το υποχρέωσε σε ήττα στη διοργάνωση, της Γαλλίας, στον αποψινό τελικό, που διεξήχθη στο «Βενετόκλειο» της Ρόδου, και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 45-39, 64-61, 90-85

Εξιτήριο για τον Σαρκοζί

Ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί πήρε σήμερα εξιτήριο από το στρατιωτικό νοσοκομείο Βαλ-ντε-Γκρας του Παρισιού, όπου είχε εισαχθεί χθες Κυριακή, ύστερα από αδιαθεσία, η οποία σύμφωνα με το προεδρικό γραφείο, "δεν είχε ούτε αιτία, ούτε συνέπεια καρδιολογική".

Ο κ. Σαρκοζί βγήκε από το νοσοκομείο πεζός και χαμογελαστός, περίπου στις 11:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας), κρατώντας το χέρι της συζύγου του, Κάρλα Μπρούνι.

"Οι γιατροί διέγνωσαν μία λιποθυμική τάση, χωρίς απώλεια αισθήσεων, εξαιτίας καταπόνησης λόγω της υψηλής θερμοκρασίας σε συνδυασμό με την κόπωση που συνεπάγεται η θέηση του ", αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, σύμφωνα με την οποία η μόνη αγωγή που συνεστήθη στον κ. Σαρκοζί είναι "να ξεκουραστεί για μερικές μέρες".

"Οι νέοι θύματα της κρίσης"

Με αφορμή τα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία των νέων στην Ελλάδα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει: «Τα στοιχεία της Eurostat απλώς επιβεβαιώνουν αυτό που ζούμε όλοι, δηλαδή την αποτυχία της νεοφιλελεύθερης ορθοδοξίας, αλλά και αναδεικνύουν περίτρανα ότι οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι νέοι είναι τα θύματα αυτής της πολιτικής που γέννησε και υποδαυλίζει την κρίση».

"Ενιαίος ασφαλιστικός φορέας"

"Η μόνη λύση στο πρόβλημα των ασφαλιστικών ταμείων - και ιδιαιτέρως του ΙΚΑ - είναι ο ενιαίος ασφαλιστικός φορέας για όλους του Έλληνες", τόνισε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Κωστής Αϊβαλιώτης σε δηλώσεις του αναφορικά με την κατάσταση του ΙΚΑ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων. "Ό,τι και να κάνουν, όσο και να κωλυσιεργούν, όσο και να κάνουν κομματικές επιλογές, εκεί τελικά θα καταλήξουν. Προς τι, όμως, ο χαμένος χρόνος και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων;".

Ακόμη, σεσχέση με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Αϊβαλιώτης δήλωσε τα εξής: "Το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν έχει υπολογίσει τον παράγοντα Κάρολο Παπούλια. Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πει: "Δεν δέχομαι τέτοιες μεθοδεύσεις στην διαδικασία επανεκλογής" τότε το ΠΑΣΟΚ θα καταρρεύσει. Όποιος παίζει με την φωτιά κινδυνεύει να καεί".

Περιοδεία στη Μακεδονία

Περιοδεία στη Θεσσαλονίκη, στην Ημαθία και στην Πέλλα πραγματοποιεί σήμερα η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Το πρωί η κα Παπαρήγα συναντήθηκε με τα ΔΣ των Σωματείων και τους εργαζομένους της ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη.

Το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα της ΕΣΗΕ-ΜΘ και στη συνέχεια επισκέφθηκε την ΑΣΟ «Άγιος Κωνσταντίνος» στο Διαβατό Ημαθίας, όπου μίλησε στους ροδακινοπαραγωγούς.

Τέλος, το βράδυ θα μιλήσει συγκέντρωση στην Καλή του δήμου Μενηίδος Πέλλας.

Στο μεταξύ, σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την εκλογή Προέδρου της Δηγμοκρατίας αναφέρει: «Τα πραγματικά θέματα που αφορούν το λαό είναι η ταφόπλακα στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, τα νέα βάρβαρα μέτρα κατά του λαϊκού εισοδήματος, η ανεργία που καλπάζει και όχι ο ψηφοθηρικός καβγάς ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Ο λαός να γυρίσει την πλάτη και στους δυο και στην αντιλαϊκή πολιτική τους»

"Η αγορά να υπηρετεί τους πολίτες"

Η διεθνής οικονομική κρίση «απέδειξε περίτρανα ότι είναι ισχυρή η διασύνδεση μεταξύ του χρηματοοικονομικού συστήματος, της πραγματικής οικονομίας και των πολιτικών ελίτ» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε δήλωσή του στην εφημερίδα "Ημερησία" και υπογραμμίζει ότι «η ανάκτηση της αυτονομίας του πολιτικού συστήματος και η ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών πολιτικής και οικονομικής διακυβέρνησης αποτελούν βασικές προτεραιότητες του νέου παγκόσμιου οικοδομήματος».

«Το διακύβευμα δεν είναι η ελευθερία των αγορών, αλλά η ελευθερία του πολίτη. Η προστασία των δικαιωμάτων του, ώστε αγορά και κράτος να υπηρετούν το κοινό συμφέρον μας. Η πρόκληση του 21ου αιώνα είναι να ευθυγραμμίσουμε το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα με τις αξίες και τις αρχές μιας δημοκρατικής, ανθρώπινης, οικολογικής και δίκαιης κοινωνίας», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

"Βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη"

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Ηλιούπολη επισκέφτηκε το πρωί ο Κώστας Καραμανλής.Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε λεπτομερώς από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Χρήστο Ζώη για τη λειτουργία των ΚΕΠ. Επίσης έδωσε την ταυτότητά του σε εργαζόμενη στο συγκεκριμένο ΚΕΠ προκειμένου να του βγάλουν ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης).

Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, που λειτουργούν σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, είναι υπηρεσίες κομβικής,καίριας σημασίας για τη μετάβαση της δημόσιας διοίκησης στην ψηφιακή εποχή, αλλά και για την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ο κ.Καραμανλής τόνισε πως πριν από πέντε χρόνια βάλαμε έναν στόχο: "να κάνουμε τη δημόσια διοίκηση πιο γρήγορη, πιο αποτελεσματική, πιο φιλική στον πολίτη. Μένουν, βεβαίως, να λυθούν πολλά χρόνια και διαρθρωτικά προβλήματα. Μένουν με απλά λόγια να γίνουν πολλά ακόμα, πολλά περισσότερα. Η πολιτική βούληση είναι δεδομένη, η αποφασιστικότητα αποδεικνύεται στην πράξη, η πραγματικότητα είναι ότι έγιναν και γίνονται σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση που όλοι θέλουμε και στοχεύουμε, ένα κράτος, μια δημόσια διοίκηση στην υπηρεσία του πολίτη".

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι ο θεσμός έχει την καθολική αναγνώριση και τη στήριξη των πολιτών και συνεχάρη τους εργαζόμενους γιατί, όπως είπε, αυτό το κεκτημένο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην δική τους συμβολή, στον τρόπο με τον οποίο διεκπεραιώνουν σημαντικές και κοινωνικές ευαίσθητες εργασίες, όπως πρόσφατα η απόδοση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης σε πάνω από 1,6 εκατ. πολίτες.

Τις αιτιάσεις

της κυβέρνησης κατά του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τη διακηρυγμένη πρόθεσή του να προκαλέσει πρόωρες εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας επανέλαβε ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.
«Το ΠΑΣΟΚ καταφεύγει σ’ αυτή την αδιανόητη ιστορία, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να εκβιάσει εκλογές. Είναι απαράδεκτη καταστρατήγηση του Συντάγματος, συνιστά προσπάθεια ευτελισμού του κορυφαίου θεσμού» σημείωσε για άλλη μία φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πρόσθεσε ακόμη πως το κυβερνών κόμμα θα κάνει το καθήκον του, το οποίο, όπως ανέφερε, επιτάσσει σεβασμό και στο πνεύμα και στο γράμμα του Συντάγματος.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλονίκη

Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 πρόσκαιρα το πρωΐ 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια το απόγευμα. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 Μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

TAΞΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ




































Ολα προστάζουν ταξίδι στο σώμα του καλοκαιριού. Τα τοπία που λικνίζουν τον ερχομό, η πόλη που δεν αντέχεται, καθώς καταβροχθίζει γεγονότα κι ανθρώπους, η θάλασσα, η δίψα για νέες εμπειρίες, εικόνες και αρώματα, ήχους και μύθους, το φεγγάρι, τα φτερωτά περιστέρια της μύχιας ελπίδας.