PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Τα τρελαμένα παιδιά της Reef έφυγαν για ... Πόρτο Ρίκο.



Φόρεσε κάτι... απλό και είπε να παίξει τένις.



όμως ευτυχώς για τις ανάγκες διαφημιστικού σποτ γιατί αν αυτό γινόταν στην πραγματικότητα, σίγουρα θα σκανδάλιζε πολύ κόσμο.
Το διάσημο μοντέλο Bar Rafaeli φωτογραφήθηκε με λευκά σπορτίφ εσώρουχα για τις ανάγκες της διαφημιστικής καμπάνιας της για τη σειρά εσωρούχων που λανσάρει under.me. Η Ισραηλινή καλλονή σε πολύ καλή φόρμα, πόζαρε.....
με τις δημιουργίες της, πιο σέξι και πιο όμορφη από ποτέ. Δείτε το βίντεο.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν πιθανότατα στις 6 Μαΐου


Αν δεν μεσολαβήσει κάποια συγκλονιστικά απρόοπτη είδηση, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα συγκαλέσει το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης το υπουργικό συμβούλιο το οποίο και θα αποφασίσει την... προσφυγή στις κάλπες. Λίγο αργότερα, θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει η διάλυση της Βουλής.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν πιθανότατα στις 6 Μαΐου, εκτός κι αν σημειωθεί κάποια...


...εμπλοκή στην ψήφιση κι επικύρωση των τελευταίων υποχρεώσεων που απορρέουν για τη χώρα μας από το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο κτλ. Διαφορετικά, οι εκλογές θα μετατεθούν μια εβδομάδα μετά, στις 13 Μαΐου.

Οδηγούμαστε λοιπόν σε μια εξαιρετικά σύντομη προεκλογική περίοδο καθώς εντός της συναντάμε τις διακοπές του Πάσχα κατά τη διάρκεια των οποίων δύσκολα θα ανέβουν οι τόνοι. Το πραγματικό θρίλερ όμως θα ξεκινήσει όταν κλείσουν οι κάλπες...

Άλλος, "νέος", ωραίος και ατυχής - σαν τον Αρίσταρχο τον Πατρινό. Το "νέος" (χα,χα,χα) το λένε μόνοι τους. Τα άλλα δικά μας.


Ο Γερουλάνος έβγαλε το σακάκι που φόραγε στην εκπομπή του Παπαδάκη, σήκωσε τα μανίκια και συνέχισε τη τηλεοπτική του περατζάδα στο μαγαζάκι το δικό του(ς), στην ΕΡΤ και στην εκπομπή του Βαρώνου Φον Ντράις.
Ενδιάμεσα βγήκε και στο τηλέφωνο και στο Χατζηνικολάου (REAL FM). Και... μίλησε για "άφθονη οργή" των πολιτων.
Εκπληκτικό. Θα προβλημάτισε ακόμη και τον Μπαμπινιώτη με τον προσδιορισμό της οργής ως άφθονης.
Μάλλον θα 'χε στο μυαλό του την άφθονη διούρηση. Στα μούτρα του, με το συμπάθειο..

ΕΙΔΑΤΕ Η ΒΑΝΑ ΚΑΤΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟΣ..


Την προσχώρηση της Βάνας Μπάρμπα στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης. Η κ. Μπάρμπα θα είναι υποψήφια στη Β' Αθηνών.

«Η κ. Βάνα Μπάρμπα, εκτός από... μία εξαιρετική καλλιτέχνης είναι και ένα έντονα πολιτικοποιημένο άτομο. Χαίρομαι λοιπόν, που θα δώσει τη μάχη για τη Δημοκρατία, για τον Κοινοβουλευτισμό μέσα από τις τάξεις του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης και διευκρίνισε ότι θα είναι υποψήφια στη Β' Περιφέρεια Αθηνών, αναλαμβάνοντας το χειρισμό των θεμάτων που άπτονται του Πολιτισμού. Ευχαριστώντας τον κ. Καρατζαφέρη, η κ. Μπάρμπα ανέφερε πως επιλογή της «είναι να είμαι με έναν άνθρωπο που μιλάει ουσιαστικά στο λαό και είναι αυθεντικός».

Ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε εν τω μεταξύ σε τηλεοπτική συζήτηση τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, λέγοντας:

«Δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές χωρίς να ξεκαθαρίσουμε στον ελληνικό λαό τι συνέβη τις νύχτες του Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Καλώ λοιπόν, πρωτίστως τον κ. Σαμαρά, αλλά και τον κ. Βενιζέλο, σε μία τηλεοπτική συζήτηση για να πούμε τι ακριβώς ελέχθη, τα παρακάλια ενός εκάστου και βεβαίως την εν γένει συμπεριφορά που προσβάλλει πρωτίστως τον κάθε έναν από αυτούς ως ανθρώπους και εν συνεχεία ως πολιτικές οντότητες».

DR MATTHIAS RATH: Ξεμπροστιάζει Μέρκελ και Σαρκοζί - Τι λέει για την Ελλάδα και το ευρώ...




Ο Δρ. Ραθ, Ματθίας είναι Γερμανός Ιατρός, ερευνητής , στενός συνεργάτης του Νομπελίστα Λαϊνους Πάουλιγκ. Είναι πολέμιος του συστήματος διαπλεκόμενων συμφερόντων Ιατρικής-Φαρμακοβιομηχανίας και Διεθνούς Κεφαλαίου. Υποστηρικτής της... χρήσης απλών φυσιολογικών ουσιών για την πρόληψη των επιδημικών που μαστίζουν την Ανθρωπότητα (αρτηριοσκλήρυνση, καρκίνος, Αλτσχαϊμερ κα)

Το ίδρυμά του είναι μη κερδοσκοπικό , με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στην έρευνα και στην προσπάθεια διάδοσης του Οικουμενικού Δικαιώματος Πρόσβασης στην πρόληψη των ασθενειών με φυσικά μέσα.

Το βίντεο που είδατε είναι από πρόσφατη ομιλία του στο Βερολίνο, όπου καλεί τους Έλληνες να απαλλαγούν από τα δεσμά του Ευρώ.

ΝΟΙΚΙΑΣΕ ΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ.....

ΔΕΙΤΕ ΕΥΦΥΗ ΗΛΙΘΙΟ...

ΠΑΡΤΕ...Ενοικιάζεται! Εσείς θα πάρετε; Μόνο 30 ευρώ την ώρα!

30.000.000 € μοιράζονται τα κόμματα της Βουλής... για πέντε εβδομάδες, για να κάνουν εκλογές!

Η είδηση είναι πολύ σοβαρή και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.


Πρώην βουλευτής της ΝΔ, με γνωστό όνομα (που δεν εκλεγόταν όμως στο Λεκανοπέδιο), είχε πρόσφατα σοβαρά μπλεξίματα σε χώρα του εξωτερικού. Συνελήφθη, όπως λένε όπως καλά ενημερωμένες πηγές, με την κατηγορία της παιδοφιλίας.

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ.....

Δεν την γλύτωσε ούτε η κοπέλα ... η καφρίλα συνεχίζετε

ΓΙΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ....

Ο ΝΙΚΟΣ ΕΤΣΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ......


ΔΕΙΤΕ..


ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΛΑΜΠΑΔΑ ΕΜΕΙΣ?

ΕΞΥΠΝΟ Ε?

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ –ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε δημοσίευμα

Κυραϊλίδης Χρυσόστομος
Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Δήμου Κατερίνης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ –ΑΠΑΝΤΗΣΗ
σε δημοσίευμα

κ.Δ/ντή σύνταξης,

με αφορμή τη δημοσίευση επιστολής σε εφημερίδες την 05-04-2012, θα ήθελα να διευκρινήσω ορισμένα πράγματα, καθώς πρόκειται για ανυπόστατα σχόλια.
Ο λόγος που δεν απάντησα νωρίτερα είναι ότι έκρινα πως ο νεαρός συντάκτης της επιστολής, έδρασε πάνω σε ένα στιγμιαίο παροξυσμό, αισθανόμενος ίσως ότι αδικήθηκε, και δεν θέλησα να δώσω συνέχεια. Επειδή όμως, όπως διαπίστωσα στη συνέχεια, την μη άμεση αντίδρασή μου την εξέλαβε ως αδυναμία, όπως ανέφερε στο διαδίκτυο όπου έδωσε συνέχεια, θεωρώ ότι θα πρέπει να βάλω τα πράγματα στην πραγματική τους θέση, προς αποκατάσταση της αλήθειας και να τον προλάβω από τον ολισθηρό δρόμο που διάλεξε, αφού προσβάλει ανθρώπους και θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Κρατσιώτης έστησε ένα κατηγορητήριο πριν ακόμη συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία, δηλαδή, ενώ δημοσιεύει σε εφημερίδα την 05-04-2012 την επιστολή με την οποία κατηγορεί ακόμη και απλούς πολίτες, τους οποίους μάλιστα με περίσσια ευκολία κατονομάζει, την ίδια ημέρα (δηλαδή εκ των υστέρων) υποβάλλει αίτηση στη σχολική επιτροπή του δήμου για να του χορηγηθούν τα στοιχεία, τα οποία αν μη τι άλλο είναι απαραίτητα για να κρίνει κάποιος εάν υπάρχει κάτι το μεμπτό στην όλη διαδικασία. Είναι πραγματικά άξιο απορίας γιατί όλη αυτή η βιασύνη από πλευράς του να καταγγείλει και σε αυτήν του την ενέργεια βασίζω τον ισχυρισμό μου για «παροξυσμό της στιγμής».
Όταν κατέθεσε την αίτηση στον αρμόδιο υπάλληλο του δήμου (επαναλαμβάνω εκ των υστέρων), αυτός του ζήτησε να μην είναι βιαστικός στις κινήσεις του, καθώς θίγει ανθρώπους χωρίς να έχει στοιχεία και τον παρασύρουν αυτοί που τον συμβουλεύουν, προσωπικά δεν νομίζω ότι θα συνέβαινε κάτι εάν περίμενε μια εβδομάδα να συγκεντρώσει τα στοιχεία.
Όσον αφορά την καθαυτού υπόθεση, θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι καμία πρόσληψη προσωπικού δεν έγινε, παρά μια ανάθεση μιας συγκεκριμένης εργασίας σε άτομο που έχει όλα τα τυπικά προσόντα για να την επιτελέσει, κάνοντας χρήση το δικαίωμα που δίνει ο νόμος κυρίως στα νομικά πρόσωπα όπου δεν υπηρετεί προσωπικό ανάλογων ειδικοτήτων, δηλαδή, λογιστών, δικηγόρων, ψυχολόγων κ.λ.π..
Το 15μελές διοικητικό συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης, κατά την συνεδρίασή του την 26η Οκτωβρίου 2011 συζήτησε μεταξύ άλλων και τα προβλήματα που εμφανίζονται καθημερινά στα σχολεία από την προβληματική συμπεριφορά ορισμένων παιδιών, η οποία κατά γενική ομολογία των παραβρισκόμενων θεωρήθηκε ότι είναι απότοκος και της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, η οποία δημιουργεί πολλά προβλήματα στο οικογενειακό περιβάλλον. Οι παρόντες μάλιστα διευθυντές σχολικών μονάδων, που μετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο, διαβεβαίωσαν την επιτροπή για τη συγκεκριμένη κατάσταση και μάλιστα ανέφεραν και παραδείγματα προβληματικής συμπεριφοράς μαθητών.
Η σχολική επιτροπή με την αριθμ. 59 /2011 απόφασή της αποφάσισε να ζητηθεί από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας η σύμφωνη γνώμη για την είσοδο ψυχολόγου στα σχολεία με σκοπό την ψυχολογική στήριξη αυτών των παιδιών, καθώς αυτή είναι αρμόδια για θέματα που αφορούν την εσωτερική εκπαιδευτική λειτουργία των σχολείων. Παράλληλα εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο να προχωρήσει, εφόσον απαραίτητα υπάρξει σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης, στην εξεύρεση τρόπου για την ανάθεση της συγκεκριμένης εργασίας στο κατάλληλο πρόσωπο. Η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας απήντησε εγγράφως με το αριθ.πρωτ.:7906/24-11-2011 έγγραφό της και μάλιστα συνέστησε χαρακτηριστικά ότι ο ψυχολόγος να εξυπηρετεί και περιπτώσεις εκπαιδευτικών που τυχόν δηλώσουν ότι έχουν την ανάγκη στήριξης. Παράλληλα αρμόδιος υπάλληλος του δήμου μας, προχώρησε στη σύνταξη σχετικής μελέτης για το έργο που επρόκειτο να εκτελεστεί από την ανάδοχο (αντίγραφο της οποίας θα πάρει τώρα ο κ.Κρατσιώτης αφού τώρα το ζήτησε, δηλαδή, εκ των υστέρων).
Ως προς τη νομιμότητα της διαδικασίας τώρα:
αναφέρεται (στο διαδίκτυο κυρίως) τους νόμους που λέει ότι ισχύουν για τις σχολικές επιτροπές, πλην όμως, αναφέρεται στα ισχύοντα προ της εφαρμογής του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», όταν κάθε σχολική κοινότητα είχε τη δική της σχολική επιτροπή και φυσικά περιορισμένες αρμοδιότητες. Πλέον η Σχολική επιτροπή διοικείται από 15μελές συμβούλιο και λειτουργεί «αυτόνομα» όπως και τα υπόλοιπα Ν.Π.Δ.Δ.. Εάν είχε την υπομονή να λάβει τα σχετικά αντίγραφα των αποφάσεων που λήφθηκαν, θα είχε διαπιστώσει ότι στην απόφαση ανάθεσης της συγκεκριμένης εργασίας, λαμβάνονται υπόψη μεταξύ άλλων «οι διατάξεις της παρ. 13 του άρθρου 20 του Ν. 3731/2008,οι οποίες αναδιατυπώνουν το άρθρο 209 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.), και προστίθεται η παρ. 9, με την οποία εισάγεται ρύθμιση σε θέματα ανάθεσης παροχής υπηρεσιών, που δεν υπάγονται στις διατάξεις του Ν.3316/05, και σύμφωνα με τις οποίες οι Δήμοι, οι Κοινότητες, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τα Ιδρύματα τους, δύνανται να αναθέτουν παροχή υπηρεσιών απευθείας (διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση προκήρυξης) μέχρι του ποσού των είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000 €) χωρίς το Φ.Π.Α., ή με συνοπτική διαδικασία (πρόχειρο διαγωνισμό) μέχρι του ποσού των εξήντα χιλιάδων ευρώ (60.000) χωρίς το Φ.Π.Α., σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 83 του Ν.2362/95 ως προς τα επιτρεπτά χρηματικά όρια, όπως αυτά αναπροσαρμόσθηκαν με την αριθ. 35130/739/9-8-2010 (ΦΕΚ 1291 Β'/11-8-2010) απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.
Για α) την απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσίας απαιτείται απόφαση Δημάρχου/Προέδρου Ν.Π., χωρίς προηγούμενη απόφαση Δημοτικού Σ/λίου και β) για την συνοπτική διαδικασία (πρόχειρος διαγωνισμός) απόφαση Δημαρχιακής Επιτροπής.Στην περίπτωση αυτή τα συντασσόμενα τεύχη εγκρίνονται από το Δήμαρχο για απευθείας ανάθεση ή από την Δημαρχιακή Επιτροπή για συνοπτική διαδικασία».
Ως προς το περιεχόμενο της επιστολής του κ.Κρατσιώτη, έχω να πω τα εξής:
1ον δεν υπήρξε καμία πρόσληψη προσωπικού, παρά μια ανάθεση συγκεκριμένης εργασίας, σε άτομο κάτοχο του κατάλληλου πτυχίου για τη δουλειά, που έχει το δικαίωμα να εργαστεί όπως και όλοι οι άλλοι. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχει το δικαίωμα της εργασίας η κόρη ενός διευθυντή δημόσιου οργανισμού (όπως αναγράφεται στην επιστολή) ή συνιστά αδικία απέναντι στον γιό της υποδιευθύντριας λυκείου που ανήκει στην επιτροπή μας (όπως είναι ο κύριος Κρατσιώτης και φυσικά δεν αναφέρεται στην επιστολή). Δηλαδή, εάν ανέθετα την εργασία στον γιο της υποδιευθύντριας σχολείου που ανήκει στην επιτροπή που προεδρεύω, θα ήταν πιο ηθικό από ότι στην άλλη περίπτωση.
2ον αναφέρει στην επιστολή του ότι τα μέλη της επιτροπής δεν γνώριζαν για την ανάθεση της εργασίας, ενώ κατά την επίσκεψη στο δήμο στο γραφείο μου (μαζί με τη μητέρα του), με ρωτούσαν ποια είναι τα μέλη της επιτροπής. Προσβάλει και τα 15 μέλη της επιτροπής, η οποία ορίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο και απαρτίζεται από εν ενεργεία διευθυντές σχολείων, δημότες με εμπειρία στην εκπαίδευση, δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας αλλά και της μειοψηφίας αυτού.
3ον εάν δεν ήθελε να ενημερωθεί από υπάλληλο του δήμου για τη νομιμότητα της διαδικασίας, θα μπορούσε να απευθυνθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση (πρώην Περιφέρεια) και να μην σπιλώνει ανθρώπους και θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
4ον αναφέρει και στην ουσία σπιλώνει το όνομα της συναδέλφου του (καθώς η εντύπωση που μένει είναι ότι δεν προσλήφθηκε άτομο που έχει τα προσόντα), με μεγάλη ευκολία, η οποία κατ΄ αυτόν δεν έχει το δικαίωμα να εργαστεί για το δημόσιο, επειδή είναι η κόρη διευθυντή οργανισμού.
Καταλήγοντας, κατανοώ την αδικία που μπορεί να αισθάνεται σήμερα κάθε άνεργος για τις αναθέσεις εργασίας, αλλά δυστυχώς, τα γεγονότα για μια ακόμη φορά μας δικαίωσαν και το γεγονός ότι κινηθήκαμε σχετικά γρήγορα χωρίς πολύμηνες καθυστερήσεις δημόσιων διαγωνισμών, πιστεύω, ότι απέφερε καρπούς και προλάβαμε τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις, όπως αυτές που ζήσαμε πρόσφατα στην πλατεία συντάγματος. Το έργο που επιτελέστηκε στα σχολεία με την απευθείας παρέμβαση και αντιμετώπιση του προβλήματος εν τη γενέσει του μας δικαιώνει. Ο νομοθέτης πιστεύω, ότι και για αυτό το λόγο έδωσε την ευελιξία αυτή στα νομικά πρόσωπα ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα τέτοιου είδους καταστάσεις. Θεωρώ ότι η Σχολική Επιτροπή του δήμου μας λειτουργεί κάτω από νομιμότητα και διαφάνεια, παρά τα πενιχρά μέσα που της διέθεσε η πολιτεία για αυτό το σκοπό, καθώς προχώρησε σε συγχωνεύσεις χωρίς την μελέτη του εγχειρήματος, χωρίς την πρόβλεψη ότι δεν υπάρχει προσωπικό να σηκώσει το βάρος της εργασίας που απαιτείται και παράλληλα περιορίζοντας στο ελάχιστο την τακτική χρηματοδότηση. Για όποια άλλη διευκρίνιση επί του θέματος, υπάρχει γραφείο της σχολικής επιτροπής στον Δήμο Κατερίνης και όποιος θέλει μπορεί να ενημερωθεί σχετικά με τα πεπραγμένα της. Δεν έχω το χρόνο, καθώς είμαι και εγώ εργαζόμενος και όχι επαγγελματίας της πολιτικής, για να κάνω διάλογο από εφημερίδων ή διαδικτύου με κανέναν.



Κυραϊλίδης Χρυσόστομος
Πρόεδρος Σ.Ε.Δ.Ε.

Δημήτρης Γαλάνης: «Ήταν μια σημαντική νίκη για μας και τέτοιες μέρες πρέπει να κάνουμε πολύ αυτοκριτική για να παίρνουμε δύναμη για τη συνέχεια»


Μετά τον αγώνα του Πιερικού Αρχελάου με το Λαύριο, στην Κατερίνη, για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2, ο προπονητής Δημήτρης Γαλάνης , στην ιστοσελίδα www.pierikosbc.gr έκανε την παρακάτω δήλωση:
Δημήτρης Γαλάνης - προπονητής Πιερικού Αρχελάου: «Το ματς με το Λαύριο ανήκει στο παρελθόν. Ήταν μια σημαντική νίκη για μας και τέτοιες μέρες πρέπει να κάνουμε πολύ αυτοκριτική για να παίρνουμε δύναμη για τη συνέχεια. Οι δοκιμασίες από τη μία είναι απαραίτητες για να μάθουμε και κάθε μια από αυτές και από την άλλη, μας φέρνουν πιο κοντά στη πραγμάτωση των ονείρων μας. Καλή Ανάσταση σε όλους».

ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ//// ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΜΑΔΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Διαθέτουμε υπογραφή με ονοματεπώνυμο...


Τα αποτελέσματα της προημιτελικής φάσης στα Παιδικά Πρωταθλήματα της ΕΠΣ Μακεδονίας, που διεξήχθησαν στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 7 Απριλίου.


ΠΑΙΔΕΣ - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Αρης 1997 - Π. Μελάς (2) 3-1

ΜΑΕ Ποντίων Κατερίνης - Ηρακλής 1997 0-0 (3-2 πέν.)

Εθνικός Πυλαίας - Αχιλλέας Τριανδρίας 3-2

ΜΑΣ Αγχιάλου – Απόλλων Καλαμ. (2) 1-1 (2-1 πέν.)


ΠΑΙΔΕΣ

ΘΕΣΕΙΣ 9 - 16

Ολυμπιακός Κυμίνων-Ολυμπιακός Κατερίνης 3-1

ΑΕ Ρετζικίου - Αγροτικός Αστέρας 5-4

ΠΑΟΚ 1998 - ΝΤ. Κούης 1977 3-3 2-1 πέν.


ΘΕΣΕΙΣ 37-42 (2η αγωνιστική)

Αισχύλος Ωραιοκάστρου – Πιερικός 1-3

ΑΕ ΠΥΛΑΙΑΣ 1998 - ΑΠΕ Λαγκαδά 7-5

«Δωρεάν Διανομή Τροφίμων-πρόγραμμα 2012»

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής γνωστοποιεί ότι για το πρόγραμμα της Δωρεάν Διανομής Τροφίμων έτους 2012, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των φορέων για συμμετοχή στο πρόγραμμα παρατείνεται έως τις 30-06-2012. Συμμετοχή στο πρόγραμμα έχουν οι ήδη συμμετέχοντες σε προηγούμενα προγράμματα και νέοι φορείς-σύλλογοι που πληρούν τους όρους της Κ.Υ.Α. 22830/05-04-2011.
ΠΡΟΣΟΧΗ οι σύλλογοι θα υποβάλλουν τις αιτήσεις στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Πιερίας. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2351351120 κ. Καλιαμπό Βασίλειο.

"Ένα όραμα για την Ελλάδα, για όλους μας"


του Ξενοφώντα Μπαραλιάκου, Οικονομολόγου

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα της περασμένης εβδομάδας το 88% των πολιτών αισθάνεται απογοητευμένο από την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ το 70% κρίνει πως η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί τους επόμενους μήνες. Απογοητευμένοι – και πολύ εύλογα – είναι όλοι σχεδόν οι Έλληνες. Εκτός από τους πλούσιους ή τους πολύ πλούσιους που έχουν εξασφαλίσει, με τις καταθέσεις τους, στο εξωτερικό κατά προτίμηση, όχι μόνο τη δική τους άνετη ζωή αλλά και τη ζωή των παιδιών και των εγγονών τους. Αυτοί δεν έχουν πρόβλημα. Έχει όμως ο υπόλοιπος λαός. Οι άνεργοι που ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο, οι διαβιούντες κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι περισσότεροι από δύο εκατομμύρια, οι μικρομεσαίοι, οι συνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι…

Οι 9 στους 10 Έλληνες είναι απογοητευμένοι. Κι η απογοήτευση οδηγεί στην κατάθλιψη και στην οργή. Κι αυτές με τη σειρά τους αν ξεπεράσουν κάποια όρια, μετατρέπονται εύκολα σε τυφλή βία, που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις καταστροφές που θα προκαλέσει.

Οι εκλογές θα εκτονώσουν, προσωρινά, την απογοήτευση και την οργή. Θα αποτελέσουν μια ασφαλιστική δικλείδα στην καταπιεσμένη ψυχολογία του λαού μας. Αλλά προφανώς αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να αναδείξουν κυβέρνηση που θα δρομολογήσει την πορεία εξόδου από την κρίση και την επάνοδο της χώρας στην ανάπτυξη, την ηρεμία, την δικαιοσύνη, την προκοπή.

Προσωπικά είμαι πεπεισμένος – χωρίς παρωπίδες, χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς υστεροβουλίες – ότι μία τέτοια κυβέρνηση μπορεί να δώσει μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι σήμερα ο μόνος πολιτικός αρχηγός που μπορεί να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες της χώρας. Έχει και τις ικανότητες και τη θέληση και το όραμα να υπηρετήσει υπεύθυνα και αποτελεσματικά τη χώρα και το λαό, να ξαναδώσει στην πατρίδα μας αξιοπρέπεια, αξιοπιστία, υπερηφάνεια. Ξέρει καλά ότι για να βγει η Ελλάδα από το τέλμα, στο οποίο βουλιάζει όλο και βαθύτερα, πρέπει να το αποφασίσει ο λαός. Και να πεισθεί να αγωνιστεί για μια πατρίδα που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το όραμα του ο Αντώνης Σαμαράς το παρουσίασε πέρσι στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης λέγοντας συγκεκριμένα: «Το όνειρο μου έχει να κάνει με την Ελευθερία μας. Το 2021 θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της Ελευθερίας μας. Τα 200 χρόνια από το δικό μας ’21, το 1821 του Έθνους και της καρδιάς μας. το ’21 που τότε ύψωσε την μικρή Ελλάδα σε υψηλά επίπεδα δόξας και παγκόσμιου θαυμασμού. Με ρωτάτε λοιπόν, για το όνειρό μου. Απαντώ: Θα επιτρέψουμε ποτέ εμείς, οι πολίτες της ίδιας αυτής Πατρίδας, θα επιτρέψουμε ποτέ εμείς, αυτόν τον τόπο που άφησαν κληρονομιά οι γονείς μας κι οι δικοί τους γονείς, θα επιτρέψουμε, να γιορτάσει τα 200 χρόνια Λευτεριάς της η Ελλάδα οικονομικά δέσμια, κοινωνικά διαλυμένη και ψυχολογικά εξουθενωμένη; Σας απαντώ: Ποτέ! Αυτό είναι το δικό μου όνειρο: Αντίσταση όλων των Ελλήνων στη μοιρολατρία, στην ηττοπάθεια, στην ταπείνωση και τον εξευτελισμό. Ένα καινούριο ξεκίνημα για την Αξιοπρέπεια της Πατρίδας μας: Για επανεκκίνηση της Οικονομίας μας και της Ψυχολογίας της Κοινωνίας, ώστε να λυτρωθούμε από το χθες, ώστε τα νέα Ελληνόπουλα να κατακτήσουν το αύριο της Ελπίδας που τους περιμένει… Να ξαναβρούμε την Ελλάδα που έχουμε μέσα μας! Να ξαναστήσουμε την Ελλάδα όρθια, ανταγωνιστική, ισχυρή και υπερήφανη…»

Αυτό το όραμα εμένα προσωπικά και ως Έλληνα και ως νέο άνθρωπο με εκφράζει απόλυτα. Και θα αγωνιστώ γι’ αυτό με όλες μου τις δυνάμεις. Πιστεύω δε ότι είναι ένα όμορφο και εφικτό όραμα. Ένα όραμα που θα το αγκαλιάσει, θα το ενστερνισθεί και θα παλέψει γι’ αυτό μεγάλο τμήμα του λαού μας.

Ξενοφών Ε. Μπαραλιάκος
Οικονομολόγος

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2011


Κυρία Πρόεδρος , Κύριε Περιφερειάρχη

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Κυρίες και Κύριοι συμπολίτες

Δεν μπορώ να μη σχολιάσω ότι η πρώτη δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας, του νέου και πολλά υποσχόμενου θεσμού της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, πραγματοποιείται εν απουσία όχι μόνο πολιτών, αλλά και εκπροσώπων φορέων, ακόμα και αυτών που υποτίθεται έχουν άμεση σχέση με την Περιφέρεια. Γεγονός που πρέπει να μας απασχολήσει.

Αρνητικό επίσης γεγονός, η αποχώρηση των περισσοτέρων αντιπεριφερειαρχών και αρχηγών παρατάξεων, που δεν είχαν την υπομονή να παραμείνουν έως το τέλος της συνεδρίασης, να ακούσουν και τους περιφερειακούς συμβούλους.

Παρ’ όλα αυτά, θα προσπαθήσω στα τρία λεπτά που έχω στη διάθεση μου, να αποδώσω περιεκτικά τις εκτιμήσεις και τις απόψεις μου για τα πεπραγμένα του περιφερειακού μας συμβουλίου, σε επίπεδο περιφέρειας και βέβαια περιφερειακής ενότητας Πιερίας, την οποία και εκπροσωπώ.

Αγαπητοί συνάδελφοι, οι απολογισμοί που παρουσίασαν ο περιφερειάρχης και κυρίως οι αντιπεριφερειάρχες, είχαν ως επί το πλείστον υπηρεσιακό χαρακτήρα. Ήταν επί της ουσίας η ετήσια καταγραφή των λειτουργικών κυρίως πράξεων που διεκπεραίωσαν οι υπηρεσίες της περιφέρειας και των περιφερειακών ενοτήτων.

Έγινε πράγματι φιλότιμη προσπάθεια από την πλευρά των υπηρεσιών αλλά και των αντιπεριφερειαρχών, κυρίως των χωρικών. οι όποιοι αυτή τη μεταβατική περίοδο εργάστηκαν ομολογουμένως υπό δύσκολες συνθήκες.

Δεν μπορώ να μη σημειώσω όμως, την έλλειψη συγκεκριμένου προσανατολισμού στα πεπραγμένα της διοίκησης. Απουσιάζει το στρατηγικό σχέδιο και η αναπτυξιακή προοπτική.

Οι διοικούντες αρκούνται στη διάγνωση και την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης, χωρίς να επιχειρούν καμία δημιουργική παρέμβαση.

Αναφέρονται στα υπάρχοντα φυσικά και επίκτητα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιφέρειας, χωρίς να αναπτύσσουν πολιτικές αξιοποίησης τους.

Αιτιολογούν την απουσία έργου, με την στενότητα διαθέσιμων πόρων, χωρίς να αξιοποιούν όμως τους διαθέσιμους πόρους του ΕΣΠΑ.

Η Αντιπεριφερειαρχης Πιερίας, αναφέρθηκε στα πλούσια πλεονεκτήματα της περιοχής, που καθιστούν την Πιερία από τις πλέον ευνοημένες ενότητες της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και της χώρας.

Η Πιερία εξακολουθεί όμως να παραμένει, κάτω από το μέσο εθνικό επίπεδο ανάπτυξης. Ο στόχος για ταχύτερη αναπτυξιακή σύγκλιση, ώστε η Πιερία να φτάσει τουλάχιστον το μέσο εθνικό επίπεδο ανάπτυξης και αυτή τη φορά δεν επετεύχθη.

Επομένως, εξακολουθεί πρώτιστο μέλημα της τοπικής μας αναπτυξιακής πολιτικής, η λειτουργία της παραγωγικής μηχανής με υψηλότερους ρυθμούς, για να καλύψει το κενό που χωρίζει τον πολίτη της Πιερίας από το μέσο Έλληνα.

Παράλληλα με την οικονομική σύγκλιση και την ανταγωνιστικότητα, η Πιερία θα πρέπει να θέσει ως σημαντικούς στόχους την κοινωνική και χωρική συνοχή.

Στόχοι οι οποίοι όχι μόνο δεν επετεύχθησαν αλλά αντίθετα απομακρύνθηκαν.

Η κοινωνική συνοχή για να επιτευχθεί χρειάζεται δράσεις που θα αποσκοπούν στην απασχόληση και τη μείωση της ανεργίας, στόχος βέβαια δύσκολος στις μέρες μας, αλλά εδώ όμως βρίσκεται η αξία του αναπτυξιακού σχεδιασμού, να προτείνει μέτρα και δράσεις, οι οποίες θα επιτρέψουν τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών και οικονομικών ομάδων στα οφέλη της ανάπτυξης.

Ταυτόχρονα, σημαντικός στόχος είναι η ενίσχυση της χωρικής συνοχής της Πιερίας, με την βελτίωση αναπτυξιακών προοπτικών του βορείου ορεινού και ημιορεινού τμήματός της. Καμία βέβαια πρωτοβουλία στην κατεύθυνση αυτή δεν σημειώθηκε.

Με δεδομένη την εξειδίκευση του νότιου τμήματος , της παραλιακής δηλαδή ζώνης, στον τουρισμό, στο βόρειο τμήμα θα πρέπει να αναπτυχθεί η γεωργία, με ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα, με εναλλακτικές μορφές καλλιεργειών, με δράσεις στον οικοτουρισμό και αγροτουρισμό.

Βασικός επίσης στόχος της αναπτυξιακής στρατηγικής της Πιερίας είναι η προστασία και αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος .

Με εξαίρεση τη διαβούλευση για το νέο Προεδρικό Διάταγμα για τον Όλυμπο, μόνο αρνητικές εξελίξεις συνέβησαν στον τομέα αυτό. Ο Όλυμπος είναι απροστάτευτος όσο ποτέ άλλοτε, η αυθαιρεσία αντί να περιοριστεί, γίνεται ανεξέλεγκτη. Οι ακτές εξακολουθούν να υφίστανται τις συνέπειες από την πλημμελή λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών. Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων παραμένει προβληματική.

Η στάση μας απέναντι στο περιβάλλον, είναι μια κρίσιμη αναπτυξιακή επιλογή. Το εξαιρετικής ποιότητας φυσικό περιβάλλον αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που διαθέτει η Πιερία.

Αρνητική επίσης εξέλιξη, με ποικίλες διαστάσεις, η πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού, να καταργήσει την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας. Ενώ τα πολλά και ακριβά διόδια στα όρια της Πιερίας, αποτελούν ανασταλτικό οικονομικό παράγοντα.

Τα παραπάνω σοβαρά ζητήματα πρέπει άμεσα να επιλυθούν.

Οι ακτές, ο Όλυμπος, τα Πιέρια, οι υγροβιότοποι, οι αρχαιολογικοί χώροι, αποτελούν το σημαντικότερο κεφάλαιο για τον τουρισμό και την οικονομία της Πιερίας. Καμία όμως σημαντική πρωτοβουλία και κανένα στρατηγικό σχέδιο δεν αναπτύχτηκε στον τομέα αυτό.

Τέλος, σημαντικός στόχος της αναπτυξιακής παρέμβασης, θα πρέπει να είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας της τοπικής οικονομίας.

Η διοργάνωση ημερίδων για το ιπποφαες και τα σαλιγκάρια είναι βέβαια χρήσιμη, όπως η έκθεση για τα τοπικά κρασιά. Άλλων όμως φορέων είναι ευθύνη και άλλη εμβέλεια προβολής απαιτείται.

Η περιφέρεια χαράζει πολιτικές, δίνει κατευθύνσεις, δημιουργεί υποδομές, προσφέρει υπηρεσίες, ενεργοποιεί παραγωγικές δυνάμεις.

Οι τοπικές επιχειρήσεις, οι συνεταιρισμοί και οι ομάδες παραγωγών, πρέπει να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα, να γίνουν ευέλικτοι, σύγχρονοι.

Τα προϊόντα της Πιερίας, μπορούν να ανταγωνιστούν τη διεθνή αγορά, με πολλαπλασιαστικές επιδράσεις στο εισόδημα και την απασχόληση. Να αποκτήσουν εξαγωγικό χαρακτήρα.

Η Πιερία χρειάζεται αναπτυξιακή ταυτότητα, χρειάζεται μια νέα αναπτυξιακή ώθηση, η ύφεση που την διακρίνει τα τελευταία χρόνια, παρά τις δύσκολες συγκυρίες, μπορεί και πρέπει να ανατραπεί.

Αυτό βέβαια είναι δύσκολο να συμβεί , αν δεν υπάρξει γενικότερη αναπτυξιακή ώθηση στο σύνολο της περιφέρειας.

Αγαπητοί συνάδελφοι, η παράταξη μας με ιδιαίτερη επιείκεια και δημιουργική κριτική, αντιμετώπισε τη διοίκηση της Περιφέρειας, καθώς από την πλευρά μου και τη διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. κατανοώντας τις δυσκολίες των καιρών.

Ο απολογισμός όμως που μας παρουσίασαν σήμερα, όχι μόνο δεν επέτυχε κανένα από τους παραπάνω στόχους, τους οποίους και οι ίδιοι εξ’ αρχής έθεσαν, ούτε καν τους προσέγγισε.

Να ευχηθούμε ο επόμενος απολογισμός, να είναι πλουσιότερος και να κινείται σε κατεύθυνση προσέγγισης τουλάχιστον αυτών των στόχων.

Θεσσαλονίκη, 5 Ιανουαρίου 2012

Καθαρισμός ακτών στις Αλυκές Κίτρους.

Δεκάδες εθελοντές βρέθηκαν στον εθελοντικό καθαρισμό που έγινε χθες Κυριακή, 8η Απριλίου, στις Αλυκές Κίτρους του Δήμου Πύδνας Κολινδρού ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με την συμμετοχή των Δήμων Πύδνας – Κολινδρού ,

Χαλκηδόνας, Αλεξάνδρειας και του Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ Δήμου Πύδνας – Κολινδρού .

Οι εθελοντές καθάρισαν το τμήμα της παραλίας από το λιμάνι των Αλυκών και μέχρι μια απόσταση ενός χιλιομέτρου μαζεύοντας τόνους πλαστικών που ασυνείδητοι επαγγελματίες μυδοκαλλιεργειτές πετάνε στην θάλλασα. Το πρόβλημα με τα πλαστικά που ξεβράζει η θάλασσα είναι μεγάλο στην περιοχή των Αλυκών και όχι μόνο, θα πρέπει η συντονισμένη δράση για καθαριότητα στην περιοχή αυτή και σε άλλες περιοχές του Εθνικού Πάρκου να συνεχιστεί!

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οικογένειες και παρέες, αλλά και ομάδες όπως η Εθελοντική Ομάδα ΚΥΨΕΛΗ της Μεθώνης, ο Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Νέας Αγαθούπολης Ν.Ο.Ν.Α.Μ.Ε, πολλοί μικροί εθελοντές του Συλλόγου Αλωνίων, εθελοντές του συλλόγου Ν. Λούση Κολινδρού καθώς και κάτοικοι του Αιγινίου, του Κίτρους, της Σφενδάμης κ.α, οι οποίοι ενίσχυσαν σημαντικά τη δράση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τα μέλη και ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Κουιμτζής Θεμιστοκλής, ο πρόεδρος του ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ Δήμου Πύδνας – Κολινδρού κ. Καλύβας Γεώργιος και οι αντιδήμαρχοι Σιανίδης Δημήτριος και Μεταλίδης Παύλος.

Η Εθελοντική Ομάδα ΚΥΨΕΛΗ της Μεθώνης, μαζί με τον αντιδήμαρχο περιβάλλοντος Σιανίδη Δημήτριο μετά τις Αλυκές Κίτρους καθάρισαν και την παραλία Μεθώνης,. Άλλο σοβαρό πρόβλημα που δημιουργούν οι ερασιτέχνες ψαράδες που μαζεύονται στην περιοχή και ψαρεύουν με τις βάρκες χωρίς να τους απασχολεί η ρύπανση που δημιουργούν, κάποιος θα πρέπει να τους το θυμίζει αν όχι το λιμενικό….

Βράβευση πασχαλινής λαμπάδας στο Αιγίνιο..

Βράβευση πασχαλινής λαμπάδας


Όμορφες, πρωτότυπες συνθέσεις φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι οι πασχαλινές λαμπάδες δημιουργήματα των μαθητών της Ε’ & Στ’ τάξης των τριών δημοτικών σχολείων του Αιγινίου,

ενθουσίασαν τον κόσμο στην έκθεση -μπαζάρ λαμπάδας που διοργάνωσε το Σωματείο των Επαγγελματιών Αιγινίου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές

Οι δώδεκα καλύτερες λαμπάδες επιλέχτηκαν από την Επιτροπή την οποία αποτελούσαν τρεις δυναμικές κυρίες του τόπου, η αντιδήμαρχος κα.Ξανθίππη Βασιλειάδη, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αιγινίου κα. Βάσω Νικολοπούλου και η διακοσμήτρια κα. Ντότση Μηντσίδου.

Τους δώδεκα δημιουργούς με τις καλύτερες λαμπάδες βραβεύσαν με επαίνους και με ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ από τα εμπορικά καταστήματα του Αιγινίου μας αξίας 40 ΕΥΡΩ η κάθε μια.

Ο Στόχος του εγχειρήματος που ήταν, να πωληθούν οι δημιουργίες των μαθητών πέτυχε πουλήθηκαν όλες και το χρηματικό ποσό που προέκυψε, αφού μεταφραστεί σε είδη πρώτης ανάγκης που θα αγοραστούν από καταστήματα της τοπικής αγοράς, θα διατεθούν με σεβασμό και αξιοπρέπεια, υπό την εποπτεία των ιερέων των δύο ενοριών του Αιγινίου σε οικογένειες που τα έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί μαθητές , γονείς και κάτοικοι του Αιγινίου καθώς και η αντιπερειφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου , ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Πολυχρονίδης, ο αντιδήμαρχος ύδρευσης και καθαριότητας κ. Κακκάνης Κωνσταντίνος και οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ Κωνσταντόπουλος Γεώργιος και Χριστογιάννης Δημήτριος.

Στα 1.000 ευρώ το ακατάσχετο για μισθούς και συντάξεις Κατασχέσεις ακινήτων για οφειλές 300 ευρώ!

ΠΛΗΡΩΝΕ Μ@&@#$ ΕΛΛΗΝΑ!

ΜΠΑΤΑΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ?

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΥΛΕ ΦΙΛΕ..

ΖΗΤΩ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ..ΖΗΤΩ..ΖΗΤΩ ΑΡΙΣΤΕ ΔΗΜΑΡΧΕ..

ΔΕΙΤΕ..

Ο γνωστός σκηνοθέτης Κώστας Φέρρης συνελήφθη την Παρασκευή στη Νέα Σμύρνη για ατομικά χρέη προς το Δημόσιο.


Ο 59χρονος σκηνοθέτης πιάστηκε στη... «δαγκάνα» της ΕΛΑΣ, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο ύψους 134.782,08 ευρώ.

ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΙΤΣΑ...

Η μεγαλύτερη ιατρική ανακάλυψη στην Ελλάδα !!!


Δυστυχώς δεν μπορούμε να το εξάγουμε* το φάρμακο στο εξωτερικό

δεν μπορεί να τους θεραπεύσει γιατί δεν έχουν αυτού του τύπου τους τυφλούς.

* εξαιρούνται ορισμένες τριτοκοσμικές χώρες

Αυτός είναι παπάς!!!!Και όποιος θεωρεί πως η Εκκλησία δεν δικαιούται να έχει πολιτικό (όχι κοματικό) λόγο, ας.......πάει να του το πει!!!!!


Οι παλιές καραβάνες στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ το ξέρουν πολύ καλά.

Όποτε μυρίζουν εκλογές, οι βουλευτικές τροπολογίες πέφτουν σαν το χαλάζι. Άσχετες με το νομοσχέδιο στο οποίο τις κολλούν . Εκπρόθεσμες στην πλειονότητά τους που σημαίνει ότι δεν πρόκειται ούτε καν να συζητηθούν. Γιατί τις καταθέτουν τότε;
Μα, για να τις δείξουν στους ψηφοφόρους τους και να τις μοιράσουν ως φέιγ βολάν. «Εγώ το καθήκον μου το έκανα. Έφερα πρόταση-ρύθμιση-τροπολογία.. Αλλά ο κακός υπουργός δεν την έκανε δεκτή» … Πού να ξέρουν οι πολίτες τις περίπλοκες λεπτομέρειες; Ντόρος να γίνεται, σταυρουλάκια να μαζεύονται… Αυτό ακριβώς έγινε τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή: Σε τέσσερα νομοσχέδια, κατατέθηκαν καμιά εκατοστή τροπολογίες. Για ζητήματα τοπικού (πελατειακού) ενδιαφέροντος ή με άρωμα κοινωνικής ευαισθησίας. Ψάρεμα… γενικώς!
Ιδού ένα άκρως ενδεικτικό ανθολόγιο:
Ρηγας (ΠΑΣΟΚ, Κυκλάδες): Να επιτραπεί… το ψάρεμα με καθετή και καλάμι στα μικρά σκάφη που μεταφέρουν τουρίστες στα νησιά!
Καντερές (Ν.Δ.), Ντ. Βρεττός - Π. Ασπραδάκης (ΠΑΣΟΚ), που εκλέγονται στο Υπόλοιπο Αττικής: Να περάσει σε τοπικό αγροτικό συνεταιρισμό αγροτεμάχιο της Ν. Μάκρης!
Φαρμάκη (ΠΑΣΟΚ, Κορινθία): Να μειωθεί στα επαρχιακά καζίνο (σ.σ.: και στου Λουτρακίου) η τιμή εισιτηρίου από 15 σε 12 ευρώ!
Κόλλιας (Ν.Δ., Κορινθία): Να μη λυθεί η συνεργασία του Δήμου Κορινθίων με το καζίνο, όπως προβλέπει ο νόμος!
Ιωαννίδης. (Ν.Δ., Β’ Θες/ νίκης… πρώην κόουτς): Να διορίζονται στην (υπό κατάργηση!) Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς οι αθλητές που διακρίνονται σε παγκόσμιους αγώνες!
Ζωίδης, Κρεμαστινός (ΠΑΣΟΚ, Δωδεκάνησα): Να καταργηθούν οι εκκρεμείς δίκες του Δημοσίου με Νομικά Πρόσωπα ή άλλους φορείς για τα ακίνητα Νοτίου Αιγαίου- μάλιστα, όσες δικαστικές αποφάσεις έχουν ήδη βγει να μην εκτελεστούν!
Πλακιωτάκης. (Ν.Δ., Λασίθι, με προσβάσεις στον ναυτιλιακό χώρο): Τα πρώην διοικητικά στελέχη του Ναυτικού Επιμελητηρίου να μπορούν να προσλαμβάνονται ως σύμβουλοι. Ο ίδιος, με άλλη τροπολογία, ζητά εξαίρεση εφαρμογής διατάξεων που αφορούν την ηλικία ορισμένης κατηγορίας πλοίων.
Πρωτόππαπας, Χαραλαμπόπουλος, Βούρος (ΠΑΣΟΚ, Β’ Αθήνας): Να χωροθετηθεί νεκροταφείο στον Υμηττό για τον Δήμο Γλυφάδας.
Βούρος (ως… ηθοποιός): Να μην ισχύσει το χαράτσι μέσω ΔΕΗ για θέατρα κινηματογράφους κάτω των 200 θέσεων.
Χαραλαμπόπουλος (ΠΑΣΟΚ, Β’ Αθήνας): Να επιτραπεί στις ζυθοποιίες να παράγουν κι άλλα ποτά πλην της μπίρας (στην περιφέρειά του στεγάζονται ζυθοποιίες)
Αποστολάκος (Ν.Δ., Λακωνία): Εκλογικό επίδομα σε αστυνομικούς λιμενικούς πυροσβέστες, από τους οποίους βρίθει η περιοχή.
Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ, Ηράκλειο): Στους ευνοϊκούς όρους εισαγωγής σε AEI- TEI πολυτέκνων, τριτέκνων κ.λπ. να προστεθεί και η ειδική κατηγορία… των πολυδύμων (από τρίδυμα και άνω).
Αυγενάκης (ΔΗΣΥ, Ηράκλειο): Να δοθεί άδεια πωλητών τυροκομικών γαλακτοκομικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές.
Ταλιαδούρος (Ν.Δ. Καρδίτσα), Παπαδόπουλος (Ν.Δ. Κοζάνη), Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ, Ηράκλειο): Να τακτοποιηθεί το επιστημονικό προσωπικό του πρώην Παιδαγωγικού Ινστιτούτου -που έχει καταργηθεί ως Οργανισμός- σε θέσεις σχολικών συμβούλων!
Αλευράς (ΠΑΣΟΚ, Α’ Αθήνας): Να εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης από το ενιαίο μισθολόγιο.
Αμμανατίδου (ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης): Να παγώσουν τα δάνεια των κτηνοτρόφων.// ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΟΔΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΑ..ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΛΙ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΑΣ..

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ-ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ 1-1

Φωτορεπορτάζ Σάκης Χασαπέτης

καθαρίσαμε την παραλία των Αλυκών Κίτρους στο πλαίσιο της 2ης Εκστρατείας Εθελοντικών Καθαρισμών του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα