PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΡΕ ΣΕΙΣ -ΓΟΥΡΝΕΣ, ΝΕΡΟ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ, ΖΩΗ ΚΛΠ ΚΛΠ - ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τι πάει καλά στην Πιερία μου; Νομίζω πως όλα πάνε καλά... Στο μυαλό κάποιων. Όχι στο μυαλό του απλού λαού... Εκεί έχει θέμα. Είδατε τις φωτιές στην Πιερία μου; Είδατε τους σεισμούς; Είδατε τις πλημμύρες; Όλα τα έχει η Μαριωρή ο φερεντζές της έλειπε. Αλήθεια σας λέω. Όλα τα είχαμε και ήρθαν κι αυτά τα δεινά στο κεφάλι μας. Άλλωστε, αν θυμάστε όσοι με παρακολουθείτε εδώ και χρόνια, λέω, πως αν στην Αθήνα το πρόβλημα είναι 10, στην Πιερία είναι 10Χ100... Κι όμως. Ποιος ασχολείται. Κι εγώ ψάχνω βοήθεια. Ψάχνω βοήθεια, από τον Δήμαρχο. Από τους Δημάρχους μου. Και οι τρεις είναι φίλοι. Και ο Σαββούλης και ο Βαγγέλας και ο Κωστάκης... Όλοι τους είναι φίλοι, αλλά... Ρε αδέρφια. Κάντε κάτι. Ναι. Κάνετε κάτι λίγα, όμως δεν φτάνουν. Δεν καταλαβαίνετε πως μας λείπουν τα μικρά; Φτάνει ρε με τα μεγάλα. ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ -ΓΟΥΡΝΕΣ, ΝΕΡΟ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΛΠ ΚΛΠ - ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ;;; Έ, ναι ρε αδέρφια. Σας αγαπώ όλους.... Όμως, κάτι δεν πάει καλά εδώ στον τόπο μου. Κι ύστερα; Περιμένω κι από την Σοφούλα μου την Μαυρίδου. Κι εκείνη το παλεύει. Αλλά... Κι ύστερα; Ά ρε Πάτερ Ημών... Ά ρε Σεβασμιώτατε Γεώργιε Α΄ της Πιερίας μου... Κι από σένα θέλω περισσότερα. Ναι. Εσύ τουλάχιστον δεν θα αλλάξεις. Θα μείνεις εκεί ισόβια, αν θέλει ο Θεός. Καλά το πας, όμως και σε σένα λέω το ίδιο. Κι άλλο ρε συ... Κι άλλα αδερφέ μου. Σε αυτόν τον πονεμένο λαό της Πιερίας. Κι άλλαααααααα

Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΚΟΣ -ΟΛΙ ΡΕΝ

O Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Γιώργος Παπαστάμκος και ο Επίτροπος Οικονομίας της Ε.Ε. κ. Όλι Ρεν, που ουσιαστικά υιοθέτησε την Ελληνική πρόταση σύστασης του Ε.Ν.Τ.

Γ. Παπαστάμκος: Στη σωστή κατεύθυνση η πρόταση για ΕΝΤ

 
Την πρόταση που είχε υποβάλει στις 17 Φεβρουαρίου για ίδρυση ΕΝΤ, επανέφερε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Παπαστάμκος, παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Επίτροπος Ολι Ρεν κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση.
O ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Παπαστάμκος
Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, η βαθύτατη δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα, αλλά και η δημοσιονομική ανισορροπία σε άλλα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ, έφεραν στην επιφάνεια την ανάγκη συγκρότησης μίας πολιτικά κατευθυνόμενης ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης.
Ο κ. Παπαστάμκος ανέφερε ότι η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών ενός κράτους μέλους της ευρωζώνης βαρύνει αναμφίβολα το ίδιο. Στο βαθμό, ωστόσο, που εντοπίζονται κερδοσκοπικά παίγνια εις βάρος του ευρώ απαιτείται συντονισμένη παρέμβαση για τη θωράκιση του κοινού νομίσματος.
Το κείμενο της ερώτησης του κ. Παπαστάμκου της 17ης Φεβρουαρίου 2010 έχει ως εξής:
«Η βαθύτατη δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα, αλλά και η δημοσιονομική ανισορροπία σε άλλα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ, εγείρουν ζήτημα στατικής-δυναμικής-αντοχής της ίδιας της κατασκευής της ΟΝΕ. Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών ενός κράτους μέλους της ευρωζώνης βαρύνει το ίδιο. Ωστόσο, η δημοσιονομική κρίση έφερε στην επιφάνεια την αναντιστοιχία μεταξύ της πλήρους και ενιαίας νομισματικής ένωσης και της ατελούς οικονομικής ένωσης της ΕΕ. Ερωτάται η Επιτροπή: Προτίθεται να προτείνει το σχεδιασμό και την καθίδρυση ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, του οποίου ο εξοπλισμός με πόρους και οι παρεμβατικές του δυνατότητες θα καλύπτουν δομικά ελλείμματα της ΟΝΕ και θα αντανακλούν μία περισσότερο τυπική και συντονισμένη ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση;»
www.naftemporiki.gr

Η ΤΖΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΟ EXODOS LIVE

Η ΞΑΝΘΙΑ "ΚΟΛΑΣΗ" ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ..."ΚΑΥΤΑ" ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, Η ΤΖΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ,
ΕΡΧΕΤΑΙ  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΟ EXODOS LIVE...

ΛΕΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΡΑΦΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ DVD..?

time out

Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί –Γονείς παιδιών με Αναπηρία

Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου προς την υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου
Θέμα: Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί –Γονείς παιδιών με Αναπηρία
Κυρία υπουργέ,
Μέχρι σήμερα και παρά τις αλλεπάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις και παρά το γεγονός, πως από την πλευρά της η Πολιτεία δείχνει να αντιλαμβάνεται, να συμμερίζεται και να κατανοεί τις εμφανείς και ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι γονείς παιδιών ΑμΕΑ δεν έχει λάβει ουσιαστική μέριμνα για την προστασία αυτών και δη εν προκειμένω για τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς γονείς με παιδιά με αναπηρία.
Ειδικότερα:

1.Νόμος 2643/98 «Μέριμνα για την απασχόληση προσώπων ειδικών κατηγοριών και άλλες διατάξεις»
2.Γνωμοδότηση 545/2006 του Ν.Σ.Κ. (30-11-2006) με θέμα «αν οι διατάξεις του 2643/98 τυγχάνουν εφαρμογής στις προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών» απεφάνθη αρνητικά.
3.Να σημειωθεί εδώ και πως σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. κρίνεται ορθό ορισμένες κοινωνικές κατηγορίες (πολύτεκνοι) να διορίζονται άμεσα και κατά προτεραιότητα στην εκπαίδευση, άλλες κοινωνικές κατηγορίες να προτάσσονται στους πίνακες αναπληρωτών (σκλήρυνση κατά πλάκας, δρεπανοκυτταρική αναιμία) και τέλος άλλες, όπως οι τρίτεκνοι να προτάσσονται σε ποσοστό 20% στις προσλήψεις αναπληρωτών ωρομισθίων σε γενική και ειδική εκπαίδευση και ΤΑΔ. Η γνωμοδότηση αυτή ήταν ανισότιμη ως προς τα ΑμΕΑ και τους γονείς παιδιών με αναπηρία.

4.Νόμος 3699/2008 για την Ειδική Αγωγή, σύμφωνα με τον οποίο οι γονείς ΑμΕΑ έχουν τη δυνατότητα να εγγράφονται στον πίνακα Β’ της Ειδικής Αγωγής (μόνο εκεί) χωρίς ουσιαστικά κανένα αντίκρισμα, αφού αρκετές ειδικότητες στον πίνακα αποτελούν διακοσμητικό στοιχείο δεδομένου ότι δεν απορροφούνται ως αναπληρωτές σχεδόν ποτέ.

Κυρία υπουργέ,
Ο Νομοθέτης αναγνωρίζει ως μια ευπαθή κοινωνική κατηγορία τους γονείς παιδιών με Αναπηρία, τους εγγράφει στον πίνακα Β’ της Ειδικής Αγωγής αλλά δεν τους αναγνωρίζει τόσο «ευπαθή κοινωνική κατηγορία» όσο τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους.

Οι γονείς αυτοί οφείλουν διαρκή και ειδική μέριμνα και περίθαλψη για τα παιδιά τους, που ισοβίως χρειάζονται την συμπαράσταση και στήριξη των γονέων τους.
Με δεδομένα τα στοιχεία των οικονομικών απαιτήσεων, του ψυχικού και σωματικού μόχθου των γονέων και την εκ των πραγμάτων αδυναμία τους να διεκδικήσουν ισότιμα εργασία λόγω των ειδικών συνθηκών,
Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:
-Προτίθεται να εφαρμόσει τα όσα προβλέπει η παρ. 3 του άρθρου 6 του Ν.3255/2004 (Αρ.ΦΕΚ 138-Τεύχος Α’), προκειμένου οι γονείς παιδιών με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω να διορίζονται σε θέσεις Εκπαιδευτικών των κλάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Γ. Κουκοδήμος

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης συναδέλφου Νομαρχιακής Συμβούλου Αλεξάνδρας Καραφυλλίδου – Μαυρομμάτη.


Ο Πρόεδρος

Νίκος Βουλγαράκης

Οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ
Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της πολύτιμης συνεργάτιδος και φίλης Νομαρχιακής Συμβούλου Αλέκας Καραφυλλίδου – Μαυρομμάτη.

Η Αλέκα διακρίθηκε στη ζωή, στην τοπική κοινωνία της Πιερίας κερδίζοντας την αγάπη των συμπολιτών της.

Η συμβολή της στα κοινά και στον συνάνθρωπό της υπήρξε καθοριστική, είτε ως Νομαρχιακή Σύμβουλος, είτε ως Αντινομάρχης, είτε μέσα από κοινωνικούς φορείς, όπου αγωνίστηκε μέχρι την τελευταία στιγμή για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Πιερίας.

Θα παραμείνει στη μνήμη όλων μας για την εργατικότητα της και την ανιδιοτέλεια με την οποία υπηρέτησε τις ιδέες της και τις αρχές της.

Ο Νομάρχης Πιερίας

Γιώργος Παπαστεργίου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΣΑΤ

Εποικοδομητική συνεργασία είχε σήμερα στα γραφεία του ΠΣΑΤ με αντιπροσωπεία του ΔΣ. ο βουλευτής και Πρόεδρος της ΟΚΕ Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, ολυμπιονίκης Κώστας Κουκοδήμος.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν η θέση, ο ρόλος και τα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες αθλητικούς συντάκτες, αλλά και θέματα που αφορούν γενικότερα τον αθλητισμό, όπως τα κίνητρα για την ανάπτυξή του, η βία και το ντόπινγκ στον αθλητισμό κ.α.
Ο κ. Κουκοδήμος εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στο θεσμικό ρόλο του ΠΣΑΤ και στην ανάγκη να στηρίζεται το έργο και η αποστολή των αθλητικών συντακτών, ως εγγυητών της εύρυθμης λειτουργίας και προβολής του αθλητισμού. Επίσης αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες που πρόκειται να πάρει στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής ευθύνης που έχει αναλάβει.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Παύλος Γερακάρης επισήμανε την ανάγκη στενότερης συνεργασίας με τον πολιτικό κόσμο, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα σοβαρά και επείγοντα προβλήματα που απασχολούν τον αθλητισμό και ιδιαίτερα τη νεολαία. Επίσης υπογράμμισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητικοί  συντάκτες στα γήπεδα, όσο και σε ζητήματα απασχόλησης στα ΜΜΕ.
Ο ΠΣΑΤ προσκλήθηκε να συναντηθεί σε εύλογο χρόνο με τα μέλη της ΟΚΕ Αθλητισμού της Ν.Δ.
Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο Β΄αντιπρόεδρος Αντώνης Αντωνόπουλος, ο Ταμίας Τάσος Αντωνίνης, ο Ειδικός Γραμματέας Γιάννης Μαμουζέλος και ο Κοσμήτορας; Νίκος Γιαννόπουλος.