PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

O ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΣΤΗ "ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ" ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΘΩΜΑΪΔΗ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΜΕ ΠΙΕΡΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.....
Του Γιάννη Αμοιρίδη του οφείλουμε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ, διότι ΤΑ ...ΧΩΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΝΗ....

ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σε μια συνεδρίαση με 60 (!!!) θέματα υποχρεώθηκε το Δημοτικό συμβούλιο Αιγινίου την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου λόγω του ότι όλα αυτά αφέθηκαν μέχρι την τελευταία στιγμή που έληγε το περιθώριο που έδινε ο νόμος για να παρθούν αποφάσεις (Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου).
Έτσι και παρά το ότι η συνεδρίαση διήρκεσε πεντέμισι ώρες και έληξε μετά τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα πολλά θέματα συζητήθηκαν υπό πίεση του χρόνου.
Πρώτο συζητήθηκε ένα θέμα που εντάχθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, αιφνιδιαστικά, πιθανόν για να αποφευχθούν αντιδράσεις και αφορούσε την πρόταση του Δήμου για συγχώνευση σχολικών μονάδων στην Βόρεια Πιερία. Η εισήγηση όμως, που έγινε γνωστή την προηγούμενη της συνεδρίασης, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και την προσέλευση γονέων και εκπαιδευτικών στο δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν, σε περίπτωση αποφάσεων που θα θεωρούσαν ότι τους έθιγαν.
Η εισήγηση του Δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Χλεμέ ήταν μια πολιτική κατά βάση πρόταση, που προσπαθούσε να κρατήσει ισορροπίες και σε κάποιες περιπτώσεις διακριτικά, όσο μπορούσε, να ευνοήσει ( η εισήγηση είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.bpieria.gr) Δεν έγινε καμία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τελικά μετά από τις διαμαρτυρίες το Δ.Σ. αποφάσισε «νίπτοντας τας χείρας του» να προτείνει την παραμονή των σχολικών μονάδων ως έχουν, εγκρίνοντας δηλαδή εν έτει 2011 την ύπαρξη μονοθέσιων και διθέσιων σχολείων που είναι αποδειγμένο ότι δεν μπορούν να προσφέρουν την προβλεπόμενη εκπαίδευση στα παιδιά.
Αποφασίστηκε ομόφωνα η διάλυση της ΔΕΥΑ.ΑΙ μετά από εισήγηση του Λογιστή (!!) της εταιρείας ο οποίος παρουσίασε οικονομικά στοιχεία των τελευταίων ετών από όπου προέκυπτε ότι η εταιρεία κάθε χρόνο είναι ελλειμματική χωρίς όμως να διευκρινίζεται ότι οι περισσότεροι υπάλληλοί της ενώ μισθοδοτούνται από αυτήν, εργάζονται για τον Δήμο, καθώς και ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρεών της είναι προς τον Δήμο (που χρησιμοποιούσε όμως του εργάτες της δωρεάν) και όχι προς τρίτους. Παρουσίασε επίσης και ένα ποσό ΦΠΑ που πλήρωσαν οι δημότες αποκρύπτοντας ότι ως επιχείρηση εξέπιπτε ολόκληρο το ΦΠΑ που πλήρωσε με διάφορες δαπάνες το οποίο δεν θα εξέπιπτε ως Δημοτική υπηρεσία.
Πιστεύουμε πως θα έπρεπε να γίνει μια σοβαρή μελέτη που να εξετάζει την λειτουργία της επιχείρησης στο σύνολο του Δήμου από όπου θα προέκυπταν θετικά και αρνητικά της κάθε περίπτωσης. Δεν είναι τυχαίο που ο Δήμος Κατερίνης διατήρησε τη ΔΕΥΑΚ. Θα έπρεπε επίσης να προηγηθεί διαβούλευση με τους φορείς και το σημαντικότερο θα έπρεπε να υπάρχει απόφαση τουλάχιστον της δημοτικής κοινότητας Αιγινίου.
Αποφασίστηκε η εκπόνηση μελέτης για επέκταση της εμποροπανήγυρης Αιγινίου με την προσάρτηση μικρού χώρου προς τα βόρεια.
Εγκρίθηκε η μελέτη του έργου κατασκευή Δημοτικής αίθουσας εκδηλώσεων εστίασης στο Δημοτικό αθλητικό κέντρο Κολινδρού προϋπολογισμού 399.000 ευρώ.
Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η πρόσληψη 20 εργατών με 2μηνη σύμβαση για την κάλυψη έκτακτων αναγκών. Η αντιπολίτευση καταψήφισε την πρόταση ζητώντας οι προσλήψεις να προγραμματίζονται και να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.
Αποφασίστηκε η συνένωση των Νομικών προσώπων του Δήμου σε ένα Νομικό πρόσωπο ως εξής:
Τα νομικά πρόσωπα: Πνευματικό κέντρο Κολινδρού
Λαογραφικό Μουσείο Κολινδρού
Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγινίου
Δημοτική Βιβλιοθήκη Κολινδρού
Δημοτική Βιβλιοθήκη Καταχά
Δημοτικό Γυμναστήριο Αιγινίου
Δημοτικό Γυμναστήριο Κολινδρού
Παιδικός Σταθμός Αιγινίου
Παιδικός Σταθμός Κολινδρού
ΚΑΠΗ Αιγινίου
ΚΑΠΗ Κολινδρού
Το νέο νομικό πρόσωπο θα δραστηριοποιείται στους τομείς του πολιτισμού αθλητισμού και του περιβάλλοντος της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, θα έχει προσωπικό 12 άτομα (οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς) το Δ.Σ. του θα είναι 11μελές και θα έχει έδρα τον Κολινδρό.
Συνενώνονται οι κοινωφελείς επιχειρήσεις του Δήμου σε μια με όνομα κοινωφελής επιχείρηση δήμου Πύδνας – Κολινδρού με 9μελές συμβούλιο και έδρα τον Κολινδρό. Στην επιχείρηση εντάσσονται η Μουσική σχολή, η φιλαρμονική, το βοήθεια στο σπίτι και το ΚΔΑΠ. Στην πρόταση Λαγδάρη η έδρα τουλάχιστον του ενός εκ των δύο να πάει στο Μακρύγιαλο ο Δήμαρχος επικαλέστηκε ότι η έδρα ορίζεται στον Κολινδρό γιατί μόνο εκεί (!!) βρίσκονται υπάλληλοι που να μπορούν να υποστηρίξουν τη λειτουργία τους.
Ενοποιήθηκαν οι σχολικές επιτροπές Α’ βάθμιας και Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης.
Ορίστηκαν αντιπρόσωποι του Δήμου στην Πιερική αναπτυξιακή ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Ορίστηκαν αντιπρόσωποι στον Σύνδεσμο ύδρευσης ο Δήμαρχος ο Δ.Σ. Κακάνης και ο Β. Λαγδάρης.
Αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος για την παραμονή των υπηρεσιών ΙΚΑ και ΔΟΥ στο Αιγίνιο χωρίς όμως να ορισθεί το περιεχόμενό του αφού η Δημοτική αρχή δε φρόντισε να έχει συγκεκριμένη πρόταση ψηφίσματος.
Εγκρίθηκαν ομόφωνα και χωρίς συζήτηση λόγω της μεγάλης πίεσης χρόνου 36 οικονομικοί απολογισμοί σχολικών επιτροπών και νομικών προσώπων. Μόνο ο Δ.Σ. Α. Ανδρικόπουλος από την αντιπολίτευση σημείωσε ότι σε σχολική επιτροπή υπήρχε πολύ μεγάλος λογαριασμός τηλεφωνικών τελών κάτι που θα πρέπει να ελεγχθεί., καθώς και ότι εμφανίστηκε μεγάλη κατανάλωση 109.000 € από το αποθεματικό του Δημ. παιδικού σταθμού Κολινδρού.
Συγκροτήθηκε Δημοτική Επιτροπή διαβούλευσης όπως ορίζει ο νόμος με συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και πολιτών. Και αυτή η απόφαση πάρθηκε βιαστικά και χωρίς να οριστούν πριν ποιοι θα είναι οι δημότες που θα συμμετέχουν.
Αποφασίστηκε η αγορά από το Δήμο επιβατικού αυτοκινήτου μέχρι 1400 cc όπως προβλέπει ο νόμος για τις μετακινήσεις του Δημάρχου. Εδώ μάλιστα συνέβη το παράδοξο Δ.Σ. της αντιπολίτευσης να προτρέπει τον δήμαρχο σε αγορά αυτοκινήτου μεγαλύτερου κυβισμού.
Γενικά παρουσιάστηκε για μια ακόμη φορά έλλειψη προετοιμασίας, προχειρότητα και βιασύνη, παρότι συζητήθηκαν και πάρθηκαν αποφάσεις για πολύ σημαντικά θέματα. Ο ορισμός της έδρας στο νομικό πρόσωπο και στην κοινωφελή επιχείρηση, δυστυχώς εκτιμούμε πως υποτάχθηκε σε μια λογική ικανοποίησης τοπικισμών που δεν θα έπρεπε να ακολουθείται. Είναι αστεία η δικαιολογία ότι δεν μπορεί να οριστεί έδρα οπουδήποτε αλλού γιατί οι μόνοι υπάλληλοι που μπορούν να υποστηρίξουν τη λειτουργία τους είναι στον Κολινδρό. Από την άλλη και η μείζων αντιπολίτευση δεν έπεισε ότι έχει επεξεργασμένες θέσεις, δικαιολογημένα μερικές φορές όπου δεν υπήρχαν ξεκάθαρες εισηγήσεις (ή δεν υπήρχαν καθόλου εισηγήσεις), ψήφισε και αποφάσεις που έδειχνε να μην συμφωνεί και γενικά δεν υπηρέτησε στο βαθμό που θα έπρεπε τον αντιπολιτευτικό θεσμικό ρόλο της.

Αιγίνιο 11 – 03 – 2011
Για την Παράταξη
Α. Νταγλιούδης
Χρ. Πρασκίδης
Χρ. Μπίτσης

Διάλεξη για τη «Διατροφή και Υγεία» με ομιλήτρια την Παθολόγο Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου-Γρίβα


Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαρτίου η διάλεξη της κυρίας Αλεξάνδρας Ευθυμιάδου – Γρίβα, ιατρού παθολόγου που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Την εκδήλωση διοργάνωσε η οικολογική ομάδα «Μητέρα Γη» που δραστηριοποιείται στην Πιερία.

Ο Δημάρχος Πύδνας- Κολινδρού προς τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης

Θεωρούμε ότι για εκπαιδευτικούς και οικονομικούς λόγους η συνένωση του ΓΕΛ Κολινδρού με αυτό του Αιγινίου είναι ιδιαίτερα επιζήμια για τους μαθητές, σε σχέση με το υποτιθέμενο οικονομικό όφελος.

Το ετήσιο λειτουργικό κόστος του ΓΕΛ Κολινδρού (Θέρμανση, Ρεύμα, Τηλέφωνο) είναι 7.500,00€.

Ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού ανταποκρινόμενος στην ανάγκη εξορθολογισμού των δαπανών και ανάδειξη πολιτικών φιλικών προς το περιβάλλον έχει ήδη δρομολογήσει την μελέτη εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στο σχολικό συγκρότημα (συνολικά 1000 τμ), που μεταφράζεται σε δυναμικότητα παραγωγής 110 kw/χρόνο (τιμή μονάδας 0,55) με ετήσιο όφελος 60000 ευρώ.

Επίσης, ο δήμος προχωρά σε αναβάθμιση του δημοτικού τηλεφωνικού κέντρου που θα δώσει τη δυνατότητα σύνδεσης των σχολείων και άλλων υπηρεσιών του με το δίκτυο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», εκμηδενίζοντας το τηλεπικοινωνιακό κόστος
και αναβαθμίζοντας το επίπεδο παρεχομένων υπηρεσιών.

Επιπλέον, η ποιότητα της κτηριακής υποδομής του ΓΕΛ Κολινδρού είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Έχει πλήρεις και άρτιες εγκαταστάσεις (Γυμναστήριο, Γήπεδα μπάσκετ, τέννις, βόλλευ, στίβο). Φιλοξενεί μία από τις βιβλιοθήκες του προγράμματος «Ναυσικά» με 6200 τόμους και επιπρόσθετα υπάρχει η βιβλιοθήκη του σχολείου με σπάνιους τόμους από το 1920.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η δυναμική του πληθυσμού του σχολείου είναι ανοδική, με 20% αύξηση τα τελευταία 5 χρόνια.

Η συνένωση θα απαιτήσει τη μεταφορά 80 μαθητών από 4 τοπικά διαμερίσματα της δημοτικής κοινότητας Κολινδρού (Ρυάκια, Παλιάμπελα, Καστανιά, Κολινδρός) που συνολικά θα ξεπερνά τη μισή ώρα για κάθε μετακίνηση. Λόγω του ορεινού της περιοχής και του υπάρχοντος οδικού δικτύου, η καθημερινή μεταφορά των μαθητών καθίσταται επικίνδυνη. Το κόστος της μετακίνησης αυτής είναι επίσης πάρα πολύ μεγάλο.

Το υπάρχον κτήριο του ΓΕΛ Αιγινίου καλύπτει οριακά τις εκπαιδευτικές ανάγκες των υπαρχόντων μαθητών σε αυτό. Μάλιστα, χρησιμοποιείται ήδη και αίθουσα του Γυμνασίου για τις ανάγκες του εργαστηρίου Φυσικοχημείας, ενώ η αίθουσα πληροφορικής γειτονεύει με τον καυστήρα. Η συνένωση των σχολείων θα δημιουργήσει τη ανάγκη επέκτασης του υπάρχοντος κτηρίου του ΓΕΛ Αιγινίου κατά 30%. Το κόστος επέκτασης ή προσθήκης σε παλιό κτήριο είναι τεράστιο και έξω από τις δυνατότητες του δήμου.

Συνολικά συνεπώς, η προτεινόμενη συγχώνευση είναι οικονομικά ασύμφορη για το δήμο μας και ενάντια σε κάθε έννοια εξορθολογισμού δαπανών και βέλτιστης χρήσης πόρων.

Ο Δήμαρχος

Ευάγγελος Γ. Πολύζος

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ο σύλλογος καθηγητών του Γενικού Λυκείου Κολινδρού, μετά την ανακοίνωση για τη συγχώνευση του Γενικού Λυκείου Κολινδρού με το Γενικό Λύκειο Αιγινίου υπό την κοινή ονομασία Γενικό Λύκειο Αιγινίου αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί έντονα και να εισηγηθεί σε όλες τις δημοτικές και εκπαιδευτικές αρχές την μια και μοναδική πρότασή του, που είναι να παραμείνουν τα σχολεία ως έχουν και να μη γίνει καμία απολύτως μεταβολή. Επικαλούμαστε προς τούτο σειρά λογικών επιχειρημάτων:

Η συγχώνευση θα είχε ως αποτέλεσμα τη χειροτέρευση των συνθηκών της μαθησιακής διαδικασίας εξίσου στο μαθητικό δυναμικό και των δύο έως τώρα σχολικών μονάδων, γεγονός που βρίσκεται σε αντίθεση με τις διακηρύξεις του Υπουργείου ότι οι συγχωνεύσεις γίνονται προς όφελος του μαθητή, με κριτήρια πρωτίστως παιδαγωγικά. Η υλοποίηση μιας τέτοιας αναιτιολόγητης απόφασης ισοδυναμεί με οπισθοδρόμηση καθώς ισοδυναμεί με:
Αύξηση του μαθητικού δυναμικού κάθε τάξης στο μέγιστο επιτρεπτό όριο (30 μαθητές ανά τάξη) σε βάρος της ποιότητας του μαθήματος, κάτι που θα κλονίσει την παιδαγωγική σχέση μαθητών και διδασκόντων
Το κτιριακό συγκρότημα του Αιγινίου δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη ενσωμάτωση των μαθητών στο νέο σχολικό περιβάλλον ελλείψει επαρκούς αριθμού αιθουσών
Η γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού, οι χιλιομετρικές αποστάσεις και η ιδιομορφία του οδικού δικτύου λόγω της υψομετρικής διαφοράς καθιστούν δυσχερείς τις μαζικές μετακινήσεις κυρίως τους χειμερινούς μήνες αφού θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών και διαταράσσουν πολλαπλώς τη μαθησιακή διαδικασία και τον οικογενειακό προγραμματισμό. Συγκεκριμένα, οι δρόμοι που συνδέουν τα χωριά (Κολινδρός, Ρυάκια, Καστανιά, Παλιάμπελα) αυτά μεταξύ τους αλλά και με την έδρα του δήμου (Αιγίνιο), είναι επικίνδυνοι, με πολλές στροφές και κακή χάραξη, οι δε αποστάσεις είναι μεγάλες. Επιπλέον για μεγάλο χρονικό διάστημα επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες (βροχές, ομίχλες, χιόνια και παγετός) που σε συνδυασμό με την κακή κατάσταση των δρόμων αυτών, επιδεινώνουν το πρόβλημα και αυξάνουν τον κίνδυνο για τα παιδιά.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα παιδιά αυτά θα αναγκαστούν να αλλάξουν τις καθημερινές τους συνήθειες αφού θα ξεκινούν από το σπίτι τους στις 7 το πρωί και θα επιστρέφουν στις 3.30 το μεσημέρι διαλυμένα και κουρασμένα από την πολύωρη αναμονή
Το κλείσιμο του σχολείου θα έχει ως συνέπεια και τη φυγή-μετανάστευση και των κατοίκων-γονέων των παιδιών, οι οποίοι στο σύνολό τους είναι νέοι και έχουν επενδύσει στην περιοχή έχοντας ως δεδομένο το κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που πρόσφερε η πολιτεία, στα πλαίσια μιας προσδοκώμενης αποκέντρωσης, με όλες τις βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης στον τόπο διαμονής των παιδιών και των κατοίκων κάτι που τώρα ανατρέπεται
Για τους παραπάνω λόγους ο σύλλογος διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Κολινδρού πιστεύει ότι μια ενέργεια συγχώνευσης των σχολικών μονάδων του δήμου μας, θα είναι σε αντίθετη κατεύθυνση με το πνεύμα της αναβάθμισης της ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης και για το λόγο αυτό δηλώνουμε απερίφραστα και υπεύθυνα την αντίθεσή μας σε μια τέτοια αρνητική εξέλιξη.

‘‘Ιστορία των Κρουστών,,




Το συγκρότημα κρουστών "Κρουστωδία" και το εργαστήρι κρουστών Αιγινίου παρουσίασαν το Σάββατο 12 Μαρτίου 2011 την ‘‘Ιστορία των Κρουστών’’ στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου Μεθώνης ένα μουσικό πρόγραμμα που συνδύαζε ευρηματικά την γέννηση και την τέχνη της μουσικής από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι σήμερα.

Δωρεάν μαστογραφία για τις γυναίκες της πόλης


Κινητή μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στο Δημοτικό Ιατρείο του Πάρκου Κατερίνης από 21 έως 24 Μαρτίου, για δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο

Μια ακόμη πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κατερίνης, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς του για τη δημιουργία ενός δικτύου αποτελεσματικών υπηρεσιών φροντίδας και κοινωνικής υποστήριξης των δημοτών μας.

Μετά από πρόσκληση του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής, υπερσύγχρονη κινητή μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Ιατρείου στο Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης από 21 έως 24 Μαρτίου 2011, δίνοντας τη δυνατότητα στις γυναίκες της Κατερίνης να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο.
Είναι γεγονός πως ως η Προληπτική Ιατρική και Αγωγή Υγείας έχουν γίνει ο στρατηγικός στόχος των Δημοτικών Ιατρείων και όλες οι δράσεις κατευθύνονται πλέον στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών.
Ειδικά για τον καρκίνο του μαστού, θα πρέπει να τονιστεί πως στη χώρα μας το ποσοστό των γυναικών στις οποίες ο καρκίνος ανιχνεύθηκε σε πρώιμο στάδιο στο πλαίσιο κάποιου προληπτικού ελέγχου είναι σημαντικά μικρότερο από τα αντίστοιχα άλλων ανεπτυγμένων χωρών. Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους που καθιστούν την ισότιμη πρόσβαση όλων των γυναικών σε μαστογραφικά κέντρα μία δύσκολη υπόθεση.
Πρέπει να τονιστεί πως ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στην Ελλάδα υπολογίζεται σε 4.500.
Για να βοηθηθούν οι γυναίκες στην ελληνική ύπαιθρο που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία μετά από μία γενναία χορηγία και συνεχή υποστήριξη της εταιρείας καλλυντικών AVON κατασκεύασε και εξόπλισε με σύγχρονα μηχανήματα μία κινητή μονάδα μαστογράφου. Η μονάδα αυτή περιοδεύει σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.
Αξιοποιώντας αυτή την ευκαιρία, ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής καλεί τις γυναίκες της Κατερίνης από 21 έως 24 Μαρτίου 2011 για δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο.
Οι προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο είναι:
-Εξετάζονται γυναίκες ηλικίας από 40 έως 70 ετών.
-Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
-Να μην έχουν ιστορικό καρκίνο μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
-Επίσης δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη (Δημόσιο, ΔΕΚΟ) για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά. Για τους λόγους αυτούς, κρίνεται απαραίτητη η προσκόμιση του εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας και του βιβλιαρίου ασθενείας την ημέρα της εξέτασης.
Για ραντεβού οι ενδιαφερόμενες δημότισσες μπορούν να καλούν στο: 23513-50518 begin_of_the_skype_highlighting 23513-50518 ή να επισκέπτονται το γραφείο του Οργανισμού ,στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Δυναμική Πιερική εκπροσώπηση



Με τέσσερις δυναμικές επιχειρήσεις στον τομέα των τροφίμων η εκπροσώπηση της Πιερίας.

Μεσούσης της οικονομικής κρίσης οι Πιερικές επιχειρήσεις έδωσαν το βροντερό τους παρών στην μεγαλύτερη και σπουδαιότερη έκθεση τροφίμων και ποτών της χώρας μας, την 21η ΔΕΤΡΟΠ , που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ HELLEXPO στην Θεσσαλονίκη, από 11 έως 14 Μαρτίου 2011, μαζί με δυο άλλες συνδιοργανώσεις την BIOLOGICA και την OENOS και τις οποίες επισκέφτηκαν χιλιάδες κόσμου, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός των πολύ καλών καιρικών συνθηκών που επεκράτησαν καθ όλη την διάρκεια της ΔΕΤΡΟΠ.

Τέσσερις επιχειρήσεις από την Πιερία είχαν τα σταντ τους στο περίπτερο 13 και πραγματοποίησαν δυναμική εμφάνιση-εκπροσώπηση. Ειδικότερα: με ένα μεγάλο και φιλόξενο χώρο 70 τετραγωνικών μέτρων, τα «ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΕΞΟΧΗΣ-ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ» παρουσίασαν στους χιλιάδες επισκέπτες την τεράστια γκάμα των επώνυμων ποιοτικών προϊόντων, ενώ πραγματοποιήθηκαν εμπορικές συμφωνίες για νέες συνεργασίες σε ακόμη περισσότερα σημεία της επικράτειας. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Μάκης Αμβροσιάδης και ο Δ/ντής Παραγωγής κ. Χρήστος Τζώτζος, αντίστοιχα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την συμμετοχή στην ΔΕΤΡΟΠ και αναφέρθηκαν για τους στόχους του 2011, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον πήχη των απαιτήσεων.
Η εταιρία «ΟΜΗΡΟΣ ΑΕ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ» δια της υπεύθυνης εισαγωγών-εξαγωγών κ. Θεοδώρας Δρακοπούλου και του ιδιοκτήτη της κ. Τάκη Πασιόπουλου μίλησαν για μια χρήσιμη και ωφέλιμη παρουσία στην Έκθεση, που στόχο είχε την περαιτέρω διεύρυνση των εμπορικών συναλλαγών με νέους πελάτες, κάτι που επετεύχθη.
Ο συντοπίτης μας επιχειρηματίας κ. Γιώργος Μεταξάς, με τα επώνυμα κατεψυγμένα ζυμαρικά προϊόντα του «PASTA METAXA» και τους συνεργάτες του, με επικεφαλής τον σεφ του κ. Τάσο Παπουλίδη δεν προλάβαιναν να παρασκευάζουν και να διαθέτουν στους επισκέπτες τα πρωτότυπα και πολύ νόστιμα τους είδη, που έγιναν ανάρπαστα.
Σε προσεγμένο σημείο του περιπτέρου 13, ο συντοπίτης μας επιχειρηματίας κ. Σάκης Γεροβασιλείου, με τον υιό του Γιώργο και τους συνεργάτες του, υποδέχονταν τους επισκέπτες και τους πρότειναν τις εκπληκτικές ποικιλίες των προϊόντων «ΑΛΦΑ ΓΕΥΣΗ ΣΑΛΑΤΕΣ», έχοντας έτσι την ευκαιρία να διευρύνει ακόμη περισσότερο το πελατολόγιό του που συνεχίζει να προτιμάει τα ποιοτικά προϊόντα του.
Εν κατακλείδι, θα λέγαμε πως η ΔΕΤΡΟΠ στοχεύει καθαρά στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ποιοτικών προϊόντων της χώρας μας και η υψηλή επισκεψιμότητα της Έκθεσης αποζημιώνει κατά τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τους συμμετέχοντες φορείς του εμπορίου, της παραγωγής και της μεταποίησης.

Έτοιμο το τεχνικό πρόγραμμα του Δ.Δίου-Ολύμπου


Ολοκληρώθηκε η σύνταξη του τεχνικού προγράμματος τρέχοντος έτους του δήμου Δίου-Ολύμπου, με στόχο την τελική του διαμόρφωση από το δημοτικό συμβούλιο και την ψήφισή του στις 21 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δ.Σ. Στη συνέχεια, αναμένεται η κατάρτιση του προϋπολογισμού για το έτος 2011.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τεχνικά έργα του δήμου Δίου-Ολύμπου Δημήτρης Μυλωνέρος, παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που υφίστανται, έγιναν προσπάθειες ώστε δια του τεχνικού προγράμματος και ακολούθως δια του προϋπολογισμού να ιεραρχηθούν οι ανάγκες του νέου δήμου και να προωθηθούν τα πλέον αναγκαία έργα στην περιοχή.

Δήλωσε επίσης ότι καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια ώστε η σύνταξη αυτού του τεχνικού προγράμματος να μην είναι μια συνήθης έκθεση ιδεών, όπως συνέβαινε σε κάποιους δήμους κατά το παρελθόν, αλλά να αποτυπώνει την οικονομική πραγματικότητα που υπάρχει σήμερα στον Δ.Δίου-Ολύμπου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Δ. ΜΥΛΩΝΕΡΟΥ

«Αυτό το τεχνικό πρόγραμμα φροντίσαμε να αποτυπώνει τη δική μας βούληση σε σχέση με τις οικονομικές δυνατότητες του δήμου, δυνατότητες που υπάρχουν μέσα σ’ αυτή την πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα αλλά και για τον δήμο Δίου-Ολύμπου», σημείωσε ο κ. Μυλωνέρος.

Και πρόσθεσε: «Αντιμετωπίζουμε μια τρομερά δύσκολη χρονιά, με μια πολιτεία να οφείλει χρήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση και με τον δήμο μας να αντιμετωπίζει ήδη κύματα εργολάβων και προμηθευτών που καθημερινά έρχονται στο δημαρχείο, απαιτούν οφειλόμενα χρήματα παρελθόντων ετών ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, τα διεκδικούν αυτά τα χρήματα με κάθε τρόπο και προχωρούν σε κατασχέσεις.

Σ’ αυτή, λοιπόν, τη συγκυρία ο δήμαρχός μας, ο Γιώργος Παπαθανασίου, μαζί με εμένα και με όλους τους άλλους συνεργάτες του, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντεπεξέλθουμε στα προβλήματα, για να εξυπηρετήσουμε τους δημότες.

Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε μια κάποιου είδους οικονομική, κοινωνική, τουριστική, πολιτιστική και εκπαιδευτική ανάπτυξη, να προστατέψουμε το περιβάλλον, να δώσουμε λύσεις όπου είναι δυνατόν σύμφωνα με τις οικονομικές μας δυνατότητες.

Και το τεχνικό πρόγραμμα που θα θέσουμε προς συζήτηση, διαμόρφωση και ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο, κινείται στην κατεύθυνση αυτή», δήλωσε ο κ. Μυλωνέρος.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΟ Δ.Σ. ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σύνταξη του τεχνικού προγράμματος έτους 2011 έγινε αφού πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στις δημοτικές ενότητες Ανατολικού Ολύμπου και Δίου. Στις συναντήσεις αυτές συμμετείχαν επίσης δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι αλλά και σύμβουλοι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων. Επιπλέον, ελήφθησαν υπόψη και οι προτάσεις της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου.

Όλες οι προτάσεις έγιναν αντικείμενο μιας πρώτης επεξεργασίας και στις 21/3/2011 θα τεθούν προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Δίου-Ολύμπου με στόχο, μετά από διάλογο, να διαμορφωθούν οι τελικές προτάσεις και να τεθούν προς έγκριση από τους δημοτικούς συμβούλους, την ίδια μέρα στο Δ.Σ.

Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έδρα της Π.Ε. Πιερίας

Στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (στην αίθουσα συνεδριάσεων) συνεδριάζει την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 και ώρα 14:00 η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απαρτίζεται από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, από τους τρεις θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, Οικονομικών Διονύσιο Ψωμιάδη, Ανάπτυξης Ευθύμιο Φωτόπουλο και Αγροτικής Οικονομίας Δημήτριο Ευθυμιάδη, από τους επτά χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες, Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα, Σερρών Ιωάννη Μωϋσιάδη, Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο, Ημαθίας Κωνσταντίνο Καραπαναγιωτίδη, Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη και Κιλκίς Χρήστο Γκουντενούδη, καθώς και από τον Γενικό Γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής Δημήτριο Λευκόπουλο.

Mουσικό αφιέρωμα στον Κατερινιώτη συνθέτη Βασίλη Δέλλιο


Σε μία κατάμεστη αίθουσα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το βράδυ του Σαββάτου, στo Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, μουσικό αφιέρωμα στον Κατερινιώτη συνθέτη Βασίλη Δέλλιο. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο «Ανοιξιάτικες Μουσικές Ημέρες».

Η συναυλία εστίασε στον Κατερινιώτη μουσικό και συνθέτη, που έχει στο ενεργητικό του ένα πλούσιο και μεγάλου εύρους έργο: συνθετικό, εκπαιδευτικό. Στο αφιέρωμα το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει τις μεγάλες και πιο γνωστές από το έργο του δημιουργικές στιγμές.

Κάτω από το παρατεταμένο ζεστό χειροκρότημα των φίλων της μουσικής, παρουσιάστηκαν έργα του συνθέτη από τη Μικτή και Νεανική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου, την πιανίστα Χριστίνα Δέλλιου, τους καθηγητές του ΔΩΚ, Χρήστο Τασχουνίδη(βιολί), Γιάννη Αδαμίδη(πιάνο – διεύθυνση χορωδιών).

Χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Αλέξανδρος Γιουμίδης, ο οποίος μίλησε με κολακευτικά λόγια για το έργο του Βασίλη Δέλλιου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θεσμό «των Ανοιξιάτικων Μουσικών Ημερών»:«Με το συγκινητικό αυτό αφιέρωμα στον Κατερινιώτη μουσικοσυνθέτη συνεχίζονται οι δραστηριότητες του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, που στόχο έχουν να παρουσιάσουν σημαντικούς δημιουργούς, αλλά και να αναδείξουν τη μουσική ως τέχνη, που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στον καθημερινό μας πολιτισμό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μια καλαίσθητη έκδοση με θέμα τον «ΟΛΥΜΠΟ» απένειμε στον Δημιουργό ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης (ο οποίος μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη), «σε ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της πολυετούς προσφοράς στην μουσική παιδεία του τόπου μας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι : «ο Βασίλης Δέλλιος με τη μοναδική του γνώση και προσφορά αποτελεί μοχλό ανάδειξης και των πολιτισμικών κοιτασμάτων του Δήμου Κατερίνης».

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης εκπρόσωπος του βουλευτή Πιερίας κου Παπαγεωργίου, η Δημοτική Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Δ.Ω.Κ. Βικτώρια Σιτζόγλου –Παπατολίκα κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Ενδοϋπηρεσιακό σεμινάριο για την εφαρμογή του Προγράμματος «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» στην Π.Ε. Πιερίας


Ενδοϋπηρεσιακό σεμινάριο με στόχο την ενημέρωση και επιμόρφωση των υπαλλήλων ενόψει της εφαρμογής του Προγράμματος «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» σε όλες τις Διευθύνσεις, τα Τμήματα και τα Γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι ο συντονισμός των ενεργειών των μελών της Ομάδας Διοίκησης Έργου (Ο.Δ.Ε.), για τη ρύθμιση των τεχνικών λεπτομερειών της ανάρτησης διοικητικών πράξεων στο δικτυακό τόπο των οικείων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, την παρακολούθηση της σωστής λειτουργίας του τόπου στον οποίο λαμβάνει χώρα η κεντρική ανάρτηση, η δημιουργία και τήρηση κεντρικού αρχείου καθώς επίσης και η διαβίβαση στον ιστοχώρο του Εθνικού Τυπογραφείου όλων των αναγκαίων στοιχείων για την ανάρτηση των σχετικών πράξεων. Βασικό ζητούμενο της εφαρμογής του προγράμματος «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» είναι η τήρηση του αρχείου να γίνεται με τρόπο προσιτό σε κάθε ενδιαφερόμενο και με όλα τα αναγκαία τεχνικά, διαδικαστικά και οργανωτικά μέσα ώστε να εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα, ιχνηλασιμότητα, ακεραιότητα και διαθεσιμότητα των κειμένων που αναρτώνται

Η Αντιπεριφέρεια Πιερίας υπέρμαχος της συνέχισης της λειτουργίας των Εργοστασίων Παραγωγής Ελληνικής Ζάχαρης

Ο νομός Πιερίας όπως και οι περισσότεροι νομοί της κεντρικής και βόρειας Ελλάδος οφείλουν ένα μέρος της αγροτικής οικονομικής τους ανάπτυξης στην τευτλοκαλλιέργεια. Η Αντιπεριφέρεια Πιερίας δε θα μπορούσε να είναι απούσα στον αγώνα που δίνουν οι τευτλοκαλλιεργητές μας.

· Για να ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΖΑΧΑΡΟΤΕΥΤΛΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ.

· Για να ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Η ΠΟΣΟΣΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ.

Οι τευτλοπαραγωγοί μας μπορούν όχι μονό 145.000 στρέμματα, αλλά και όλη την ποσόστωση, σαν χώρα που είναι 240.000 στρέμματα να καλλιεργήσουν σαν Ολοκληρωμένη Διαχείριση. Το ζητούμενο είναι ή σωστή κοστολογημένη τιμή της παραγωγικής διαδικασίας της παραγωγής των τεύτλων, με το σχετικό προγραμματισμό της αντίστοιχης απόδοσης προς όφελος των παραγωγών.

Η τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζεται τώρα δεν οδηγεί μόνο στην συρρίκνωση του εισοδήματός των τευτλοπαραγωγών αλλά και στην απαξίωση της καλλιέργειας που θα οδήγησει στο κλείσιμο των εργοστασίων παραγωγής ζάχαρης. Η πρόθεση της κυβέρνησης να πουλήσει ή και να κλείσει τα εργοστάσια παραγωγής της ζάχαρης, καταφέρνει ένα συντριπτικό πλήγμα στους αγρότες και ταυτόχρονα πλήττει συντριπτικά και τη δυνατότητα της χώρας μας να έχει αυτάρκεια στην παραγωγή της ζάχαρης και να μην κάνει εισαγωγές.

Είμαστε αντίθετοι σε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Η τευτλοκαλλιέργεια έχει μέλλον. Η ζάχαρη είναι ένα προϊόν υψηλής ενεργειακής αξίας και κατέχει σημαντική θέση στην διατροφική μας αλυσίδα. Ειδικά όλοι αναγνωρίζουν την υψηλή ποιοτική αξία που έχει η Ελληνική ζάχαρη. Σε μία εποχή που το ζητούμενο είναι η αγροτική ανάπτυξη μέσα από την αγροδιατροφική και την καινοτομία η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο τόσο στην παραγωγή ενός σημαντικού προϊόντος, της ζάχαρης όσο και της παραγωγής βιοαιθανόλης.

Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης είναι ένα εθνικό μεταποιητικό κεφάλαιο που με τις σωστές στρατηγικές επιλογές τόσο στη διαχείριση όσο και στη διοίκηση, μπορεί να είναι βιώσιμη και επικερδής.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου