PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΤΕΤ -Α-ΤΕΤ

ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
κ. ΟΥΣΟΥΡΤΖΟΓΛΟΥ
ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ...
ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ
ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΕΥΓΕΝΙΟ...!

ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ,
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ
ΣΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΑΗΔΗΜΗΤΡΙΝΩΝ...
ΦΟΒΕΡΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ, ΜΑΓΕΨΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ...ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ -ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΕΟΙ-  ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ!!!!!!
ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ...

Παναθηναϊκός: Ολοκληρώνεται του Φερνάντες

Την Τετάρτη το απόγευμα θα ολοκληρωθεί για τον Παναθηναϊκό η δεύτερη μεταγραφή του φέτος το καλοκαίρι, αυτή του τερματοφύλακα Ντάνιελ Φερνάντες.Ο νεαρός Πορτογάλος θα περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη νέα του ομάδα και αργότερα θα ανακοινωθεί και επίσημα.«Είναι ένα όνειρο που, αν όλα πάνε καλά, θα γίνει πραγματικότητα για εμένα. Όσο υπερβολικό και αν φαίνεται... Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος σε όλη την Αθήνα», δήλωσε στην εφημερίδα Πράσινη.
Ο Φερνάντες στον Καναδά από Πορτογάλους γονείς. Αγωνίστηκε από το 2003 μέχρι και το 2008 στον ΠΑΟΚ, μετά πήγε στη γερμανική Μπόχουν, ενώ την περσινή σεζόν υπεράσπισε την εστία του Ηρακλη.

Ιμια: Από πού κι ως πού "αμφισβητούμενα";

Διάβασα ότι στο βιβλίο της Γ’ γυμνασίου με τίτλο «Νεώτερη και Σύγχρονη Ιστορία» οι συγγραφείς Ευ. Λούβη και Δημ. Ξιφαράς υποστηρίζουν τα εξής: «Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Υμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)». Η αναφορά αυτή είναι εντελώς λανθασμένη. Τα απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα αλλά και τα αρχεία της Ιταλίας αποδεικνύουν ότι και οι βραχονησίδες ανήκουν στην Ελλάδα. Είναι ανεπίτρεπτο λοιπόν να παρουσιάζονται τέτοιες θέσεις και μάλιστα για πρόσφατες πτυχές της ελληνικής ιστορίας...

Μιχάλης Ιγνατίου στο ΕΘΝΟΣ



: http://taxalia.blogspot.com/

Καλά ε, ή είμαστε λαός για τα μπάζα ή έχουμε πολιτικούς για τα μπάζα.


Αν σε άλλες εποχές συνέβαιναν αυτά που συμβαίνουν σήμερα στο Αιγαίο, θα είχε γίνει ήδη πόλεμος. Σήμερα τι γίνεται;

Ποιος από τους παλιότερους δεν θυμάται τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού, τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, παρότρυνε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να βυθίσει....

το ερευνητικό σκάφος που ήθελαν να βγάλουν τότε οι τούρκοι για έρευνες στο Αιγαίο.

Ποιος αλήθεια δεν θυμάται ότι επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό και πάλι τον Ανδρέα Παπανδρέου, Ελλάδα και Τουρκία έφθασαν στο χείλος του πολέμου, όταν οι τούρκοι ήθελαν να βγάλουν και πάλι το ερευνητικό σκάφος «Σισμίκ» για να κάνει έρευνες στο Αιγαίο. Οι παλιότεροι θα θυμούνται τις ηρωϊκές εκείνες στιγμές όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου κλείστηκε στο θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και είχε διατάξει τη βύθιση του τουρκικού πλοίου με μόνη την έξοδό του από τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Όλα τότε κρεμάστηκαν από μία κλωστή. Οι τούρκοι τελικά έκαναν πίσω και η Ελλάδα κέρδισε, εκτός από την υπερηφάνεια της και πάνω από δύο δεκαετίες ησυχίας από την τουρκική πλευρά.

Μετά την απομάκρυνση του Ανδρέα Παπανδρέου από την πρωθυπουργία της χώρας, οι τούρκοι αποθρασύνθηκαν και πάλι. Αρχικά δοκίμασαν την αποφασιστικότητα και τη γενναιότητα της κυβέρνησης Σημίτη με τα Ίμια, κατορθώνοντας να κερδίσουν τη δημιουργία γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο. Στη συνέχεια, με συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου δοκίμασαν τις πολιτικές ικανότητες και αντοχές τόσο των κυβερνήσεων Σημίτη, όσο και των κυβερνήσεων Καραμανλή.

Τώρα όμως, επί κυβερνήσεως υιού Παπανδρέου, τα πράγματα τείνουν να ξεφύγουν πέρα από κάθε έλεγχο. Εκτός από τις καθημερινές παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας, επιδίδονται σχεδόν καθημερινά σε καταπάτηση και των θαλάσσιων κυριαρχικών μας δικαιωμάτων επί της υφαλοκρηπίδας μας στο Αιγαίο. Και επειδή ο λαός μας λέει «δώσε θάρρος στο χωριάτη και θα ανέβει στο κρεβάτι», πολύ φοβόμαστε ότι, αν δεν υπάρξει άμεση αντίδραση, τα πράγματα θα εκτραχυνθούν και τότε ο πόλεμος ή οι εθνικές παραχωρήσεις θα είναι γεγονότα αναπόφευκτα.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η πολιτική ελίτ του τόπου στρουθοκαμηλίζει, παριστάνοντας ότι δεν βλέπει τον κίνδυνο που έρχεται.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η άρχουσα τάξη της χώρας με τα ΜΜΕ που διαθέτει, κρατάει το λαό στο σκοτάδι και δεν τον ενημερώνει, αλλά η όλη προσπάθεια τόσο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας όσο και της άρχουσας τάξης είναι να γονατίσουν το λαό για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση και να διασωθούν οι ίδιοι και πάνω απ' όλα να διασωθεί το πολιτικό σύστημα που τους εκτρέφει.

Εμείς πάντως διαβλέπουμε ότι η Τουρκία, διαπιστώνοντας την ανεκτικότητα της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, θα κλιμακώσει τη δράση της τόσο στο Αιγαίο όσο και στη Θράκη και τότε θα είναι αργά και οι ευθύνες τεράστιες.



Πηγή: http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/07/blog-post_8225.html


http://taxalia.blogspot.com/

http://taxalia.blogspot.com/2010/07/blog-post_8814.html "Εύγε" στο Δήμο Κατερίνης για τα αδέσποτα. Στη Θεσσαλονίκη τι κάνουμε;

"Εύγε" στο Δήμο Κατερίνης για τα αδέσποτα.
 Στη Θεσσαλονίκη τι κάνουμε;




Εύσημα στην προσπάθεια του Δήμου Κατερίνης για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων
ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΗΝΩΝΑ ΣΑΤΡΑΖΕΜΗ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ PETER KAHR
Τα εύσημα στο Δήμο Κατερίνης, για τις ουσιαστικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στον τομέα της φροντίδας των αδέσποτων ζώων, απένειμε ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου του Τιρόλο της Αυστρίας, που βρίσκεται αυτό το διάστημα στην πόλη μας.
Ο κ. PETER KAHR, επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης, το Δημαρχείο Κατερίνης και συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Δημάρχου και πρόεδρο της Ολυμπιακής Αναπτυξιακής (υπεύθυνης για τη λειτουργία του Δημοτικού Κυνοκομείου) κ. Ζήνωνα Σατραζέμη, με τον οποίο και συζήτησαν θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η Διοίκηση του Σωματείου «Ελπίδα και Στοργή» με επικεφαλής της πρόεδρο κα Μαρία Χάρλαν.
Ο κ. Κahr συνεχάρη προσωπικά τον κ. Σατραζέμη για τα σπουδαία αποτελέσματα που είχε η κοινή προσπάθεια Δήμου -Φιλοζωικού Σωματείου, αποτελέσματα ορατά όπως τόνισε, αφού ο προαναφερθείς επισκέπτεται την Κατερίνη κάθε χρόνο την τελευταία πενταετία και παρακολουθεί το ζήτημα από κοντά.
Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί μια άριστη σχέση συνεργασίας με το φιλοζωικό σωματείο "Ελπίδα και Στοργή" , μέσω του οποίου περισσότερα από 40 αδέσποτα ζώα που φιλοξενούνταν στο Κυνοκομείο, «υιοθετήθηκαν» από Αυστριακούς φιλόζωους.
Ο κ. Σατραζέμης ανέλυσε τις δράσεις που αναλαμβάνει η Δημοτική Αρχή με σκοπό την άμβλυνση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, την προστασία και περίθαλψη των τετράποδων που εγκαταλείπονται και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη λειτουργία του νέου Δημοτικού Κυνοκομείου που πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα, καθιστώντας την Κατερίνη μία από τις ελάχιστες πόλεις στην Ελλάδα που διαθέτουν ένα από τα πιο σύγχρονα κυνοκομεία, με πλήρως εξοπλισμένη κτηνιατρική μονάδα και εξειδικευμένο προσωπικό.
«Το έργο αυτό αποτελεί επένδυση για την δημοτική αρχή και ταυτόχρονα γεμίζει με πολλές προσδοκίες τους ζωόφιλους της περιοχής, οι οποίοι επιθυμούν για τα αδέσποτα ακόμα καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Το νέο κυνοκομείο θα διαθέτει όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται σε χώρους διαμονής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και σίτισης των ζώων, αποθηκευτικούς, βοηθητικούς και χώρους γραφείων, ενώ θα αποτελέσει πρότυπη εγκατάσταση φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων» δήλωσε ο κ. Σατραζέμης.
Ολοκληρώνοντας, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να κρατήσουν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με σκοπό τη συνεργασία στον τομέα αυτό , πάντα με τη στήριξη και αρωγή του Ζωοφιλικού Σωματείου «Ελπίδα και Στοργή», που έχει να επιδείξει ένα σημαντικό έργο τόσο στον τομέα της προστασίας των αδέσποτων ζώων, όσο και υλοποιώντας μια διαρκή εκστρατεία ενημέρωσης για το θέμα της εγκατάλειψης, ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.



 http://taxalia.blogspot.com/

ΠΟΙΟΣ..?

ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ
ΕΠΙΝΕ ΤΟ ΠΟΤΟ ΤΟΥ ΜΕ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
ΣΤΟ LITOCHORO PALACE...?

Η επωνυμία δεν επιβάλλεται δια νόμου.

Η επωνυμία δεν επιβάλλεται δια νόμου. Σε αντίθεση βέβαια με


την επώνυμη βουλευτική ασυλία...Κάθε τι το επώνυμο είναι λοιπόν

και ηθικό; Τι γίνεται στην περίπτωση που ο επώνυμος είναι ανήθικος;

Στις επώνυμες φυλλάδες της πόλης και της χώρας δε γίνεται λογοκρισία;

Οι πολιτικοποιημένοι εκδότες δεν χειραγωγούν συνειδήσεις;

Οι αναγνώστες άραγε δεν έχουν την κρίση τους για να επιλέξουν τι

διαβάζουν και τι όχι;

Οι ίδιοι αυτό ανώνυμοι αναγνώστες δεν γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια και

ανώνυμοι ψηφοφόροι;



Επώνυμα: Τριανταφυλλίδης Φ. Παναγιώτης

Βελτίωση και αποκατάσταση του δρόμου Κατερίνης – Παραλίας

Υπεγράφη από το Νομάρχη Πιερίας η εργολαβική σύμβαση για τη βελτίωση και αποκατάσταση του δρόμου Περίστασης – Καλλιθέας - Παραλίας








Στη βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας και κυκλοφορίας των οχημάτων στο δρόμο Κατερίνης – Παραλίας προχωρά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, μετά την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης του έργου από το Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου.



Το έργο, προϋπολογισμού 400.000€, περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου στο τμήμα Περίστασης – Παραλίας, σε μία από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές του νομού όπου, ιδιαίτερα κατά τη θερινή τουριστική περίοδο, ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι μεγάλος.



Σύμφωνα με τη μελέτη θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης των φθαρμένων ασφαλτικών στρώσεων και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας, εργασίες μόρφωσης και διάνοιξης τμημάτων τάφρου κατά μήκος της οδού και εργασίες οδόστρωσης και ανακατασκευής του οδοστρώματος, όπου κρίνεται απαραίτητο από τις τεχνικές υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας. Επίσης, σε όλο το φάσμα των εργασιών αποκατάστασης της οδού, θα γίνουν εργασίες φρεζαρίσματος στα τμήματα όπου χρειάζεται.



Πρόκειται για ένα ακόμη έργο οδοποιίας που αναλαμβάνει να υλοποιήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης των οδικών υποδομών αλλά και της συνεχούς προσπάθειας βελτίωσης της τουριστικής εικόνας του νομού Πιερίας.

Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κ.Κουκοδήμου




Προς: Την υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης





Κύρια Υπουργέ,

Από 1 Ιουνίου 2010 οι ασφαλισμένοι όλων των ταμείων ταλαιπωρούνται πηγαίνοντας στα ελάχιστα κέντρα θεώρησης συνταγών που υπάρχουν σήμερα για τη θεώρηση συνταγών η αξία των οποίων ξεπερνά τα 150 ευρώ.

Σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 32 του νόμου 3846 (ΦΕΚ 66 Α’/11-5-2010) …. «συνταγές φαρμάκων ασφαλισμένων ασφαλιστικών οργανισμών, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 150 ευρώ, δεν εκτελούνται από τον φαρμακοποιό, εφόσον δεν είναι θεωρημένες από το αρμόδιο όργανο του φορέα. Συνταγές που δεν έχουν θεώρηση, σύμφωνα με τα ανωτέρω, στερούν το δικαίωμα είσπραξης της αξίας τους από τον ασφαλιστικό οργανισμό.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πιερίας θεωρεί ότι ο παραπάνω νόμος δεν μπορεί να έχει πρακτική εφαρμογή αφού,

1.Στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) δεν υπάρχει ελεγκτής ιατρός

2.Στον ΟΓΑ υπάρχει ένας ελεγκτής ιατρός ο οποίος είναι επιφορτισμένος με πολλαπλά καθήκοντα και δεν μπορεί να βρίσκεται καθημερινά στο γραφείο του για να θεωρεί τις συνταγές.

3.Στον ΥΠΑΔ (Δημόσιο) ο ελεγκτής ιατρός μπορεί να θεωρεί μόνο δυο φορές την εβδομάδα.

4.Δεν είναι δυνατόν συνταγές που εκδίδονται τις απογευματινές ώρες όπως επίσης τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες να θεωρούνται πριν να εκτελεστούν.

Διερωτάται κανείς αν έχει το δικαίωμα η πολιτεία με τη θέσπιση νόμων να βάζει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών. Θα έπρεπε πριν νομοθετήσει να είχε δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις που θα επέτρεπαν την εφαρμογή των νόμων. Αυτό για να συμβεί θα πρέπει στο κάθε ασφαλιστικό ταμείο να υπάρχει ελεγκτής ιατρός όλο το 24ωρο, διότι συνταγές ιατρών δεν εκδίδονται μόνον κατά τις εργάσιμες ώρες των δημοσίων υπηρεσιών αλλά καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Ο Σύλλογος Φαρμακοποιών Πιερίας τονίζει με επιστολή του πως αν δεν βρεθεί τρόπος να τακτοποιηθεί το θέμα της θεώρησης των συνταγών δεν θα μπορούν να εκτελέσουν καμία συνταγή η αξία της οποίας ξεπερνά τα 150 ευρώ και την ευθύνη θα πρέπει να αναλάβει η ίδια η πολιτεία.



Ερωτάται η Αρμόδια Υπουργός

-Προτίθεται να προχωρήσει σε στελέχωση των αρμοδίων υπηρεσιών ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη των ασφαλισμένων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία;

2.Προτίθεται να δημιουργήσει επιπλέον κέντρα θεώρησης για κάλυψη σε 24ωρη βάση των ασφαλισμένων;



Ο Ερωτών Βουλευτής

Κωνσταντίνος Κουκοδήμος

Στη Σκιά του Ολύμπου με τον Δημήτρη Π. Κεραηλίδη

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

  ΓΝΩΡΙΣΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΤΟΝ ΙΓΝΑΤΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗ ΟΠΟΥ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ …ΤΡΕΧΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΚΑΘΩΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΟΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ. ΠΑΝ …ΑΞΙΟΤΑΤΟ ΤΕΚΝΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΟΥ και ΠΙΕΡΙΕΥΣ …ΤΕΡΑΣΤΙΩΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ!

  • Έλα Αλέκοοοοοο
  • Για σήμερα ρε συ φίλε κι αδερφέ μου θα σου μιλήσω για ….ΚΑΛΟ!
  • ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΔΙΟΜΟΡΦΗ ΕΝΝΟΙΑ – ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΔΙ ΕΣΕ, ΑΛΕΚΟ Μ!
  • Επίσης ότι είναι ΚΑΛΟ δι εμέ δεν σημαίνει και πως μου κάνει και …ΚΑΛΟ!
  • Για παράδειγμα, μου αρέσει το ουίσκι και δι εμέ είναι το ποτό μου και είναι ΚΑΛΟ δι εμέ!
  • Αλλά δεν είναι καλό διότι μου κάνει ΚΑΚΟ!
  • ΆΡΑ;
  • Τι άρα ρε συ Αλέκο;
  • Ά μιάς κι ο λόγος περί καλού, ήρθε η ώρα να πω και ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ για τον ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΙΓΝΑΤΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗ, τον φίλο κι αδερφό, εν Χριστώ!
  • ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΟΠΟΥ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ …ΤΡΕΧΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!
  • ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΟΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.
  • ΠΑΝ …ΑΞΙΟΤΑΤΟ ΤΕΚΝΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΟΥ και ΠΙΕΡΙΕΥΣ …ΤΕΡΑΣΤΙΩΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ!
  • Εκεί λοιπόν ο Πατέρας Ιγνάτιος επιτελεί έργο….
  • Και τολμώ και κάτι.
  • Ο ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!
  • Κι ας είναι κι απ την …ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ!
  • Ξέρω πως εκεί πρεσβεύει το ΚΑΛΟ και ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΝ ΟΧΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ …ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ, ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΤΑ!
  • Ιγνάτιε με αγάπη αδελφική σου αφιερώνω το γράμμα του παιδιού αυτού…
  • ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ – ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΨΥΧΗ!
  • Έκθεση από μαθητή του δημοτικού
  • με θέμα: «Τι να ζητήσω από το Θεό».
  • «Θεέ μου, απόψε σου ζητάω κάτι που το θέλω πάρα πολύ. Θέλω να με κάνεις τηλεόραση! Θέλω να πάρω τη θέση της τηλεόρασης που είναι στο σπίτι μου. Να έχω το δικό μου χώρο. Να έχω την οικογένειά μου γύρω από εμένα. Να με παίρνουν στα σοβαρά όταν μιλάω. Θέλω να  είμαι το κέντρο της  προσοχής και να με ακούνε οι άλλοι χωρίς  διακοπές ή ερωτήσεις. Θέλω να έχω την ίδια φροντίδα που έχει ? τηλεόραση όταν δεν λειτουργεί. Όταν είμαι τηλεόραση, θα’χω την παρέα του πατέρα μου όταν έρχεται σπίτι από τη δουλειά, ακόμα κι αν είναι κουρασμένος. Και  θέλω τη μαμά μου να με θέλει όταν είναι λυπημένη και στενοχωρημένη, αντί να με αγνοεί… Θέλω τ’αδέλφια μου να μαλώνουν για το ποιος θα περνάει ώρες μαζί μου. Θέλω να νοιώθω ότι  η οικογένειά μου αφήνει τα πάντα στην άκρη, πότε – πότε, μόνο για να περάσει λίγο χρόνο με μένα. Και το τελευταίο, κάνε με έτσι ώστε να τους κάνω όλους ευτυχισμένους και χαρούμενους.
  • Θεέ μου, δε ζητάω πολλά. Θέλω μόνο να γίνω σα μια τηλεόραση!».
  • ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΤΕΡΑ ΙΓΝΑΤΙΕ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ…
  • ΜΠΡΑΒΟ ΜΙΚΡΕ!!!
  • Ευτυχείτε…
  • Και το πάρτι συνεχίζεται… τι συνεχίζεται, το πάρτι έχει μετατραπεί σε όργιο!
  • ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ!
  • ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΡΕ ΒΟΔΙΑ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ...ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΌΛΥΜΠΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ!!!
  • ΑΕΡΑΑΑΑΑΑ

http://www.enimerosi-aggelies.gr/

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ Η ΙΣΟΤΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ..
ΜΠΡΑΒΟ ΣΜΑΡΩ

Αίρεται το απόρρητο

Την άρση του απορρήτου τόσο για τους διαχειριστές όσο και για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του blog Troktiko έχουν ζητήσει οι αρχές, που κρίνουν ότι θα συλλέξουν πολύτιμες πληροφορίες. Θα ζητηθούν και καταθέσεις. Άρση απορρήτου και στο κινητό του Σωκράτη Γκιόλια...


*** ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ..?

Καυγάς κορυφής για "Φούφουτους"

Ανέβηκαν οι τόνοι χθες στη κυβερνητική σύσκεψη που έγινε για τον τρόπο παρακολούθησης της εφαρμογής του Μνημονίου.




Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου επικαλούμενος την από τον νόμο ευθύνη που έχει ως υπουργός Οικονομικών για την τήρηση του Μνημονίου δήλωσε ότι θα πρέπει να συμμετέχει κι αυτός ή ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης στις συσκέψεις της τρόικας με τον κάθε υπουργό για να έχει άμεση εικόνα της πορείας του.



Στο άκουσμα των παραπάνω αντέδρασαν οι παριστάμενοι υπουργοί και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διερωτώμενοι για ποιο λόγο είναι απαραίτητη η παρουσία του εφόσον θα είναι παρόντες οι ίδιοι στις συσκέψεις. Μάλιστα πολλοί διαμαρτυρήθηκαν λέγοντας πως αυτό που ζητάει ακυρώνει το ρόλο τους.



Ερωτηθείς από τον Θ.Πάγκαλο γιατί θα πρέπει να τρέχει πίσω από την τρόικα σε κάθε σύσκεψη, ο Γ. Παπακωνσταντίνου απάντησε δεν θέλει να μαθαίνει από τρίτους οτιδήποτε συμφωνείται επειδή έχει εκείνος την ευθύνη του Μνημονίου.



Έτσι, για να μην υπάρχουν τριβές αποφάσισαν να γίνονται ενημερωτικές διυπουργικές συσκέψεις για την εφαρμογή του Μνημονίου κατά υπουργείο στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον κ. Παπακωνσταντίνου



Μάλιστα, όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, ο Θ. Πάγκαλος καταφέρθηκε με έντονο τρόπο, αποκαλώντας τους εκπροσώπους της τρόικας φον Φούφουτους λέγοντας πως "δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η οποιαδήποτε προσπάθειά τους να συνδιοικήσουν τη χώρα και να συμπεριφέρονται σαν μικροί πρωθυπουργοί, γιατί είναι απλοί υπάλληλοι, ενώ η τήρηση του Μνημονίου είναι δουλειά της κυβέρνησης".



Η σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου, ενώ διαπιστώθηκε ότι παρουσιάζει καθυστερήσεις μεταξύ άλλων στους τομείς των φορολογικών εσόδων, των ασφαλιστικών εισφορών και των αποκρατικοποιήσεων.

http://www.news247.gr/

ΣΤΟ FACEBOOK, Katerini

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ?

ΛΕΥΤΕΡΗ....


ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΦΛΙΤΖΑΝΙ...?

ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΦΕ....

Ολυμπιακός: Έκλεισε στα 17 εκ. ο Ριέρα

17 εκατομμύρια ευρώ θα ξοδέψει συνολικά ο Ολυμπιακός προκειμένου να φέρει τον Άλμπερτ Ριέρα στον Πειραιά στην πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Επισκέψεις της Βουλευτού Πιερίας κα Μαρίας Μίχου στους Διοικητές του Νοσοκομείου Κατερίνης και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου


Με τους Διοικητές του Νοσοκομείου Κατερίνης κ.Στέργιο Φαρμάκη και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου κ.Μανόλη Κοσμαδάκη, συναντήθηκε η Βουλευτής Πιερίας ΠΑΣΟΚ κα Μαρία Μίχου.

Οι επισκέψεις έγιναν στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων που πραγματοποιεί η Βουλευτής με φορείς και οργανισμούς της Πιερίας.

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Στη συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης κ.Στέργιο Φαρμάκη συζητήθηκαν κυρίως θέματα που αφορούσαν στη μεταφορά του νοσοκομείου Κατερίνης στις νέες εγκαταστάσεις.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Φαρμάκης, ενημέρωσε τη Βουλευτή για τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλονται για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Διοικητή για τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί σε ότι αφορά την μετεγκατάσταση του Νοσοκομείου στο νέο χώρο, ώστε αυτή να γίνει ομαλά και με την απαραίτητη στελέχωση.
Από την πλευρά της η κα Μίχου αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελείται, για το οποίο όπως είπε θα πρέπει να συνδράμουν όλοι, για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΤΡΑΣ ΟΛΥΜΠΟΥ
Στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων, η κα Μίχου επισκέφτηκε επίσης τον Διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου κ. Μανώλη Κοσμαδάκη.

Η κα Μίχου συζήτησε με τον κ.Κοσμαδάκη και με τον Υποδιοικητή του Νοσοκομείου κ. Δημήτρη Τζήκα, ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του Οργανισμού, καθώς επίσης και τα μελλοντικά σχέδια της Διοίκησης.



Η κα Μίχου



Η Βουλευτής αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας, για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Το σχετικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί μέσα στην εβδομάδα, ενώ όπως τόνισε η κα Μίχου η Υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό, πρέπει να παρέχεται σε όλους ισότιμα, και είναι στις προτεραιότητες της σημερινής κυβέρνησης.



«Ο στόχος είναι διπλός, να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, και να εξελιχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας ώστε να καλύψει τις απαιτήσεις των πολιτών» επεσήμανε η κα Μίχου, και πρόθεσε πως τα τελευταία 6 χρόνια είχαμε το παράδοξο να αυξάνονται οι δαπάνες στη Δημόσια Υγεία και να υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες.



Όπως ανέφερε, οι βασικοί άξονες για την αναβάθμιση του συστήματος Υγείας, για σωστή παροχή των υπηρεσιών, θα πρέπει να είναι αφενός η στελέχωση με επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και αφετέρου η ικανοποιητική αμοιβή των ανθρώπων που το υπηρετούν.



Ο κ. Κοσμαδάκης



Από την πλευρά του ο Διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου κ.Κοσμαδάκης, ζήτησε την υποστήριξη της κας Μίχου στις προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, αλλά και για τις ενέργειες που προγραμματίζει η Διοίκηση το επόμενο διάστημα.



«Είμαστε τρεις μήνες εδώ και διαπιστώσαμε απίθανα πράγματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κοσμαδάκης και πρόσθεσε πως στόχος είναι να δείξουν ένα άλλο πρόσωπο και αυτό θα γίνει με συγκεκριμένα μέτρα που θα ληφθούν. Από τους πρώτους στόχους που τέθηκαν ήταν όπως είπε ο Διοικητής, ο περιορισμός των δαπανών, ενώ στον προγραμματισμό της Διοίκησης είναι να διεκδικήσει τους χώρους του παλιού νοσοκομείου όταν αυτό μεταφερθεί. Στη διεκδίκηση αυτή ο κ. Κοσμαδάκης ζήτησε την υποστήριξη της κα Μίχου.

Συναυλία με τη "Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης" στον Κολινδρό

Θ. Σολοποτιάς: "μέσω του αντιστασιακού ήθους του Μίκη Θεοδωράκη, εκφράζουμε την ειρηνική μας αντίδραση στα τεκτενόμενα"


Μέσα σ' ένα φιλικό και ευχάριστο καλοκαιρινό περιβάλλον πραγματοποιήθηκε σε συνέντευξη τύπου η παρουσίαση της συναυλίας της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο Κολινδρού.

Η Συνέντευξη Τύπου είχε μια ξεχωριστή σύνθεση μιας και οι συμμετέχοντες συνδύαζαν με τις ιδιότητές τους Πολιτισμό και Εξαγωγικό προσανατολισμό. Κατά τη διάρκειά της, καθένας εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για το Μίκη Θεοδωράκη προσθέτοντας τη δική τους ερμηνεία.

Αντιδράσεις και διαξιφισμοί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΠΑΡΑΛΙΑΣ


Εν μέσω αντιδράσεων και έντονων διαξιφισμών πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παραλίας, καθώς αφενός δε εγκρίθηκε ο ισολογισμός του Δήμου για το 2008, αφετέρου και το δεύτερο μέρος που αφορούσε τη συνεδρίαση με σειρά θεμάτων δεν έγινε τελικά.


Το Δημοτικό Συμβούλιο Παραλίας δεν ενέκρινε τον ισολογισμό του Δήμου για το 2008, καθώς αντιπολίτευση και δημοτικοί σύμβουλοι τον καταψήφισαν. Μάλιστα την ώρα της ψηφοφορίας από την αίθουσα απουσίαζαν δύο δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού της πλειοψηφίας, αν και ήταν παρόντες στο συμβούλιο, οι κύριοι Μπέγκος και Φωτόπουλος, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Αντιδημάρχου Γιώργου Ραβδίδη, ο οποίος ψήφισε θετικά.
ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η οποία έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας, υπήρξαν εντάσεις, διαξιφισμοί, αλλά και χαρακτηρισμοί μεταξύ του Δημάρχου και Συμβούλων της αντιπολίτευσης. Αιτία ήταν τα οικονομικά του Δήμου Παραλίας και ιδιαίτερα τα χρήματα από τις εκποιήσεις ακινήτων της Παραλίας.

Ο Δήμαρχος Παραλίας κ. Γιώργος Κεραμιδιώτης, ανέφερε ότι η οικονομική κατάσταση του δήμου είναι πολύ καλή και τα όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση δεν είναι αλήθεια. "Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε", τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Κώστας Άλμπάνης απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο του είπε ότι ψεύδεται καθώς όπως υποστήριξε προμηθευτές του δήμου τον σταματούν στο δρόμο και τον ρωτάνε πότε θα πληρωθούν.

Η καταγγελία που έκανε ο κ. Αλμπάνης ότι ο Δήμαρχος πληρώνει εργάτες με "μαύρα" χρήματα, χαρακτηρίζοντας τον ως "σύγχρονο δουλέμπορο" εξόργισε τον κ. Κεραμιδιώτη ο οποίος είπε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά του κ. Αλμπάνη.
Τον ισολογισμό καταψήφισε και ο κ. Βαγγέλης Κήπου, ο οποίος ζητούσε από τον ορκωτό λογιστή να ενημερωθεί πότε ο Δήμος εισέπραξε τα χρήματα από την εκποίηση οικοπέδου στην Παραλία που έγινε τον Ιούνιο του 2008. Αρνητική ήταν και η ψήφος του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Σίμου Συμεών, ο οποίος είπε πως καταψηφίζει τον ισολογισμό διότι διαφωνούσε από την αρχή με τις εκποιήσεις δημοτικών εκτάσεων.

ΟΙ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Παραλίας για ακόμη μία φορά ασχολήθηκε με τα χρήματα από την εκποίηση συγκεκριμένου δημοτικού οικοπέδου στην Παραλία. Η δημοπρασία έγινε τον Ιούνιο, αλλά τα χρήματα κατατέθηκαν στους λογαριασμούς του δήμου τον Νοεμβρίο του 2008 με αποτέλεσμα ο Δήμος να χάσει χρήματα από τους τόκους, όπως ισχυρίστηκαν δημοτικοί σύμβουλοι.

Αναφερόμενος στο συγκριμένο θέμα ο Δήμαρχος Παραλίας είπε ότι τα χρήματα είχαν κατατεθεί τον Νοέμβριο και για το θέμα αυτό ήταν ενήμερη η δημαρχιακή επιτροπή και οι αντιδήμαρχοι. Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Αθανασιάδης, αρνήθηκε ότι γνώριζε για το συγκεκριμένο θέμα.


ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ



Για περισσότερο από μισή ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο απασχολούνταν για το εάν θα πρέπει να γίνει η προγραμματισμένη για τις 16:00 η ώρα συνεδρίαση με διάφορα θέματα στην ημερήσια διάταξη. Η αντιπολίτευση διαφωνούσε επικαλούμενη το ακατάλληλο της ώρας για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου. Τελικά το δεύτερο συμβούλιο αναβλήθηκε, καθώς οι περισσότεροι σύμβουλοι μετά την συζήτηση του ισολογισμού αποχώρησαν.

ΠΗΓΗ: ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την Κατασκευαστική Α.Ε. Δήμου Κατερίνης - Ελαφίνας

Σάββας Χιονίδης: Η πορεία και ο ρόλος της θα κριθεί από την ποιότητα των έργων της



Γιάννης Αμοιρίδης: Ούτε τα 21.000 ευρώ του νομικού συμβούλου δεν θα μπορεί να καλύψει



Το έργο της Κατασκευαστικής, οι δαπάνες και τα έσοδά της, όπως αυτά παρουσιάστηκαν από την ΕΠΤΑ στο φύλλο της Δευτέρας, απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του. Το θέμα έφερε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννης Αμοιρίδης, επικαλούμενος το σχετικό δημοσίευμα.

Φουριόζος επανεμφανίστηκε στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννης Αμοιρίδης. Ο δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης και βουλευτής Πιερίας, ζήτησε από το δήμαρχο να ενημερώσει το σώμα για τις δαπάνες και τα έσοδα της Κατασκευαστικής Ανώνυμης Εταιρίας Δήμου Κατερίνης-Ελαφίνας, επικαλούμενος τα στοιχεία που παρουσίασε η ΕΠΤΑ και σύμφωνα με τα οποία προκύπτει ότι το μετοχικό κεφάλαιο (300.000 ευρώ) έχει ουσιαστικά αναλωθεί κατά το πρώτο έτος λειτουργίας της εταιρίας σε μισθούς (προέδρου, αντιπροέδρου, νομικού συμβούλου και υπαλλήλων), καθώς και για την αγορά δύο φορτηγών και ενός φορτωτή. «Από το τζίρο, ο οποίος δεν ξεπερνάει τα 150.000 ευρώ –τόσα μπορεί να αναθέσει ο δήμος- ακόμη κι αν το κέρδος είναι 20% προκύπτει ότι ούτε τον μισθό του νομικού συμβούλου, ο οποίος αμείβεται με 21.000 ευρώ, δεν μπορεί να καλύψει η εταιρία», υποστήριξε ο κ. Αμοιρίδης, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις του για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

«Η κατασκευαστική ζόρισε πάρα πολύ κόσμο» απάντησε ο δήμαρχος Κατερίνης, ο οποίος έδωσε εντολή να ετοιμάσουν οι συνεργάτες του τα στοιχεία σχετικά με το ποιες εργολαβίες «χτύπησε» η Κατασκευαστική, ώστε να δοθούν στη δημοσιότητα (κάτι που ελπίζουμε ότι θα γίνει σήμερα). Ο κ. Χιονίδης, απέδωσε την κριτική που δέχεται η συγκεκριμένη Ανώνυμη Εταιρία του Δήμου Κατερίνης, στο γεγονός ότι ενόχλησε συμφέροντα (προφανώς εργολαβικά). «Μήπως ενοχλεί κάποιους που βρίζουν τη διοίκηση;» αναρωτήθηκε ο δήμαρχος, υποστηρίζοντας πως από τη δράση της εταιρίας ο δήμος Κατερίνης ωφελήθηκε κατά 6 εκατομμύρια ευρώ, αφού «κάθε εβδομάδα συμμετείχε σε τρεις δημοπρασίες έργων».


«Ζορίστηκαν (οι εργολάβοι) επειδή η Κατασκευαστική δίνει έκπτωση 45%», συμπλήρωσε ο δήμαρχος, ο οποίος πάντως διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη εταιρία δεν έγινε για να «χτυπήσει» τους εργολάβους.
 
Aπό την πλευρά του ο κ. Αμοιρίδης, επέμεινε για το αν είναι βιώσιμη η εταιρία και πώς θα πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων την επόμενη χρονιά (123.000 ευρώ υπολογίζονται για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της).



«Δεν μπορείς να κρίνεις μια εταιρία από τον πρώτο χρόνο λειτουργία της» απάντησε ο κ. Χιονίδης, υποστηρίζοντας ότι κατά κύριο λόγο, τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους, όλες οι Ανώνυμες Εταιρίες παρουσιάζουν παθητικό στον ισολογισμό τους. «Η πορεία και ο ρόλος της θα κριθεί από την ποιότητα των έργων της», απάντησε ο δήμαρχος.


Ο κ. Αμοιρίδης, ζήτησε να μάθει και για τα μηχανήματα που αγόρασε η Κατασκευαστική, σημειώνοντας ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώ αγοράστηκαν και δαπανήθηκαν χρήματα (138.000 ευρώ) δεν έχουν ακόμα άδεια κυκλοφορίας.


«Τα φορτηγά θα μπουν στην κυκλοφορία και θα κουβαλούν χαλίκι με 6 ευρώ το κυβικό και όχι με 12 ή 14 ευρώ» ήταν η απάντηση του δημάρχου Κατερίνης.



Τι έγραψε η ΕΠΤΑ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ΕΠΤΑ (19/07/2010) η Κατασκευαστική του Δήμου Κατερίνης-Ελαφίνας δαπανά για αποζημίωση του προέδρου (ο οποίος ασκεί και καθήκοντα Γενικού Διευθυντή) 2.160 ευρώ το μήνα μεικτά (καθαρή αμοιβή 1.404 ευρώ). Ήτοι, 25.960 ευρώ κατ’ έτος.

Για αποζημίωση του αντιπροέδρου, 1.080 ευρώ το μήνα (702 καθαρά), ήτοι 12.960 ευρώ το χρόνο. «Η επιχείρηση απασχολεί επίσης, με ετήσια αντιμισθία δικηγόρο ο οποίος όμως για το πρώτο χρονικό διάστημα του πρώτου έτους θα λάβει εφάπαξ ποσό 21.000 ευρώ. Οι αμοιβές του υπόλοιπου προσωπικού και των συνεργατών (οι συμβάσεις των οποίων λήγουν 1/92010) είναι 11.900 ευρώ για την υπάλληλο γενικών καθηκόντων, 15.000 ευρώ για τον οικονομολόγο, 17.000 ευρώ για το μηχανικό, ενώ με το βασικό μισθό αμείβεται η γραμματέας της επιχείρησης.

Το σύνολο των αποζημιώσεων και αμοιβών αιρετών και συνεργατών ξεπερνά σε ετήσια βάση τις 120.000 ευρώ (…) η Κατασκευαστική δαπάνησε, σύμφωνα με τα στοιχεία ακόμη 161.000 ευρώ περίπου για την αγορά εξοπλισμού. Γραφεία, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αλλά και τρία οχήματα (συνολικού κόστους 138.000 ευρώ). Συγκεκριμένα προμηθεύτηκε δύο τετραξονικά μεταχειρισμένα (αξίας 60.000 ευρώ το ένα) και ένα φορτωτικό μηχάνημα αξίας 16.200 ευρώ, παρότι δεν έχει προσωπικό για να τα θέσει σε λειτουργία, αφού όπως προκύπτει ακόμη δεν έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την πρόσληψη χειριστού μηχανημάτων και οδηγού» αναφέρει το δημοσίευμα, παραθέτοντας και τα σχετικά έγγραφα.
πηγη: ΠΟΛΙΤΕΙΑ eptanews.gr

ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ -ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Οδός 16ης Οκτωβρίου, Κυριακή απόγευμα.


Δύο λεβέντες έχουν σταθμεύσει πάνω στο πεζοδρόμιο (ένθεν και εκείθεν), γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, όσους δύσμοιρους πεζούς προσπαθούσαν να τα διασχίσουν.

Εκτός των άλλων, πρόκειται και για μαντζήρηδες ολκής, αφού μόλις 20 μέτρα από το σημείο που παράνομα κατέλαβαν το πεζοδρόμιο, υπάρχει υπόγειος χώρος στάθμευσης. Προφανώς η οικονομική κρίση δεν τους επιτρέπει να διαθέσουν ολίγα ευρώ. Και βέβαια, όπως είθισται την συγκεκριμένη εικόνα την είδαν όλοι πλην δημοτικών αστυνόμων.

***ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ:  ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ...ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ...ΤΟΤΕ   ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΥΠΩΣΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ...ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΝΑ ΤΑ ΚΟΛΛΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΜΠΡΙΖ....!!!!