PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 2.400 ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟ Χ.Α.

ΣΕ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΙΜΟ ΤΟ Χ.Α.
Η ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟ...

ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΓΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ




















ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕ ΘΥΜΙΖΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΕΘΕΑΘΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ...
Ρουμάνοι, Σέρβοι, Βούλγαροι και Ρώσοι, έκαναν την αμφανιση τουσ στο δημοφιλη Πιερικό προορισμό την ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, τόσο στις ακτές τα εμπο΄ρικά αλλά και τα νυχτερινά Κέντρα...:
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν καθόλου ακυρώσεις, και αναμένεται μια καλή τουριστική χρονιά.

Διάψευση απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου

Επιστολή δημοτικού συμβούλου δήμου Πέτρας Δημήτρη Τζήκα στο blog "ΛΕΥΤΕΡΙΑ" :



Ως δημοτικός σύμβουλος, διαψεύδω την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρας, στη συνεδρίαση της Πέμπτης 28/5 σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Νομάρχη Πιερίας για τη βλάβη στον αγωγό μεταφοράς νερού από το φράγμα της Μόρνας.
Η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το δήμαρχο Πέτρας κ. Θ. Παπαδημητρίου, ούτε αναγνώστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε ψηφίστηκε από αυτό.
Η συζήτηση που έγινε, προκλήθηκε από δική μου παρέμβαση και είχε στόχο να καταδικάσει τις δημόσιες δηλώσεις του Δημάρχου Πέτρας ότι εμείς οι κάτοικοι του Δήμου Πέτρας «αγνοούμε την ύπαρξη του κ. Νομάρχη… ζούμε μια χαρά και χωρίς τον Νομάρχη… κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια κ.ά.»
Παράλληλα ζήτησα από τον κ. Νομάρχη να δώσει στη δημοσιότητα πειστικά και αποδεικτικά στοιχεία, που να επιβεβαιώνουν την ανθρώπινη παρέμβαση στον αγωγό, και να κατονομάσει το δράστη, για να μην αιωρούνται αυτές οι τόσο βαριές και σοβαρές κατηγορίες προς κάθε πολίτη του Δήμου Πέτρας που κατά καιρούς διαφώνησε με τη νέα ρύθμιση στη χρήση του νερού του Μορνιώτικου ρέματος.
Καλώ τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ντούρο Δημήτριο να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την ομόφωνη απόφαση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμαρχος Πέτρας.

Δημήτριος Τζήκας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πέτρας.
Αναρτήθηκε από ΛΕΥΤΕΡΙΑ στις Δευτέρα, Ιούνιος 01, 2009 0 σχόλια

ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΡΩΝΑ




















Ο νομάρχης Πιερίας Γ. ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΣ, επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου το αγρόκτημα του Αρωνά, διαπίστωσε ότι το χαλάζι έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε καπνοφυτείες, μποστάνια, μηδική και δενδροφυτείες ακτινιδίων και ελιάς.

Ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε ότι η Νομαρχία έχει ήδη ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία του ΕΛ.Γ.Α. Θεσσαλονίκης και σήμερα Δευτέρα γεωπόνοι του ΕΛ.Γ.Α, συνοδευόμενοι από γεωπόνους της Διεύθυνσης Γεωργίας, ξεκινούν τις εκτιμήσεις στην περιοχή.


Ο κ. Κωνσταντόπουλος, είχε άμεση επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ παράλληλα απέστειλε και επιστολές στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χατζηγάκη, καθώς και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κατσαρό, ζητώντας την άμεση αποστολή κλιμακίου στις περιοχές για επιτόπια εκτίμηση των ζημιών, καθώς και την όσο το δυνατόν συντομότερη αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών.

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΟ..!

Μιλώντας για τους δημοσκοπικά ανερχόμενους Οικολόγους Πράσινους, ο κ. Βελόπουλος τους χαρακτήρισε εμποροοικολόγους και «μόδα» που θα παρέλθει.

Πιο γαλαντόμος πάντως ήταν απέναντι στο ΠΑ.Μ.ΜΕ, που στοχεύει στην ίδια δεξαμενή ψήφων, όπου κυριαρχούν συγκεκριμένα εθνικά θέματα. Απαντώντας στο ερώτημα πόση ζημιά μπορεί να κάνει στον ΛΑ.Ο.Σ το κόμμα του κ. Παπαθεμελή, είπε: «Εγώ είμαι οπαδός του Μάο. Αφήστε όλα τα λουλούδια ν’ ανθίσουν».


Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ, που βρέθηκε στην Πιερία το περασμένο Σάββατο για να περιοδεύσει σε χωριά του νομού ενόψει των ευρωεκλογών, έκανε λόγο για απώλειες κοινοτικών κονδυλίων της τάξης του 1 δις για τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και μισού δις (εκ προστίμου για τη μη υλοποίηση έργων, έλλειψη σχεδιασμού κ.λ.π) για τις κυβερνήσεις της Ν.Δ.

Και εξ αυτού, διατύπωσε την άποψη πως οι Έλληνες θα πρέπει να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, όχι με κομματικό κριτήριο, αλλά με κριτήριο το τι (σε οικονομικούς πόρους πάντα) μπορεί να πάρει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ποιοί είναι ικανοί (έχουν προτάσεις) να τα διεκδικήσουν.

Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ:ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ



















Την πεποίθησή του, ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές, εξέφρασε ο Υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης από την Κατερίνη, όπου χθες το βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση φίλων του κόμματός του.

«Οι συγκεντρώσεις του κόμματος που γίνονται σε όλη τη χώρα, μας δίνουν ένα μήνυμα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης, ένα μήνυμα που σηματοδοτεί, όχι μόνο τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές, αλλά και έναν καινούργιο ρεαλιστικό στόχο για μια καινούργια, τρίτη 4ετία» είπε ο υπουργός, μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου

Ο κ. Στυλιανίδης, εξέφρασε την άποψη ότι το έργο της Κυβέρνηση Καραμανλή, «είναι η σοβαρότερη και πιο υπεύθυνη απάντηση, σε λεκτικές προσεγγίσεις, σε θεωρίες και ψευτοδιλήμματα που θεωρούν όλους τους Έλληνες Πα.Σο.Κ. ή βάρβαρους.»

Η Σκωτσέζα,

Σούζαν Μπόιλ με την υπέροχη φωνή, που έγινε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα σταρ, λόγω της συμμετοχής της στο τηλεοπτικό σόου "Βρετανία έχεις Ταλέντο" μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο σε κατάσταση πλήρους εξάντλησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, η 48χρονη, εισήχθη στην κλινική Πράιορι του Λονδίνου.

Όμως, από ό,τι φαίνεται η Μπόιλ δεν κατάφερε να προσαρμοστεί απολύτως στην ξαφνική δημοσιότητα και να αντιμετωπίσει την πίεση των μέσων ενημέρωσης, με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες να παρουσιάσει πυρετό . Η εταιρία παραγωγής της συνέστησε να ξεκουραστεί λίγες ημέρες πριν τον τελικό.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ


Σειρά θετικών δημοσιευμάτων για τα αξιοθέατα των ελληνικών νησιών καταχωρούνται τις τελευταίες μέρες στον αυστραλιανό τύπο.

Η εφημερίδα The Sun Herald φιλοξενεί στις ταξιδιωτικές σελίδες του φύλλου της Κυριακής δημοσίευμα για την Σαντορίνη και την ηφαιστειογενή της προέλευση.

Το δημοσίευμα επεξηγεί την προέλευση της ονομασίας της νήσου και την ιστορία της δημιουργίας της καλντέρας, ενώ αναφέρεται και στις προσωπικές εμπειρίες της συντάκτριας της που επισκέπτεται την Παλαιά και Νέα Καμένη καταχωρώντας εντυπωσιακές φωτογραφίες από το νησί και πληροφορίες για τη διαμονή και το ταξίδι.

Η εφημερίδα The Sunday Telegraph, αναφέρεται στη Νάξο. Το δημοσίευμα δίνει το στίγμα του νησιού μέσα από λεπτομερή απαρίθμηση των αξιοθέατων που προσφέρει (ενετικό κάστρο, αρχαιολογικό μουσείο, κούροι, πορτάρα, εκκλησίες και αρχοντικά, φυσικό τοπίο, παραδοσιακά χωριά και εδέσματα) καθώς και αναφορές στο παρελθόν και την ιστορία του. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η Νάξος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους διάσημους γείτονές της (Σαντορίνη και Μύκονο), ενώ παρατίθενται λόγια διάσημων θαυμαστών του νησιού (Λόρδος Βύρωνας, William Miller). Τέλος δίνονται πληροφορίες για την πρόσβαση στο νησί, καθώς και ο διαδικτυακός ιστότοπος για τη Νάξο και τα στοιχεία του γραφείου του ΕΟΤ Σίδνεϊ.

Η εφημερίδα Weekend Australian δημοσιεύει άρθρο για τον αγροτουρισμό στην Κρήτη.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ

Λιγότερο άγχος φαίνεται ότι έχουν οι νέοι, που ακούν λαϊκή μουσική και χορεύουν παραδοσιακούς χορούς. Αλλά οι παραδοσιακοί χοροί έχουν ωφέλιμες επιδράσεις και στα ηλικιωμένα άτομα, διότι τα βοηθούν να είναι λειτουργικά στην καθημερινή τους ζωή, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της ευεξίας και της ποιότητας ζωής τους.

Αυτά προκύπτουν από τα αποτελέσματα ερευνών, που παρουσιάζονται στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Σύγχρονος Τρόπος Ζωής και Πρόληψη Καρδιαγγειακών και Μυοσκελετικών Παθήσεων», που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη έρευνα με θέμα την «Επίδραση του χορού και της μουσικής στο άγχος» πραγματοποιήθηκε από το ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ και το 7ου Λύκειο Καλλιθέας Αττικής σε δείγμα 200 φοιτητών ΤΕΙ (100 γυναίκες και 100 αγόρια ηλικιών 21.76+2.65 χρονών) και από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό των φοιτητών αρέσει να χορεύουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς (38.5%), ενώ μεγάλα ποσοστά συγκεντρώνουν οι μοντέρνοι χοροί (19.5%) και ο κλασικός χορός (18.5%). Σε ό,τι αφορά τα προτιμητέα ακούσματα, φάνηκε ότι υπερτερεί η ελληνική παραδοσιακή μουσική (24%) και ακολουθούν η rock (18.5%), η κλασική (16%), η έντεχνη (12.5%) και η μοντέρνα μουσική (11.5%). Μικρά ποσοστά προτίμησης καταγράφονται για τη λαϊκή μουσική, την pop, την trance και την RnB μουσική.

Επιστήμονες στη Μελβούρνη

μελετούν μια νέα επαναστατική μέθοδο θεραπείας των ατόμων που έχουν υποστεί εγκεφαλικό.

Πιστεύουν ότι τα βλαστοκύτταρα δωρητών μπορούν να εμφυτευτούν απευθείας στον εγκέφαλο των ασθενών, αντικαθιστώντας τα κατεστραμμένα κύτταρα και επισπεύδοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τη θεραπεία.

Το εγκεφαλικό συμβαίνει, όταν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο, στερώντας τον από οξυγόνο και προκαλώντας βλάβη η οποία - μέχρι τώρα τουλάχιστον - θεωρείται μη αναστρέψιμη.

Σύμφωνα, όμως, με τον επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας δρ. Κάρλι Ρούλστον, ο εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος να αυτοθεραπευτεί με την παραγωγή νέων κυττάρων και τη δημιουργία νέων φλεβών γύρω από τα κατεστραμμένα κύτταρα. Για λόγους, όμως, τους οποίους η επιστήμη δεν είναι σε θέση ακόμη να εξηγήσει, οι δύο αυτές λειτουργίες δεν συμπίπτουν απαραίτητα, περιορίζοντας έτσι τις πιθανότητες θεραπείας του ασθενούς.

ΡΙΧΑΝΑ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ

























Η Rihanna θα εμφανιστεί στην ακροαματική διαδικασία τον επόμενο μήνα ως πιθανή μάρτυρας για την υπόθεση ξυλοδαρμού της από τον κατηγορούμενο πρώην φίλο της, Chris Brown, ανακοίνωσε ο δικηγόρος της.

Ο Donald Etra δήλωσε ότι οι εισαγγελείς θα ζητήσουν από την τραγουδίστρια να παρουσιαστεί στο δικαστήριο στις 22 Ιουνίου, το οποίο θα αξιολογήσει αν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να διεξαχθεί δίκη.

Ο 20χρονος κατηγορείται για επίθεση και απειλή κατά της ζωής της Rihanna, τον περασμένο Μάρτιο, μετά από καυγά που είχε το ζευγάρι.

Ο ίδιος έχει δηλώσει αθώος.

Ο Brown αντιμετωπίζει τετραετή ποινή κάθειρξης αν καταδικαστεί.

ΗΤΑΝ ΓΡΑΦΤΟ ΝΑ ΖΗΣΕΙ 97 ΧΡΟΝΙΑ





























Η τελευταία επιζήσασα του ναυαγίου του θρυλικού υπερωκεανίου «Τιτανικός» Μιλβίνα Ντιν πέθανε την Κυριακή, σε ηλικία 97 ετών στη Βρετανία, μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο BBC, επικαλούμενο άνθρωπο του φιλικού της περιβάλλοντος.

Η Ντιν, η οικογένεια της οποίας είχε αποφασίσει να μεταναστεύσει εκείνη την εποχή στις ΗΠΑ, ήταν δύο μηνών βρέφος όταν ο «Τιτανικός», στον οποίο επέβαινε, βυθίστηκε τον Απρίλιο του 1912 μετά την πρόσκρουσή του σε παγόβουνο.

Η μικρή Ντιν, όπως και η μητέρα της και ο αδελφός της, επιβιβάστηκαν σε σωσίβια λέμβο και επέζησαν του ναυαγίου.

Βούλγαρος

που διαγωνιζόταν στο τηλεοπτικό ριάλιτι σόου «Survivor Bulgaria», πέθανε από καρδιακή προσβολή στη διάρκεια των γυρισμάτων σε θέρετρο στις κεντρικές Φιλιππίνες, μετέδωσε η τοπική τηλεόραση.

Ο 53χρονος Μόντσο Βοντνίσαροφ πέθανε το Σάββατο, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο, μετά την κατάρρευσή του, την ώρα που γυριζόταν το σόου στο θέρετρο της παραλίας Γκότα.

«Έπειτα από δραστηριότητα που έκανε στο πλαίσιο του διαγωνισμού, υπέστη καρδιακή προσβολή που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό του», ανέφερε η αστυνομία.

Οι διαγωνιζόμενοι των τηλεοπτικών παιγνιδιών «Survivor» απομονώνονται σε απομακρυσμένες τοποθεσίες, όπου συναγωνίζονται μεταξύ τους για να κερδίσουν βραβείο ενός εκατομμυρίου δολαρίων και τον τίτλο του «Μοναδικού Επιζώντα».

Στο παρελθόν έχουν αποκλειστεί διαγωνιζόμενοι από το παιγνίδι λόγω ιατρικών λόγων.

ΚΟΥΒΑ-ΗΠΑ ΣΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ




















Οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους για την αποδοχή που έτυχε από την πλευρά της Κούβας η πρότασή της να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον για τη μετανάστευση και να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για την άμεση ταχυδρομική σύνδεση των δύο κρατών, δήλωσε η αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η κουβανική κυβέρνηση δέχθηκε να συζητήσουμε για τη μετανάστευση και για την άμεση ταχυδρομική σύνδεση», τόνισε η Κλίντον στους δημοσιογράφους, έπειτα από την ανακοίνωση από αμερικανούς επισήμων της κουβανικής απόφασης, δείγμα της συνεχιζόμενης προσέγγισης μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Αβάνας.

Ο 4ος ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ετοιμάζονται για ένα ακόμη ραντεβού στην τελική φάση του πρωταθλήματος μπάσκετ, απόψε στο ΟΑΚΑ (21.30-ΑΝΤΕΝΝΑ). Αυτή η συνάντηση θα είναι η τελευταία αν ο Παναθηναϊκός νικήσει, καθώς θα κάνει το 3-1 και θα πανηγυρίσει τον 30ο τίτλο του. Ή θα είναι η προτελευταία πριν από την οριστική της ερχόμενης Πέμπτης στο ΣΕΦ, εφόσον απόψε ο λαβωμένος Ολυμπιακός καταφέρει να νικήσει.

ΣΚΟΠΙΑ
















Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, σε ομιλία του κατά τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση στα Σκόπια για τη 18η επέτειο της ίδρυσης της Νεολαίας του VMRO-DPMNE, ανέφερε ότι η ΠΓΔΜ είναι έτοιμη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα προκειμένου να εξευρεθεί λύση στην εκκρεμότητα της ονομασίας, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που επιτευχθεί συμβιβαστική λύση θα τεθεί σε δημοψήφισμα, όπου οι πολίτες της χώρας θα αποφανθούν επ' αυτής.

ο Ντιμίταρ Μίρτσεφ, ένας από τους κυριότερους συμβούλους του νέου προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων «A1», εξέφρασε την άποψη ότι για την ΠΓΔΜ είναι αποδεκτές οι ονομασίες εκείνες που την προσδιορίζουν σύμφωνα με το συνταγματικό της σύστημα και όχι γεωγραφικά.

Συγκεκριμένα, για την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» αποφάνθηκε ότι «δεν είναι καλός προσδιορισμός», αλλά και ότι ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, επίσης πιστεύει πως ο συγκεκριμένος προσδιορισμός δεν είναι ο κατάλληλος.

Για τον κ. Μίρτσεφ, αυτή τη στιγμή για την ΠΓΔΜ «είναι εξαιρετικά σημαντικό να λάβει εγγυήσεις ότι δεν πρόκειται να διεξαχθούν συνομιλίες που θα άπτονται της γλώσσας και της εθνικής ταυτότητας, της ιστορίας και του πολιτισμού».

Εφόσον οι συνομιλίες συνεχιστούν και η χώρα λάβει τέτοιες εγγυήσεις, για τον κ. Μίρτσεφ υπάρχουν ρεαλιστικές δυνατότητες εξεύρεσης συμβιβαστικού ονόματος, αποδεκτού από την πλευρά της ΠΓΔΜ.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

Από την Ακαδημία Αθηνών υπενθυμίζεται ότι έχει προκηρυχθεί το Βραβείο Ιδρύματος Αποκαταστάσεως Ομογενών εξ Αλβανίας, εις μνήμην Άγγελου Κίτσου, με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, για την βράβευση πρωτότυπης επιστημονικής μελέτης, δημοσιευμένης εντός της τελευταίας πενταετίας, που να πραγματεύεται θέματα από την ιστορία, την αρχιτεκτονική και την ιστορία της τέχνης της Ηπείρου.

Μπορούν επίσης να βραβεύονται μελέτες/συλλογές σχετικές με τις τέχνες και την φωτογραφία στον ηπειρωτικό χώρο. Προθεσμία υποβολής έργων, σε πέντε αντίτυπα, ορίζεται η 30η Απριλίου 2010. Το βραβείο θα απονεμηθεί τον Δεκέμβριο του 2010.

Αν η προκήρυξη αποβεί άγονη ή κανένα από τα υποβληθέντα έργα δεν κριθεί άξιο βραβεύσεως, η Ακαδημία έχει το δικαίωμα να βραβεύσει άλλο έργο εκδεδομένο εντός της ανωτέρω προθεσμίας με θεματική συγγένεια, έστω και αν δεν έχει υποβληθεί σχετική αίτηση".

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ






















Ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος παρέστη σήμερα στην τελετή απονομής, προς το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα, του Βραβείου «Ευρωπαίος Πολίτης», η οποία έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το Βραβείο αυτό απονεμήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και ύστερα από τεκμηριωμένη εισήγηση του Ευρωβουλευτή κ. Μανώλη Μαυρομμάτη, στο Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα για την προσφορά του και την αυτοθυσία των στελεχών του κατά την τραγωδία των πυρκαγιών του καλοκαιριού του 2007.

Το Βραβείο παρέδωσε, εκ μέρους του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Πέττερινγκ, η Α’ Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ρόδη Κράτσα στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Αθανάσιο Κοντοκώστα.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε την δράση και την προσφορά του Πυροσβεστικού Σώματος, την άψογη συνεργασία του με τα αντίστοιχα Σώματα άλλων κρατών - μελών της Ε.Ε. που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, και επισήμανε την ετοιμότητά του και κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο στο πλαίσιο του ενιαίου ΥΠ.ΕΣ., γεγονός που διαπιστώθηκε από τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

"Προσδιορισμός συνόρων"
























Είμαστε μια βδομάδα πριν από τις εκλογές και τα δυο μεγάλα γερασμένα κόμματα δεν έχουν πει ακόμα τις απόψεις τους για την Ευρώπη, τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σε εφ' όλης της ύλης διακαναλική συνέντευξη στο Ζάππειο.

Ο κ. Καρατζαφέρης έθεσε τους στόχους που βάζει το κόμμα του για τις Ευρωεκλογές και τόνισε με νόημα ότι μετά τις 8 Ιουνίου αναμένει εξελίξεις είτε από τα Χανιά είτε από τη Θεσσαλονίκη... Ο κ. Καραμανλής δεν θα αντέξει πολύ, είπε.

Αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια είπε ότι είναι εξαιρετικός και ο πληρέστερος πρόεδρος, καθώς έχει και αυξημένη κοινωνική ευαισθησία. Εάν θέλει να ξαναείναι υποψήφιος θα τον στηρίξουμε, είπε, και με αφορμή σημερινές δηλώσεις του Γ. Α. Παπανδρέου είπε ότι χαίρεται που βλέπει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πως η επιλογή του κ. Παπούλια είναι μονόδρομος.

Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι πρώτος στόχος του κόμματός του είναι να πείσει την Ευρώπη να προσδιορίσει επαρκώς και ακριβώς τα σύνορά της στο Αιγαίο, τα οποία αμφισβητούνται από τον τσαμπουκά της Τουρκίας. Ελπίζω στην Ευρωβουλή να βρούμε τη συμπαράσταση και των άλλων κομμάτων, είπε.

Δεύτερος στόχος είναι η Ευρώπη να ζητήσει από την Τουρκία να άρει το casus beli. Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τα της άμυνάς της, πρόσθεσε. Ο κ. Καρατζαφέρης κατέστησε σαφές ότι είναι κατά της εντάξεως της Τουρκίας στην ΕΕ και αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, εφόσον δεν αποσυρθεί ο στρατός κατοχής από την Κύπρο.

Επίσης ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι θα πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα και ο λαός πρέπει να αποφασίσει αν θα υιοθετήσει αυτό το υποκατάστατο Συντάγματος της ΕΕ. Τα μεγάλα κόμματα φοβούνται το λαό και στα κρίσιμα ζητήματα έχουν λάβει τις αποφάσεις τους χωρίς να ρωτήσουν, όπως ήταν το Μάαστριχτ ή η ένταξή μας στο ευρώ.

ΕΠΙΣΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ:

ΠΓΔΜ: Για τα Σκόπια είπε ότι ήταν λάθος της κας Μπακογιάννη να αποδεχθεί τη σύνθετη ονομασία. Εχουν δημιουργηθεί δυσκολίες και είναι άτακτη η υποχώρηση από την απόφαση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών πριν από 15 χρόνια.

ΚΚΕ: Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι ο Περισσός συναλλάσσεται με επιχειρηματίες και λέει ψέμματα η κα Παπαρήγα όταν ισχυρίζεται το αντίθετο. Στην Τυποεκδοτική τυπώνεται ο Ελεύθερος Τύπος, που είναι της οικογένειας Αγγελόπουλου, είπε. Επίσης, υπάρχει συνεργασία με τον ΟΠΑΠ και έχουν ενισχυθεί με 250.000 για διάσωση του ιστορικού τους αρχείου, ανέφερε.

"Κρίσιμη αναμέτρηση"














Οι επικείμενες ευρωεκλογές είναι κρίσιμες και καθοριστικές για τις πολιτικές εξελίξεις, δήλωσε ο πρόεδρος του Συν Αλέξης Τσίπρας, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία ζήτησε την κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι οι πρώτες εκλογές μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και γίνονται σε ένα πλαίσιο ρευστότητας. Υπάρχουν δύο δρόμοι, είπε ο πρόεδρος του Συνασπισμού. Ή θα αντιμετωπίσουμε την κρίση με την κοινωνία όρθια ή η κοινωνία θα ισοπεδωθεί.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι καταβάλουν απεγνωσμένη προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν το λαό από τα σοβαρά προβλήματα της χώρας, αποδίδοντας την στάση τους αυτή στο ότι έχουν τις ίδιες θέσεις και ενδεικτικά ανέφερε ότι σε ποσοστό που ανέρχεται στο 97% ψήφισαν από κοινού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

"Κυβέρνηση προοδευτική για μια νέα πορεία"





















Ευθύνες στον πρωθυπουργό για το ότι η κυβέρνηση τελεί υπό καθεστώς ομηρίας και πιθανού εκβιασμού από εμπλεκόμενους στις υποθέσεις διαφθοράς καταλόγισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην εκπομπή "Κοινωνία Ωρα Mega"

Ο κ. Παπανδρέου περιέγραψε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία, το μεταναστευτικό κ.α., ενώ τόνισε ότι βασική προτεραιότητα του κόμματός του είναι ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος με την ενίσχυση των δομών πρόνοιας.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν ευθύνονται οι ψηφοφόροι της ΝΔ, για «τις πολιτικές που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους, δεν έχουν καμιά ευθύνη για την θεσμική βαρβαρότητα που διαπράχθηκε όταν έκλεισαν τη Βουλή για να πετύχουν την παραγραφή, καμιά ευθύνη για την ανομία και την ατιμωρησία των ισχυρών, για τη βαρβαρότητα των stage, που κρατάει χιλιάδες νέα παιδιά στην ομηρεία και καταρρακώνει την αξιοπρέπειά τους, για τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχασαν τα ασφαλιστικά ταμεία με την απάτη των ομολόγων, για τη λεηλασία της δημόσιας γης, της δημόσιας περιουσίας, για το μέγα σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, για τα εκατομμύρια που χάνονται στη μαύρη τρύπα της διαφθοράς».



«Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη ψήφος που δίνει κυβερνητική προοπτική στα όνειρα του λαού μας», είπε ο κ. Παπανδρέου καλώντας να «μην πάει ούτε μια ψήφος χαμένη, αλλά να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και τονίζοντας ότι η «ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη που «φωνάζει» ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας με τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές και τη νίκη και αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές».

"Ενισχύεται η αντιπυρική προστασία"






















Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι, επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και ενημερώθηκε για την προετοιμασία που έχει γίνει, ώστε το Πυροσβεστικό Σώμα να ανταποκριθεί στην αποστολή του και στη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Ο κ. Καραμανλής είπε, ότι το Πυροσβεστικό Σώμα είναι έτοιμο να επιτελέσει το καθήκον του και αυτό το καλοκαίρι, τόσο από πλευράς μέσων, όσο και από πλευράς στελεχιακού δυναμικού.

Η σημασία της αποστολής αυτής είπε ο πρωθυπουργός είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, η προστασία του περιβάλλοντος, του δασικού μας πλούτου και μάλιστα, σε μια περίοδο που η ραγδαία κλιματική αλλαγή δημιουργεί απρόβλεπτες και εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες.

Για τη φετινή αντιπυρική περίοδο διασφαλίσαμε τόνισε ο κ. Καραμανλής, την περαιτέρω ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς στον υπάρχοντα στόλο των 1.500 υδροφόρων οχημάτων προστέθηκαν 68 καινούργια και πρόκειται να παραληφθούν σύντομα ακόμη 50. Επιπλέον εντάχθηκαν και 45 βοηθητικά οχήματα.

Σε ό,τι αφορά τα εναέρια μέσα ο πρωθυπουργός είπε, πως είναι γνωστό πως η χώρα μας διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους στόλους μέσων αεροπυρόσβεσης διεθνώς και για την περαιτέρω ενίσχυση αυτού του στόλου ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για τη μίσθωση δεκαέξι ελικοπτέρων.

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό ολοκληρώθηκε η πρόσληψη 553 νέων πυροσβεστών οι οποίοι ενσωματώθηκαν στη δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ στα μέσα Μαίου εισήλθαν στη σχολή ακόμη 240 νέοι δόκιμοι πυροσβέστες. Επαναπροσλήφθηκαν πρόσθεσε, 5.500 εποχικοί υπάλληλοι που διαθέτουν ιδιαίτερα πλούσια εμπειρία στη δασοπυρόσβεση.

Σημαντικό ρόλο σημείωσε, παίζουν οι εθελοντές οι οποίοι κάθε φορά σπεύδουν να συνδράμουν το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος. Τους τιμούμε είπε, τους ευχαριστούμε και τους ενθαρρύνουμε μέσω προγραμμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΣΤΙΣ 20.00












Η Αλέκα Παπαρήγα άσκησε κριτική και στον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα σχετικά με όσα είπε για την υπόθεση «Γερμανός».

«Πρέπει λέει να δοθούν στοιχεία, δεν έχουν δημοσιοποιηθεί στοιχεία και έχει δίκιο το ΚΚΕ που αντιδρά. Αλλά και αυτό το ΚΚΕ, λέει, συνεχώς βλέπει ιμπεριαλιστική περικύκλωση. Δηλαδή, τι; Μανία καταδιώξεως έχουμε; Δεν είναι προβοκάτσια αυτά;» τόνισε αναφερόμενη στον κ. Τσίπρα.

Παράλληλα παρουσίασε τις θέσεις του ΚΚΕ για το περιβάλλον. Σημείωσε πως το ΚΚΕ είναι 100% οικολογικό κόμμα, δεν αυτοδιαφημίζεται, δεν βλέπει την οικολογία ως μόδα και δεν τη χρησιμοποιεί για ψηφοθηρία, ενώ επέκρινε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τους Οικολόγους ότι «έχουν πάρει εργολαβικά» την οικολογία.

Στις 8 το βράδυ η κα Παπαρήγα θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Αριστοτέλους.

ΑΝΤΙ -ΣΑΡΚΟΖΙ..!!!


























Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Σαρκοζί, η έντονη αντιπάθεια προς το πρόσωπό του έχει μετατραπεί στο βασικό χαρακτηριστικό της πολιτικής της αντιπολίτευσης.
Η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου έπεσε άλλες τέσσερις μονάδες τον Μάιο, φτάνοντας το 32%.
Οι σοσιαλιστές, σημειώνει ο Economist, καταψήφισαν τελικά το νομοσχέδιο, όπως έκαναν και οι κομμουνιστές και οι Πράσινοι.
Ένας βασικός λόγος γι' αυτό ήταν η αντιπάθεια προς τον άνθρωπο που επινόησε το νόμο: τον πρόεδρο Σαρκοζί.
«Ο συστηματικός αντι-σαρκοζισμός μπορεί να μας κάνει να χάσουμε το αίσθημα της κοινής λογικής» δήλωσε ο σοσιαλιστής πρώην υπουργός Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ο μοναδικός βουλευτής του κόμματος που υπερψήφισε τον νόμο.

ΧΑΘΗΚΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

Αεροσκάφος Airbus Α330-220 της αεροπορικής εταιρείας Air France με 228 επιβαίνοντες χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ το πρωί της Δευτέρας πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από το Ριο ντε Τζανέιρο με προορισμό το Παρίσι, όπου αναμένετο να προσγειωθεί στις 12:10 (ώρα Ελλάδος).

Αερολιμενικές πηγές στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ δηλώνουν ότι δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα για το Airbus Α330-220, ενώ η πιθανότερη εκδοχή είναι πως το το αεροσκάφος χτυπήθηκε από κεραυνό πέφοντας σε καταιγίδα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό.