PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Τι αλλάζει στις συντάξεις από το 2013...





Τον εγκλωβισμό έως και 12 χρόνια επιπλέον στην αγορά εργασίας χιλιάδων ασφαλισμένων επιφέρουν τα νέα δεδομένα συνταξιοδότησης με την έλευση του νέου έτους. Η αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 έτη, που είναι ...
σήμερα, στα 67, συμπαρασύρει όλα τα ειδικά όρια συνταξιοδότησης.

Οσοι ασφαλισμένοι δεν προλάβουν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012, θα δουν τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση να αυξάνονται.

Συγκεκριμένα:

• Η «έξοδος» θα γίνεται με πλήρη σύνταξη σε ηλικία 67 ετών. Σε όσες περιπτώσεις προβλέπεται μειωμένη σύνταξη, αυτή θα καταβάλλεται σε ηλικία 62 ετών.

• Εναλλακτικά, η πόρτα εξόδου θα ανοίγει με 40 έτη ασφάλισης σε ηλικία 62 ετών.

Εκτός κινδύνου είναι όσοι ασφαλισμένοι προλάβουν να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012. Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι δεν επηρεάζονται από τις ανατροπές στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και μπορούν να αποχωρήσουν ανά πάσα στιγμή με τα ισχύοντα όρια ηλικίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ενιαίες διατάξεις ισχύουν σε όλα τα ταμεία για τους νέους ασφαλισμένους που μπήκαν στην εργασίας μετά την 1η Ιανουαρίου 1993. Σημειώνεται πως οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης είναι κοινές για άνδρες και γυναίκες, με εξαίρεση τις μητέρες ανηλίκων.

Σημαντικό για τους νέους ασφαλισμένους είναι το γεγονός ότι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τα πλασματικά έτη του ν. 3863/2010 για τις ειδικές κατηγορίες, όπως οι πολύτεκνοι και οι μητέρες ανηλίκων, παρά μόνο για τη γενική κατηγορία για σύνταξη με 40 έτη ασφάλισης.

Ανά ταμείο

ΙΚΑ: Το όριο συνταξιοδότησης πάει στα 67 για πλήρη σύνταξη και στα 62 για μειωμένη. Δηλαδή, οι άντρες ασφαλισμένοι με 4.500 ημέρες ασφάλισης θα πρέπει να εργαστούν 2 επιπλέον έτη από τη νέα χρονιά. Μεγάλες χαμένες είναι οι γυναίκες που έχουν 4.500 ημέρες ασφάλισης, καθώς αν δεν θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του έτους, θα επιβαρυνθούν με μία πενταετία. Φέτος, η «έξοδος» με πλήρη σύνταξη γίνεται στα 62, ενώ τη 2013 το όριο πάει στα 67.

ΔΕΚΟ και τράπεζες: Στα 67 θα καταβάλλεται από τη νέα χρονιά πλήρης σύνταξη σε όσους ασφαλισμένους δεν θεμελιώσουν μέχρι το τέλος του έτους δικαίωμα. Η μειωμένη σύνταξη θα δίνεται με 25ετία στα 62. Αυτό πρακτικά σημαίνει αύξηση κατά μία διετία των ορίων συνταξιοδότησης των αντρών, ενώ οι γυναίκες θα πρέπει να δουλέψουν πέντε επιπλέον έτη. Για παράδειγμα, γυναίκα ασφαλισμένη στο ΤΣΠ-ΕΤΕ από το 1985 έχει 27 έτη ασφάλισης και είναι φέτος 54 ετών. Δεν κατοχυρώνει δικαίωμα και θα μπορέσει να αποχωρήσει στα 67 με πλήρη σύνταξη ή στα 62 με μειωμένη.

Χαμένοι είναι και όσοι δεν προλάβουν να θεμελιώσουν μέχρι το τέλος του έτους δικαίωμα με 10.500 ημέρες ασφάλισης. Από τη νέα χρονιά η «έξοδος» θα γίνεται με 40 έτη ασφάλισης σε ηλικία 62 ετών (φέτος η σύνταξη καταβάλλεται με 37 έτη, στα 60).

ΕΤΑΑ: Από δύο έως και τρία έτη αυξάνονται τα όρια ηλικίας για γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους που δεν προλαβαίνουν φέτος να θεμελιώσουν δικαίωμα. Η έξοδος θα γίνεται με 40 έτη στα 62, όταν φέτος οι άντρες αποχωρούν με 37 έτη στα 60 και οι γυναίκες στα 59.

ΟΑΕΕ: Κατά μία διετία αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης των ελευθέρων επαγγελματιών που δεν θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012.
Πλήρης σύνταξη θα καταβάλλεται με 15 έτη στα 67 (φέτος το όριο είναι στα 65) και μειωμένη στα 62...



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Όταν ζωντανεύει ο χιονάνθρωπος (BINTEO)...






Μια φάρσα για γερά νεύρα!...
Παραμονή Χριστουγέννων και οι φάρσες δεν έχουν τελειωμό ακόμα και στις γιορτινές μέρες! Δείτε τι θα συμβεί όταν ένας... γιγαντιαίος χιονάνθρωπος ξαφνικά άρχισε να κάνει κινήσεις και να φεύγει από τη θέση που βρικόταν. Ο κόσμος πανικόβλητος δεν ήξερε τι συμβαίνει με αποτέλεσμα να το βάζει στα πόδια από την τρομάρα του!






Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ...






Στα χέρια του αρμόδιου υφυπουργού ΠΕΚΑ Ασ. Παπαγεωργίου είναι η εισήγηση της ΡΑΕ για τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος (χαμηλής τάσης) από την 1η Ιανουαρίου.

Αν και... η ΔΕΗ ζητούσε μεσοσταθμικές αυξήσεις της τάξεως του 25% περίπου, η ΡΑΕ προτείνει η αναπροσαρμογή να μην ξεπεράσει το 13%, ενώ η κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει μικρότερες -ακόμα- αυξήσεις.

Οι αυξήσεις στο ρεύμα την επόμενη χρονιά προβλέπεται να γίνουν σε τρεις δόσεις: Ιανουάριο, Μάιο και Ιούλιο οπότε τα τιμολόγια της ΔΕΗ απελευθερώνονται πλήρως (με εξαίρεση εκείνα που θα ισχύουν για τους ευάλωτους καταναλωτές) και θα ελέγχονται απολογιστικά για υπερβολικό κέρδος ή τυχόν κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από την πλευρά της επιχείρησης.

Η πρώτη δόση των αυξήσεων, που θα γίνει την 1η Ιανουαρίου, αναμένεται να διαμορφωθεί περί το 8%.

Παράλληλα, η κυβέρνηση φέρεται να έχει ζητήσει από την τρόικα την παράταση κατά τουλάχιστον έως το 2014 της απελευθέρωσης των τιμολογίων της ΔΕΗ, καθώς από τον προσεχή Ιούλιο η εταιρεία θα αποφασίζει μόνη της για το ύψος των αυξήσεων.

Αλλαγές αναμένονται και στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Τα ΚΟΤ Ι και ΙΙ είναι οι φθηνότερες κατά 30% χρεώσεις ρεύματος για τα άτομα με χαμηλό εισόδημα και τους τρίτεκνους και οι χαμηλότερες κατά 35% για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους πολύτεκνους.

Σε αυτές τις κατηγορίες, ισχύει η χαμηλότερη τιμή κιλοβατώρας για τις πρώτες 800 κιλοβατώρες κατανάλωσης.

Η ΡΑΕ έχει εισηγηθεί το όριο των 800 κιλοβατώρων να αυξηθεί στις 1.400 και 1.600 το τετράμηνο, ενώ η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει και τη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για την ένταξη στο ΚΟΤ.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

«Τα θλιβερά Χριστούγεννα της Ελλάδας»...




Με τον τίτλο «Θλιβερά Χριστούγεννα στην Ελλάδα», το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Deutche Welle αποτυπώνει μέσω ενός εκτενέστατου ρεπορτάζ την όχι και τόσο χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της χώρας μας.

Το ... δημοσίευμα κάνει λόγο για τα άδεια καταστήματα, την πανωλεθρία της κρίσης αλλά και για τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις της Ελλάδας με τα κάλαντα τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, οι χαρούμενοι στολισμοί, το καλό φαγητό και τα δώρα προς τα παιδιά αποτελούν σημαντικό κομμάτι των παραδοσιακών Χριστουγέννων στην Ελλάδα. Αλλά τίποτα πια δεν είναι το ίδιο, καθώς η Ελλάδα βιώνει όσο πότε άλλοτε την οικονομική κρίση. Η κρίση αυτή συνεχίζει να γεννά μια πανωλεθρία.

«Φέτος τα έχουμε ξεχάσει τα Χριστούγεννα» δηλώνει στη Deutche Welle μια άνεργη Αθηναία και συνεχίζει λέγοντας «Είμαι άνεργη, η σύνταξη του συζύγου μου έχει μειωθεί κατά το ήμισυ και φέτος δεν είμαστε σε θέση να αγοράσουμε δώρα ούτε για τα εγγόνια μας». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην αγοραστική κίνηση της Αθήνας «Ο κεντρικότερος πεζόδρομος στην πλατεία Συντάγματος σφύζει από κόσμο. Οι βιτρίνες τους είναι πράγματι εντυπωσιακές. Ωστόσο τα μαγαζιά παραμένουν άδεια. Παρά τις καλές τιμές και τις επιγραφές στα καταστήματα που διατυμπανίζουν την ελληνική προέλευση των προϊόντων τα καταστήματα δεν έχουν κίνηση»

Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται επίσης δηλώσεις από καταστηματάρχες «Ο κόσμος έρχεται και μας λέει: Πράγματι μας αρέσουν όσα διαθέτει το κατάστημά σας, αλλά οι συντάξεις και οι μισθοί μας έχουν περικοπεί. Έχετε δώρα των... 5 ή 10 ευρώ;» τονίζει από την πλευρά του Αθηναίος καταστηματάρχης.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Η ζωή της Ελλάδας...





Ο Luojie εμπνέεται από την κινηματογραφική ταινία «Η ζωή του Πι» για να αποδώσει στη γελοιογραφία του τη μάχη της Ελλάδας με την... κρίση χρέους και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ρόλο παρατηρητή. Δημοσιεύθηκε στην αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας China Daily.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Στόλισαν δέντρο, με φωτογραφίες πολιτικών...






Φωτογραφίες πολιτικών, αντί για στολίδια, τοποθέτησαν πάνω στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, οι Σαϊτανοαπαζίτες.
Ήταν μια ιδέα της στιγμής είπαν οι καταστηματάρχες στο Σαϊταν Παζάρ στην Πρέβεζα.
Οι φωτογραφίες βέβαια είναι ...
επιλεγμένες μία προς μία όπως μπορείτε να δείτε...

"Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι μέσα σε μια ώρα το δέντρο άρχισε να ξεραίνεται" μας είπαν ο Γιώργος και ο Πάνος, ενώ συμπλήρωσε η Ιουλία "άρχισαν και "ρουφάν" και από το δέντρο"…!!!




Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Οι νέοι φεύγουν...





«Σανίδα σωτηρίας» στο εξωτερικό αναζητά η νέα γενιά Ελλήνων, η οποία βλέποντας δυσοίωνο το εργασιακό μέλλον στη χώρα μας, ψάχνει αγωνιωδώς για μια θέση εργασίας στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με... έρευνα που πραγματοποιήθηκε και η οποία διεξήχθη σε δείγμα 400 ατόμων,το 49% από το σύνολο των ερωτηθέντων,ανέφερε ότι αυτήν τη χρονική περίοδο αναζητά εργασία στο εξωτερικό, ενώ ένα επιπλέον 3% δήλωσε ότι έχει ήδη δεχτεί κάποια σχετική πρόταση, την οποία και εξετάζει.

Αυξημένη ανεργία

Η έρευνα καταδεικνύει επίσης το οξύ πρόβλημα της ανεργίας, καθώς το 39% των συμμετεχόντων σε αυτή δήλωσε ότι δεν εργάζεται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ειδικότερα, το 36% των ερωτηθέντων προβάλλει ως κύριο λόγο την ανεργία και την αδυναμία πρόσβασης ή επανένταξης στην αγορά εργασίας, το 29% την έλλειψη προοπτικής και το 12% τους χαμηλούς μισθούς στην Ελλάδα.

Ένα ακόμη στοιχείο που προκύπτει είναι ότι το διαδίκτυο αποτελεί την πρώτη επιλογή αναζήτησης εργασίας στο εξωτερικό, ενώ όσον αφορά στις χώρες προορισμού, το 70% των ερωτηθέντων φαίνεται ότι προτιμά τις ανεπτυγμένες χώρες της ΕΕ (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία κ.τ.λ.).

Το 45% εστιάζει στις ανεπτυγμένες χώρες εκτός ΕΕ (ΗΠΑ, Αυστραλία κ.τ.λ.) ενώ ένα 12% δείχνει να επικεντρώνει τις προσπάθειές του σε αναπτυσσόμενες χώρες εκτός ΕΕ (Μέση Ανατολή κ.τ.λ.).

Στο ερώτημα τι έχει να τους προσφέρει η εργασία στο εξωτερικό, ποσοστό 63% απάντησε ότι προσβλέπει σε υψηλότερες οικονομικές απολαβές, 58% σε καλύτερη ποιότητα ζωής και 47% σε μια πιο αξιοκρατική επαγγελματική εξέλιξη.

Σχετικά με τον ελάχιστο επιδιωκόμενο μισθό, 29% του δείγματος απάντησε ότι θα μετοικούσε για έναν μισθό ύψους 2.000 ευρώ, με ποσοστό 28% να δηλώνει ότι θα μετοικούσε ακόμη και για έναν μισθό της τάξης των 1.500 ευρώ.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Άγιοι Βασίληδες... σε επικίνδυνες αποστολές...








Πλημμύρισε Άγιους Βασίληδες η κρητική ύπαιθρος την Κυριακή! Μέλη του Παγκρήτιου Ομίλου Διάσχισης και Εξερεύνησης Φαραγγιών ντύθηκαν Άγιοι Βασίληδες και ... γιόρτασαν την τελευταία κατάβαση του χρόνου, φορώντας τις στολές του αγαπημένου Αγίου των παιδιών και σκαρφαλώνοντας σε απόκρημνα βράχια.

Ο όμιλος, έκλεισε πέντε χρόνια ζωής με συνεχή δραστηριότητα στο χώρο του ελληνικού canyoning και... το γιόρτασε στο κλίμα των ημερών.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Φαντασμαγορική και μεγαλοπρεπή η γιορτή ΄΄ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΓΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ΄


























Η Νίκη Αιγινίου σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό της




 
 
  O  Μ.Α.Σ. ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ  ΒΟΛΕΪ
διοργανώνει τον ετήσιο χορό της στις 29/12/2012 ημέρα Σάββατο
στο κέντρο διασκέδασης"ΖΕΝ"
στο Αιγίνιο Πιερίας

Τιμή πρόσκλησης: 15€ με πλήρες μενού (ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΤΟ)
Τιμή πρόσκλησης:  7€ για τα παιδιά (ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ)

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΠΙΑΝΟ ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, Η ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ


ΠΙΑΝΟ ΜΠΑΡ ...όπως παλιά!!! Για πρώτη φορά στην Κατερίνη.....
Καθε παρασκεύη όπως ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 9 το βράδυ......

Αυστραλία: Οι ομογενείς αγοράζουν ελληνικά προϊόντα για το γιορτινό τραπέζι...




Το εντυπωσιακό ποσόν των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων εκτιμάται ότι θα ξοδέψουν τον Δεκέμβριο οι Αυστραλοί σε ψώνια...
Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων δαπανήθηκε ήδη σε χριστουγεννιάτικες αγορές.
Τεράστιες ουρές σημειώνονται αυτές τις μέρες στα...
μεγάλα καταστήματα και το όργιο της ... σπατάλης θα κορυφωθεί την παραμονή των Χριστουγέννων.
Στη Μελβούρνη η μεγαλύτερη κοσμοσυρροή αναμένεται στο εμπορικό κέντρο του Chadstone όπου εκτιμάται ότι θα περάσουν 200.000 καταναλωτές!
Μόνο το Σαββατοκύριακο υπολογίζεται ότι δαπανήθηκαν στη Μελβούρνη 850 εκατομμύρια δολάρια.
Τα καταστήματα θα κλείσουν ανήμερα των Χριστουγέννων και θα ξανανοίξουν την δεύτερη μέρα με τις εκπτώσεις, οπότε αναμένεται και νέα μαζική «εισβολή» των καταναλωτών.

Πολλοί, δε, απ΄ αυτούς χρησιμοποιούν τις πιστωτικές αγορές για τα ψώνια τους και είναι βέβαιο πως ο νέος χρόνος θα τους βρει βουτηγμένους στα... χρέη!
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 6% των αγορών φέτος έγιναν μέσω του διαδικτύου!

Όσον αφορά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι οι Έλληνες, παρά το καλοκαίρι επιμένουν παραδοσιακά και προτιμούν ελληνικά προϊόντα.
Όλα τα ελληνικά καταστήματα και σούπερ-μάρκετ λένε ότι οι ομογενείς κάνουν ξέχωρη προσπάθεια για να έχουν προϊόντα από την Ελλάδα στο γιορτινό τραπέζι.
«Είναι εξαιρετικά προϊόντα τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά και με το να τα προτιμούμε στηρίζουμε και την Ελλάδα που αυτή την εποχή το έχει ιδιαίτερη ανάγκη» λένε ομογενείς καταναλωτές και επιχειρηματίες.

Οι Αυστραλοί, πάντως, βάζουν πολλά θαλασσινά στο τραπέζι τους.
«Για μέρες κοιμόμαστε ελάχιστα για να εφοδιάζουμε τους πελάτες μας» λέει ο Γιάννης Γιαννάτζης, ιχθυοπώλης από την κεντρική αγορά «Βικτώρια Μάρκετ» της Μελβούρνης.
Φέτος, μάλιστα, όπως λέει, οι γαρίδες είναι φθηνότερες από πέρυσι.

Όσοι όμως εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα για την εξοχή λόγω των ημερών διαπίστωσαν ότι η τιμή των καυσίμων εκτινάχθηκε στα ύψη.
Η τιμή της αμόλυβδης ανέβηκε την Παρασκευή 13 σεντς το λίτρο και έφθασε στο $1.46 σεντς.
«Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια. Μόλις φθάνουν τα Χριστούγεννα η τιμή της αμόλυβδης πάει αδικαιολόγητα στα ύψη» λέει ο ομογενής, Κώστας Μήδρας...


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

H φωτογραφία της Αθήνας που σοκάρει

 ΗΛΙΘΙΟΙ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ Ή ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ;

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΣΩ ΔΕΗ, ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ, ΑΙΟΛΙΚΑ ΚΛΠ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ, 

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΚΡΙΒΥΝΕ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΛΥΝΕΤΑΙ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΑΠΟ ΚΑΠΝΟ, ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΟΥ ΝΤΙΚΕΝΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ!!!!!!

ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ Ή ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ;


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Μεγάλη τιμή αποτέλεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης η απόφασητης συζύγου του μεγάλου καλλιτέχνη της Πιερίας, αειμνήστου Ευθύμη Καλεβρά από τον Καταχά, να δωρίσει τα έργα του στον δήμο Κατερίνης.


Ο Ευθύμης Καλεβράς ήταν ο δημιουργός των γλυπτών που κοσμούν το κέντρο της Κατερίνης : Άγαλμα της Ελευθερίας, Προτομή του Γεωργάκη Ολυμπίου και το Άγαλμα του Σμηναγού Αθανασίου Μπατσαρά.


Το δημοτικό συμβούλιο αποδέχθηκε ομόφωνα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης τη δωρεά και μίλησαν για την ευγενική και σημαντική αυτή χειρονομία ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης,ευχαριστώντας την κυρία Καλεβρά, καθώς και οι επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων.
Το δημοτικό συμβούλιο κράτησε επίσης ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ευθύμη Καλεβρά.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ  ΛΑΓΙΟΝ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ..Η ΟΜΙΧΛΗ ΔΙΝΕΙ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.


Ημερίδα - Έκθεση προϊόντων της Δράσης Νεανική Υπόθεση



ΚΑΤΕΡΙΝΗ :




  
  
  
   Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος νέων πραγματοποιήθηκε στις 22-12-2012, η Ημερίδα – Έκθεση προϊόντων του προγράμματος Υποστήριξης Πρωτοβουλιών Νέων «ΝΕΑΝΙΚΗ υπόΘΕΣΗ –Από τη φύση στην Παραγωγή» το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης, μέσω της Εθνικής Υπηρεσίας του Προγράμματος της Ε.Ε Νέα Γενιά σε Δράση, και υλοποιήθηκε  από τον φορέα ΠΡΑΞΙΣ στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ». 


Ο κ Σπανός Κωνσταντίνος, εκπρόσωπος της ΠΡΑΞΙΣ, αναφέρθηκε στην φιλοσοφία τόσο του σχεδίου «ΝΕΑΝΙΚΗ υπόΘΕΣΗ» όσο και των δράσεων του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης  και παρουσίασε τις δράσεις και τον τρόπο υλοποίησης του σχεδίου αλλά και τις ευκαιρίες για τους συμμετέχοντες νέους. Οι συμμετέχοντες (47 νέοι) εκπαιδεύτηκαν σε τρόπους και τεχνικές παραγωγής χειροποίητων σαπουνιών και κεριών με φυσικά υλικά (βότανα, λάδι κ.α) κατά κόρον προερχόμενα από τον νομό, βασικές αρχές επιχειρηματικότητας και δεξιότητες στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), Υγιεινή και ασφάλεια με θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση. Το επόμενο στάδιο ήταν η συσκευασία του προϊόντος και η επιμέλεια της εμφάνισής του ώστε να είναι ελκυστικό στον δυνητικό πελάτη.
Παράλληλα δημιουργήθηκε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο για την υποστήριξη και επικοινωνία των συμμετεχόντων νέων.
Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο η κ. Κωνσταντίνου Δέσποινα, Γενική Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, η οποία συνεχάρη τον κ. Σπανό και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης για την πρωτότυπη ιδέα και αναφέρθηκε με έναν λόγο καταπέλτη για τα προβλήματα της ανεργίας και ιδιαίτερα των νέων στην Πιερία.
Ακολούθως ο κ. Γκούνας Αθανάσιος, Οικονομολόγος- Καθηγητής Εφαρμογών ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης ανέλυσε τα προβλήματα επιχειρηματικότητας στην Πιερία με έμφαση τους νέους αλλά και τρόπους ανάπτυξης της σε περίοδο κρίσης.

  Στη συνέχεια ο κ Μπέττυ Παρτσαλίδου, Διευθύντρια  Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε ΟΤΑ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Leader του Νομού Πιερίας με κάθε λεπτομέρεια, τους δήμους και τα ποσοστά χρηματοδότησης ειδικά για οικοτεχνικές μονάδες και χειροποίητα σαπούνια και κεριά. Το Leader του Νομού Πιερίας, Β φάση,  θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο 2013.
Τέλος παρουσιάστηκαν οι καλές πρακτικές του προγράμματος και οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δουν τα προϊόντα που παρήγαγαν οι συμμετέχοντες, με πολύ μεράκι, στο πρόγραμμα «ΝΕΑΝΙΚΗ υπόΘΕΣΗ», καθώς και να συνομιλήσουν μαζί τους. Τα σχόλια ήταν θετικά και ενθαρρυντικά. Οι παρευρισκόμενοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την πρωτοτυπία του προγράμματος, την ωφέλεια του για τους νέους της Πιερίας και με την ελπίδα ότι και στο μέλλον θα υλοποιούνται τέτοιου είδους δράσεις τόσο από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης  αλλά και από άλλους φορείς.


Aναρτήθηκε από: το-όνομα-σας

Ανθρωποι! ...





Οπως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός, έτσι και τα Χριστούγεννα δεν είναι γιορτή για όλους. Αυτές τις ημέρες δεν βγαίνουν όλοι στα μαγαζιά. Πολλά παιδιά δεν περιμένουν κανέναν Αϊ-Βασίλη να τους φέρει κάτι. Πολλές οικογένειες δεν...

θα στολίσουν δέντρο, ούτε θα καθήσουν σε χριστουγεννιάτικο τραπέζι με γαλοπούλα και μελομακάρονα. Είναι απίστευτα πολλοί όσοι δεν θα «κάνουν Χριστούγεννα» φέτος.
Κάποιοι άλλοι θα προσπαθήσουν απλώς να ψευτοπεράσουν. Εκτός από τους μεγάλους εμπορικούς δρόμους των πόλεων, υπάρχουν και οι αγορές για όσους προσπαθούν να πάρουν μέρος στην εορταστική ψευδαίσθηση με τα ελάχιστα που διαθέτουν. Παπούτσια με λίγα ευρώ, κατεψυγμένα τρόφιμα, ρούχα που θα ξεβάψουν στο πρώτο πλύσιμο, δώρα ιμιτασιόν και αξεσουάρ - μαϊμού. Σε πολλά σπίτια θα κάνουν «ρεβεγιόν» με ένα κοτόπουλο, θα ξεγελάσουν τα παιδιά τους με ένα παιχνίδι από τη λαϊκή αγορά και θα διασκεδάσουν με την υποκουλτούρα της τηλεόρασης.
Αλλοι δεν έχουν τρόπο να ψωνίσουν ούτε από εκεί. Στα ορεινά χωριά της Ηπείρου, στα νησιά της άγονης γραμμής, στα προάστια της Αθήνας, στις φτωχογειτονιές των πόλεων, υπάρχουν νησίδες απόλυτης ανέχειας. Ομάδες μεταναστών σέρνονται στο περιθώριο και προσπαθούν να δώσουν την εντύπωση ότι πίσω από τα θλιμμένα μάτια τους υπάρχουν άνθρωποι. Και στα συσσίτια των δήμων και της Εκκλησίας περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ, θα καθήσουν στην ουρά για ένα πιάτο.

Τι νόημα έχουν αυτές οι επισημάνσεις; Είναι απλώς μια υπενθύμιση ότι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας μπορεί να έχει την ανάγκη μας αυτές τις ημέρες. Δεν θέλει ποτέ περισσότερα από όσα μπορούμε να δώσουμε. Ενα μικρό παιχνίδι για τα παιδιά, μια διακριτική οικονομική ενίσχυση για ψώνια, ένα πακέτο με τα είδη των ημερών και μια ευχή για τον καινούργιο χρόνο.
Ισως να είναι αρκετό μόνο να του χτυπήσουμε την πόρτα. Δεν κοστίζει να βοηθήσει κάποιος την ηλικιωμένη κυρία του διπλανού διαμερίσματος. Να βρει μια θέση στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι για τον υπερήλικο του ισογείου. Να επισκεφτεί έναν ξεχασμένο συγγενή σ' ένα γηροκομείο. Να προσφέρει τη φιλοξενία του στις οικογένειες των φίλων που δεν ζουν πλέον. Να θυμηθεί όσους έμειναν πίσω σε κάποιο παγωμένο χωριό.
Ολα αυτά δεν συνιστούν φιλανθρωπία και δεν τα κάνει κάποιος για να δείξει έλεος. Αποτελούν ενδείξεις ότι η κρίση δεν πέρασε εντός μας. Και θα κρατήσουν ζωντανή την πεποίθηση ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχει ελπίδα. Ας δώσουμε ό,τι μπορούσε αυτές τις ημέρες. Αλλωστε όπως έλεγε ο ιρλανδός συγγραφέας Κλάιβ Λιούις: «Τίποτε που δεν έχεις δώσει σε κάποιον δεν είναι πραγματικά δικό σου».


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Στα χωριά των Θεών...





Μπορεί ο Όλυμπος κι ο Κίσσαβος να μαλώνανε σύμφωνα με την παράδοση, αλλά κρυφά μέσα μας όλοι ξέρουμε ποιος βγήκε νικητής.
Με υψόμετρο που βλέπει όλη την υπόλοιπη Ελλάδα αφ' υψηλού, με μονίμως χιονισμένες κορυφές και...
φαράγγια που κόβουν την ανάσα, με κατάφυτες πλαγιές, μικρά παραδεισένια χωριουδάκια και, φυσικά, με τον μύθο του θεϊκού νέκταρ που έρρεε στα παλάτια του άφθονο όχι για έναν αλλά για δώδεκα θεούς, ο Κίσσαβος δεν έχει καμία τύχη.
Ταξιδέψαμε στις καλύτερες γωνιές του ψηλότερου ελληνικού βουνού, ρωτήσαμε τους ντόπιους για τις διαδρομές, τις γεύσεις και τις ενδιαφέρουσες ιστορίες που κρύβει ο Όλυμπος και μοιραζόμαστε μαζί σας τα –στην κυριολεξία- κορυφαία μυστικά... ολύμπιων προδιαγραφών.

Ένας γίγαντας... 200 εκατομμυρίων ετών

Κι όμως, η παραπάνω ηλικία κατατάσσει τον Όλυμπο στο πιο... νεαρό βουνό της Ελλάδας. Διαμορφωμένες από προϊστορικούς παγετώνες, οι κορυφογραμμές του ορεινού του όγκου τον φέρνουν στο «πάνθεον» των ψηλότερων σημείων της Ευρώπης. Δεν είναι να απορεί κανείς επομένως που οι αρχαίοι Έλληνες θεώρησαν το συγκεκριμένο βουνό ικανό να φιλοξενήσει Θεούς. Μάλιστα, οι μύθοι και το δέος του δωδεκάθεου κατάφεραν να κρατήσουν τον άνθρωπο μακριά από τις δύο ψηλότερες κορυφές του μέχρι το 1913, οπότε πάτησε για πρώτη φορά «θνητό» πόδι στον Μύτικα.

Η συγκεκριμένη κορυφή ονομαζόταν στην αρχαιότητα «Πάνθεον» και εκεί συγκεντρωνόταν... μια ντουζίνα θεότητες, αφήνοντας τα παλάτια τους στις χαράδρες, για να ορίσουν την τύχη των Ελλήνων. Η δεύτερη κορυφή, το Στεφάνι ονομαζόταν «Θρόνος Διός» και αποτελούσε σύμφωνα με τους Αρχαίους το μέρος από όπου ο Δίας εξαπέλυε τους κεραυνούς του.

Μπορεί ο Ζευς και η αθάνατη παρέα του να ανήκουν στην σφαίρα της μυθολογίας, ωστόσο ο Όλυμπος δεν παύει να είναι ένα ευλογημένο μέρος της Ελλάδας, όπου συγκεντρώνεται περήφανα το 25% των ειδών της ελληνικής χλωρίδας, «πασπαλισμένη» σε σμιλεμένες πλαγιές, απότομα φαράγγια, γραφικά χωριά και αλπικά λιβάδια. Με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ο Όλυμπος δεν άφηνε άλλη επιλογή στους ιθύνοντες: Έγινε ο πρώτος επίσημος Εθνικός Δρυμός της Ελλάδας, με ένα πάρκο που απλώνεται πλέον σε 234.000 «πλούσια» στρέμματα.

Από αυτές τις κατάφυτες πλαγιές μέχρι τα πιο όμορφα ορεινά χωριά και από τις πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές μέχρι το Αιγαίο που βρέχει σχεδόν τα πόδια του βουνού, ακολουθούν τα αγαπημένα μας ολύμπια «βήματα» για την απόλυτη ορεινή απόδραση.

Από χωριό σε χωριό

- Ο Όλυμπος συναντά το Αιγαίο: Κλασική βάση για εξερεύνηση του αθάνατου βουνού αποτελεί το Λιτόχωρο, στους πρόποδες της ανατολικής πλευράς του. Είναι το ιδανικό μέρος για τους τολμηρούς, που θέλουν να συνδυάσουν βουνό και θάλασσα: Βουτιές στις ολυμπιακές ακτές της Πιερίας (προλαβαίνετε όσο ακόμη ο καιρός το επιτρέπει, αρκεί να διαβάσετε το σχετικό αφιέρωμα του in2life) και αναβάσεις προς τις πιο απόκρημνες γωνιές του Ολύμπου. Στο Λιτόχωρο καταλήγει το φαράγγι του Ενιπέα, που σκίζει στα δύο τον ορεινό όγκο, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται το Αρχαίο Δίον, η ιερή πόλη των Μακεδόνων όπου η σκαπάνη αποκάλυψε 2.000 στρέμματα ευρημάτων, τα οποία πλέον αποτελούν αρχαιολογικό πάρκο.

Στην ίδια πλευρά του βουνού, η Άνω Σκοτίνα προσφέρεται για παραδοσιακές βόλτες ανάμεσα σε πετρόχτιστα σπίτια του 17ου αιώνα και σημαντικούς ναούς της χριστιανοσύνης, ενώ ο Παλαιός Παντελεήμονας αποτελεί έναν αναπαλαιωμένο οικισμό, από όπου μπορείτε να δοκιμάσετε την αδρεναλίνη σας με αλεξίπτωτο πλαγιάς ή να επισκεφθείτε το ενετικό κάστρο που «στολίζει» την περιοχή.

- Ο Κάτω Όλυμπος: Περνώντας στην άλλη πλευρά του Ολύμπου, αυτή που «γειτονεύει» με την Λάρισα και προ Καλλικράτη ονομαζόταν Κάτω Όλυμπος, συναντάμε την Ραψάνη. Ο «παράδεισος» των φίλων του κρασιού φημίζεται για τους αμπελώνες της και για τον πρώτο οίνο στην Ελλάδα που έλαβε το «παράσημο» Ονομασίας Προελεύσεως Ανωτέρας Ποιότητας και συνδυάζει το κρασί τριών ποικιλιών: του ξινόμαυρου, του σταυρωτού και του κρασάτου. Πιάστε θέση στην πλατεία του χωριού και αν πετύχετε κάποια από τις συχνές εκδηλώσεις του Γυναικείου Συνεταιρισμού, μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τις υπέροχες παραδοσιακές χωριάτικες πίτες και τα γλυκίσματα από τοπικά προϊόντα.

Λίγα χιλιόμετρα μακριά, απλώνεται στα 600 μέτρα υψόμετρο το χωριό Κρανιά, που οι ντόπιοι αποκαλούν «μπαλκόνι του Ολύμπου». Και όντως, αφού περάσετε μέσα από ανηφορικά πλακόστρωτα δρομάκια, από την πλατεία με τους τρεις αιωνόβιους πλάτανους και από πέτρινες βρύσες όπου καταλήγουν τα γάργαρα νερά των ολύμπιων πηγών, θα φτάσετε στην πάνω άκρη του χωριού, όπου θα απολαύσετε πανοραμική θέα, που προλαβαίνει να χωρέσει σε ένα βλέμμα τον Όλυμπο, τον Κίσσαβο και όλα τα χωριά που φτάνουν μέχρι την θάλασσα.

Στο ίδιο σημείο, στην θέση Τσιαφούτη, βρίσκεται το αφιέρωμα στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, ο οποίος λέγεται πως πέρασε από εκεί, μεταδίδοντας τις διδαχές του από συγκεκριμένο ξέφωτο. Επιβάλλεται η επίσκεψη και στους άλλους δύο ναούς του χωριού, την Παναγία και τους Αγίους Ταξιάρχες, όπου τα ξυλόγλυπτα του 19ου αιώνα αναδεικνύουν όλη την τέχνη των ντόπιων. Οι Κρανιώτες άλλωστε θεωρούνται από τους πιο φημισμένους χτίστες της Θεσσαλίας, καθώς λέγεται πως όταν το χωριό κάηκε και ερήμωσε μετά την Κατοχή, αυτοί ήταν που έχτισαν την Λάρισα.

Περιτριγυρισμένη από πυκνά δάση οξιάς, βελανιδιάς και πεύκου, ακόμη πιο ψηλά βρίσκεται ηΚαλλιπεύκη. Το καταπράσινο χωριό φημίζεται για την κτηνοτροφία που δίνει την καλύτερη... πρώτη ύλη για να ικανοποιηθεί κάθε μερακλής κρεατοφάγος. Στην όμορφη τοποθεσία «Πατωμένη» θα βρείτε ένα μεγάλο πάρκο κοντά στην βρύση της περιοχής, όπου λειτουργεί αναψυκτήριο για να σας δροσίσει.

Τέλος, η Καρυά, λίγο πιο βόρεια, προσφέρεται για ξεκούραση και φαγοπότι μετά την εξερεύνηση του κοντινού σπήλαιου Μοριά με τους σταλακτίτες ή του πευκόδασος του Ανήλιου.

Οι διαδρομές των... Θεών

Απόδραση στον Όλυμπο χωρίς πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές δεν νοείται. Μέχρι τον Οκτώβριο μάλιστα, προλαβαίνουμε τις ιδανικές συνθήκες ακόμα και για αρχάριους, καθώς δεν χρειάζεται χιονοδρομικός εξοπλισμός. Οι δύο πιο δημοφιλείς διαδρομές του όρους είναι αυτές που ορίζονται από το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 και από το Εθνικό Μονοπάτι Ο2.

Το πρώτο ξεκινά από την περιοχή του Λιτοχώρου και ανεβαίνει δυτικά προς τις κορυφές, μέσα από το φαράγγι του Ενιπέα. Το πρώτο στάδιο της διαδρομής φτάνει μέχρι τα 800 μέτρα υψόμετρο, διαθέτει πολύ καλή σήμανση και μπορεί να διανυθεί σε περίπου 4 ώρες.

Στην συνέχεια, από την θέση Πριόνια και μέχρι το οροπέδιο των Μουσών ή το καταφύγιο «Αγαπητού» (τοποθεσίες που ξεπερνούν τα 2.100 μέτρα υψόμετρου) θα περάσετε μέσα από την πιο κλασική αλλά και πιο –άγρια- όμορφη διαδρομή του Ολύμπου, μέσα από τον Εθνικό Δρυμό. Το μονοπάτι Ο2, από την άλλη, ξεκινά από πιο χαμηλά και συνδέει τον Όλυμπο με το Πήλιο. Στα διάφορα επίπεδα του βουνού λειτουργούν αρκετά ορειβατικά καταφύγια για να ξεκουράζουν τους «περαστικούς». Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τα καταφύγια και τους ορειβατικούς συλλόγους που «δρουν» στην περιοχή στο site Olympus-climbing.gr και ενημερωθείτε για όλα τα πεζοπορικά μονοπάτια στο site του Φυσιολατρικού Συλλόγου Λιτοχώρου..


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Δάνεια 590 εκατ. ευρώ σε μικρομεσαίους...





Χορηγήσεις συνολικού ύψους 1,14 δισ. ευρώ με ευνοϊκούς όρους θα έχουν με τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσα στο 2013 μέσω των άμεσων πιστωτικών γραμμών, αλλά και της λειτουργίας του Ταμείου εγγυήσεων που...
χρησιμοποιεί κονδύλια ύψους 500 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με την "Ναυτεμπορική", σε πρώτη φάση με τις πιστωτικές γραμμές που αναμένεται να υπογράψει η ΕΤΕπ με ελληνικές εμπορικές τράπεζες μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν διαθέσιμες χορηγήσεις συνολικού ύψους 590 εκατ. ευρώ.

Με βάση τη συμφωνία που έχει γίνει από τον περασμένο Ιούλιο με το ελληνικό υπουργείο Ανάπτυξης η ΕΤΕπ θα έχει ήδη ανοιχτές πιστωτικές γραμμές για δάνεια ύψους 440 εκατ. ευρώ σε ελληνικές τράπεζες (250 εκατ. ευρώ για Εθνική, 50 εκατ. ευρώ Παγκρήτια και 140 εκατ. ευρώ για Alpha).

Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με άλλες δύο τράπεζες για νέες πιστωτικές γραμμές 75 εκατ. ευρώ στην κάθε μία, που αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του νέου έτους. Σ

υνεπώς το συνολικό ύψος που θα έχει διαθέσει η ΕΤΕπ σε πιστωτικές γραμμές μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου από τα 440 εκατ. ευρώ φτάνουν στα 590 εκατ.

Το νέο Ταμείο εγγυοδοσίας

Από την περασμένη εβδομάδα και με τη λειτουργία του από καιρού αναμενόμενου Ταμείου εγγυοδοσίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων το οποίο θα χορηγήσει (μέσω της μόχλευσης κεφαλαίων από την ΕΤΕπ ) δάνεια συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ για κεφαλαίο κίνησης και επενδύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι πιστωτικές γραμμές ενισχύονται.

Νέο όπλο αξίας 456 εκατ.

Το οπλοστάσιο του υπουργείου Ανάπτυξης απέναντι στην έλλειψη ρευστότητας στην αγορά συμπληρώνεται και από το νέο πρόγραμμα ενισχύσεων συνολικού ύψους 456 εκατ. ευρώ που θα προκηρυχθεί επίσημα στις 14 Ιανουαρίου μέσα από τα περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα.

Μέχρι στιγμής έχει οριστικοποιηθεί το σύστημα διαχείρισης της προκήρυξης.

Φορέας διαχείρισης του προγράμματος που θα πρέπει να τρέξει άμεσα θα είναι ο ενδιάμεσος φορέας του επιχειρησιακού προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα", ο οποίος επιλέχθηκε με βάση διαγωνιστική διαδικασία.

Το πρόγραμμα θα διαχειριστεί η ειδική υπηρεσία διαχείρισης του προγράμματος ανταγωνιστικότητα και επιχειρηματικότητα. Με τον τρόπο αυτό δεν χρειάστηκαν οι μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις που θα γίνονταν ώστε να αναλάβουν, ως φορείς διαχείρισης, οι εμπορικές τράπεζες.

Οι Περιφέρειες αναλαμβάνουν επίσης ουσιαστικό ρόλο στον προσδιορισμό των κλάδων που θα είναι επιλέξιμοι προς ενίσχυση, καθώς και στην αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων σε δεύτερο βαθμό και στην παρακολούθηση της υλοποίησής τους.

Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, μετά την προκήρυξη θα δοθεί προθεσμία δύο μηνών (ώς τα μέσα Μαρτίου) για την προετοιμασία και υποβολή των προτάσεων από τους επενδυτές, ενώ δύο μήνες θα διαρκέσει και η αξιολόγησή τους...


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Κολινδρινών καταπληκτικών δημιουργιών συνέχεια - Τα Κολινδρινά Σαΐνια έκαναν σχολική εφημερίδα!


ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΑ ΣΑΪΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ"
Σα το Κολινδρό τελικά δεν έχ'....
Νέα δημιουργία από Κολινδρινούς  και συγκεκριμένα από μαθητές της Ε' τάξης του Β' Δημοτικού σχολείου Κολινδρού, οι οποίοι σύνταξαν με εκπαιδευτικούς τους, μια 22σέλιδη  και πάρα πολύ αξιόλογη
 σχολική εφημερίδα, η οποία ευχόμαστε να έχει διάρκεια...
Το κόστος της είναι 1,5€ και καλά είναι όσοι μπορείτε να την αγοράσετε για να μπορέσουν να χαρούν και τα παιδιά. Αξίζει να την αγοράσετε.
Μέχρι και συνταγές που τους έστειλε ο ίδιος ο Στέλιος Παρλιάρος έχουν τα παιδιά!!!
Πάρτε μια γεύση από τις πρώτες τέσσερις σελίδες τους...





Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΑΠΟ ΤΑ "ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ" - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Γέμισε παιδικά γέλια και χαρά ο Κολινδρός.





















ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ :