PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ PIERIA -RG..

"Η πολιτεία δεν μπορεί να εκβιάζει τα πανεπιστήμια ότι δεν θα τα χρηματοδοτήσει, αν δεν εφαρμόσουν το νόμο" ...


"Αυτό που κάνω , νομίζω οτι είναι το σωστό. Καλώ τους πρυτάνεις να εφαρμόσουν το νομο. Ξέρετε ότι... μεχρι αυτή την στιγμή 24 πανεπιστήμια δεν έχουν εφαρμόσει το νόμο και από τα 16 ΤΕΙ, τα 9? ".
Και κατέληξε, αυτή είναι η ουσία του θέματος...

Και... μομφή για τη Διαμαντοπούλου!...


"Απ' ότι καταλαβαίνω, αφήνετε ανοικτό το θέμα της παραίτησης σας", του είπε η Στάη. "Πάντοτε. Από την ... πρώτη στιγμή που ανέλαβα, αφήνω ανοικτό το θέμα της παραίτησης μου".
Ακούγοντας τον η Στάη να περιγράφει με μελανά χρώματα τη κατάσταση των πανεπιστημίων και πως αν δεν πάρουν κάποια χρήματα απαραίτητα για τη λειτουργία τους, θα υπάρξει μεγάλη αναταραχή , τον ρώτησε " δηλαδή αφήνετε μομφή για τη κυρία Διαμαντοπούλου?".
Κι ο Μπαμπινιώτης, μέγας γλωσσολόγος και γλωσσοπλάστης, το παραδέχτηκε. Αλλά με άλλες λέξεις: Περιγράφω την πραγματικότητα...

ΕΣΡ : Οδηγία προς τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας ...


Οδηγία προς τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας, ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, εξέδωσε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Σύμφωνα με... αυτήν, από 1ης Απριλίου όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας οφείλουν σε μηνιαία βάση να ενημερώνουν το ΕΣΡ για τις κάθε είδους εκπομπές τους που αφορούν την πολιτική επικαιρότητα και με οποιονδήποτε τρόπο...


προβάλλουν πολιτικά στελέχη, υποψήφιους βουλευτές και πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων ειδησεογραφικών εκπομπών, εκπομπών λόγου, δελτίων ειδήσεων κλπ ανεξαρτήτως της ώρας προβολής τους.Η ενημέρωση θα γίνεται με τη χρήση ειδικής φόρμας που θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΕΣΡ. Κατά τη διάρκεια των προεκλογικών περιόδων, η υποχρέωση ενημέρωσης του ΕΣΡ αφορά όλους τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας, εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, οι οποίοι εκπέμπουν περιεχόμενο που αφορά στην πολιτική επικαιρότητα και τα στοιχεία θα πρέπει να αποστέλλονται μέχρι το μεσημέρι κάθε Δευτέρας

Μετά από αυτή την τόσο δυσάρεστη είδηση για το μέλλον του τόπου πώς να «λειτουργήσει» ο δεξιός ψηφοφόρος:


Λιγότερο σεξ, δραματική μείωση των γάμων αλλά και αύξηση της απιστίας, είναι τα ευρήματα δημοσκοπικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 22 και 29 Φεβρουαρίου στο... λεκανοπέδιο Αττικής και αποκαλύπτει σοβαρές συνέπειες στη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Την έρευνα διεξήγαγε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό της Εταιρίας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, σε .δείγμα 600 ανδρών και γυναικών, ηλικίας 25 – 64 ετών, με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων.

Σύμφωνα με την έρευνα, το τελευταίο τρίμηνο η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών των Ελλήνων μειώθηκε σε ποσοστό 34%, ενώ η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά το 47% των ερωτηθέντων όσον αφορά στην επαγγελματική τους ζωή. Το 46% των ζευγαριών δηλώνει επίσης αρνητικά επηρεασμένο στη διαπροσωπική του ζωή. Περισσότερο φαίνεται να επηρεάζονται οι ψηφοφόροι της δεξιάς παράταξης (58%) και των μεσαίων οικονομικά στρωμάτων συγκριτικά με αυτούς της Αριστεράς σε ποσοστό 33% και των υψηλών ή χαμηλών εισοδημάτων. Οι άνδρες σε ποσοστό 36% (σε έρευνα του 2011 το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 18%) και ηλικία 55- 64 ετών και οι γυναίκες (27%) οδηγήθηκαν στην απιστία εξαιτίας των σοβαρών ενδοοικογενειακών προβλημάτων που αναδύθηκαν μετά την κατάρρευση των οικονομικών δεδομένων που υπήρχαν στην οικογένεια. Η μόνη σταθερή αξία η οποία αντέχει στη δοκιμασία του μνημονίου είναι η φιλία, η οποία δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τις συνέπειές του.

Δηλαδή το Μνημόνιο επηρεάζει τη σεξουαλικότητα εντός του γάμου και κυρίως τους δεξιούς. Εκλογές επειγόντως, μπας και γυρίσει ο τροχός…

Ενώ εμείς απολαμβάνουμε τις πρώτες λιακάδες της Άνοιξης η Βραζιλία μπαίνει σιγά σιγά στο χειμώνα και τα κορίτσια δοκιμάζουν τα χειμωνιάτικα μπικίνι...

κόσμου και η λιακάδα μας έχει κάνει ήδη ζαλισμένα κοτόπουλα αλλά στο Νότιο Ημισφαίριο ο Χειμώνας πλησιάζει που θα έλεγαν και στο Game of Thrones. Ας βρούμε λίγο καιρό να σκεφτούμε τα κακόμοιρα κορίτσια που έχουν να αντιμετωπίσουν το σκληρό βραζιλιάνικο χειμώνα στις παραλίες της Κόπα Καμπάνα και την Ιπανέμα (βίντεο 2).

Η μισή μας καρδιά βρίσκεται στη Βραζιλία!



Η ερώτηση των Λυριτζήδων ήταν σαφής:

Θα'πρεπε ο κύριος Παπαδήμος να είχε αποπέμψει το κύριο Μπαμπινιώτη?
Και... η απάντηση του καθηγητή Βερέμη αβίαστα και άμεσα: "Βεβαίως ναί".
Στη ίδια εκπομπή, μπηχτές κατά Μπαμπινιώτη άφησε και η υφυπουργός Εφη Χριστοφιλοπούλου.
Όπως είπε , αυτή, ο Αρβανιτόπουλος και η Διαμαντοπούλου, μια χαρά τα είχαν τακτοποιήσει τα ζητήματα, κι ήρθε να βάλει φωτιές ο Μπαμπινιώτης...

Με αεροφωτογραφίες απαντά ο Καμμένος...


Για συμβόλαιο εξόντωσης του Καμμένου από τη ΝΔ κατηγορούν οι "Ανεξάρτητοι" τον Αιμίλιο Λιάτσο.
Τα... στοιχεία του δημοσιεύματος είναι άλλωστε γνωστά.
Ο Καμμένος έδωσε απάντηση μέσα από το FACEBOOK, όπου ανέβασε και αεροφωτογραφία της βίλας του Λιάτσου στα Κιούρκα...

Γκάφα.

Βγήκε στο τηλέφωνο στην εκπομπή του Χατζηνικολάου (REAL FM) και αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του Λιάτσου, που βρισκόταν στο στούντιο, για το δημοσίευμα της εφημερίδας "Παρασκευή +13".
Τότε , γιατί βγήκε στο τηλέφωνο ο Παρλαπίπας, αφού δεν είχε τα κότσια να ανταποκριθεί σ' αυτή την αναμέτρηση?
Μόλις δε ο Λιάτσος τον ζόρισε, ο εκπρόσωπος του Καμμένου το...
έβαλε στα πόδια. Έκλεισε άρον άρον το τηλέφωνο.
Αλλά και κατά την διάρκεια της συνομιλίας με τον Χατζηνικολάου, ο ανεπαρκής γι' αυτού του είδους τα θέματα Τέρενς, απαντούσε στις ερωτήσεις με γλυψίματα για το παρουσιαστή. "Συγχαρητήρια κύριε Χατζηνικολαόυ που τηρείτε την δεοντολογία", "μπράβο σας κύριε Χατζηνικολαου " κ.λπ...

Τεταμένο το κλίμα στην Συγγρού. Ορισμένα στελέχη απειλούν με αποχώρησή τους, βάζοντας βέτο στην επιστροφή ορισμένων διαγραμμένων...


Τη συνταγή και την τακτική του κ. Μαργαρίτη Τζίμα, ετοιμάζονται να ακολουθήσουν κι άλλοι διαγραμμένοι βουλευτές της Ν.Δ., οι οποίοι ήδη... καθαρογράφουν τις επιστολές τους.

Για την ακρίβεια φαίνεται ότι τελικά θα σταλεί κοινή επιστολή που θα υπογράφουν κάποιοι από τους διαγραμμένους της Ν.Δ. και κυρίως εκείνοι που στην περιφέρειά τους δεν υπάρχει υποψήφιος του κόμματος που να έχει ψηφίσει το Μνημόνιο.

Προβάδισμα πάντως έχουν όσοι ψήφισαν τους εφαρμοστικούς και ενδεχομένως οι εξελίξεις να έρθουν από αυτή την πλευρά. Υπάρχουν ωστόσο και οι αναποφάσιστοι που είναι πολύ κοντά στο να δηλώσουν την αποχώρησή τους από την πολιτική.

Το κλίμα πάντως στην Συγγρού είναι τεταμένο με πολλά στελέχη να ξιφουλκούν για το ποιοι πρέπει και ποιοι όχι να επιστρέψουν. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι κάποιοι απειλούν ακόμη και με αποχώρησή τους από το κόμμα, βάζοντας βέτο στην επιστροφή ορισμένων συναδέλφων τους.
apospasma.gr

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά ο Νίκος Ευαγγελάτος με την ανοχή και την πίστωση χρόνου της ιδιοκτησίας του Σκαι, πανηγυρίζει!


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος φέρεται ικανοποιημένος από ... την πορεία του δελτίου, αλλά και από τα νούμερα του που κυμαίνονται πέριξ του 6,5 με 7 τοις εκατό, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που καθημερινά – όπως μας μεταφέρουν σε υπερβολικό βαθμό για να το κατανοήσουμε, ανοίγει σαμπάνιες με τους συνεργάτες του! Να σημειωθεί ότι οι επιδόσεις του anchorman κινούνται λίγο πάνω ή περίπου κοντά, στο γενικό μέσο όρο του καναλιού, πράγμα που του επιτρέπει όπως αποδεικνύεται – παρά το γεγονός ότι προκαλεί εντύπωση, να είναι χαρούμενος!

Δυστυχώς όμως την ικανοποίησή του, δεν φαίνεται να συμμερίζονται οι τηλεθεατές του Σκαι! Αφού από πληροφορίες προκύπτει ότι το τηλεφωνικό κέντρο του καναλιού καθημερινά «σπάει» από τηλεθεατές που «στολίζουν» τον anchorman με κοσμητικά

Στα 148,9 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι καθαρές ζημιές του ομίλου της ΔΕΗ για το 2011


Στα 148,9 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι καθαρές ζημιές του ομίλου της ΔΕΗ για το 2011, καθώς η κερδοφορία των .. υγατρικών εταιρειών ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., καθώς και ο σχηματισμός προβλέψεων για φορολογικά ανέλεγκτες χρήσεις, είχαν σαν αποτέλεσμα την επιβάρυνση των αποτελεσμάτων του Ομίλου με φόρο ύψους 63,1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 5.513,6 εκατ. ευρώ από...


...5.809,8 εκατ. ευρώ το 2010, μειωμένος κατά 296,2 εκατ. ευρώ (-5,1%). Στον κύκλο εργασιών συμπεριλαμβάνεται ποσό 140,6 εκατ. ευρώ που αφορά τη συμμετοχή χρηστών του δικτύου ηλεκτροδότησης για τη σύνδεσή τους. Το αντίστοιχο μέγεθος το 2010 ήταν 194,5 εκατ. ευρώ.

Σχόλιο: Τα καταφέραμε για ακόμα μια φορά, πρόκειται για ένα θρίαμβο της ελληνικής κρατικής επιχειρηματικότητας. Μια μονοπωλιακή επιχείρηση κατάφερε να εμφανίσει καθαρές ζημιές....

Το σχόλιο του Μπουμπούκου, για τον Καμμένο...


κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Καμμένου και Λιάτσου, ο Μπουμπούκος μέσω Twitter προχώρησε στο... εξής σχόλιο.
Διαβάστε το:...

Εχουμε κυβέρνηση κλεφτών, ληστών και απατεώνων...



Καταιγιστικός ο λόγος του δημοσιογράφου Γ. Δελαστίκ στην σ πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.

Σκέψου!

Ο άνθρωπος δεν ζει για να τρώει, έλεγαν οι παλιοί, τρώει για να ζει.


Και για να τρώει, δουλεύει. Κι επειδή, ουκ μόνον επ’ άρτω ζήσεται άνθρωπος, δουλεύει όχι μόνον
για να τρώει, αλλά και για να ζει καλύτερα.
Αυτό το «καλύτερα» ουδέποτε χαρίσθηκε, κατακτήθηκε μέσα από πολιτικούς αγώνες εις ό,τι αφορά τις τάξεις και προσωπική καλλιέργεια εις ό,τι αφορά του πολίτες.

Ψήφισμα Δ.Σ Πύδνας Κολινδρού για την κατάργηση της ΚΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων του Νομού Πιερίας:


Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας- Κολιδρού στην έκτακτη συνεδρίαση της 22-3-2012 ψήφισε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κατάργηση της ΚΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων του Νομού Πιερίας:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας – Κολινδρού εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και αντίθεση του απέναντι στην πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, όπως αυτή έκδηλα διατυπώνεται στο σχέδιο νόμου για το νέο Οργανόγραμμα του Υπουργείου, να προχωρήσει σε ουσιαστική κατάργηση της ΚΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων του Νομού Πιερίας και συγχώνευσή της στην «Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Πιερίας», με έδρα τη Θεσσαλονίκη και αρμοδιότητα που εκτείνεται στις τρεις αντίστοιχες Περιφερειακές Ενότητες (Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Πιερίας. πλην των Δήμων αρμοδιότητας Εφορείας Πόλης Θεσσαλονίκης).
Οι συνέπειες από την κατάργηση της ΚΖ’ ΕΠΚΑ και τη μεταφορά της έδρας της στη Θεσσαλονίκη είναι αυτονόητες και πολυεπίπεδες, καθώς δεν περιορίζονται μόνο στους υπαλλήλους της ίδιας της Υπηρεσίας αλλά και σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο του νομού μας:
Είναι προφανές ότι η υλοποίηση όλων των έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και υλοποιούνται είτε με αυτεπιστασία της ΚΖ’ ΕΠΚΑ (Δίον, Λείβηθρα, Μακρύγιαλο) είτε υπό την επίβλεψή της (αρκετά υποέργα των ΟΤΑ), συνολικού προϋπολογισμού περίπου 10.000.000 €, θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερες δυσχέρειες, καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές δυσκολίες.
Σημαντικότατοι αρχαιολογικοί χώροι του νομού, πανελλαδικής και όχι μόνο εμβέλειας, όπως οι αρχαίες πόλεις του Δίου, της Πύδνας, της Μεθώνης, των Λειβήθρων και πολλές άλλες αξιόλογης σημασίας αρχαιότητες, θα περιέλθουν σε ένα νέο «καθεστώς» εγκατάλειψης, υποβάθμισης, ίσως και ανεξέλεγκτης καταπάτησης, καθώς όλα θα πρέπει πλέον να λειτουργούν και να ελέγχονται από μία απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων.
Ο Όλυμπος, μοναδικό ιστορικό, μυθολογικό, αρχαιολογικό αλλά και φυσικό μνημείο, παγκόσμιας κληρονομιάς, θα βρεθεί στο έλεος των επικαλούμενων «εκσυγχρονιστών» του, κινδυνεύοντας άμεσα να καταπατηθεί και να μετατραπεί σε ένα σύνολο οικοπέδων - «φιλέτων».
Εκατοντάδες εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, απασχολούμενοι κυρίως στις σωστικού χαρακτήρα ανασκαφές της ΚΖ΄ ΕΠΚΑ, και όχι μόνο, αλλά και οι επαγγελματίες προμηθευτές της τοπικής υπηρεσίας, κινδυνεύουν να γίνουν «θύματα» αυτής της συγχώνευσης και να βρεθούν αντιμέτωποι με το πρόβλημα της ανεργίας.
Τεράστια και η γραφειοκρατική ταλαιπωρία αλλά και η χρονική καθυστέρηση που περιμένει τους συμπολίτες μας, όταν θα πρέπει πλέον να απευθύνονται στην Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης για την διεκπεραίωση των όποιων υποθέσεων τους.
Αν κάποιοι επιμένουν να βλέπουν οικονομικά οφέλη πίσω από την επικείμενη συγχώνευση της ΚΖ΄ ΕΠΚΑ, προφανώς αυταπατώνται! Σίγουρα, όμως, πίσω από αυτήν την κατάργηση υπάρχουν προθέσεις. Προθέσεις για υποβάθμιση του νομού Πιερίας, των αρχαιοτήτων του και, γενικότερα, της πολιτιστικής του κληρονομιάς και ταυτότητας.

ΤΡΙΤΩΝΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΄΄κάθε Δευτέρα στις 10:00μμ -12:00μμ στον Αθλητικό 106,7


Έχουμε και λέμε… Επικίνδυνα αθλήματα:

Βόλλεϋ, Τένις, Πόλο (ή οτιδήποτε συνεπάγεται νερό), Αμερικάνικο ποδόσφαιρο, Πάλη. Α!
Και το να είσαι μαζορέτα επίσης είναι δύσκολο. Όπως θα δείτε και στις εικόνες, οι κοπέλες εν ώρα αγώνα έχουν αρκετά… ατυχήματα με τα αθλητικά τους ρούχα. Μα πέφτουν, μα σκίζονται, μα τα τραβάνε οι άλλες παίκτριες και οι αποκαλύψεις δεν αργούν να έρθουν…














Η Ελένη Φουρέιρα είναι μία από τις πιο σέξι γυναίκες στου ελληνικού πενταγράμμου… ΠΗΓΗ: http://www.exypna.gr/2012/03/blog-post_914.html#ixzz1qaMzwQuJ

Οι παρακάτω φωτογραφίες κόλασαν και τον πιο αδιάφορο παρατηρητή…
Το ερώτημα είναι φορούσε ή όχι εσώρουχο η Ελένη;

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ PIERIA -RG..

Σκέψου!

Απάνω του! Αυτός επέζησε, φοράει μάσκα!

Θα τους ξαναψηφίσουμε;...


Οι κυβερνώντες ισχυρίζονται ότι μας έσωσαν με το κούρεμα που έκαναν και ζητούν ξανά την ψήφο μας. Κομπάζουν ότι πέτυχαν το μεγαλύτερο κούρεμα που έχει γίνει σε ανεπτυγμένη χώρα.
Το τελευταίο είναι αληθές, η σωτηρία όμως είναι τρίχες κατσαρές. Ακόμα και με την υπόθεση ότι θα δανειζόμαστε με ετήσιο επιτόκιο 3% θα πρέπει να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 2,6% για τα επόμενα 30 χρόνια μόνο για να διατηρήσουμε σταθερό το χρέος δεδομένης της προβλεπόμενης μείωσης κατά 0,5% του πληθυσμού.

η νέα διευθύντρια του Γραφείου του Ε. Βενιζέλου


Tην πρώτη της εμφάνιση
στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή με την ιδιότητα της διευθύντριας του Πολιτικού Γραφείου του (νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ) Ευάγγελου Βενιζέλου έκανε σήμερα η η Χριστίνα Μανωλοπούλου. Οι εντυπώσεις που άφησε όμως δεν ήταν θετικές.

απο τις αποδοκιμασίες φοιτητών στον Τομσεν στο Λονδίνο


ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ...ΠΟΛΛΑ...


Βγήκε λοιπόν ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ (μετά από σκληρή προεκλογική αναμέτρηση με τον ...ίδιο του τον εαυτό) και αμέσως άρχισε τις κουτο-πονηρίστικες μεθόδους του!
Ο εμπνευστής της ασυλίας και παραγραφής των αδικημάτων των πολιτικών μαφιόζων θεωρεί ότι μπορεί για μια ακόμη φορά να ξεγελάσει τον Ελληνικό λαό, στον οποίο έχει πλασάρει εδώ και χρόνια τον εαυτό του (μέσω των διαπλεκόμενων Μ.Μ.Ε.) ως ευφυή!

ΛαΪκή Συσπείρωση


Την υλοποίηση των προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας» στο Δήμο Κατερινης καταγγέλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Πρόκειται για προγράμματα που, στο όνομα αντιμετώπισης της ανεργίας, προσλαμβάνονται άνεργοι στους ΟΤΑ, για 135 μέρες με 625 ευρώ μεικτά, ανεξάρτητα από προϋπηρεσία και ειδικότητα. Τσαλαπατούν κάθε έννοια συλλογικής σύμβασης και υλοποιούν το χτύπημα του κατώτατου μισθού.
Ανακυκλώνουν την ανεργία, αφού όσοι άνεργοι προσληφθούν θα δουλεύουν μόνο για 5 μήνες και μετά δεν θα έχουν δικαίωμα ένταξης σε ανάλογο πρόγραμμα, πριν περάσουν επτά μήνες. Η πρόσληψή τους γίνεται από μεσάζοντες - μεταξύ αυτών Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), η ΓΣΕΕ (μέσω του Ινστιτούτου Εργασίας), Εργατικά Κέντρα κλπ. και μάλιστα με καλή αμοιβή, που αντιστοιχεί στο 5% του συνολικού μισθολογικού κόστους. Θα εισπράξουν δηλαδή για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 9.400.000 ευρώ!.
Κυβέρνηση και δήμαρχοι, η διοίκηση του Δήμου Κατερίνης, υλοποιούν το στόχο τους για μείωση του προσωπικού, αντικαθιστώντας τη σταθερή εργασία με ελαστικές σχέσεις εργασίας, για ολοένα και πιο φτηνή εργατική δύναμη. Προσπαθούν να διαχειριστούν την ανεργία με ένα κομμάτι ψωμί, να αμβλύνουν τις συνέπειες της εξαθλίωσης, που σέρνει η πολιτική τους, που κουβαλάει το καπιταλιστικό σύστημα. Αυτό το σύγχρονο δουλεμπόριο το στηρίζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καλουν τους εργαζόμενους και ανέργους να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τις συνεπεις ταξικες δυναμεις στον αγώνα για να παρθούν μέτρα προστασίας των ανέργων, για συλλογικές συμβάσεις και σταθερή δουλειά. Για να καταδικαστεί η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, για να ενισχυθεί το ταξικό εργατικό κίνημα, για να πάρει ο λαός την εξουσία, για να διαφεντεύει η εργατική τάξη τον πλούτο που παράγει.


Στ. Ανανιαδης
Ν. Σαλπιστής,
δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Κατερίνης ο χώρος πολιτικού διαλόγου
και πολιτισμού «ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ» (Π. Π. Γερμανού 3) σας προσκαλεί την Τετάρτη,4 Απριλίου 2012 και ώρα 8.00 μμ στην παρουσίαση της εισήγησης του ΝΙΚΟΥ ΓΡΑΙΚΟΥ, διδάκτορα Ιστορίας της Τέχνης

πλατάνια, συντεχνίες, πρόσφυγες και οικήματα
ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΊΑΣ
ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Για την ιστορία της πόλης κατά την περίοδο της κατοχής παρέμβαση θα κάνει και ο ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΜΑΖΗΣ, φιλόλογος, ιστορικός. Την εκδήλωση θα συνοδεύει και πλούσιο (εν πολλοίς ανέκδοτο) φωτογραφικό υλικό
από το αρχείο του Νίκου Γραίκου.
Συντονισμός συζήτησης: Αντώνης Κάλφας

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...

Διοργάνωση Εκδρομής απο την Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη"






Διοργάνωση Εκδρομής στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας
12η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών

Στις 21 Απριλίου ημέρα Σάββατο θα συμμετέχουμε στην 12η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών που διοργανώνει η Εναλλακτική Κοινότητα "Πελίτι" στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας. Η αναχώρηση θα γίνει στις 6 το πρωί και στις 21:00 θα έχουμε επιστρέψει στην Κατερίνη. Το εισιτήριο είναι 15ευρώ.
Η γιορτή ανταλλαγής σπόρων θα ξεκινήσει στις 11 όπου και θα αρχίσει και η ανταλλαγή των σπόρων και θα τελειώσει στις 16:00 μ.μ. Η γιορτή περιλαμβάνει: Ομιλίες από γεωργούς, ακτιβιστές, κτηνοτρόφους, πανεπιστημιακούς κ.α., εργαστήρια, φεστιβάλ παιδικής ζωγραφικής, εκθέσεις: φωτογραφίας σπόρων και κολοκύθας, μουσική, χορό, φαγητό, χαριστικό παζάρι κ.λ.π. Για περισσότερες πληροφορίες και για το πως θα φτάσετε εκεί αν επιλέξετε να πάτε με δικό σας μεταφορικό μέσο: www.peliti.gr
Προετοιμασία και γνωριμία των καλλιεργητών.
Από 5 κουπόνια για να πάρουμε 5 φυτά, δέντρα ή φακελάκια σπόρους

Ανταλλαγή σπόρων
Η γιορτή προσελκύει χιλιάδες ανθρώπους από όλη την Ελλάδα αλλά και από πολλές χώρες από όλον τον κόσμο. Εκατοντάδες εθελοντές συμμετέχουν από την Ελλάδα και το εξωτερικό για την προετοιμασία της γιορτής. Είναι πραγματικά μία γιορτή, με μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας. Οτιδήποτε είναι αληθινό και έχει αξία μας δίνει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση! Κάθε χρόνο αυξάνετε σημαντικά ο αριθμός των καλλιεργητών που επιλέγουν να καλλιεργήσουν φυτά από παραδοσιακές ποικιλίες.
Δραστηριότητες για τα παιδιά.
Την ημέρα αυτή μας δίνετε η ευκαιρία άνθρωποι από κάθε μεριά της γης με κοινές ανησυχίες και κοινούς στόχους να ανταλλάξουμε εμπειρίες και ιδέες, να μοιραστούμε τους σπόρους μας, να χορέψουμε όλοι μαζί και να ετοιμάσουμε ένα μεγάλο κοινό τραπέζι και στο τέλος να δώσουμε τα χέρια και το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.
Τα καζάνια με ρεβίθια, φασολάδα και φακές.

Χαριστικό Παζάρι
Εκδρομή τον Απρίλιο του 2011 στην 11η Πανελλαδική Γιορτή που διοργάνωσαν οι "Φίλοι του Περιβάλλοντος"

Πρόγραμμα της Γιορτής
Εργαστήρια
"Η παραδοσιακή καλλιέργεια λαχανικών και τα μυστικά της" χωρίς λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ραντίσματα και κοπριά, με τον κ. Γεώργιο Κηπουρό.
Όργωμα με ζώα με τον Άλαν Γκρος
Εργαστήριο για το σιτάρι με τους: Κώστα Κουτή από την οργάνωση "Αιγίλοπας"www.aegilops.gr και τον Ζαν Πιερέ από την κοινότητα Λόνγο Μάι από τη Γαλλία. Διαβάστε για την κοινότητα Λόνγο Μάι(1-2) από το δημοσιογράφο Γκάζη Καπλάνη
Εργαστήρι κεραμικής με το Γιάννη Σταγκίδη
Σπιτικό φαρμακείο από βότανα με τη Φωτεινή από τη "Νέα Γουινέα" http://neaguinea.org/
Κατασκευή μικρής ανεμογεννήτριας από απλά υλικά με τον Κώστα από τη "Νέα Γουινέα" http://neaguinea.org/
Εργαστήρι μπολιάσματος από τον Μιχάλη
Εργαστήρι υφαντικής από το Στράτο
Παράλληλες εκδηλώσεις:
3ο Φεστιβάλ παιδικής ζωγραφικής: οι μικροί επισκέπτες ζωγραφίζουν. Τη διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ παιδικής ζωγραφικής συντονίζει η τοπική ομάδα του Πελίτι στην Κοζάνη.
Χοροί:
Παραδοσιακοί ποντιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παρανεστίου.
Θρακιώτικοι χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρολέυκης Δράμας.
Εκθέσεις
Έκθεση φωτογραφίας για τα έντεκα χρόνια της Πανελλαδικής Γιορτής Ανταλλαγής ντόπιων Ποικιλιών
Έκθεση φωτογραφίας και ενημερωτικών εντύπων με αγρότες που διασώζουν το δικό τους σπόρο σε όλο τον κόσμο
Οργανώσεις που εργάζονται για τη γεωργική βιοποικιλότητα στην Ελλάδα.
"Από τα σχολεία στα σπίτια", προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ασχολούνται με τις ντόπιες ποικιλίες, τη διατροφή και τη γεωργία.
Παρουσίαση των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που ασχολούνται με τη γεωργική βιοποικιλότητα.
Παρουσίαση του Βελανιδόδασους της Λευκάδας-Σκάρη
Το τραπέζι της αγάπης:
Δωρεάν γεύμα για όλους, το τραπέζι της αγάπης. Το φαγητό θα ξεκινήσει στις 13:00. Όλα τα υλικά είναι προσφορά των συνεργαζόμενων καλλιεργητών του Πελίτι και φίλων. Μπορείτε και εσείς να φέρετε ότι επιθυμείτε, μια πίτα, λάδι, τυρί, ελιές, γλυκό, ψωμί και ότι άλλο νομίζετε ότι μπορείτε να προσφέρετε.
Τραγουδώντας για το Πελίτι
Μουσικοί απ' όλη την Ελλάδα τραγουδούν για το Πελίτι.
Το μουσικό σχήμα "Νάμαστε"
Η παραδοσιακή κομπανία του Γιάννη Βρύζα
θα παίξει χορευτικά Δημοτικά Τραγούδια από όλες τις περιοχές της Ελλάδας
Ακόμη
ο Νίκος Σουλιώτης
η Έλληνα κ.α
Χαριστικό παζάρι
Φέτος για δεύτερη φορά οργανώνουμε ένα χαριστικό παζάρι. Ανοίξτε τις ντουλάπες σας και φέρτε: ρούχα, παιχνίδια, βιβλία, οικιακά σκεύη και μικρά αντικείμενα που είναι σε καλή κατάσταση.
Μη ξεχάσετε να έχετε μαζί σας ζεστά ρούχα (είναι απαραίτητα), ένα στρωσίδι για να κάτσετε στο γρασίδι, καλή διάθεση, συνεργασία και υπομονή.
Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει στην εκδρομή που διοργανώνει η "Μητέρα Γη" μπορεί να επικοινωνήσει με την Μυστρίδου Σοφία στο τηλ.6944992661.


--
Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη"