PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ -Πιέρια Ορη, ΚΑΤΕΡΙΝΗ


vasiko_1
Το χιόνι περιμένει για να βάλει μπρος τους αναβατήρες του το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου, ενώ οι πίστες του-η Κλειώ, η Πολύμνια, η Θάλεια, η Καλλιόπη, η Ερατώ, η Ουρανία- αδημονούν να … ασπρίσουν, για να χαρίσουν τη μαγεία και την ομορφιά τους σε προχωρημένους και αρχάριους σκιέρ.

vasiko_2«Όλα είναι έτοιμα», λέει στην «Π» ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Φώτης Δρούγκας. «Έχουμε κάνει όλους τους ελέγχους στα λίφτ και στο διθέσιο αναβατήρα, τις συντηρήσεις των μηχανημάτων και των πιστών, έτσι που, κι από σήμερα το πρωί (Παρασκευή) αν χιονίσει, εμείς είμαστε πανέτοιμοι να λειτουργήσουμε κανονικά».

vasiko_3Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για το Χιονοδρομικό οι προγνώσεις της ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού, αφού έτσι θα ζωντανέψουν οι πίστες του (12 χιλιόμετρα συνολικά!) και θα αυξηθούν οι επισκέπτες του, μεγάλος όγκος των οποίων έρχεται από Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, Λάρισα κυρίως.
vasiko_4Κι αν ο καιρός φερθεί ευγενικά και κάνει κανονικό χειμώνα, με χιόνι, στα ψηλά, στα 1450 μέτρα υψόμετρο που είναι η βάση του Χιονοδρομικού, η διοίκησή του έχει προγραμματίσει και αγώνες, σε συνεργασία με τον Χιονοδρομικό Όμιλο Κατερίνης και την Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας: έναν διεθνή αγώνα σκι, μέσα στον Ιανουάριο κι έναν πανελλήνιας εμβέλειας αγώνα snowboard, το πρώτο δεκαήμερο Φεβρουαρίου.

vasiko_5Αλλά, όπως λέει ο κ. Δρούγκας, ακόμη κι αν ο καιρός δεν τους κάνει το χατίρι, ακόμη κι αν δε χιονίσει, απ’ τις 17 Δεκεμβρίου ο διθέσιος αναβατήρας θα λειτουργεί κανονικά για όσους θέλουν να κάνουν τη βόλτα τους και να απολαύσουν από ψηλά το τοπίο του βουνού των Μουσών.
Το σαλέ είναι ήδη ανοιχτό, μια διαδρομή με τον αναβατήρα κοστίζει μόλις 5 ευρώ και το Ελατοχώρι είναι πολύ κοντά, τουλάχιστον για τους Κατερινιώτες, που μπορούν να γευτούν, εν μέσω οικονομικής κρίσης, μια υπέροχη απόδραση με πολύ μικρό κόστος.

vasiko_7Αν πάλι ασπρίσουν οι πίστες του (εκτός από πίστες του σκι, διαθέτει επίσης πίστα snowboard, μήκους 500 μέτρων, η διαδρομή της οποίας είναι εντός του δάσους και πίστα ελκήθρων), οι τιμές είναι επίσης προσιτές. Μια ημερήσια κάρτα κοστίζει τις καθημερινές 10 ευρώ και τα Σαββατοκύριακα 15 ευρώ, ενώ για φοιτητές και παιδιά οι τιμές είναι μειωμένες.
Αν δεν είστε τακτικοί σκιέρ και δεν έχετε εξοπλισμό, μπορείτε να νοικιάσετε από τις σχολές και τα καταστήματα που λειτουργούν στο Χιονοδρομικό. Πέδιλα του σκι, σανίδες και έλκηθρα μπορούν να σας κοστίσουν από 7 έως 10 ευρώ τις καθημερινές και από 10 έως 14 ευρώ τα Σαββατοκύριακα.
Οι φαν του σκι και συχνοί επισκέπτες του Κέντρου μπορούν να προμηθευτούν οικογενειακές κάρτες, για τη χρήση των λιφτ και των πιστών, που κοστίζει μόλις 100 ευρώ για όλη τη σεζόν.
vasiko_8«Κρατάμε τις ίδιες τιμές», λέει ο κ. Δρούγκας, «για τέταρτη συνεχή σεζόν, για να προσελκύσουμε επισκέπτες. Ωστόσο, σκληροί ανταγωνιστές μας είναι τα Χιονοδρομικά Κέντρα της Βουλγαρίας, κυρίως του Μπάνσκο κι αυτό όχι για τις τιμές χρήσης των λιφτ και των πιστών, όσο για τις τιμές των καταλυμάτων, όπου, για ξενοδοχεία 3ης κατηγορίας υπάρχουν πακέτα προσφορών-60 ευρώ τα δίκλινα. Είναι σημαντικό να καταλάβουν κι οι επαγγελματίες της περιοχής μας ότι, ειδικά αυτές τις μέρες της οικονομικής κρίσης, αν θέλουν να έχουμε επισκέπτες, θα πρέπει να προσφέρουν μειωμένες τιμές, να διαμορφώσουν πακέτα προσφορών».

Για όσους δεν το γνωρίζουν, μεγαλομέτοχοι του Χιονοδρομικού  Κέντρου είναι  ο Αναγκαστικός Δασικός Συνεταιρισμός Ελατοχωρίου (κατέχει το 51%) και ο δήμος Πιερίων (με 40%), ενώ συμμετέχουν κι ο Αθλητικός Σύλλογος Ελατοχωρίου κι ο Χιονοδρομικός Όμιλος Κατερίνης.
Στις εγκαταστάσεις του πάντως, εκτός από θνητούς κι εκτός από τις Πιερίδες Μούσες, θα συναντήσετε και θεούς του Ολύμπου: Τον Δία, έτσι λέγεται ο διθέσιος εναέριος αναβατήρας, μήκους 1287 μέτρων και δυνατότητας μεταφοράς 1200 ατόμων ανά ώρα, καθώς και τον Ερμή και τον Απόλλωνα, που έδωσαν το όνομά τους στους δυο συρόμενους αναβατήρες.
Μη μου πείτε ότι για τέτοια συναπαντήματα, σε ένα τέτοιο μαγευτικό τοπίο, δεν αξίζει τον κόπο να εκδράμει κανείς!
ΠΗΓΗ: ΠΟΛΙΤΕΙΑ
bikiropoulos.blogspot.com

Φ. Πεσσόα, ΑΠΟ Bikiropoulos.blogspot.com



Με τον ίδιο τρόπο που πλένουμε το κορμί μας, θα έπρεπε να πλένουμε
κ
αι το πεπρωμένο μας, να αλλάζουμε ζωή, 
όπως αλλάζουμε ρούχα – όχι για
λόγους επιβίωσης, όπως κάνουμε 
όταν τρώμε ή κοιμόμαστε, 
μα με εκείνο το
σεβασμό που έχουμε 
σαν τρίτοι απέναντι στον εαυτό μας. 
Φ. Πεσσόα

Υποτονική η κίνηση

 στα τουριστικά γραφεία ενόψει εορτών

ΑΘΗΝΑ 10/12/2010

ΝΟΟΖ

  Σπίτι τους αναμένεται να κάνουν Χριστούγεννα οι Έλληνες καθώς ο προγραμματισμός για εορταστικές αποδράσεις βρίσκεται στο Ναδίρ. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των, εν Ελλάδι, τουριστικών πρακτόρων Γιώργος Τελώνης, επεσήμανε ότι ο ρυθμός που διακινούνται τα τουριστικά πακέτα ενόψει εορτών, κάθε άλλο παρά αισιοδοξία γεμίζει του επαγγελματίες του κλάδου.

    Η κίνηση είναι υποτονική, σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι και οι ελπίδες για αύξηση της τουριστικής κίνησης (τόσο στον εγχώριο όσο και στον εισερχόμενο τουρισμό) τίθενται στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Κάθε μέρα οι τουριστικοί πράκτορες, όπως επισημαίνει ο κ. Τελώνης, είναι μάρτυρες εξελίξεων στο πεδίο της οικονομίας και είναι αυτές που επηρεάζουν την τουριστική κίνηση. Στο σημείο αυτό, πρόεδρος του Hatta σημειώνει ότι τα πακέτα που προσφέρονται για Ελλάδα και εξωτερικό είναι πολύ ελκυστικά και για όλα τα βαλάντια.

    Λίγες ημέρες από την έλευση της νέας τουριστικής χρονιάς, ο κ. Τελώνης τονίζει ότι το 2010 τελικά θα κλείσει με ελαφρά άνοδο των αφίξεων (όπως άλλωστε είχε εκτιμηθεί αρχικά), αλλά με ταυτόχρονη πτώση στα τουριστικά έσοδα 7%.

Μαχαίρι στους μισθούς στις ΔΕΚΟ



Το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ, θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, μειώσεις μισθών, εξοικονόμηση δαπανών καθώς και μετατάξεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μπαίνει πλαφόν 4.000 ευρώ μεικτά το μήνα. Από 1.800 ευρώ και πάνω μεικτά θα γίνει περικοπή 10%. Περισσότερα

Πάνω ο ΦΠΑ - κάτω τα τέλη ταξινόμησης
 

"Πράσινο φως"  στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη φορολογία το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ από το 11 στο 13%, καθώς και την απαλλαγή από το πόθεν έσχες της αγοράς πρώτης κατοικίας για διάστημα δύο ετών. Αυτό αναμένεται να ισχύει για πρώτες κατοικίες έως 120 τμ και αντικειμενικής αξίας έως 250.000 ευρώ.

Επίσης, θα προβλέπει τη μείωση των τελών ταξινόμησης μεσαίου και χαμηλού κυβισμού ΙΧ αυτοκινήτων ως κίνητρο για την ενίσχυση της αγοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες η μείωση θα φθάνει το 50%. 

Τέλος στο νομοσχέδιο θα προβλέπονται αλλαγές που θα αφορούν στην αναδιοργάνωση των εφοριών, με καταργήσεις και συγχωνεύσεις 100 εφοριών της χώρας

Άλλαξε το σκηνικό καιρού στη Βόρεια Ελλάδα

, από τις πρώτες πρωινές ώρες, με ισχυρούς βοριάδες και... τσουχτερό κρύο.
Στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω περιοχές έσπασαν κλαδιά δένδρων και αποκολλήθηκαν διαφημιστικές πινακίδες, ενώ από τα λιμεναρχεία απαγορεύτηκε ο απόπλους όλων των μικρών σκαφών, λόγω των ισχυρών ανέμων, έντασης μέχρι και 9 μποφόρ, που πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο.
Στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας κατά διαστήματα χιονίζει, χωρίς όμως να σημειωθούν μέχρι στιγμής προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Επίσης, ανοιχτοί είναι οι δρόμοι που οδηγούν στα χιονοδρομικά κέντρα της Μακεδονίας, που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά φέτος, το Σαββατοκύριακο.
Στην πόλη της Κοζάνης, η θερμοκρασία, αυτή την ώρα έπεσε στο μηδέν, ενώ -1 βαθμό έχει η Πτολεμαϊδα και η Φλώρινα και 7 η Θεσσαλονίκη, όπου επικρατεί συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας.

newsbomb.gr