PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

QUEENS ...MEETING POINT ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ



ΓΚΡΙΖΑ ΜΑΛΛΙΑ

Ο ήλιος κάνει τα μαλλιά πιο γκρίζα, σύμφωνα με τον Αυστραλό καθηγητή Μπράϊαν Νόρις, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα μιας μελέτης που έγινε στην Ιαπωνία.

"Οι ακτίνες του ήλιου δεν κάνουν ζημιά μόνο στο δέρμα αλλά και στα μαλλιά. Τα κάνουν πιο γκρίζα" είπε ο κ. Νόρις.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το χρώμα των μαλλιών καθορίζεται ως ένα βαθμό και από τη διατροφή.

"Δεν μιλάμε για το ψυχολογικό στρες που όντως κάνει τα μαλλιά γκρίζα. Λέμε πως όποιος θέλει να διατηρήσει το χρώμα των μαλλιών του πρέπει να μην καπνίζει, να προσέχει τη διατροφή του και να φορά καπέλο όταν είναι σε υπαίθριους χώρους", είπε ο Αυστραλός καθηγητής.

ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ

Σε ένα… παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων αναζητούν την απάντηση στο ενεργειακό μας πρόβλημα και την κλιματική αλλαγή Ευρωπαίοι και Αμερικανοί επιστήμονες. Τη στιγμή που δεκάδες περιβαλλοντολόγοι μιλούν για τα πλεονεκτήματα των ανεμογεννητριών, δεκάδες μηχανικοί τις χαρακτηρίζουν… «παρωχημένες» και στρέφουν την προσοχή τους σε τεράστιους χαρταετούς ή σε συστήματα χαρταετών, τα οποία τοποθετούν σε υψόμετρο 1.000 μέτρων από το έδαφος, με αποτέλεσμα να παράγουν δέκα φορές περισσότερη ενέργεια απ’ ό,τι οι ισχυρότερες ανεμογεννήτριες του κόσμου!

Σε ύψος 80 μέτρων οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα 4,6 μέτρα το δευτερόλεπτο, ανεβαίνοντας όμως στα 800 μέτρα, η ταχύτητα σχεδόν διπλασιάζεται, αγγίζοντας τα 7,2 m/sec. Φανταστείτε για τι δύναμη μιλάμε, αν προχωρήσουμε ακόμη 200 μέτρα πιο ψηλά. Συνδεδεμένοι με ηλεκτρικές γεννήτριες, οι τεράστιοι χαρταετοί «υποτάσσουν» τη δύναμη του ανέμου μετατρέποντάς τη σε ηλεκτρική ενέργεια.


Με τη χρήση των χαρταετών θεωρείται ότι θα ξεπεραστούν τα βασικά μειονεκτήματα που έχουν αποδοθεί στις ανεμογεννήτριες, όπως ο θόρυβος, η αισθητική παραφωνία αλλά και οι παρεμβολές στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Υπογονιμότητα

Ολοένα και περισσότεροι Ελληνες αντιμετωπίζουν πρόβλημα γονιμότητας και καταφεύγουν στις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για να αποκτήσουν παιδί. Επιδημιολογική μελέτη που παρουσίασε η Ενωση Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Ελλάδος φανερώνει ότι ένα στα έξι ζευγάρια κατάλληλης ηλικίας για τεκνοποίηση είναι υπογόνιμο.

«Για το φαινόμενο που εξελίσσεται σε μάστιγα ενοχοποιούνται η μετάθεση της τεκνοποίησης από τη γυναίκα για αργότερα και η ελάττωση του σπέρματος από τοξικά απόβλητα στο νερό και τη διατροφή», επισημαίνει ο Γιάννης Γιώβος, καθηγητής Ενδοκρινολογίας του ΑΠΘ.

ΦΩΚΙΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ


















Η προστατευόμενη έκταση για την φώκια Monachus της Χαβάης -ξαδέλφης της μεσογειακής φώκιας- επεκτείνεται σε παράκτιες και θαλάσσιες περιοχές στα κύρια νησιά του αρχιπελάγους, ανακοινώνει την Παρασκευή η αμερικανική κυβέρνηση.

Μόλις 1.200 άτομα αριθμεί ο μοναδικός πληθυσμός του είδους στα αμερικανικά νησιά του Ειρηνικού. Μέχρι σήμερα η προστατευόμενη περιοχή που οριοθετήθηκε το 1986 περιοριζόταν στα Βορειοδυτικά Νησιά της Χαβάης.

Η φώκια της Χαβάης Monachus schauinslandi ανήκει στο ίδιο γένος αλλά σε διαφορετικό είδος από τη μεσογειακή φώκια Monachus monachus, η οποία επίσης απειλείται με εξαφάνιση. Ένα τρίτο συγγενικό είδος, η φώκια Monachus tropicalis που ζούσε κάποτε στην Καραϊβική αριθμούσε κάποτε 250.000 άτομα, δεν έχει θεαθεί από το 1952 και πέρυσι κηρύχθηκε εξαφανισμένο είδος.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ

Οι μεταδόσεις αναλογικού τηλεοπτικού σήματος σταματούν οριστικά την Παρασκευή στις Ηνωμένες Πολιτείες, τρία χρόνια νωρίτερα από ό,τι στην ΕΕ. Οι περισσότεροι θεατές έχουν προμηθευτεί ψηφιακό δέκτη, μένουν όμως και σχεδόν τρία εκατομμύρια Αμερικανοί που θα δουν την οθόνη να σκοτεινιάζει.

Από τους 1.800 τηλεοπτικούς σταθμούς πλήρους ισχύος που λειτουργούν στις ΗΠΑ, οι 600 είχαν ήδη εγκαταλείψει την αναλογική μετάδοση. Αρκετά δίκτυα παναμερικανικής κάλυψης, όπως τα ABC, CBS, Fox και NBC, περιλαμβάνονται στη λίστα των καναλιών που προχωρούν στην ψηφιακή μετάβαση την Παρασκευή.

Η κατάργηση της αναλογικής τηλεόρασης στις ΗΠΑ προγραμματιζόταν αρχικά για τις 17 Φεβρουαρίου, αναβλήθηκε όμως μέχρι τις 12 Ιουνίου για να προλάβουν να αγοράσουν ψηφιακούς αποκωδικοποιητές περισσότερα νοικοκυριά.

Όλοι οι Αμερικανοί που λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα από κεραία επιδοτούνται με το ποσό των 40 ευρώ για την αγορά αποκωδικοποιητή.

Στην Ελλάδα όπως και σε όλη την ΕΕ η εκπομπή αναλογικού σήματος θα καταργηθεί το 2012.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ,ΜΑΝΤΟΝΑ
























Η Μαντόνα κέρδισε την έφεση που είχε ασκήσει κατά της απόφασης δικαστηρίου του Μαλάουι, που δεν της επέτρεπε να υιοθετήσει και δεύτερο παιδί από τη χώρα.

Τον περασμένο Απρίλιο δικαστήριο του Μαλάουι απαγόρευσε την υιοθεσία λέγοντας ότι οι υποψήφιοι γονείς έπρεπε να είναι κάτοικοι της χώρας για 18 μήνες.

Το Εφετείο έκρινε πως η πρωτόδικη απόφαση δεν έλαβε υπόψη της τη δέσμευση της τραγουδίστριας να βοηθήσει μη προνομιούχα παιδιά

Ο ανώτατος δικαστής του Μαλάουι επαίνεσε το ενδιαφέρον της τραγουδίστριας να βοηθήσει ορφανά παιδιά από τη χώρα και είπε ότι το παιδί θα ζήσει καλύτερη ζωή κοντά στη Μαντόνα.

Η διάσημη ποπ τραγουδίστρια είχε υιοθετήσει ένα αγοράκι από το Μαλάουι το 2006.

«Γιορτές στους Δρόμους»

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Γιώργος Ανδρέου και ο Μανώλης Καραντίνης συντροφιά με εξαιρετικούς μουσικούς ανοίγουν τις «Γιορτές στους Δρόμους» του 23ου Φεστιβάλ Υμηττού με μια μοναδική συναυλία την Κυριακή 14 Ιουνίου στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, μπροστά από το Δημαρχείο Υμηττού.

Ο Γιώργος Ανδρέου με το πιάνο του, ο Μανώλης Καραντίνης με το μπουζούκι του, στήνουν ένα γαϊτανάκι με κέντρο την Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Η μουσική παρέα κινείται ανάμεσα σε ήχους ροκ και δημοτικούς, θυμάται παλιά σπουδαία τραγούδια, προτείνει νεότερα, ενώ τραγουδάει αμανέδες και ρούμπες, παραλογές και μπαλάντες.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΕΝΤΥΠΨΣΙΑΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΣΤΟ ΣΒΟΡΩΝΟ ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΤΖΕΙΜΣ ΜΠΟΝΤ .Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ



















Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian, οι σεναριογράφοι της 23ης ταινίας του James Bond, της συνέχειας του «Quantum Of Solace», ταξίδεψαν μέχρι την Καμπούλ στο Αφγανιστάν για να συζητήσουν τεχνικά θέματα με ιθύνοντες της Πρεσβείας της Μεγάλης Βρετανίας.

Φυσικά, τα σχέδια της ταινίας φυλάσσονται ως επτασφράγιστο μυστικό και η εταιρία παραγωγής Eon δε δείχνει καμία διάθεση να αποκαλύψει τίποτα προς το παρόν, αλλά δεν αποκλείεται η πιθανότητα ο υπερκατάσκοπος να περάσει και από την εμπόλεμη ζώνη της Καμπούλ και να βρεθεί ανάμεσα στους τοπικούς βαρόνους των ναρκωτικών που ελέγχουν την περιοχή και τα στρατεύματα του NATO που προσπαθούν να επιβάλλουν την τάξη.

Για την ιστορία, ο James Bond έχει επισκεφτεί άλλη μια φορά το Αφγανιστάν το 1987 με τον Timothy Dalton στην ταινία «Με Το Δάχτυλο Στη Σκανδάλη».

66ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας

Το 66ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας θα σηκώσει αυλαία στις 2 Σεπτεμβρίου με την νέα ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Τζουζέπε Τορνατόρε, με τίτλο “Baaria- La Porta del Vento”, η οποία θα συμπεριλαμβάνεται επίσης στο διαγωνιστικό πρόγραμμα.

Το “Baaria” κόστισε περίπου $ 30 εκατομμύρια και είναι μια από τις πιο ακριβές παραγωγές που έχουν γυριστεί στην Ιταλία τα τελευταία χρόνια. Πρωταγωνιστούν ο Φρανσέσκο Σιάνα και η πρωτοεμφανιζόμενη Μάργκαρετ Μάντε, ενώ τους πλαισιώνει ένα cast από 200 Ιταλούς ηθοποιούς, ανάμεσα στους οποίους η Μόνικα Μπελούτσι, ο Ραούλ Μπόβα και ο Μικέλε Πλάσιντο.

Ο Τορνατόρε, ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1990 με το “Σινεμά ο Παράδεισος”, δήλωσε πως το “Baaria” δεν είναι μια αυτοβιογραφική ταινία, αλλά είναι το πιο προσωπικό του project μέχρι σήμερα.

ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ

Ο πρωταγωνιστής αλλά και παραγωγός των κινηματογραφικών «Επικίνδυνων Αποστολών» Tom Cruise κάλεσε και πάλι τον αεικίνητο J.J. Abrams, σκηνοθέτη της 3ης «Αποστολής» (αλλά και του «Lost» και του τελευταίου «Star Trek») να εμπλακεί στην τέταρτη ταινία της κατασκοπευτικής σειράς.

Ο Abrams αποκαλύπτει ότι ο ίδιος και ο Cruise βρήκαν μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα για την επόμενη συνέχεια και αυτό ήταν που τους έπεισε να την κυνηγήσουν. Έτσι, μετά το διαζύγιο του παραγωγού-Cruise με την Paramount πριν από δυο χρόνια και την αμφίβολη τύχη της σειράς, ο κατάσκοπος Ethan Hunt βγαίνει και πάλι στη δράση.

Ο ΣΕΧΥ ΜΠΕΚΑΜ













Ενας από τους πολυσύχναστους δρόμου του Λονδίνου Παρέλυσε, όταν έγιναν τα αποκαλυπτήρια μιας τεράστιας αφίσας, της νέας διαφημιστικής καμπάνιας του διάσημου οίκου μόδας, Emporio Armani, με πρωταγωνιστή τον David Beckam.

Ο “hot” σταρ, με το απίστευτο γυμνασμένο κορμί, κρεμασμένος σε ένα σχοινί, γυμνός, φορώντας μόνο το εσώρουχο του Armani, ενθουσίασε τους εκατοντάδες οπαδούς του, που βρέθηκαν στο πολυκατάστημα Selfridges του Λονδίνου, ενώ ο γυναικείος πληθυσμός, δεν σταμάτησε να φωνάζει το όνομα του.

Στην εκδήλωση που ακολούθησε, η οποία σηματοδότησε και την έναρξη της νέας καμπάνιας του Emporio Armani, ο σέξι Beckam, σε αντίθεση με τη φωτογράφιση, εμφανίστηκε ντυμένος με κουστούμι, όπως το συνηθίζει άλλωστε.


Photos από Daily Mail

Έλληνας ερευνητής στη Βρετανία χρηματοδοτείται για τη δημιουργία Μεσογειακού ερευνητικού κέντρου στην Ελλάδα

Ο δρ Ευάγγελος Κυριακίδης, λέκτορας κλασσικών και αρχαιολογικών σπουδών στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Κεντ, χρηματοδοτήθηκε με 300.000 ευρώ, σε πρώτη φάση, από το αμερικανικό Ίδρυμα Κότσεν, για την εγκαθίδρυση ενός Μεσογειακού ερευνητικού και εκπαιδευτικού αρχαιολογικού Κέντρου στην Ελλάδα.

Στόχος του Κέντρου θα είναι η υλοποίηση ενός προγράμματος επισκεπτών ακαδημαϊκών ερευνητών, η διενέργεια εργαστηρίων, η πραγματοποίηση ομιλιών και η ανάπτυξη συνεργασιών με παρεμφερείς φορείς σε άλλες χώρες, με έμφαση στη διαχείριση αρχαιολογικών χώρων στην περιοχή της Μεσογείου.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν στα εκλογικά κέντρα στην πρωτεύουσα Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις και το υπουργείο Εσωτερικών εκτιμάει ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει το 70% κατά τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στο Ιράν. Ορισμένοι είπαν ότι περίμεναν μέχρι και δύο ώρες για να ψηφίσουν.

"Η προσέλευση είναι χωρίς προηγούμενο", δήλωσε ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής Καμράν Ντανεσχού.

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται νωρίς το Σάββατο. Εάν κανένας από τους υποψήφιους δεν συγκεντρώσει το 50% των ψήφων, τότε θα υπάρξει δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο πρώτων.

ΟΧΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ "προνομιακή σύμπραξη"

Ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγκίς απέρριψε την ιδέα που προτάθηκε από το Βερολίνο και το Παρίσι για μια "προνομιακή σύμπραξη" ανάμεσα στη χώρα του και την Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζοντας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα ότι "η Τουρκία είτε θα είναι πλήρες μέλος της ΕΕ είτε δεν θα είναι καθόλου μέλος της".

"Η Τουρκία θα είναι πλήρες μέλος της ΕΕ ή δεν θα είναι καθόλου μέλος της. Δεν υπάρχει μέση οδός. Αυτό το καθεστώς του 'προνομιακου εταίρου' δεν έχει καμιά νομική βάση, ειδάλλως θα ήμασταν ήδη", δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα "Λε Μοντ".

"Είμαστε μέσα στην τελωνειακή ένωση και μέσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Πάνω από πέντε εκατομμύρια Τούρκοι ζουν στις χώρες μέλη. Είμαστε ήδη στην Ευρώπη", προσέθεσε ο υπουργός.

Παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής εργασίας

























(Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009)



Οι επιπτώσεις της τρέχουσας οικονομικής κρίσης στον κόσμο της εργασίας και η απειλή της φτώχειας για ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, αναδεικνύουν το παγκόσμιο διακύβευμα της προστασίας των παιδιών από την εκμετάλλευσή τους μέσω της παιδικής εργασίας.

Αναδεικνύεται τόσο σε παγκόσμιο, όσο και σε εθνικό επίπεδο το καθολικό αίτημα για επένδυση του Κράτους σε δημόσια εκπαίδευση και κατάρτιση, προσβάσιμη σε όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια. Η επένδυση αυτή είναι εχέγγυο κοινωνικής προόδου και ισότητας, με σημαντικό αντίκτυπο και ωφέλεια στον οικογενειακό και κοινωνικό ιστό, την οικονομία και την κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη.

Η επένδυση αυτή στο μέλλον των παιδιών, απαιτείται να συνοδεύεται από ολοκληρωμένες πολιτικές που να δημιουργούν και να προστατεύουν τη σταθερή και πλήρη εργασία των γονέων και την κοινωνική προστασία των οικογενειών.

Βραβεία Τουρισμού « PHILOXENIA TOURISM AWARDS 2009»

























Ψηφίστε τους αγαπημένους σας τουριστικούς προορισμούς

και κερδίστε ταξίδια στα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας !


Την ευκαιρία να κερδίσουν ταξίδια στα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας προσφέρει για τέταρτη συνεχή χρονιά η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA στους ενδιαφερόμενους, μέσω του καθιερωμένου διαγωνισμού των Βραβείων Τουρισμού «PHILOXENIA TOURISM AWARDS» για την ανάδειξη των κορυφαίων τουριστικών προορισμών με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η φετινή, 25η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA θα πραγματοποιηθεί από 29 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2009 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Όλοι όσοι συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, θα λάβουν μέρος στην κλήρωση ταξιδιών.



Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, συμπληρώνοντας (με κεφαλαία γράμματα) την σχετική φόρμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση , όπου ψηφίζουν για τον αγαπημένο τους παραθαλάσσιο προορισμό στην Ελλάδα, τον αγαπημένο τους ορεινό ή εξοχικό προορισμό στην Ελλάδα, τον αγαπημένο τους αστικό προορισμό στην Ελλάδα, για την ομορφότερη ελληνική παραλία, το καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα και τον αγαπημένο τους τουριστικό προορισμό στο εξωτερικό.

ΕΝΑΕ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ



















Μιλώντας πριν την έναρξη του Συνεδρίου της ΕΝΑΕ στη Μυτιλήνη της Λέσβου, το Δ.Σ της ΕΝΑΕ και ο νομάρχης Λέσβου κ. Π. Βογιατζής έδωσαν συνέντευξη τύπου,ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημ. Δράκος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η εφαρμογή ειδικών πολιτικών για την κάλυψη των αναγκών των Περιφερειών που υστερούν, όπως είναι οι νησιωτικές και οι ορεινές, είναι πάγια επιδίωξη της ΕΝΑΕ.

Ο νησιωτικός χώρος, είπε, είναι ένας εθνικά ευαίσθητος χώρος που έχει σημαντικές δυνατότητες. Ενόψει και της Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι ιδιαιτερότητες των νησιών πρέπει να ληφθούν υπόψη ενώ μέσα από το ΕΣΠΑ πρέπει να προβλεφθούν οι ανάλογοι πόροι .Προβλήματα όπως αυτά των συγκοινωνιών, των ειδικών υποδομών, αλλά και της λαθρομετανάστευσης που αναδεικνύεται και πάλι στην επικαιρότητα λόγω των διαστάσεων που έχει λάβει, είναι θέματα που θα μας απασχολήσουν, προκειμένου να καταθέσουμε τις δικές μας γόνιμες προτάσεις.

Είναι πραγματικά κρίμα, συνέχισε ο κ. Δράκος, ότι σε ένα τόσο σημαντικό Συνέδριο δεν μετέχει η μείζων μειοψηφία για κομματικούς λόγους και κατ’ εντολή της ηγεσίας της και παρά το γεγονός ότι συνάδελφοι νομάρχες από τη νησιωτική Ελλάδα εξέφρασαν την επιθυμία να παραστούν. Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ εξήρε την υπεύθυνη στάση των παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας οι οποίες, αν και είχαν διαφωνήσει με την πλειοψηφία της ΕΝΑΕ στις τελευταίες κινητοποιήσεις, μετέχουν σήμερα στο πολύ σημαντικό αυτό συνέδριο.

ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

Εν αναμονή αποτελεσμάτων οι Μαθητές
























Οι βαθμολογίες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων θα βγουν έως το τέλος του μήνα, ενώ τα αποτελέσματα έως τα τέλη Αυγούστου, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Πρόσθεσε ότι γίνεται τεράστιος αγώνας, παρά τον τεράστιο όγκο εργασίας, "να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συνεπείς και κυρίως πιο έγκυροι", καθώς στις αγωνίες των μαθητών και των γονιών τους "δεν έχουμε δικαίωμα να ολιγωρούμε και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό".

Ερωτηθείς εάν θα παρουσιάσει ο ίδιος ως υπουργός Παιδείας, το Σεπτέμβριο, τα συμπεράσματα για τον εθνικό διάλογο για την Παιδεία, και για το "εάν θα φύγει από το υπουργείο", ο κ. Σπηλιωτόπουλος είπε ότι "οι φήμες είναι πάντα φήμες, εμείς κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε".

"Ο διάλογος με τον κ. Μπαμπινιώτη προχωρά, μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι καλά και είναι κατάκτηση όλων των πολιτικών δυνάμεων που συμμετείχαν στο διάλογο και όλων των κοινωνικών φορέων και των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, που, παρά τις αντίξοες συνθήκες μιας δύσκολης εκλογικής αναμέτρησης, η οποία χαρακτηρίστηκε πολλές φορές και από ακραίες καταστάσεις όπως η εκλογολογία, εντούτοις παρέμειναν, μόχθησαν και συνεχίζουν να δουλεύουν, γιατί και αυτοί όπως κι εγώ πιστεύουμε ότι η Παιδεία είναι πάνω και πέρα από τις όποιες κομματικές αναφορές και αγκυλώσεις του παρελθόντος", συμπλήρωσε.

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: "Επικοινωνιακή λύση"

"Όταν έλεγα έστω και τη λέξη λαθρομετανάστευση, με έλεγαν ακραίο. Οικονομικούς μετανάστες τους έλεγαν όλοι. Τώρα ξαφνικά, ανακάλυψαν όλοι τη λαθρομετανάστευση", δήλωσε ο κ.Γ.Καρατζαφέρης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

"Η δικιά μας η πρόταση είναι ότι μόνοι μας ως Ελλάδα ότι δεν μπορούμε να το λύσουμε. Εγώ θα πάω στην Ευρώπη και η εντολή που έδωσα στους δύο ευρωβουλευτές μου, είναι ξεκάθαρη. Θα πάτε εκεί και θα τους πείτε, ότι δεν μπορούμε να έχουμε εμείς 20% λαθρομετανάστες και εσείς να έχετε μέσο όρο 2 και 2,5. Θα τους απορροφήσετε, και θα πάμε στον ίδιο μέσο όρο", τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. και υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι "δεν θα πνίξω εγώ την χώρα μου επειδή η Ευρώπη θέλει να το παίξει η «κυρία με τις καμέλιες»".

"Η κυβέρνηση δεν λύνει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, προσπαθεί να το μετακυλήσει επικοινωνιακά για μετά τις εκλογές. Η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό εμφανίζει στοιχεία τριτοκοσμικής χώρας και αυτοί αναγγέλλουν χώρους υποδοχής μεταναστών.Χώρο υποδοχής της λογικής δεν μπορούν να ανακαλύψουν", τονίζεται σε ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ.

ΚΚΕ "Αντιδραστική επίθεση"

Η κυβέρνηση, αντί να εξαγγέλλει τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης και την εφαρμογή ή τη σύναψη νέων απάνθρωπων και ανεφάρμοστων συμφωνιών επανεισδοχής, οφείλει και πρέπει να απελευθερώσει την έξοδο στους χιλιάδες μετανάστες προς τις χώρες της ΕΕ, όπως το επιθυμούν και να νομιμοποιήσει τους υπόλοιπους, τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Κάνει λόγο για "σοβαρές ευθύνες της ΕΕ μαζί με τις ΗΠΑ για τη δημιουργία και τη διόγκωση του μεταναστευτικού προβλήματος", αναφέρει ότι "η κοινή μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, την οποία επικαλείται η κυβέρνηση ως απάντηση στο πρόβλημα της μετανάστευσης, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η τιμωρία των θυμάτων" και δηλώνει την αντίθεσή του στη φύλαξη των συνόρων από μηχανισμούς της ΕΕ (Frontex) "που επιθυμεί η κυβέρνηση με τη συμφωνία ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ και αποτελεί μια άκρως επικίνδυνη εξέλιξη για τα κυριαρχικά και λαϊκά δικαιώματα".

"Η ασφάλεια του πολίτη είναι πρώτιστο αγαθό"
























Το ΠΑΣΟΚ πέτυχε τον πρώτο του στόχο με τη νίκη του στις ευρωεκλογές, η οποία αποτελεί βάση και πρόκριμα για τη νίκη και την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Κινήματος στην εισήγησή του προς το Πολιτικό Συμβούλιο.

Ο κ.Γ.Παπανδρέου τόνισε, ταυτόχρονα, την αναγκαιότητα το Κίνημα να απευθυνθεί σε όλους τους πολίτες και τα κοινωνικά στρώματα καθώς και στους ψηφίσαντες και μη στις ευρωεκλογές, μεταφέροντας σε όλους τις προτάσεις του κινήματος και τις τομές που προτείνει για το πολιτικό σύστημα και τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας.

«Ποτέ άλλοτε αντιπολίτευση δεν έχει καταθέσει τόσο έγκαιρα τόσες πολλές συγκεκριμένες προτάσεις» τόνισε ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας πως ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να ενώσει τους πολίτες για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, ενώ εκτίμησε ότι «οι πολίτες κοιτούν προς εμάς».

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ «θα επαναφέρει στην ατζέντα τα προβλήματα του πολίτη» στην Βουλή αλλά και στους κοινωνικούς χώρους με την παρουσία του. Αναφερόμενος στην ΝΔ είπε ότι «βρίσκεται στην δίνη των δικών της προβλημάτων, αδυνατώντας να συλλάβει το μήνυμα των εκλογών και να το "μεταφράσει" σε αλλαγή πολιτικής».

Yπογράμμισε στη συνέχεια ότι «οι εκλογές είναι αναγκαίες για τη χώρα» καθώς η ΝΔ διαχειρίζεται μικροκομματικά και επικοινωνιακά την ήττα της και «δεν πρέπει η δική της κρίση να συμπαρασύρει την χώρα».

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στο θέμα της λαθρομετανάστευσης ο Γιώργος Α. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν διαθέτει συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι».

Ο κ. Κ.Καραμανλής συναντήθηκε με τα μέλη της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής κατά του Καπνίσματος.
















Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Παναγιώτης Μπεχράκης, μετά τη συνάντηση, ανέφερε ότι και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στη μεγάλη προσπάθεια για τη μείωση του καπνίσματος. Τόνισε ότι επικυρώνεται η πραγματική βούληση της κυβέρνησης για τη σωστή εφαρμογή των νόμων, που έχουν πλέον ψηφιστεί και από 1ης Ιουλίου θα αποτελέσουν πραγματικότητα στη ζωή του τόπου.

«Το κάπνισμα αρχίζει να γίνεται μια διαφορετική συνήθεια απ' ότι γνωρίζαμε και αυτό αποτελεί μια τομή, που σήμερα επικυρώθηκε απο την προσωπική σφραγίδα του ίδιου του πρωθυπουργού», δήλωσε ο κ. Μπεχράκης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους επαγγελματίες, που ανησυχούν από τα μέτρα αυτά, ο κ. Μπεχράκης είπε ότι «υπεράνω όλων αυτών μπαίνει η δημόσια υγεία» και πρόσθεσε πως «τα μέτρα δεν είναι τόσο σκληρά, ώστε να θίγουν τους επαγγελματίες σοβαρότατα. Εάν βρεθεί κάποιος, που πιστεύει ότι η δημόσια υγεία δεν βλάπτεται από τον τρόπο, που χρησιμοποιείται το κάπνισμα, θα το αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να αλλάξει, όμως, η καπνιστική συνήθεια σε αυτό τον τόπο και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι».

Συνεργασία Κ.Καραμανλή με υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης
























Συνεργασία με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστα Μαρκόπουλο, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, και συζήτησαν για την τουριστική κίνηση και την τουριστική πολιτική.

Ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε ότι "τα απαισιόδοξα σενάρια που υπήρχαν στην αρχή της χρονιάς δεν υπάρχουν πια. Στα μέτρα της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής κρίσης η κατάσταση ελέγχεται απόλυτα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και βεβαίως καθημερινά βρισκόμαστε στο μετερίζι του αγώνα, δοθέντος ότι ακόμα είμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν".

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου τι ποσοστό δίνει για την πτώση του τουριστικού προϊόντος, ο κ Μαρκόπουλος είπε "όταν είναι κανείς στο ξεκίνημα της σεζόν δεν δίνει ποσοστά. Λέει μονάχα αυτό το οποίο υπάρχει: ότι δεν υπάρχει καταστροφικό σενάριο και ότι ο καθημερινός αγώνας είναι ουσιαστικός για να φτάσουμε μετά τη σεζόν να έχουμε τους αριθμούς για τους οποίους θα συζητήσουμε".

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Ο ΣΥΝ


























Το Σαββατοκύριακο συνεδριάζει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ με τη συμμετοχή των γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών και με θέμα την αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών.

Οι εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής θα ανοίξουν με ομιλία του προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος στην συνεδρίαση, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, υπογράμμισε ότι το μήνυμα που θέλει να περάσει το κόμμα είναι ότι συζητά τα ζητήματά του και το κακό αποτέλεσμα των εκλογών.

Και πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή το κεντρικό μήνυμα του κόμματος είναι να είναι δίπλα στους οικοδόμους, τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, στους αγρότες, στους μικρούς και μεσαίους, στους μετανάστες, στην κοινωνία.

Στο μεταξύ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, Νίκος Χουντής δήλωσε:

«Συζητάμε με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο στη βάση ενός εκλογικού αποτελέσματος που αποτελεί υποχώρηση από τις προσδοκίες και τους στόχους που είχαμε θέσει».

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Θ.ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ




























Δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές ο τέως υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Με επιστολή του στον Κ. Καραμανλή ο πρώην υπουργός γνωστοποιεί την πρόθεσή του να μην θέσει υποψηφιότητα για τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Συμπληρώνει ότι θα στηρίξει το κυβερνητικό έργο, αλλά κάνει λόγο για συνθήκες ισοπέδωσης που δεν του επιτρέπουν να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Ρουσόπουλου:

«Αγαπητέ πρόεδρε, με αυτή την επιστολή σου γνωστοποιώ την απόφασή μου να μην διεκδικήσω θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματός μας, στις επόμενες εκλογές,όποτε αυτές και αν γίνουν. Με ενδιέφερε η συμμετοχή μου, δεν το κρύβω. Δεν με ενδιαφέρει πια.

» Οι συνθήκες ισοπέδωσης που επικρατούν στο πολιτικό σκηνικό, δεν μου επιτρέπουν να υπερασπιστώ τον εαυτό μου από την συκοφαντία, είτε αυτή προέρχεται από αντιπάλους, είτε δυστυχώς από φίλους. Θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να στηρίζω το έργο της κυβέρνησης.»

Σε άλλο σημείο ο κ. Ρουσόπουλος τονίζει ότι «εισήλθα στην πολιτική επιτυχημένος επαγγελματίας και αξιοπρεπής, αξιοπρεπής αποχωρώ. Καμία πικρία για πρόσωπα. Σε ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες. Προσπάθησα πάντοτε να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, πιστεύω ότι από τη θέση μου συνέβαλα -έστω και στο ελάχιστο- στις νικηφόρες εκλογές του 2004 και του 2007.»

Σχολιάζοντας την επιστολή Ρουσόπουλου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε την εξής δήλωση:

«Έκλεισε ένας κύκλος που θα έπρεπε να έχει κλείσει νωρίτερα. Ο κ. Ρουσόπουλος φιλοξενήθηκε μετά τιμών και λαμπάδων από μία παράταξη την οποία 'κουτσούλισε' αρκούντως.»

Newsroom ΔΟΛ

12 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΣ Ο Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ






























Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Δ.Αβραμόπουλος, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο υπουργείο Υγείας, με αντικείμενο την κήρυξη πανδημίας της νέας γρίπης από τον ΠΟΥ. Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής, καθώς τα όποια κρούσματα στη χώρα -12 μέχρι στιγμής- αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά.

Ειδικότερα, ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι όλοι στη χώρα μας πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, καθώς αφ' ενός είναι λίγα τα κρούσματα στη χώρα μας, συγκριτικά με άλλες χώρες, αφ' ετέρου όλα τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν άμεσα και οι ασθενείς επέστρεψαν ασφαλείς στις οικογένειές τους.

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στο θέμα της προσωπικής υγιεινής και εφόσον εμφανίσουν συμπτώματα γρίπης να επικοινωνήσουν άμεσα με το γιατρό τους ή το ΚΕΛΠΝΟ, στο τηλέφωνο 210-5212054.

COFFEE PASTE στο www.e-radio.gr LIVE, RADIO ENHMEROSI 92.2 FM, 20-22.00