PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ Ο ΝΥΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΨΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ - ΟΛΟΙ ΡΕ ΘΑ ΠΑΤΕ ΚΑΠΟΤΕ ΤΑΜΕΙΟ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Ξεκίνησε να ξηλώνεται το πουλόβερ της μετριότητας ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ. Τη μετριότητα των παροχών, προσφοράς, ζωής, που μας έχουν καταδικάσει να ζούμε οι κρατούντες στην Πιερία. Άρχισαν να μιλάνε.... Να μιλάνε σύμβουλοι δήμων, συνεργάτες αρχόντων, πρώην άρχοντες και νυν, γιατροί, παράγοντες, σύμβουλοι, πρώην πολιτικοί, Αστυνομικοί, πρώην στελέχη, επιχειρηματίες.... Η ΜΕΤΡΙΟΤΙΣ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ - ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΙΛΟΥΝ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΑΜΕΙΟ ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ. Να το δείτε. Θα παρέμβουν Εισαγγελείς κι ανακριτές, για να μπούνε τα πράματα στη θέση τους. Ο τόπος μας, είναι σε θλιβερές πρωτιές κάθε μέρα, σε ότι αφορά κρούσματα και αριθμούς του γκρίζου... Σε αρπαχτές και πλίάτσικα. Σε βούτες και ριξίματα. Μα και σε κωλοτούμπες. Πρόεδρος Οργανισμού Αστέρι, λάλισε. Νωρίτερα; Γιατρός από Αθήνα, για το νοσοκομείο. Και σε Δήμους και σε Νοσοκομείο και σε οργανισμούς και παιχνίδια. Κι άλλοι, πολλοί πολλοί, στο τηλέφωνο, μου λένε και μου λένε. Βέβαια, καλό είναι να μιλούν δημόσια, όμως.... Θα το κάνουν... Επειδή μια ζωή υπήρχε στον τόπο μας η ατιμωρησία, νομίζουν πως όλοι θα θα τη βγάζουν καθαροί. Γιατί; Επειδή ο πρώην καλύπτεται από τον νυν, για να τον καλύψει ο επόμενος, που θα τον καλύψει ο μεθεπόμενος. Να τι είχαμε σε αυτήν την δίσμοιρη Πιερία. Όμως, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και να δείτε τι θα δείτε, αμέσως μετά αυτό που ζούμε... ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ Ο ΝΥΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΨΕΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ - ΟΛΟΙ ΡΕ ΘΑ ΠΑΤΕ ΚΑΠΟΤΕ ΤΕΜΕΙΟ. ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΠΩΣ ΚΆΠΟΤΕ ΘΑ ΖΟΥΣΑΜΕ ΚΡΙΣΗ;;; ΚΙ ΟΜΩΣ, ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ... Περαστικά μας κατ' αρχάς κι ύστερα;;; Ταμείο.

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ


Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ , ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΗΣ "ΑΥΓΗΣ"

Ο βουλευτής Α' Πειραιά Γιάννης Τραγάκης

 είναι και πάλι υποψήφιος για το αξίωμα του γγ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.


Επίσης ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για τις θέσεις των πέντε αναπληρωτών.

Πρόκειται για τους Μιχάλη Γιαννάκη (Βοιωτίας), Κωνσταντίνο Γκιουλέκα (Α' Θεσσαλονίκης), Αλ.Δερμετζόπουλο (Έβρου), Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα (Σερρών) και Θεόφιλο Λεονταρίδη (Σερρών).

Υπενθυμίζεται ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θα συγκληθεί για πρώτη φορά την ερχόμενη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου.

ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ..!!!


TAKE CARE


κι ύστερα ήρθαν οι ...μέλισσες, και έφεραν και ψηφουλάκια - έ ρε γλέντια!!!

Υπάρχει περίπτωση, σε μια εκλογική αναμέτρηση να προσμετρηθούν ψηφοδέλτια τα οποία δεν είναι "μονογραφημένα" από τον Δικαστικό;

Τα "στρατα" (στην Μπανανία Ολύμπου) προτίμησαν συγκεκριμένο/η υποψήφιο/α... παγκοσμίως άγνωστο/η


Και ύστερα ήρθε το μέτρημα, όπως στην ταινία οι μέλισσες...
Στη ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ όλα μπορούν να συμβούν και να... μετρηθούν!

Παγκόσμια ημέρα διατροφής


16 Οκτώβρη-2009 παγκόσμια ημέρα διατροφής και 900 έφθασαν οι καταγγελίες για ακατάλληλα τρόφιμα που κατέγραψε το ΕΛΚΕΚΑ μέσα σε ένα χρόνο, από πέρσι 16 Οκτώβρη-2008, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 20% περίπου των καταγγελιών του πίνακα παραπόνων.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:"Σκανδαλώδης κερδοφορία"


Τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους των εταιρειών WIND και VODAFON εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε σήμερα μαζί τους.
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου εργαζομένων στη WIND Μ. Μιχαηλάκης δήλωσε ότι παρουσίασε στον Α. Τσίπρα τα τρέχοντα εργασιακά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους εργαζόμενους της εταιρείας, δηλαδή, μισθολογικές περικοπές, απολύσεις και απώλειες θέσεων εργασίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο χώρος της κινητής τηλεφωνίας παρουσίασε επί σειρά ετών απίστευτη και σκανδαλώδη κερδοφορία, με τις πλάτες του ελληνικού δημοσίου, γιατί τα πρώτα χρόνια λειτούργησε χωρίς τη συνύπαρξη με τον τότε δημόσιο ΟΤΕ, γεγονός που του έδωσε τεράστιες δυνατότητες κερδοφορίας, η οποία συνεχίστηκε και συνεχίζεται και σήμερα μέσα από τις χρηματιστηριακές διαδικασίες τζόγου, στις οποίες επενδύουν αυτές οι εταιρείες.Το δεύτερο χαρακτηριστικό, πρόσθεσε, ήταν η διάλυση των εργασιακών σχέσεων: Ήταν η εργασία με τον φόβο της απόλυσης, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι συμβάσεις έργου, τα stage, ήταν όλο αυτό που ονομάζουμε εργασιακό μεσαίωνα, είπε.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι το κόμμα του θα τους συμπαρασταθεί και θα αγωνιστεί δίπλα τους για να τηρηθεί το συνταγματικό τους δικαίωμα στο συνδικαλισμό και στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

pieria-gr το πρώτο blog της Πιερίας 1ο και σε αναγνωσιμότητα από τους Πιεριείς του εξωτερικού - σας ευχαριστούμε


Ευχαριστούμε τους Πιεριείς του εξωτερικού που σε ποσοστό 23,9 όλων των αναγνωστών του pieria-gr μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους...

Η σοβαρότητα και η καθαρότητα των αναρτήσεών μας θα είναι η πυξίδα που θα μας οδηγεί για την πληρέστερη ηλεκτρονική σας ενημέρωση... πέραν των παραπολιτικών και των σατυρικών μας σχολίων, ο απόλυτος στόχος μας είναι το καλό του ευλογιμένου μας τόπου  ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ...


ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ...
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ...ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ
pieria-gr
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΕΡΙΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ


ΥΓ: ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥ 50ΑΡΙΚΟΥ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ

Την αναστολή όλων των διαγωνισμών επιλογής και κατάταξης ΕΠΟΠ,

 σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευ.Βενιζέλου.

Οι σχετικές διαδικασίες αφορούν διαγωνισμούς επιλογής και κατάταξης ΕΠΟΠ, τόσο στον Στρατό, όπου η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιό της, όσο και στο Ναυτικό και την Αεροπορία, όπου η διαδικασία βρίσκεται στο αρχικό στάδιό της.
Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε επίσης ότι θα κατατεθεί ρύθμιση στη Βουλή με την οποία καταργείται η παράμετρος της συνέντευξης.
«Θα απομείνουν συνεπώς μόνον κριτήρια αντικειμενικά που περιβάλλονται από εγγυήσεις απόλυτης διαφάνειας και με βάση τα κριτήρια αυτά θα συνεχιστούν οι σχετικές διαδικασίες» κατέληξε.

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΜΑΤΖΑΣ


ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΕΠΤΑ, ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΝΤΟΝΟ ΧΙΟΥΜΟΡ, ΤΗΝ ... ΑΤΑΚΑ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΕΝΑ ...
ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ.!! ά ρε Βαγγέλη ά ρε Βαγγέλη

ΤΑ ΚΟΜΑΝΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


μη νομίζετε ότι οι δημοσιογράφοι δεν τρώνε. τρώνε και μάλιστα
τρώνε ...ότι ψίχουλο περισσέψει από τους ΦΑΤΑΟΥΛΕΣ της πολιτικής! χο χο χο

Μανόλης Αναγνωστάκης: Επιτύμβιον ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ

Το ποίημα ανήκει στην ποιητική συλλογή Ο Στόχος (1970), που περιέχει ποιήματα γραμμένα στην περίοδο της δικτατορίας (1967-1974).

Πέθανες - κι έγινες και συ: ο καλός.
Ο λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης.
Τριάντα έξι στέφανα σε συνοδέψανε, τρεις λόγοι αντιπροέδρων,
εφτά ψηφίσματα για τις υπέροχες υπηρεσίες που προσέφερες.
Α, ρε Λαυρέντη, εγώ που μόνο το 'ξερα τι κάθαρμα ήσουν,


τι κάλπικος παράς, μια ολόκληρη ζωή μέσα στο ψέμα.
Κοιμού εν ειρήνη δε θα 'ρθω την ησυχία σου να ταράξω.
(Εγώ, μια ολόκληρη ζωή μες στη σιωπή θα την εξαγοράσω
πολύ ακριβά κι όχι με τίμημα το θλιβερό σου το σαρκίο).
Κοιμού εν ειρήνη.
 Ως ήσουν πάντα στη ζωή: ο καλός,
ο λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης.
Δε θα 'σαι ο πρώτος ούτε δα κι ο τελευταίος.

ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΣΑΜΕ,

είναι ο τίτλος του βιβλίου του συμπολίτη μας, κ. Γιάννη Σιδηρόπουλου, αφιερωμένο στα 50 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη. Το βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2007 , αποτελεί ένα εξαιρετικό πόνημα, «επιτάφιο λόγο» για το έργο του μεγάλου έλληνα λογοτέχνη, που πραγματικά αξίζει να διαβαστεί απ΄ όλους, είτε λάτρεψαν είτε «πλήγωσαν» τον Καζαντζάκη. Ο κύριος Γιάννης, μπορεί να ικανοποίησε μια εσωτερική ψυχική του ανάγκη, κατόρθωσε όμως να φωτίσει πτυχές ενός δημιουργού, πτυχές που έκρυβαν τα σύννεφα «γιατί σε κάθε εποχή, ο εγωισμός δεν αφήνει τους ανθρώπους να κρίνουν αμερόληπτα, να δουν και να επιβραβεύσουν την αξία ενός συγχρόνου τους. Γιατί πολλές φορές η γνώμη των μετρίων, συντεταγμένη εκδικείται από εμπάθεια το ωραίο, το ευγενές, το ξεχωριστό, το διαφορετικό», όπως πολύ σωστά αναφέρει στο προλογικό του σημείωμα.

Πόσο δίκιο έχει ο κ. Σιδηρόπουλος, αφού οι αληθινοί «Ζορμπάδες» της ζωής, έχουν εκλείψει, από γύρω μας, έστω συμβολικά. Σε 7 ποιητικές συλλογές, 2 διατριβές, 4 θεατρικά, 1 μυθιστόρημα, 1 φιλοσοφικό δοκίμιο, διηγήματα και 4 σπουδαίες τιμητικές διακρίσεις –επαίνους , αποτυπώνεται το σπουδαίο συγγραφικό έργο του πεφωτισμένου κ. Γιάννη. Παρακαταθήκη, για όλους τους πνευματικούς ανθρώπους του τόπου μας, που παρακολουθούν να χαράσσει τη μοναχική του πορεία, στους δρόμους της φιλοσοφίας, των μεταφυσικών αναζητήσεων, της κοινωνιολογίας, των αισθημάτων, ακόμη και της πολιτικής.

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ......


φοβού τα 16χρονα!!!


τι ΝΕΡΟ τι ΠΩ ΠΩ

πω πω πω τι νόστιμο που είναι όταν ΞΕδιψάω..... κι όταν ΞΕμ@μ@ω!!!

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΡΓΚΙΟΖΗΣ... ΕΣΥ;;;

το ονομά μου είναι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ... ΜΑΚΑΡΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ να μου έμοιαζαν... χο χο χο
ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΚΩΤΣΟΥ ΣΤΟ ΒΑΤΑΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ...ΤΕΩΣ ΤΕΩΣ! ΧΟ ΧΟ ΧΟ

ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΑΜΕΟΙ ΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΤΗΣ ...ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ!!!

ΠΑΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΑ ΚΡΥΑ...!!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ


ΕΓΚΑΙΡΑ, ΕΓΚΥΡΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ pieria-gr.blogspot.com


ΤΟΥ ΤΟΙΧΟΥ


ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΕΧΕΙ ΑΙΤΙΑ


ΑΠΟ ΤΟ YOUTUBE

κάνε κλίκ κάτω να πάθεις πλάκα....

http://www.youtube.com/watch?v=CmytVtHVqpY&feature=player_embedded#

ΚΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ....


pieria-gr.blogspot.com

Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού , σας προσκαλεί την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 11,00 π.μ. στην πρώτη « ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ » που διοργανώνει ο σύλλογός μας, στην πλατεία Ανατολικής Ρωμυλίας Κορινού.

Σας περιμένουμε να γλεντήσουμε όλοι μαζί, με πολύ κέφι, μουσική , χορό και άφθονο ντόπιο….. τσίπουρο.

Από το ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΟΥ: pelekis.blogspot.com

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ


Με μελανά χρώματα περιέγραψε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στις προγραμματικές δηλώσεις του, την κατάσταση της οικονομίας, παρομοιάζοντας την «με εκείνη που είχε παραδώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993», ενώ έκανε λόγο για «μεγάλα κρυφά χρέη και δαπάνες», «πρωτοφανές έλλειμμα ανταγωνισμού» και για ασφαλιστικά ταμεία σε κατάσταση ανέχειας. Επανέλαβε ότι θα στηρίξει τον Κ.Παπούλια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεσμεύθηκε για διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση, εξήγγειλε το επίδομα αλληλεγγύης, ενώ παρουσίασε το πρόγραμμά του για τη φορολογία και την πράσινη ανάπτυξη.


Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι:

 • θα στηρίξει τον Κ.Παπούλια στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας,
 • οι προσλήψεις θα γίνονται μόνο από το ΑΣΕΠ,
 • έρχονται αλλαγές στη σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων στο Δημόσιο,
 • δίνεται έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης στα χαμηλά εισοδήματα,
 • δίνεται αναδρομική αύξηση συντάξεων του ΟΓΑ ύψους 30 ευρώ με αναδρομική ισχύ από 1/10/2009,
 • δίνονται αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό σε μισθούς και συντάξεις,
 • «παγώνουν» τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ
 • ψηφίζεται νομοσχέδιο προστασίας των δανειοληπτών,
 • απλοποιούνται οι διαδικασίες στο σύστημα «Τειρεσίας»,
 • ψηφίζεται νέο φορολογικό νομοσχέδιο,
 • καταργούνται οι χαριστικές ρυθμίσεις για τους μεγαλομετόχους,
 • θα φορολογηθεί προοδευτικά η ακίνητη περιουσία και οι κληρονομιές,
 • θα φορολογηθεί η εκκλησιαστική περιουσία και η επιχειρηματική της δραστηριότητα,
 • θα φορολογηθούν τα ακίνητα των off shore εταιρειών,
 • κατατίθεται στη Βουλή το νέο εθνικό ενεργειακό σχέδιο,
 • αλλάζει το πόθεν έσχες των βουλευτών,
 • προωθούνται 3.000 προσλήψεις στον χώρο της υγείας κάθε χρόνο,
 • αυξάνεται κατά 1% του ΑΕΠ η δημόσια χρηματοδότηση του ΕΣΥ εντός της τετραετίας,
 • θα καταβάλλονται οι συντάξεις εντός τριμήνου,
 • επίκειται κατάργηση των stage στο δημόσιο τομέα,
 • θα αυξηθεί σταδιακά το επίδομα ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού,
 • καταργείται η Αγροφυλακή,
 • αλλάζει ο τρόπος επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης με συμμετοχή της Βουλής,
 • προωθείται ο αιρετός περιφερειάρχης,
 • αλλάζει ο εκλογικός νόμος,
 • μειώνεται στο 50% η φρουρά του Μεγάρου Μαξίμου,
 • σταματούν οι απελάσεις μεταναστών 2ης γενιάς μέχρι να εξορθολογιστεί το καθεστώς κτήσης ελληνικής ιθαγένειας,
 • θα αλλάξει ο τρόπος εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΔ?

Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν στο νεοκλασικό της Ρηγίλλης ως πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου είναι η 6η Δεκεμβρίου...

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΟ ΥΥΚΑ ?

Φαίνεται ότι στο υπουργείο Υγείας οι Ξενογιαννακοπούλου - Γεννηματά λειτουργούν με ανεπανάληπτες ταχύτητες. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι ήδη έχουν ελέγξει τα βιογραφικά και έχουν καταλήξει -όπως μαθαίνουμε- στον πλέον ικανό για την θέση του Γενικού Γραμματέα τον οδοντίατρο Αντώνη Δημόπουλο. Όσοι τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για ένα ικανό άνθρωπο, ο οποίος εκτός των προσόντων που διαθέτει, λέγεται πως συνδέεται και με φιλία χρόνων με τον σύζυγο της υφυπουργού Φώφης Γεννηματά.
πηγή: parapolitika.gr

ΣΤΟ QUEENS


ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ, ΜΕ ΣΥΕΝΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΤΣΙΝΤΙΚΙΔΟΥ ΓΕΥΜΑΤΙΣΕ ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ RESTAURANT ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ , ΤΟ   QUEENS, Ο -ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ- ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ Ο ΣΟΥΦΛΙΑΣ


Ο  «Νέστορας» της κεντροδεξιάς έχει επιλέξει να αποστασιοποιηθεί πλήρως από τα εσωκομματικά δρώμενα, και μάλιστα Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΦΛΙΑΣ έχει συμβουλεύσει τους πολιτικούς φίλους του να κινηθούν αυτόνομα και ανεξάρτητα από τον ίδιο, επιλέγοντας τον διάδοχο που προτιμούν.

14 + Ο ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Συνάντηση  είχαν οι νεοκαραμανλικοί στο ξενοδοχείο «Plaza» υπό τον αρχηγό Ευρυπίδη Στυλιανίδη. Στην ίδια μάζωξη ήταν ο Καλαφάτης, ο Βλάχος, ο Λυκουρέντζος, ο Σαλμάς, ο Λέγκας και ακόμη 10 βουλευτές.

bikiropoulos.blogspot.com Blog ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ : ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ : Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΜΠΟΛΑ


Γολγοθά κάθοδος 

Κοιτάζω από την κορυφή τον γολγοθά μου
σα μικρός θεός
τα μαρτύρια των σκέψεων μου
που
βασανίζονται τις νύχτες
που εσείς έρχεστε σαν άγγελοι διαφθοράς
να ξελογιάσετε
εκ νέου,
τις αγαθές προθέσεις των πόθων-εκτός
ορίων της ανθρώπινης μου λογικής –
Αν πάσχισα να ανέβω τον γολγοθά μου προσδοκώντας την Ανάσταση
η επιστροφή
δε θα είναι απλά η «κατηφόρα» μου στους πρόποδες της πραγματικότητας
αλλά η αποδοχή της

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ : Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΜΠΟΛΑ

Η ΣΦΕΝΤΟΝΑ ΤΟΥ ...ΗΡΑΚΛΗ


"ΚΑΤΑ ΚΕΙ ΗΡΑΚΛΗ - ΧΤΥΠΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ...ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΓΙΑ ΒΡΟΥΒΕΣ..." ΧΟ ΧΟ ΧΟ

600.000 ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ !!!


Μετά από δεκαπέντε μέρες τα βρήκαν στην Ν.Δ. Όλα δείχνουν ότι πάνε σε εκλογή του προέδρου από τη βάση. Αυτό προκύπτει από τα όσα είπε ο Σιούφας μετά την ολοκλήρωση των επαφών που είχε με την Ντόρα, τον Αβραμόπουλος, τον Σαμαρά και τον Ψωμιάδη.  Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν στο νεοκλασικό ως πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου είναι η 6η Δεκεμβρίου. Μάλιστα, η Ντόρα πρότεινε να έχουν δικαίωμα ψήφου ακόμη και όσοι θα πάνε την τελευταία ημέρα για να εγγραφούν. Με την συγκεκριμένη πρόταση συμφώνησαν οι Αβραμόπουλος, Σαμαράς και Ψωμιάδης.
 Με βάση τους υπολογισμούς στην εκλογική διαδικασία αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 600.000 νεοδημοκράτες. Μεγάλος αριθμός για την Ν.Δ.
parapolitika.gr

...ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ..!!!!!

Οι υπουργοί των Μαλδίβων καταδύθηκαν για την τελευταία τους πρόβα την Παρασκευή ενόψει ενός υποβρύχιου υπουργικού συμβουλίου που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.«Είμαστε πλέον έτοιμοι για το υποβρύχιο υπουργικό συμβούλιο το Σάββατο» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Αμιναθ Σόνα, συντονίστρια της ανορθόδοξης συνάντησης.
Οι υπουργοί θα κολυμπούν γύρω από ένα τραπέζι που έχει ποντιστεί σε βάθος έξι μέτρων και θα επικοινωνούν με νοήματα και σχέδια από αδιάβροχο μελάνι.
Με τις Μαλβίδες να κινδυνεύουν να σβηστούν οριστικά από το χάρτη, η κυβέρνηση της νησιωτικής χώρας χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να τραβήξει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας.

Μεγάλο βραβείο του Τύπου στους Ιρανούς μπλόγκερ για την κάλυψη των εκλογών


Το «Βραβείο «Μοχάμεντ Αμί» που καθιερώθηκε το 1997 στη μνήμη του θρυλικού εικονολήπτη του Reuters απονεμήθηκε φέτος στους Ιρανούς μπλόγκερ, οι οποίοι με μεγάλη γενναιότητα και υπό απίστευτη πίεση έγιναν η μοναδική πηγή ειδήσεων για τις αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές στο Ιράν.

Η Ιρανή δημοσιογράφος Ντελμπάρ Ταβακολί, η οποία εγκατέλειψε τη χώρα της αφού έχασε τη δουλειά της, παρέλαβε την Παρασκευή το Βραβείο Μοχάμεντ Αμί για λογαριασμό των μπλόγκερ που τιμήθηκαν «για τη γενναιότητά τους και την αφοσίωσή τους υπό δύσκολες συνθήκες και την απίστευτη πίεση που δέχτηκαν ενώ κάλυπταν τις προεδρικές εκλογές».

«Διαδίκτυο και Έγκλημα» στη ΒΕΡΟΙΑ

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πενθήμερο σεμινάριο, που οργάνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα «Διαδίκτυο και Έγκλημα» και πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας στη Βέροια Ημαθίας.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν 20 Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και εκπρόσωποι/ εμπειρογνώμονες από ξένες Χώρες (Αλβανία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κύπρο, Μαυροβούνιο και Σερβία). Επίσης, το σεμινάριο παρακολούθησαν στελέχη του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Β΄ Σώμα Στρατού), ως παρατηρητές.
Στόχος του σεμιναρίου ήταν η πληρέστερη κατάρτιση των συμμετεχόντων, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση αντίστοιχων υποθέσεων στην αστυνομική πρακτική καθώς επίσης και η απόκτηση γνώσης μέσω της ανταλλαγής και ανάλυσης ανάλογων εμπειριών των συμμετεχόντων από τα λοιπά κράτη.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Αναλυτικά το πρόγραμμα

Σάββατο 17 Οκτωβρίου
16:45 Εργοτέλης-Αρης ΣΚΑΪ
19:00 Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης ΝΕΤ
19:00 ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα NOVA

Κυριακή 18 Οκτωβρίου
16:45 Ατρόμητος-Λεβαδειακός NOVA
16:45 Λάρισα-Ξάνθη NOVA
19:00 Ηρακλής-Πανιώνιος NOVA
19:00 Καβάλα-Παναθηναϊκός NOVA
21:15 ΑΕΚ-Πανθρακικός NOVA

Ο ΟΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Σε συστράτευση με σκοπό την υπέρβαση της κρίσης, αλλά και σε έναν «οραματικό, ρεαλιστικό», αλλά και «αυτονόητο» δρόμο αλλαγής κάλεσε τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, παρουσιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή.

«Οι Έλληνες πολίτες μας δέσμευσαν να γυρίσουμε σελίδα. Και αυτό είναι που κάνουμε. Σήμερα η Ελλάδα γυρίζει σελίδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κατά το ξεκίνημα της ομιλίας του.

ΔΕ ΘΑ ΒΡΕΞΕΙ ? ΘΑ ΒΡΕΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ....


ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΑΛΛΑ ...ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΚΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ...ΤΙΠΟΤΕΣ

 • "Κύριε Δημήτρη, έχω καταμπευρδευτεί με τη απόδοση αξιών, τιμών στην χώρα μας."
 • ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΩ...
 • κι εγώ Χριστινάκι έχω καταμπερδευτεί με την ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΞΙΩΝ  ΤΙΜΩΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ όμως τι να κάνουμε; περιμένω από σένα και την γενιά σου ΝΑ ΑΠΟΔΟΣΕΙ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ...
 • ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...
 • ΑΝΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ...ΜΕΓΑΛΟΙ
 • ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ...ΜΙΚΡΟΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ!
 • ΟΙ ...ΤΙΠΟΤΕΣ!
 • ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ...
 • Πάμε να γκρεμίσουμε τα διόδια;
 • ΑΕΡΑΑΑΑΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ

ΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑΣ 15χρονης ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ...

Κύριε Δημήτρη
Περιμένω την μέρα που ένας , κάποιος, από τους πολιτικούς μας, σε μια από τις παρελάσεις θα κατέβει από την εξέδρα των επισήμων ή τέλος πάντων θα ανεβάσει σ΄ αυτήν τους ανάπηρους πολέμου που έχουν μείνει εν ζωή.
Σήμερα 16η οκτωβρίου δεν παρέλασε κανείς απο τους ανάπηρους.
Την 28η Οκτωβρίου θα παρελάσουν.


Λες να ευαισθητοποιηθεί κανένας ?
Τελικά γιατί σ΄αυτήν την εξέδρα πρέπει να κάθονται μόνο οι αρχές του τόπου ή οι αρχές της κυβέρνησεις και όχι οι Α Ρ Χ Ε Σ και η Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Α ενός Εθνους ?

Η Σημαία πρέπει να τιμά πολιτικούς και γιατί ?
Ο κάθε βουλευτής και υπουργός είναι η ιστορία του 1940 ή η ιστορία της πόλης μου ?
Μήπως πρέπει να κάνουν και παρέλαση οι πολιτικοί και να αποδίδουν τιμές σ αυτούς που χάθηκαν που τραυματίστηκαν για να ζούμε εμείς ελεύθερα και να ζητούν και αυτοί ελεύθερα την ψήφο των γονιών μας ?
Κύριε Δημήτρη έχω καταμπευρδευτεί με τη απόδοση αξιών, τιμών στην χώρα μας.

Σιαμάγκα Θ. Χριστίνα
Μαθήτρια

αχ Μαρίνα αχ Μαρίνααααααα


Λο λα η ΛΟΛΑ Χη να η ΧΗΝΑ και...

τώρα φίλε Γώγο πάμε από την αρχή; τώρα για να δουλέψουμε το επάγγελμα μας  θα πρέπει να αρχίσουμε από το "αλφαβητάρι"
...πάμε;  
ΛΟ ΛΑ η Λόλα, ΚΟ ΤΑ η Κότα, ΧΗ ΝΑ η Χήνα
και ΤΟ ΤΑ η ....Τότα χο χο χο

Γεώργιος Ίτσιος ο Αντι αυτού και τα αυτοκινητάκια


"φύγε μικρέ από το αυτοκινητάκι γιατί θέλω εγώ να μπω μέσα και να φύγω από την Πιερία" λέει ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Ίτσιος κι ο μικρός "γιατί ρε θείο να βγώ, εσύ έχεις αυτοκίνητο να μπεις στο δικό σου και να φύγεις από το Νομό μου" κι ο ...Αντί αποστομοτικά "άσε μικρέ μας πήρανε χαμπάρι..." χα χα χο χο

Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ


"Μαρία μου σε παρακαλώ όταν γίνεις βουλευτίς μη μας ξεχάσεις..." είναι σα να λέει ο συμπολίτης μας στην κ, Μαρία Μίχου... κι εκείνη φαίνεται πως του απαντά, " θα δεις..." η φωτό είναι από την προεκλογική εκστρατεία της βουλευτού πλέον του ΠΑΣΟΚ...

να πως κέρδισε ο Θανάσης Παπαγεωργίου...


τόλμησε και γέμισε το Κλειστό Γυμναστήριο και καθάρισε την παρτίδα... ο Αμοιρίδης παραδοσιακά στο ¨παιχνίδι" πόρτα-πόρτα κέρδισε στα σημεία την πρώτη θέση... όμως τώρα θα δούμε στην κατ εξοχήν μάχιμη πολιτική τι θα κάνουν για την Πιερία και όχι σε επίπεδο υποσχέσεων... κι όπως λέει ο σοφός λαός
ΑΣΠΡΟΣ ...ΠΩΠΩΠΩ Σ
ΜΑΥΡΟΣ ...ΠΩ ΠΩ Σ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

...να και ΚΥΡΙΕΣ των media της ΠΙΕΡΙΑΣ


Οι ΚΥΡΙΕΣ, Σοφία Κωνσταντινίδου του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης και η Εύη Μιχωλού του Ολυμπίου Βήματος και του Ράδιο Όλυμπος...

τα καλύτερα παιδιά των media του νομού Πιερίας


Γεωργία Πετρίδου της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ κι ο Βαγγέλης Μπαντές του Ολυμπίου Βήματος και του Ράδιο Όλυμπος...

...και για να μην ξεχνιώμαστε


Έτσι για να μη νομίζουν κάποιοι πως λόγω εκλογών ξεχάσαμε την τοπική αυτοδιοίκηση 1ου κι 2ου βαθμού... Να κι ο Νομάρχης μας να και δημαρχαίοι μας!

Μαλτζάρης Γιάννης και Γιωρίκας Κοκκαβίδης...


Το ΠΑΣΟΚ (Πιερίας) είναι εδώ
ενωμένο δυνατό...
Κι επειδή κανένας δεν ξέρει τι ετοιμάζουν αυτοί οι νέοι ΠΑΣΟΚοι να προσέχουν οι παλιοί...
Αφού κατάφεραν το 3-1 να το κάνουν 1-3 υπέρ τους, έ τότε για όλα πλέον είναι έτοιμοι...
Και για Δήμο έχουν έκπληξη και για Νομαρχία να δείτε πως θα "ζωγραφίσουν" γιατί εκείνη η ιστορία με Παπαθανάση δεν ξεχάστηκε...
Άλλωστε κι ο Γρηγόρης ο "πληγωμένος" είναι έτοιμος να ...τιμωρήσει τους κατ αυτόν τιμωρούς του! Είδωμεν...

Τα 40ά τους γενέθλια γιορτάζουν φέτος οι διαχρονικοί Μόντι Πάιθον

Τα 40ά τους γενέθλια γιορτάζουν φέτος οι διαχρονικοί Μόντι Πάιθον και το απαραίτητο εορταστικό πάρτι έγινε την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη.


Στη διάρκεια της εκδήλωσης, η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου τίμησε τα μέλη της ομάδας (Έρικ Άιντλ, Τέρι Γκίλιαμ, Τέρι Τζόουνς, Τζον Κλιζ και Μίκαελ Πάλιν) για τη συμβολή τους στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ενώ προβλήθηκε και το ντοκιμαντέρ Monty Python: Almost the Truth (The Lawyer's Cut).
Το χιούμορ, όπως ήταν φυσικό, δεν έλειψε ούτε στιγμή.
Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο Τζον Κλιζ είπε απευθυνόμενος στους παριστάμενους: «Αύριο θα είναι στο eBay, εάν θέλετε να το δείτε καλύτερα...».
Απαντώντας, μάλιστα, σε ερώτηση του κοινού για το ποια στιγμή της καριέρας του θυμάται εντονότερα, είπε: «Όταν ήλθε η βασίλισσα να μας δει και μου έπεσε το παντελόνι».
Η «γέννηση» της διάσημης ομάδας χρονολογείται στο 1969. Οι Μόντι Πάιθον τάραξαν για τα καλά τα νερά της βρετανικής τηλεόρασης με το «Ιπτάμενο Τσίρκο» τους. Η επιτυχία ήταν δεδομένη και ήλθε αμέσως τόσο στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη όσο και το θέατρο.
Κορυφαία στιγμή της κοινής πορείας τους -γιατί όλα τα μέλη καταγράφουν αξιόλογη προσωπική καριέρα- θεωρείται η ταινία Ένας Προφήτης μα Τι Προφήτης (Life of Brian, 1979).

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Tιμούμε σήμερα την απελευθέρωση της πόλης μας, με αισθήματα περηφάνιας για όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν στο βωμό για την ελευθερία.
Και αυτή η επέτειος μας υπενθυμίζει ότι το ιστορικό μας παρελθόν είναι αυτό που πρέπει να μας εμπνέει, να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για το αύριο, για το μέλλον.
Ας εμπνευστούμε από τα μηνύματα των προγόνων μας μπροστά στις προκλήσεις της καθημερινότητας και ας αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε όσους θυσιάστηκαν.

Κώστας Κουκοδήμος

Βουλευτής Ν.Πιερίας

Μήνυμα Νομάρχη Πιερίας για την Απελευθέρωση της πόλης της Κατερίνης


Φέτος συμπληρώνονται 97 έτη από την απελευθέρωση της πόλης μας, της Κατερίνης, από τον τουρκικό ζυγό. Στις 16 Οκτώβρη, ημέρα γιορτής και μνήμης, τιμούμε τους αγώνες των ηρωικών προγόνων μας που με αυτοθυσία κληροδότησαν σε όλους εμάς τους νεότερους μία ελεύθερη, περήφανη, δημιουργική πόλη και μας έδωσαν το δικαίωμα να ζούμε, να εξελισσόμαστε, να προοδεύουμε και να πραγματοποιούμε εδώ τα όνειρά μας. Αυτή την ημέρα όλοι μας πρέπει να νιώθουμε την περηφάνια αλλά και το αίσθημα της βαθιάς υποχρέωσης να κρατήσουμε ζωντανές τις αξίες και τα ιδανικά που ενέπνευσαν και δικαίωσαν τον αγώνα της απελευθέρωσης και να κάνουμε καθημερινή πράξη τα ουσιαστικά τους μηνύματα. Μηνύματα πίστης στην ελευθερία, στην εθνική ανεξαρτησία και στην ανάγκη ενότητας και ομοψυχίας όλων των Ελλήνων που με συνεργασία και μαχητικότητα διαμορφώνουν ένα ισχυρό παρόν αλλά και ένα καλύτερο, ελπιδοφόρο μέλλον για τις νεότερες γενιές.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

Απάντηση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κ.Κατερίνης

Αγαπητοί φίλοι,

Οφείλω όμως να δώσω μια σειρά από απαντήσεις στα όσα-χωρίς πρόθεση φαντάζομαι-και άδικα θεωρώ, με επιστολή της προς εσάς, μου καταλόγισε η κ.Γιούλη Φασούλα-μέλος της ΟΝΝΕΔ Κέντρου Πόλεως Κατερίνης προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.
Σ’αυτή τη δύσκολη περίοδο για την παράταξη, θεωρώ πως κύριο μέλημα και σκοπός όλων μας και της Νεολαίας της Ν.Δ. πρωτίστως είναι να υπάρξει συναίνεση, ενότητα, συσπείρωση.
Αυτός τουλάχιστον είναι ο δικός μου στόχος και ο στόχος όλων των μελών της ΟΝΝΕΔ Κέντρου Πόλεως Κατερίνης την οποία εδώ και 12 χρόνια έχω την τιμή να υπηρετώ από τη θέση του Προέδρου.
Αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος για τη δράση της ΟΝΝΕΔ. Και θέλω να αναφερθώ μόνο σε κάποια σημεία τα οποία θεωρώ πως θίγουν το σύνολο των μελών της ΟΝΝΕΔ Κέντρου Κατερίνης.
1.Τα γραφεία μας ήταν πάντοτε ανοιχτά, διοργάνωσαν ανοιχτές γενικές συνελεύσεις, ήταν στο πλευρό όλων των βουλευτών, πολιτευτών, αιρετών εκπροσώπων της Ν.Δ. και δεν αρνήθηκαν τη βοήθειά ποτέ και σε κανέναν.
Αναφέρω ενδεικτικά, πως στις 16 Νοεμβρίου 2008 διοργανώσαμε συνάντηση της ΟΝΝΕΔ με τον πολιτευτή κ. Δημόπουλο, στις 23 Δεκεμβρίου 2008 χριστουγεννιάτικο πάρτυ στο οποίο παρέστη ο κ. Κωνσταντόπουλος, στις 17 Ιανουαρίου παρών στην κοπή πίτας της ΟΝΝΕΔ Κ.Κατερίνης ο κ. Κωνσταντόπουλος, στις 13 Φεβρουαρίου 2009 γενική συνέλευση, παρόντες οι κ. Κουκοδήμος, Πλατσάς, Τόκας και Δημόπουλος.
Λίγο πριν τις εκλογές γενική συνέλευση με ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους υποψήφιους, παρέστησαν οι κ. Κουκοδήμος, και η κ. Τσιντικίδου, ενώ και ο κ. Τόκας επικοινώνησε μαζί μας και συναντηθήκαμε το ίδιο βράδυ.
2.Το δεύτερο σημείο είναι οι πανηγυρισμοί που υποστήριξε πως υπήρξαν στο εκλογικό κέντρο του νεοεκλεγέντα βουλευτή Πιερίας κ. Κουκοδήμου το βράδυ των εκλογών με «πρωταγωνιστές» μέλη της διοίκησης της ΟΝΝΕΔ Κ. Κατερίνης.
Επιτρέψτε μου να σας πω, πως βρέθηκα στο πολιτικό γραφείο του κ. Κουκοδήμου, αργά το βράδυ, αφού ήμουν επόπτης εκλογών της ΝΟΔΕ Ν.Δ. στο νομό Πιερίας.
Μοναδικός στόχος μου να τον συγχαρώ για τον αγώνα του και την εκλογή του, όπως θα έκανα σε κάθε περίπτωση οποιοσδήποτε κι αν εκλεγονταν.
Με συνδέει επιπλέον με τον κ. Κουκοδήμο συγγενική σχέση και αν θεωρείτε πως θα έπρεπε να απολογηθώ γι’αυτή, λυπάμαι δεν θα το κάνω.
Ο ίδιος ο κ. Κουκοδήμος που έφθασε αργά το βράδυ στο πολιτικό του γραφείο απηύθυνε χαιρετισμό στους φίλους του, λέγοντας πως η βραδιά αυτή πρέπει να αποτελέσει την απαρχή για προβληματισμό και αγώνα ώστε η παράταξη να παραμείνει ενωμένη και δυνατή. Τότε μόνο ακούστηκαν χειροκροτήματα.
Ο κ. Κουκοδήμος δεν είναι εκπρόσωπος του κόμματος στο νομό μας; Δεν πέτυχε την εκλογή του με 18.800 περίπου σταυρούς προτίμησης; Δεν συνετέλεσε και αυτός όπως και όλοι οι υποψήφιοι της Ν.Δ. στον αγώνα της παράταξης; Ποιος μπορεί να απαξιώσει τους πολίτες που τον οδήγησαν στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου; Δεν είναι φίλοι και ψηφοφόροι της μεγάλης αυτής φιλελεύθερης παράταξης που όλοι εμείς θέλουμε να παραμείνει ενωμένη;
Ουδέποτε πήραμε οδηγίες, δεχτήκαμε συστάσεις ή μας υπαγόρευσαν θέσεις οι βουλευτές ή οι πολιτευτές της Ν.Δ. στο νομό για οποιοδήποτε θέμα. Αν ανατρέξτε στο πρόσφατο παρελθόν θα το διαπιστώσετε.
Τιμούμε και σεβόμαστε τον αγώνα και την προσφορά όλων ανεξαιρέτως των βουλευτών και πολιτευτών της παράταξης που επί σειρά ετών έδωσαν μάχες για την Ν.Δ.
Εμείς οι νέοι είμαστε η δυνατή φωνή της παράταξης. Ακόμη και τώρα, με αφορμή αυτή τη «δημόσια διαφωνία», αποδεικνύουμε τον αγνό αυθορμητισμό μας και ότι δεν μπορεί κανείς να μας βάλει σε «πολιτικά καλούπια».
Η κ. Φασούλα, υπήρξε αγωνίστρια της νεολαίας της Ν.Δ., εξέφρασε την πικρία της, ίσως έγιναν λάθη μη ηθελημένα και όχι συνειδητά. Σεβόμαστε την όποια απόφασή της. Είμαστε ανοιχτοί στην κριτική, στο διάλογο, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και πάλι τη μάχη για μια παράταξη δυνατή που θα οδηγήσει τη χώρα στην πρόοδο και την ευημερία.
Αυτές τις μέρες όμως το κόμμα μας χρειάζεται όλους. Και ειδικά εμάς τους νέους. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Εγώ προσωπικά, θα δώσω αγώνα γι’αυτό. Θα παρακάμψω την προσωπική μου πικρία γι’αυτή την άδικη κατ’εμέ επίθεση και θα καλέσω όλους τους νέους να παραστούν σήμερα το βράδυ στην ανοιχτή Γενική Συνέλευση που θα γίνει στα γραφεία μας στις 21.30 το βράδυ.
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Νίκος Μακρίδης

Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Κ. Κατερίνης