PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Έθιμα του Γάμου στη Ρωσία. ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO





ΟΜΟΡΦΙΑ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ....

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ PIERIA -GR

ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ....

Αθήνα 12.02.2012. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝΕ !!!!

Δεν έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό η παραίτηση του Παύλου Γερουλάνου...


Συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού είχε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος
Η υπόθεση της ληστείας στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας βρέθηκε στο... επίκεντρο της συζήτησης.

Μετά τη ληστεία στην Αρχαία Ολυμπία ο υπουργός είχε υποβάλει την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας. Η παραίτηση δεν έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για τη διαλεύκανσή της και να επιδειχθεί αυστηρότητα στη διεξαγωγή των ερευνών.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης ζητήματα τουρισμού και σύγχρονου πολιτισμού και πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν σε αυτούς τους τομείς...

Οι κίνδυνοι των μεταμφιέσεων


Μπορεί οι ψυχολόγοι να μας προτρέπουν να ντυθούμε μασκαράδες για να ξαναγίνουμε παιδιά και να ξεδώσουμε υποδυόμενοι ρόλους- πατώντας ταυτόχρονα "delete" σε ό τι μας αγχώνει - αλλά ακόμα και η ξέγνοιαστη περίοδος της Αποκριάς κρύβει "παγίδες"
Για να μη σας βγουν ξινά τα πάρτι και οι βόλτες με τους άλλους μασκαράδες στο κέντρο της πόλης - που για τους Αθηναίους παραδοσιακά γίνονται στην Ερμού, καθώς και τα στενά του Ψυρρή και της Πλάκας - ένας μίνι οδηγός επιβίωσης για να αποφύγετε τους ουκ ολίγους αποκριάτικους κινδύνους που παραμονεύουν να χαλάσουν την καλή σας διάθεση ενώ φοράτε τις ευφάνταστες στολές σας, βάφεστε με μπογιές και μπερδεύεστε με τα χαρούμενα μασκέ μπουλούκια στους δρόμους, για να εκτονωθείτε...ομαδικώς
* Οι κίνδυνοι των μεταμφιέσεων

Οι χρωματιστές μπογιές που χρησιμοποιείτε για να ντυθείτε πιερότοι,
γκέισες, πειρατές, μάγισσες, φαντάσματα, ερυθρόδερμοι και άλλες αποκριάτικες φιγούρες οι οποίες απαιτούν έντονο μακιγιάζ στο πρόσωπο ενδέχεται να δημιουργήσουν δερματικούς ερεθισμούς ακόμα και τοπική δερματίτιδα (έκζεμα) σε ευαίσθητα δέρματα. Η δερματολόγος - αφροδισιολόγος Ευαγγελία Παπακωνσταντίνου, επιστημονική συνεργάτιδα στο Νοσοκομείο "Α.Συγγρός" συμβουλεύει πώς να αποφύγετε να γίνετε "παντζάρι" έπειτα από ένα μασκάρεμα:
Καταρχήν χρησιμοποιήστε ελεγμένα προϊόντα μακιγιάζ και όχι υπόπτου προελεύσεως, ενώ καλού-κακού, θωρακίστε την επιδερμίδα σας απλώνοντας πριν ένα πλούσιο στρώμα ενυδατικής κρέμας προσώπου. Η χρήση της κρέμας προσώπου συνιστάται σε άνδρες και γυναίκες, καθώς εμποδίζει την αφυδάτωση του δέρματος, ενώ χαρίζει και διάρκεια στη μασκέ εμφάνιση εμποδίζοντας το σκάσιμο του μέικ απ. Προσέξτε επίσης να μη χρησιμοποιείτε αποκριάτικες μπογιές κοντά στα μάτια, καθώς υπάρχει κίνδυνος να διεισδύσουν στο εσωτερικό τους και να προκαλέσουν ερεθισμούς ή μολύνσεις ή ακόμα και να τραυματίσουν τον κερατοειδή αν τρίψετε έντονα τα μάτια με τα χέρια σας. Ακόμα πιο ευαίσθητα μάτια έχουν όσοι και όσες φορούν φακούς επαφής που τα ξεραίνουν, οπότε, αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε υποαλλεργικά προϊόντα, τόσο για το μακιγιάζ όσο και για το ντεμακιγιάζ...
Ο top΄Ελληνας make up artist Γιάννης Μιχαηλίδης συμβουλεύει να κάνετε το περίγραμμα του ματιού εξωτερικά με μαλακό μολύβι αντί για εσωτερικά και να προτιμήσετε υποαλλεργική μάσκαρα για τις βλεφαρίδες..
Αν πρόκειται να ντυθείτε γκέισα, μαρκήσιος ή μαρκησία, οπότε επιβάλλεται να πουδραριστείτε έντονα, χρησιμοποιήστε ελεύθερη πούδρα την οποία θα απλώσετε στο πρόσωπό σας με ένα καθαρό φαρδύ πινέλο. Ιδιαίτερη προσοχή στο πώς βάφονται πρέπει να δίνουν οι παρέες που ετοιμάζονται μαζί να ντυθούν μασκαράδες, καθώς είναι προτιμότερο να χρησιμοποιεί ο καθένας τα δικά του σύνεργα μακιγιάζ. Πινέλα, βουρτσάκια και σφουγγαράκια πρέπει να είναι καλά πλυμένα και να έχουν στεγνώσει σε αεριζόμενες καθαρές επιφάνειες και όχι μέσα σε ντουλάπια μπάνιου καθώς εκεί κινδυνεύουν να αναπτυχθούν μύκητες.
* Ντεμακιγιάζ
Και το ντεμακιγιάζ ωστόσο, θέλει τον τρόπο του. Όσο κουρασμένοι και αν είστε μετά το τέλος του πάρτι, πρέπει να αφαιρέσετε σχολαστικά τα υπολείμματα από τις μπογιές προτού κοιμηθείτε.
Στην αντίθετη περίπτωση δύο πράγματα θα συμβούν: Αφενός, το πρωί θα ξυπνήσετε θυμίζοντας πάντα (το συμπαθές άγριο ζώο που απειλείται με εξαφάνιση), αφού τα ίχνη του μακιγιάζ, κυρίως από τα μολύβια ματιών και τη μάσκαρα, θα σχηματίσουν μουντζούρες γύρω από τα βλέφαρα. Αφετέρου, η επιδερμίδα του προσώπου θα περάσει μια ασφυκτική νύχτα, καθώς τα υπολείμματα του μέικ απ μαζί με τις φυσικές εκκρίσεις του δέρματος, δηλαδή τον ιδρώτα και το σμήγμα, δημιουργούν ένα φιλμ που σφραγίζει τα δερματικά κύτταρα και δεν τα αφήνει να αναπνεύσουν . Επίσης εγκλωβίζεται σμήγμα μέσα στους πόρους του δέρματος και στη συνέχεια οξειδώνεται από τον αέρα, δημιουργώντας μαύρα στίγματα και μπιμπίκια . Για να αποφύγετε αυτές τις δυσάρεστες συνέπειες, η δερματολόγος συστήνει να κάνετε καλό ντεμακιγιάζ χρησιμοποιώντας υγρό αμυγδαλέλαιο που πωλείται στα φαρμακεία. Για καλύτερο αποτέλεσμα μουλιάζεται ένα μεγάλο κομμάτι βαμβάκι με άφθονο αμυγδαλέλαιο και καθαρίζετε πρώτα τα βλέφαρα, χωρίς έντονο τρίψιμο, που "τσαλακώνει" το δέρμα δημιουργώντας ρυτίδες και παράλληλα μαδά τις βλεφαρίδες.
Αφού ολοκληρώσετε το ντεμακιγιάζ των ματιών, καθαρίζετε το υπόλοιπο πρόσωπο και ολοκληρώνετε το ντεμακιγιάζ απλώνοντας στην επιδερμίδα λίγη τονωτική λοσιόν χωρίς αλκοόλ, για να μην τη νιώθετε να "τραβάει.

Βουλευτίνα είναι τελικά αυτή που έκανε τη "νόμιμη" εξαγωγή του 1.000.000 €?

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΞΥΠΝΑ...

Η ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ...

ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ...

ΔΕΙΤΕ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.....

ΑΠΟ ΤΗΝΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΨΝΠΟ

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ..

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ. Ευάγγελος Πολύζος ευχαριστεί και συγχαίρει την πρωτοβουλία που ανέλαβαν σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται ο επαγγελματισμός και οι Πολιτιστικού Σύλλογοι να γιορτάσουν τα ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2012 . Συγκεκριμένα στις Δημοτικές Κοινότητες Αιγινίου, Κολινδρού και στις Τοπικές Κοινότητες, Ρυακίων, Καστανιάς, Λιβαδίου, Σφενδάμης ,Κίτρους Παλιού Ελευθεροχωρίου και Μεθώνης.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
Ευάγγελος Γ. Πολύζος

«Πρόσκληση στο 1ο Φεστιβάλ Πιερικών Οινογεύσεων»

Σας προσκαλούμε με ιδιαίτερη τιμή την Κυριακή της Τυρινής (26 ΦΕΒ 2012) στην Κατερίνη στην αίθουσα «ΕΚΑΒΗ» μετά τις 11:00 π.μ. να ανακαλύψουμε πώς το ξεχωριστό μεσογειακό μικροκλίμα του Ολύμπου αιχμαλωτίζεται στα ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των τοπικών οίνων της Πιερίας και να γευτούμε όλοι μαζί τα αρώματα και τις γεύσεις του μυθικού Ολύμπου μέσα από ένα ποτήρι κρασί.

Αίτημα του Δ.Δίου-Ολύμπου στο ΥΠ.ΕΣ. για έκτακτη επιχορήγηση 90 χιλ. ευρώ.

* ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΣ. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ (-50%) ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΩΝ

* ΤΟ 2010 ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΙ ΛΑΜΒΑΝΑΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 300.000 ΕΥΡΩ ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ Ο Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΠΕΡΙΠΟΥ!

Αίτημα προς τον υφυπουργό εσωτερικών, Πάρι Κουκουλόπουλο, για έκτακτη επιχορήγηση με σκοπό την αποκατάσταση δρόμων του δήμου που υπέστησαν σοβαρές ζημιές λόγω των πρόσφατων ισχυρών χιονοπτώσεων, απέστειλε ο αν.δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης.

Το έγγραφο που στάλθηκε στις 13/2/2012 (Α.Π.: 3206) έχει ως εξής:

«Κύριε υπουργέ, σας γνωρίζουμε ότι εξαιτίας των τελευταίων ισχυρών χιονοπτώσεων που πλήττουν την περιοχή μας, το οδικό δίκτυο του δήμου μας και οι δρόμοι που οδηγούν προς τον Όλυμπο υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές τις οποίες πρέπει να αποκαταστήσουμε άμεσα.

Επειδή οι οικονομικές δυνατότητες του δήμου μας είναι ασφυκτικά περιορισμένες, παρακαλούμε να μας επιχορηγήσετε με το ποσό των 90.000 ευρώ προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις δαπάνες για αποκατάστασή τους.

ΚΑΤΑ 50% ΜΕΙΩΜΕΝΗ Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Η διοίκηση του δήμου Δίου-Ολύμπου ευελπιστεί ότι το υπουργείο εσωτερικών θα ανταποκριθεί στο αίτημα έκτακτης επιχορήγησης και μάλιστα άμεσα, διότι δεν υπάρχει δυνατότητα αποκατάστασης των ζημιών, ιδιαίτερα δε η αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί δρόμοι τουριστικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο, επειδή ακριβώς από αυτούς τους δρόμους οδηγούνται χιλιάδες τουρίστες στον Όλυμπο αλλά και στις παραλίες του Δήμου κάθε χρόνο.

Επίσης, όπως είναι γνωστό, η επιχορήγηση που δίνει το υπουργείο εσωτερικών προς τον δήμο Δίου-Ολύμπου είναι πλέον μειωμένη κατά 50% περίπου σε σχέση με την επιχορήγηση που λάμβαναν έως τις 31/12/2010 και οι τρεις μαζί τ. δήμοι Λιτοχώρου, Δίου και Ανατολικού Ολύμπου.

Αυτό οφείλεται όχι μόνο λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης αλλά και λόγω των τοκοχρεωλυσίων που κάθε μήνα παρακρατούνται προκειμένου να αποπληρώνονται τα δυσβάστακτα χρέη παλιότερων ετών που έχει επωμιστεί ο δήμος στο πλαίσιο συνένωσής του με τους τρεις πρώην καποδιστριακούς δήμους.

300.000 ΕΥΡΩ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ τ. ΔΗΜΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, ΔΙΟΥ & ΑΝ.ΟΛΥΜΠΟΥ, ΤΟ 2010.

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2010 ο τ. δήμος Λιτοχώρου λάμβανε 136.535,68 ευρώ (μικτά) από τα οποία παρακρατούνταν 7.407 ευρώ για τοκοχρεωλύσια, ενώ το καθαρό ποσό που τελικά λάμβανε ήταν 129.127,88 ευρώ.

Τον Ιανουάριο του 2010 ο τ. δήμος Ανατολικού Ολύμπου λάμβανε 132.729,85 ευρώ (μικτά) από τα οποία παρακρατούνταν 93.193,53 ευρώ για τοκοχρεολύσια, ενώ το καθαρό ποσό που τελικά λάμβανε ήταν 39.536,32 ευρώ.

Τον Ιανουάριο του 2010 ο τ. δήμος Δίου λάμβανε 163.353,11 ευρώ (μικτά) από τα οποία παρακρατούνταν 32.617,90 ευρώ για τοκοχρεολύσια, ενώ το καθαρό ποσό που τελικά λάμβανε ήταν 130.735,21 ευρώ.

Και οι τρεις τ. δήμοι μαζί, τον Ιανουάριο του 2010 λάμβαναν συνολικά 432.618,64 ευρώ (μικτά) από τα οποία παρακρατούνταν συνολικά 133.219,23 ευρώ, ενώ το καθαρό ποσό που συνολικά λάμβαναν ήταν 299.399,41 ευρώ.

159.500 ΕΥΡΩ Η ΤΩΡΙΝΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Φέτος, τον Ιανουάριο του 2012 ο καλλικρατικός δήμος Δίου-Ολύμπου, αποτελούμενος από τους τρεις πρώην δήμους Λιτοχώρου, Ανατολικού Ολύμπου και Δίου, λαμβάνει μικτά 317.138,80 ευρώ (δηλαδή μειωμένο το ποσό κατά 115.440 ευρώ από όσα λάμβαναν οι τρεις πρώην δήμοι μαζί).

Από το μειωμένο αυτό ποσό (317.138,80 ευρώ) παρακρατούνται πάνω από τα μισά χρήματα, δηλαδή 157.675,87 ευρώ, λόγω τοκοχρεωλυσίων.

Και το τελικό ποσό που λαμβάνει ο δήμος για τις τεράστιες ανάγκες του είναι μόλις 159.462,93 ευρώ, ποσό δηλαδή που είναι το μισό της κανονικής επιχορήγησης, ποσό που σχεδόν δεν φθάνει ούτε για μηνιαίες μισθοδοσίες υπαλλήλων τού δήμου Δίου-Ολύμπου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου:

«Χτύπημα στην επιχειρηματικότητα αποτελεί αυτή η εξέλιξη»

Τα ζητήματα που ανακύπτουν για τη βιωσιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων ως επακόλουθο του κλεισίματος των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας που προωθείται από την Κυβέρνηση, τέθηκαν επί τάπητος στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησαν με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΒΕ Νίκο Ασαρίδη οι υπάλληλοι του Οργανισμού κ.κ. Σπυριδούλα Δυριώτη, Μαρία Μερτσανίδου και Κυριακή Σινάνογλου που συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Επιτροπής του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και Πρόεδρο της ΟΕΒΕΠ Χρίστο ΕΞίζογλου.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου στο Επιμελητήριο Πιερίας, επικράτησε κυρίως ο προβληματισμός για το πλήγμα που θα δεχθεί ο τουριστικός κλάδος της Πιερίας λόγω της διακοπής του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού στο οποίο εντάσσονται εκατοντάδες καταλύματα της Πιερίας. «Αυτή η εξέλιξη αποτελεί χτύπημα στην επιχειρηματικότητα», τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χατζηχριστοδούλου σημειώνοντας ότι «από τη διακοπή του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού θίγονται κυρίως οι μικρές – οικογενειακού τύπου- επιχειρήσεις. Είναι γεγονός ότι ο κοινωνικός τουρισμός στήριζε την τουριστική κίνηση στην Πιερία επί σειρά ετών και μαζί με τα καταλύματα δούλευαν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου. Το Επιμελητήριο Πιερίας θα θίξει το θέμα μέσω της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος γιατί αφορά τον τουρισμό όλης της χώρας. Πιστεύω ότι ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τα υπόλοιπα Επιμελητήρια θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Από την πλευρά των εργαζόμενων στον Οργανισμό της Εργατικής Εστίας Κατερίνης, η κ. Δυριώτη τόνισε ότι «πλήττονται κυρίως οι τουριστικές επιχειρήσεις του νομού αφού από το πρόγραμμα έχουν δοθεί σε καταλύματα της Πιερίας περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ», ενώ ο κ. Χατζηχριστοδούλου υπογράμμισε ότι «τα χρήματα που έλαβαν οι τουριστικές επιχειρήσεις είναι πολύ περισσότερα αν υπολογίσει κανείς την ιδία συμμετοχή των ελλήνων τουριστών προς τα καταλύματα αλλά και τα χρήματα που άφηναν στις υπόλοιπες επιχειρήσεις».

Τέλος, η κ. Δυριώτη τόνισε ότι «στέλνουν στην ανεργία υπαλλήλους, όπως εμείς, που μπήκαμε μέσω ΑΣΕΠ, προγραμματίσαμε τη ζωή μας και τώρα μας οδηγούν σε αδιέξοδο». Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ευχήθηκε «να πρυτανεύσει η λογική και να μην κλείσουν οι Οργανισμοί προς όφελος όλων».

3oς ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ «ΔΙΟΝ» 4 Μαρτίου 2012 «Τρέξιμο στη γη των θεών και των μουσών»

zefs dion 2012 3oς ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ «ΔΙΟΝ» 4 Μαρτίου 2012 Τρέξιμο στη γη των θεών και των μουσών

Οι αγώνες των ομάδων του Πιερικού Αρχελάου και του ΣΦΚ Κατερίνη 2008 για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ

Tο Σάββατο και την Κυριακή 25 και 26 Φεβρουαρίου 2012, αντίστοιχα, για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ οι ομάδες του Πιερικού Αρχελάου του ΣΦΚ Κατερίνη 2008, συμμετέχουν στους παρακάτω αγώνες:

- Εφηβικό – Τελική φάση, Β΄ γύρος, 1η αγωνιστική. Κυριακή 26.2.2012, Κλειστό γυμναστήριο Έδεσσας, ώρα 16,00 / ΑΣ Πανεδεσσαϊκός - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.

- Παιδικό – Τελική φάση, Α΄ γύρος, 1η αγωνιστική. Κυριακή 26.2.2012, Κλειστό γυμναστήριο Αριδαίας, ώρα 14,00 / ΦΟ Αριδαίας - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.

- Κορασίδων - Β΄ γύρος, 3η αγωνιστική. Σάββατο 25.2.2012, Κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 14,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΣ Μ. Αλέξανδρος Κολινδρού.

- Μίνι αγοριών – Α΄ γύρος, 3η αγωνιστική. Κυριακή 26.2.2012, Κλειστό γυμναστήριο Κολινδρού, ώρα 12,00 / ΑΣ Μ. Αλέξανδρος Κολινδρού - ΣΦΚ Κατερίνη 2008 και

- Μίνι αγοριών – Α΄ γύρος, 3η αγωνιστική. Σάββατο 25.2.2012, Κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 12,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΕ Βατανιακού Σάρισα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΡΟΝΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 26/2/2012

Αποκριάτικες εκδηλώσεις διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βροντούς την Κυριακή τής Αποκριάς 26/2/2012, στην κεντρική πλατεία τής Βροντούς, ώρα 3.00 μ.μ. Οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα τού Δήμου Δίου-Ολύμπου, με τη στήριξη της Δημοτικής Κοινότητας Βροντούς καθώς και όλων των φορέων τής περιοχής.

Φέτος δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση επειδή οι ακραίες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την προετοιμασία του «Βροντινού Καρναβαλιού» τόσο σε σχέση με την κατασκευή αρμάτων όσο και σε σχέση με την προετοιμασία συμμετοχής των καρναβαλιστών και ιδιαίτερα των μικρών μαθητών του δήμου, λόγω μη λειτουργίας των σχολείων για αρκετές ημέρες.

ΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ

1. Παιδικό Αποκριάτικο πάρτι με κλόουν, ξυλοπόδαρους, εμψυχωτές.

2. Ζωντανή παραδοσιακή μουσική με Αποκριάτικους χορούς και τραγούδια.

3. Προσφορά εδεσμάτων με άφθονο κρασί.

Ως Πολιτιστικός Σύλλογος Βροντούς απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα προς όλους να επισκεφθείτε την όμορφη Βροντού φιλοδοξώντας να σας προσφέρουμε ένα αξέχαστο αποκριάτικο απόγευμα.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά το Δήμο Κατερίνης και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κο Μπουρονίκο Νικόλαο για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά του για καθαρισμό της ακτής μπροστά στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ώστε να διευκολυνθεί η απρόσκοπτη είσοδος των αθλητών στη θάλασσα

Έγινε η επίσημη παρουσίαση του 3ου ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ «ΔΙΟΝ» ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

Την πεποίθησή τους ότι για μία ακόμη χρονιά ο 3ος Ημιμαραθώνιος «ΔΙΟΝ» θα διεξαχθεί (την Κυριακή 4 Μαρτίου), υπό απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, εξέφρασαν στην καθιερωμένη επίσημη παρουσίαση του αγώνα, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Κονταριώτισσας, οι διοργανωτές, αλλά και ο Μέγας Χορηγός του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι με τις έως τώρα εκτιμήσεις περισσότεροι από 800 αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα, καθώς και από την Κύπρο θα λάβουν μέρος στην κυρίως, στην περιπατητική διαδρομή και στον αγώνα για παιδιά σχολικής ηλικίας.

Εκ μέρους του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» μίλησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Χρήστος Μυστρίδης, ενώ τον Δήμο Δίου - Ολύμπου εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Μαρία Τσιμήτρη.

Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μediteranean Hotels, Μέγα χορηγού της διοργάνωσης, Βασίλης Λάμπρου, μέλη του Δ.Σ. του «ΖΕΥΣ», εκπρόσωποι των εθελοντών, των αθλητών και των συλλόγων, οι οποίοι στηρίζουν έμπρακτα τον σημαντικό αυτό αγώνα.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΕΡΙΕΙΣ

«Εκατοντάδες συνεργάτες κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια ώστε ο Ημιμαραθώνιος του Δίου να είναι έστω μία παρένθεση αισιοδοξίας στις κρίσιμες μέρες που περνάμε. Το μήνυμα φέτος είναι σαφές: όταν έχουμε σχέδιο, πίστη και θέληση μπορούμε να ξεπερνάμε δυσκολίες και να φτάνουμε στους στόχους μας. Προσκαλώ όλους τους Πιεριείς να έρθουν στο Δίον και να γίνουν κι αυτοί μέρος της μεγάλης αυτής γιορτής», είπε ο κ.Μυστρίδης.

Όπως χαρακτηριστικά συνέχισε ο κος Μυστρίδης: «Για εμάς στον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», η παραγωγή πολιτιστικής - αθλητικής δράσης βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Έχουμε λοιπόν επιλέξει να επενδύσουμε στη συγκεκριμένη κατεύθυνση και είμαστε ανοιχτοί σε νέες προτάσεις και ιδέες, ενώ αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία με τον Δήμο Δίου – Ολύμπου, καθώς και με άλλους δημιουργικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής. Φίλες και φίλοι, με αυτές τις σκέψεις σας καλωσορίζω στην Πιερία που γιορτάζει 100 χρόνια Ελευθερίας και στον 3ο Ημιμαραθώνιο «ΔΙΟΝ».Σας εύχομαι καλή διαμονή και καλή επιτυχία».

ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΟΥ Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Αντιδήμαρχος Μαρία Τσιμήτρη επεσήμανε από την πλευρά της: «Σας καλωσορίζουμε στο δήμο Δίου-Ολύμπου, την ιερή γη της Μακεδονίας. Στο Δίον, την «αρίστη πόλιν» κάτω από τη σκιά του μυθικού Ολύμπου. Στην πόλη που λατρεύτηκε ο Ολύμπιος Δίας και οι Μούσες. Εδώ που οι Μακεδόνες βασιλείς Φίλιππος και Αλέξανδρος, τελούσαν τις θρησκευτικές τους τελετές και ο βασιλιάς Αρχέλαος θέσπισε τα «εν Δίω Ολύμπια», τους Ολυμπιακούς αγώνες της Μακεδονίας.

Οι αθλητικοί και σκηνικοί αγώνες προς τιμή του Ολυμπίου Διός
και των Μουσών αποτέλεσαν έμπνευση για τον αγώνα δρόμου «ΔΙΟΝ», φέροντας ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, αντάξιο της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας.

Θερμά συγχαρητήρια στον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» που οραματίστηκε και υλοποιεί τη σημαντική αθλητική γιορτή του Δίου, της Πιερίας, της Μακεδονίας. Στους αθλητές , τους εθελοντές και τους θεατές που με τη συμμετοχή τους γίνονται κοινωνοί των αξιών, της αμοιβαίας κατανόησης, του διάλογου, του σεβασμού και της συνεργασίας μεταξύ των πολιτισμών».

ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ <ΔΙΟΝ>

Ο ΟΜΙΛΟΣ MEDITERRANEAN HOTELS

Ο όμιλος Mediterranean Hotels συνεχίζει να υποστηρίζει έναν άρρηκτα συνδεδεμένο με την κοινωνία θεσμό, αυτόν του αθλητισμού, προάγοντας το ευ αγωνίζεσθαι.
Ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μ
editeranean Hotels κ. Βασίλης Λάμπρου δήλωσε από την πλευρά του: «Χτίζοντας πάνω στη συνεχή παρουσία μας στην Πιερία, είμαστε υπερήφανοι που συνεχίζουμε στηρίζουμε τα όνειρα και την προσπάθεια του Συλλόγου Δρομέων Περίας «Ζευς» —ενός νεοσύστατου συλλόγου που έχει κάνει μεγάλα και αξιόλογα βήματα προόδου. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συνδέουμε το όνομα του ομίλου μας με ένα από τα σπουδαιότερα αθλητικά γεγονότα της Πιερίας, το οποίο διαπιστώνουμε με χαρά ότι τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει πανελλήνια εμβέλεια. Ο Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου <Δίον> διαφημίζει το νομό και την ιστορία μας και είναι γι’ αυτούς τους λόγους μία διοργάνωση που, πιστεύουμε ότι πρέπει να στηρίξουμε, ιδιαίτερα την κρίσιμη αυτή περίοδο για την Ελλάδα».

Να εξασφαλιστεί η ποιότητα της πατάτας Νευροκοπίου για να έχει επιτυχία και συνέχεια η προσπάθεια σε όφελος καταναλωτών - παραγωγών

Η πρωτοβουλία αυτή της Εθελοντικής ομάδας Δράσης για διάθεση 20 τόνων πατάτας Νευροκοπίου στους πολίτες της Κατερίνης απευθείας από τον παραγωγό και με τιμές παραγωγού (25 λεπτά το κιλό, ) είναι μια πολύ σημαντική προσπάθεια σε όφελος τόσο των καταναλωτών όσο και των παραγωγών.

Ανάλογες πρωτοβουλίες έγιναν και στην Αθήνα με την διάθεση από εθελοντές αγροτικών προϊόντων σε τιμές κόστους.

Επειδή αυτή η πρωτοβουλία αν έχει επιτυχία μπορούν να ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες με άλλα αγροτικά προϊόντα και με αναζήτηση πιθανά και πιο κοντινών ή ντόπιων παραγωγών είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η ποιότητα της πατάτας από το Νευροκόπι, με ευθύνη κύρια του παραγωγού αλλά και του αγροτικού συνεταιρισμού, αφού δια μέσου αυτού έγινε η σχετική επικοινωνία.

Όσο πιο καλό είναι το προϊόν, όσο πιο ευχαριστημένοι θα μείνουν οι καταναλωτές τόσο πιο επιτυχημένη θα είναι η συνέχεια.

Φυσικά δεν αντιμετωπίζεται ριζικά η αισχροκέρδεια των εμπόρων, οι χαμηλές τιμές παραγωγού και οι υψηλές του καταναλωτικού, εν τούτοις αυτές οι πρωτοβουλίες ανακουφίζουν εν μέρει και τους παραγωγούς και τους καταναλωτές, ασκούν πίεση στους εμπόρους, στηρίζουν την αγροτική παραγωγή, και εν τέλει δείχνουν και έναν άλλο συνεταιριστικής και καταναλωτικής οργάνωσης.

Για το σκοπό επιμένουμε ότι είναι απαραίτητη η καλή ποιότητας της πατάτας από το Νευροκόπι για να πετύχει η προσπάθεια της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης αλλά και των πολιτών που ανταποκρίθηκαν.

Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 1ΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης την 14η Δεκεμβρίου 2011 (Πρακτικό 13ο, 8ο θέμα ημερήσιας διάταξης) και σύμφωνα με το καταστατικό του Ομίλου και τη σχετική νομοθεσία, καλούνται τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης σε Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 26η Φεβρουαρίου 2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 09.00΄, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Παραλία Πιερίας (τέρμα οδού Αγίου Νικολάου.)

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αυτής της Γενικής Συνέλευσης είναι τα ακόλουθα:

1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης και Γραμματείας.

2. Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός για το έτος χρήσης 2011.

3. Προϋπολογισμός χρήσης έτους 2012.

4. Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής για τη χρήση του έτους 2011.

5. Έγκριση Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού χρήσης 2011.

6. Έγκριση Προϋπολογισμού έτους 2012.

7. Προτάσεις-ανακοινώσεις.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η εν λόγω Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί χωρίς άλλη ειδοποίηση, την ίδια μέρα (Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012) και ώρα 11.00΄, στον ίδιο χώρο και με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης. Στην περίπτωση αυτή η Γ.Σ. θα βρίσκεται σε απαρτία ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων μελών.

Για τη διευκόλυνση των μελών και σύμφωνα με το καταστατικό δικαίωμα παρουσίας και ψήφου στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης έχουν τα μέλη που μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2011 τυγχάνουν ταμειακώς τακτοποιημένα και έχουν συμπληρώσει ένα (1) χρόνο από την ημέρα εγγραφής τους ως μέλη του Ομίλου.

Με τιμή

Ο

Πρόεδρος

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΛΕΤΛΙΔΗΣ

Ο

Γ. Γραμματέας

ΘΕΟΔΩΡΟΣ X. ΖΑΠΟΥΝΙΔΗΣ

ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!!!

Επειδή σήμερα πληροφορήθηκα για την τηλεφωνική παρέμβαση του κυρίου Δημόπουλου Κωνσταντίνου στο τοπικό ραδιοσταθμό ΣΚΥ της Κατερίνης και επειδή συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον επάνω συνοικισμό της Νέας Εφέσου, ότι ήταν αποκλεισμένος από τα χιόνια κατά την διάρκεια των συνεχών χιονοπτώσεων, προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης, επίσημα ως πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νέας Εφέσου, θέλω να διαβεβαιώσω ότι . Από τη πρώτη ημέρα της μεγάλης χιονόπτωσης, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την αντιπεριφερειάρχη Κυρία Μαυρίδου Σοφία και τον ειδικό συνεργάτη της Κύριο Τερζόπουλο Παναγιώτη, ο κεντρικός δρόμος που οδηγεί από την Κατερίνη μέχρι τη Νέα Έφεσο και περιφερειακά προς την Κονταριότισσα, εκχιονίστηκε από μηχανήματα της αντιπεριφέρειας και λειτούργησε κανονικά όλες τις ημέρες της χιονόπτωσης, χωρίς καμία διακοπή. Όλοι οι δρόμοι του κάτω συνοικισμού παρέμειναν ανοιχτοί από τη πρώτη στιγμή , μετά το προσωπικό ενδιαφέρον και την τηλεφωνική συναίνεση του δημαρχεύοντα Κου Φαρμάκη Γεωργίου, στο να καλυφθούν από το δήμο τα έξοδα πετρελαίου και να μισθωθούν μηχανήματα του χωριού. Συμμετείχαν τις δύο πρώτες ημέρες ο Κος Κουλουκουριώτης Χρήστος με το GCB του, ο Κος Μουλάς Κωνσταντίνος με τον φορτωτή του και το εκχιονιστικό μηχάνημα του δήμου Ολύμπου Δίου. Πρόβλημα εμφανίστηκε στον επάνω συνοικισμό λόγω του υψομέτρου, μόνο κατά τη διάρκεια της πρώτης βραδιάς. Το πρωί η αντιπεριφερειάρχης Κα Μαυρίδου Σοφία κ αι ο Κος Τερζόπουλος Παναγιώτης έστειλαν γκρέιντερ για να καθαριστούν αγροτικοί δρόμοι , κτηνοτροφικές μονάδες και δύο από τους κεντρικούς δρόμους του επάνω συνοικισμού. Το ίδιο βράδυ , το εκχιονιστικό μηχάνημα του δήμου Ολύμπου Δίου με οδηγό τον Κο Καρτσιώτη Θωμά και συνοδηγούς τον δημαρχεύοντα Κο Φαρμάκη Γεώργιο και εμένα, από τις 01 μέχρι τις 06 το πρωί , καθαρίσθηκαν όλοι οι δρόμοι του επάνω συνοικισμού . Για τις υπόλοιπες τέσσερις ημέρες την διάνοιξη των δρόμων ανέλαβε αποκλειστικά η Οικολογική Ολύμπου με δικό της εκχιονιστικό, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Αυτή η κατάσταση επικράτησε στη Νέα Έφεσο. Όλο το χωριό δεν είχε κανένα πρόβλημα , εκτός από τον επάνω συνοικισμό και μόνο κατά τη διάρκεια της πρώτης νύχτας.

Εκ μέρους του τοπικού συμβουλίου και των κατοίκων του χωριού θέλω να ευχαριστήσω θερμότατα την αντιπεριφερειάρχη Κα Μαυρίδου Σοφία, τον ειδικό συνεργάτη της Κο Τερζόπουλο Παναγιώτη , τον Δημαρχεύοντα του δήμου Ολύμπου Δίου Κο Φαρμάκη Γεώργιο, τους αντιδημάρχους Κιάφα Πέτρο και Τζιμήτρη Μαρία τον Κο Καρτσιώτη Θωμά , τον Κο Κουλουκουριώτη Χρήστο, τον Κο Μουλά Κωνσταντίνο και φυσικά την Οικολογική Ολύμπου, καθώς και όλους τους υπαλλήλους του δήμου, για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες.

Κατιρτζής Δημήτριος

Πρόεδρος τοπικής κοινοτητας Νέας Εφέσου

Οι δανειστές και οι Τραπεζίτες σώζονται.Ο Ελληνικός Λαός οδηγείται στην εξαθλίωση. Ξένες με το ΠΑΣΟΚ αυτές οι πολιτικές.

Η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση αποτελεί μία από τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας.

Η Ελλάδα και ο λαός της μετατρέπεται σε σύγχρονη αποικία της Γερμανίας, όπου τα πάντα βρίσκονται υπό αμφισβήτηση ακόμη και η δυνατότητα των πολιτών της χώρας να επιβιώσουν.

Η Εθνική μας Ανεξαρτησία ακυρώνεται και η διακυβέρνηση της χώρας παραδίδεται στα χέρια των σύγχρονων οικονομικών και πολιτικών κατακτητών, που απαιτούν μέχρι και την κατοχύρωση μέσω του Συντάγματος της υποχρέωσής μας να ζούμε και να εργαζόμαστε προκειμένου να τους εξοφλήσουμε.

Η Ελλάδα οδηγείται μέσα από τον συνδυασμό της σκληρής λιτότητας, του εργασιακού μεσαίωνα και της μεγέθυνσης της ύφεσης στο βασανιστικό δρόμο της εξαθλίωσης, της υποτέλειας, της καταστροφής, του ξεπουλήματος.

Όσοι σήμερα πανηγυρίζουν εμφανιζόμενοι σαν σωτήρες της χώρας οφείλουν να αναλογιστούν τις τεράστιες και ιστορικές τους ευθύνες. Οφείλουν να αντιληφθούν ότι παραποιώντας και προσβάλλοντας την εντολή του ελληνικού λαού, μπορεί να εξυπηρέτησαν στο μέγιστο βαθμό τους δανειστές, τους τραπεζίτες και τους νέους μας δυνάστες αλλά πρόδωσαν με προκλητικό τρόπο έναν ολόκληρο λαό. Έναν υπερήφανο λαό!

Η νέα συμφωνία υπόσχεται ατελείωτη φτώχεια για όλους τους Έλληνες, τεράστια ανεργία, καταστροφή κάθε αναπτυξιακής δυνατότητας και ξεπούλημα κάθε περιουσιακού στοιχείου. Η νέα συμφωνία μπορεί να εξασφαλίζει ένα σημαντικό κέρδος για τους δανειστές αλλά αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα για την ελπίδα αυτή η χώρα να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα υπό κατοχή και μένει μόνο η απόφαση για την ακριβή ώρα της εκτέλεσης ενός ολόκληρου λαού.

Οι αποφάσεις που καταπατούν βασικές αρχές του Συντάγματος, που οδηγούν τη χώρα στην παραίτησή της από κάθε έννομο συμφέρον, που οδηγούν στην παραίτηση από ασυλία όχι μόνο του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδος, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους καταδεικνύουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες για όσους την υποστηρίζουν.

Οι πανηγυρισμοί για βιώσιμο χρέος γρήγορα θα αποδειχθούν χωρίς περιεχόμενο καθώς το μίγμα της πολιτικής όχι μόνο δεν θα μειώσει το χρέος αλλά αντίθετα θα το εκτινάξει σε δυσθεώρητα ύψη.

Ακόμα και αν κανείς αποδεχτεί το «βιώσιμο» του χρέους είναι καθαρό ότι κανείς πολίτης αυτής της χώρας δεν θα μπορέσει να επιβιώσει σε συνθήκες άγριας λεηλασίας του εισοδήματός του, ατελείωτης φορολογικής επιδρομής και σκληρής λιτότητας. Τα νέα μέτρα τον Ιούνιο θα παγώσουν τα χαμόγελα όσων θεωρούν ότι μπορούν με διλημματικό τρόπο να κοροϊδεύουν το λαό.

Ψεύδονται και το γνωρίζουν. Προτιμά όμως ο δοτός Πρωθυπουργός να εισπράξει τα εύσημα των Ευρωπαίων δυναστών από το να σταθεί στο ύψος των εθνικών του ευθυνών!

Είναι προφανές ότι συνεχίζουμε μια πορεία χωρίς ελπίδα και χωρίς διέξοδο.

Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε, δεν μπορούμε να συναινέσουμε στη λεηλασία του λαού και της χώρας..

Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να πάρει θέση.

Οφείλει να συζητήσει και να αποφασίσει. Αν θα ταχθεί με τις επιλογές του συμβιβασμένου Πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου, εκπροσώπου των τραπεζικών συμφερόντων ή αν θα ταχθεί με τις ανάγκες του δοκιμαζόμενου και προδομένου ελληνικού λαού. Και θα το κάνει. Όσοι σχεδιάζουν στα μυαλά τους ένα ΠΑΣΟΚ συνώνυμο της εξάρτησης και της εξαθλίωσης πλανώνται πλάνην οικτράν.

Οι Αποκριές άλλωστε σε λίγο τελειώνουν και οι μάσκες θα πέσουν!

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΠΑ.ΣΟ.Κ

Κάπου εκεί έκανε λάθος...


Στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι, και ο κ.Πάγκαλος σε άπταιστα γαλλικά μας μίλησε για φεντεραλισμό και εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας...
Κάπου εκεί έκανε λάθος...Δεν κρίνουμε την άποψη του κ.Πάγκαλου καλά κάνει και πρεσβεύει αυτό που νιώθει.Άλλωστε Δημοκρατία μας λένε ότι έχουμε...
Θα ασχοληθούμε με την ορθή έννοια του όρου που χρησιμοποίησε ότι πρεσβεύει...
Φεντεραλισμός λοιπόν είναι η "πίστη" στη ομοσπονδιοποίηση...Κάτι σαν τις Η.Π.Α. δηλαδή...Αυτό που δεν είναι η Ε.Ε. σήμερα...Σε περίπτωση μιας Ομοσπονδίας κρατών όλοι είναι ίσοι..Και όλοι συναινετικά προσπαθούν να συγκλίνουν σε όλα τα επίπεδα και τομείς για να επιτευχθεί μια Ένωση...
Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην Ε.Ε. Περισσότερο μας θυμίζει την σχέση τοκογλύφου δανειζόμενου και ενώ μπορεί να υπάρξει ομοσπονδία τοκογλύφων ή ομοσπονδία δανειζομένων είναι εξ'ορισμού αντίθετη η ομοσπονδία τοκογλύφων και δανειζομένων...
Αναλύοντας λοιπόν τα λεγόμενα του κ.Πάγκαλου αποκλείεται να είναι φεντεραλιστής...Περισσότερο ταιριάζει αυτό που πρεσβεύει στον όρο colony...
  • Κατά την ευρύτερη χρήση του όρου, αποικία (colony) χαρακτηρίζεται η μόνιμη εγκατάσταση ενός συνόλου ανθρώπων, υπηκόων ενός κράτους, σε μια άλλη χώρα με διοικητική ή συνταγματική σύνδεση (ή και με αμφότερες) μεταξύ της μητρόπολης και της νέας εγκατάστασης. Κατά παράδοση επίσης η σύνδεση αυτή "υποτάσσει" την αποικία στη μητρόπολη.

Τώρα,οι άνθρωποι που εργάζονται εκ των έσω για την αποικιοποίηση μιας χώρας, που μέχρι πρότινος ήταν κυρίαρχο κράτος, έχουν συγκεκριμένο όνομα ανα τους αιώνες....

Πανερυθραϊκός - Πιερικός Αρχέλαος

Το Σάββατο στις 5,00 μ.μ. στη Νέα Ερυθραία

Δημήτρης Γαλάνης:

«Το σώμα και η ψυχή έχουν ανάγκη από νέες προκλήσεις, αρκεί να τις αντέχεις…»

Γιάννης Μαλτέσιος:

«Είμαστε σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση τον τελευταίο καιρό και θα πάμε στην Αθήνα για ένα κρίσιμο αγώνα και για τις δύο ομάδες»

Ο αγώνας του Πιερικού Αρχελάου με τον Πανερυθραϊκό στην Αθήνα, έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και για τις δύο ομάδες.

Είναι σχεδόν στην ίδια βαθμολογική θέση και έτσι θα γίνει, πάλι, ένα δυνατό ντέρμπι για την επικράτηση του καλύτερου. Η ομάδα της Κατερίνης δείχνει να έχει τα χαρακτηριστικά αυτά, αφού οι τελευταίες εμφανίσεις της συγκλίνουν στη μαχητική διεκδίκηση της νίκης.

Μετά την προπόνηση της Παρασκευής, η αποστολή θα ξεκινήσει για την Αθήνα και μαζί της θα είναι οι ευχές όλων των φίλων του μπάσκετ της Κατερίνης για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Για τον αγώνα, ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Γαλάνης και ο καλαθοσφαιριστής Γιάννης Μαλτέσιος, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου www.pierikosbc.gr δήλωσαν τα εξής:

Δημήτρης Γαλάνης – προπονητής: «Είναι χαρά και πρόκληση να παίζουμε τέτοια παιχνίδια, σημαντικά, όπου για μένα η ηρεμία και συγκέντρωση παίζουν κύριο ρόλο. Θα συναντήσουμε και έναν πολύ καλό αθλητή και άνθρωπο, το Γιάννη Ροδοστόγλου, ο οποίος στο πέρασμά του από την Κατερίνη άφησε μπάσκετ και χαρακτήρα. Η Ερυθραία είναι τυχερή που τον έχει. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Το σώμα και η ψυχή έχουν ανάγκη από νέες προκλήσεις, αρκεί να τις αντέχεις…».

Γιάννης Μαλτέσιος – καλαθοσφαιριστής: «Το Σάββατο παίζουμε με μια καλή ομάδα στην έδρα της, η οποία έχει τους ίδιους στόχους με εμάς, τον Πανερυθραϊκό. Είμαστε σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση τον τελευταίο καιρό και θα πάμε στην Αθήνα για ένα κρίσιμο αγώνα και για τις δύο ομάδες. Με πολύ καλή άμυνα, με λίγα λάθη και έχοντας στις βαλίτσες μας πολλές πιθανότητες που μας αναλογούν για την νίκη, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

δεν ξερω ποιος το έγραψε… αλλά είναι ‘μέσα’


Βία είναι να ξυπνάς από το χάραμα, να
δουλεύεις 10 με 12 ώρες για 700 ευρώ και να
μην τολμάς να πεις κουβέντα γιατί
ξέρεις ότι 100 βιογραφικά περιμένουν στο
γραφείο του αφεντικού σου»

«Βία είναι να είσαι άνεργος, να ψάχνεις
ένα χρόνο για δουλειά και να...
μην σε
προσλαμβάνει κανείς γιατί είσαι πάνω
από τα σαράντα»

«Βία είναι να λες στα παιδιά σου ότι δεν
τα πας στην θάλασσα γιατί η
βενζίνη άγγιξε το 1.75 και πρέπει να
κάνεις περικοπές»

«Βία είναι κλείνεις ραντεβού στο ΙΚΑ
για μετά από δύο μήνες και όταν
πηγαίνεις ο γιατρός να είναι απών»

«Βία είναι να μην τολμάς να γυρίσεις
μόνος στο σπίτι μετά τις 9»

«Βία είναι να είσαι 18 χρονών, να έχεις
υποστεί του κόσμου τις
μεταρρυθμίσεις, να έχεις φτύσει αίμα
για να μπεις σε μια σχολή και να
βγαίνεις και άνεργος και αμόρφωτος»

«Βία είναι να παρακολουθείς τα
σκάνδαλα να περνούν από μπροστά σου σαν
παραμύθι, να κουκουλώνονται από όλους,
να μην μπαίνει κανείς φυλακή και να
τελειώνουν με ένα ζήσαμε εμείς καλά και
αυτοί καλύτερα»

«Βία είναι να πληρώνεις 1.40 ενώ
περιμένεις μια ώρα ένα λεωφορείο που
όταν φτάνει χωράς μόνο στα πόδια του
οδηγού»

«Βία είναι να σε παίρνουν 20 τηλέφωνα
την μέρα από εισπρακτικές εταιρίες
επειδή καθυστέρησες την δόση του
στεγαστικού»

«Βία είναι να κόβεις τα παιδιά από το
φροντιστήριο γιατί δεν φτάνουν τα
λεφτά ενώ έχεις ήδη πληρώσει για δωρεάν
παιδεία»

«Βία είναι να βλέπεις τους πολιτικούς
σου να τσακώνονται με μόνο γνώμονα τα
ποσοστά του κόμματος τους ενώ εσύ
αγωνιάς για το μέλλον των παιδιών σου»

«Βία είναι ενώ σου ζητούν να πληρώσεις
επίδομα αλληλεγγύης να διαβάζεις ότι
οι εφορίες έχουν να κάνουν ελέγχους και
να εισπράξουν από το 1995»

«Βία είναι να είσαι 45 χρονών, να
δουλεύεις και να πληρώνεις μια ζωή και
να καταντήσεις να ζεις από την σύνταξη
των γονιών»

«Βία είναι το παραμύθιασμα από τα μέσα
ενημέρωσης που συγκαλύπτουν ή
αποκαλύπτουν ανάλογα με τα deal που
γίνονται κάτω από το τραπέζι και τις
επιχορηγήσεις»

«Βία είναι να σε ληστεύουν για τρίτη
φορά και το όργανο της τάξεως να σου
λέει μην ελπίζετε πολλά, αφού δεν
ήσασταν μέσα πάλι καλά να λέτε»

«Βία είναι να σου στερούν το δικαίωμα
της διαμαρτυρίας, να τρως τόνους τα
χημικά και να σε αναγκάζουν σε σιωπή
παρακρατικοί, αντιεξουσιαστές,
χρυσαυγίτες , πληρωμένοι ή
προστατευόμενοι από όπου και αν
προέρχονται»

«Βία είναι να πληρώνεις 3 ευρώ διόδια
για να διανύσεις μια απόσταση 100 χιλ και
ταυτόχρονα να κάνεις τάμα στον Άγιο
Χριστόφορο να φθάσεις ζωντανός»

«Βία είναι να βλέπεις όσους
εμπλέκονται σε σκάνδαλα πάσης φύσεως
να κυκλοφορούν ελεύθεροι, να
παρουσιάζονται στην δικαιοσύνη όποτε
θέλουν και αν τελικά παραπεμφθούν να
συνεχίζουν το έργο τους μέσα από την
φυλακή»

«Βία είναι να ακούς τον Πρωθυπουργό και
τους βουλευτές να ανησυχούν για την
βία μόνο όταν αγγίζει το δικό τους
σπίτι και να ανακοινώνει επιτροπές
στις οποίες ο κάθε βουλευτής θα
πληρώνεται με 245 ευρώ για να παραβρεθεί
στην συζήτηση»

«Βία είναι να ζεις την κάθε μέρα σαν
τελευταία. Όχι για να την ζήσεις στο
έπακρο αλλά επειδή απλά δεν ξέρεις τι
θα υπάρχει αύριο και δεν έχεις λεφτά
για μεθαύριο»

δεν είναι ένας απλός δωσίλογος!



ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ PIERIA -GR

ΔΕΙΤΕ..

ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2

Ο μπουρλοτιέρης της ΕΡΤ.


Λ. Λ.
καθηγητής εθνομουσιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.Ενας μισθός.
Μουσική επιμέλεια-έρευνα στην παράσταση Αττίκ στο Θέατρο Βadminton.Δεύτερος μισθός.
Παρουσιαστής της εκπομπής της ΕΡΤ Το Αλάτι της Γης που πρόσφατα πήρε ανανέωση για...

10 επεισόδια(312.000ευρώ).Τρίτος μισθός(μισθάρα!!!)
Και μετά η ΕΡΤ μιλάει για μονοθεσία...

Η συγγενική σχέση τους … «τρώει» την καρέκλα του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ...


Η πολιτική λειτουργεί με τους δικούς της όρους και οι συγγένειες μερικές φορές δεν είναι προτέρημα. Αντίθετα μάλιστα. Όπως όλα δείχνουν εάν ο κ. Παπουτσής αποφασίσει να διεκδικήσει την αρχηγία, τότε, σύμφωνα και με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, ο κ. Βενιζέλος θα ζητήσει να αλλάξει ο γραμματέας του κόμματος.
Ο λόγος;
Ο κ. Καρχιμάκης είναι συγγενής του κ. Παπουτσή και προφανώς θα εκτιμηθεί ότι δεν θα λειτουργήσει αντικειμενικά ως γραμματέας...

Έτοιμοι για τη μεγάλη... κωλοτούμπα.



Έτοιμοι για τη μεγάλη... κωλοτούμπα με την προσδοκία ότι θα τους εξασφαλίσει το πολυπόθητο συγχωροχάρτι είναι ορισμένοι από τους 22 βουλευτές που διαγράφηκαν από ... τη Ν.Δ. μετά την ψηφοφορία για τη νέα Δανειακή Σύμβαση.

Η ψηφοφορία για τον Εφαρμοστικό νόμο που θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ενδεχομένως να αποτελέσει το διαβατήριό τους για την επιστροφή στο «μαντρί», εφόσον προηγουμένως ψηφίσουν σύμφωνα με την κομματική γραμμή και αποκηρύξουν την ψήφο τους, της προηγούμενης εβδομάδας.

Ήδη οι τρεις βουλευτές από τις Σέρρες (Αναστάσιος Καρυπίδης, Μαρία Κόλλια, Θεόφιλος Λεονταρίδης) μετά την κοινή δήλωση που υπέγραψαν πριν από λίγες ημέρες, προετοιμάζουν το έδαφος για να υπερψηφίσουν τον Εφαρμοστικό νόμο και να επιστρέψουν στη Νέα Δημοκρατία. Το ίδιο ακριβώς θα κάνει και ο βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας ο οποίος από χθες έκανε δήλωση ότι... συστρατευεται με την Νέα Δημοκρατία.

Οι συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι και οι πιο απλές αφού δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις από νυν βουλευτές των περιφερειών τους αφού στην Καστοριά εκλέγεται ένας βουλευτής της Ν.Δ. ενώ στις Σέρρες έχουν υπογράψει και οι τρεις.

Πιο δύσκολες είναι οι περιπτώσεις βουλευτών όπως ο Γιώργος Βλάχος στην Περιφέρεια Αττικής ο οποίος εμφανίζεται κι αυτός έτοιμος να επιστρέψει με όποιους όρους τεθούν από τη Συγγρού αλλά, η επιστροφή του θα προκαλέσει βίαιες αντιδράσεις από τους νυν βουλευτές ΘΑθανάσιο Μπούρα και Νίκο Καντερέ οι οποίοι θα εμφανιστούν στην εκλογική τους πελατεία ως οι «κακοί» που ψήφισαν το Μνημόνιο-2 ενώ ο κ. Βλάχος ως ο «καλός». Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα υπάρχει και με τον Κώστα Γκιουλέκα (Α' Θεσσλονίκης) ο οποίος είναι επίσης έτοιμος για την επιστροφή με όποιους όρους του τεθούν.

Πάντως ενόψει της ανακοίνωσης της κίνησης Καμμένου στη Νέα Δημοκρατία αναζητούν τη χρυσή τομή για την επιστροφή των βουλευτών με τις λιγότερες δυνατές αναταράξεις, κάτι που δεν θα είναι εύκολο λόγω των αντιδράσεων που θα υπάρξουν από νυν βουλευτές.

Σε ότι αφορά τους τρεις πλέον επιφανείς από τους διαγραφέντες , τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Κώστα Μαρκόπουλο (Εύβοιας) και Μανώλη Κεφαλογιάννη (Ηρακλείου) καθώς τον πρώην υφυπουργό Χρήστο Ζώη (Λάρισας), οι πληροφορίες είναι μάλλον αντιφατικές, καθώς κάποιοι επιμένουν ότι θα επιστρέψουν κι αυτοί άμεσα στο κόμμα, όμως κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν δήλωση μετάνοιας. Μάλιστα, στις περιπτώσεις των κυρίων Μαρκόπουλου και Ζώη θα υπάρχουν και ισχυρές εσωτερικές αντιδράσεις από τους κυρίους Σίμο Κεδίκογλου (Εύβοιας) και Μάξιμο Χαρακόπουλο (Λαρίσης) αντίστοιχα.

με το χρόνο δίνε μάχη η Ελλάδα...


Εννέα μέρες δόθηκαν στην Ελλάδα για να υλοποιήσει σκληρά μέτρα, γράφουν οι Financial Times, αναφερόμενοι σε μία «μάχη με το χρόνο» που δίνει η... ελληνική κυβέρνηση για να «ολοκληρώσει μια μακροσκελή λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από τους διεθνείς δανειστές πριν τα τέλη Φεβρουαρίου για να αποδεσμευτεί το δεύτερο πακέτο βοήθειας ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ».

«Οι σκληροί όροι και το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα αποδεικνύει την κατάρρευση της εμπιστοσύνης μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας των δανειστών» επισημαίνει το άρθρο.

Κραταω στα χερια μου... τις επιφυλαξεις μου

Το πρωτοσέλιδο της “Ελληνοφρένειας”...

Πρόσκληση Συνεδριάσεως Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 καλείστε να παραστείτε στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Αιγινίου την 24η του μηνός Φεβρουαρίου έτους 2012 ημέρα Παρασκευή και ώρα 06:30 μ. μ. για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :

1. Προβλήματα υδροδότησης του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού. (Εισήγηση κ. Δήμαρχος).

2. Μελέτη αποχετευτικού δικτύου του Δήμου Πύδνας. (Εισήγηση κ. Δήμαρχος).

3. Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού και του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Ν. Πιερίας για την υλοποίηση του έργου : Εγκατάσταση Επεξεργασίας Ύδατος Συνδέσμου Δήμων Ν. Πιερίας στην Τ. Κ. Ρυακίων. (Εισήγηση κ. Δήμαρχος – κ. Δ. Πάτσιας).

4. Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού και του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Ν. Πιερίας για την υλοποίηση του έργου: Προμήθεια – εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών εγκαταστάσεων ύδρευσης του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού. (Εισήγηση κ. Δήμαρχος – κ. Δ. Πάτσιας).

5. Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού και του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Ν. Πιερίας για τη σύνταξη και υποβολή φακέλου υδρευτικής κατάστασης για τη μελέτη «Ανόρυξη γεωτρήσεων και κατασκευή νέων δεξαμενών και συμπληρωματικών έργων δικτύων ύδρευσης Δήμου Πύδνας - Κολινδρού. (Εισήγηση κ. Δήμαρχος – κ. Δ. Πάτσιας).

6. Συμμετοχή του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού σε Αναπτυξιακή Σύμπραξη με συντονιστή εταίρο την Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ, για την υλοποίηση του Τοπικού Σχεδίου για την απασχόληση στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στο πλαίσιο της δράσης 7:Τοπικά Σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 – 2013». (Εισήγηση κ. Δήμαρχος – κ. Δ. Πάτσιας).

7. Συμμετοχή του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού σε Αναπτυξιακή Σύμπραξη με συντονιστή εταίρο την Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ, για την υλοποίηση προγράμματος στο πλαίσιο της δράσης 3:Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 – 2013». (Εισήγηση κ. Δήμαρχος – κ. Δ. Πάτσιας).

8. Συμμετοχή του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Αγροτική Οικονομία» για την υλοποίηση προγράμματος στο πλαίσιο της δράσης 3:Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 – 2013». (Εισήγηση κ. Δήμαρχος – κ. Δ. Πάτσιας).

9. Αποδοχή ποσού 50.000,00€ από τη ΜΟΔ Α. Ε. κατόπιν ένταξης της πράξης «Τεχνική Βοήθεια Δήμου Πύδνας – Κολινδρού». (Εισήγηση κ. Δήμαρχος - κ. Δ. Πάτσιας).

10. Ετήσια έκθεση Πεπραγμένων έτους 2011 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού. (Εισήγηση κ. Ρ. Κουτλουμπάση).

11. Χορήγηση άδειας άσκησης υπαίθριου εμπορίου (καντίνα) στη Γούλα Παρασκευή του Κων/νου. (Εισήγηση κ. Ρ. Κουτλουμπάση).

12. Αίτηση Πούλιου Γεωργίου του Ιωάννη για μετατόπιση του περιπτέρου του. (Εισήγηση κ. Ρ. Κουτλουμπάση).

13. Παράταση εργασιών του έργου «Κατασκευή Δημοτικής Αίθουσας Εκδηλώσεων – Εστίασης στο Αθλητικό Κέντρο Κολινδρού». (Εισήγηση κ. Δ. Καραμέλλιος).

14. Έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Κατασκευή Δημοτικής Αίθουσας Εκδηλώσεων – Εστίασης στο Αθλητικό Κέντρο Κολινδρού». (Εισήγηση κ. Δ. Καραμέλλιος).

15. Επικαιροποίηση της με αριθμό 287/2003 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αιγινίου για την παραχώρηση των αρ. 3142δ και 3142ε τεμάχια αγροκτήματος Αιγινίου. (Εισήγηση κ. Δ. Καραμέλλιος).

16. Συνέχιση του έργου «Κατασκευή έργων οδοποιίας (χωματουργικά – κρασπεδώσεις ) στην περιοχή επέκτασης του σχεδίου πόλης». (Εισήγηση κ. Δ. Καραμέλλιος).

17. Συνέχιση του έργου «Έργα εφαρμογής του αναθεωρηθέντος σχεδίου πόλης στην παλαιά εθνική οδό (β΄φάση)». (Εισήγηση κ. Δ. Καραμέλιος).

18. Έκθεση της Οικονομικής Επιτροπής για την κατάσταση εσόδων και εξόδων δ΄τριμήνου 2011 του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού. (Εισήγηση κ. Π. Πατσιούρα).

19. Τρόπος εκτέλεσης της προμήθειας καυσίμων του Δήμου για το έτος 2012. (Εισήγηση κ. Π. Πατσιούρα).

20. Τροποποίηση προϋπολογισμού έτους 2012 του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού. (Εισήγηση κ. Π. Πατσιούρα).

21. Συμμετοχή του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού στο «Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης». (Εισήγηση κ. Α. Κόρακα).

22. Συνεργασία στο πλαίσιο της εκστρατείας εθελοντικών καθαρισμών στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού- Λουδία – Αλιάκμονα. (Εισήγηση κ. Α. Κόρακα).

23. Έγκριση ή μη της με αριθμό 2/2012 απόφασης του Κυπαρισσοπουλείου Κληροδοτήματος. (Εισήγηση κ. Α.Κόρακα).

24. Έγκριση ή μη της με αριθμό 3/2012 απόφασης του Κυπαρισσοπουλείου Κληροδοτήματος. (Εισήγηση κ. Α. Κόρακα).

25. Γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις προτάσεις της Διεύθυνσης Π. Ε. Πιερίας που αφορούν τις μεταβολές των σχολικών μονάδων Δήμου Πύδνας – Κολινδρού. (Εισήγηση κ. Δήμαρχος).

26. Γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις προτάσεις της Διεύθυνσης Δ. Ε. Πιερίας που αφορούν τις μεταβολές των σχολικών μονάδων Δήμου Πύδνας – Κολινδρού. (Εισήγηση κ. Δήμαρχος).

27. Συμμετοχή του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού στο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας. (Εισήγηση κ. Δήμαρχος).

28. Εκμίσθωση τριών (3) δημοτικών διαμερισμάτων στην Τοπική Κοινότητα Ν. Αγαθούπολης. (Εισήγηση κ. Π. Κακούλα, Πρόεδρος Τ. Σ. Ν. Αγαθούπολης).

29. Εκλογή δύο (2) Δημοτικών Συμβούλων των παρατάξεων της μειοψηφίας για τη συμμετοχή τους ως μέλη στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες αυτή επιλαμβάνεται κατά τις διατάξεις του Ν. 3584/2007 (δηλ. ως συλλογικό πειθαρχικό όργανο). (Εισήγηση κ. Α. Πάππου).

30. Καθορισμός αρδευτικής περιόδου και θέσεων υδρονομέων για το έτος 2012. (Εισήγηση κ. Α. Πάππου).

31. Τροποποίηση της με αριθμό 387/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την τήρηση των διατάξεων του άρθρου 6 του Ν. 2839/2000 (συμμετοχή κάθε φύλου σε ποσοστό 1/3 των διοριζομένων σε συλλογικά όργανα) και ορισμός αναπληρωτή του Προέδρου. (Εισήγηση κ. Α. Πάππου).

32. Τροποποίηση της με αριθμό 388/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την τήρηση των διατάξεων του άρθρου 6 του Ν. 2839/2000 (συμμετοχή κάθε φύλου σε ποσοστό 1/3 των διοριζομένων σε συλλογικά όργανα) και ορισμός αναπληρωματικών μελών. (Εισήγηση κ. Α. Πάππου).

33. Συμμετοχή του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού στο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας στην παραλιακή ζώνη του Ν. Πιερίας για το έτος 2012. (Εισήγηση κ. Ξ. Βασιλειάδου, Αντιδήμαρχος).

34. Ορισμός εκπροσώπου Δήμου Πύδνας – Κολινδρού στην εταιρία Ελληνικές Αλυκές Α. Ε. και συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στο Μεσολόγγι. (Εισήγηση κ. Α. Πάππου).

35. Παραχώρηση αιθουσών των Δημοτικών Σχολείων Μεθώνης και Πύδνας στο ΔΗΦΟΠΑΠΟΥ για τη λειτουργία Λαογραφικού Μουσείου. (Εισήγηση κ. Δήμαρχος).

36. Εορταστικές εκδηλώσεις για τα «Κούλουμα 2012» στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού. (Εισήγηση κ. Δήμαρχος).

37. Κατακύρωση του αποτελέσματος της διαπραγμάτευσης για μεταφορά μαθητών κατά τη σχολική περίοδο 2011-2012. (Εισήγηση κ. Α. Πάππου).

38. Ορισμός δημοτικού υπαλλήλου για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας αντικατάστασης άδειας κυκλοφορίας δημοτικού αυτοκινήτου. (Εισήγηση κ. Δ. Σιανίδης).

Ο Πρόεδρος του Δ. Σ.

Γεώργιος Πολυχρονίδης