PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΥΓΕ... ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΡΕ ...ΓΑΜΩΤΟ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τελικά μήπως η Πιερία μου είναι για μεγάλα πράγματα; Τι δεν κατάλαβες ρε φίλε; Να αρχίσω; Ή μήπως θέλεις να τελειώσω; Έ, λοιπόν άκου. Κάνει ο Σάββας και κυρ Σάββας κι αφέντης τσουτσουλομύτης για πρώτη φορά πέρσι ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ και γίνεται στην Πιερία χαμός στο ίσωμα. Κι ύστερα; Ύστερα δίνει βάση στο πανηγύρι που πριν χρόνια το είχε γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και ξεσκίζει κι εκεί. Χαμός στο άλλο ίσωμα. Και… Και υπενθυμίζω πως την πρώτη χρονιά του που ανέλαβε Δήμαρχος, είχε καταργήσει με τη μια το Καρναβάλι του Αμοιρίδη. Κανένας ποτέ δεν κατάλαβε το γιατί… Κι ούτε βέβαια και θα το καταλάβει. Και ξέρετε γιατί; Επειδή τον λόγο τον ξέρει μόνο ο ίδιος ο Σάββας. Που θα πάει όμως; Κι αυτό θα το καταλάβει κάποτε. Και θα το επαναφέρει. Σαν γιορτή, που την γουστάρουν τα παιδιά κι ύστερα οι μεγάλοι, γιατί την γουστάρουν τα παιδιά… Όχι για τίποτα άλλο. Κι ύστερα ήρθε η ώρα του κανονικού μας Πανηγυριού στην Ανδρομάχη. Κι εκεί έκανε το αυτονόητο και πάλι χαμός. Πρόσεξε τα παιδιά. Και; Και ξέσκισε και πάλι. Ενώ πριν ένα χρόνο αν περνούσες από έξω δεν θα έπαιρνες χαμπάρι ότι κάτι έχει εκεί δίπλα στο ποτάμι, τώρα; Φέτος; Χαμός. Έκλεισαν και πάλι οι δρόμοι και χαμογέλασε το χειλάκι των …παιδιών! Πρώτα των παιδιών κι ύστερα των μεγάλων. Γιατί τα παιδιά γέλασαν. Κι ύστερα; Ήρθε το πανηγύρι του Αιγινίου. Τι δεν κατάλαβες πάλι; Να γράψω; Όχι βέβαια γιατί κι εκεί έγινε χαμός. Μεγάλα πράγματα. Κι ύστερα; Πάλι η Έκθεση του Χατζηχριστοδούλου, όπου κι εκεί συνωστισμός στην προκυμαία. Ναι. Κι εκεί χαμός. Μήπως τελικά η Πιερία μου, είναι για μεγάλα πράγματα, αρκεί να έχει μεγάλους πολιτικούς; Λέω μήπως… ΥΓ: Ά, ξέχασα και το καλοκαίρι μου. Που στις παραλίες μας, έγινε χαμός, γιατί εκεί έκανε μεγάλα πράγματα ο Σύλλογος Ξενοδόχων με την Βαγγελιώ την Ξυπτερά και τα παιδιά της. Με την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου και τα δικά της παιδιά. Με τους τρείς Δημάρχους… Εύγε. Κάτι γίνεται στην Πιερία μου…

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008

Αικατερίνια-Παρουσίαση του βιβλίου του Δ.Κωνσταντάρα Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Κωνσταντάρα
«Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ…» και η χαμένη γενιά του Πολυτεχνείου

Με ιδιαίτερη επιτυχία έγινε την Κυριακή, στο βιβλιοπωλείο Νέστωρ, η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Κωνσταντάρα «Η τελευταία καληνύχτα…».Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε μπροστά σε πολυπληθές ακροατήριο, με βασικό ομιλητή τον συντοπίτη μας δημοσιογράφο-συγγραφέα Θεοχάρη Μπικηρόπουλο, ο οποίος κράτησε το ενδιαφέρον του κοινού, κάνοντας κρίσιμες παρατηρήσεις για την υπόθεση και τους χαρακτήρες του μυθιστορήματος.
Επιπλέον, μέσα από μία πρωτότυπη διαδικασία ο κ.Μπικηρόπουλος περιέγραψε την ταυτότητα του μυθιστορήματος, παίρνοντας επί τόπου συνέντευξη από τον συγγραφέα. Για το πλούσιο βιογραφικό του Δημήτρη Κωνσταντάρα μίλησε ο φιλόλογος-ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου Νίκος Νέστορας.
Το βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη είναι ένα μυθιστόρημα-απόπειρα του συγγραφέα να αποτιμήσει τη χαμένη γενιά του Πολυτεχνείου στην οποία εν πολλοίς ανήκε ο ίδιος και η παρέα του.
Μετά το τέλος της παρουσίασης, ο συγγραφέας υπέγραψε βιβλία και συζήτησε για αρκετή ώρα με το αναγνωστικό κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση.
Ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Άννα Αθανασάκη, ο Πρόεδρος της ΔΕΔΑΚ Θανάσης Λιακόπουλος και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής μας.

ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ Ο ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΨΕ;

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ