PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ ....ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΤΗ ΜΕΘΩΝΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ο δεύτερος τελικός στο ΣΕΦ

Ολυμπιακός-ΠΑΟ απόψε στον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος της Α1, στην αναμέτρηση που θα γίνει στο ΣΕΦ στις 21.45 και θα μεταδοθεί από τον ΣΚΑΙ.

Ο αγώνας είναι πολύ κρίσιμος καθώς αν ο Ολυμπιακός νικήσει ξαναμπάινει στη διεκδίκηση του τίτλου, ενώ ο Παναθηναϊκός σε περίπτωση που σπάσει την έδρα αγκαλιάζει τον τίτλο αφού θα θέλει ακόμη μία νίκη με δύο ευκαιρίες στην έδρα του.

Ξύλο όλη μέρα στη Λαμία!

Μέρα ντροπής και ταπείνωσης για την ελληνική κοινωνία γενικότερα και τον αθλητισμό (όπως κάποιοι τον αντιλαμβάνονται) ειδικότερα αποτελεί η σημερινή (29/5). Το απόγευμα του Σαββάτου συνεχίστηκαν εντός του κλειστού της Λαμίας, το «Χαλκιοπούλειο», τα επεισόδια που είχαν ξεκινήσει απ' το πρωί στην πόλη μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, που βρέθηκαν στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας εν όψει του final 4 του Κυπέλλου χάντμπολ. Χαμός με ανταλλαγή φωτοβολίδων και καθισμάτων και πολύ ξύλο. Ανύπαρκτη η αντίδραση της Αστυνομίας, που λίγο νωρίτερα είχε εγγυηθεί να γίνει ο αγώνας, παρά τα μεγάλα επεισόδια που είχαν σημειωθεί απ' τα ξημερώματα με επτά τραυματίες. Ανεγκέφαλοι οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ έδωσαν «μάχη» με ανταλλαγή φωτοβολίδων και καθισμάτων, ενώ συγκρούστηκαν και με τις αστυνομικές δυνάμεις. Ακόμη και μάρμαρα και πλακάκια επιστρατεύτηκαν απ' τους αλήτες της εξέδρας, προκειμένου να δημιουργήσουν μια άθλια εικόνα στο κλειστό της Λαμίας! Το μέγεθος της βαρβαρότητας αποτυπώνεται και απ' τα αίματα που υπήρξαν τόσο στα καθίσματα της εξέδρας, όσο και στο παρκέ του κλειστού! Επίσης, καταστράφηκε το σκέπαστρο του γηπέδου, ενώ τα σπασμένα καθίσματα ξεπέρασαν τα 100... Μεταξύ των τραυματιών ήταν ένας αστυνομικός, αλλά και μία γυναίκα, που είχε οριστεί μέλος της γραμματείας, ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αθλητές, διαιτητές και δημοσιογράφοι είχαν κλειδωθεί στ' αποδυτήρια, για να προστατευτούν!..




Το γήπεδο εκκενώθηκε και η κατάσταση εξομαλύνθηκε, ενώ η διεξαγωγή του final 4 αναβλήθηκε επ' αόριστον (διαβάστε το σχετικό άρθρο πάνω δεξιά). Εκτός των ταραξιών, πάντως, φαίνεται πως και κάποιοι παράγοντες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ δεν είχαν καμία συναίσθηση της κατάστασης, αφού όταν έφτασε η εισαγγελέας στον τόπο των επεισοδίων, την περικύκλωσαν και το πρώτο που ζήτησαν ήταν ν' αφεθούν ελεύθεροι οι οπαδοί που συνελήφθησαν μετά τα πρωινά επεισόδια! Όπως ήταν επόμενο, η πράξη τους αυτή προκάλεσε την οργή της εισαγγελέως, που άρχισε να τους φωνάζει ότι προέχει η έννομη τάξη και τους ζήτησε να μην την ξαναενοχλήσουν! Να σημειωθεί ότι εκτός των οπαδών, αρκετοί απλοί πολίτες που βρίσκονταν σε σχετική απόσταση απ' τα δραματικά επεισόδια, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών και δακρυγόνων απ' τα ΜΑΤ, ενώ τρεις απ' αυτούς δεν πήραν εξιτήριο...

εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ?

Στον απόηχο της ατμόσφαιρας που δημιούργησε η δημόσια αποδοκιμασία από τον Αντώνη Σαμαρά των Αριστοτέλη Παυλίδη, Θεόδωρου Ρουσόπουλου και Γιώργου Βουλγαράκη διεξάγονται την Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ.




Οι εκλογές αφορούν τα συμβούλια των Τοπικών Οργανώσεων και τους προέδρους των Νομαρχιακών Οργανώσεων του κόμματος. Κάλπες έχουν στηθεί στα γραφεία των τοπικών οργανώσεων της ΝΔ αλλά και σε δημοτικά και νομαρχιακά καταστήματα, εργατικά κέντρα και ΚΕΠ.



Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 10 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 το απόγευμα. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη της ΝΔ, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και όσοι ενεγράφησαν και ψήφισαν στην εκλογή του νέου αρχηγού το Νοέμβριο.



Ο κ. Σαμαράς ψήφισε στο εκλογικό κέντρο στο δημαρχείο Κηφισιάς και ο Κ. Καραμανλής στη Ραφήνα.



Ο πρόεδρος της ΝΔ στη δήλωσή του, επισήμανε ότι είναι «μια πολύ μεγάλη μέρα κι είμαστε περήφανοι που είμαστε το μόνο κόμμα που έχει προχωρήσει σε τέτοιες διαδικασίες ανοίγματος προς την ελληνική κοινωνία».

Η Γερμανία αναδείχθηκε νικήτρια του 55ου διαγωνισμού της Eurovision

Η Γερμανία αναδείχθηκε νικήτρια του 55ου διαγωνισμού της Eurovision με το τραγούδι Satelite, το οποίο ερμήνευσε η νεαρή Λένα και συγκέντρωσε 246 βαθμούς.




Ο Γιώργος Αλκαίος και οι "Friends" κατέλαβαν με το τραγούδι "OPA" την 8η θέση.



Η τελική κατάταξη



Γερμανία 246



Τουρκία 170



Ρουμανία 162



Δανία 149



Αζερμπαϊτζάν 145



Βέλγιο 143



Αρμενία 141



Ελλάδα 140



Γεωργία 136



Ουκρανία 108



Ρωσία 90







Γαλλία 82



Σερβία 73



Ισραήλ 79



Ισπανία 68



Αλβανία 62



Βοσνία 51



Πορτογαλία 43



Ισλανδία 41



Νορβηγία35



Κύπρος 27



Μολδαβία 27



Ιρλανδία 25



Λευκορωσία 18



Ηνωμένο Βασίλειο 10

Ανακοίνωση εκπομπής "Εξάντας"




"Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ του Εξάντα "Το Πολύτιμο Κύτταρο" που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, (δείτε εδώ και εδώ) προωθείται από το υπουργείο Υγείας κοινή υπουργική απόφαση η οποία θα ρυθμίζει το νομικό πλαίσιο κάτω από το οποίο θα λειτουργούν από δω και στο εξής οι τράπεζες φύλαξης βλαστοκυττάρων στην Ελλάδα, ιδιωτικές και δημόσιας πρόσβασης. «Έχουμε δώσει ήδη εντολή στον ΕΟΜ (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων) να γνωμοδοτήσει επί του θέματος,» είπε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Δημόπουλος, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Γιώργο Αυγερόπουλο, χαρακτηρίζοντας το ντοκιμαντέρ του Εξάντα ως «μια έγκυρη και πρωτοπόρο δουλειά πάνω σε αυτό το φλέγον ζήτημα». «Πιστεύουμε» συνέχισε, «ότι σε ένα με δύο μήνες θα είμαστε έτοιμοι για μια κοινή υπουργική απόφαση που θα καθορίζει για πρώτη φορά το πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών.»



Θυμίζουμε ότι ο κ. Δημόπουλος στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Εξάντα για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ, παραδέχθηκε ότι το υπουργείο του δεν γνωρίζει ούτε καν τον ακριβή αριθμό των ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης βλαστοκυττάρων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι «αφέθηκαν επί χρόνια να λειτουργούν εν κενώ». Επισήμανε επίσης ότι «πρέπει να υπάρξει ένας γρήγορος εξορθολογισμός και πάνω απ' όλα να καθοριστούν όροι λειτουργίας των τραπεζών από εδώ και πέρα. Και για τον κόσμο να μην ταλαιπωρείται, να μην καταξοδεύεται, να μην μπαίνει σε διαδικασίες που δεν τον οδηγούν εκεί που θέλει, αλλά και για το γενικότερο όφελος και το δημόσιο συμφέρον το οποίο προκύπτει από τη χρήση των βλαστοκυττάρων τα επόμενα χρόνια.»



Η Ελλάδα έχει τις περισσότερες ιδιωτικές τράπεζες φύλαξης ομφαλοπλακουντιακού αίματος σε όλο τον κόσμο σε σχέση με τον πληθυσμό της, (υπολογίζεται ότι είναι 21 στον αριθμό), ενώ λειτουργούν και δύο τράπεζες δημόσιας πρόσβασης μία στην Αθήνα και μια στην Θεσσαλονίκη.