PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2010

Με τα εγκαίνια της έκθεσης Εκκλησιαστικών Χειροποίητων Σταυρών Αιθιοπίας συνεχίζονται το Σάββατο 27 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 στην Ιερά Μητρόπολη, οι εκδηλώσεις που συνθέτουν το πολιτιστικό σκηνικό των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ 2010». Επιπλέον, το πρόγραμμα της Κυριακής 28 Νοεμβρίου περιλαμβάνει μουσικοθεατρικά δρώμενα. Αναλυτικότερα:


ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Ειδικότερα το Σάββατο, το κοινό των «Αικατερινείων» θα μπορεί να θαυμάσει από κοντά την συλλογή του Χρ. Γιαννουλάκη, η οποία αποτελείται από 240 Αιθιοπικούς Σταυρούς διαφόρων κατηγοριών. Χαρακτηριστικό τους γνώρισμα ότι είναι όλοι πρωτότυποι, μοναδικοί και σπάνιοι, διαφόρων μεγεθών και παλαιότητας. Την οργάνωση – επιμέλεια της έκθεσης έχει η Μαρία Σκλιοπίδου(GALLERY XΡΥΣΑ).Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 Δεκεμβρίου και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται : Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 20:30.



ΑΙΣΩΠΕΙΟΙ ΜΥΘΟΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΕΥΚΑΡΠΙΔΗ
Την Κυριακή στις 11:00 το πρωί στον κινηματογράφο Ευκαρπίδη θα γίνει διάλεξη και θεατρικό δρώμενο από συντελεστές του Εργαστηρίου Ποντιακής Διαλέκτου της Ένωσης Ποντίων Πιερίας. Στα πλαίσιο αυτό, θα παρουσιαστούν στην Ποντιακή Διάλεκτο δύο παραμύθια σε κινούμενο σχέδιο από Αισώπειους μύθους.



ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Τέλος, το απόγευμα(19:30)της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με θέμα «Προσφυγικά Παραδοσιακά Τραγούδια» στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης. Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά», ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας, ο Σύλλογος Θρακών Κατερίνης και Ν. Πιερίας

Χιονίζει από το πρωί σε ορεινές περιοχές της Μακεδονίας

, όπου ο καιρός παρουσιάζει ξαφνική επιδείνωση, μετά την «καλοκαιρινή» ανάπαυλα των τελευταίων εβδομάδων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέχρι στιγμής χωρίς αλυσίδες, καθώς οι χιονοπτώσεις σημειώνονται σε πολύ ορεινές περιοχές και σε υψόμετρο μεγαλύτερο από 1.500 μέτρα.
Τα καιρικά φαινόμενα είναι εντονότερα στη Δυτική Μακεδονία όπου κατά διαστήματα πέφτει χιονόνερο, ενώ η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

25 ΧΡΟΝΙΑ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ
κκ ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ.

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΑΙΤΕΙΟΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΡΑΟΣ, ΠΙΣΤΟΣ, ΕΥΧΑΡΗΣ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΟΤΑΤΟΣ, ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ ΛΑΟ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΜΑ.

Ο ΑΚΗΣ ΤΑΤΣΗΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΚΛΕΟΡΑΣΗΣ

Εμμένει στην απόφασή του

 να παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα την 1η Ιανουαρίου, ο ανεξάρτητος βουλευτής, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Δημαράς, αν και, όπως αναφέρει, πολλοί εκ των ψηφοφόρων της Κίνησης του στις περιφερειακές εκλογές, του ζητούν να μην προχωρήσει στην απόφασή του αυτή, την οποία είχε ανακοινώσει το βράδυ της πρώτης Κυριακής των εκλογών για τους ΟΤΑ.

Η Τουρκία κατέλαβε την 15η θέση

, παγκοσμίως, στη λίστα των μεγαλύτερων οικονομιών, με βάση το μέγεθος του εθνικού εισοδήματος, καθώς η ισοτιμία αγοραστικής δύναμης (βασιζόμενη στο εθνικό εισόδημα), διαμορφώθηκε σε 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η Τουρκία κατατάχθηκε σε καλύτερη θέση, σε σχέση με την Ινδονησία, την Αυστραλία, την Πολωνία και την Ταϊβάν, ωστόσο, ακολουθεί τον Καναδά, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Ρωσία, τη Γερμανία και τις δύο πρώτες χώρες ΗΠΑ και Κίνα.
ΝΟΟΖ

"Λιπόψυχοι και λαθρεπιβάτες δεν χωράνε"

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στη "συμμαχία των προθύμων", που στηρίζουν την οικονομική της πολιτική, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.


"Δεν θα είμαστε συνένοχοι στην αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης, προσφέρουμε συναίνεση μόνο για να μπει η χώρα στη φάση της ανάκαμψης, τίποτε λιγότερο", ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε λέγοντας ότι "ζητάμε επίμονα και με συνέπεια αλλαγή του μίγματος της οικονομικής πολιτικής".

"Αν μας ζητούν τη συνενοχή σε μια πολιτική που οδηγεί σε αδιέξοδα δεν θα τους τη δώσουμε, αν θέλουν συναίνεση σε μια πολιτική που βουλιάζει τη χώρα μας ας ψάξουν αλλού συνενόχους, κάποιοι σπεύδουν να προσφέρουν δεκανίκια και κάποιοι άλλοι να ενταχθούν στη συμμαχία των προθύμων", είπε, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και στους βουλευτές που προσφάτως αποχώρησαν από τη ΝΔ.
Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι θα προσφέρει συναίνεση μόνο για αλλαγή οικονομικής πολιτικής προκειμένου να σωθεί ο τόπος.
Συνέχισε την επίθεση στην κ. Μπακογιάννη και σε εκείνους που αποχώρησαν, χωρίς να τους κατονομάζει, λέγοντας ότι "όσοι κάνουν νέο κόμμα και στηρίζουν την αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει γύρω τους".
ΝΟΟΖ

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ

O Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βαλάντης Θεοδώρου

EINAI O ΑΝΘΡΩΠΟΣ "ΚΛΕΙΔΙ" ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ,  ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ  ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΙ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ.
ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ 12ωρο ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ, ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΑΡΙΣΤΑ ΣΤΗ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ.

ΛΑ.Ο.Σ -ΔΗ.ΣΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΣΑΜΑΡΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η Κ.Ο. ΤΗΣ ΝΔ