PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΚΟ ΚΟ ΚΟ ΚΟ.... ΣΥΡΙΖΟΚΟΤΑ ΕΓΩ ΚΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΩ ΘΑ ΓΕΝΝΩ...
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

ΚΟ κο ΚΟ, συριζόκοτα εγώ.... Πού κανα καλό αυγό, φρέσκο και λαχταριστό.... ΟΙ ΣΥΡΙΖΟΚΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΙ ΛΕΝΕ;;;; Ρε σεις, εσείς που θα ξεσκίζατε τα Μνημόνια με έναν νόμο, τώρα πάτε για το 2 στα 2;;; Κι αμέσως μετα για το 3 στα 3 κι ύστερα το 4 στα 4... ΕΊΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ...ΣΧΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΠΟΥ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΤΟ 7ΑΡΑΚΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΆΛΛΟ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ; Και ΚΟκοΚΟ... Έλεος.... Ρε σεις, ένα ψήφισε ο Γιωργάκης, ένα ο Σαμαράς και ΚΑΝΑδυοΤΡΊΑ ο ΑΛΕΞΗΣ;;; Τουλάχιστον εκείνοι ήταν ξεφτίλες της μιας φοράς. Εσείς οι ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΤΡΙΑ ωρέ κλεφτόπουλα;;;; ΣΥΡΙΖΟΚΟΤΑ, ένα είδος κότας που ευδοκιμεί, σε ήπια κλίματα κι εντός Βουλής των Ελλήνων. Κι ενώ οι άλλοι σηκώνουν χέρι σαν λένε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, αυτές, οι ΣΥΡΙΖΟΚΟΤΕΣ, σηκώνουν και τα δυο φτερά και κάνουν κο κο κο.... χα χα χα Κι εσείς, οι ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, της πρώτης φοράς αριστερά, από αριστερά στα μούτρα σας... χα χα χα Κι ύστερα;;; Ξανά και ξανά... Κουράδια στα μούτρα σας, ξεφτίλες του της πρώτης φοράς αριστερά στην Ελλάδα. ΟΥΣΤ.....

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Το 2ο Χαριστικό Παζάρι Κατερίνης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011


Μετά από απαίτηση πολλών συμπολιτών και φίλων της ομάδας μας, αποφασίσαμε να οργανώσουμε το 2ο Χαριστικό Παζάρι Κατερίνης. Για το λόγο αυτό, καλούμε κάθε ενδιαφερόμενη/ο που επιθυμεί να συμμετάσχει στη συντονιστική επιτροπή, που θα αναλάβει την οργάνωση της παραπάνω εκδήλωσης, να δηλώσει συμμετοχή μέχρι τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2011, ώρα 12:00, στέλνοντας email στη διεύθυνση info@otoposmou.gr. Η επιτροπή θα είναι ανοιχτή για όλες και για όλους μέχρι την παραπάνω ημερομηνία.
Το 2ο Χαριστικό Παζάρι Κατερίνης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011, από τις 10:00 – 17:00 στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης.
Η κατάσταση πολλών συμπολιτών μας σε σχέση με τα οικονομικά τους δεδομένα εξελίσσεται ταχύτατα και σε κάθε περίπτωση, δυστυχώς, διαπιστώνεται ένα άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των αναγκών τους και της προσφοράς όλων μας.
Φίλες και φίλοι, στηρίξτε αυτή την πρωτοβουλία. Βοηθείστε με τη συμμετοχή σας σε παγιωμένες δράσεις της ομάδας μας που έχουν μόνιμο αποτέλεσμα. Για να γίνει αυτό χρειάζεται εθελοντική δουλειά. Το Χαριστικό Παζάρι είναι μία από αυτές με πολύπλευρες ωφέλειες για όλους μας.
Διάθεσε λίγο από το χρόνο σου και γίνε ενεργό μέλος της ομάδας μας. Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή τώρα κάνοντας κλικ εδώ: ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ

Νέα σύνθεση του Δ.Σ. της ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Α.Κ.Ε. Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πιερίας συγκροτήθηκε σε σώμα στις 28 Μαρτίου 2011 και η νέα σύνθεσή του έχει ως εξής:
ΣΥΝΘΕΣΗ Δ.Σ. ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
Πρόεδρος: Σιαμάγκας Θεόδωρος
Ανιπρόεδρος: Καρφή-Μυρωτή Ξανθή
Γ.Γραμματέας: Ζιώγα Φανή
Ταμίας: Φαργκάνης Μιχαήλ
Μέλη: Αντωνίου Χρήστος
Πουλετίδης Γεώργιος
Χαραλάμπους Άννα

Οι Ισπανοί δημοσιογράφοι αποχαιρέτησαν την Πιερία από το ΚΤΗΜΑ ΜΠΕΛΛΟΥ


Την τελευταία μέρα της παραμoνής τους στην Πιερία, οι Ισπανοί δημοσιογράφοι που επισκέφθηκαν την περιοχή μας για την προβολή της, διανυκτέρευσαν στην ξενοδοχειακή μονάδα «ΚΤΗΜΑ ΜΠΕΛΛΟΥ» στον Άγιο Δημήτριο.Και εκεί οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο δείπνο και η παρουσία της ορχήστρας τους .ανάγκασε να διασκεδάσουν με την ψυχή τους.Έτσι, αποχαιρέτησαν την Πιερία με τις καλύτερες αναμνήσεις, όπως άλλωστε δήλωσαν, και συνέχισαν την για τη Βεργίνα και τη Θεσσαλονίκη.

Αναμνηστική φωτογραφία λίγο πριν την αναχώρηση των Ισπανών Δημοσιογράφων από την Πιερία, που όπως είπαν θα μείνει για πάντα στην καρδιά τους....

Δ.Σ. Δίου-Ολύμπου για τον προϋπολογισμό του 2011


Με ένα και μοναδικό θέμα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δίου – Ολύμπου, την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ.

Στη συνεδρίαση που θα έχει ειδικό χαρακτήρα σύμφωνα με τον δημοτικό κώδικα και θα αρχίσει στις 7.00 το απόγευμα, ο αρμόδιος επί των οικονομικών αντιδήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης καθώς και ο προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας, Γιώργος Παπαγεωργίου, θα εισηγηθούν θέμα που αφορά έγκριση προϋπολογισμού του δήμου Δίου-Ολύμπου έτους 2011.

Γιατί καθυστερεί η οικοδομική άδεια για τον εκθεσιακό χώρο { Μουσείο} στον Μακρύγιαλο

Κατατέθηκε η αίτηση οικοδομικής άδειας τον Δεκέμβριο 2010 από τον πρώην Δήμαρχο Μεθώνης κ. Αβραμίδη Κώστα για την συλλογή αρχαιοτήτων στον Μακρύγιαλο. ΓΙΑΤΙ ΔΕΔΝ ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΑΔΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ? ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ? ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ δεν πιέζει την πολεοδομεία αλλά και τον Δήμαρχο κ. Χιονίδη? ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤHΣΕΙ?
Η Βόρεια Πιερία παρουσιάζει έντονο αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Συγκεντρώνει πλούτο ευρημάτων που εκτείνονται από τον νεολιθικό οικισμό του Μακρυγιάλου μέχρι την αρχαία Πύδνα. Αυτό που ζητούν τώρα οι δημότες και η τοπική αυτοδιοίκηση είναι η στέγαση των μοναδικών, στην πλειονότητά τους, ευρημάτων, καθώς λόγω έλλειψης χώρου έχουν μοιραστεί μεταξύ των μουσείων Δίου και Θεσσαλονίκης, ενώ αρκετά, αμύθητης αρχαιολογικής και εμπορικής αξίας, φυλάσσονται σε αποθήκες και υπόγεια!
ΖΗΤΑΜΕ ΟΣΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ
“Η Βόρεια Πιερία πρέπει να αποκτήσει τον χώρο εργασίας, συντήρησης και αποθήκευσης των σπάνιων αυτών ευρημάτων που βρέθηκαν στην περιοχή. Μιλάμε για τους δήμους Κορινού, Μεθώνης, Πύδνας, Αιγινίου και Κολινδρού. Υπάρχει ένα ημιτελές κτίριο, το οποίο πρέπει επιτέλους να αποπερατωθεί.
Προς το παρόν τα ευρήματα που αποκαλύπτονται βρίσκονται μέσα σε κούτες, στις πρόχειρες εγκαταστάσεις στον Μακρύγιαλο, ενώ τα μεγάλης αξίας αντικείμενα μεταφέρονται αμέσως στο Δίον ή στη Θεσσαλονίκη, όπου εκτίθενται ή φυλάσσονται στις αποθήκες. Κι αυτό γιατί η Πιερία μαστίζεται από την αρχαιοκαπηλική δράση.
Στον Μακρύγιαλο μπορεί να γίνει ένα από τα ωραιότερα μουσεία στη Βόρεια Ελλάδα, το δεύτερο μετά τη Θεσσαλονίκη. Έχουμε συλλογές που ελάχιστα μεγάλα μουσεία έχουν: μεταλλικά αντικείμενα, χρυσά, επιγραφές, μαρμάρινα ειδώλια, εργαλεία. Στον Μακρύγιαλο πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη ανασκαφή που έγινε σε νεολιθικό οικισμό”.
ΕΝΑ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ.ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΧΑΘΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ? Αλλά αν χαθεί το έργο ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΗΤΕ.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ