PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ελευθεροτυπία> Ξανά στα περίπτερα στις 10 Ιανουαρίου...







Στα περίπτερα ξανά την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου η «Ελευθεροτυπία».
Η ομάδα των εργαζομένων πιάνει δουλειά από σήμερα.
Μαζί με το ημερήσιο φύλλο θα...

κυκλοφορήσει και το Κυριακάτικο ενώ θα επαναλειτουργήσει και η ηλεκτρονική έκδοση στο enet.gr.
Η ομάδα των εργαζομένων έχει κλείσει και αναμένεται εντός των επομένων ημερών να ολοκληρωθεί η υπογραφή των συμβάσεων.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Η κυρία και η λίστα της...





" ... φρόντισε να ενημερώσει τον διάδοχό του κύριο Βενιζέλο για τη συμπεριφορά της κυρίας Λαγκάρντ και να τον προστατεύσει από τις παγίδες της παιχνιδιάρας και φιλήδονης Γαλλίδας" ... 

Δεν ξέρω πότε για πρώτη φορά κατάλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου τις προθέσεις της κομψής κυρίας με το γκρίζο μαλλί και το προφίλ που θυμίζει παραδείσιο πτηνό. Υποθέτω σε κάποια από αυτές τις...

συσκέψεις όπου οι υπουργοί Οικονομικών νοσταλγούσαν την ευρωπαϊκή βαρεμάρα των περασμένων ετών και προσπαθούσαν να αντιληφθούν τι σόι κρίση είναι αυτή και από πού ενέσκηψε. Θα έπιασε κάποιο βλέμμα της, ένα χαμόγελο που απευθυνόταν προς το μέρος του, θα υπέθεσε ότι είναι αδύνατον να χαμογελάει κατ' αυτόν τον τρόπο στον Σόιμπλε και θα έβγαλε τα συμπεράσματά του. Η χημεία αυτού του τύπου δεν χρειάζεται λόγια για να εκφραστεί.
Μετά βέβαια ακολούθησαν και τα λόγια. Ενα μήνυμα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, μια αναφορά στα ηλιοβασιλέματα του Σαρωνικού και ένα γεμάτο νόημα «Θα τα πούμε στην επόμενη διάσκεψη...» - τα αποσιωπητικά δεν είναι δικά μου. Υποθέτω ακόμη ότι πληγωμένη από την τεχνοκρατική αδιαφορία του Ελληνα μετά τη νύχτα εκείνη, για να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον του, του μίλησε για τη λίστα. Κι εκείνος, αντιλαμβανόμενος το παιχνίδι της πονηράς Λαγκάρντ, φοβούμενος μην εκτεθεί σαν τον Στρος-Καν, έστειλε κάποιον δικό του να την πάρει και μόλις την πήρε στα χέρια του δεν την άνοιξε καν. Είχε βαρεθεί να ακούει τα ίδια και τα ίδια και να υφίσταται τις παρενοχλήσεις και το φλερτ της κυρίας τη στιγμή που η χώρα του περνούσε τόσο δύσκολες στιγμές. Είχε φροντίσει εν τω μεταξύ να πληροφορηθεί πως το ενδιαφέρον της για το πρόσωπό του οφειλόταν περισσότερο στην έλξη που προκαλούν στην κυρία Λαγκάρντ οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και λιγότερο στη δική του γοητεία, γεγονός που τον έκανε να ψυχρανθεί ακόμη περισσότερο μαζί της.
Οταν ήρθε η στιγμή να εγκαταλείψει το υπουργείο φρόντισε να ενημερώσει τον διάδοχό του κύριο Βενιζέλο για τη συμπεριφορά της κυρίας Λαγκάρντ και να τον προστατεύσει από τις παγίδες της παιχνιδιάρας και φιλήδονης Γαλλίδας. Κι αυτός, προκειμένου να μην ενδώσει δεν άνοιξε καν το ηλεκτρονικό αρχείο, και για να μην εκθέσει την κυρία, την οποία την είχαμε όλοι ανάγκη, απεφάνθη πως πρόκειται για προϊόν υποκλοπής και δεν αφορά παρά μόνον καμιά δεκαριά αλλόθρησκους, Εβραίους αν θυμάμαι καλά. Στον διάδοχό του κύριο Σαχινίδη δεν ανέφερε τίποτε, διότι σκέφτηκε ότι όσο κι αν σε θέλγουν ερωτικά οι υπουργοί των Οικονομικών, ε, υπάρχουν και κάποια όρια.
Οταν βέβαια ξέσπασε η όλη φασαρία δικαιολογημένα απέβαλλε τον κ. Παπακωνσταντίνου από τα διαμερίσματα της Ιπποκράτους σκεπτόμενος, πολύ λογικά, ότι αν αυτός δεν της είχε δώσει τέτοιο θάρρος εκείνη δεν θα συνέχιζε να παρενοχλεί. Θα μου πείτε, τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι. Ομως πολύ φοβούμαι ότι είναι σαν να έγιναν κάπως έτσι. Το γελοίον του πράγματος δείχνει ότι αυτοί οι άνθρωποι αντιμετώπισαν το όλο ζήτημα σαν να ήταν μια εντελώς προσωπική τους υπόθεση. Μια ερωτική επιστολή, η σχέση μιας νύχτας που δεν είχε συνέχεια, μια κυρία που λιμπίστηκε λατίνους υπουργούς. Το στερεότυπον βεβαίως ορίζει πως η εξουσία είναι πρώτης τάξεως αφροδισιακό. Ομως υπάρχουν και οι οδηγίες χρήσης που καλόν είναι να τις διαβάζετε πριν από την κατάποση.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Ο Κολινδρός αποχαιρέτησε σήμερα τον Αντώνη Μπιτσιάνη...

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στα αυτιά μας σήμερα αργά το μεσημέρι, η δυσάρεστη είδηση για το θάνατο του αγαπητού μας συγχωριανού
Αντωνίου Μπιτσιάνη...

Εξέπνευσε όπως μας πληροφόρησαν, χθες το βράδυ στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν  από τα Χριστούγεννα  σε καταστολή.

Ήταν 73 χρονών... και πολύ αγαπητός στο κόσμο του Κολινδρού.

Από το καφενείο που διατηρούσε έχουμε περάσει όλοι οι συγχωριανοί του και  όχι μόνο...

Στη τελευταία του κατοικία τον συνόδευσε πλήθος κόσμου....

Καλό παράδεισο να έχει...
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει...


Τα ειλικρινή μας συλληπτήρια στην οικογένειά του...


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

DION TV:: Το έθιμο της καμήλας στο Ακ Μπουνάρ Αιγινίου


Dion News:  Το έθιμο της καμήλας στο Ακ Μπουνάρ Αιγινίου

Δείτε το βίντεο...

Kάνει προσλήψεις ο OTE...




Στη πρόσληψη 500 τεχνικών θα προχωρήσει από το 2013 ο ΟΤΕ, με στόχο να στελεχώσει τα τεχνικά του τμήματα, αλλά και να καλύψει ενδεχόμενα κενά που θα δημιουργηθούν από την αποχώρηση εργαζομένων με το...
πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, που ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του οργανισμού, η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσω της θυγατρικής εταιρείας OTEPlus και οι προσλήψεις θα γίνουν με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ θα αφορούν σε θέσεις εργασίας σχεδόν σε όλη την επικράτεια.
Ηδη ορισμένες προκηρύξεις για πρόσληψη προσωπικού στον Οργανισμό έχουν βγει στον αέρα στην ιστοσελίδατης ΟΤΕplus, ενώ στο προσεχές διάστημα αναμένεται να αναρτηθούν ακόμα περισσότερες προκηρύξεις. Οι ειδικότητες, τις οποίες αναζητά ο ΟΤΕ είναι ηλεκτρολόγοι, τεχνικοί δικτύων και εγκαταστάσεων, τεχνικοί διαχείρισης βλαβών, τεχνικοί ραδιοδικτύων και άλλες.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Μέχρι την Τρίτη 8 Ιανουαρίου παρατείνεται η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, αφού εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες δεν τα έχουν ακόμα πληρώσει.



 
  Μέχρι την Τρίτη 8 Ιανουαρίου παρατείνεται η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, αφού εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες δεν τα έχουν ακόμα πληρώσει. 
Κι ενώ αρχικά, είχε διαρρεύσει πως δεν θα δοθεί παράταση για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας γιατί αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα, τελικά θα δοθεί παράταση και για αυτή.
 
Παρατίθεται η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών: 
Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2013, που λήγει σήμερα 31/12/2012, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, παρατείνεται έως και τις 08/01/2013.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Γραμματεία Πιερίας




Γραμματεία Πιερίας
ΟΧΙ στη θυματοποίηση των εργαζομένων του Δήμου!


Η πλειοψηφία -διοίκηση του Δήμου Δίου-Ολύμπου φαίνεται πως εισαγάγει νέα ήθη στο εργασιακό καθεστώς με το οποίο εργάζονται οι εργαζόμενοι του Δήμου. Δεν τους φτάνει όλο το αντεργατικό θεσμικό οπλοστάσιο που τους προσέφεραν απλόχερα οι κυβερνήσεις τους με το οποίο εισάγονται όλων των μορφών οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και στους δήμους, τώρα αφήνει τους εργαζόμενους ανασφάλιστους και απλήρωτους.
Αντί να καλύψει θέσεις εργασίας στη καθαριότητα με μόνιμο προσωπικό ώστε να καλυφθούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες προσέλαβε 54 εργαζόμενους με ημερομηνία λήξης αφού τους προσέλαβε για δύο μήνες.
Η κατάσταση περιπλέχθηκε όταν η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν ενέκρινε τη μισθοδοσία των εργαζομένων επειδή η Δημοτική Αρχή δεν ακολούθησε τις διαδικασίες που προβλέπονται. Έτσι οι συνάδελφοι όταν απαίτησαν τους μισθούς τους, τον Δεκέμβριο, διαπίστωσαν πως ούτε προσελήφθηκαν ούτε ασφαλίστηκαν από το Δήμο και για αυτό δεν πληρώθηκαν.
Για όλα αυτά την μοναδική και αποκλειστική ευθύνη την έχει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δίου- Ολύμπου. Τέτοιο είναι το θράσος τους που μεταθέτουν τις πολιτικές τους ευθύνες άλλοτε στους δημοτικούς υπαλλήλους που απεργούσαν το προηγούμενο διάστημα για να μην απολυθούν, άλλοτε στο γραφείο προσωπικού και άλλοτε στους ίδιους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.
Η Γραμματεία Πιερίας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου καταγγέλλει στους εργαζόμενους τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας-διοίκησης του Δήμου Δίου-Ολύμπου η οποία φέρει την αποκλειστική ευθύνη για το γεγονός ότι οι 54 εργαζόμενοι στην καθαριότητα εργάζονταν χωρίς σύμβαση πρόσληψης, ανασφάλιστοι αλλά και για το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι.
Για το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο το δικαίωμα όλων των εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτο.
Η πλειοψηφία -διοίκηση του Δήμου να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες και να προχωρήσει άμεσα στη καταβολή στους εργαζόμενους των δεδουλευμένων τους και των ενσήμων που αναλογούν στις μέρες ασφάλισης τους.
Ταυτόχρονα απαιτούμε:

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να καλυφθούν οι αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που δουλεύουν με κάθε είδους σύμβαση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αντιπαλεύουμε την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την επέκταση της εφαρμογής «ευέλικτων εργασιακών σχέσεων» στους ΟΤΑ μέσω προγραμμάτων περιορισμένου χρόνου, προγραμμάτων Κοινής Ωφέλειας, κατάρτισης, ή άλλων μέσω ΟΑΕΔ, Μ.Κ.Ο. κ.λπ.
  • Καμία προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας επικαλούμενοι την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη προσωπικού. Οι οικονομικές συνέπειες στη λαϊκή οικογένεια θα είναι τραγικές.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τους άνεργους, σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική που τσακίζει καθημερινά τη ζωή τους. Να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που «χρυσώνουν το χάπι» στους ανέργους, τάζοντάς τους δουλειά λίγων μηνών - καθιστώντας τους, με αυτόν τον τρόπο, ομήρους της πολιτικής τους - με

ελάχιστη αμοιβή. Να αγωνιστούν μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να στοχεύσουν στην καρδιά της αιτίας για την φτώχια και την α ανεργία, που είναι το ίδιο το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και να αγωνιστούν ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνία όπου οι εργάτες θα είναι αφέντες του πλούτου που οι ίδιοι παράγουν.



Η τοπική γραμματεία Πιερίας του Π.Α.ΜΕ καταγγέλλει στο λαό της Πιερίας τις απολύσεις 8 εργαζομένων στα Σουπερ Μαρκετ «Αρβανιτίδη»


ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ»!


Γραμματεία Πιερίας
Η τοπική γραμματεία Πιερίας του Π.Α.ΜΕ καταγγέλλει στο λαό της Πιερίας τις απολύσεις 8 εργαζομένων στα Σουπερ Μαρκετ «Αρβανιτίδη» επειδή αγωνίστηκαν για να πάρουν τα δεδουλευμένα που τους χρωστάει η επιχείρηση από τον Οκτώβρη και για την συμμετοχή τους στην απεργία που πραγματοποιήθηκε στις 30/12 μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την μη κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Η εργοδοσία στα Σουπερ Μαρκετ «Αρβανιτίδη» δεν είναι η πρώτη φορά που συμπεριφέρεται αυθαίρετα, αυταρχικά και τρομοκρατικά απέναντι στους εργαζόμενους. Κάνει πολύ καλά αυτό που κάνουν όλοι οι μεγαλοεργοδότες, κεφαλαιοκράτες όταν είναι να προασπίσουν τα υπερκέρδη τους στο όνομα της ανταγωνιστικότητας ή να συμπεριφερθούν τρομοκρατικά απέναντι στους εργαζόμενους όταν αυτοί σηκώνουν κεφάλι και οργανωμένα, συλλογικά παλεύουν για τα δίκαια αιτήματα τους.
Οι μεγαλοεργοδότες, σύσσωμο το μεγάλο κεφάλαιο στη χώρα μας, έχουν αποθρασυνθεί και με πλάτη την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης του κεφαλαίου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) αξιοποιούν όλο το αντεργατικό, αντιλαϊκό οπλοστάσιο για να εκφοβίζουν τους εργαζόμενους, για να εξολοθρέψουν όλα τα δικαιώματα τους, να δουλεύουν με όρους σύγχρονης δουλείας όπως αξιώνει σήμερα το μεγάλο κεφάλαιο, η Ε.Ε., το ΔΝΤ.
Αγώνας τώρα μαζικός, μαχητικός, ταξικός, με όρους κλιμάκωσης για να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις, να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι, να μην εφαρμοστούν τα νέα αντεργατικά μέτρα, που τσακίζουν κυριολεκτικά, όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, καλεί όλα τα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία, όλους τους συλλόγους εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να εκφράσουν αγωνιστικά την συμπαράσταση τους και να παρθούν πρωτοβουλίες για να παρθούν πίσω ΟΛΕΣ οι απολύσεις. Ο αγώνας αυτός πρώτα από όλα πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων στα Σουπερ Μαρκετ «Αρβανιτίδη» όλης της χώρας. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα δουλέψει το Π.Α.ΜΕ για τη μέγιστη ταξική, αγωνιστική συσπείρωση των εργαζομένων, όπως πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόμενου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Οι εργαζόμενοι ταξικά-αγωνιστικά κόντρα στην πολιτική του κεφαλαίου και την εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ…!!!

ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ




Με μεγάλη συμμετοχή παλαίμαχων αθλητριών και κοινού έγινε η εορταστική φιλική συνάντηση των δύο ιστορικών συλλόγων της Πιερίας, του Πιερικού και του Αρχελάου.



 
Πιερικός – Αρχέλαος 48 - 41
 
Φιλικός αγώνας των παλαίμαχων αθλητριών


  Με μεγάλη συμμετοχή παλαίμαχων αθλητριών και κοινού έγινε η εορταστική φιλική συνάντηση των δύο ιστορικών συλλόγων της Πιερίας, του Πιερικού και του Αρχελάου.
 
Από νωρίς, το απόγευμα του Σαββάτου αθλήτριες, παράγοντες και φίλοι συγκεντρώθηκαν στο Β΄ ΔΑΚ για να θυμηθούν τις παλιές καλές μέρες του γυναικείου μπάσκετ. Έτσι και έγινε. Μέχρι και διαιτητές στο παιχνίδι -γιατί ήταν παιχνίδι- ήταν από την εποχή εκείνη, πριν είκοσι πέντε χρόνια.
 
Στη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκε από τον πρόεδρο του Πιερικού Αρχελάου Απόστολο Πόδα ένα αναμνηστικό στην Παναγιώτα Κούρτη για τη συμβολή της στο ελληνικό μπάσκετ.
 
Επίσης, δόθηκε σε όλους και όλες από μία φιάλη κρασί το οποίο ήταν ευγενική χορηγία τοπικών οινοποιείων της Πιερίας.
 
Την οργάνωση του πετυχημένου φιλικού αγώνα είχε η προπονήτρια των ακαδημιών του Πιερικού Αρχελάου Τασούλα Τσιρογιάννη, στην οποία ανήκουν και τα θερμά συγχαρητήρια.
 
Για την ιστορία, στα δεκάλεπτα η διακύμανση στο σκορ ήταν10-18,26-25,33-36,48-41. Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος και Πέτρος Μήλιος και κομισάριος ο Γιώργος Σαμαλής.
 
Οι συνθέσεις με τις οποίες αγωνίσθηκαν οι ομάδες ήταν οι:
 
ΣΦΚ Πιερικός (Πασαχίδης): Αμβροσιάδου 3, Σιδηροπούλου 12, Λάιου, Κούρτη 16, Δαβιτίδου 12(2), Τσανούκα Π. 5,Τσανούκα  Γ., Αργυροπούλου, Τσιμπονίδου, Αναγνωστοπούλου, Βαβατσιούλα.
ΓΑΣ Αρχέλαος (Σφήκας): Σαββίδου, Μπλιάμπλια, Σαμαλή, Νικολαΐδου 14(3), Καϊμακάμη 5, Μπαλούκα 1, Πουτουρίδου 1, Μαλεζά 4, Τσιρογιάννη 14, Τσιγάρα, Μολοζίδου, Μπίλα 2.
● Με ανακοίνωσή του ο Πιερικός Αρχέλαος εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες  στον πρόεδρο του Αρχελάου κ. Θεόδωρο Διαμαντόπουλο για τη συμβολή του στη διοργάνωση της συνάντησης, στο Σώμα Σαμαρειτών Κατερίνης του ΕΕΣ για την ευγενική συμμετοχή των στελεχών του, καθώς σε όλους τους φίλους και παράγοντες του μπάσκετ που ήταν στον αγώνα.
 
Φωτορεπορτάζ του Νίκου Γκιμπή
 









Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Φωτορεπορτάζ από το γάμο της κόρης του περιφερειακού συμβούλου Γρ.Παπαχρήστου, Γεωργίας με τον Βασίλη Κυπαρίση που τελέστηκε το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου



 Η Γεωργία Παπαχρήστου με τον πατέρα της Γρηγόρη και τον δήμαρχο Αρχαίας Εφέσου που ήταν προσκεκλημένος 
 Ο δήμαρχος Αρχαίας Εφέσου με τον πρ. νομάρχη Πιερίας Γ.Παπαστεργίου, τον περιφερειακό σύμβουλο Γρ.Παπαχρήστο και τις συζύγους τους.
Η δικηγόρος Ματίνα Σαμαλή συνομιλεί με το δήμαρχο Αρχαίας Εφέσου. Η ίδια μιλά άπταιστα την τουρκική γλώσσα
Προσκεκλημένος στο γάμο και ο Αλέξης Κωστάλλας.
 Ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου Γ.Παπαθανασίου με το δήμαρχο Αρχαίας Εφέσου και τις συζύγους τους.
Ο δήμαρχος Αρχαίας Εφέσου με τον πρ. νομάρχη Πιερίας Γ.Παπαστεργίου, τον περιφερειακό σύμβουλο Γρ.Παπαχρήστο και τις συζύγους τους.

Honda αλλά Τούρκα!...




Άρθρο σε περιοδικό μοτοσυκλέτας πληροφορεί ότι στην Τουρκία πάνω από μισό εκατομμύρια αυτοκίνητα κατασκευάζονται κάθε χρόνο στην Τουρκία.
Στο εκπληκτικό αυτό αριθμό έρχονται να προστεθούν και άλλες 200.000 μοτοσυκλέτες HONDA.
Και στην ...
πατρίδα μας κατασπαλούνται Εθνικοί και κοινοτικοί πόροι (μέσω των ΜΚΟ) για να στείλουμε φανελάκια στους πιγκουίνους.
" Αυτό θεωρούν οι πολιτικοί μας ΑΝΑΠΤΥΞΗ" επισημαίνει αναγνώστης μας, που στοιχηματίζει ότι ακόμα και αυτά τα φανελάκια θα ήταν εισαγώμενα.
Άντε τώρα στα Σούπερ Μάρκετ να αγοράσουμε Γκούντα και Ρεγκάτο , γιατί η φέτα και το κασεράκι παρ΄όλο που κατάντησε να πωλείται φθηνότερα από τα εισαγόμενα τυριά, μας "ξινίζουν",καταλήγει ο φίλος μας.
Άδικο έχει?... 



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Τα δημοφιλέστερα άρθρα της Wikipedia...





Οι πιο σημαντικές αναζητήσεις της ελληνικής έκδοσης της Wikipedia, για το έτος που μας πέρασε περιλαμβάνουν θέματα για την πολιτική, την τέχνης, αλλά και σεξ!

Δείτε τα δημοφιλέστερα άρθρα της ελληνικής Βικιπαίδειας για το 2012.

Ελλάδα – (443.111 επισκέψεις)
Η ίδια η...
χώρα μας καταλαμβάνει την πρώτη θέση, με πολλούς όπως φαίνεται να θέλουν να μάθουν πληροφορίες για την ιστορία και την κουλτούρα της χώρας μας.

Χρύση Αυγή – (428.045 επισκέψεις)

Το γνωστό ακροδεξιό κόμμα, που έκανε την έκπληξη στις τελευταίες εκλογές και πέτυχε την είσοδό του στην ελληνική βουλή, βρίσκεται δεύτερο στις αναζητήσεις της Wikipedia.

Σουλεϊμάν Α' ο Μεγαλοπρεπής – (301.293 επισκέψεις)

Πρόκειται για το δέκατο Σουλτάνο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Από 15 χρονών ξεκίνησε την καριέρα του ως διοικητής οθωμανικών επαρχιών και αναδείχθηκε άριστος στρατηγός, κυβερνήτης, νομοθέτης αλλά και προστάτης των γραμμάτων και των τεχνών.

Χρυσή Τομή – (257.266 επισκέψεις)

Ένας όρος πολύ γνωστός που τον χρησιμοποιούμε καθημερινά, όμως λίγοι γνωρίζουν από που προέρχεται. Η χρυσή τομή λοιπόν, προέρχεται από τα μαθηματικά, πιο συγκεκριμένα τον Πυθαγόρα, και έχει να κάνει με το λόγο που θα πρέπει να χωριστεί ένα ευθύγραμμο τμήμα ώστε να δίνει αρμονικές αναλογίες.

Οδυσσέας Ελύτης – (249.332 επισκέψεις)

Το πραγματικό του όνομα ήταν Οδυσσέας Αλεπουδέλλης και αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους έλληνες ποιητές. Έχει βραβευτεί με νόμπελ λογοτεχνίας καθώς και με το κρατικό βραβείο ποίησης. Γνωστότερα έργα του είναι τα Άξιον Εστί, Ήλιος ο Πρώτος, Προσανατολισμοί κ.α.

Αλέξης Τσίπρας – (225.285 επισκέψεις)

Πολιτικός αρχηγός της παράταξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ένας από του νεότερος πολιτικούς της χώρας μας κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια, εκμεταλλευόμενος και τις οικονομικές συγκυρίες, να μετατρέψει ένα μικρομεσαίο κόμμα σε αξιωματική αντιπολίτευση.

Στάσεις στο σεξ – (220.769 επισκέψεις)

Είναι γνωστό πως ο μεσογειακοί λαοί έχουν πιο έντονο το ερωτικό στοιχείο και οι Έλληνες δεν αποτελούν εξαίρεση. Μπορεί, όπως δείχνουν οι παραπάνω επιλογές, να τους ενδιαφέρουν θέματα που έχουν να κάνουν με την πολιτική, την ιστορία και τις τέχνες αλλά πάντα υπάρχει χώρος και χρόνος για σεξ!

Ευρώπη – (175.159 επισκέψεις)

Τα κράτη που περιλαμβάνει, τα νούμερα για τους πληθυσμούς ή τα μεγέθη των διαφόρων χωρών αλλά και άλλες πληροφορίες, έφεραν την Ευρώπη στην όγδοη θέση των αναζητήσεών μας.

Κατάλογος κωδικών κλήσεων χωρών – (171.240 επισκέψεις)

Με την οικονομική κρίση και την αναζήτηση από πολλούς καλύτερων συνθηκών ζωής στο εξωτερικό, η σελίδα με τους τηλεφωνικούς κωδικούς χωρών κατάφερε να μπει στην δεκάδα.

Θεσσαλονίκη – (170.299 επισκέψεις)

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μας, γνωστή για το χαλαρό τρόπο ζωής των πολιτών της, το θερμαϊκό κόλπο αλλά και τα τρίγωνα πανοράματος.

Θεσσαλονίκη, λεγόταν η αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και ο στρατηγός Κάσσανδρος προς τιμήν της, ίδρυσε την πόλη συνενώνοντας 26 πολίχνες, που βρίσκονταν γύρω από το Θερμαϊκό.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Κυκλοφορεί ελεύθερος!

Κανένα ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ!


Με 7,7 εκατ. ευρώ ενισχύονται τα πολιτικά κόμματα...





Το ποσό διατίθεται ως η γ' δόση του 2012, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων...
Με το ποσό των 7.720.000 ευρώ ενισχύονται τα πολιτικά κόμματα σύμφωνα με κοινή απόφαση του...
υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το ποσό διατίθεται ως η γ΄ δόση του 2012, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, για την οικονομική τους ενίσχυση και ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με την απόφαση, το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 3.107.705 ευρώ, η ΝΔ 2.429.469 ευρώ, το ΚΚΕ 746.737 ευρώ, ο ΛΑΟΣ 622.748 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ 556.005 ευρώ και οι Οικολόγοι - Πράσινοι 257.333 ευρώ.

Τέλος, στην απόφαση σημειώνεται, ότι η χρηματοδότηση «προκύπτει από το ποσοστό εγκύρων ψηφοδελτίων που συγκέντρωσαν τα πολιτικά κόμματα, που συμμετείχαν στις αντίστοιχες εκλογές του έτους 2009».



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

"ο Μπουμπούκος", ΟΛΟ στα κάρβουνα...




Απεργία διαρκείας στα πρακτορεία ΟΠΑΠ...





Για απεργία διαρκείας ετοιμάζονται οι πράκτορες του ΟΠΑΠ. Αιτία αυτή τη φορά είναι η επιβολή φόρου 10% στα κέρδη των παικτών τυχερών παιγνίων του ΟΠΑΠ από το πρώτο ευρώ. Σύμφωνα με τους πράκτορες η ρύθμιση αυτή που ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2013, θα...
εξαφανίσει τον ανακυκλούμενο τζίρο, δηλαδή το συνεχές ποντάρισμα κερδών των παικτών.

Η απόφαση για απεργία διαρκείας λήφθηκε από τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρακτόρων του ΟΠΑΠ στις 30 Δεκεμβρίου 2012. Η απόφαση προβλέπει απεργία διαρκείας από Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013 και πρόκειται να τεθεί προς ψήφιση στην έκτακτη γενική συνέλευση των πρακτόρων που θα συγκληθεί αύριο Πέμπτη. Σύμφωνα με συνδικαλιστικά στελέχη της Ομοσπονδίας η απόφαση θα υπερψηφιστεί, καθώς οι πράκτορες, εκτός από τη φορολογία των παικτών, αντιδρούν και στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ. Στην απεργία δε, δεν αποκλείεται να συνδράμουν και οι εργαζόμενοι στον οργανισμό, οι οποίοι επίσης αντιδρούν στην επικείμενη ιδιωτικοποίησή του.

Σύμφωνα με τα συνδικαλιστικά στελέχη της Ομοσπονδίας Πρακτόρων, η απεργία αφορά αποκλειστικά τη φορολόγηση των κερδών των παικτών και συγκεκριμένα τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ. Σήμερα ο ίδιος συντελεστής φορολογίας 10% εφαρμόζεται στα κέρδη των παικτών άνω των 100 ευρώ και 15% σε ποσά άνω των 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τους πράκτορες, η αλλαγή της φορολογίας από το πρώτο ευρώ, θα οδηγήσει σε μεγάλη μείωση στα πονταρίσματα τόσο του παιχνιδιού «ΚΙΝΟ», όσο και του παιχνιδιού «Πάμε Στοίχημα», όπου η πλειοψηφία των παικτών εμφανίζει μικρά κέρδη. Η φορολόγησή τους με επιπλέον 10%, όπως ισχυρίζονται, δεν θα επιτρέψει την «ανακύκλωση» των κερδών και σαν συνέπεια θα χαθεί ένα μεγάλο μέρος του τζίρου στα παιχνίδια ή οι παίκτες θα οδηγηθούν σε παράνομα κανάλια τυχερών παιγνίων.

Η κίνηση των πρακτόρων αναμένεται να βάλει σε πίεση την κυβέρνηση και το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου καθώς προχωρά η αποκρατικοποίηση του οργανισμού. Προσθέτει μια αβεβαιότητα, τη στιγμή που διαλύονται άλλες (π.χ. νομισματικό ρίσκο), ενώ οι ενδιαφερόμενοι για την αποκρατικοποίηση βρίσκονται στην Ελλάδα ενόψει της υποβολής των προσφορών για την απόκτηση του 33% των μετοχών του οργανισμού...




Θα "βρέξει" αστέρια...





Το 2013 αρχίζει με μια βροχή διαττόντων αστέρων που διαρκούν από 1 έως 5 Ιανουαρίου και κορυφώνονται κατά το διήμερο 3 και 4 του μηνός, ιδίως τα χαράματα της Πέμπτης.
Οι Τεταρτίδες, εφόσον οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες επιτρέπουν την...
παρατήρησή τους, εμφανίζουν συνήθως στο αποκορύφωμά τους έως 40 μετέωρα ανά ώρα, που διαπερνούν την ατμόσφαιρα της Γης με μεγάλη ταχύτητα, αν και έχουν αναφερθεί έως και 120 μετέωρα κάποιες φορές.

Η συγκεκριμένη βροχή από «πεφταστέρια» έχει πάρει το όνομά της από ένα αστερισμό -Quadrans Muralis ή Επιτοίχιος Τετράς (ήταν αρχαίο αστρονομικό εργαλείο)- που δεν υπάρχει πια. Σήμερα η πηγή προέλευσης των μετεώρων φαίνεται να είναι ο αστερισμός του Βοώτη. Οι Τεταρτίδες είναι καλύτερα ορατές στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη, ιδίως σε κατεύθυνση βορειανατολική στον ουρανό.

Οι αστρονόμοι δεν είναι σίγουροι ποιός ήταν ο διερχόμενος κομήτης, ο οποίος άφησε πίσω του την ουρά σκόνης και σωματιδίων, που μετατρέπονται σε μετέωρα κάθε φορά που η Γη διασταυρώνεται με την τροχιά τους. Είναι πιθανό να πρόκειται για ένα κομήτη (τον 2003 ΕΗ1), που παρατήρησαν πρώτοι οι Κινέζοι, Ιάπωνες και Κορεάτες αστρονόμοι το 1490.

Όπως συμβαίνει με όλες τις βροχές διαττόντων, τα μετέωρα κινούνται πολύ γρήγορα, καθώς εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα και πυρακτώνονται. Στην περίπτωση των Τεταρτιδών, έχουν σύντομη διάρκεια στη φάση της αποκορύφωσής τους (περίπου δύο ώρες) και γενικά διακρίνονται από μη προβλεψιμότητα και από ευμεταβλητότητα στην έντασή τους....

ΠΟΛΕΜΟΣ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΑΠΟ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ - Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΟΙΞΕ!



Έντονες οι αντιδράσεις από την πλευρά του προέδρου του Ελατοχωρίου κ. Γκλάρα για το κλείσιμο του δρόμου που επήλθε από κατολισθήσεις στο 18ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κατερίνης - Ελατοχωρίου (2ο χλμ. επαρχιακής οδού Βρύας - Ρητίνης) που οδηγεί προς το χιονοδρομικό κέντρο. Ο πρόεδρος επανέρχεται με νέες δηλώσεις, λέγοντας ότι σήμερα το πρωί η αντιπεριφέρεια Πιερίας έκλεισε εντελώς τον δρόμο με μπάζα, ενώ μέχρι χθες υπήρχε μια λωρίδα για να περάσουν τα αυτοκίνητα και ότι δεν τοποθέτησαν πινακίδα σήμανσης που θα δείχνει στους οδηγούς τον δρόμο εκτροπής από Μοσχοπόταμο προς το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου, ούτε υπήρχε στο σημείο κάποιος άνθρωπος υπεύθυνος για να ενημερώνει τους επισκέπτες για το προκύψαν ζήτημα.



Έτσι ο πρόεδρος κ. Γκλάρας αποφάσισε, αναλαμβάνοντας εξολοκλήρου την ευθύνη και παραβλέποντας την απόφαση της αντιπεριφέρειας να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων, να ανοίξει με μηχανήματα και πάλι τον δρόμο, τοποθετώντας στο σημείο της κατολίσθησης ανθρώπους δικούς του, οι οποίοι θα ενημερώνουν τους οδηγούς

Ο πρόεδρος μετά από αυτή την κίνηση δήλωσε τα εξής : "Η αντιπεριφέρεια Πιερίας έστειλε σήμερα το πρωί συνεργείο και μπάζωσαν τον δρόμο στο σημείο που έγινε η κατολίσθηση χωρίς να τοποθετήσουν πινακίδα σήμανσης που θα οδηγεί τα οχήματαπρος το χιονοδρομικό κέντρο από την πλευρά του Μοσχοποτάμου. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνουν εκατοντάδες οδηγοί έρμαιο στο δρόμο και πολλοί να επιστρέψουν πίσω. Έτσι αποφάσισα να ανοίξω το δρόμο και να αναλάβω την ευθύνη, γιατί αυτό που έκανε η αντιπεριφέρεια δεν ήταν λύση. Τέτοια μέρα ανήμερα πρωτοχρονιάς που επισκέπτονται χιλιάδες άνθρωποι το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου και γενικότερα την περιοχή, θα ήταν προτιμότερο η αντιπεριφέρεια να βρίσκεται εδώ για να δώσει ουσιαστική λύση στο μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε από το να κόβειβασιλόπιτες στο κτίριο της Π.Ε. Πιερίας".




ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 2013


 
  

  ΑΝ ΣΑΣ ΠΩ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ...
ΑΝ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΩ ΨΕΥΤΗΣ ...
ΘΑ ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΩ ΥΓΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΓΑΛΗΝΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ 2013 ΚΑΙ ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ...

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΑΝΟΥΣ ΜΑΣ ...
ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ 2012 ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΕΛΠΙΔΑ .....
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.373096259425521.80957.100001754513714&type=3
ΑΛΧΑΖΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Η κοινωνία μας θα βελτιωθεί, όταν οι πολίτες γίνουν τιμωροί της αδικίας, της ανομίας και της αυθαιρεσίας



Σύλλογος Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου Κατερίνης

Αλλιώς θα απαντήσουμε  με  την  αλλαγή  καταναλωτικής  συμπεριφοράς απέναντι στα καταστήματά σας



   Οι εργαζόμενοι  του Γεν. Νοσοκομείου Κατερίνης  εκφράζουν τη συμπαράσταση τους,  στους απολυμένους εργαζομένους των Σούπερ μάρκετ  Αρβανιτίδη. 
      Καταγγέλλουμε την  απαράδεκτη συμπεριφορά εργοδοτών που προσπαθούν να  επαναφέρουν εργασιακό μεσαίωνα αφού με τρομοκρατικές  πράξεις, καταπατούν το δημοκρατικό δικαίωμα κάθε εργαζόμενου για απεργία. 

Δεν μπορούμε να δεχτούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές και ζητάμε ως καταναλωτικό κοινό την άμεση  επαναπρόσληψή  των απολυμένων.
Απέναντι στη δική σας  απαράδεκτη εκδικητική συμπεριφορά, κατά των απλήρωτων εργαζομένων σας, αν  συνεχίσετε  να επιμένετε σε  απολύσεις θα απαντήσουμε  με  την  αλλαγή  καταναλωτικής  συμπεριφοράς απέναντι στα καταστήματα σας.

Το τρενάκι του Άη Βασίλη στο Λιτόχωρο



ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ, ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ.
ΦΟΡΤΩΜΕΝΟ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
 
Με πρωτοβουλία της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου, την παραμονή της πρωτοχρονιάς, Δευτέρα 31/12/2012, πραγματοποιήθηκαν διαδρομές εντός της περιοχής με τρενάκι που διέθεσε δωρεάν το υπεραστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης για να κάνουν βόλτες τα μικρά παιδιά. 


Οι διαδρομές αυτές έγιναν με οδηγό τον Κώστα Δήμου, με τη συνοδεία του προέδρου της δημοτικής κοινότηταςΔημήτρη Ανδριά καθώς επίσης και των γονέωνΒασίλη ΚουτσιάδηΜατίνας Δεληβού και Δάφνης Δουβλέτη.
Η χαρά των παιδιών ήταν πολύ μεγάλη ενώ η διέλευση του οχήματος και των βαγονιών αποτέλεσε και μια ευχάριστη εορταστική νότα για το ίδιο το Λιτόχωρο.
Η δημοτική κοινότητα Λιτοχώρου με ανακοίνωσή της τη Δευτέρα 31/12/2012 εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες της προς τη διοίκηση των υπεραστικών ΚΤΕΛ Πιερίας, στον οδηγό Κώστα Δήμου αλλά και στους γονείς για τη βοήθεια που πρόσφεραν.
 
31/12/2012
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Ανδριάς
 


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Με κάλαντα κι ευχές το καλωσόρισμα του 2013 στον δήμο Δίου-Ολύμπου



ΑΠΟ ΟΡΧΗΣΤΡΑ – ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ, ΑΠΟ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΙΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.
Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΓΛΥΚΑ, ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΚΙ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
 
Με κάλαντα, ευχές αλλά και τραγούδια αγάπης του Γιάννη Πάριου από τονΓιώργο Ελευθερίου, έφυγε το 2012 στον δήμο Δίου-Ολύμπου και ανέτειλε το 2013. 

Το πρωί της Δευτέρας 31 Δεκεμβρίου 2012, παραμονή πρωτοχρονιάς, χορωδία και ορχήστρα από την ταξιαρχία Λιτοχώρου επισκέφθηκε το γραφείο του δημάρχου Γιώργου Παπαθανασίου και τραγούδησε τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς με την παρουσία των Γ.ΦαρμάκηΓ.Κωτούλη αλλά και δημοτικών υπαλλήλων. 
«Αρχιμηνιά κι αρχή χρονιά κι αρχή καλός μας χρόνος», τραγουδούσαν οι στρατευμένοι, νέα παιδιά από Κατερίνη, Λάρισα και Τρίκαλα με έναν αρχιλοχία ως επικεφαλής τους.
«Πάει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά και του χωρισμού ο πόνος ας κοιμάται στην καρδιά. Καλή χρονιά, χαρούμενη χρυσή πρωτοχρονιά», συνέχιζαν να τραγουδούν.
Ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου ευχήθηκε στους στρατευμένους να έχουν καλή χρονιά με υγεία και καλό υπόλοιπο της θητείας τους, ενώ τους έδωσε και γλυκίσματα και αναψυκτικά λέγοντας: «Προσφέρουμε γλυκά κι ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για σας, για όλους μας, για τον τόπο μας». Και πρόσθεσε: «Χαιρόμαστε που σας έχουμε κοντά μας. Κι εμείς κοντά σας νιώθουμε χαρούμενοι και ασφαλείς. Σας ευχαριστούμε πολύ. Καλή χρονιά να ‘χουμε όλοι μας».
Ακολούθησε η χορωδία του πολιτιστικού ομίλου Λιτοχώρου ενώ τα δικά τους κάλαντα τραγούδησαν οι δημοτικοί υπάλληλοι του δήμου Δίου-Ολύμπου, με την παρουσία των αντιδημάρχων Βασίλη Βροχαρίδη και Πέτρου Κιάφα, της δημοτικής συμβούλου Σοφίας Ζουρζούρα κ.ά.


Από την πλευρά του, ο κ.Παπαθανασίου ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στους αιρετούς του δήμου, στους δημοτικούς υπαλλήλους και στις οικογένειές τους, στους δημότες του δήμου αλλά και στους απόδημους Έλληνες.
Θα πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι του Δ.Δίου-Ολύμπου, το πρωί της Τετάρτης 2/1/2013, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους με την παρουσία του δημάρχου Γ.Παπαθανασίου, του αναπληρωτή δημάρχου Γ.Φαρμάκη, του προέδρου Γ.Κωτούλη, του δημοτικού συμβούλουΓ.Ελευθερίου, της διευθύντριας του δήμου Ε.Σοφιανίδου και της γενικής γραμματέως των δημοτικών υπαλλήλων Πιερίας Δ.Καζακλάρη. Το φλουρί της πίτας βρήκαν από κοινού οι δημοτικοί υπάλληλοι Χρήστος Λέινας και Μιχάλης Κουκλής.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ