PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

30 ΒΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ





ΟΤΙ ΠΕΙ Η ΠΑΤΕΡΑ...!
















Η Βαγγελίτσα Πατέρα έδινε το πρόσταγμα στο γκρουπ των Κατερινιωτών που πήγαν χτες στη Λάρισα με το λεωφορείο του Κώστα Κουκοδήμου στην προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας με ομιλητή τον Πρωθυπουργό ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.



ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ LEFTERIA

Coffee Paste καθημερινά 6-8 μμ στο ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 92.2 FM



















ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΧΡΥΣΙΚΟΥ
και τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΩΝ...!

ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΕΡΓΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΕΡΕΥΝΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ...ΤΡΕΛΛΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ...

Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΞΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ 11 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ..!!!

LIVE STO www.e-radio.gr or radiofona.gr

Απαγορεύτηκε to FACEBOOK στο ΙΡΑΝ..!

Απαγορεύτηκε από τις ιρανικές αρχές, λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, η πρόσβαση στο Facebook, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Irna, το οποίο πρόσκειται στους μεταρρυθμιστές. "Η πρόσβαση στο Facebook απαγορεύτηκε μερικές ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές (της 12ης Ιουνίου). Σύμφωνα με ορισμένους κυβερνοναύτες, απαγορεύθηκε διότι οι οπαδοί του υποψηφίου Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν το Facebook προκειμένου να γνωστοποιήσουν ευρύτερα τις θέσεις του υποψηφίου", αναφέρει το πρακτορείο. Οι επίσημες αρχές δεν σχολίασαν την ανακοίνωση αυτή. "Την απόφαση ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπάλληλος μίας εταιρίας υπηρεσιών διαδικτύου, που ζήτησε ανωνυμία, χωρίς άλλη διευκρίνιση.

ΓΕΜΑΤΕΣ ΛΟΥΟΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΕΜΟgood

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ



















Απώλειες για το δικομματισμό και εντυπωσιακή άνοδο των Οικολόγων – Πράσινων αποτυπώνει δημοσκόπηση της MRB για τον «Ε.Τ της Κυριακής».

Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 29,2%, η Ν.Δ. 26,4%, το ΚΚΕ 6,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,2%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι 6,2% και ο ΛΑΟΣ 4,6%. Στο 13,2% κινείται η λεγόμενη αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην παράσταση νίκης η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ είναι 35,4%, ενώ χαμηλά εμφανίζονται τα ποσοστά συσπείρωσης των δύο μεγάλων κομμάτων. Στο 68,5% για τη Ν.Δ. και στο 77,5% για το ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στισγμή, δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για τον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής» δίνει στο ΠΑΣΟΚ προβάδισμα 3,1 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου. Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 31,5%, έναντι 28,4% που συγκεντρώνει η Ν.Δ.

ΑΛΥΚΕΣ...ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΛΕΤΟ
































Δεν πέρασαν ούτε πέντε χρόνια, από τότε που η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, επιχείρησε να εκποιήσει μεγάλη έκταση στα όρια του Δήμου Πύδνας και επανέρχεται, ανακοινώνοντας σύμφωνα με τον Αθηναϊκό τύπο, την πρόθεσή της να βγάλει στο σφυρί, μεταξύ άλλων εκτάσεων ανα την επικράτεια και 359 στρέμματα στις Αλυκές!
Η είδηση χτύπησε σαν κεραυνός το δήμαρχο Πύδνας, όταν ρωτήθηκε σχετικώς από την «ΕΠΤΑ», δηλώνοντας ότι αν τελικώς εκποιηθεί η έκταση, δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης του Δήμου του και του ίδιου στο δημαρχιακό θώκο, αφού πρόκειται για δημόσια έκταση την οποία ζητά από το 1992 το Κίτρος, μιας και αποτελεί «ένα από τα μεγαλύτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.»
Το 2004 η προτελευταία απόπειρα εκποίησης της έκτασης, η οποία ματαιώθηκε (δυστυχώς όχι οριστικά, από ότι δείχνουν τα γεγονότα), με την παρέμβαση στην ΚΕΔ των τότε βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας του νομού μας.


Τι προβλέπει το σχέδιο της ΚΕΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΚΕΔ με το πρόσχημα της «αξιοποίησης», ετοιμάζεται να βγάλει στο σφυρί και υπό μορφή μακροχρόνιας μίσθωσης-παραχώρησης, στρατόπεδα, παραλίες, οικόπεδα, κτίρια ασφαλιστικών Ταμείων και βουνοπλαγιές, σε ιδιώτες για να μετατραπούν σε τουριστικά θέρετρα, χιονοδρομικά κέντρα, αναψυκτήρια, εστιατόρια κ. λπ.
Ο βασικός λόγος, όμως είναι, ότι το Δημόσιο προγραμματίζει ένα ακόμη μεγάλο κύμα εκποιήσεων, για να βάλει στα ταμεία του κάτι παραπάνω από 100 εκ. ευρώ, χωρίς να διστάζει στις εκτάσεις προς εκποίηση, να συμπεριλάβει και εκείνες, για τις οποίες οι τοπικές κοινωνίες και η αυτοδιοίκηση, είχαν εκφράσει έντονες διαμαρτυρίες και τελικώς κατάφεραν να σταματήσουν, έστω και στο παρά πέντε.
Η υλοποίηση του νέου κύματος εκποιήσεων για «αξιοποίηση» της περιουσίας του Δημοσίου θα γίνει μέσω της ΚΕΔ. Ήδη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την επιλογή συμβούλου. Στον διαγωνισμό, ο οποίος έληξε την Πέμπτη, πήραν μέρος 10 κοινοπραξίες, όπου συμμετέχουν τράπεζες, εταιρείες συμβούλων και νομικά γραφεία (Eurobank, Εθνική, Deloitte, Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζα Αττικής, KPMG, PriceWaterHouseCoopers, Grant Thornton κ. ά.), ενώ η αμοιβή του συμβούλου θα είναι 5,8 εκατ. ευρώ (!), όπως αναφέρει η «Καθημερινή» της Παρασκευής.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «ο σύμβουλος θα είναι υπεύθυνος γι’ αυτές τις παραχωρήσεις προς την ΚΕΔ, την αξιολόγηση των ακινήτων και των εναλλακτικών τρόπων εκμετάλλευσης.
Στις υποχρεώσεις του συμβούλου είναι η θέσπιση κριτηρίων για την επιλογή των 30 ακινήτων, η καταγραφή τυχόν νομικών ή πολεοδομικών προβλημάτων, η διενέργεια έρευνας αγοράς της περιοχής των προκριθέντων ακινήτων, η διερεύνηση επενδυτικού ενδιαφέροντος (επαφές με φορείς, επενδυτές, τράπεζες κλπ.), η κατάρτιση εναλλακτικών σεναρίων αξιοποίησης και η εξέταση της επενδυτικής βιωσιμότητάς τους, η πρόκριση βιώσιμων λύσεων και η παρουσίαση τρόπων υλοποίησης και διαχείρισής τους.
Ο σύμβουλος θα πρέπει να καθορίσει τους όρους για τη διαφάνεια στους διαγωνισμούς αξιοποίησης ακινήτων, να καταρτίσει κριτήρια για την επιλογή του επενδυτή, να προετοιμάσει τα τεύχη διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχων και να μεταφέρει τεχνογνωσία στην ΚΕΔ», άλλωστε για αυτό θα πληρωθεί με σχεδόν 2 δις δραχμές!

Η πρώτη πράξη, παίχτηκε το 2004

Μέσα σ’ αυτές τις εκτάσεις, περιλαμβάνονται και 359 στρέμματα «φιλέτο», στην περιοχή των Αλυκών του Κίτρους. Πρόκειται για μια έκταση η οποία έχει από την μια πλευρά πρόσωπο στην παραλιακή οδό, που συνδέει τις Αλυκές με τον Κορινό ενώ από την άλλη συνορεύει με τα «τηγάνια» των Αλυκών, μια περιοχή που εκατοντάδες πολίτες επισκέπτονται για τις θεραπευτικές ιδιότητες της λάσπης της. Άλλωστε, η ιδιότητα αυτής της λάσπης, είναι αυτή που ανάγκασε την τότε Κοινότητα Κίτρους και μετέπειτα Δήμο Πύδνας, από το 1992 να ζητήσει ένα κομμάτι της έκτασης, ώστε να το αξιοποιήσει και να αναδείξει την περιοχή μια άλλης μορφή τουρισμού, μοναδικού για το νομό μας.
Η ΚΕΔ, όχι μόνο δεν παραχώρησε την συγκεκριμένη έκταση, ή έστω ένα κομμάτι της, αλλά το 2004, προσπάθησε να την εκποιήσει. Με αφορμή εκείνη την απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως τότε, ζητώντας ομόφωνα, από τον τότε δήμαρχο Πύδνας, Βαγγέλης Λαγδάρη, μαζί με τους βουλευτές του νομού, να σταματήσει την εκποίηση.
Η αλήθεια είναι, ότι με την ιδέα της εκποίησης τότε δεν ήταν σύμφωνοι ούτε οι κυβερνητικοί βουλευτές, Γ. Κωσνταντόπουλος, Αντ. Καρπούζας και Βαγγέλης Πολύζος, καταφέρνοντας να σταματήσουν την εκποίηση, αφού όπως έγραφε η ΕΠΤΑ (20/12/2004) «το παραθαλάσσιο ακίνητο που έβγαινε στο σφυρί την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου (2004) παραμένει στην κατοχή του Υπουργείου Οικονομικών αφού δεν εμφανίστηκε στα γραφεία της Κ.Ε.Δ., ο επίδοξος αγοραστής.» Το ακίνητο που ήθελε να εκποιήσει η ΚΕΔ τότε ήταν περίπου 100 στρέμματα.
«Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, κ. Ξυραδάκης, δεσμεύτηκε πριν την διαδικασία ότι δεν θα δεχτούν καμία προσφορά», είχε πει τότε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο τότε δήμαρχος Πύδνας, διαβεβαιώνοντας ότι η έκταση δεν πρόκειται να βγει ξανά προς εκποίηση « Δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Ότι είπα στο Δημοτικό συμβούλιο αυτό και έγινε. Σταμάτησε οριστικά η υπόθεση της εκποίησης του ακινήτου. Η δημοτική αρχή ενήργησε όπως θα έπρεπε και για αυτό είχαμε το θετικό αποτέλεσμα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι μία μελέτη για την αξιοποίηση της έκτασης και να την αποστείλουμε στο υπουργείο», υποστήριζε ο Β. Λαγδάρης.
Μάλιστα, δηλώσεις είχε κάνει για το θέμα και ο τότε βουλευτής, Βαγγέλης Πολύζος. Τότε ο κ. Πολύζος είχε πει «Ήρθα σε επαφή με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας, κ. Δούκα, και τον πρόεδρο της ΚΕΔ κ. Ξυραδάκη. Ο τελευταίος μας διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται το ακίνητο να πουληθεί και μας υποσχέθηκε ότι θα επισκεφτεί την Πιερία για να δει τη συγκεκριμένη έκταση και να διαπιστώσει πώς μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα».
Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Ξυραδάκης, επισκέφθηκε την Πιερία, πιθανότατα όχι, αφού μετά από λίγο καιρό αντικαταστάθηκε, αλλά ο αντικαταστάτης του, ο οποίος κάποια στιγμή βρέθηκε στην Ολυμπιακή Ακτή, σίγουρα εκτίμησε την περιοχή και τις προοπτικές της καλύτερα, προφανώς και για αυτό αποφασίζει να εκποιηθεί τριπλάσια από τότε έκταση.

Τα ίδια τότε, τα ίδια και σήμερα

Πέντε χρόνια μετά, η ΚΕΔ, χωρίς να μπει στον κόπο να κοινοποιήσει τις προθέσεις της, ούτε στο Δήμο Πύδνας, αποφασίζει να εκποιήσει μαζί με εκείνα τα 97 στρέμματα, άλλα 260.
Την πρόθεση της ΚΕΔ, πληροφορήθηκε από την ΕΠΤΑ ο δήμαρχος Πύδνας, Δημήτρης Βασιλειάδης, πέφτοντας κυριολεκτικά από τα σύννεφα, αφού όπως λέει, κομμάτι της έκτασης, ζητά ο Δήμος εδώ και πολλά χρόνια από την ΚΕΔ, ώστε να προχωρήσει σε αξιοποίησή του.
«Αποτελεί ένα από τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα ανάπτυξης, του Δήμου μας. Δίπλα απ’ την περιοχή για την οποία γίνεται λόγος, είναι το λιμάνι, οι εγκαταστάσεις των Αλυκών όπου τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε μια μεγάλη δραστηριότητα, η λασποθεραπεία», δηλώνει ο Δ. Βασιλειάδης.

Ο δήμαρχος Πύδνας, ανέφερε ότι από το 2000 ο Δήμος, με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητάει από την ΚΕΔ να του παραχωρηθεί αυτή η έκταση, ώστε να έχει τη δυνατότητα, να κάνει εγκαταστάσεις, που σχετίζονται με τον θεραπευτικό τουρισμό.
Πρόκειται για την απόφαση 164/2000, όπου το Δημοτικό Συμβούλιο, του νεοσύστατου Δήμου Πύδνας, ζητάει από το Υπουργείο Οικονομικών «την δωρεάν παραχώρηση της χρήσης των κτημάτων, τα οποία θεωρούνται απαραίτητα για την ανάπτυξη του Λιμανιού, του Υγροβιότοπου, την δημιουργία αλσυλλίων πάρκων, τη δημιουργία ιαματικών εγκαταστάσεων με τη χρήση του χώρου των Αλυκών.»

Η συνολική έκταση είναι 359 στρέμματα, τελευταία παραχωρήθηκε ένα τμήμα για να γίνει ένα γκαράζ επισκευή σκαφών και το υπόλοιπο κομμάτι, πληροφορηθήκαμε ότι γίνεται προσπάθεια εκποίησης. Η πρώτη απόπειρα εκποίησης έγινε το 2004. «Και τότε επίσης, από τα μέσα ενημέρωσης, είχαμε πληροφορηθεί ότι ξεκινάει διαδικασία εκποίησης. Αντέδρασε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και μαζί με τους βουλευτές, Γ. Κωνσταντόπουλο, Αντ. Καρπούζα και Β. Πολύζο, καταφέραμε να διακόψουμε τη διαδικασία εκποίησης.
Σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, διαπίστωσα με τρόμο, ότι και πάλι η ΚΕΔ προσπαθεί να ξεπουλήσει το συγκεκριμένο κομμάτι, χωρίς να μας ενημερώσει», συμπληρώνει ο δήμαρχος.

Ο κ. Βασιλειάδης, δηλώνει ότι θα επιδιώξει να ενημερώσει για την τροπή του θέματος όλους τους βουλευτές του νομού. «Θα ζητήσω να παρέμβουν για τη διακοπή της διαδικασίας εκποίησης, όπως το έκαναν και στο παρελθόν και θα τους ζητήσω να προχωρήσει η εφαρμογή του άρθρου 206 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, όπου προβλέπει την παραχώρηση τέτοιων εκτάσεων στους Δήμους. Αν ξεπουληθεί αυτή η έκταση, δεν έχουμε λόγο ύπαρξης, ειδικά εγώ»

Ο πρώτος βουλευτής που πληροφορήθηκε την πρόθεση της ΚΕΔ, ήταν ο Γιάννης Αμοιρίδης, ο οποίος εκείνη την ώρα ήταν σε συνάντηση με τον δήμαρχο Πύδνας. «Βρισκόμαστε πάλι μπροστά, σε μια πρακτική η οποία εφαρμόζεται εδώ και κάποια χρόνια και δεν μιλάω για κάτι άγνωστο, αλλά για την εκποίηση του δημόσιου πλούτου», σχολίασε ο βουλευτής του Πα.Σο.Κ.
Ο κ. Αμοιρίδης, συμπλήρωσε πως «στο νομό μας το έχουμε ξαναδεί το έργο και αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια εκποίησης μιας μεγάλης παραλιακής ζώνης 360 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή των Αλυκών.
Είναι μια έκταση την οποία διεκδικεί εδώ και πολλά χρόνια ο Δήμος. Η ΚΕΔ δεν την έχει παραχωρήσει, παρότι προβλέπεται από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Μου προκάλεσε ενδιαφέρον η πληροφορία της εφημερίδας σας, ότι εκποιούνται 359 στρέμματα από την ΚΕΔ στην Πύδνα, στην προσπάθεια του Υπουργείου να μαζέψει 103 εκ. ευρώ.», είπε ο βουλευτής Πιερίας.
Συνεχίζοντας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο αίτημα του Δήμου Πύδνας, λέγοντας: «Είμαι κοντά στη Δημοτική Αρχή. Το είχα νιώσει κοντά στο πετσί μου όταν ήμουν δήμαρχος Κατερίνης. Και τότε προσπάθησαν να πουλήσουν ένα κομμάτι στην Ολυμπιακή Ακτή. Η συγκεκριμένη περιοχή όμως είναι ένα κομμάτι γης η οποία μπορεί να αποδώσει με σωστές επενδύσεις, με μια αναπτυξιακή μελέτη από το Δήμο αφού του αποδοθεί, ώστε να αποφασίσει η τοπική κοινωνία πως θα την αξιοποιήσει γιατί σ’ αυτήν ανήκει.»
Ολοκληρώνοντας ο Γιάννης Αμοιρίδης, δήλωσε έτοιμος να στηρίξει την όποια πρωτοβουλία αποφασισθεί για την ακύρωση της επιχείρησης εκποίησης, τονίζοντας πως θα στηρίξει κι εκείνος τους υπόλοιπους συναδέλφους του της Πιερίας, οι οποίοι την προηγούμενη φορά αντιδράσανε και σταμάτησαν την εκποίηση, «ώστε να πετύχουμε και πάλι το ίδιο.»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ EPTANEWS

ΟΜΙΛΙΑ TOΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ



























(ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ)

Από τη Λάρισα στέλνουμε μαζί σήμερα μήνυμα δυναμικής, μαζικής συμμετοχής στους κοινούς μας αγώνες. Από την καρδιά του Θεσσαλικού Κάμπου στέλνουμε σ’ ολόκληρο τον αγροτικό κόσμο μήνυμα θετικής επιλογής. Απαντούμε «ναι» στην Ευρώπη του κοινού μας μέλλοντος. Απαντούμε «ναι» στην Ελλάδα που προχωρά υπεύθυνα, στέρεα, αποφασιστικά. Απαντούμε «ναι» στο δρόμο της αυτοπεποίθησης, της αισιοδοξίας, της σιγουριάς.


Ξέρουμε όλες και όλοι ότι στους μήνες που έρχονται κρίνονται ζητήματα καθοριστικά για το μέλλον του τόπου μας. Κρίνεται η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Κρίνονται οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Η Κυβέρνηση, όλοι στην Κυβέρνηση, έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και των προβλημάτων. Ξέρουμε πού είμαστε. Ξέρουμε τα βάρη που άφησε πίσω του το χτες. Ξέρουμε την πίεση της διεθνούς συγκυρίας. Εφαρμόζουμε στοχευμένα μέτρα για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Ακολουθούμε συγκροτημένο Σχέδιο, που οδηγεί με σιγουριά σε μια καλύτερη επόμενη μέρα. Βάλαμε στόχο να μετατρέψουμε τη διεθνή πρόκληση σε εθνική ευκαιρία. Και δεν σταματούμε.


Παρά τις διεθνείς αντιξοότητες, κρατήσαμε ψηλά τις αντοχές της Οικονομίας μας. Παρά τα τεράστια βάρη του δημόσιου χρέους, πάμε καλύτερα σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να είμαστε -και σίγουρα θα είμαστε- ανάμεσα στους νικητές της κρίσης. Έχουμε την τόλμη που χρειάζεται. Έχουμε το Σχέδιο που απαιτούν οι καιροί. Έχουμε ένα και μόνο πρόταγμα, μια και μόνο μεγάλη προτεραιότητα: Το συμφέρον της Πατρίδας μας. Αυτή είναι η επιλογή μας. Και την επιλογή αυτή δεν τη διαπραγματευόμαστε, δεν την αλλάζουμε, δεν την εγκαταλείπουμε.
Είμαστε η αξιόπιστη δύναμη της χώρας.
Είμαστε οι αυθεντικοί εκφραστές του ευρωπαϊκού προσανατολισμού.
Είμαστε δύναμη ευθύνης.
Δύναμη εμπιστοσύνης.

845 ΑΤΟΜΑ ΣΕ 24ΩΡΕς

ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟΥ praktor007.blogspot.com

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΥΕΝΧΙΖΕΤΑΙ...
ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΝΤΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑΚΛΕΙΖΟΥΝ ΤΟ FACEBOOK ...!

ΗΜΑΡΤΟΝ

ΑΝΤΕ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΕΧΕΙΣ ΘΡΑΣΣΟΣ, ΕΧΕΙ ΝΤΡΕΛΛΑ, ΕΧΕΙ ΨΩΝΙΟ, ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥ...

ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΕΣΕΙΣ 2000 ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΤΕ ...?
ΤΟΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ?

Ε, ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ...

ΝΑ ΠΩΛΗΣΟΥΜΕ ΩΣ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ...

Τι θα γινει με τον Τουρκο διοικητή

στο ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ?
ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ...
ΤΩΡΑ, ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ..

OIKOΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ?

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ "ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ"?