PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Περιμένοντας τους Βαρβάρους (απόσπασμα)

—Γιατί κ’ οι άξιοι ρήτορες δεν έρχονται σαν πάντα
να βγάλουνε τους λόγους τους, να πούνε τα δικά τους;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα·
κι αυτοί βαρυούντ’ ευφράδειες και δημηγορίες.
— Γιατί ν’ αρχίσει μονομιάς αυτή η ανησυχία
κ’ η σύγχυσις. (Τα πρόσωπα τι σοβαρά που εγίναν).
Γιατί αδειάζουν γρήγορα οι δρόμοι κ’ η πλατέες,
κι όλοι γυρνούν στα σπίτια τους πολύ συλλογισμένοι;
Γιατί ενύχτωσε κ’ οι βάρβαροι δεν ήλθαν.
Και μερικοί έφθασαν απ’ τα σύνορα,
και είπανε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν.
Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΒΑΦΗΣ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ

Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: «Ήταν μια ενέργεια που έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα κινήσεων που έδειξαν ότι ο Πέτρος Τατούλης έχει αποκοπεί από την παράταξη. Λυπούμαστε που γίνεται σε μια συγκυρία που προσπάθεια που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση".

Μήπως κύριε Ζαγορίτη, πρέπει να βγουν οι Υπουργοί στους δρόμους, κοντά στην κοινωνία; Αφού τίποτα από όσα πράττει η ΝΔ δε «βγαίνει» από τα ΜΜΕ... Ούτε σε επιτήρηση μπήκαμε μέσα σε αυτή την παγκόσμια κρίση, 28 ενδιαφερόμενοι πρώτη φορά για την Ολυμπιακή, 29 ευρώ ανά μετοχή από την πώληση του ΟΤΕ εισέπραξε το ελληνικό δημόσιο, 3.4 δις ευρώ μπαίνουν στα ταμεία από την συμφωνία για τα λιμάνια με τους Κινέζους, για πρώτη φορά η εκκλησία για το ΕΤΑΚ πλήρωσε 500 χιλιάδες ευρώ, η τακτική του βέτο αποδίδει όπως έδειξαν οι εκθέσεις της Ε.Ε. για Σκόπια-Τουρκία... Ακούσαμε τίποτα; Απολύτως τίποτα... Μόνο Βατοπέδι, ομόλογα και Τατούλη...
Επιτέλους, κάντε κάτι.

Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΓΡΙΦΟΥ ΜΑΣ.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ;
- Οταν φύγει ο ένας, παίρνει το "χρυσό φτυάρι" ο άλλος!!!

ΕΛΕΟΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, 15 ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ, ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ;
ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ;
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ;

ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΤΕ!!!!!!!!!


ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ ΒΑΡΗ

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ 2008

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Tο βιβλιοπωλείο «NEΣTΩP» και οι EKΔOΣEIΣ KAΣTANIΩTH
σας προσκαλούν
στην παρουσίαση του βιβλίου Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ
του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ,
την Kυριακή 23 Nοεμβρίου 2008 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.
Tον συγγραφέα προλογίζει
ο ΘΕΟXAPHΣ MΠIKHPOΠOYΛOΣ, Συγγραφέας.
H εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Aντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Kατερίνης.
BIBΛIOΠΩΛEIO «NEΣTΩP»,
Kανάρη 5, Kατερίνη, τηλ. 23510-36024.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ


ΒΑΛΤΕ ΚΟΛΥΡΙΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΛΑ: Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ. ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ

Στη δημοσιότητα έδωσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Δημήτρης Σιούφας το σχέδιο του Προϋπολογισμού της Βουλής του οικονομικού έτους 2009, το οποίο συζητείται αύριο στην Ολομέλεια μαζί με τον απολογισμό δαπανών του Κοινοβουλίου του 2007.
Το σχέδιο προβλέπει αύξηση 4% στην κύρια βουλευτική αποζημίωση σύμφωνα με την εισοδηματική πολιτική.
Οι δαπάνες του προϋπολογισμού της Βουλής για το οικονομικό έτος 2009 έχουν ως εξής:
α) Πληρωμές για υπηρεσίες: 196 εκ. ευρώ
β) Προμήθειες αγαθών και κεφαλαιακού εξοπλισμού: 9,3 εκ. ευρώ
γ) Πληρωμές μεταβιβαστικές: 12,3 εκ. ευρώ
δ) Δαπάνες που δεν εντάσσονται σε άλλες κατηγορίες: 2 εκ.ευρώ
ε) Απαλλοτριώσεις, αγορές, ανεγέρσεις κλπ: 2 εκ.ευρώ
Όσον αφορά τις πιστώσεις για τις βουλευτικές αποζημιώσεις ο προϋπολογισμός προβλέπει αναλυτικά:
α) 27, 7 εκ. ευρώ για την βασική βουλευτική αποζημίωση, έναντι 26,5 εκ. ευρώ το 2008. Η αύξηση οφείλεται στην εισοδηματική πολιτική
β) 5,7 εκ. ευρώ για την αποζημίωση των βουλευτών που συμμετέχουν στα τμήματα των διακοπών της Βουλής, έναντι 5,4 εκ. ευρώ το 2008. Η αύξηση οφείλεται στη σύσταση νέων Επιτροπών και στη διεύρυνση του έργου της Επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής
γ) 9,2 εκ. ευρώ έναντι 8,8 εκ. ευρώ το 2008. Η διαφορά οφείλεται στην εισοδηματική πολιτική
δ) 272.700 ευρώ για την καταβολή επιδόματος βάσει της οικογενειακής κατάστασης των βουλευτών. Το αντίστοιχο ποσό το 2008 ήταν 265.000 ευρώ.
ε) 2,1 εκ. ευρώ για έξοδα κίνησης, ίσο με το ποσό που δαπανήθηκε το 2008
στ) δεν προβλέπεται καμία δαπάνη για εισφορές σε διάφορους ασφαλιστικούς φορείς των βουλευτών, λόγω κατάργησης του επαγγελματικού ασυμβίβαστου βάσει της πρόσφατης συνταγματικής αναθεώρησης. Το 2008 η Βουλή είχε καταβάλλει 1 εκ. ευρώ για την κάλυψη της κύριας επικουρικής και λοιπής ασφάλισης των βουλευτών.
Πέραν των δαπανών για τους «300» ο προϋπολογισμός προβλέπει πιστώσεις ύψους 13,6 εκ. ευρώ για την αποζημίωση των συνεργατών των βουλευτών. Το 2008 οι αντίστοιχες δαπάνες έφταναν τα 8,8 εκ. ευρώ. Η αύξηση οφείλεται στην απασχόληση και δεύτερου επιστημονικού συνεργάτη από κάθε βουλευτή, σύμφωνα με απόφαση της Βουλής.
Ο προϋπολογισμός προβλέπει δαπάνη για την κινητή τηλεφωνία των βουλευτών ύψους 565.000 ευρώ, έναντι 760.000 ευρώ πέρυσι. Η μείωση οφείλεται στον διακανονισμό που επέτυχε το προεδρείο της Βουλής με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
Ακόμη δαπάνη 7,4 εκ. ευρώ προβλέπεται για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, έναντι 8,3 εκ. ευρώ το 2008. Η μείωση οφείλεται κατά κύριο λόγο στον επανακαθορισμό των ατελειών σταθερής τηλεφωνίας των βουλευτών και των ευρωβουλευτών.
Μείωση δαπανών έναντι του 2008 προβλέπεται και για λοιπές μισθώσεις που αφορούν την διαμονή βουλευτών σε ξενοδοχειακές δαπάνες. Ειδικότερα ο προϋπολογισμός προβλέπει 2,6 εκ. ευρώ για το 2009 έναντι 3,3 εκ. ευρώ το 2008 για αυτή την κατηγορία δαπανών.
Μειωμένες εμφανίζονται επίσης οι δαπάνες που αφορούν τις επιχορηγήσεις φυσικών ή νομικών προσώπων και οργανισμών. Για το 2009 το συγκεκριμένο κονδύλι είναι 2,8 εκ. ευρώ, έναντι 3,5 εκ. ευρώ το 2008.
Για το 2009 προβλέπεται επίσης κονδύλι ύψους 6.249.000 ευρώ, για συντήρηση και επισκευή του κεντρικού και των ενοικιαζόμενων κτιρίων της Βουλής, για ανακαίνιση χώρων της Μπενακείου Βιβλιοθήκης, του Καπνεργοστάσιου, εγκατάσταση πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης στη Βουλή, φωτισμό του Μεγάρου, κ.α.
Ακόμη εμφανίζονται αυξημένες οι «ειδικές αμοιβές» του Κοινοβουλίου οι οποίες φτάνουν τα 4,1 εκ. ευρώ έναντι 3,2 εκ. ευρώ το 2008. Η αύξηση οφείλεται στη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής, στην έναρξη της λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού και στο πρόγραμμα ψηφιοποίησης του κοινοβουλευτικού έργου της Βουλής.
Σημειώνεται ότι το ΚΚΕ δήλωσε ότι δεν ψηφίζει τον προϋπολογισμό της Βουλής, λόγω της διαφωνίας του με την αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης, έστω και στο επίπεδο της εισοδηματικής πολιτικής.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΩΡΑ ...ΔΕΣΑΜΕ!!!!!!!!!!!!!


ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ


ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΛΑ;


ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ;


OΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΔΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟ ΝΕΚΣΙΑ


ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

2ος Αγώνας Κυπέλλου Ελλάδος Υπερπήδησης Εμποδίων στην Θεσσαλονίκη

Στον 2ο Αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος Υπερπήδησης Εμποδίων, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Βόρειας Ελλάδας(ΙΟΒΕ), αγωνίσθηκαν οι αθλητές-ιππείς του Ιππικού Ομίλου Πιερίας.
Διακρίθηκε και βραβεύτηκε: ο αθλητής του ΙΟΠΙ Δημήτρης Μπάσδρας με τον ίππο GIBSAN που κατέλαβε την 3η θέση και το Χάλκινο μετάλλιο, καθώς και την 5η θέση με τον ίππο NEKSIA στην Κατηγορία Παίδων.