PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

τέτοια βλέπουν οι Γερμανοί και θέλουν να μας πηδήξουν αθάνατη Ελλάδα

ΕΝΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑΚΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙ..

ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.

ΔΕΝ ΠΛΕΡΩΝΩ....ΕΙΜΑΙ ΤΡΕΛΟΣ.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ.

ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ..

ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΦΤΩΧΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ..

291526_1931664902779_1576953908_31501139_2031131881_o

Τελέστηκε στην Παναγία Σουμελά ο γάμος του πρώην Δημάρχου Μεθώνης με την εκλεκτή της καρδιάς του.






Σήμερα Κυριακή 2 Όκτώβρη στις 2μμ στην Παναγία Σουμελά τελέστηκε ο γάμος του πρών Δημάρχου Μεθώνης.Παρεβρέθηκε αρκετός κόσμος.Στην τελετή του μυστηρίου έδωσε το παρών της και η Βουλευτής Πιερίας κ. Μίχου Μαρία.Τέλος ακολούθησε δεξίωση.

ΤΟΥ ΞΗΡΟΥ Η ΓΙΑΓΙΑ..

261855_196716620380325_137813976270590_550443_7976716_n

Μια πρωτότυπη ενέργεια θα «ταξιδέψει» τον αυθεντικό ελληνικό καφέ στη χώρα

O Λουμίδης Παπαγάλος διασχίζει όλη την Ελλάδα

Σε μια πρωτότυπη διοργάνωση προχωράει ο γνωστός καφές Λουμίδης Παπαγάλος, κατά τη διάρκεια της οποίας το άρωμα του ελληνικού καφέ θα «ταξιδέψει» σε όλη την Ελλάδα.

Η «Παπαγαλοδρομία Λουμίδης» ξεκινάει επίσημα τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου με τον Παπαγάλο του αγαπημένου ελληνικού καφέ να αποκτά «σάρκα και οστά» για να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Οι φίλοι του καφέ Λουμίδης Παπαγάλος θα μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να «φιλοξενήσουν» το ομοίωμα του πασίγνωστου πτηνού, μέσα από μια ειδική εφαρμογή στη σελίδα του Παπαγάλου στο facebook.

Μετά από κλήρωση θα αναδειχθούν 27 φίλοι από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας που θα αναλάβουν να υποδεχθούν τον Παπαγάλο και να του γνωρίσουν τις ομορφιές της περιοχής τους αλλά και τα μυστικά του αυθεντικού ελληνικού καφέ. Αυτό θα γίνει μέσα από μια σειρά φωτογραφιών και διηγήσεων που θα αναρτώνται στη σελίδα του καφέ Λουμίδη Παπαγάλου στο Facebook. Από τις 10 έως τις 22 Νοεμβρίου κάθε μέρα ο Παπαγάλος θα «πετάει» και σε μια διαφορετική περιοχή της Ελλάδας γνωρίζοντας μας τους οικοδεσπότες του.

Στην τελική φάση της «Παπαγαλοδρομίας Λουμίδης» οι φίλοι της σελίδας θα κληθούν να ψηφίσουν τον καλύτερο οικοδεσπότη από 24 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου. Ο νικητής της «Παπαγαλοδρομίας» θα κερδίσει ένα μοναδικό πακέτο πολυτελών χειμερινών διακοπών ενώ όσοι ψήφισαν, όσοι δεν κληρώθηκαν στην πρώτη φάση και οι υπόλοιποι 26 οικοδεσπότες θα συμμετάσχουν σε κλήρωση για να κερδίσουν ένα από τα τρία iPad2.

Στο πλαίσιο της ενέργειας, ο εκπρόσωπος του ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος, κ. Ανδρέας Κουρούμαλης, δήλωσε: «Η ιδέα της “Παπαγαλοδρομίας Λουμίδης” ταιριάζει απόλυτα σε ένα τόσο παραδοσιακό και αγαπημένο προϊόν όπως ο ελληνικός καφές Λουμίδης Παπαγάλος. Συνδυάζει τις παραδοσιακές αξίες με τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα με σκοπό να ταξιδέψει το άρωμα του αυθεντικού ελληνικού καφέ σε όλη τη χώρα.

Προσδοκούμε ο Παπαγάλος μας να γυρίσει γεμάτος νέες εμπειρίες, καινούριους φίλους και άγνωστα μέχρι τώρα μυστικά για την προετοιμασία και την απόλαυση του ελληνικού καφέ. Προσκαλούμε όλους τους φίλους του ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος να δηλώσουν συμμετοχή και να μοιραστούν τον ενθουσιασμό μας».

Ο Παπανδρέου κάνει εκλογές στις 13 Νοεμβρίου και στη συνέχεια ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα φεύγει για μακρύ ταξίδι στο εξωτερικό



Σοκ από τις πληροφορίες της τελευταίας στιγμής!

Ο Παπανδρέου κάνει εκλογές στις 13 Νοεμβρίου και στη συνέχεια ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα φεύγει για μακρύ ταξίδι στο εξωτερικό όπως και ο προκάτοχός του Κώστας Καραμανλής.

Ο συνδυασμός των δύο-για τις εκλογές στις 13 Νοεμβρίου έχει ξαναγίνει λόγος-μοιάζει σενάριο συνομωσίας κι όμως οι γνωρίζοντες λένε πως ο Παπανδρέου έχει πάρει την απόφασή του ν αποστασιοποιηθεί από τη πολιτική ζωή του τόπου, όσο πιο άμεσα γίνεται.

Τις σκέψεις του πρωθυπουργού γνωρίζουν κορυφαίοι υπουργοί, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, και (σωστά κάνουν) παίρνουν θέση για την επόμενη μέρα.

Το σενάριο αποκαλύπτει τη κόλαση που περιμένει τη χώρα.

Μια κόλαση που οδηγεί στην απόδραση τον δεύτερο κατά σειρά πρωθυπουργό της!

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2006





Την πρώτη τους συμμετοχή σε τουρνουά ποδοσφαίρου για φέτος είχαν τη χαρά να γευτούν οι μικροί ποδοσφαιριστές της Αθλητικής Ακαδημίας Κατερίνης 2006 που έλαβαν μέρος στο εσωτερικό Τουρνουά του δικτύου Ακαδημιών ΠΑΟΚ Football Prints που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο η Ακαδημία Γιώτσα.

Η Ακαδημία μας συμμετείχε συνολικά με 4 τμήματα και έπαιξε σε 10 παιχνίδια από τα οποία τα 8 ήταν νικητήρια και τα 2 ήρθαν ισόπαλα αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις .
Οι μικροί ποδοσφαιριστές απόλαυσαν τη χαρά του παιχνιδιού με στόχο τη καλλιέργεια αθλητικού πνεύματος και το σεβασμό του αντιπάλου.

Για την ιστορία τα αποτελέσματα είναι:

  • Ηλικία 2005+
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΣΚΥΔΡΑ 2-2
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΠΑΟΚ 5 2-1

  • Ηλικία 2003+
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΠΑΟΚ 4 0-0
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΑΚ. ΚΟΙΛΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ δ.δ
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΣΚΥΔΡΑ 4-2

  • Ηλικία 2001+
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΑΚ. ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ 4-0
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΑΚ. ΚΟΙΛΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ 6-0
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΣΚΥΔΡΑ 1-0

  • Ηλικία 1999+
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΑΚ. ΚΟΙΛΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ 1-0
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΣΚΥΔΡΑ 8-0
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΑΚ. ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ 2-1


ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ..



Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και σεξουαλική, σύμφωνα με έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και του Ινστιτούτου Σεξουαλικής Υγείας της Γυναίκας, και μάλιστα από αυτήν πλήττονται κυρίως οι Ελληνίδες, οι οποίες σε πολύ μεγάλα ποσοστά είναι ελεύθερες και για το λόγο αυτό στρέφονται στον ….εσωτερικό τους κόσμο.

Σύμφωνα με την έρευνα το 69% των γυναικών και μάλιστα των νέων γυναικών δεν έχουν ερωτικό σύντροφο, άρα δεν έχουν σεξουαλική ζωή. Μάλιστα στις γυναίκες από 25-34 ετών το ποσοστό αυτό αγγίζει το 75%!

Επίσης, το 60% δηλώνει, ότι αναγκάζεται να καταφεύγει στην αυτοϊκανοποίηση, ενώ το 22,4% των γυναικών έχει να κάνει σεξ από έξι μήνες έως και ένα χρόνο και το 17,4% απέχει από την ερωτική συνεύρεση από ένα έως δύο χρόνια.

Περίπου μια στις τρεις γυναίκες (30%) παραδέχεται ότι δεν είναι μονογαμική, ενώ περισσότερες από τις μισές από τις 400 γυναίκες, που έλαβαν μέρος στην έρευνα, δήλωσαν, ότι θα μπορούσαν να καταφύγουν σε φαρμακευτικές μεθόδους προκειμένου να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους απόδοση.

Ο σύνδεσμος φίλων Π.Α.Ο.Κ. "Θύρα 4" μας κούφανε!




Ο σύνδεσμος φίλων Π.Α.Ο.Κ. "Θύρα 4" μας κούφανε! Η πιο καυστική ανακοίνωση κατά του πρωθυπουργού που έχει βγει ποτέ από επίσημο φορέα, κίνημα, οργάνωση, σύνδεσμο κτλ.




Λίγες ώρες μετά τον αγώνα Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, η "Θύρα 4" έβγαλε την καθιερωμένη ανακοίνωση - κριτική του αγώνα. Το σημείο της ανακοίνωσης όμως που προκαλεί τεράστια εντύπωση και σοκάρει είναι το εξής:

"Αηδία μας προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι από τα μεγάφωνα αντί να γίνουν εκκλήσεις να σταματήσει η αστυνομική αυθαιρεσία, γινόταν παρατηρήσεις στους οπαδούς μας για τα υβριστικά συνθήματα που ακολούθησαν. Με τα οποία βέβαια δεν συμφωνούμε. Δεν θέλουμε η μάνα του πρωθυπουργού να εξομοιώνετε με τις ιερόδουλες, αφού οι τελευταίες βγάζουν τίμια το ψωμί τους και δεν μας φορτώθηκε στο σβέρκο κάποιο καθυστερημένο μούλικο τους"!!!
Αν θέλετε να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση της Θύρας 4, πατήστε εδώ.

Πρωτοφανείς καταστάσεις ζούμε, πρωτοφανείς είναι και οι αντιδράσεις του κόσμου...

ΞΥΛΟΣΟΜΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΦΕΤΟΣ...



Επιστροφή στον τρόπο θέρμανσης προηγούμενων δεκαετιών έχει σημάνει η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, με τις ξυλόσομπες αλλά και τις σύγχρονες σόμπες υγραερίου και τα ενεργειακά τζάκια, να γνωρίζουν μεγάλη απήχηση και στην τοπική αγορά.
Η κίνηση ιδιαίτερα στην αγορά των καυσόξυλων είναι αυξημένη κατά30% σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο, ενώ οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα τα τελευταία χρόνια. Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που επιλέγουν τη λύση της ξυλόσομπας ή της χρησιμοποίησης πολύ περισσότερο από ότι τα προηγούμενα χρόνια του τζακιού που έχουν στο σπίτι τους, προκειμένου να γλιτώσουν μέρος των εξόδων που απαιτούνται για τη χρήση καλοριφέρ.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Ντασταμάνη, ιδιοκτήτη καταστήματος πώλησης καυσόξυλων υπάρχει επαρκής διαθεσιμότητα αλλά και σχετική αύξηση στη ζήτηση.
Οι τιμές ξεκινούν από 130 ευρώ τον τόνο και φτάνουν μέχρι τα 180 ευρώ για το πουρνάρι που θεωρείται το καλύτερο ξύλο για καύση.
«Οι διαφορές στο κοστολόγιο έχουν να κάνουν κυρίως με τα μεταφορικά, όμως οι καταναλωτές ας κάνουν και μία έρευνα αγοράς.
Στην Ήπειρο τουλάχιστον φαίνεται μία στροφή στην αγορά των καυσόξυλων και η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.
Γενικότερα πάντως υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα ξύλων στην Ήπειρο, σε αντίθεση με τα κάρβουνα, όπου τα εισαγόμενα κερδίζουν συνεχώς έδαφος», σημείωσε.

ΑΘΡΟ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΤΑΤΣΙΟ ΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ.

http://1.bp.blogspot.com/_GuxsG4X3rog/TKmuiAfylcI/AAAAAAAAAAM/bKBSPlCcK7I/s1600/350px-Olympus_Litochoro.JPG
Δεν ξέρω με ποιου την πρωτοβουλία διενεργήθηκε η σύσκεψη και η διαβούλευση, για το σχέδιο Π. Δ/τος για τον Εθνικό Δρυμό και τον Όλυμπο.
Και ποιος και με ποια κριτήρια επέλεξε τους συμμετέχοντες ΄΄ διαβουλευτές΄΄.
Τα όσα όμως ειπώθηκαν κατά τη σύσκεψη από τους συμμετέχοντες ως προτάσεις, όπως αυτά αποδόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης είναι το ολιγότερο ντροπή.
Νυν υπέρ πάντων τα αργύρια και οι προμήθειες, και οι παράπλευρες ωφέλειες, όπως συμβαίνει με όλα τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία.

Και είναι επίσης απαράδεχτα τα όσα ειπώθηκαν σε βάρος της δασικής υπηρεσίας, που παρ’ όλα τα αμαρτήματα της σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος για να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά μεγαλοσυμφέροντα, είναι η μόνη δημόσια υπηρεσία που προστάτεψε μέχρι σήμερα όλους τους ορεινούς όγκους και ιδιαίτερα τον Όλυμπο. Χωρίς τις έντονες προσπάθειες και αντιστάσεις κάποιων έντιμων οργάνων αυτής τις υπηρεσίας ενδεχομένως να είχε αναγνωριστεί ως ιδιοκτησία και το βοσκοτόπι στο Λιβαδάκι.
Τρανταχτό παράδειγμα, η αναγνώριση ανύπαρκτης ιδιοκτησίας στο Δημοτικό δάσος Αγίων Αποστόλων – Αι’ Λιά και ο απαράδεχτος αποχαρακτηρισμός μιας παράνομα εκχερσωμένης έκτασης εμβαδού τρεις φορές μεγαλύτερου του πραγματικού στην οποία επιτράπηκε η ανέγερση χώρων εστίασης και καταλυμάτων τα οποία βρωμίζουν με λύματα όλη την προστατευμένη με ειδικό διάταγμα του 1928 ευρύτερη περιοχή.
Ο Όλυμπος κύριοι αρμόδιοι και ΄΄ αρμόδιοι΄΄ δεν είναι οποιοδήποτε βουνό.
Είναι το Ιερό σύμβουλο του πολιτισμού μας που χάρη στον αξεπέραστο γέρο Όμηρο, εξαπλώθηκε σε όλη την οικουμένη. Και χρειάζεται αυστηρή προστασία διότι ορισμένα τμήματα του είναι πολύτιμα , γιατί είναι μικρό οικοσυστήματα στα οποία κατάφυγε και διασώθηκε η ελάχιστη πανίδα και ορνιθοπανίδα που αυθονούσε κάποτε στις κορφές και τα λαγκάδια του.
Οι Ιάπωνες το Ιερό βουνό τους το Φούτζε το αγναντεύουν από μακριά και ποτέ δεν διανοήθηκαν να επιτρέψουν την προσέγγισή του ούτε από αρτιμελείς ορειβάτες ούτε απο άτομα με ειδικές ανάγκες.
Στον κεντρικό και νότιο Όλυμπο πρέπει να γίνουν σεβαστά τα υφιστάμενα ήδη όρια της περιοχής Νατούρα, και κάθε δόμηση εκτός σχεδίου πόλης η προϋφισταμένου του 1923 οικισμού να είναι αυστηρώς ελεγχόμενη και μόνο για αγροτουριστικές εγκαταστάσεις και όχι για εργολαβικές επιχειρήσεις πολυτελών επαύλεων.
Ας παραδειγματιστούμε από την ρύπανση των παρολύμπιων παραλιών της Νότιας Πιερίας που μας κόστισαν ακριβά πρόστιμα για την μη έγκαιρη ολοκλήρωση των δυκτίων συλλογής λυμάτων και βιολογικού καθαρισμού. Αντπαρέρχομαι το παράνομο χαράτσι των 26,30 Ευρώ που υπεβλήθη στους κατοίκους του Λιτοχώρου από τους ανεύθυνους Δημάρχους.
Ο γράφων και παλαιότερα είχε κάνει επίσημες προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων και τη διευθέτηση του ιδιοκτησιακού στους πρόποδες του ορεινού όγκου. Όλες οι ιδιοκτησίες και ΄΄ ιδιοκτησίες ΄΄ που βρίσκονται δυτικά του περιβόητου παρολύμπιου δρόμου να ανταλλαγούν με άλλες δημοτικές εκτάσεις στο ξηροκάμπι του Λιτοχώρου. Δεν συζητούμε για τις λεγόμενες Μοναστηριακές που τις εκχώρησε παράνομα το Αθηναϊκό κράτος, το 1968χωρίς η Μονή Αγίου Διονυσίου η η ΄΄ Παραδοσιακή Ολύμπου ΄΄ στην οποία έχουν περιέλθει τα πάγια στοιχεία της Μονής, να έχει προσκομίσει έστω και έναν έγκυρο τίτλο κυριότητας.
Αυτές οι εκτάσεις πρέπει να απαλλοτριωθούν και να πληρωθούν ως δασικές με τα εμβαδά που αναφέρουν οι άκυροι τίτλοι 172/1874 και 178/1875 ήτοι 4000 πήχεις και 5000 πήχεις αντίστοιχα.
Όσοι από του ς ιδιώτες που για συναισθηματικούς λόγους δεν θέλουν να αποχωριστούν την προγονική κληρονομιά ας την κρατήσουν και ας την εκμεταλλευτούν ως αμπελώνες και οπωρώνες όπως και οι πρόγονοι τους.
Όχι να αλλάξουν παρανόμως τη χρήση τους και να πωληθούν στους εργολάβους για να μετατραπούν σε πανάκριβες μεζονέτες.
Η ανάπτυξη της παρολύμπιας περιοχής δεν μπορεί να προκύψει μόνο από τα ντουβάρια. Χρειάζεται να αναπτυχθούν και Αγροκτηνοτροφικές παροικίες για να παράγουμε τα δικά μας γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα.
Όχι άλλες Ευρωπαϊκές διοξίνες.
Αυτοί οι Ευρωπαίοι τοκογλύφοι που μας έφεραν στη σημερινή κατάντια , αυτοί έπεσαν επάνω μας ως Γλάροι και προσπαθούν να μας καταπιούν ως φυλή όπως σωστά προέβλεψε ο αγράμματος αλλά σοφός Μακρυγιάννης.
Αυτή κύριοι αρμόδιοι και ΄΄ αρμόδιοι ΄΄ είναι η γνώμη και η άποψη ενός ογδοντάχρονου που υπηρέτησε ανιδιοτελώς 40 χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλα τόσα εργάστηκε για την αγροκτηνοτροφική αειφόρο ανάπτυξη του τόπου μας.

Λιτόχωρο 26-9-2011 Νίκος Κουκουτάτσιος


π . Δήμαρχος Λιτοχώρου.

ΣΤΟΠ...ΜΕΓΑΛΕ,,,

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.

http://1.bp.blogspot.com/-A8DPZIFvujQ/ToWW9GSByaI/AAAAAAAAZEI/JTl24IY7JgE/s1600/DSC03738.JPG

Απαραίτητη η οργάνωση είσπραξης ίδιων πόρων στο Δήμο

Η οικονομική κατάσταση των Δήμων ήταν άσχημη ακόμα και πριν από την τωρινή κρίση. Η συνηθισμένη κακοδιαχείριση στην Τ.Α. αλλά και η ανεπαρκής κρατική χρηματοδότηση με την ελλειμματική θεσμοθέτηση πόρων ήταν οι αιτίες και η επιδείνωση ήρθε με την καθυστέρηση ή και ματαίωση απόδοσης πόρων λόγω της υπερχρέωσης της χώρας.

Όμως υπάρχουν και οι πόροι που εισπράττει απ’ ευθείας ο Δήμος από τους πολίτες και επιχειρήσεις. Και είναι απαραίτητη σήμερα παρά ποτέ, η εφαρμογή σοβαρής και συνεπούς εισπρακτικής πολιτικής που με την σωστή οικονομική διαχείριση μπορούν να συμβάλλουν σε καλύτερες υπηρεσίες, σε περισσότερες αναπτυξιακές υποδομές, σε μεγιστοποίηση του κοινωνικού οφέλους.

Είναι σημαντικό λοιπόν να αναφέρουμε επιγραμματικά τις κύριες κατηγορίες αυτών των πόρων και την εφαρμοσμένη πολιτική έως σήμερα:

1) Μισθώματα: αστικών ακινήτων, αγροτικών εκτάσεων, ιχθυοτροφείων, κυλικείων. Υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση εισπράξεων με τον Δήμο περίπου… παρατηρητή. (Προϋπολογισμός 300.000 €)

2) Τέλη Ύδρευσης – αποχέτευσης: Είναι γνωστή η πολιτική της πρώην Δ.Ε.Υ.Α.ΑΙ., αλλά και των υπηρεσιών ύδρευσης των άλλων δήμων με την μη πληρωμή από εκατοντάδες πολίτες, χωρίς να υπάρχουν κυρώσεις, ενός ποσού της τάξης των 500.000 €. Σ’ αυτά προστίθεται το έλλειμμα οργάνωσης όπου πολλές φορές λείπουν ακόμα και υδρόμετρα. (Προϋπολογισμός 1.000.000 €)

3) Παράβολα: αδειών λειτουργίας – παραμονής κλπ. (Προϋπολογισμός 100.000 €)

4) Προσκυρώσεις δημοτικών εδαφών και εισφορές λόγω επέκτασης σχεδίων. (Προϋπολογισμός 100.000 €)

5) Τέλη:

α) Επί των εσόδων καταστημάτων: (το πρώην 2%) Όπου δυστυχώς οφείλονται τεράστια ποσά λόγω της μη είσπραξης. (Προϋπολογισμός 85.000 €)

β) Καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού: Που συναρτάται με τον εμβαδόν των κτιρίων και αποδίδεται μέσω ΔΕΗ όπου και θα έπρεπε να γίνει έλεγχος δηλούμενων χώρων. (Προϋπολογισμός 1.350.000 €)

γ) Άρδευσης: Όπου είναι γνωστή η έλλειψη οργάνωσης. (Προϋπολογισμός 150.000 €)

δ) Χρήσης τραπεζοκαθισμάτων αιγιαλού, κοινόχρηστων χώρων πεζοδρομίων: Όπου δεν γίνεται έλεγχος χώρων και αφήνεται στην καλή διάθεση του ιδιώτη να δηλώσει όσα θέλει. (Προϋπολογισμός 60.000 €)

ε) Διαφήμισης: Όπου υπάρχει μηδενική απόδοση λόγω δημοτικής αδράνειας (Προϋπολογισμός Δήμου 110.000 €)

στ) Αυθαίρετων καταλήψεων δημοτικής γης: Όπου το έλλειμμα ελέγχου και η πελατειακή λογική των διοικήσεων στερεί σημαντικούς πόρους και καθιερώνει καθεστώς ανομίας και αυθαιρεσίας. (Εκτίμηση 500.000 €)

η) Λαϊκών και Εμποροπανήγυρης: Όπου με την κατάλληλη οργάνωση θα μπορούσε να υπάρξει αύξηση πόρων και καλύτερες υποδομές (Προϋπολογισμός 450.000 €)

1) Πρόστιμα:

α) Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.): Όπου θα έπρεπε να υπάρχει συνεργασία – πίεση προς την Αστυνομία για καλύτερη αστυνόμευση ώστε να έχουμε συνθήκες ασφαλούς κυκλοφορίας. Ο έλεγχος θα αυξήσει συγχρόνως και τους πόρους. (Εκτίμηση 200.000 €)

β) Προκύπτοντα από κανονισμούς (καθαριότητας, εγκατάλειψης οχημάτων, καταλήψεων πεζοδρομίων, βλάβης σε αγροτικούς οδούς, ρύπανσης περιβάλλοντος – θάλασσας – ακτών, παράνομης υλοτομίας κ.λπ.) Μόνο που οι κανονισμοί αυτοί δεν υπάρχουν. (Εκτίμηση 100.000 €).

Μιλάμε λοιπόν για έσοδα ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ που μπορούν ακόμη και να αυξηθούν. Όλα αυτά σε έναν συνολικό Δημοτικό προϋπολογισμό ύψους 12 εκατομμυρίων που προβλέπουμε να υλοποιηθεί στα 6-8 εκατομμύρια. Άρα οι πόροι αυτοί αφορούν ποσοστό πάνω του 50% των ετησίων εσόδων.

Βεβαίως υπάρχει η αντίληψη που λέει «όχι στους Δημοτικούς φόρους» «όχι στο χαράτσωμα του πολίτη». Εμείς διαφωνούμε με την ισοπεδωτική και καταστροφική αυτή άποψη. Μπορεί (και πολλές φορές πρέπει) να μειωθούν τα τέλη, αλλού στο ελάχιστο (όπως το δικαίωμα βοσκής) και αλλού πολύ (όπως η χρήση τραπεζοκαθισμάτων). Όμως η μη είσπραξή τους που οδηγεί; Αφ’ ενός στο μαράζωμα των Δήμων και αφ’ ετέρου στην ανομία και αυθαιρεσία: Τις δημοτικές εκτάσεις θα τις καταλαμβάνει όποιος προλάβει ή όποιος έχει «μέσον», τα δημοτικά κυλικεία θα ερημώνουν, τα δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης θα διαλύονται, τραπεζοκαθίσματα θα απλώνονται παντού χωρίς όρια, διαφήμιση θα γίνεται αυθαίρετα παντού, αγροτική δημοτική γη θα καλλιεργείται χωρίς έλεγχο από επιτήδειους «κολλητούς» των διοικήσεων, ο καθένας θα μπορεί να ρυπαίνει και να υποβαθμίζει το χώρο της ζωής μας και το περιβάλλον χωρίς συνέπειες. Και αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν αγωνιζόμαστε για αύξηση κεντρικών πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το αντίθετο μάλιστα, προτείνουμε ένταση και αποφασιστικότητα σ’ αυτή την πολιτική διεκδίκηση. Επίσης η μη έγκαιρη είσπραξη τελών και φόρων όπως έγινε π.χ. στη Δ.Ε.Υ.Α.ΑΙ. είχε σαν συνέπεια τη διόγκωση των λογαριασμών σε ύψη που αδυνατούν πια πολλοί να πληρώσουν και ταλαιπωρούνται, ενώ ο Δήμος στερείται εσόδων. Αν όμως γίνονταν απαιτητοί στην ώρα τους θα μπορούσαν όλοι να ανταποκριθούν.

Θεωρούμε λοιπόν απαραίτητη, κυρίως για την σημερινή δύσκολη συγκυρία, την οργάνωση εισπρακτικών μηχανισμών με την κατάλληλη νομική υποστήριξη για όλα αυτά τα είδη πόρων. Οι ξεπερασμένες λογικές εξυπηρετήσεων και ειδικής μεταχείρισης κάποιων, πρέπει να εγκαταλειφθούν. Η ισοτιμία, η εφαρμογή σοβαρής μη ρουσφετολογικής λογικής, μπορούν να ωφελήσουν τον τόπο και τις ανάγκες των πολιτών. Και από την άλλη μεριά η μόνιμη γκρίνια για «Έλλειμμα κρατικών πόρων που είναι η μόνη αιτία των κακών της τοπικής Αυτοδιοίκησης» (που έχει βέβαια λογική και πολιτική βάση), δεν πρέπει να οδηγεί σε αδράνεια και εμπέδωση της μίζερης λογικής ότι «το κράτος φταίει για όλα, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Αιγίνιο 22 – 09 – 2011

Για την Σ.Ε.

Γ. Γεωργιάδης

Μ. Κασαπίδης

Χ. Μπίτσης

Α. Νταγλιούδης

Χρ. Πρασκίδης

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΟΧΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.

http://1.bp.blogspot.com/-Q-djfShOK44/ToW7gt8vS-I/AAAAAAAAZFw/v2mxpIHjD3I/s1600/DSC03733.JPG

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΠΑΓΚΑΛΕ?

ΠΑΡΤΑ...

Τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι…

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ Ο ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ...ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ

ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ...ΠΑΛΙΚΑΡΙ;;;
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ....
ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ Ή ΝΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ....

ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.... ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ

...ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
AΚΟΥΣΤΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΜΑΣ...
ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ....
ΑΠΙΘΑΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ;
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ;;;;
ΤΙ ΛΕΤΕ;;;;
ΣΑΣ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ....
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ....

Ήρθαν τα πετροδολάρια του Κατάρ με αντάλλαγμα...χρυσό!

«Έκλεισε» το απόγευμα του Σαββάτου, στο Μέγαρο Μαξίμου, η συμφωνία για την είσοδο κεφαλαίων του Κατάρ στηνεταιρεία Μεταλλεία Χαλκιδικής «Ελληνικός Χρυσός». Στις δηλώσεις μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον εμίρη του Κατάρ, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η συμφωνία στέλνει μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα αποκτά αναπτυξιακές ευκαιρίες μετά τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.Η επενδυτική συμφωνία, ύψους 1,2 δισ. ευρώ, αναμένεται να δημιουργήσει 1.500 νέες θέσεις εργασίας.
Η συγκεριμένη επένδυση γίνεται ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο Οικονομικής Συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τοΚατάρ που υπέγραψαν οι κ. Παπανδρέου και Αλ Θάνι, πέρυσι το Σεπτέμβριο στην Νέα Υόρκη.

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΕΔΩΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ 3η ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ.







ΚΑΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ...

ΤΙ ΛΑΚΗΣ ΤΙ ΜΑΚΗΣ, ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ;;; ΟΛΟΪΔΙΟΙ ΟΙ ΜΠΑΓΑΣΕΣ, Λ...Μ...ΑΚΗΣ ΨΩΜΟΛΑΖΟΠΟΥΛΙΑΔΗΣ


Τι κοινό έχει ο Λάκης και ο Μάκης;;;

Αυτός είναι ο Λάκης. Πιο κάτω δείτε και τον...Μάκη!












Και πείτε μου. Δεν μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό;;;

H 9η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία για Εθελοντική Αιμοδοσία και Δωρεά Οργάνων στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού




Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών είναι ίσως η ομορφότερη από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται, για να διαδοθεί ο θεσμός της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.
Ξεκίνησε από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου, το 2002. Στα επόμενα χρόνια αναπτύχθηκε σε τόσο μεγάλο βαθμό που πια δικαιούμαστε να μιλάμε για το θεσμό της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών που, μάλιστα, τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), και του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΣΕ ΤΙ ΠΕΛΑΓΗ ΑΡΜΕΝΙΖΕΙΣ ΜΩΡΕ ΓΩΓΩ ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΑ;;;;;

Αυτό είναι ένα κορίτσι που το λένε ΓΩΓΩ...
Κάποτε ήταν μεγάλη και τρανή, όχι ρε σε ηλικία... ήταν μεγάλη ως TV PERSONA....
Ήταν βέβαια και κουκλάρα, έτσι;;;
ΒΕΒΑΙΩΣ....
Ήταν βέβαια και το αγαπημένο παιδί των μίντια....
Ήταν βέβαια και το αγαπημένο παιδί των Διευθυντών....
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΝΑΙ;;;
ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΕ, ΓΩΓΩ;;;
ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΕΙΣ;;;
ΣΕ ΤΙ ΠΕΛΑΓΗ ΑΡΜΕΝΙΖΕΙΣ ΜΩΡΕ ΓΩΓΩ ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΑ;;;;;

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΔΝΑΣ Κ, ΣΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ ΤΟΥ ΚΙΤΡΟΣ.