PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟ ΛΑΟΣ....

ΠΑΡΕΛΑΥΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ...

Με τις επιλογές και τις πράξεις του, έτσι όπως την κατάντησε. η υπογραφή του δεν έχει πλέον καμία αξία.

Δεν εξηγείται αλλιώς αυτό που κάνει η κοπέλα...






























ΔΕΙΤΕ ΛΥΤΡΑ ΜΑΡΩ..

Την πρωτογνωρίσαμε στο Fame Story όπου και δημιούργησε ένα χαμό τόσο για το θυελλώδη της έρωτα με τον Κώστα Καραφώτη όσο για την εκρηκτική της εμφάνιση.... Απολαύστε τη Μάρω Λύτρα σε sexy φωτογραφίες!













ΕΚΑΝΑΝ ΣΕΞ...ΔΕΙΤΕ.


Απίστευτο είναι αυτό που συνέβη στο Βέλγιο στην αναμέτρηση της Σεντ Τρούιτεν με τη Λόκερεν, στο γήπεδο της πρώτης.


Ένα ζευγάρι, προφανώς απογοητευμένο από το θέαμα που προσέφεραν οι δύο ομάδες, αποφάσισε να προσφέρει στους φιλάθλους το δικό του…
θέαμα, κάνοντας σεξ την ώρα του αγώνα μπροστά σε παράθυρο ξενοδοχείου το οποίο έχει θέα τον αγωνιστικό χώρο!

Νέες προοπτικές ανάπτυξης για το ΒΙΟ.ΠΑ. Λιτοχώρου


* ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΣΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

* ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΝΕΑΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

* ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.» ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Θετικές προοπτικές για την ανάπτυξη του βιοτεχνικού – επιχειρηματικού πάρκου Λιτοχώρου (ΒΙΟ.ΠΑ.), ως του πρώτου οργανωμένου χώρου υποδοχής επιχειρήσεων στο νομό Πιερίας, δημιουργούνται με την ψήφιση του νόμου 3982/11 (ΦΕΚ 143Α/17-6-11), ο οποίος αφορά στην απλοποίηση αδειοδότησης τεχνικών επαγγελμάτων, μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επιχειρηματικών πάρκων.

Αυτό συμβαίνει, επειδή προβλέπεται απαλλαγή απ’ την πληρωμή φόρου μεταβίβασης για τις επιχειρήσεις που θα αγοράσουν οικόπεδα εντός του πάρκου. Εκείνο που απομένει είναι η έκδοση της κοινής Υπουργικής Απόφασης από το Υπουργείο Οικονομικών, για να ισχύσει η συγκεκριμένη διάταξη.

Έτσι αντιμετωπίζεται το βασικότερο πρόβλημα του βιοτεχνικού - επιχειρηματικού πάρκου, που μέχρι σήμερα ήταν αυτό της πολλαπλάσιας φορολόγησης στη μεταβίβαση των οικοπέδων, διότι αυτή ήταν κυρίως η αιτία καθυστέρησης υλοποίησης των έργων υποδομής, ενώ υπήρχαν και πολλές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις για την συνέχιση υλοποίησης του όλου εγχειρήματος.

Για το ζήτημα αγοράς οικοπέδων στο βιοτεχνικό – επιχειρηματικό πάρκο Λιτοχώρου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 23520 61 212 και 23520 61 215, φαξ: 23520 61 213.

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ 3982/11

Μέχρι πρότινος, η υλοποίηση των συνολικών έργων υποδομής στο βιοτεχνικό – επιχειρηματικό πάρκο Λιτοχώρου (ύψους 7.340.303 € με Φ.Π.Α.), θα έθετε σε κίνδυνο την όλη διαδικασία, επειδή πολλές επιχειρήσεις απ’ αυτές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για αγορά γης, (εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Α.Ε. η πώληση εκατόν εξήντα από τα διακόσια πενήντα πέντε συνολικά οικόπεδα), αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα.

Συγκεκριμένα, το εγχείρημα ανάπτυξης του βιοτεχνικού – επιχειρηματικού πάρκου ήταν φυσικό να σταματήσει, επειδή η υλοποίηση των έργων δεν στηριζόταν μόνο στην επιχορήγηση των 2.569.106 € και στον τραπεζικό δανεισμό που είχε εξασφαλιστεί, αλλά στηριζόταν κυρίως στα έσοδα απ’ την πώληση των οικοπέδων, που όμως είχαν παγώσει εξαιτίας του προβλήματος που ανέκυψε με την εφορεία.

Αξίζει να αναφερθεί πάντως ότι άλλα βιοτεχνικά πάρκα αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξή τους παρόλη τη μεταβίβαση των οικοπέδων τους. Αιτία αποτέλεσε η οικονομική κρίση. Για παράδειγμα, το Βιο.Πα. Σερρών είναι ακατοίκητο παρά το γεγονός ότι εδώ και ένα χρόνο έχει ολοκληρώσει τη δημιουργία των απαιτούμενων υποδομών σε έκταση 250 στρεμμάτων και με προϋπολογισμό τα 5,5 εκατ. ευρώ.

Ο τεχνικός υπεύθυνος του έργου λέει ότι η κρίση, η κατάργηση του προγράμματος επιδότησης της μετεγκατάστασης και η κλειστή στρόφιγγα των τραπεζικών δανείων πάγωσαν τα σχέδια των επενδυτών. Παράλληλα υπάρχει και το πρόβλημα της φθοράς του Βιο.Πα. επειδή οι υποδομές καταστρέφονται ταχύτερα όταν δεν χρησιμοποιούνται.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Μέσα σ’ αυτό το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, η ψήφιση του νέου νόμου και η αναμενόμενη υπογραφή της κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα επιλύει το φορολογικό πρόβλημα, θα συντελέσει στην υπογραφή αρκετών συμβολαίων μεταβίβασης οικοπέδων στο βιοτεχνικό επιχειρηματικό πάρκο Λιτοχώρου από επιχειρήσεις που αναμένουν την απαλλαγή απ’ τον φόρο.

Επίσης, έπειτα από πιέσεις της νέας δημοτικής αρχής προς τη Β’ Δ.Ο.Υ. Κατερίνης και το υπουργείο Οικονομικών, υπήρξε τελικά θετικό αποτέλεσμα ως προς τη μείωση των αντικειμενικών αξιών στο Βιοτεχνικό-Επιχειρηματικό Πάρκο Λιτοχώρου, διότι, όπως είναι γνωστό, οι αντικειμενικές αξίες ανεβάζουν τα συνολικά τέλη και τους φόρους ακίνητης περιουσίας, ενώ λειτουργούν αρνητικά και ως συγκριτικές τιμές με διπλανές περιοχές.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της συνεργασίας των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης για την επίλυση του θέματος, σε έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών (Α.Π.: Φ/Α.18/Δ/12537/1089 – 12/9/2011) επισημαίνεται το γεγονός ότι οι βιοτεχνικές και επιχειρηματικές περιοχές πρέπει να θεωρούνται ρυμοτομημένες περιοχές και όχι σχέδια πόλεων ή οικισμοί, κάτι το οποίο εκτόξευε τις αντικειμενικές αξίες.

Επιπλέον, βρίσκεται σε καλό δρόμο η εξασφάλιση νέας επιχορήγησης απ’ το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, έπειτα από συνεχείς παρεμβάσεις της νέας δημοτικής αρχής προς την πολιτική και διοικητική ηγεσία του Υπουργείου.

ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Ακόμη, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η «Ανατολική Θεσσαλονίκης Α.Ε.» επέλεξε το Βιοτεχνικό-Επιχειρηματικό Πάρκο Λιτοχώρου μαζί με άλλες εννέα αντίστοιχες περιοχές σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει συγκριτική αξιολόγηση μεταξύ υφιστάμενων βιοτεχνικών και επιχειρηματικών περιοχών (Β.Ε.ΠΕ.) και οικοβιομηχανικών πάρκων.

Επιπλέον, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου MEID (Mediterranean EcoIndustrial Development), τα τμήματα Γενικής και Ανόργανης Χημικής Τεχνολογίας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής του Βιοτεχνικού-Επιχειρηματικού Πάρκου Λιτοχώρου.

ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ

Τέλος, στο νέο νόμο 3982/11 για την αδειοδότηση και τα επιχειρηματικά πάρκα απλοποιείται η διαδικασία αδειοδότησης επιχειρήσεων εντός των πάρκων και θεσμοθετείται μια σειρά από οικονομικά και πολεοδομικά κίνητρα, αποθαρρύνεται η εγκατάσταση μονάδων εκτός των επιχειρηματικών πάρκων ή άλλων οργανωμένων χώρων υποδοχής επιχειρήσεων, συμπεριλαμβάνονται στη μελέτη βιωσιμότητας τα κόστη των εξωτερικών έργων υποδομής, τα έργα υποδομής αντιμετωπίζονται ως αμιγώς ιδιωτικά έργα και υλοποιούνται με την ευθύνη του φορέα υλοποίησης.

Επιπρόσθετα, δίνεται η δυνατότητα εκτέλεσης μέρους των έργων με αυτεπιστασία εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Έτσι μπορεί να συμπιεστεί το κόστος εκτέλεσης των έργων υποδομής, αφού έχει γίνει η διάνοιξη σχεδόν ολόκληρου του οδικού δικτύου αλλά και η εκσκαφή στα επίπεδα της υψομετρικής μελέτης.

Η δημοτική χορωδία Λιτοχώρου στο 27ο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης


ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 18 & 19/11, ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΤΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εκπροσωπώντας τον δήμο Δίου-Ολύμπου αλλά και την Πιερία, η δημοτική χορωδία Λιτοχώρου «Ι. Σακελλαρίδης», συμμετείχε με επιτυχία στο 27ο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, που διοργανώθηκε το διήμερο 18-19 Νοεμβρίου από την πολιτιστική λέσχη προσωπικού ΟΤΕ Θεσσαλονίκης.
Το φετινό φεστιβάλ τελούσε υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συμμετείχαν 20 χορωδίες.
Η χορωδία «Ιωάννης Σακελλαρίδης» παρουσιάζοντας το Σάββατο το πρόγραμμα της, στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, μπροστά σε ένα πολύ απαιτητικό κοινό, απέσπασε ευμενή σχόλια τόσο από τους διοργανωτές όσο και από τα μέλη των άλλων χορωδιών.
Η επόμενη εμφάνιση της Δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου «Ι.Σακελλαρίδης» θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων που προγραμματίζει ο δήμος Δίου-Ολύμπου στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων του δήμου, στο Λιτόχωρο, στη Λεπτοκαρυά και στο Δίον.

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού PHILOXENIA 2011. Η ΠΙΕΡΙΑ μακριά από κάθε διάκριση. Εντυπώσεις, κρίσεις, προτάσεις


Για 27η χρονιά πραγματοποιήθηκε η διεθνής έκθεση τουρισμού PHILOXENIA στη Θεσσαλονίκη, στον εκθεσιακό χώρο της HELEXPO. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το βράδυ της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου, με την παρουσία των υφυπουργών Πολιτισμού-Τουρισμού κ.κ. Νικητιάδη και Αλεβιζάτου, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου του τουρισμού. Απών και πάλι ο Υπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος.

Κοινή τύπου πάντως η επισήμανση και η παραδοχή όλων: ότι ο τουρισμός είναι ο μόνος τομέας στη χώρα μας με θετικό συντελεστή εισοδήματος και μπορεί να αποτελέσει το μοχλό ανασύνταξης της οικονομίας και της ανάπτυξης της χώρας. Στόχος η Ελλάδα να καταταχθεί στις δέκα πρώτες χώρες τουριστικού προορισμού στον κόσμο.

Να σημειωθεί ότι στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκαν οι δημοφιλέστεροι τουριστικοί προορισμοί που ψηφίστηκαν σε ειδικό δημόσιο διαγωνισμό που πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Απούσα και μακριά από όλες τις κατηγορίες διάκρισης η Πιερία…

Η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική και η Πέλλα από την Κεντρική Μακεδονία συγκαταλέγονται στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Η Θεσσαλονίκη βραβεύτηκε ως η δημοφιλέστερη πόλη, η Πέλλα για το δημοφιλέστερο χιονοδρομικό κέντρο, το Καϊμακτσαλάν, ενώ η Χαλκιδική, χωρίς να πάρει την πρώτη θέση, ήταν παρούσα σε προνομιούχες θέσεις σ’ όλες σχεδόν τις κατηγορίες. Για την ιστορία, η Λευκάδα ανακηρύχθηκε για το 2011 ως ο καλύτερος παραθαλάσσιος προορισμός, τα Ζαγοροχώρια ως ο καλύτερος ορεινός, η Αθήνα η πόλη με τις καλύτερες εκδηλώσεις. Καλύτερος ξένος προορισμός για τους Έλληνες η Γαλλία.

Σε γενικές γραμμές η φετινή έκθεση PHILOXENIA, από πλευράς οργάνωσης και συμμετοχών, βαθμολογείται με βαθμό κάτω του μετρίου, όταν όλοι διαπιστώνουν και προσδοκούν οικονομικά οφέλη ως απάντηση στη γενικότερη κρίση.

Η παρουσία της Κεντρικής Μακεδονίας στο ενιαίο περίπτερο όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων ιδιαίτερα υποτονική, πολύ γενική, χωρίς να αναδεικνύονται τα μεγάλα πλεονεκτήματα και οι ισχυροί τουριστικοί προορισμοί της Περιφέρειας.

Η παρουσία της Πιερίας, μάλλον απαρατήρητη, χωρίς ταυτότητα, χαμένη ανάμεσα στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες χωρίς να ξεχωρίζουν τα ασύγκριτα και μοναδικά της φυσικά πλεονεκτήματα.

Δεν είδαμε τον Όλυμπο με τους παραδοσιακούς του οικισμούς, τις ψηλότερες κορυφές, με τα φιλόξενα καταφύγια και τις μαγευτικές ορειβατικές διαδρομές, τον διεθνή αγώνα Olympus Marathon.

Δεν διακρίναμε τα Πιέρια, με το κοντινότερο για τους Θεσσαλονικείς χιονοδρομικό κέντρο. Ευτυχώς οι επαγγελματίες του Ελατοχωρίου είχαν δικό τους περίπτερο.

Δεν γνωρίσαμε τις παραλίες της Πιερίας με τα σύγχρονα καταλύματα και τις υποδομές ποιότητας. Εκεί που οι ακτές αγγίζουν τις παρυφές και βρέχουν τις ρίζες του Ολύμπου.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ PIERIA -GR

Όχι βέβαια. Πρόκειται για έργο τέχνης και συγκεκριμένα ένα τραπέζι με δύο καρέκλες γιγαντιαίων διαστάσεων. Οπότε τα άλογα, φαίνονται σαν νάνοι.

ΓΙΓΑΝΤΕΙΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΕΙΔΗ..


Αυτό δεν είναι σίγουρα ένα χαρακτηριστικό Κρεοπωλείο της γειτονιάς σας!

Η Χριστίνα Μουστάκα, το sexy κορίτσι των ''Ράδιο Αρβύλα'' μας αναστατώνει σε κάθε της hot φωτογραφία...











ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ..