PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

ΝΤΑΛΙ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ.

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΤΙΣ 16/8 ΣΤΗΝ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 3,30 μμ



Οι τοίχοι (άλλοι σε δρόμους, άλλοι σε νυχτερινά μαγαζιά) γράφουν την δική τους ιστορία με συνθήματα γεμάτα χιούμορ. Ή τουλάχιστον με τέτοια πρόθεση:

«Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του.»
(πλατεία Εξαρχείων, Αθήνα)

«Φονιάδες των Ψαριών, Πελεκάνοι.»
(οδός Γερουλάνου, Αργυρούπολη)

«Η μαμά μου λέει ότι αν δεν έχω πέσει στο κρεβάτι μέχρι τις δέκα και μισή, θα πρέπει να γυρίσω σπίτι.»
(Ποτοπωλείον, Αθήνα)

«Μόνο τα καλά κορίτσια κρατάνε ημερολόγιο. Τα κακά δεν έχουν χρόνο.»
( Dark Sun, Αθήνα)

«Δεν υπάρχουν παθητικοί καπνιστές, μόνο αντιπαθητικοί αντικαπνιστές»
( T.E. I ., Αθήνας)

«Το Lifestyle είναι μαγικό, από μηδενικό σε κάνει νούμερο.»
(Γκάζι, Αθήνα)

«Θεσσαλονίκη, η μόνη πόλη που γράφεται με δύο Σίγμα και προφέρεται με δύο Λάμδα.»
(Μύλος, Θεσσαλονίκη)

«Διατηρείτε την Αθήνα καθαρή. Πετάτε τα σκουπίδια σας στον Πειραιά.»
(Μεταξουργείο, Αθήνα)

«Ζαλίζομαι. Σταματήστε τη Γη να κατέβω.»
(Α.Π.Θ., Θεσσαλονίκη)

«Συμμετέχω, Συμμετέχεις, Συμμετέχει, Συμμετέχουμε, Συμμετέχετε, Αποφασίζουν.»
(οδός Σινώπης, Αθήνα)

«Μην τα περιμένετε όλα από την Αστυνομία. Χτυπηθείτε μόνοι σας.»
(Παπασωτηρίου, οδός Στουρνάρα, Αθήνα)

«Η Βία δεν είναι Λύση, η Λία όμως είναι Βίσση.»
(Μύθος, Ρέθυμνο)

«Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε.»
(λεωφόρος Αλεξάνδρας, Αθήνα)

«Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω καταπληκτική μόρφωση.»
(οδός Μπενάκη, Αθήνα)

«Η χώρα καταστρέφεται από την αδιαφορία, αλλά τι με νοιάζει εμένα;»
(λόφος Στρέφη, Αθήνα)

«Θέλω να γίνω αυτό που ήμουν τότε που ήθελα να γίνω αυτό που είμαι τώρα…»
(πλατεία Εξαρχείων, Αθήνα)

Μειωμένη κατά 25% σε σχέση με το 2010 είναι η κίνηση των θερινών εκπτώσεων.



Σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), η πλειονότητα των εμπόρων σε όλη την Ελλάδα είναι δυσαρεστημένοι με τις πωλήσεις τους κατά την περίοδο των τριών πρώτων εβδομάδων των....
θερινών εκπτώσεων και συγκεκριμένα για το διάστημα από 15/7 έως 10/8/2011, ενώ εκφράζουν έντονη απογοήτευση και αγωνία, αφού η μέχρι τώρα κίνηση είναι τουλάχιστον 25% χαμηλότερη από πέρυσι.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα πρώτα στοιχεία των Εμπορικών Συλλόγων, που προχώρησαν σε δειγματοληπτικές έρευνες στις περιοχές τους, προκύπτει ότι ανεξαρτήτως του ποσοστού μείωσης, 8 στους 10 εμπόρους επιβεβαιώνουν την πτωτική πορεία του τζίρου τους, ενώ 2 στους 10 δηλώνουν ότι ο τζίρος τους κινείται στα ίδια, εξίσου χαμηλά περσινά επίπεδα. Τα μεγάλα ποσοστά των εκπτώσεων στις βιτρίνες των καταστημάτων, από την πρώτη κιόλας μέρα, δεν συγκίνησαν τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι πολύ διστακτικοί και ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους, παρά τις κατά τουλάχιστον 15% φθηνότερες φετινές εκπτωτικές τιμές.

Όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ, η μείωση του τζίρου τις πρώτες είκοσι ημέρες των θερινών εκπτώσεων είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας τριετίας, αφού κυμαίνεται στο -25%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή μείωση που δεν ξεπέρασε το -15%, ενώ το 2009 ο αντίστοιχος μέσος όρος κατέγραψε μείωση -20%. Η χρήση των πιστωτικών καρτών τη θερινή περίοδο περιορίστηκε στις περιπτώσεις άτοκων δόσεων, ενώ γενικά ήταν και πάλι μειωμένη, γεγονός που συνεχίζει να οφείλεται στην υπερχρέωση των καρτών των καταναλωτών και φυσικά στα υψηλά επιτόκια χρέωσης. Όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις από την αρχή της καλοκαιρινής περιόδου είχαν επηρεαστεί από την καθίζηση της κατανάλωσης, που οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση των εισοδημάτων, στην αύξηση της φορολογίας και στην εντεινόμενη αβεβαιότητα.

Αναλυτικά, οι αρχικές εκτιμήσεις για το πρώτο εικοσαήμερο των εκπτώσεων δείχνουν στην ένδυση – υπόδηση μια μείωση τζίρου κατά 22-25%, στον οικιακό εξοπλισμό, στα ηλεκτρικά είδη και έπιπλα 20-23%, στα βιβλία – χαρτικά και δώρα 20-22%. Τα πολυκαταστήματα, επίσης, παρουσιάζουν μια σημαντική μείωση των πωλήσεών τους στα επίπεδα του 7-10%. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναφέρουμε ότι το ίδιο διάστημα τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων επίσης εμφανίζουν μείωση κατά 6-8 %, ενώ στα μικρότερα καταστήματα τροφίμων, ποτών και καπνού η αρνητική μεταβολή του δείκτη κύκλου εργασιών κυμαίνεται από 17-20%. Η πορεία των θερινών εκπτώσεων είναι φέτος πολύ χειρότερη, τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα, όσο και στους τουριστικούς προορισμούς.

Το μόνο ίσως θετικό συμπέρασμα κατά την ΕΣΕΕ είναι ότι οι είναι οι φθηνότερες καλοκαιρινές τιμές και η ικανοποίηση ότι οι θερινές εκπτώσεις με την έναρξή τους, έριξαν φέτος τον πληθωρισμό στο 2,4% σε σύγκριση με το 5,5% του Ιουλίου του 2010.

Αντιμέτωποι με την αφαίρεση του ΑΦΜ τους θα βρεθούν από την 1η Σεπτεμβρίου όσοι δεν έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις και δηλώσεις ΦΠΑ .




Αντιμέτωποι με την αφαίρεση του ΑΦΜ τους θα βρεθούν από την 1η Σεπτεμβρίου όσοι δεν έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις και δηλώσεις ΦΠΑ για δύο συνεχόμενα χρόνια ή έχουν δημιουργήσει εταιρείες - μαϊμού ή έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία...
στην Εφορία. Με το μπλοκάρισμα του ΑΦΜ το υπουργείο Οικονομικών δένει τα χέρια των φοροπαραβατών αφού, μεταξύ των άλλων, δεν θα μπορούν να εκδίδουν πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας, να εισπράττουν επιστροφές φόρων ή να πληρώνονται για συναλλαγές τους με το Δημόσιο, να μεταβιβάζουν ακίνητα ή ακόμα και να λάβουν δάνειο από τράπεζα. Με τον τρόπο αυτό τους αναγκάζει να περάσουν από την Εφορία, αν θέλουν πίσω τον ΑΦΜ τους. Το μπλοκάρισμα του ΑΦΜ αγγίζει περισσότερο ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, με ιδιαίτερη αυστηρότητα για επιχειρήσεις που πραγματοποιούν συναλλαγές με χώρες της ΕΕ, χωρίς να αφήνει ανεπηρέαστους ακόμα και μισθωτούς ή συνταξιούχους.

Οι... μοιραίες παραβάσεις. Οι παραβάσεις που οδηγούν σε μπλοκάρισμα του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου περιγράφονται σε απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με την εκκαθάριση του υποσυστήματος Μητρώου Taxis, στην οποία ορίζεται ότι καθίσταται ανενεργός ο ΑΦΜ επιτηδευματία, φυσικού ή μη φυσικού προσώπου όταν: n εμφανίζονται στο υποσύστημα Μητρώου Taxis με ελλιπή ή λανθασμένα στοιχεία ή n δεν έχουν υποβληθεί δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ για δύο συνεχόμενα έτη ή n από έλεγχο ή αυτοψία της Φορολογικής Αρχής προκύπτει ότι δεν υφίσταται οικονομική δραστηριότητα επιτηδευματία ή επιχείρησης ή προκύπτει ότι ο φορολογούμενος έχει δηλώσει ψευδή ή ανακριβή στοιχεία για να πάρει ΑΦΜ. Οι διαδικασίες εκκαθάρισης του Μητρώου Taxis θα αρχίσουν την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε οι φορολογούμενοι που έχουν εντοπιστεί ήδη από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα λάβουν επιστολή από τη ΓΓΠΣ, με την οποία θα καλούνται να προσέλθουν στην Εφορία εντός μηνός ώστε να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους και να πληρώσουν τυχόν έξτρα φόρους και πρόστιμα.

Μετά την πάροδο της προθεσμίας και εφόσον ο ενδιαφερόμενος δεν ανταποκριθεί, ο ΑΦΜ θα απενεργοποιείται κεντρικά και θα ενημερώνονται αυτόματα όλες οι εφορίες. Στην πραγματικότητα ο ΑΦΜ δεν καταργείται, αλλά αδρανοποιείται. Για να καταστεί ξανά ενεργός, ο φορολογούμενος πρέπει να έχει ρυθμίσει όλες τις εκκρεμότητές του. Οι επιπτώσεις. Στο μεσοδιάστημα, οι φορολογούμενοι που θα απολέσουν τη φορολογική τους ταυτότητα δεν θα λαμβάνουν επιστροφές φόρου, δεν θα μπορούν να εισπράξουν χρήματα για πωλήσεις αγαθών και παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο, θα χάνουν τις φοροαπαλλαγές, δεν θα μπορούν να μεταβιβάζουν ακίνητα, να λαμβάνουν δάνεια από τις τράπεζες και να θεωρούν βιβλία και στοιχεία.

Επίσης, με την απενεργοποίηση του ΑΦΜ δεν θα λαμβάνουν πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας καθώς και τα αναγκαία για τις συναλλαγές τους πιστοποιητικά με τη σφραγίδα των εφοριών ούτε θα μπορούν να υποβάλουν οποιαδήποτε φορολογική δήλωση στο μητρώο της Εφορίας είτε στο γκισέ είτε μέσω Διαδικτύου. Ειδικά κριτήρια απενεργοποίησης του ΑΦΜ προβλέπονται για όσες επιχειρήσεις διενεργούν ενδοκοινοτικές συναλλαγές.

Το κίνημα "Δεν πληρώνω" πήγε παραλία..




Μετά τα διόδια όπου ανοίγουν τις μπάρες και επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων και τα νοσοκομεία όπου έδωσαν μάχη για τη μη πληρωμή του πεντάευρου εισιτηρίου, τα μέλη του...
κινήματος "Δεν πληρώνω" επεκτείνουν τις δράσεις τους και στις παραλίες. Στο video που θα δείτε τα μέλη του κινήματος πήγαν στην οργανωμένη δημοτική πλαζ Αυλάκι - Πόρτο Ράφτη κατέλαβαν τα εκδοτήρια των εισιτηριων και επέτρεψαν την ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες.

Σήμερα το απόγευμα η λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας στον Κολινδρό





Η Ελλάδα δυστυχώς τρώει τα παιδιά της..




Εδώ και μία δεκαετία καταστρέφει ότι δημιουργούν ολόκληρες γενιές. Μεγάλοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, ακόμη και το εργατικό δυναμικό, προσπαθεί να βρει ένα καλύτερο αύριο, μακριά από την Ελλάδα. Μπορεί τις δεκαετίες του ’60 και...
του ’70 οι μετανάστες να είχαν ως κύριο λόγο μετανάστευσης το «καλύτερο αύριο», πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πολλοί νέοι αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό, απλά γιατί στην Ελλάδα… δεν έχουν ελπίδα. Και όταν βρίσκονται στο εξωτερικό, μακριά από τις αγκυλώσεις της ελληνικής νοοτροπίας, μεγαλουργούν.

Μπορεί το μισό ΠΑΣΟΚ να έχει πάει στην Πάρο διακοπές , κανείς όμως δεν έχει δει υπουργό ή έστω υφυπουργό στον δρόμο ή σε κάποια παραλία.




Επίσης κανείς δεν έχει δει την Τρέμη ή τον Πρετεντέρη που παραθερίζουν κι αυτοί στο νησί
μετά το περιστατικό του γιαουρτώματος του τελευταίου στην Αντίπαρο. Πληροφορίες...
από το νησί λένε ότι το βράδυ της Τετάρτης υπήρξε μεγάλη κινητικότητα στο σπίτι του Ραγκούση. Άραγε τον επισκέφτηκαν μόνο συνάδελφοι του;

Δύσκολη αναμένεται να είναι η νέα σχολική χρονιά, τόσο για τους μαθητές, όσο για καθηγητές και δασκάλους..



Οι νέοι διορισμοί θα είναι περίπου 600, όταν οι αποχωρήσαντες εκπαιδευτικοί πέρσι έφτασαν τις 11.000 και φέτος αναμένεται
να ξεπεράσουν τις 12.000 λόγω του ότι σπεύδουν να κατοχυρώσουν....
συνταξιοδοτικό δικαίωμα και να αποχωρήσουν από το δημόσιο. Οι εκπαιδευτικοί βιάζονται να βγουν στη σύνταξη καθώς, σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης (ΚΕΜΕΤΕ), οι απώλειες εισοδήματός τους στα επόμενα χρόνια, ισοδυναμεί με ενάμισι εφάπαξ.

Ο ιδιαίτερα μικρός αριθμός των νέων διορισμών κάνει τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών να κάνουν λόγο για πρωτοφανή συρρίκνωση της Παιδείας και εκτιμούν ότι πολλά σχολεία θα αναγκαστούν να λειτουργήσουν χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τον αναγκαίο αριθμό δασκάλων και καθηγητών.

Κενά εκτιμάται ότι θα υπάρξουν και στη διάθεση των σχολικών βιβλίων, καθώς έχουν παρατηρηθεί μεγάλες καθυστερήσεις στον Οργανισμό Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων. Η κατάσταση επιβαρύνεται και από τις εξαγγελίες των εκπαιδευτικών για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας με την έναρξη των μαθημάτων, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Οι μορφές και η διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων των δασκάλων θα οριστικοποιηθούν κατά το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου, σε συντονισμό με την ΟΛΜΕ, αλλά και την ΑΔΕΔΥ.

Σε 70% ανέρχεται το ποσοστό φοροδιαφυγής σε 15 νησιά.




Σε 70% ανέρχεται το ποσοστό φοροδιαφυγής σε 15 νησιά, σύμφωνα με στοιχεία από τους ελέγχους που διενήργησε το ΣΔΟΕ από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως υπήρχαν περιοχές όπου όλοι όσοι ελέγχθηκαν ήταν παραβάτες, ενώ σε άλλες, στον...
ίδιο φορολογούμενο εντοπίσθηκαν πάνω από 70 φορολογικές παραβάσεις. Παρά τις προειδοποιήσεις του υπουργείου Οικονομικών για παραδειγματική τιμωρία των φοροφυγάδων και την αυστηροποίηση των κυρώσεων, τα στοιχεία του ΣΔΟΕ από τους ελέγχους σε νησιά δείχνουν ότι κατά μέσον όρο το ποσοστό παραβατικότητας άγγιξε το 70% και ο κάθε ελεγχόμενος είχε υποπέσει κατά μέσον όρο σε 30 παραβάσεις.

Χρυσό φοροδιαφυγής στη Ρόδο

Πρωταθλήτρια η Ρόδος με το εκπληκτικό ποσοστό παραβατικότητας στο 100%, αφού από τις 11 περιπτώσεις επιτηδευματιών και επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν και στις 11 εντοπίσθηκε φοροδιαφυγή.

Με κριτήριο το πλήθος των παραβάσεων, όπως σημειώνεται στο "Έθνος", πρώτη στη λίστα φιγουράρει η Μύκονος, όπου σε 103 ελεγχόμενους καταλογίστηκαν 7.331 παραβάσεις, κάτι που σημαίνει κατά μέσον όρο ότι στον καθένα καταλογίστηκαν πάνω από 71 φορολογικές παραβάσεις.

Από τους 705 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, οι 490 καταστηματάρχες εντοπίσθηκαν για φοροδιαφυγή, ενώ το σύνολο των παραβάσεων ανήλθε στο αστρονομικό ύψος των 14.327 και τα πρόστιμα που καταλογίσθηκαν ανήλθαν σε 1,7 εκατομμύριο ευρώ.

Η συντριπτική πλειονότητα των φορολογικών παραβάσεων αφορούσε μη απόδοση φόρων και ΦΠΑ και κυρίως μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης προϊόντων ή παροχής υπηρεσιών.

Μετά τη Ρόδο τα υψηλότερα ποσοστά παραβατικότητας καταγράφηκαν στην Κύθνο με 91,67% και ακολουθούν η Σίφνος με 85,71%, η Κως με 80%, η Σαντορίνη με 77,18%, η Μύκονος με 73,57%, η Νάξος και η Ύδρα με τα ίδια ποσοστά παραβατικότητας 66,67% και η Πάρος με 64,66%.

Τη χαμηλότερη παραβατικότητα είχε η Αίγινα με 46,67% και στη δεύτερη θέση ήταν η Μήλος με ποσοστό παραβατικότητας 51,71%.

Σε ό,τι αφορά στο πλήθος των φορολογικών αδικημάτων, που συνολικά ανήλθαν σε 14.327, τα περισσότερα εντοπίσθηκαν στη Μύκονο (7.331) και ακολουθούν η Πάρος με 5.119 και η Σύρος με 569, ενώ τα λιγότερα καταγράφηκαν στη Σέριφο και τη Σίφνο (13).

Σειρά για έλεγχο από ειδικές «ομάδες κρούσης» της εφορίας, παίρνουν μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων.



Μεγάλο-οφειλέτες αλλά και οι 1.000 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας, με βάση το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα ελέγχων που καταρτίζει το υπουργείο Οικονομικών. Για το λόγο αυτό το υπουργείο Οικονομικών επενδύει...



με αυξημένες εξουσίες και τα νέα ελεγκτικά όργανα που συστήνει, όπως την υπερ-Εφορία που θα αναλάβει τον έλεγχο πολύ μεγάλων μεγαλύτερων, αλλά και την επιχειρησιακή μονάδα είσπραξης οφειλών για λογαριασμό του δημοσίου.

Έτσι το υπουργείο Οικονομικών θέτει νέους στόχους και ευελπιστεί να ελέγξει επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 40 εκατ. ευρώ, φορολογούμενους με οφειλές που ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ και μεγαλοϊδιοκτήτες με ακίνητη περιουσία μεγαλύτερη του 1 εκατ. ευρώ. Ψηλά στη λίστα προς έλεγχο βρίσκονται οι εμπλεκόμενοι στον κλάδο των ακινήτων που, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής.

Από διασταυρώσεις που διενήργησε η ΓΓΠΣ εντοπίστηκαν περί τους 8.700 φορολογούμενους (φυσικά πρόσωπα) με αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1 εκατ. ευρώ, οι οποίοι δεν είχαν υποβάλει δήλωση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) τουλάχιστον για ένα έτος. Οι διασταυρώσεις που έκανε η Γ.Γ.Π.Σ αφορούσε τα έτη 1997-2007.

Το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε ατομικές ειδοποιήσεις σε αυτούς τις ιδιοκτήτες με τις οποίες τους καλούσε να πληρώσουν τον φόρο που χρωστούν στην Εφορία. Μόλις ένας στους έξι υπόχρεους ανταποκρίθηκε στο προσκλητήριο που έλαβε από το υπουργείο, το οποίο τώρα συστήνει ειδική ομάδα για την είσπραξη αυτών του ΦΜΑΠ.

Στόχος των νέων ελέγχων είναι να εντοπιστούν και πιθανές άλλες περιπτώσεις μεγαλοϊδιοκτητών οι οποίοι ενώ αγόρασαν μεγάλη ακίνητη περιουσία, ωστόσο δεν δήλωσαν την αξία αγοράς ή δήλωσαν μέρος αυτής. Η Εφορία θα διερευνήσει και εάν καταβλήθηκαν περισσότερα χρήματα πέραν της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Αναμένεται να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πωλητών των ακινήτων καθώς και των αγοραστών.

Το φορολογικό «πογκρόμ» θα επεκταθεί και στις 1.000 μεγαλύτερες επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 40 εκατ. ευρώ. Τους ελέγχους σε αυτές το υπουργείο αναθέτει στην υπό σύσταση «super εφορία» που δημιουργεί για το σκοπό αυτό. Εκτός της «super ΔΟΥ», το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί και στην σύσταση ειδικής επιχειρησιακής μονάδας είσπραξης.

Η μονάδα αυτή θα είναι αποκεντρωμένη και θα είναι αρμόδια για την επιδίωξη είσπραξης μεγάλων οφειλών σε οποιαδήποτε μέρος της ελληνικής επικράτειας έχουν της έδρα τους οι οφειλέτες . Η εν λόγω ομάδα θα είναι «προικισμένη» με υπερεξουσίες. Την «σκυτάλη» στον έλεγχο θα πάρουν και 100 ιδιώτες - ράμπο που θα προσλάβει το υπουργείο Οικονομικών και θα συνδράμουν στον εντοπισμό των 15.000 μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου που χρωστούν συνολικά 37 δισ. ευρώ.

Το σχέδιο για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προβλέπει ότι καθένας από τους 100 ιδιώτες θα αναλάβει τον έλεγχο 150 μεγαλοοφειλετών (φυσικά και νομικά πρόσωπα) που χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ ο καθένας τους.

Όπου κι αν επιλέξετε να πάτε για τις διακοπές σας, καλό είναι κατά την προετοιμασία σας να αφήσετε λίγο χώρο και για το φαρμακείο των διακοπών.



Αυτό λοιπόν πρέπει να περιέχει:
  • Οξυζενέ για τον καθαρισμό των πληγών
  • Αντισηπτικό για τις πληγές ή τα τραύματα
  • Ιωδιούχο διάλυμα για απολύμανση
  • Βαμβάκι, γάζες, επιδέσμους, λευκοπλάστ, τσιρότα
  • Οινόπνευμα για την απολύμανση αντικειμένων
  • Θερμόμετρο, αντιπυρετικό, παυσίπονο
  • Αλοιφή, σπρέι ή στικ αμμωνίας για τα τσιμπήματα
  • Εντομοαπωθητικό
  • Παγοκύστες ή πετσέτες για κομπρέσες
  • Ένεση κορτιζόνης

ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΕ......

12 από τα καλύτερα σημεία του πλανήτη για snorkeling

Κοιτώντας πέρα από την επιφάνεια και τα γαλαζοπράσινα νερά των ωκεανών, ο βυθός κρύβει μία ολόκληρη θαλάσσια ζωή με φανταχτερά χρώματα, αρκεί να βουτήξετε για να την ανακαλύψετε. Το thea σας παρουσιάζει τα 12 ιδανικά σημεία για snorkeling στον πλανήτη κι εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προμηθευτείτε με τα απαραίτητα, δηλαδή μάσκα, αναπνευστήρα και βατραχοπέδιλα.
http://3.bp.blogspot.com/-SRmhy7IvwVs/TkK-lgjsoSI/AAAAAAAAXIY/znXJwQVhXjQ/s1600/DSC02783.JPG

«Μέτωπο Ανάπτυξης για την Κεντρική Μακεδονία» Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας





Επιτόπια καταγραφή και διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς μετά από πρωτοβουλία των Περιφερειακών Συμβούλων, Γρηγόρη Παπαχρήστου και Νίκου Παπανικολάου

Αντίθετα στις πολιτικές παραδόσεις που θέλουν τον Αύγουστο χωρίς ειδήσεις, τα μέλη της παράταξης «Μέτωπο Ανάπτυξης για την Κεντρική Μακεδονία» που συμμετέχουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο επαφές με παραγωγικούς φορείς, αυτοδιοικητικά στελέχη και εκπροσώπους επαγγελματικών ομάδων της Πιερίας.

Παρόντες οι επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στους νομούς Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κιλκίς, Ημαθίας και Πιερίας Γιώργος Πασχαλίδης, Ελένη Κωνσταντινίδου, Χρήστος Ανθρακίδης, Δημήτρης Μούρνος και Γρηγόρης Παπαχρήστος αντίστοιχα, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δώρα Μπαλτατζίδου, Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος και Νίκος Παπανικολάου, οι οποίοι περιηγήθηκαν στο νομό Πιερίας λαμβάνοντας παράλληλα πλήρη ενημέρωση από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για τα τρέχοντα ζητήματα της Περιφερειακής αυτής Ενότητας.

Δήμος Πύδνας- Κολινδρού: «Πρώτος σταθμός η Βόρεια Πιερία»

Αφετηρία της επίσκεψης εργασίας της παράταξης «Μέτωπο Ανάπτυξης για την Κεντρική Μακεδονία» υπήρξε το δημοτικό κατάστημα Αιγινίου. Την αποστολή υποδέχθηκε ο δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού, Βαγγέλης Πολύζος, παρουσία των αντιδημάρχων και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, Βαγγέλη Λαγδάρη.

Καλωσορίζοντας την αποστολή, ο κ. Πολύζος χαιρέτισε την πρωτοβουλία, εκθέτοντας στα μέλη της αποστολής τα μειονεκτήματα παράλληλα με τα πλεονεκτήματα του δήμου της Βόρειας Πιερίας στη «μετά Καλλικράτη» εποχή. Ο δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού εστίασε στη μείωση των χρηματοδοτήσεων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θέτοντας ως προτεραιότητες τη συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών και την παροχή υπηρεσιών στους τομείς της καθαριότητας και του πρασίνου. Επιπλέον, ο κ. Πολύζος ενημέρωσε τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για την υποβολή μελετών με στόχο την κατασκευή εκθεσιακού χώρου για τα αρχαιολογικά ευρήματα στο Μακρύγιαλο και την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου, τη δημοπράτηση του ΧΥΤΑ μαζί με τη δημιουργία υποδομών για την Εμποροπανήγυρη Αιγινίου και την επέκταση υποδομών στο αθλητικό κέντρο Κολινδρού. Επιπλέον, ζητήθηκε η συνδρομή της αποστολής στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με τη κατάργηση των καταστημάτων του ΙΚΑ, της ΔΟΥ και της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή.

«Θεωρήσαμε σκόπιμο οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο να επισκεφτούμε σήμερα - μακριά από την καλοκαιρινή ραστώνη- την Πιερία για να πάρουμε μια γεύση, καθώς συζητούμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ζητήματα της περιοχής και επιθυμούμε να γνωρίζουμε πλήρως ποια είναι η Πιερία και ποιοι οι άνθρωποί της» τόνισε ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Γρηγόρης Παπαχρήστος. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού, Βαγγέλης Πολύζος, δήλωσε με αφορμή την επίσκεψη: «Εγώ ειλικρινά χαίρομαι που είμαστε σήμερα εδώ όλοι μαζί και λίγο περισσότερο χαίρομαι που επιλέξατε να αρχίσετε από το δήμο Πύδνας- Κολινδρού. Αγωνιζόμαστε όλοι όσο μπορούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο μέσα στα πλαίσια ο καθένας των αρμοδιοτήτων του ως συμπολίτευση ή αντιπολίτευση. Θεωρώ ότι καλά πάμε» κατέληξε ο κ. Πολύζος.

«Ελπίζω αυτό το μοντέλο των επισκέψεων να συνεχιστεί σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας» σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης στο νομό Θεσσαλονίκης, Γιώργος Πασχαλίδης, προσθέτοντας: «Προσπαθούμε σε αυτά τα πρώτα βήματα του «Καλλικράτη» στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να συνδιαμορφώσουμε μια περιφερειακή συναντίληψη , δηλαδή να έχουμε όλοι την ίδια ματιά στην Κεντρική Μακεδονία. Αυτό θα γίνει μόνο με τακτικές επισκέψεις, με επί τόπου αναγνώριση των προβλημάτων, με συζήτηση με φορείς της τοπικής κοινωνίας για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Άλλωστε, αυτό που γίνεται σήμερα με όλες τις δυσκολίες του εγχειρήματος είναι κάτι πρωτόγνωρο, γιατί προσπαθούμε περιοχές που αναπτύσσονταν με το δικό τους σχέδιο και το δικό τους ρυθμό να τις κάνουμε ενιαίο αναπτυξιακό χώρο. Στις συνθήκες της κρίσης θα πρέπει να βρούμε ξανά τους τρόπους και τους δρόμους να κάνουμε πολιτική από τη βάση».

Μακρύγιαλος Πιερίας: «Ενημέρωση από τους μυδοκαλλιεργητές»

Οι εξαγωγικές δυνατότητες, η παράνομη αναπαραγωγή και η υποβάθμιση του Θερμαϊκού Κόλπου αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης της αποστολής με θεσμικούς εκπροσώπους του κλάδου των μυδοκαλλιεργητών στο λιμάνι του Μακρύγιαλου. Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Μακρυγιάλου, Κωνσταντίνος Κουτούπας, ο Πρόεδρος του ΣΕΜΥΟ, Αναστάσιος Δραγάνης και η Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Μακρυγιάλου, Μαρία Αβραμίδου παρουσίασαν στους περιφερειακούς συμβούλους του «Μετώπου Ανάπτυξης για την Κεντρική Μακεδονία» την τρέχουσα κατάσταση των μυδοκαλλιεργητών, καθώς 72 σχετικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σήμερα στην ευρύτερη περιοχή. Η δραστηριότητα παράνομων μυδοκαλλιεργητών, η αδυναμία πιστοποίησης του τοπικού προϊόντος με την εξασφάλιση σήματος ονομασίας προέλευσης, αλλά και η εξαγωγική του δυναμική κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, με τους μυδοκαλλιεργητές να ζητούν τη συνδρομή της αποστολής για τον επανασχεδιασμό των αλιευτικών πολιτικών από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.


Μάγεψε το κοινό για ακόμη μία φορά η Ορχήστρα Νέων Δίου!


Στα πλαίσια του 1ου φεστιβάλ θάλασσας πραγματοποιήθηκε χθες στην Λεπτοκαρυά Πιερίας η προγραμματισμένη μουσική παράσταση της Ορχήστρας Νέων Δίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου.Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου από τον διευρυμένο Δήμο Δίου - Ολύμπου.Παρών ήταν επίσης ο αναπληρωτής Δημάρχου Γ. Φαρμάκης οι Αντιδήμαρχοι Σοφία Νούλα και Μαρία Τσιμήτρη καθώς και πολλά τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Για ακόμη μία φορά οι μαθητές του Νίκου Πατρή αλλά και οι ερμηνευτές Αλέξης Ηλιάδης, Φιλιώ Σέρβου και Στέλλα Παπαναστάση με τις καταπληκτικές ερμηνείες τους μάγεψαν το κοινό στην Λεπτοκαρυά. Ερμηνεύτηκαν τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών όπως του Χρήστου Νικολόπουλου,Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκη, Λίνου Κόκοτου και πολλών άλλων...Τέλος αποδεικνύεται πως γίνεται πολύ καλή δουλειά από τον Μαέστρο με αποτέλεσμα η Ορχήστρα να γίνεται πόλος έλξης πολλών παιδιών του νομού... Έτσι μ' αυτή τη συναυλία τελείωσαν οι δραστηριότητες της Ορχήστρας Νέων Δίου για το Καλοκαίρι του 2011...

Οι συναυλίες της Ορχήστρας το Καλοκαίρι του 2011

* 16/7/2011 Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη με σολίστ την Μελίνα Ασλανίδου και Γεράσιμο Ανδρεάτο στο Αρχαίο Θέατρο Δίου


* Μουσική παράσταση στον Πλαταμώνα Πιερίας στα πλαίσια του πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Δίου-Ολύμπου

* Συναυλία στα πλαίσια του << Φεστιβάλ Θάλασσας>> στην Λεπτοκαρυά Πιερίας

Εκείνος ήταν στην δουλειά και στο απέναντι κτίριο γύριζαν.. τσόντα!!



Όλα έγιναν σε μια γειτονιά του Μανχάταν!! Μια ξανθιά σέξι κοπέλα με ζαρτιέρες, περιφερόταν στο μπαλκόνι δωματίου, λίγο πριν την σεξουαλική πράξη.. Μάλιστα, ο άνδρας που τους είδε, επειδή ήξερε πως οι...
συνάδελφοί του δε θα το πιστέψουν βγήκε στο μπαλκόνι και τράβηξε μερικές φωτογραφίες με το κινητό του για να έχει αποδείξεις, ενώ έστειλε φωτογραφίες και στην ιστοσελίδα Curbed.com για να πάρουν μάτι και άλλοι χρήστες. "Χτύπησα τζακποτ, μόλις είδα πως γυρίζεται μια ταινία πορνό", έγραψε στο εν λόγω site.

Κόλλησε σε ρόδα τρακτέρ

Το πυροσβεστικό σώμα αναγκάστηκε να καλέσει ο 30χρονος Marlene Schmidt στη Γερμανία, ιδιοκτήτης ενός παιχνιδιάρικου πόνυ.

Η μικρή Smila γλίστρησε κι.....
έπεσε στη μεγάλη ρόδα παγιδεύοντας με αυτόν τον τρόπο το κεφάλι της και τα τρία της πόδια. Για να την απεγκλωβίσουν οι άντρες της πυροσβεστικής αναγκάστηκαν να κόψουν το λάστιχο.

Από 1,638 ευρώ/λίτρο μέχρι και 1,805 ευρώ/λίτρο διαμορφώνεται η μέση τιμή της αμόλυβδης.



Από 1,638 ευρώ/λίτρο μέχρι και 1,805 ευρώ/λίτρο διαμορφώνεται η μέση τιμή της αμόλυβδης στα πρατήρια όλης της χώρας αυτές τις ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων.Σημειώνεται ότι τα στατιστικά στοιχεία δεν....
περιλαμβάνουν τιμές ενισχυμένων βενζινών 95 οκτανίων.

Ο Παναγιώτης Μπιτσαξης σαν απο άλλο πλανήτη δήλωσε πως οι ποινές σε Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου, δεν ήταν ποινές χάδι




Ενώ πρόσθεσε πως δεν έχουν εφαρμοστεί πάλι τέτοιες ποινές στο Ελληνικό ποδόσφαιρο..
Στην Ιταλία υποβάθμισαν ολόκληρη Γιουβέντους στην...
Β΄ κατηγορία σε αντίθεση με την χώρα καφενείο Ελλάδα.. Αλλα τι να πει κανείς.. Έχουμε το ποδόσφαιρο που μας αξίζει!!

Δείτε μερικές FAIL εικόνες..




ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ PIERIA -GR