PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Μαλλιά πουτσώνια και ...κουραδά μαχαλάς

  • Ξέρω εσύ ρε μ@λ@Κ@ εκεί έξω τώρα έχεις χάσει τον ύπνο σου.
  • Άκου λοιπόν...
  • Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα αν είσαι ΣΩΣΤΟΣ!
  • ΑΛΛΑ ΠΟΥ; ΕΙΣΑΙ;;;;
  • ΜΑΛΛΙΑ ...ΠΟΥΤΣΏΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΕΚΕΙ ΟΙ ΣΥΝ...ΚΟΥΡΑΔΙΩΤΕΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!
  • Μαλλιά πουτσώνια και ΚΟΥΡΑΔΑΣ, τα καλύτερα παιδιά βγήκαν από εκεί...
  • άσχετα αν πολλοί από αυτούς το έχουν ξεχάσει....
  • γαμώ την ατυχία μου
  • ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΚΕ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΚΙ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ - ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ....
  • ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ....
  • Γιορτές γαρ....
  • καλή χρονιά χρόνια πολλά χαρούμενη χρυσή Πρωτοχρονιά.....
  • ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑ
Γράφει και ΥΠΟγράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ

Ζω ωσάν Πόντιος και Πιστεύω ως Έλλην....

Πόντιος ρε και μ έναν ομάτ......

Μακρύγιαλος.....

Αν είναι για τσιπουράκι και ψαράκι, γιατί ΟΧΙ; Πάμε Μακρύγιαλο;;;; Τι μόνο οι Θεσσαλονικείς θα χαίρονται αυτή την όμορφη γωνιά της Πιερίας μου;;;;

Πάτερ Υμών, ρίξε λίγο χιόνι εκεί ψηλά. Λυπήσου την Πιερία μου....

Kι όταν πέσει το χιόνι εκεί πάνω στην Ορεινή Πιερία μου, άντε βουρ για πάνω.... Με παιδιά και συζύγους και φίλους βουρ για χιονοπόλεμο.... Που θα πάει ρε συ θα το ρίξει. Ρητίνη πέρσι.... το στιγμιότυπο μας.

ΗΘΟΣ, ΓΝΩΣΕΙΣ, ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ, ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ;;; ΆΡΑ ...ΜΑΡΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ

Μιά σεμνή παρουσία στις εκλογές για Δήμο Κατερίνης η Μαρία Σωτηριάδου, στο πλευρό του Σάββα Χιονίδη. Πρώτη φορά στον πολιτικό στίβο κι έτσι ΠΡΩΤΗ ΑΨΟΓΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. Σίγουρα ο Δήμαρχος στη στελέχωση των Οργανισμών και της Λειτουργίας του, θα χρησιμοποιήσει αναλόγως τις γνώσεις και το ταλέντο της. ΗΘΟΣ, ΓΝΩΣΕΙΣ, ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ, ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ...

Είστε για γιορτινή ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ, στην Κατερίνη;;;;

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,
Την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010, στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί  γιορτινή ποδηλατάδα στο κέντρο της πόλης μας.
Φορέστε τα γιορτινά σας, προμηθευτείτε σκουφάκια του Αη Βασίλη κι ελάτε να κάνουμε μια νυχτερινή, εορταστική  ποδηλατάδα στο κέντρο της πόλης!
Ελάτε να στείλουμε, για μια ακόμη φορά, το δικό μας μήνυμα για μια πόλη, όπως τη δικαιούμαστε:
Μια πόλη με πεζόδρομους για τους πεζούς και όχι για τις πραμάτειες των καταστημάτων και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
Μια πόλη, στην οποία, επιτέλους, πρέπει κάποτε να μπορούν να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια και οι ποδηλάτες.

Ελάτε να απαιτήσουμε, όλοι μαζί:
  • Άμεση διαβούλευση με τις ποδηλατικές ομάδες και τα κινήματα πολιτών για κάθε έργο υποδομής στο Δήμο Κατερίνης
  • Άμεση ένταξη του ποδηλάτου σε κάθε σχεδιασμό έργου οδοποιίας και υποδομών
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ομάδας μας να στηρίξουν την εκδήλωση αυτή.
Θα διατεθούν από την ομάδα μας σκουφάκια του Αη Βασίλη, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην πρόσφατη εκδήλωση κατά των διοδίων.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας συγχαίρει τα μέλη της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας για την πρωτοβουλία της παραπάνω εκδήλωσης.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Γράμμα του Λευτέρη Μωυσιάδη......

Να ενημερωσω για την Βιβλιοπαρουσίαση: Πορεία προς τον Φιλελευθερισμό του Μάρκου Δραγούμη

Ένα εμβληματικό για την ελληνική φιλελεύθερη βιβλιογραφία βιβλίο, ξεκινά μια καινούργια διαδρομή.

Η ʽΠορεία προς τον Φιλελευθερισμόʼ του Μάρκου Δραγούμη, που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1991 και εξαντλήθηκε σύντομα, επανεκδόθηκε αυτές τις μέρες από τις εκδόσεις Παπαζήση και το Κέντρο Φιλελευθέρων Μελετών (ΚΕΦΙΜ).

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011 στη στοά του βιβλίου, με ομιλητές την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και τους κ.κ Στέφανο Μάνο, Θάνο Βερέμη, Γιώργο Παγουλάτο και Θανάση Παπανδρόπουλο. Θα συντονίσει ο Πάσχος Μανδραβέλης.

Ευχαριστώ και καλή χρονιά να ‘χουμε

Λευτέρης

Σήμερα η ορκομωσία του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου

Στις 6 σήμερα το απόγευμα στο 2ο δημοτικό σχολείο Λιτοχώρου θα γίνει η ορκωμοσία του δημάρχου Γιώργου Παπαθανασίου και του δημοτικού συμβουλίου Δίου - Ολύμπου.

Ο Δημήτρης Χριστογιάννης αν μη τι άλλο έχει ΗΘΟΣ....

Ο Δημήτρης Χριστογιάννης γιά λίγες ακόμα μέρες θα είναι Αντινομάρχης.... Και μάλιστα ένας από τους τελευταίους ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ Πιερίας. ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΤΕΛΟΣ - ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΕΛΟΣ - ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΤΕΛΟΣ....
ΕΠΙΤΥΧΙΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ...ΡΙΓΜΕΝΟΣ; ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ. ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΧΕΙ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ.... ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΝΗΡΙΑ. Τα άλλα μας περισσεύουν....

.....κι έχουμε και μιά ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ εμείς εδώ! πω πω πω πωπωπω

Μας παίρνει τα μέτρα το ΔΝΤ....
ΚΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ;;;;
ΟΥΥΥΥΥ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ;;;;; ΟΥΥΥΥΥΥΥΥ
Κι έχουμε και μια ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Που είσαι ρε ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΑΣΔΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Υπάρχεις;;;;;;;;;;;;;;;
Αυτά που λένε είναι αλήθεια;;;;;;;;
Καλά τα λένεεεεεεεεεεεεεε;
Το καλύτερο παιδί των εκλογών σίγουρα ήταν ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ....
Ο εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Μπολαροπαπαχρήστο, τα κατάφερε κι είναι πλέον ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ για να προσφέρει στον τόπο....
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΝΙΚΟ......

Παύλος Μπασδάρας, ο ...σοβαρός

Σοβαρή παρουσία στις εκλογές του Παύλου Μπασδάρα. Ο Παύλος, κατάφερε να δηλώσει ΠΑΡΩΝ και να δείξει πως αν το επίπεδο είναι ψηλό τότε σίγουρα ο τόπος το μόνο που έχει να πάρει θα είναι ΚΕΡΔΟΣ.... Μακάρι να ήταν κι η αποκομιδή ψήφων μεγαλύτερη και η νέα αυτή παρουσία να είχε και το ανάλογο αποτέλεσμα.... Ά ρε Παύλο....

Ποιός είναι ο ΚΑΤΕΛΗΣ της Πιερίας;;;;

Υπάρχει ΚΑΤΕΛΗΣ στην Πιερία;;;;
ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
Υπάρχει Ανίτα Πάνια;;;;;
ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
Βέβαια αυτή η κυρία χρωστά και τα βρακιά της και τα φορέματά της..... χαχαχαχαααααααααααααα

Η νεολαία της Κατερίνης σε κόντρα των καιρών, συνεχίζει να διασκεδάζει....

Κι επειδή πάντα θα είμαστε με τους ΝΕΟΥΣ της πρώην ΠΙΕΡΙΑΣ, να σας δώσουμε γεύση από την όμορφη ΝΥΧΤΑ της περιοχής μας.... Κώστας Μελετίδης, Λάζαρος Βρεττός και τα μυαλά στα κάγκελα... Τώρα είναι στο QUEENS είναι στο VILLA είναι στο υπόγειο της ΣΟΝΙΑΣ, όχι δεν σας λένε να το μαντέψετε.....

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ......

Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε και να μην ....κοιμόμαστε!!! Απλά αφύπνιση....

Πρός ένταξη το έργο για την κατασκευή γέφυρας στό Ξηρολάκι

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.700.000 ευρώ και αποκαθιστά την ασφαλή οδική σύνδεση Κονταριώτισσας – Αγίου Σπυρίδωνα

Κατατέθηκε για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη 2007 - 2013» στον άξονα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η πρόταση του έργου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας που αφορά στην κατασκευή νέας γέφυρας στο δρόμο Κονταριώτισσας – Αγίου Σπυρίδωνα και στη διευθέτηση και αντιπλημμυρική προστασία του ρέματος Ξηρολακίου.

Πρόκειται για τη μελέτη που εκπόνησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας με προϋπολογισμό 223.500 ευρώ και περιλαμβάνει τόσο την κατασκευή νέας γέφυρας σε αντικατάσταση του ιρλανδικού ρείθρου που είχε καταστραφεί στις πλημμύρες του 2002, ώστε να γίνεται πλέον με ασφάλεια η μετακίνηση των πολιτών όσο και την αντιπλημμυρική προστασία του περιοχής γύρω από το ρέμα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.700.000 ευρώ και αναλυτικά περιλαμβάνει τη διευθέτηση της κοίτης του ρέματος σε μήκος 460 μέτρων δυτικά της γέφυρας, καθώς και τοποθέτηση συρματοκιβωτίων με γεωύφασμα για τη συγκράτηση των πρανών. Το πλάτος της γέφυρας που θα κατασκευαστεί ανέρχεται σε 13,50 μέτρα και είναι μήκους 44 μέτρων, ενώ προβλέπεται και η κατασκευή πεζοδρομίων για τη μετακίνηση των πεζών.

Στη μελέτη περιλαμβάνονται ακόμη και οι δαπάνες για τις αρχαιολογικές εργασίες και για τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες (μετατόπισης των στύλων της ΔΕΗ, των τηλεφωνικών δικτύων του ΟΤΕ), καθώς και της διοχέτευσης των ομβρίων υδάτων.

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στήν Καρiτσα


Μια υπερσύχρονη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, που θα φιλοξενήσει τις πολιτιστικές δράσεις των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Δίου καθώς και των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου της Καρίτσας κατασκευάζεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας στο δημοτικό διαμέρισμα της Καρίτσας.

Το έργο, προϋπολογισμού 990.000 ευρώ βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης, όμως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των περικοπών των δημοσίων δαπανών, δεν στάλθηκαν τα απαιτούμενα κονδύλια από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων στη Νομαρχία και ο ανάδοχος του έργου αδυνατεί να το αποπερατώσει και η αίθουσα θα παραδοθεί μέσα στο επόμενο έτος.

Το έργο επισκέφθηκε την Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010, ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου συνοδευόμενος από τους μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας και επιθεώρησε την ως τώρα πορεία του έργου. Ο Νομάρχης σημείωσε ότι το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δίου και ιδιαίτερα για το χωριό της Καρίτσας και για το Δημοτικό Σχολείο, ενώ πρόσθεσε ότι η αίθουσα κατασκευάστηκε για να χρησιμοποιείται από όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους φορείς της περιοχής.

Ο Νομάρχης πρόσθεσε επίσης ότι η αίθουσα παρέχει τη δυνατότητα για τη φιλοξενία ακόμη και θεατρικών παραστάσεων, αλλά και εικαστικών εκδηλώσεων και συγχρόνως θα αναδείξει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των κατοίκων του Δήμου Δίου. Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι το έργο δεν παραδόθηκε ακόμη, τονίζοντας ότι η οικονομική κρίση έπληξε και το συγκεκριμένο κτίριο, καθώς υπολείπεται ένα ποσό που ξεπερνά τις 250.000 ευρώ για να μπορεί ο εργολάβος να το ολοκληρώσει, και πρόσθεσε ότι το 2011 θα δοθεί στη χρήση των κατοίκων.

Το κτίριο είναι συνολικού εμβαδού 903 τ.μ. και αποτελείται από υπόγειο εμβαδού 426,27 τ.μ., ισόγειο εμβαδού 426,70 τ.μ. καθώς και μεσοπάτωμα 50 τ.μ. Η πρόσβαση στο κτίριο γίνεται από την κύρια είσοδο που είναι από την επαρχιακή οδό Κατερίνης – Καρίτσας, ενώ υπάρχει και βοηθητική είσοδος που βρίσκεται στη νότια πλευρά του οικοπέδου.

Στο υπόγειο χώρο του κτιρίου βρίσκονται τα λεβητοστάσια, τα αποδυτήρια, η αποθήκη της σκηνής, η γενική αποθήκη και οι τουαλέτες ανδρών, γυναικών, παιδιών αλλά και των ατόμων με αναπηρία. Στο υπερυψωμένο ισόγειο βρίσκεται η κεντρική αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, όπου περιλαμβάνεται και το φουαγιέ και ο χώρος της σκηνής. Το μεσοπάτωμα χρησιμοποιείται για τον χώρο προβολής και μετάφρασης.

Η κατακόρυφη σύνδεση του κτιρίου εξασφαλίζεται με την κατασκευή δύο κλιμακοστασίων και τριών ανελκυστήρων και με την κατασκευή μεταλλικής σκάλας για την επικοινωνία ισογείου και μεσοπατώματος. Επίσης, στο έργο έχει προβλεφθεί η εγκατάσταση του φωτισμού, της θέρμανσης, της ύδρευσης και της αποχέτευσης, η τοποθέτηση αλεξικέραυνου καθώς και όλες οι απαραίτητες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, η τοποθέτηση εγκαταστάσεων αερισμού και κλιματισμού, η ενίσχυση του φωτισμού της κύριας αίθουσας και η διαμόρφωση της εξωτερικής όψης του κτιρίου.