PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Γιατί οι γυναίκες ξυπνούν νωρίτερα από τους άντρες;

Ομάδα Αμερικανών επιστημόνων σε συνεργασία με έναν ερευνητή του γαλλικού Ινστιτούτου INSERM επισήμανε ότι το βιολογικό ρολόι των γυναικών … χτυπά γρηγορότερα σε σχέση με των ανδρών, μια διαφορά που μπορεί να εξηγεί γιατί οι γυναίκες έχουν την τάση να ξυπνούν και να κοιμούνται νωρίτερα σε σχέση με τους άνδρες.

Πηγή: medicalnews.gr

ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΩΡΑ;;;

Ά ρε φουκαράδες αγρότες της Πιερίας μου... Υπάρχει άραγε περίπτωση κάποιος εκεί έξω να ασχοληθεί με σας;;; ΤΑ ΚΑΠΝΑ ΤΕΛΟΣ. ΤΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΣΤΟΝ "ΓΥΨΟ". ΟΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΣΤΗΝ "ΕΝΤΑΤΙΚΗ". ΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ "ΦΥΤΟΖΩΟΥΝ". Η ΕΛΙΑ ...ΑΣΤΑ ΒΡΑΣΤΑ. 
Κι εσείς είστε που ως ΝΕΟ ΠΑΣΟΚοι ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.... 
Ά ΡΕ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ... ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;;; ΤΙ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΡΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ;;; Ά ΡΕ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ.....

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ...ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΔΙΟΔΙΑ....

Ότι περπατάει στην Εθνική Οδό πλερώνει διόδια... Λέτε στο τέλος να βάλουν διόδια και στα ...πετούμενα;;; Έ ρε γέλια....

ΚΑΛΕ.... ΤΙ ΟΜΑΔΑ ΕΙΣΑΙ;;;;

ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑ;;; ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΠΙΕΡΙΚΟΣ... Ή ΜΗΠΩΣ ΠΑΟΚ;;;

Τα άνθη του καλοκαιριού

stroumfita

Αυλές πολύχρωμες, ολόδροσες, γεμάτες άνθη, αρώματα και χρώματα μας φιλοξενούν τα ζεστά καλοκαίρια μας. Εμείς τι μπορούμε να κάνουμε για να τις κάνουμε ακόμη πιο όμορφες. Ποια είναι τα λουλούδια που λατρεύουν, αναμένουν και ευδοκιμούν στο φως του καλοκαιρινού ήλιου;
Ελληνικό καλοκαίρι σημαίνει μπουκαμβίλιες σε όλα τα χρώματα, κόκκινες, πιο σκούρες, φούξια, πορτοκαλί, άσπρες, αλλά και δίχρωμες. Δοτικές και πλούσιες, δίνουν χρώμα στις αυλές των σπιτιών και στις γωνιές των μπαλκονιών μας.
Λαμπερές πολύχρωμες και κομψές οι πετούνιες, λατρεύουν το πλούσιο φως του ήλιου που τις βοηθάει στην καλύτερη ανθοφορία τους. Ακόμη και στην αρχή του καλοκαιριού να τις φυτέψουμε, αν τις κλαδεύουμε σωστά θα μας χαρίσουν τα λουλούδια τους μέχρι και τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου. Υπάρχουν ποικιλίες-νάνοι για έδαφος ή γλάστρες, αλλά και έρπουσες για κρεμαστά καλάθια και ζαρντινιέρες. Χρειάζονται τακτικό κλάδεμα για να διατηρούνται φρέσκιες και ζωηρές.
Ανθεκτικά ακόμα και κάτω από πολύ καυτό ήλιο τα σκυλάκια. Είναι ανεξάρτητα, χαριτωμένα και πανεύκολα στην καλλιέργειά τους. Τα χρώματά τους ποικίλουν από κόκκινα μέχρι λευκά, σε όλους τους ενδιάμεσους τόνους. Μάλιστα, τελευταία έχουν εμφανιστεί και δίχρωμες ποικιλίες.
Τα lilium φυτεύονται το καλοκαίρι, αλλά εδώ πρέπει να έχουμε υπομονή, καθώς τα λευκοκίτρινα άνθη τους θα εμφανιστούν μετά από δυο χρόνια.
Τα γεράνια επίσης αντέχουν στην ξηρασία, ενώ είναι κατάλληλα για ηλιόλουστες θέσεις και περβάζια. Ζουν πολλά χρόνια, αλλά καλό είναι οι βολβοί τους να διαιρούνται και να μεταφυτεύονται για να έχουν περισσότερα άνθη.
Επίσης, αυτό τον καιρό δεν είναι αργά να φυτέψουμε τα αρωματικά μας (δυόσμο, βασιλικό, λεβάντες ή άνηθο). Αν το έχουμε ήδη κάνει καλό είναι να κόβουμε τις κορφές τους για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη τους.
Δεν υπάρχει πιο καλοκαιρινό λουλούδι από τους ηλίανθους. Δεν απαιτούν πολλά και παραμένουν όλο το καλοκαίρι εντυπωσιακοί και κατακίτρινοι. Προτιμούμε τις ποικιλίες-νάνους για γλάστρες. Οι υπόλοιπες, που φτάνουν και ξεπερνούν το ένα μέτρο, καλό είναι να φυτεύονται στο χώμα του κήπου.
Φυσικά, ποτέ από το καλοκαίρι μας δεν λείπουν οι ανθισμένες τριανταφυλλιές μας। Όμως να έχετε υπόψη σας ότι χρειάζονται συχνό πότισμα και σοφό κλάδεμα.
πηγή: epithimies.gr

Χάρτινα pom-pom

ΚΟΥΙΖ

Ποιά ομάδα και ποιού χωριού μας είναι αυτή, στην φωτογραφία;;;; Η απάντηση σε λίγο.....

Το Κοιμητήριο Της Πράγας: Ουμπέρτο Έκο


Αραγε πόσα λόγια μπορούν να χωρέσουν σε ένα μικρό αρθράκι για τον τόσο μεγάλο Ουμπέρτο Έκο; Για τον συγγραφέα του ανεπανάληπτου και πολυβραβευμένου μυθιστορήματος «Το Όνομα Του Ρόδου», που πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Γεννημένος το 1932 στην Ιταλία, με αρκετές έδρες καθηγητή σε πανεπιστήμια της Ιταλίας, σπουδές στη νομική και τη μεσαιωνική φιλοσοφία και λογοτεχνία και τη δική του θεωρία στη Σημειολογία, ακόμα βρίσκει χρόνο και τρόπο να εντυπωσιάζει τους αναγνώστες παγκοσμίως.

Το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο «Το Κοιμητήριο Της Πράγας», αποδεικνύει γι' ακόμη μία φορά το τεράστιο ταλέντο του Ιταλού συγγραφέα και την αστείρευτη έμπνευση που διαθέτει. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, πρόκειται για ένα βιβλίο που καθηλώνει τον αναγνώστη από την πρώτη έως και την τελευταία σελίδα.

Πολλά μυστήρια εκτυλίσσονται στην ιστορία, κάπου το 19ο αιώνα, ανάμεσα στο Τορίνο, το Παλέρμο και το Παρίσι. Μία σατανίστρια, ένας αβάς που παθαίνει αλλά και πάλι ζει, πτώματα σε υπονόμους, οι Σοφοί της Σιών, ο Χίτλερ, Ιησουίτες και Μασόνοι, οι Μυστικές Υπηρεσίες της Γαλλίας, της Πρωσίας και της Ρωσίας, σφαγές στο Παρίσι, εξεγέρσεις, διαβολικές αδελφότητες, περίεργες λειτουργίες κ.ά.

Κι έχετε μείνει με την απορία πως όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους... Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να αποκαλύψω τα μυστικά του «Κοιμητηρίου της Πράγας». Απλά διαβάστε το και θα καταλάβετε.

«Το Κοιμητήριο Της Πράγας»
Ουμπέρτο Έκο stroumfita
Εκδόσεις Ψυχογιός

πηγή:miss.gr
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟ;;; Ά ΡΕ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΗΡΩΑ...
ΖΩ ΚΙ ΑΝΑΠΝΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΝΑ ...ΞΗΛΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ.... ΛΕΤΕ ΝΑ ΖΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΩ;;;

ΚΑΛΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ HDL : Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ


Η χοληστερόλη, ευρέως γνωστή ως χοληστερίνη, είναι σημαντικό λιπίδιο του αίματος και μεταφέρεται στο αίμα με τις λιποπρωτεΐνες. Οι λιποπρωτεΐνες είναι σφαιρικά σωματίδια, τα οποία περιέχουν πρωτεΐνες γνωστές ως αποπρωτεΐνες...

ΔΕΝ ΤΟ ...ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ;;; ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΕΙ....

ο «Ελάχιστος» μπαρμπα­ Μανώλης

G8.jpg
Ο μπαρμπα­ Μανώλης ο Βασιλές
Φώτης Κόντογλου «Το Αΐβαλί η πατρίδα μου», εκδ.Αλ. & Ε. Παπαδημητρίου, 1991
«Από ΝΑΝΑΚΟΥ ΑΡΧΕΣΘΑΙ», λέγανε οι αρχαίοι Έλληνες, όποτε θέλανε να μιλήσουνε για τα παλαιά πράγματα. Ο Νάνακος ήτανε βασιλιάς της Ηπείρου πριν από τον Δευκαλίωνα, που στα χρόνια του έγινε ο κατακλυσμός. Ο μπαρμπα­ Μανώλης ήτανε Νάνακος παμπάλαιος, Μαθουσάλας. Μπορεί να μην ήτανε παραπάνω από ενενήντα πέντε χρονών, αλλά η όψη του, το παρουσιαστικό του, ήτανε τέτοιο, που τον έδειχνε πολύ πιο αρχαίο και σεβάσμιο.
Αθώος, άκακος, του παλιού καιρού άνθρωπος. Δεν θύμωσε ποτές, δεν έβρισε ποτές, δεν κακολόγησε ποτές. Πάντα γλυκομίλητος, μ' όλο που ήτανε...

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Ο ...ΔΕΞΙΟΧΕΙΡΟΒΟΥΛΕΥΤΙΟΣ ΚΙ Ο ...ΤΟΛΙΟΣ Ο ΕΠΙΒΗΤΩΡ..... ΤΙ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΕΛΕΓΩΝ;;;

ΕΘΕΑΘΗΣΑΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΙ ΗΤΟ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ, ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙΝΑ ΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΩΝ ΗΤΟ ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ.... Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΙΑΤΑΣ  ΚΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΕΪΝΑΣ,. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Ο ...ΔΕΞΙΟΧΕΙΡΟΒΟΥΛΕΥΤΙΟΣ  ΚΙ Ο ...ΤΟΛΙΟΣ Ο ΕΠΙΒΗΤΩΡ.....

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ (ΙΣΩΣ) ΡΕΚΟΡ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ

Στιγμιότυπο μιάς από τις πολλές γωνιές της βιβλιοθήκης μας, με βιβλία τα οποία σας ...περιμένουν να τα διαβάσετε!

Από επίσκεψη σχολείου στους χώρους της βιβλιοθήκης.
Αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, μία μόνον υπάλληλος του Δήμου η Βίκυ, κάνει ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.... Η Βίκυ είναι
Η Βίκυ είναι η μοναδική υπάλληλος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης. Στη φωτό με τον Δημήτρη Κεραηλίδη.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΟΣ κι έτσι κατέχει το ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ λόγω επιστημονικής επάρκειας. Όμως τα προβλήματα δεν παύουν να υπάρχουν. Άλλωστε η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κατερίνης ίσως να είναι η μόνη πανελλήνια που δουλεύει με ΜΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟ... Λέτε να είναι πανελλήνιο ρεκόρ;;;;

ΜΙΑ ...ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ Σ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ.....





ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.... Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ ΗΜΩΝ ΚΙ ΥΜΩΝ!!!