PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

και όμως υπάρχει κράτος...!!!





μάθανε οτι γαμ... πλακωσανε και οι γύφτοι ...!!!



Ποσά «μαμούθ» τα εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής

400.000 ευρώ εφάπαξ πήρε Γενική Διευθύντρια της Βουλής...


Πολλά είναι τα προνόμια που απολαμβάνουν οι υπάλληλοι της Βουλής αλλά κάποια ξεπερνούν κάθε φαντασία. 


Ένα από αυτά είναι και τα εξωφρενικά ποσά που εισπράττουν ως εφάπαξ. Χαρακτηριστικό είναι το... εφάπαξ που εισέπραξε διευθύντρια της Βουλής όπως δημοσιεύει η εφημερίδα το "Παρόν".
 

Η γενική διευθύντρια που έφυγε από την εργασία της πριν από περίπου ενάμισι χρόνο πήρε το αστρονομικό ποσό των 400.000 ευρώ ως εφάπαξ! 


Ποσό - σκέτη πρόκληση για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εργαζομένων. 


Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ η γενική διευθύντρια δεν είναι η μοναδική προνομιούχος καθώς δεν αποκλείεται κάποια στελέχη της Βουλής να παίρνουν ακόμη περισσότερα, την στιγμή που άλλοι παίρνουν ψίχουλα.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

οδηγίες προς... ναυτιλλομένους...!!




τιμημένα γηρατειά...!!!




ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΛΑΜΠΡΟ ....




Aναρτήθηκε από: το-όνομα-σας

7-ετής Προϋπολογισμός της Ε.Έ.; Προσεχώς!..




  Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

 
  Σαφώς και είναι πρώτο θέμα σε όλα τα Ευρωπαϊκά αλλά και τα υπόλοιπα Διεθνή ΜΜΕ από χτες το βράδυ η «αδυναμία» έγκρισης του 7ετούς διάρκειας προϋπολογισμού ύψους 1,25 τρισεκατομμυρίων ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 χωρών μελών και η αναβολή της περαιτέρω συζήτησης για τις αρχές του 2013!…
Προέκυψαν σημαντικές διαφωνίες για τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό αλλά και νέοι «άξονες» συνεργασίας που εγείρουν θέματα προβληματισμού για οικονομικούς, πολιτικούς, κοινωνικούς αναλυτές.

Ο κλασικός άξονας «Γερμανίας - Γαλλίας» και οι θερμοί εναγκαλισμοί της κ Μέρκελ με τον κ Ολλάντ «ακυρώθηκαν» ενώ υπήρξε ξαφνικά ένας κοινός «άξονας», χωρίς, όμως, θερμούς εναγκαλισμούς, μεταξύ της Γερμανίδας Καγκελαρίου κ Μέρκελ και του Βρετανού Πρωθυπουργού κ Κάμερον…
Ο Γάλλος πρόεδρος κ Ολλάντ συμπαρατάχθηκε με τον Ιταλό ομόλογό του για τον απλούστατο λόγο ότι οι δύο χώρες έχουν «θετική» συνεισφορά στον κορβανά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά ταυτόχρονα απολαμβάνουν και λεόντειες μερίδες από τις παροχές της ΕΕ για τις αγροτικές επιδοτήσεις που αναλογούν στο 40% περίπου του Κοινοτικού προϋπολογισμού.
Η κ Μέρκελ και ο κ Κάμερον υποστηρίχθηκαν και από Σκανδιναβικές και χώρες γεγονός που επανέφερε στον προσκήνιο του προβληματισμού δύο διαιωνιζόμενα και καυτά θέματα, δηλαδή, την πιθανότητα μιας «Brexit» δηλαδή «Εξόδου της Βρετανίας» από την Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 χωρών και τη δημιουργία μιας Ε.Ε. «δύο ταχυτήτων».
Ο κ Κάμερον έχει να αντιμετωπίσει τους δικούς του «Ευρωσκεπτικιστές» (με αυτούς συμπαρατάσσεται απόλυτα ο γνωστός βρετανός Ευρω-Βουλευτής του Κόμματος UKIP κ Nigel Farage) που εμμένουν στην άποψή τους για αποχώρηση της Βρετανίας, η οποία δεν συμμετέχει στην Ευρωζώνη, και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια τέτοια πράξη βέβαια θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ανεπιθύμητη κατάσταση απομόνωσης της Βρετανίας η οποία έχει σημαντικές δοσοληψίες με χώρες της Ε.Ε.
Η αναβολή λήψης απόφασης στη 48ωρη συνάντηση κορυφής των 27 Ευρωπαίων ηγετών θεωρήθηκε από έγκυρους αναλυτές ως η «καλύτερη λύση» για την αποφυγή συγκρούσεων με απρόβλεπτες εξελίξεις και ίσως και δραματικές συνέπειες.
Παραμένει «ανοιχτή πληγή» η αναζήτηση λύσης για το ελληνικό χρέος, ενώ συνεχίζεται η κρίση στις Οικονομίες της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, διογκώνεται η Ισπανική πολιτική και κοινωνική κρίση με υπόβαθρο την κλυδωνιζόμενη Οικονομία και τις τάσεις απόσχισης της Καταλονίας (και όχι μόνο) και διατηρείται η αστάθεια της Ιταλικής Οικονομίας.
Τα προβλήματα του Ευρωπαϊκού Νότου σε συνδυασμό με προβλήματα μιας διαφαινόμενης ύφεσης στις χώρες της Κεντρικής και βόρειας Ευρώπης μέσα στο προβληματικό Διεθνές Οικονομικό στερέωμα και τις «ανοιχτές πληγές» της Μέσης Ανατολής εγκυμονούν κινδύνους που απαιτούν σύνεση, ψυχραιμία και ηγετικές ικανότητες από τους Αρχηγούς των μεγάλων εταίρων-Κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ίσως θα έπρεπε να επιστρέψει και πάλι η συζήτηση στην ανάγκη της πραγματικής οικονομικής πολιτικής και πολιτισμικής ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ και όχι στην επιδερμική αλλαγή του τίτλου της «Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας» σε «Ευρωπαϊκή Ένωση».
Σαφώς και δεν συζητώ «κατάλυση» της Εθνικής ταυτότητας, ιστορίας και πολιτισμού των χωρών-μελών της Ε.Ε. αλλά σίγουρα μια «ολοκλήρωση» σε στυλ «μωσαϊκού» όπου η εικόνα της Ε.Ε. είναι ολοκληρωμένη αλλά κάθε χώρα μέλος σαν κάθε κουκίδα του μωσαϊκού διατηρεί την ιστορική της αυτοτέλεια δομολειτουργικά στην καθημερινότητά της.
Μέχρι στιγμής δεν κατορθώσαμε (και οι ηγέτες μας δεν επεδίωξαν) να γίνουμε πραγματικά Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης και το κρίσιμο πλέον ερώτημα είναι εάν υπάρχουν οι ΗΓΕΤΕΣ, εάν συνυπάρχουν οι σημαντικές και απαιτούμενες προϋποθέσεις και εάν τελικά επιτρέψουν οι απίστευτα ραγδαία εξελισσόμενες γεωπολιτικές εξελίξεις να γίνει κάτι τέτοιο.
Τα πράγματα στην Ευρώπη των 27 και την Ευρωζώνη των 17 είναι πολύ δύσκολα και κάποιοι δεν αποφεύγουν να τα χαρακτηρίσουν και δραματικά!…
Μέσα στις δυσκολίες σύγκλισης και σύμπτωσης απόψεων, τις ποικίλλες αντιπαλότητες, τα παιχνίδια των πρωταγωνιστών - ηγετών, τις μουσικές καρέκλες και τους εναλλασσόμενους εναγκαλισμούς και «άξονες» συμμαχιών εδραιωμένων, όπως πάντα, σε σκοπιμότητες υπήρξε και μία «κωμική νότα».
Αναφέρομαι, εάν το πληροφορηθήκατε από τα ελληνικά ΜΜΕ ή το είδατε στα blogs στη διαδήλωση των εργαζομένων στις διάφορες υπηρεσίες των Ευρωπαϊκών κοινοτήτων οι οποίοι ΑΝΤΙΤΙΘΕΝΤΑΙ (παρά τις δραματικές οικονομικές συνθήκες για εκατομμύρια άλλων εργαζομένων και ανέργων) στη μείωση των μισθών και των επιδομάτων τους…
Όσοι έχουμε επισκεφθεί τα Γραφεία της Ε.Ε στις Βρυξέλλες θέλω να πιστεύω ότι ΔΕΝ θα με παρεξηγήσουν εάν μιλήσω για «χλιδή και χλιδάτους μανδαρίνους»…
Τους είδα στους δρόμους των Βρυξελλών και θυμήθηκα τον φίλο και συμπατριώτη μου Χάρρυ Κλυνν…
«Ελάτε αδέλφια να βγούμε στους δρόμους/
Με ρόλεξ στα χέρια/ με γούνες στους ώμους…»



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Μεγάλη νίκη με ανατροπή και μεγαλειώδη εμφάνιση, πέτυχε πριν η Νίκη Αιγινίου στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο του Κολινδρού επί του ΠΑΟΚ και πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα, παρά τις βασικές απουσίες των δύο ψηλών της....




 
 
 
   Νίκη Αιγινίου - ΠΑΟΚ 3-1 (26-28, 25-20, 25-16, 25-21)

Μεγάλη νίκη με ανατροπή και μεγαλειώδη εμφάνιση, πέτυχε  πριν από λίγο η Νίκη Αιγινίου στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο του Κολινδρού επί του ΠΑΟΚ και πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα,
παρά τις βασικές απουσίες των δύο ψηλών της....

Στο πρώτο σετ τραυματίστηκε και αποχώρησε από τον αγώνα ο Αρμενάκης του ΠΑΟΚ.

Tα σετ: 26-28, 25-20, 25-16, 25-21
Νίκη Αιγινίου (Στράντζαλης): Παπαδημητρίου 10 (9/23 επ., 1 άσο, 56% υπ. - 35% άριστες), Μακλάχλιν 19 (17/40 επ., 2 μπλοκ, 79% υπ. - 68% άριστες), Γάτσης 8 (6/10 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Ντάμποβις 9 (3/6 επ., 1 άσο, 5 μπλοκ), Γεωργόπουλος Β. 18 (12/24 επ., 3 άσοι, 3 μπλοκ), Γκορίδης 6 (4/8 επ., 2 μπλοκ), Εφραιμίδης -λ (80% υπ. - 62% άριστες) / Γεωργόπουλος Α. 1, Αναστασιάδης 1, Παράσογλου.
ΠΑΟΚ (Μέλκας): Παντακίδης 7 (7/14 επ.), Πλίκας 1, Χατζηηλιάδης 10 (6/26 επ. , 4 μπλοκ, 60% υπ. - 35% άριστες), Μαυροβουνιώτης 16 (15/32 επ., 1 άσο, 54% υπ. - 42% άριστες), Κανέλλος 7 (4/14 επ., 3 μπλοκ), Αρμενάκης 2 (1/7 επ., 1 μπλοκ), Παπαδημητρίου -λ (50% υπ. - 50% άριστες) / Στεφανίδης 6 (5/14 επ., 1 μπλοκ), Νικόλοφ 5 (5/10 επ., 33% υπ. - 17% άριστες), Χαραλαμπίδης 3 (1/4 επ., 2 μπλοκ), Αμπουίλα,

Τη προσεχή Τετάρτη ακολουθεί ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι στο κλειστό του Κολινδρού με αντίπαλο τον Μίλωνα...


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΑΗΤΗΤΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΕΛΩΝΗ OLYMPIAN F.C. ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.ΠΙΕΡΙΑΣ (2002) OLYMPIAN F.C. - Α.Ε.ΠΟΝΤΙΩΝ 10 - 0






Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΡΕΣΙΤΑΛ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΙΤΡΟΣ




ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στο διαιτητή Κο ΛΑΦΑΤΖΗ και στους Βοηθούς του για την άριστη διαιτησία στον αγώνα ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ –ΠΡΟΟΔΟΣ Π.ΚΑΡΑΜΙΔΙΟΥ.
Τέτοιοι διαιτητές, αξίζει να ανεβαίνουν κατηγορίες και να σφυρίζουν στηSuperLeague
                                                         Από το Δ.Σ



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Αδέρφια συνεχίστε! Ο ΤΟΠΟΣ σας είναι Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ!




   Ο αγώνας ενάντια στο βιασμό του τόπου, του λαού και της λογικής είναι κοινός και θα τον δώσουμε ενωμένοι!
Η πολιτική και η συμπεριφορά τους έχουνμετατραπεί, εδώ και χρόνια, σε βιομηχανικά απόβλητα! Χρειάζεται ομαδική αντίσταση.
Δείτε το video της  μεγαλειώδους πορείας στη Θεσσαλονίκη που απέκρυψαν, σχεδόν στο σύνολό τους, τα ΜΜΕ των «επενδυτών».




Εμείς, τα μέλη της  Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, που δίνουμε χρόνια τώρα το δικό μας αγώνα για την προστασία του τόπου μας, με δράσεις όπως το «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο δάσος» την προστασία του Ολύμπου και των Πιερίων, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των πολιτών της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού που απειλούν τον τόπο τους.
Οι κινητοποιήσεις τους και η χθεσινή μεγαλειώδης  πορεία στη Θεσσαλονίκη, την οποία απέκρυψαν τα ΜΜΕ των «επενδυτών» -με ελάχιστες εξαιρέσεις-,  μας βρίσκουν υποστηρικτές και συνοδοιπόρους.  Στεκόμαστε στο πλευρό τους και προσφέρουμε τις δυνάμεις μας , όπου αυτό χρειαστεί, έτσι ώστε όλοι μαζί, να αποτελέσουμε κοινό μέτωπο για να αποτρέψουμε την καταστροφή του δάσους στις Σκουριές.

Θα επιδιώξουμε κάθε τρόπο να είμαστε στο πλευρό τους διατρανώνοντας την αντίθεσή μας στο έγκλημα που συντελείται σήμερα στις Σκουριές και που αύριο θα συνεχιστεί στον Όλυμπο, στην Πιερία, στην  Κρήτη, στη Χίο, στη Ρόδο,στη  Λέσβο, στη Μάνη, στον Έβρο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
 

Στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς από το Νομό Πιερίας και διατρανώνουμε την υποστήριξή μας με κάθε τρόπο στο δίκαιο και ωραίο αγώνα τους. 
Σήμερα απειλούνται εκείνοι, αύριο εμείς. Σήμερα ίσως γίνουν εκείνοι στόχος για τις πλαστικές σφαίρες των προστατών του επενδυτή, αύριο θα γίνουμε στόχοι εμείς. Κανείς πλέον μόνος του. Όλοι μαζί ενάντια στις ανάλγητες και καταστροφικές επενδύσεις. Όλοι μαζί ενάντια στο ξεπούλημα της χώρας.
Από την ομάδα "Όλυμπος" της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας
-- 



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Τοπική Αυτοδιοίκηση και «Μνημόνιο 3»




Του Γιώργου Παπαθανασίου
Δημάρχου Δ.Δίου-Ολύμπου
 

   Στο πρώτο μήνυμα που έκανα σαν υποψήφιος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, έλεγα και έγραφα: «Εύκολα ενώνουμε πόλεις και χωριά, δύσκολα όμως ενώνουμε ανθρώπους. Σήμερα είναι ανάγκη επιτακτική η σύνδεση των ανθρώπων, η μη διατάραξη του κοινωνικού ιστού, η αλληλεγγύη, η επαφή και η επικοινωνία των ανθρώπων.
Στην πορεία των χρόνων, το ελληνικό έθνος επέζησε, γιατί διατήρησε αυτές τις αρχές… Πιθανά χρέη του νέου δήμου είναι ορατά. Η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων είναι προ των πυλών. Ουαί κι αλίμονο όμως αν επικρατήσει κι εδώ η αντίληψη ότι για να ξεχρεωθούν οι δήμοι και να είναι βιώσιμοι πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν. 

Δήμος – κοινότητα σημαίνει, πάνω απ’ όλα, κοινωνία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Σημαίνει φροντίδα για τους αδύναμους και αίσθημα εμπιστοσύνης και ελπίδας για το σήμερα και το αύριο». Απρίλιος 2010. 
Πρώτο κύτταρο λοιπόν της κοινωνίας αλληλεγγύης, της λαϊκής κυριαρχίας και θεμέλιο της δημοκρατίας είναι η τοπική αυτοδιοίκηση που αποτελεί τον πρωτογενή θεσμό αυτής της διαδικασίας, γι αυτό πάντοτε χτυπιέται πρώτη απ’ αυτούς που καταργούν και υποβαθμίζουν τη λαϊκή κυριαρχία.
Το πρώτο δημοτικό συμβούλιο που καταλύθηκε στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος ήταν το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων με πρόεδρο τον στρατηγό Μακρυγιάννη, όταν τον Γενάρη του 1837 ζήτησε Σύνταγμα από τον περιβόητο Άρμασμπεργκ, τον Αρμασμπέρη όπως τον έλεγε ο θυμόσοφος ελληνικός λαός. Τότε που τα κόμματα ακόμα είχαν σαν «τίτλους» το Γαλλικό, το Αγγλικό και το Ρωσικό κόμμα, ανάλογα δηλαδή με τις τρεις «προστάτιδες» δυνάμεις, που ο λαός ο ίδιος αποκαλούσε τρεις «αγχόνες». Καμιά σύγκριση με τη σημερινή τρόικα.
Αλλά το κλασσικότερο δείγμα καταπάτησης της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας ταυτόχρονα, αποτυπώνεται σε μια λακωνική ανακοίνωση του υπουργείου εσωτερικών, το 1954. «Ελάβομεν υπόμνημα δια τον δημοτικόν και κοινοτικόν κώδικα εκ τεσσαράκοντα πέντε δεδακτυλογραφημένων σελίδων εκ της αμερικανικής αποστολής, όπερ και ελάβομεν σοβαρώς υπ’ όψιν κατά την σύνταξιν του σχετικού νομοσχεδίου».
Αυτό σε μια χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία και ο δήμος (ο δάμος των ομηρικών χρόνων, ο δήμος του Κλεισθένη, η εκκλησία του δήμου την εποχή του Περικλή, τα κοινά κατά την Τουρκοκρατία, η αυτοδιοίκηση κατά την Κατοχή) είναι ο δήμος που αντέγραψαν όλες οι πολιτισμένες χώρες του κόσμου.
Νομίζω ότι δεν υπάρχει Έλληνας που να μη γνωρίζει ότι η χώρα μας περνάει κρίση οικονομική, όχι όμως αυτή την κρίση να τη μετατρέψουμε σε κρίση θεσμών, αξιών δημοκρατίας. Δεν μπορεί στο όνομα της κρίσης να φτωχοποιούμε τον λαό, να ανατρέπουμε θεμελιώδη κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, να καταλύουμε βασικές συνταγματικές διατάξεις.
Η τοπική αυτοδιοίκηση συμβάλλει τα μέγιστα να ξεφύγουμε από την οικονομική κρίση. Ενδεικτικά αναφέρω τη μείωση των δημάρχων απ’ τον «Καποδίστρια» στον «Καλλικράτη», από 1.034 σε 325 (-69%), οι δημοτικοί σύμβουλοι από 16.390 σε 9.375 (-43%), οι ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες από 2.298 σε 940 (-80%), οι μειώσεις αποδοχών των αιρετών και υπαλλήλων ξεπερνά το 50%.
Όσον αφορά τις επιχορηγήσεις των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι (ΚΑΠ) μειώθηκαν από το 2009 στο 2012 κατά 60% και οι επιχορηγήσεις για επενδύσεις (ΣΑΤΑ) μειώθηκαν κατά 55,16% και το 2012 μας αποδόθηκε ποσό μηδέν (0).
Μετά τις υπέρογκες περικοπές στις επιχορηγήσεις των δήμων από τους ΚΑΠ, οι οποίοι οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική κατάρρευσή τους, μετά τις κυβερνητικές παλινωδίες στο πρόγραμμα «εναρμόνισης», έρχονται μέτρα τα οποία αφαιρούν πλέον τη δυνατότητα λειτουργίας και άσκησης αρμοδιοτήτων και πλήττουν καίρια τον πυρήνα του συνταγματικά κατοχυρωμένου θεσμού της αυτοδιοίκησης.
Το «παρατηρητήριο οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ» αντίκειται ευθέως στις συνταγματικές διατάξεις, καταλύει την αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης και συνιστά μια απαράδεκτη επιτροπεία.
Αντί η κυβέρνηση να αποδώσει στην αυτοδιοίκηση τους πόρους που επί χρόνια υπεξαιρούσε, τους πόρους με τους οποίους είναι υποχρεωμένη να χρηματοδοτήσει τις αρμοδιότητες που μεταβίβασε και συνεχίζει να μεταβιβάζει, εγκαθιστά αντισυνταγματικές επιτροπές για να ελέγχουν τη φτώχεια των δήμων και να τιμωρούν ακόμη και τους πολίτες με αύξηση τελών.
Η απαράδεκτη ρύθμιση θίγει την αξιοπρέπεια όλων των αιρετών και των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, οι οποίοι με τεράστιες προσπάθειες κρατούν ακόμα όρθιους τους δήμους, ασκούν τις αρμοδιότητές τους και συμβάλλουν καθοριστικά στη διατήρηση της συνοχής μια κοινωνίας που διαλύεται υπό το βάρος της κρίσης.
Η υποταγή της Ελλάδας στην τρόικα και η επιτροπεία της τελευταίας στον κρατικό προϋπολογισμό δεν μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για αντίστοιχη εφαρμογή και στην αυτοδιοίκηση.
Η απαγόρευση των προσλήψεων μέχρι το 2016 σε συγκεκριμένες ειδικότητες, όπως οι ανταποδοτικές ή οι κοινωνικές υπηρεσίες, δυναμιτίζουν τη λειτουργία των δήμων.
Η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο με τις περικοπές στις προσλήψεις του εποχικού προσωπικού.
Οι απαράδεκτες διατάξεις για την κατάργηση οργανικών θέσεων συγκεκριμένων κλάδων και ειδικοτήτων θα αποδυναμώσουν ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πολιτών, θα στείλουν ακόμη περισσότερους στην ανεργία.
Άραγε, πόσο εξυπηρετεί τους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας η απαγόρευση απασχόλησης προσωπικού σε υπηρεσίες τις οποίες χρηματοδοτεί άμεσα και αποκλειστικά ο ίδιος ο πολίτης;
Δυστυχώς, όμως, φαίνεται πως η απαξίωση της αυτοδιοίκησης δεν είναι ένα συγκυριακό φαινόμενο αλλά μια πολιτική επιλογή. Αυτή η εκτίμηση επιβεβαιώνεται και από το ίδιο το περιεχόμενο το κρατικού προϋπολογισμού του 2013, ο οποίος λαμβάνει υπόψη του τις προβλέψεις της νομοθεσίας για τους πόρους της αυτοδιοίκησης και αφαιρεί πόρους 1.738.000.000 ευρώ χωρίς να υπολογιστούν τα έσοδα από τον ΦΑΠ.
Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2013 επισημοποιεί την με αμείωτη ένταση υπεξαίρεσης των πόρων της αυτοδιοίκησης και σφραγίζει ουσιαστικά την κατάρρευση των δήμων.
Η επιλογή υποβάθμισης, απαξίωσης και διάλυσης της αυτοδιοίκησης προκαλεί την απόλυτη ανάγκη εγρήγορσης και κινητοποίησης όλων μας.
Κινητοποιήσεις και κινήσεις που θα πρέπει να κορυφωθούν με την ομαδική υποβολή παραιτήσεων των 325 δημάρχων και όλων των δημοτικών συμβούλων της χώρας.
Η ιστορία και οι αγώνες της αυτοδιοίκησης δείχνουν τον δρόμο.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ...ΠΑΛΗ ΤΟΥ ΚΙΤΡΟΥΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ.....

Στο δρόμο βρέθηκαν χθες το βράδυ οι αθλητές και οι αθλήτριες της πάλης του Κίτρους Πιερίας καθώς βρήκαν το Γυμναστήριο, στο οποίο προσήλθαν όπως κάθε μέρα για να προπονηθούν, σφραγισμένο.

Η παρακάτω ανακοίνωση θυροκολλήθηκε στο Δημοτικό Γυμναστήριο Πάλης του Μέγα Αλέξανδρου Κίτρους Πιερίας. "Ανακοίνωση: Το Δημοτικό Γυμναστήριο Κίλτρους με εντολή του Δημάρχου και της αρμόδιας αντιδημάρχου του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας".
Να σημειώσουμε εδώ ότι το παραπάνω κείμενο είναι ανυπόγραφο και δεν φέρει κάποια επίσημη σφραγίδα (όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία που ακολουθεί) πράγμα που από μόνο του εγείρει ερωτήματα για την νομιμότητά του.
Αιτία όλων αυτών, σύμφωνα με καταγγελία που μας έγινε από μέλη του σωματείου, η πρόθεση μελών της Δημοτικής αρχής να στεγάσουν στον ίδιο χώρο νεοσύστατο σύλλογο τζούντο, ο οποίος σημειωτέων έχει ως έδρα του την πρωτεύουσα του νομού Πιερίας την Κατερίνη.
"Οι σφετεριστές του γυμναστηρίου" όπως μας είπαν αθλητές "ξεκίνησαν να κάνουν προπονήσεις με την ανοχή των αθλητών της πάλης αλλά και των τοπικών αρχόντων φτάνοντας στο σημείο να κάνουν και υποδείξεις του τι θα έπρεπε να αλλαχτεί και τι όχι, ενώ είχε προηγηθεί ανακαίνιση του γυμναστηρίου με χρήματα των αθλητών πάλης".
Στην άρνηση των μελών του σωματείου πάλης να ανεχθούν την κατάσταση αυτή, αλλάχθηκαν απροειδοποίητα οι κλειδαριές του γυμναστηρίου, παρότι το γυμναστήριο είναι εξοπλισμένο με την παλαίστρα, τη σάουνα και τα αθλητικά όργανα του σωματείου.
Σήμερα το Γυμναστήριο θα έρθει να σφραγίσει η Αστυνομία όπως ειπώθηκε στα μέλη του συλλόγου.
Σε μια εποχή όπου η χώρα μας και οι πολίτες της δοκιμάζονται, κάποιοι θεωρούν φρόνιμο να βγάζουν στο δρόμο νέους που επιθυμούν να αθληθούν.
Ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει σύνεση και θα δοθεί δίκαια λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα, παρότι τα μηνύματα που μας έρχονται από το Κίτρος είναι αποθαρρυντικά.
"Οψόμεθα εις Φιλίππους"


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

...ΕΝΤΟΥΡΟΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ, ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ. ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ




Με αφορμή α)τον εορτασμό της Αγίας Αικατερίνης , πολιούχου της Κατερίνης και β)την εντουροβόλτα του Αθλητικού Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Εξοχής , η ποδηλατική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Παλαιού Κεραμιδιού, του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Κατερίνης,Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Καλλιθέα, ποδηλάτες Α.Μ.Ο.Ε …με την υποστήριξη : ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ,EXTREMETEAM1 ,σας προσκαλούν σε μία διασυλλογική ποδηλατοπορεία-βόλτα στα Πιέρια Όρη ,την Κυριακή 25-11-2012 στην πίστα ΜΧ της Εξοχής, με πολλές εκπλήξεις!!
!
Εκκίνηση από Κατερίνη(EXTREME) :10:30,Παλιό Κεραμίδι(Πλατεία): 11:15, Εξοχή(πίστα ΜΧ)12:30 .Αναχώρηση μετά από πολύωρη στάση, περίπου στις 13:45.Στον χώρο της πίστας θα λειτουργεί καντίνα-αναψυκτήριο .Συνολική διαδρομή 30km+,άσφαλτος και επιστροφή από δασικό χωματόδρομο .Μπορούν να συμμετέχουν, σύλλογοι και ανεξάρτητοι ποδηλάτες που έχουν άριστη υγεία(ανήλικοι μόνο με συνοδεία κηδεμόνα) και ποδήλατο σε καλή κατάσταση .Κράνος συστήνεται, αεροθάλαμοι και αεραντλία είναι υποχρεωτικά να έχει μαζί του ο καθένας .Κάθε ποδηλάτης συμμετέχει με δική του ευθύνη, λειτουργεί ομαδικά και είναι υποχρεωμένος να εφαρμόζει τον Κ.Ο.Κ. Θα γίνονται συχνές στάσεις και όπως πάντα θα υπάρχουν πιστοποιημένοι ποδηλάτες –διασώστες συνοδοί και τεχνικός ποδηλάτων. Πληροφορίες : 6970083861(what's up) και 23510 73977                                                                                       ΜΗΛΙΩΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΕΦΟΡΟΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ Σ.Ε.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΚ ΠΙΕΡΙΑΣ. Η ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΩΝ ΓΑΚ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ






ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΦΑ

Ο προϋπολογισμός του 2013, τρίτος σε σειρά μνημονιακός προϋπολογισμός, προβλέπει τόσο τραγικά μειωμένες πιστώσεις για τον πολιτισμό, ώστε όλες οι εκφάνσεις του πολιτισμού μας, τόσο η σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία όσο και η πολιτιστική μας κληρονομιά αλλά και η παιδεία, θα βρεθούν αντιμέτωπες με μια πρωτόγνωρη κατάσταση οικονομικού αφανισμού.

Καταρχήν να επισημάνουμε ότι, με αφορμή τη συνένωση των υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού, τα οικονομικά μεγέθη του προϋπολογισμού παρουσιάζονται συγκεχυμένα και ασαφή. Συγκεκριμένα, οι πιστώσεις από τις δημόσιες επενδύσεις αναφέρονται συνολικά στο υπουργείο και δεν επιμερίζονται ανά τομέα, με αποτέλεσμα να είναι άγνωστο τόσο το ακριβές ποσό που δόθηκε για τον πολιτισμό για το 2012 όσο και αυτό που προβλέπεται για το 2013.
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι για ολόκληρο το ΥΠΑΙΠΘΑ, δηλαδή για την παιδεία, για τον πολιτισμό και για τον αθλητισμό, για το 2013 προβλέπονται από τον τακτικό προϋπολογισμό και από τις δημόσιες επενδύσεις συνολικά 5.798.143. 000 ευρώ, ενώ για το 2012 προβλέπονταν 6.674.265.333 ευρώ, δηλαδή υπάρχει μείωση κατά 876εκατομμύρια ευρώ!
Aπό την άλλη, στην Κατερίνη και κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου που οργάνωσε η Εστία Πιερίδων Μουσών (2-4 Νοεμβρίου 2012) για την απελευθέρωση της Πιερίας υπογραμμίστηκαν τα λειτουργικά προβλήματα της υπηρεσίας των Γ.Α.Κ. Πιερίας και μάλιστα εκδόθηκε ομοφώνως από τους παρευρισκόμενους και τους συνέδρους και ειδικό ψήφισμα για τον σκοπό αυτό.
Μεταξύ αυτών αναφέρθηκαν το περιορισμένο προσωπικό των Γενικών Αρχείων του Κράτους, η έλλειψη μόνιμης οικείας στέγης (δυστυχώς τόσα χρόνια δεν έγινε δυνατό να εγκατασταθούν σε δημοτικό ή δημόσιο χώρο με αποτέλεσμα σήμερα τα ΓΑΚ να μην μπορούν να πληρώσουν το νοίκι), η περιορισμένη χρηματοδότηση τους και το σημαντικότερο όλων η απροθυμία συνεργασίας των φορέων διοίκησης του Νομού μας για την απόκτηση των ανενεργών αρχείων τους (ειδικά για το τελευταίο αξίζει να πούμε πως πέρα από τον τυπικό χαιρετισμό του δημάρχου με τις γνωστές κορώνες περί ιστορίας και της σημασίας της κλπ. ουδείς άλλος ενεφανίσθη από τον Δήμο).
Και καταλήγει το ψηφισθέν κείμενο με την έκκληση για κατανόηση της ιστορικής σημασίας αυτών των αρχείων και της δουλειάς τους για το μέλλον του τόπου και των ανθρώπων του: «Θεωρώντας αναγκαία την επίλυσή τους καλούμε όλους όσους αναγνωρίζουν την πολλαπλή αξία και σημασία του Αρχειακού υλικού ως πρωταρχικής πηγής έρευνας προκειμένου για την κατανόηση της ιστορίας του τόπου μας να στοιχηθούν πίσω από τις προσπάθειες που καταβάλλει η υπηρεσία των Γ.Α.Κ. Πιερίας έτσι ώστε να επιτευχθεί το ξεπέρασμα των παραπάνω προβλημάτων».
Θα ακούσουν οι υπεύθυνοι την έκκληση των υπευθύνων;



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Γιατί η αλήθεια σ όλη τη ζωή είναι μια...... Μόνο η αλήθεια της τηλεόρασης είναι ότι πει το ...αφεντικό!!!


Αυτή η εικόνα είναι πράγματι και πιστοποιεί το ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ 1000 ΛΕΞΕΙΣ και σκιτσάρει εκ των πραγμάτων την αλήθεια περί τηλεόρασης και των περί αυτήν αληθειών....
Πως δίνουν την οπτική γωνία που θέλουν οι αφεντικοί....
Πως δίνουν την δική τους αλήθεια εν τοις πράγμασι....
ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΚΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ, Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΑΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ....
Γιατί η αλήθεια σ όλη τη ζωή είναι μια...... Μόνο η αλήθεια της τηλεόρασης είναι ότι πει το ...αφεντικό!!!

Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στις 23 Νοεμβρίου, το ρακοκάζανο του Γιάννη Κοσμίδη στην Κατερίνη είχε πάρει … φωτιά.










   Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στις 23 Νοεμβρίου, το ρακοκάζανο του Γιάννη Κοσμίδη στην Κατερίνη είχε πάρει … φωτιά.
Μια μεγάλη και πολύ καλή παρέα οργάνωσε και συμμετείχε στο βράσιμο για το τσίπουρο, το «απόσταγμα της χαράς» όπως αποκαλείται. Και αν ο «οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου», τότε αυτό το απόσταγμα … απογειώνει.


Έτσι και έγινε. Από νωρίς είχαν οργανωθεί τα πάντα στην εντέλεια. Τα ορεκτικά, νηστίσιμα και μη, το κρασί και φυσικά το τσίπουρο, είχαν την τιμητική τους. Πάνω από όλα όμως το αμείωτο κέφι που σ΄ αυτό συνέβαλε όχι μόνο η διάθεση της εξαίρετης παρέας, αλλά και μια εξαιρετική κομπανία με χάλκινα από τη Γουμένισσα μαζί με τη μουσική συντροφιά του Θανάση Λαμπαδαρίου από την Κατερίνη.
Οι φιλόξενες και άνετες εγκαταστάσεις του αμβυκούχου Γιάννη Κοσμίδη ήταν οργανωμένες σε τέτοιο βαθμό που επέτρεπαν το βράσιμο του τσίπουρου να γίνει ιεροτελεστία.
Το τσίπουρο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική πραγματικότητα, όπως λένε στον Τύρναβο. Και η πραγματικότητα δεν είναι άλλη από το κέφι και το γλέντι των Ελλήνων.
Πάντως, αυτό το γλέντι που κράτησε μέχρι της πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου θα μείνει πραγματικά αξέχαστο.
Δείτε και τα βίντεο :
                                                                                                                          Σ.Δ



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Ο ...ΚΌΟΥΤΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΦΙΛΗΣΕ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΝΙΚΟ ΑΤΜΑΤΖΙΔΗ, ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΕΤΣΙ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.....


Μ


Στη φωτογραφία ο "αρχηγός" του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ 106,7 ΛΑΖΑΡΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ, παρόν στη ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΝΙΚΟΥ ΑΤΜΑΤΖΙΔΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ. Μαζί κι ο ΤΑΚΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Πρόεδρος ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ αστυνομικών Πιερίας, γνωστός φίλαθλος....... 
Οταν η ιστορία του ΗΡΑΚΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ συναντά την ιστορία του ΠΙΕΡΙΚΟΥ, γίνεται ένα ποδοσφαιρικό ...θαύμα! 
Ο πατέρας του μεγάλου Ηρακλή Θεσσαλονίκης ΝΙΚΟΣ ΑΤΜΑΤΣΙΔΗΣ, ο πρόεδρος τους των προέδρων της χρυσής εποχής του ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗ και των Κωφίδη, Καλαμπάκα, Παπαϊωάννου κλπ βρέθηκε με τον ΣΤΑΥΡΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ της χρυσής εποχής του ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΜΟΥ..... 
Ο ...ΚΌΟΥΤΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΦΙΛΗΣΕ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΝΙΚΟ ΑΤΜΑΤΖΙΔΗ, ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΕΤΣΙ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.....



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΗΛΙΔΗΝ

Ζητούνται λάδι, φασόλια, ρύζι και πατάτες από το κίνημα "Χωρίς Μεσάζοντες"





  



   Τα μέλη, οι φίλες και οι φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας προτίθενται άμεσα να προμηθευτούν για τις οικογένειές τους, μέσω του κινήματος "Χωρίς Μεσάζοντες", μεγάλες ποσότητες των παρακάτω προϊόντων:


  • Εξαιρετικά  παρθένο ελαιόλάδο (100-120 τόνους) εσοδείας 2012-2013,  σε συσκευασία μεταλλικού δοχείου χωρητικότητας 5 λίτρων
  • Φασόλια μέτρια (10-15 τόνους) σε συσκευασία των 5 κιλών
  • Ρύζι καρολίνα και νυχάκι (50 – 70 τόνους) σε συσκευασία των 5 κιλών
  • Πατάτες (200 – 250 τόνους) σε συσκευασία των 20 κιλών
Ο ομάδα μας, εντός των επόμενων εβδομάδων, θα προβεί σε ομαδική παραγγελία, ξεχωριστά για κάθε ένα από τα παραπάνω προϊόντα. Για το σκοπό αυτό καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους προμηθευτές να προσέλθουν στην πόλη της Κατερίνης, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας να ελέγξουν την ποιότητα, να δοκιμάσουν τα παραπάνω προϊόντα  που πρόκειται να αγοράσουν και να συναποφασίσουν μέσω δημόσιας ψηφοφορίας την επιλογή του καταλληλότερου προμηθευτή.
Η πρόσκληση απευθύνεται προς όλους τους παραγωγούς, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς της χώρας, αλλά και προς τις επιχειρήσεις εκείνες που δραστηριοποιούνται στον τομέα επεξεργασίας, παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας των παραπάνω προϊόντων.
Η πώληση και παράδοση θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη, ενώ τα έξοδα συσκευασίας, φόρτωσης και μεταφοράς θα βαρύνουν τον προμηθευτή, ο οποίος θα υποχρεούται να εκδώσει αποδείξεις λιανικής πώλησης, ενώ το προϊόν θα πρέπει να συνοδεύεται από τα απαραίτητα πιστοποιητικά ποιότητας.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να βρίσκονται την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013, από 10:00 έως 14:00 στην Κατερίνη για λάβουν μέρος στο δειγματισμό που θα οργανωθεί στην κεντρική Πλατεία της πόλης, στο διαμορφωμένο από τους εθελοντές χώρο.
Όσοι αποδέχονται την παρούσα πρόσκληση και επιθυμούν να συμμετάσχουν στον δειγματισμό της 13.01.2013, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (info@otoposmou.com ) μέχρι τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013, ώρα 18:00.Τα ονόματα των συμμετεχόντων θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο, στον ιστοχώρο της ομάδας http://www.otoposmou.gr
Πληροφορίες: info@otoposmou.com και 6981 665 158



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ, ΟΛΥΜΠΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ....ΕΜΕΙΣ!

Οταν ζεις σ´ αυτόν τον ...θείο τόπο ρε συ αδερφέ μου, δεν είναι αν μη τι άλλο, ΘΕΙΟ;;;;
ΑΚΤΕΣ ΟΛΥΜΠΟΥ.....
OLYMPUS RIVIERA.....
OLYMP.... OLYMPOS.....
ΟΛΥΜΠΟΣ Ή ....ΟΛΥΜΠΟΣ Ή ΤΟ ´´ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ´´
Λιτόχωρο....
Εγώ που γεννήθηκα, ζω κι ανανέωση σ αυτόν τον τόπο, αυτόν τον αέρα, ΠΕΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ...ΟΛΥΜΠΟ ή αν θέλετε για ....μας! 

" Καλωσορίζουμε την Ευτυχία ".


Βιωματικό Σεμινάριο Οικογενειακών Αναπαραστάσεων του Bert Hellinger - Με την Ελβετίδα Eva Haenggi στην Κατερίνη !!!

Η Eva Hänggi,lic.rer.pol.,Μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συστημικών Λύσεων του Bert Hellinger,
θα είναι και πάλι στη Ελλάδα,αυτή τη φορά στην Κατερίνη ,
απο την Παρασκευή 07. Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 09. Δεκεμβρίου.
Το τριήμερο βιωματικό Σεμινάριο θα έχει θέμα: 

Καλωσορίζουμε την Ευτυχία ".


  Η ευτυχία μου είναι πλήρης, όταν όλοι όσοι ανήκουν στην οικογένεια έχουν μια θέση στην καρδιά μου. 
 
Εαν κάποιος αποκλειστεί ή ξεχαστεί, αρχίζει μέσα σε μας και στην οικογένειά μας η αναζήτησή του. 
Αισθανόμαστε ότι κάτι μας λείπει, αλλά συχνά δεν γνωρίζουμε πού πρέπει να ψάξουμε. 
Μια τέτοια αναζήτηση οδηγεί μερικές φορές σε εξαρτήσεις ή άλλοτε ακόμα και στην αναζήτηση του Θεού. 
Αισθανόμαστε
  μέσα μας ένα κενό και θέλουμε να το γεμίσουμε.
Ποια ευτυχία διαρκεί; 
Η ευτυχία που μέσα μας αισθάνεται πλήρης,γιατί την σεβόμαστε και την μοιραζόμαστε. 
Πως τη μοιραζόμαστε; 
Με το να είμαστε καλοπροαίρετοι προς τους άλλους ανθρώπους και να επιθυμούμε το καλό τους από κάθε άποψη. 
Έτσι χαίρεται η ευτυχία μας. 
Αισθάνεται καλά μέσα μας και θέλει και εμείς να είμαστε καλά - σε διαρκή πληρότητα. 
Το τι σημαίνει καλή πρόθεση και τι οδηγεί σε αυτή, το μαθαίνουμε με έναν ιδιαίτερα όμορφο τρόπο στην οικογενειακή αναπαράσταση.

Τι είναι Οικογενειακές Αναπαραστάσεις - Συστημικές Λύσεις ;

Οι Οικογενειακές Αναπαραστάσεις του Γερμανού φιλοσόφου και ψυχοθεραπευτή Bert Hellinger,
αποτελούν κάτι περισσότερο απο ένα θεραπευτικό τρόπο εργασίας.
Διατηρούν μια φιλοσοφική στάση ως προς τη ζωή,τους ανθρώπους και τις αμοιβαίες σχέσεις τους.
Η ψυχή αποτελεί εδώ μια πραγματικά ενεργή δύναμη.
Μέσω της ενασχόλησης του με την θεραπεία της ψυχής,
ο Bert Hellinger ανακάλυψε τον τρόπο με τον οποίο η κρυφή αγάπη μπορεί να μετατραπεί σε φανερή αγάπη.
Για να ευτυχίσουμε αντί να υποφέρουμε,χρειάζεται να κατανοήσουμε και να ακολουθήσουμε της
τάξεις της αγάπης.
Οι Οικογενειακές Αναπαραστάσεις πραγματεύονται την εμπλοκή και τη συμφιλίωση τόσο στο
οικογενειακό σύστημα,όσο και σε άλλα μεγαλύτερα συστήματα.
Τα τελευταία 25 χρόνια οι Οικογενειακές Αναπαραστάσεις έχουν εξαπλωθεί σε πολλές χώρες
του κόσμου.
Ο Bert Hellinger,που σε λίγες μέρες κλείνει 87 ετών,ταξιδεύει ακόμα ακατάπαυστα σε όλο τον κόσμο,
διεξάγοντας σεμινάρια.
Με την βοήθεια των Οικογενειακών Αναπαραστάσεων,μπορεί κάποιος να βρει λύσεις σε υπαρξιακά 
προβλήματα και σε συγκρούσεις που αφορούν είτε το ζευγάρι,είτε τους γονείς και τα παιδιά.
Έχει αποδειχθεί,ότι πολλές σωματικές και ψυχικές ασθένειες μπορεί επίσης να σχετίζονται με 
συγκρούσεις που αφορούν τις σχέσεις των ανθρώπων και η λύση σε μια τέτοια σύγκρουση μπορεί
να ενεργοποιήσει τις αυτοθεραπευτικές δυνάμεις της ψυχής.
Η ψυχή μπορεί να συμβάλλει στην ίαση και την ανακούφιση του πόνου,
εφόσον η αγάπη βρει έκφραση μέσα στο οικογενειακό σύστημα.
Οι Συστημικές Αναπαραστάσεις συνεπάγονται μια φαινομενολογική μέθοδο, η οποία με τη
σειρά της συνεπάγεται τη μελέτη εσωτερικών δομών ενός ανθρώπινου συστήματος και την προσπάθεια
κατανόησης τους.
Ο Bert Hellinger αποκαλεί συνήθως την μέθοδο ως φαινομενολογικά φιλοσοφική αντί 
ψυχοθεραπευτική,και αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως φροντιστή της ψυχής,αντί για ψυχοθεραπευτή.

Ποια είναι η Eva Haenggi ;

Η Eva Hänggi,lic.rer.pol.,Μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συστημικών Λύσεων του Bert Hellinger,
πριν 24 χρόνια γνώρισε τον Bert Hellinger και την Οικογενειακή Αναπαράσταση
και εξασκεί τις " Συστημικές Λύσεις " απο τότε.
Συνεχίζει να την εκπλήσσει η απλότητα της μεθόδου των Οικογενειακών Αναπαραστάσεων,
μέσω της οποίας καταφέρνουν να διαλευκανθούν ακόμα και τα πιο δύσκολα υπαρξιακά
προβλήματα.Έρχεται στην Ελλάδα τα τελευταία 8 χρόνια για Σεμινάρια και μιλά την ελληνική γλώσσα.
Το Σεμινάριο θα γίνει στη Γερμανική Γλώσσα με Μετάφραση στα Ελληνικά.

Τόπος Σεμιναρίου:

Atelier de la Danse (Σχολή Χορού)
Ζαλόγγου 41
60100 Κατερίνη


'Ώρες Σεμιναρίου

Παρασκευή 07.Δεκεμβρίου:  5 μμ - 9 μμ

Σάββατο 08.Δεκεμβρίου :  10 πμ - 7 μμ

Κυριακή 09.Δεκεμβρίου :  10 πμ - 7 μμ


Οργάνωση:

Eva Haenggi 




Πληροφορίες / Μετάφραση / Δήλωση Συμμετοχής :

Πάρης Προδρομίδης





Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν θα λείψει από κανένα σχολείο της Κατερίνης!



Image 
 
  Ας μην υπάρχουν χρήματα!
Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν θα λείψει από κανένα σχολείο της Κατερίνης!
200 Δέντρα δωρεά για το "Κοινωνικό Παντοπωλείο", 25 για τα Δημοτικά σχολεία της πόλης και 5 για το Δήμο μας!
 
Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας,
Ο Γιώργος Δ. είναι μέλος της ομάδας και συμμετέχει στις δράσεις «Χωρίς Μεσάζοντες». Κατά τη διάρκεια της τελευταίας διανομής προσφέρθηκε να δωρίσει 200 έλατα στην ομάδα του «Κοινωνικού Παντοπωλείου». Πρόκειται για έλατα τα οποία βρίσκονται σε ιδιόκτητο αγροτεμάχιο  στα σύνορα του Νομού μας με την Κοζάνη, σε υψόμετρο 1.400 μ., στο οποίο στο παρελθόν φυτεύτηκαν έλατα για να πουληθούν ως Χριστουγεννιάτικα δέντρα. Επειδή  λοιπόν χρειάζεται το χωράφι για άλλη χρήση, αναγκαστικά, πρέπει να κόψει τα δέντρα. Βέβαια, με την έγκριση και υπό την εποπτεία του Δασαρχείου Κοζάνης.
Η συντονιστική επιτροπή του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» αποδέχτηκε την πρόταση και προγραμμάτισε τα παρακάτω:
  • Τα δέντρα θα κοπούν εντός των επόμενων ημερών από δύο επαγγελματίες χειριστές αλυσοπρίονων, θα φορτωθούν από εθελοντές της ομάδας μας σε δύο φορτηγά και θα  μεταφερθούν στην Κατερίνη, στο χώρο της Εμποροπανήγυρης, όπου εκεί θα καρφωθούν σε ξύλινες βάσεις. Τα έξοδα μεταφοράς και τα υλικά για τις βάσεις θα καλυφθούν από τους ίδιους τους εθελοντές.
  • Στη συνέχεια θα ανοίξουν οι φόρμες παραγγελιών και οι πολίτες θα μπορούν να τα παραγγείλουν, όπως όλα τα προϊόντα μέχρι τώρα. Όμως, τα δέντρα δεν θα πουλούνται! Θα διατεθούν το Σάββατο  8 Δεκεμβρίου 2012δωρεάν προς τους ενδιαφερόμενους πολίτες. Αντί τιμήματος οι παραλήπτες καλούνται να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο».
  • Είκοσι πέντε από τα δέντρα αυτά θα διατεθούν στα δημοτικά σχολεία της πόλης της Κατερίνης. Μετά από συνεννόηση με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες, σε συνεργασία με ομάδα εκπαιδευτικών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και τους δασκάλους των απιδιών, θα αναλάβουν το στόλισμα των δέντρων με χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα στολίδια, κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά. Ετοιμάστηκε video το οποίο δείχνει απλούς τρόπους κατασκευής. Κάθε παιδί οφείλει να κατασκευάσει στο σπίτι του και να φέρει ένα στολίδι για το δέντρο του σχολείου.
  • Πέντε μεγάλα δέντρα ύψους 5 μ. θα διατεθούν στο Δήμο Κατερίνης για να τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης. Ο Δήμος οφείλει μόνο να τα στερεώσει. Τα μέλη της ΕΟΔνΠ προσφέρονται να αναλάβουν τον στολισμό τους, σε συνεργασία με την αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου, επίσης με ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία θα ετοιμάσουν οι ίδιοι.
Στόχοι της δράσης αυτής είναι:
  • Να μη λείψει το στολισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο από κανένα σχολείο. Τα παιδιά δεν πρέπει να στερηθούν τη χαρά αυτή! Πολλοί από τους μαθητές ίσως να μην έχουν τη δυνατότητα να χαρούν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι τους.
  • Να μη γίνουν έξοδα από τις σχολικές μονάδες και το Δήμο μας. Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα βρουν σίγουρα κάπου αλλού τόπο.
  • Να συγκεντρωθούν τα αναγκαία τρόφιμα για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο»
Η κοπή ελάτων και η χρήση τους ως Χριστουγεννιάτικα δέντρα δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Οργανώσαμε τη δράση αυτή διότι έτσι κι αλλιώς τα δέντρα πρέπει να κοπούν.
Καλούμε τους καταστηματάρχες της πόλης μας, επαγγελματίες αλλά και απλούς πολίτες να στηρίξουν το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της πόλης μας, δωρίζοντας τρόφιμα ως αντίτιμο για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα παραλάβουν.
Οι φόρμες παραγγελιών θα ανοίξουν  την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, στις 22:00.
Κανείς πλέον μόνος του! Την κρίση αυτή θα την περάσουμε όλοι μαζί. Μαθαίνοντας!
-- 
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ