PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Άλλο ψηφουλακια Άλλο ΜΠΥΡΑΚΙΑ....!!!

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΑ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ, ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟΥ....ΑΣΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ κλπ ΤΟ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΙΣ ΜΠΥΡΕΣ....
ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΑΙ
ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ....!

ΠΑΝΤΩΣ Η ΠΑΡΕΑ ΗΤΑΤΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ....ΒΟΡΕΙΟΙ -ΝΟΤΙΟΙ ΜΑΖΙ....

ΠΩ ΠΩ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ....!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΥΡΙΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ...ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΙΞΕΙ Η ΓΙΑΟΥΡΤΙ...!

ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΑΔΥΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ....

Ήταν μια μοναδική βραδιά, αυτή της Παρασκευής 27 του Αυγούστου στο Δίον.




Πιθανόν η ιερότητα και η μαγεία του χώρου, ίσως το ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι που φώτιζε μ' ένα περίεργο φως το αίθριο του Κέντρου Μεσογειακών Ψηφιδωτών μαζί με τα εμπνευσμένα ποιητικά ακούσματα των δικών μας σύγχρονων ποιητών και δημιουργών έφεραν πίσω κάτι από εκείνες τις βραδιές στα "εν Δίω Ολύμπια", του 5ου αιώνα π.Χ., με τους αρχαίους ποιητές και φιλόσοφους της εποχής εκείνης.



Επιπλέον οι οικοδεσπότες του Δίου μερίμνησαν με τη γνωστή τους επιμέλεια και εμπειρία για την άψογη φιλοξενία των επισκεπτών για να γίνει η ατμόσφαιρα τόσο ειδυλλιακή και μαγευτική ώστε να θυμίζει κάτι από εκείνες τις γιορταστικές νύχτες στην έπαυλη του Διονύσου.



Συγχαρητήρια στους ποιητές μας:

Eλένη Ζαραμητροπούλου,
 Κώστα Ζούνζουρα,
 Αντώνη Κάλφα,
Θάνο Κόσσυβα,
 Θεοχάρη Μπικηρόπουλο,
Αργύρη Ολοκτσίδη,
 Ευγένιο Ολύμπιο,
 Μάγδα Παπαδημητρίου,
 Μίνα Παπανικολάου,
 Μαίρη Σαρρή - Φωτοπούλου
 και Γιάννη Σιδηρόπουλο.

Τους ερμηνευτές Μαρία Στάθη, Φιλιώ Φωτίου, Ιβάν Ναβροζίδη και στους μουσικούς Διονύση Κουτουζίδη, Γιώργο Ζαϊμη και Ιβάν Ναβροζίδη, κυρίως όμως στον Μπάμπη Ναβροζίδη που μελοποίησε τα ποιήματα και είχε την κύρια ευθύνη και επιμέλεια του προγράμματος.



Πολλές ευχαριστίες βέβαια στους οικοδεσπότες, το Δήμαρχο Δίου κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο και όλη τη δημοτική αρχή. Να μη λησμονήσουμε βέβαια και το χορηγό της εκδήλωσης, τη ΔΗΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ του κ. Κώστα Ζησόπουλου.



Τέτοιες βραδιές να επαναλαμβάνονται συχνότερα, με πρωταγωνιστές τους δικούς μας δημιουργούς των γραμμάτων και των τεχνών. Η Πιερία κρύβει στα σπλάχνα της απίστευτες πνευματικές και πολιτιστικές δυνάμεις. Ας δώσουμε τη δυνατότητα να βγουν στην επιφάνεια. Εκεί στο Δίον μάλλον το έχουν αντιληφθεί και το προσπαθούν με ιδιαίτερη επιτυχία.
ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ

ΨΕΥΤΕΣ ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ....!
ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΟ...
ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΓΙΝΕΙΣ...ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ....
ΤΗΝ ΕΒΑΨΕΣ...
ΘΑ ΣΕ ΦΑΝΕ, ΜΙΑ ΧΑΨΙΑ...!
(ΑΣΧΕΤΟ)

ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΑΡΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ




Όπως επεσήμανε ο Νομάρχης η παρουσία του στις εκδηλώσεις παρεξηγήθηκε λόγω της περιόδου που διανύουμε. "Σήμερα επειδή αυτό παρεξηγείται και οι πολίτες δικαίως έχουν σκεφτεί ότι όποιος πάει στις εκδηλώσεις έχει πολιτικό ενδιαφέρον με την έννοια ότι θα είναι υποψήφιος αυτή τη περίοδο, δηλώνω ότι εγώ είμαι παρών μέχρι 31-12-2010 από τη θέση του νομάρχη.

Θα είμαι παρών στις εκδηλώσεις, θα είμαι παρών σε όλα τα προβλήματα της Πιερίας, θα αγωνιστώ σκληρά σα να έχω εκλεγεί χθες, και όταν θα φύγω θα φύγω 31/12 ευχαριστώντας για μια ακόμη φορά όλους τους πολίτες της Πιερίας για την τιμή που μου έκαναν, και είναι πολύ μεγάλη τιμή να είμαι τρεις φορές ο πρώτος πολίτης της Πιερίας".
ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ

U2

Μπορεί να θεωρείτε ίσως η πλέον αναμενόμενη συναυλία της χρονιάς, αλλά φαίνεται ότι η ανταπόκριση του κόσμου δεν ήταν τόσο μαζική, ώστε να γίνει sold out! Σύμφωνα με τη διοργανώτρια εταιρεία, υπάρχουν ακόμα εισιτήρια για τη συναυλία των U2 την Παρασκευή...




Στις 3 Σεπτεμβρίου ο Bono και η παρέα του θα βάλουν φωτιά στο Ολυμπιακό Στάδιο, το οποίο όμως, μέχρι στιγμής, δεν είναι ασφυκτικά γεμάτο. Όχι ότι η προπώληση δεν πήγε καλά ή ότι οι U2 θα παίξουν σε άδειο στάδιο... Αλίμονο! Απλώς τα μόνα εισιτήρια που έχουν εξαντληθεί είναι αυτά των 33 ευρώ (τα πιο φθηνά, που βλέπουν στο πίσω μέρος της σκηνής!) και αυτά για την αρένα.

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ....?

Μια έρευνα καρδιολόγων της 1ης Καρδιολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο νησί της Ικαρίας, δείχνει ότι η με μέτρο κατανάλωση καφέ (ένα έως δύο φλιτζάνια την ημέρα) από ηλικιωμένα άτομα, τα οποία πάσχουν από υπέρταση, μπορεί να επιφέρει βελτιώσεις στην κατάσταση των αρτηριών τους, όσον αφορά στην ικανότητα των τελευταίων να διαστέλλονται και να έχουν ελαστικότητα, πράγμα που απομακρύνει την πιθανότητα αρτηριοσκλήρυνσης και καρδιοπάθειας.




Η έρευνα συντονίστηκε από τη δρα Χριστίνα Χρυσοχόου και την εποπτεία είχε ο διευθυντής της κλινικής, καθηγητής καρδιολογίας και πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Χριστόδουλος Στεφανάδης.



Η μελέτη, που δημοσιοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιολογίας στη Στοκχόλμη, πραγματοποιήθηκε στο διάστημα Ιουνίου - Οκτωβρίου 2009, σε μια ομάδα 343 ανδρών και 330 γυναικών ηλικίας 65 - 100 ετών, όλων κατοίκων της Ικαρίας.



Το νησί επιλέχθηκε λόγω του μεγάλου προσδόκιμου ζωής του πληθυσμού του, καθώς οι κάτοικοι άνω των 90 ετών ξεπερνούν σε αριθμό τον μέσο όρο.



Η ικανότητα διαστολής αποτελεί μέτρο για την ελαστικότητα των αρτηριών και, όταν είναι μικρή, αποτελεί δείκτη αρτηριοσκλήρυνσης και πιθανών καρδιοαγγειακών επεισοδίων στο μέλλον.



Επειδή η υπέρταση προκαλεί αύξηση του "φορτίου" του αίματος που διέρχεται από την καρδιά, προκαλεί μεταβολές στα αιμοφόρα αγγεία και νευρο-ορμονικές επιδράσεις που καταλήγουν σε αύξηση της ακαμψίας των αγγείων και σε μειωμένη ελαστικότητα των αρτηριών.



Οι Έλληνες ερευνητές μελέτησαν, ιδιαίτερα, την επίπτωση του καφέ στην καρδιολογική υγεία των κατοίκων, με δεδομένο αφενός ότι η κατανάλωσή του είναι συχνή στον ελληνικό πληθυσμό και, αφετέρου, ότι μέχρι τώρα στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία έχουν εμφανιστεί αντικρουόμενες διαπιστώσεις σχετικά με την επίπτωσή του στην καρδιοαγγειακή υγεία.



Οι επιστήμονες μελέτησαν, ιδιαίτερα, την επίπτωση της καθημερινής κατανάλωσης καφέ σε 235 κατοίκους της Ικαρίας οι οποίοι είχαν υπέρταση, σε συνδυασμό με τις λοιπές διατροφικές συνήθειές τους.



Έτσι, κατέληξαν με βεβαιότητα στη διαπίστωση ότι η με μέτρο κατανάλωση καφέ έχει επωφελή επίδραση στην κατάσταση των αρτηριών. Η ευεργετική αυτή επίδραση αποδίδεται από τους ερευνητές στις χημικές ουσίες πολυφαινόλες που περιέχονται στον καφέ, ειδικά στον ελληνικό παραδοσιακό καφέ, που περιέχει υψηλής ποσότητας διτερπένια.



Εξάλλου, το καφεϊκό οξύ φαίνεται να βελτιώνει την αγγειακή λειτουργία μειώνοντας την οξείδωση. Επιπλέον, άλλες θρεπτικές ουσίες σε μικρές ποσότητες, που επίσης περιέχονται στον καφέ, όπως τα φλαβονοειδή, το μαγνήσιο, το κάλιο, η βιταμίνη Ε κ.α., συνεισφέρουν στην επωφελή δράση του καφέ, κυρίως χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητές τους.



Σύμφωνα με τη δρα Χρυσοχόου, η έρευνα έδειξε, επίσης, ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ, εκτός από την ωφέλεια για τις αρτηρίες των υπερτασικών, οδηγεί σε μειωμένες καρδιοαγγειακές παθήσεις, σε μικρότερη εμφάνιση διαβήτη και υπερλιπιδαιμίας, χαμηλότερο δείκτη σωματικής μάζας, καλύτερη νεφρική λειτουργία κ.α. Υπογράμμισε, όμως, ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως η αύξηση της κατανάλωσης καφέ σε τρία έως πέντε φλιτζάνια ημερησίως θα επιφέρει οποιαδήποτε περαιτέρω βελτίωση στην ελαστικότητα των αρτηριών.

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΙΤΣΙΟΣ

...ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ...!!!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΛΑΚΕΤΑ....

Το φετινό βραβείο Quadriga «για την κοινωνική του προσφορά και δη για την αναδιάρθρωση της δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας και την αποτροπή πτώχευσης της χώρας» λαμβάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.


Η απονομή του βραβείου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου 2010 – «Ημέρα της Ενότητας» και εθνική εορτή της Γερμανίας – στο Βερολίνο.



Για την προσωπικότητα του κ. Παπανδρέου θα μιλήσει ο πρόεδρος της DeutscheBank, Josef Ackermann.



Το βραβείο Quadriga 2010 για την κατηγορία «υπευθυνότητα» θα απονεμηθεί στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις (Bundeswehr) και θα παραληφθεί από τον υπουργό Άμυνας Karl-Theodor zu Guttenberg και τον αναπληρωτή γενικό επιθεωρητή της Bundeswehr, Günter Weiler.

Ο Ψωμιάδης απέσυρε την υποψηφιότητα του αδελφού του

Απέσυρε τον αδελφό του από τον συνδυασμό της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, μετά το τελεσίγραφο του προέδρου, Αντώνη Σαμαρά. "Τα σκάγια πήγαιναν αλλού, αλλά έπρεπε να το πει σε μένα", δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης.

Σήμερα το πρωί ο κ. Ψωμιάδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και του είπε ότι δέχεται να μην είναι στον συνδυασμό του ο αδελφός του κ. Διονύσης Ψωμιάδης και αντιπρότεινε να μπει ο πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Σαμαράς δέχθηκε, θεωρώντας, μάλιστα, ότι η επιλογή του νεαρού πρώην βουλευτή είναι καλή.
Η Ρηγίλλης εμφανίζεται ικανοποιημένη από την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς όπως λένε στελέχη του κόμματος το μήνυμα κατά της οικογενειοκρατίας πέρασε θετικά. Η απόφαση της ηγεσίας, λένε, είναι ότι δεν θα υπάρχει στο στελεχιακό δυναμικό περισσότερο από ένα μέλος κάθε οικογένειας.
Όσον αφορά στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πηγές της Ρηγίλλης έλεγαν ότι ο κ. Ψωμιάδης ανταποκρίθηκε συνολικά στις επιθυμίες της ηγεσίας και το ψηφοδέλτιο που παρουσιάζει έχει την έγκρισή της.
Τι προηγήθηκε
Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε την Τρίτη τελεσίγραφο στον κ. Ψωμιάδη, ζητώντας του να μην επιμείνει στην πρόθεσή του να συμπεριλάβει στο συνδυασμό του τον αδελφό του, τον οποίο σκόπευε να βάλει σε θέση υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη με αρμοδιότητα για τη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Σαμαράς διεμήνυσε ότι δεν μπορεί να το δεχτεί για λόγους αρχής και τον προειδοποίησε ότι εάν επιμείνει, η ΝΔ θα άρει το χρίσμα του υποψηφίου περιφερειάρχη.

ΛΑΟΣ ΣΕ ...ΧΑΡΜΑΝΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΣΤΟ ΦΟΥΛ...
ΑΛΛΑ ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ....ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ....
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΚΥΛΩΜΕΝΑ, ΑΓΚΙΣΤΡΩΜΕΝΑ, ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.....
ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ....ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ....
ΚΑΙ ΟΙ "ΦΩΝΑΚΛΑΔΕΣ" ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ,  ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΣΤΙΓΜΗ ΚΙΟΤΕΥΟΥΝ....
ΟΥΣΤ...!

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού...

κ. Γ. Παπανδρέου για τις επόμενες 2 εβδομάδες.


ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Βρυξέλλες.

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Σεϋχέλλες και Κουρέλες Νήσοι.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Νέα Ζηλανδία, Νέα Γροιλανδία, Νέα Υόρκη, επιστροφή, Νέα Σμύρνη-εγκαίνια έκθεσης "Κυνήγι,ψάρεμα και κανό"

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Κίμωλος-εγκαίνια ταβέρνας "Μαρουσώ"-Δείπνο με αστακομακαρονάδα και σούσι Κιμώλου.

Ένδυμα ,επίσημο, μαγιό. Εύρεση αυθόρμητων πελατών χειροκροτητών. Λογαριασμός 120 ευρώ, πληρωμή ΠΑΣΟΚ.

Διοχέτευση είδησης ότι πληρώνει πουρμουάρ 19 ευρώ. Παίρνει απόδειξη επιδεικτικά για να το συνηθίσουν όλοι

οι Έλληνες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ζάκυνθος, παιχνίδι στην παραλία με τις καρέτα-καρέτα, ομιλία για την πράσινη ανάπτυξη στους λουόμενους, μπάνιο

μέχρι 3000 μέτρα από την ακτή, φωτογράφοι, βόλτα, φαγητό έξω, ύπνος μέσα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αμπού Ντάμπι, Πουκέ, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ακτή Ελεφαντοστού, Μελβούρνη, Βοστώνη.

ΤΡΙΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Κάϊρο, Μόσχα, Πεκίνο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ρεπό

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Τρίωρη επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, chat με τους συμβούλους, συνομιλία με Πάγκαλο στο facebook,

διαρροές για ανασχηματισμό, γράψιμο στο προσωπικό blog, μαγιό και βρακιά στη βαλίτσα, αναχώρηση για

Βοιωτία. Αποχώρηση πηδώντας τρία σκαλιά, δελτίο τύπου για την ενεργητικότητα του πρωθυπουργού

σήμερα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Παρακολούθηση στα Οινόφυτα Βοιωτίας επιθεώρησης "Ελλάς, πάμε λουκέτο" στα πλαίσια του προγράμματος

πράσινο θέατρο-αποκέντρωση -οικολογία-μεσογειακή διατροφή και σάτιρα. Φαγητό σε όλες τις ταβέρνες του

χωριού, επιστροφή πρωϊνές ώρες, μαγιό και βρακιά στη βαλίτσα αναχώρηση για Θεσσαλονίκη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Έκθεση Θεσσαλονίκης. Επίσημη ομιλία σε εξέδρα σε χώρο της παραλίας της πόλης, επίσημο ένδυμα υπουργών

και δημοσιογράφων μαγιό και βερμούδα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη γίνεται στη Χαλκιδική, Βουτιές στο τέλος από τον πρωθυπουργό

και τους δημοσιογράφους. Αναχώρηση για Μπαγκλαντές.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Λουξεμβούργο,Παρίσι,Ρώμη, Βόννη ,Βερολίνο, Αμβούργο.

ΤΡΙΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Βιέννη, Στοκχόλμη, Όσλο,Κοπεγχάγη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Σύρο. Τήνο, Μύκονο, Κατάπολα,Αιγιάλη.

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ρεπό.
 
ΤΙ..? ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ..?
ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ....ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ...ΠΕΤΑΕΙ..!

Συναντήσεις του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου με τους δημάρχους Κολινδρού, Αιγινίου και Πύδνας






Τους δημάρχους Κολινδρού κ. Θ.Σολοποτιά, Αιγινίου κ. Β.Κοντό και Πύδνας κ. Δ.Βασιλειάδη, που μαζί με το δήμο Μεθώνης θα αποτελούν το νέο δήμο Πύδνας –Κολινδρού επισκέφθηκε ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος, στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων που πραγματοποιεί με τους δημάρχους του νομού.



Στο δήμο Κολινδρού

Τα οικονομικά προβλήματα που απασχολούν το σύνολο σχεδόν των δήμων της χώρας αλλά και το «πάγωμα» των έργων της Αυτοδιοίκησης μέσω των χρηματοδοτικών προγραμμάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του βουλευτή κ. Κουκοδήμου με τον δήμαρχο Κολινδρού κ. Θωμά Σολοποτιά. Ο κ.Σολοποτιάς αναφέρθηκε στη δυσχερή θέση στην οποια έχουν περιέλθει οι δήμοι, τονίζοντας πως οι μειωμένες εισροές είτε μέσω ΚΑΠ είτε μέσω ΣΑΤΑ και η καθυστέρηση καταβολής των οφειλομένων από την πολιτεία έχουν ως αποτέλεσμα οι δήμοι να καλύπτουν μετά βίας τα λειτουργικά και μόνον έξοδα τους. Βρισκόμαστε στο κατώφλι της νέας εποχής για την Αυτοδιοίκηση χωρίς εφόδια, χωρίς στήριξη, είπε ο κ. Σολοποτιάς.

Ο κ. Κουκοδήμος από την πλευρά του αναφέρθηκε στο οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και στα μηνύματα που ο ίδιος δέχεται από τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχει μαζί τους. Επανέλαβε πως σε κάθε περίπτωση η πολιτεία δεν μπορεί να επιχειρεί και να σχεδιάζει επί χάρτου όταν σοβαρά, καθημερινά, ουσιαστικά προβλήματα δεν έχει καταφέρει να επιλύσει σε ο,τι αφορά τη λειτουργία των δήμων.



Στο δήμο Αιγινίου

Στις προσπάθειες που καταβάλλει ο δήμος Αιγινίου μέσω της ΕΤΒΑ όπου έχει υποβληθεί ο πλήρης φάκελος για το ΒΙΟΠΑ Αιγινίου αναφέρθηκε ο δήμαρχος κ. Βασίλης Κοντός στη συνάντησή του με τον κ. Κουκοδήμο.

Ο δήμαρχος τόνισε πως η διαδικασία είναι σε πολύ καλό στάδιο και πως στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η διαδικασία διάθεσης γης.

Αναφορικά με το Θησέα, εξέφρασε την αγωνία του για μια σειρά έργων του δήμου Αιγινίου που ενώ είχαν δημοπρατηθεί πριν από το «τελεσίγραφο» του υπουργείου Εσωτερικών κανείς δεν είναι σε θέση να πληροφορήσει το δήμο αν και πότε πρόκειται να χρηματοδοτηθούν αυτά τα έργα. Δεν ξέρουμε αν πρέπει να υπογράψουμε τη σύμβαση και αν όχι είπε ο δήμαρχος Αιγινίου.

Αναφέρθηκε επίσης στη μείωση των ΚΑΠ και στην αύξηση των υποχρεώσεων των δήμων, ενώ τόνισε πως ο δήμος Αιγινίου έχει σήμερα μηδενικό χρέος και μπαίνει με τις καλύτερες προοπτικές στον υπό σύσταση δήμο.



Στο δήμο Πύδνας

Τα οικονομικά των δήμων αλλά και οι δυνατότητες ανάπτυξης του νέου δήμου Πύδνας-Κολινδρού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του βουλευτή Πιερίας κ. Κουκοδήμου με τον δήμαρχο Πύδνας κ. Δημήτρη Βασιλειάδη.

Ο δήμαρχος Πύδνας αναφέρθηκε στις προτεραιότητες και τις προτάσεις ανάπτυξης που ήδη προετοίμασε ο δήμος Πύδνας και αφορούν την ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού στην περιοχή, ενώ έκανε ειδική αναφορά στις ελλείψεις σε έργα υποδομής που λόγω περικοπής των χρηματοδοτικών προγραμμάτων δεν μπορούν να υλοποιηθούν.

Τόνισε πως πρόκειται για έργα χαμηλού προϋπολογισμού που δεν είναι επιλέξιμα για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και ως εκ τούτου μετά την περικοπή των χρηματοδοτικών προγραμμάτων αλλά και των πόρων της Αυτοδιοίκησης (μείωση ΚΑΠ) αδυνατούν οι δήμοι να εκτελέσουν.

Σήμερα καλύπτουμε τα λειτουργικά μας έξοδα μόλις και μετά βίας, είπε ο κ. Βασιλειάδης και όχι πλήρως. Αξίζει να αναφερθεί πως τα έσοδα του δήμου μας, είναι πενιχρά είπε ο κ. Βασιλειάδης και δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε με τα νέα δεδομένα «υποχρηματοδότησης» από την πλευρά της πολιτείας.

Αναφερόμενος στα θέματα που αφορούν το Σύνδεσμο Βόρειας Πιερίας του οποίου προΐσταται αναφέρθηκε στην ανάγκη χρηματοδότησης των υπόλοιπων φραγμάτων για τα οποία η Ν.Α. Πιερίας έχει ολοκληρωμένες μελέτες.

Ζήτησε τη συνδρομή του βουλευτή Πιερίας προς αυτή την κατεύθυνση και υποστήριξης του αιτήματος στην ΓΓ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λιονή.

Ο κ. Κουκοδήμος τόνισε πως θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια του ζητηθεί μαζί με τους συναδέλφους του βουλευτές προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο βουλευτής Πιερίας θα ολοκληρώσει τις επαφές στη βόρεια Πιερία με τη συνάντησή του στο δήμο Μεθώνης και το δήμαρχο κ. Κώστα Αβραμίδη τις επόμενες ημέρες.

ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ TOY ΠΙΕΡΙΚΟΥ

12 ΛΟΠΕΖ

25 ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ

26 ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ

29 ΠΡΟΒΑΤΙΔΗΣ

31 ΣΕΧΟΛΑΡΙ

ME ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΩΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ Ο ΠΑΝΙΚΑΣ...

Εν τέλει η μπίλια έκατσε στο όνομα της Δικηγόρου Σοφίας Μαυρίδου στην Αντιπεριφέρεια...
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κατέληξε μετά από την άρνηση του Δημήτρη Χριστογιάννη να πάρει το χρίσμα αν ο Πανίκας κατέβει με ανεξάρτητο και εκτός ρότας ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...

Τέλος λοιπόν στα σενάρια του ποιός και πως...