PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΤΖΟΛΙ -ΠΙΤ


Ταξίδι-αστραπή πραγματοποίησε το διάσημο ζευγάρι Μπραντ Πιτ-Αντζελίνα Τζολί στη Σαντορίνη. Έφθασαν στην Ελλάδα την Τρίτη με μισθωμένο αεροσκάφος των κυπριακών αερογραμμών και έμειναν σε πολυτελή ιδιωτική σουίτα στην Οία μαζί με τα παιδιά τους.




Οι δύο ηθοποιοί κράτησαν μυστική την επίσκεψή τους στο νησί. Την περισσότερη ώρα έμειναν στο ξενοδοχείο, ωστόσο, έκαναν μια βόλτα στα Φηρά και μίλησαν με τους κατοίκους.



Υποσχέθηκαν, μάλιστα, να επιστρέψουν στο νησί των Κυκλάδων.



Η Αντζελίνα Τζολί είχε ξανάρθει στην Σαντορίνη για τα γυρίσματα της ταινίας Lara Croft και είχε ενθουσιαστεί. Αλλά και ο Μπραντ Πιτ είχε επισκεφθεί το νησί κατά το παρελθόν μαζί με την πρώην σύζυγό του, Τζένιφερ Ανιστον.



Το ζευγάρι έφυγε με προορισμό τη νότια Γαλλία.



Το καλοκαίρι του 2009 το ζεύγος βρέθηκε για τέσσερις ημέρες στην Ελούντα.



Newsroom ΔΟΛ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Απαγορευμένη περιοχή θα είναι για τους οδηγούς σήμερα, Παρασκευή και το Σάββατο το κέντρο της Αθήνας, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για τις μετακινήσεις του Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και εξαιτίας συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού.




Ειδικότερα, στις 19:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κοτζιά.



Την ίδια ώρα, μέλη ακροδεξιών οργανώσεων θα συμμετάσχουν σε κινητοποίηση ενάντια στην επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, στην πλατεία Κολοκοτρώνη.



Ταυτόχρονα, στην πλατεία Κλαυθμώνος για τον ίδιο λόγο θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη της αρμενικής και κουρδικής κοινότητας, συλλόγους Ποντίων και Κυπρίων. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς την πρεσβεία της Τουρκίας.



Το Σάββατο, στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Πεδίον του Άρεως. Για το λόγο αυτό θα γίνει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στους δρόμους γύρω από το χώρο της συγκέντρωσης, την πλατεία Βικτωρίας, τα Προπύλαια, την πλατεία Αττικής, την πλατεία Βάθης, την πλατεία Ομονοίας, την πλατεία Κοτζιά, την πλατεία Κάνιγγος, την πλατεία Καραϊσκάκη και στη διαδρομή των διαδηλωτών προς τη Βουλή, μέσω των οδών Πατησίων και Σταδίου.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΜΠΕΗΣ...

Τον Ταγίπ Ερντογάν υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου λίγο μετά το πέρας τη συνάντηση του Τούρκου ηγέτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση συμμετέχουν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.


ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΤΟΝ ...ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ?

NEA FOTO ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ

ΚΟΜΨΟΣ  ΚΑΙ ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΑ... BURBERRY
O ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ...ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΝΤΥΜΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ...
ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΜΑΤΙΑΣΟΥΜΕ...!!!

Εκρητικός μηχανισμός εξερράγη το μεσημέρι της Παρασκευής στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης

Εκρητικός μηχανισμός εξερράγη το μεσημέρι της Παρασκευής στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Η αστυνομία εκκένωσε εγκαίρως το χώρο και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.




Πρόκεται για τη δεύτερη τρομοκρατική επίθεση μέσα σε 24 ώρες.



Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 13:01 άγνωστος τηλεφώνησε στο Alter και έδωσε χρονικό περιθώριο 20 λεπτών μέχρι την έκρηξη προκειμένου να εκκενωθεί το κτίριο, αναφέροντας ότι ο μηχανισμός είναι τοποθετημένος στο ισόγειο.



Ένα λεπτό αργότερα υπήρξε τηλεφώνημα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία -στα γραφεία της Αθήνας- ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός σε σακούλα σκουπιδιών στις ανδρικές τουαλέτες, στο υπόγειο του κτιρίου, στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Βαρδάρη. Ο άγνωστος έδωσε περιθώριο 30 λεπτών.



Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή άμεσα και ζήτησε να εκκενωθεί το κτίριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 20 άτομα που βρίσκονταν στα δικαστήρια αρνήθηκαν να βγουν έξω, αλλά από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί.



Οι δρόμοι γύρω από το κτίριο παραμένουν αποκλεισμένοι και στο σημείο έχουν σπεύσει πυροτεχνουργοί.



Υπενθυμίζεται ότι στις 22:12 την Πέμπτη εξερράγη βόμβα έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, για την οποία δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

in.gr

Απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών σε αναφορά του Βουλευτή Θανάση Παπαγεωργίου

Εξετάζονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για το ΦΠΑ των επιχειρήσεων της Πιερίας




Απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών σε αναφορά του Βουλευτή Θανάση Παπαγεωργίου σχετικά με το αίτημα του Επιμελητηρίου Πιερίας για ειδικές ρυθμίσεις στους επιχειρηματίες της Πιερίας λόγω των δυσμενών οικονομικών επιπτώσεων από το κλείσιμο των Τεμπών.



Το υπόμνημα του Επιμελητηρίου Πιερίας (7-4-2010) το οποίο στάλθηκε στους υπουργούς Οικονομικών - Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας - Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και κοινοποιήθηκε στους Βουλευτές του Νομού, ο Βουλευτής Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου το κατέθεσε ως αναφορά στην Βουλή ζητώντας απάντηση από τους αρμόδιους υπουργούς. Ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας στην αναφορά του κ. Παπαγεωργίου, δηλώνει πως το αίτημα του Επιμελητηρίου Πιερίας για κατ΄ εξαίρεση παράταση υποβολής Φ.Π.Α. για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών για τις επιχειρήσεις του νομού Πιερίας, λόγω του κλεισίματος των Τεμπών, το αίτημα αυτό εξετάζεται και αξιολογείται.



Επίσης επισημαίνει πως με τις διατάξεις του άρθρου 84 του Ν. 3842/ΦΕΚ 58Α /23-4-2010 «Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση φοροδιαφυγής κι άλλες διατάξεις», παρέχεται η ευχέρεια στις επιχειρήσεις όλης της χώρας να τακτοποιήσουν τις φορολογικές τους εκκρεμότητες, μεταξύ των οποίων και δηλώσεις Φ.Π.Α.», με ευνοϊκές γι αυτές ρυθμίσεις, υποβάλλοντας τις σχετικές δηλώσεις

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

 ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


Τις θερμότερες ευχές μου σε όλους τους μαθητές του Νομού μας για καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στις γραπτές πανελλαδικές εξετάσεις.
Σε αυτή την πρώτη δοκιμασία της ζωής των παιδιών μας χρειάζεται ψυχραιμία και ελάχιστο άγχος, με γνώμονα οι μαθητές να μπορέσουν μεθοδικά και με καλή διαχείριση του χρόνου, να πετύχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση που θα τους οδηγήσει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Επίσης, εύχομαι καλή δύναμη και στους γονείς, που πρέπει να σταθούν ήρεμοι, υπομονετικοί και αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών τους.
Καλή επιτυχία σε όλους.

Γιώργος Παπαστεργίου



Νομάρχης Πιερίας

Μήνυμα Νομάρχη Πιερίας για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού


Η 19η Μαΐου αποτελεί ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, μια μαύρη σελίδα στη σύγχρονη ιστορία μας. Την ημέρα αυτή τιμούμε τους 350.000 νεκρούς αλλά και τον ξεριζωμό των συμπολιτών μας από τον ιστορικό Πόντο, που οδηγήθηκαν βίαια στην προσφυγιά και εγκαταστάθηκαν στη μητροπολιτική Ελλάδα.


Οφείλουμε να κρατήσουμε στην ιστορική μνήμη το ολοκαύτωμα του Ποντιακού Ελληνισμού και η 19η Μαΐου να παραμείνει ως μία ημέρα περισυλλογής και πένθους, καθώς η καθιέρωσή της από την ελληνική βουλή είναι πράξη καθήκοντος απέναντι στην ιστορική μνήμη και πράξη ευθύνης απέναντι στις νεότερες γενιές των Ελλήνων.



Συγχρόνως στόχος όλων μας πρέπει να είναι η αναγνώριση της γενοκτονίας που υπέστη ο ποντιακός ελληνισμός την περίοδο 1916-1923 τόσο από την Τουρκία όσο και από τους διεθνείς οργανισμούς και η παγκόσμια καταδίκη των εγκλημάτων πολέμου.



Εξίσου σημαντικό είναι να περάσει η ιστορία των Ποντίων στα σχολικά εγχειρίδια και να γίνουν προσπάθειες για την διάσωση και ανάδειξη των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων του Ελληνισμού στον Πόντο και τη Μικρά Ασία.

Ο Νομάρχης Πιερίας


Γιώργος Παπαστεργίου






Εκπρόσωπος Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στην Κατερίνη έχει οριστεί ο Γενικός Γραμματέας Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου.

Το Facebook

Σύσκεψη με τους εργαζομένους είχε προγραμματίσει για χθες το διοικητικό επιτελείο του Facebook με θέμα τις πρακτικές προσωπικών δεδομένων που εφαρμόζει ο μεγαλύτερος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης που απαριθμεί 400 εκατ. χρήστες.

Το Facebook είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να προβεί σε ανακοινώσεις για τις τροποποιήσεις που ενδεχομένως αποφασιστούν στη διάρκεια της συνάντησης όσον αφορά στην πολιτική προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα πηγή του Reuters προσκείμενη στην εταιρεία.

Η πρωτοβουλία αυτή ελήφθη λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση μιας σειράς νέων δυνατοτήτων που σχεδιάζει να ενσωματώσει η εταιρεία στη διαδικτυακή της τοποθεσία. Μερικές από τις αλλαγές που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της δυνατότητας «instant personalization» (άμεση προσωποποίηση) προβλέπει την αποκάλυψη των στοιχείων που περιέχονται στο προσωπικό προφίλ των χρηστών στη μουσική διαδικτυακή τοποθεσία Pandora, καθώς και στο Yelp, έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των φορέων υπεράσπισης προσωπικών δικαιωμάτων.

Την έντονη αντίθεσή τους με τις τροποποιήσεις που δρομολογεί το Facebook έχουν εκφράσει και ευρωπαϊκοί φορείς για την υπεράσπιση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. «Είναι απαράδεκτο το ότι η εταιρεία έχει αλλάξει ριζικά τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης εις βάρος του χρήστη», αναφέρει σε επιστολή της η ένωση φορέων για τα προσωπικά δικαιώματα.

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

ME ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Περικοπές και όχι κατάργηση θα ισχύσει για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2010-2011», σύμφωνα με ανακοίνωση στη Βουλή της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελας Γκερέκου...

Bateman και Aniston στο "Horrible Bosses";

Ο Jason Bateman, η Jennifer Aniston και ο Colin Farrell βρίσκονται σε συζητήσεις για να συμμετάσχουν στην ταινία "Horrible Bosses". Στην ταινία έχουν ήδη συμφωνήσει να συμμετάσχουν ο Charlie Day και ο βραβευμένος με Οσκαρ Jamie Foxx. Την σκηνοθεσία της ταινίας θα αναλάβει ο Seth Gordon. Το σενάριο της ταινίας επικεντρώνεται...

σε τρεις φίλους, οι οποίοι είναι απογοητευμένοι από τις δουλειές τους. Ο Jason Bateman πρόσφατα συμμετείχε στην ταινία "Couples Retreat" ενώ συμπρωταγωνιστεί με την Jennifer Aniston στη ρομαντική κωμωδία "The Switch". Ο Charlie Day συμμετέχει στην νέα ταινία της Drew Barrymore, "Going The Distance", ενώ ο Colin Farrell πρόσφατα συμμετείχε στην ταινία "Crazy Heart".

Στην Αθήνα ο Ταγίπ Ερντογάν

Συνοδεία πολυμελούς αποστολής και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας φτάνει σήμερα το πρωί στην Αθήνα ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, που δηλώνει ότι επιθυμεί «να ανοίξει μία νέα σελίδα στις σχέσεις μας με την Ελλάδα», θα γίνει αρχικά δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό. Στο πλαίσιο της επίσκεψης αναμένεται η υπογραφή δέκα διμερών συμφωνιών.

Εικόνα γενικής παράλυσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στα νοσοκομεία και Κέντρα υγείας της χώρας

Επερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος
Προς την υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Θέμα: Εικόνα γενικής παράλυσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στα νοσοκομεία και Κέντρα υγείας της χώρας

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Η σημερινή κατάσταση στο χώρο της υγείας επιδεινώθηκε σε όλους τους τομείς σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2009. Την ώρα που υπάρχει επιτακτική ανάγκη για μείωση των ελλειμμάτων των νοσοκομείων και βελτίωση των οικονομικών του τομέα της υγείας η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν έχει σχέδιο χρηματοδότησης, οργάνωσης και εποπτείας του συστήματος με αποτέλεσμα εικόνα γενικής παράλυσης να έχει προκύψει σε όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.
Επτά περίπου μήνες της νέας κυβέρνησης δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη οι αρμοδιότητες των Γενικών Γραμματέων του υπουργείου, ενώ η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει δραματική. Διοικητές που έχουν παραιτηθεί παρέμειναν μεγάλο χρονικό διάστημα στις θέσεις τους, χωρίς αρμοδιότητες, παρά μόνο για τα αναγκαία, ενώ όσοι ορίστηκαν περιμένουν τη δημοσίευση της απόφασης διορισμού τους ακόμη και σήμερα.
Με εγκύκλιο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 ανεστάλησαν όλες οι διαγωνιστικές διαδικασίες προμηθειών από τις διοικήσεις των νοσοκομείων με αποτέλεσμα οι προμήθειες να γίνονται με παρατάσεις συμβάσεων, στα όρια της νομιμότητας, και με απευθείας αναθέσεις χωρίς προηγούμενη έγκριση της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας του υπουργείου. Ενώ η σημερινή κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι θα την καταργήσει και θα αλλάξει το σύστημα προμηθειών, χρειάστηκε να περάσουν έξι μήνες αμφισβήτησης και απαξίωσης της επιτροπής για να αποφασίζει ότι θα συνεχίσει το έργο της και με νέο διοικητικό συμβούλιο.
Αυτές οι λάθος αποφάσεις έχουν ως αποτέλεσμα από τις 4 Οκτωβρίου 2009 μέχρι και σήμερα, να σωρευτούν νέες υποχρεώσεις των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές που ξεπερνούν τα 1,2 δις ευρώ.
Την ίδια ώρα το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης του Υπουργείου δεν φαίνεται εφικτό να επιτύχει τους στόχους του.
Καμία απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου δεν έχει δημοσιευθεί στο διαδίκτυο, όπως έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός.
Παράλληλα, η φαρμακευτική δαπάνη το πρώτο τρίμηνο του 2010 αυξήθηκε σε ποσοστό 12% δηλαδή κατά 220 εκ. ευρώ τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2010, σε σχέση με την αντίστοιχη του 2009. Οι κύριες αιτίες που οδηγηθήκαμε σε αυτήν την κατάσταση είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση πειραματίστηκε με τις παραμέτρους που καθορίζουν τη φαρμακευτική δαπάνη, δηλαδή την τιμή των φαρμάκων, τον όγκο συνταγογράφησης και το ποσοστό αποζημίωσης, ενώ χρειάστηκαν 6 μήνες να καταλήξει στα κριτήρια καθορισμού της λίστας φαρμάκου.

Η περικοπή του ποσού των εφημεριών χωρίς να προηγηθεί καταγραφή των πραγματικών αναγκών ανά νοσοκομείο προκάλεσε έμφραγμα στα νοσηλευτικά ιδρύματα και σε επισχέσεις εργασίας από την πλευρά των ιατρών. Ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών καταφεύγει στις ιδιωτικές κλινικές καθώς οι διοικητές των νοσοκομείων δεν υπογράφουν υλικά, με το πρόσχημα της διαγνωστικής διαδικασίας του Μαΐου, με αποτέλεσμα την εκτίναξη της ιδιωτικής δαπάνης.
Σημαντικά κενά και αναστολή λειτουργίας κλινικών επίσης παρατηρούνται στα δημόσια νοσοκομεία καθώς από τις 4 Οκτωβρίου 2009 με απόφαση της υπουργού πάγωσαν όλες οι κρίσεις των ιατρών κλάδου ΕΣΥ.

Έλλειψη πολιτικής βούλησης και κυβερνητικού προσανατολισμού παρατηρείται και με τη συλλογική σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των νοσοκομειακών ιατρών. Ενώ από τον Αύγουστο του 2009 με πράξη υπουργικού συμβουλίου είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για 2000 θέσεις ιατρών στα νοσοκομεία, μέχρι σήμερα δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας και οι μόνες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί είναι οι 750 θέσεις ειδικευμένων που αντιστοιχούν σε οργανικά κενά και που με απόφαση της υπουργού πάγωσαν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ανακρίβειας από την πλευρά της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι οι επανειλημμένες εξαγγελίες ότι ετέθησαν σε λειτουργία 83 νέες κλίνες και ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα λειτουργήσουν 150 συνολικά στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Μέχρι σήμερα όμως έχουν δοθεί μόλις 51 νέες κλίνες, ενώ μια ακόμη παλινδρόμηση της σημερινής πολιτικής ηγεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό τους αποτελεί η ακύρωση από την υπουργό Υγείας της απόφασης έγκρισης σκοπιμότητας για την προμήθεια 50 monitors, 60 αναπνευστήρων όγκου με πεπιεσμένο αέρα και 40 κλινών ΜΕΘ, 11 ημέρες μετά την αρχική απόφαση.

Ο σχεδιασμός, η εκπόνηση και η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης αντικαπνιστικής πολιτικής, παραπέμφθηκε στις καλένδες. Δυστυχώς όμως μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, παρατηρείται παντελής αδιαφορία για τη συνέχιση και εφαρμογή της αντικαπνιστικής πολιτικής.

Κατόπιν των ανωτέρω
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1.Ποιο είναι το μοντέλο οργάνωσης και χρηματοδότησης του συστήματος Υγείας στη χώρα μας που έχει η σημερινή κυβέρνηση;
2.Πώς ακριβώς θα λυθεί η πολυπλοκότητα της εμπλοκής του κράτους στις χρηματικές ροές μεταξύ του ασφαλιστικού συστήματος και του ΕΣΥ;
3.Σε τι στάδιο βρίσκεται η επεξεργασία και η εκπόνηση της ΚΥΑ για τον καθορισμό πρόσθετης διαδικασίας ελέγχου και επιβολής κυρώσεων στους παραβάτες του νόμου (αρθ.6 παρ.3 Ν.3730/2008) και ποια είναι η πορεία ελέγχου και εφαρμογής της απαγόρευσης του καπνίσματος που ο ίδιος ο νόμος θέσπισε;
4.Ποιος είναι ο λόγος που δεν λειτούργησαν και οι 150 νέες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όπου αρχικά είχατε ανακοινώσει καν εάν έχει εξασφαλισθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός τους;

Οι επερωτώντες Βουλευτές
Μάριος Σαλμάς, Γιαννόπουλος Αθανάσιος, Γιακουμάτος Γεράσιμος, Τσιάρας Κωνσταντίνος, Κιλτίδης Κωνσταντίνος, Τζακαλάγιας Ζήσης, Βρούτσης Γιάννης, Κόλλιας Κωνσταντίνος, Γιαννάκης Μιχάλης, Δημ.Τσουμάνης, Γεώργιος Βλάχος, Γεώργιος Χασαπίδης, Μιχάλης Χαλκίδης, Μαρία Κόλλια, Κουκοδήμος Κώστας, Κεφαλογιάννη Ολγα και Πλακιωτάκης Ιωάννης.

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Αγαπητή μαθήτρια – Αγαπητέ μαθητή
Τούτες τις στιγμές που ετοιμάζεσαι για μια σημαντική προσωπική δικαίωση, για ένα ακόμη άλμα στη ζωή σου , θέλω να γνωρίζεις πως στην προσπάθειά σου αυτή κοντά στη σκέψη των γονιών σου που αγωνιούν, είναι και η δική μου.
Αυτές οι εξετάσεις αποτελούν μια δοκιμασία από τις πολλές που θα αντιμετωπίσεις στη ζωή σου. Η έκβασή τους ασφαλώς δεν θα κρίνει και δεν θα καθορίσει το μέλλον της ζωής σου. Με υπομονή και οργανωτικό πνεύμα είμαι βέβαιος πως θα δικαιωθείς και θα υλοποιήσεις όλα σου τα όνειρα. Η ζωή εξάλλου μόλις ξανοίγεται μπροστά σου, προσφέροντάς σου και τώρα και στο μέλλον πολλές ευκαιρίες.
Με το τέλος της δοκιμασίας των εξετάσεων, τα συναισθήματα θα είναι διαφορετικά για τον καθένα.
Να θυμάσαι ότι στην προσπάθεια δεν υπάρχει ηττημένος. Είστε όλοι νικητές.
Αγωνιστείτε ίσοι προς ίσους, με ψηλά το κεφάλι, με τις προσωπικές σας γνώσεις, με τον πλούτο της δικιάς σας αναζήτησης.
Εύχομαι σε όλους από καρδιάς, καλή επιτυχία

Συμπαραστάτης στον αγώνα σας

Γιάννης Αμοιρίδης
Βουλευτής Πιερίας

HMERA MOYΣΕΙΩΝ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (International Council Of Museums – ICOM) στην προσπάθεια του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Με την ευκαιρία του εορτασμού, το ελληνικό τμήμα του ICOM διοργανώνει τον μήνα Μάιο ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το 2010, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων έχει ως θέμα «Μουσεία για την αρμονική συνύπαρξη». Με την επιλογή του θέματος αυτού, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων επιθυμεί να αναδείξει την πολυπολιτισμικότητα και τη βιοποικιλότητα, που αποτελούν την κοινή πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου συμμετέχει στον εορτασμό με τη διοργάνωση εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 18 Μαΐου 2010. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 8:00 το πρωί και θα διαρκέσουν μέχρι και τη δύση του ηλίου. Την ημέρα του εορτασμού, η είσοδος είναι ελεύθερη στα δημόσια μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΞΕΝΑΓΟΥΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Ξεναγήσεις βασικών εκθεμάτων από τους μαθητές του δημοτικού σχολείου
Δίου.
Ώρες λειτουργίας προγράμματος: 09.00 – 13.00
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟΥ
Ώρες έναρξης εργαστηρίων: 10.00 11.00 12.00
ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
Προσφορά του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Ορχήστρα «Ορφεία Αρμονία», Ινστιτούτο Αριστοτέλης
Ώρα έναρξης: 20.30 (Αγιονέρι, αρχαιολογικός χώρος Δίου)
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ
Νυχτερινός φωτισμός του Μουσείου Δίου.

Πληροφορίες:
Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου, τηλ: 23510 53644
Τις εκδηλώσεις υποστηρίζουν: Δημοτικό σχολείο Δίου – Σύνδεσμος ξεναγών Θεσσαλονίκης – Ινστιτούτο Αριστοτέλης (μουσική εκδήλωση) – Θεοχάρης Πέτρος (καλλιτεχνικός φωτισμός Μουσείου)

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στις νέες και τους νέους, μαθήτριες και μαθητές εύχομαι καλή δύναμη, κάθε επιτυχία και πίστη στην προσπάθεια που αρχίζει σήμερα με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.
Εύχομαι στους ίδιους καλή επιτυχία, όπως εύχομαι το αποτέλεσμα του αγώνα τους όλα αυτά τα χρόνια να είναι εκείνο που θα τους ανοίξει διάπλατα τους δρόμους για καλή πρόοδο.
Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι μία μόνο από τις πολλές μάχες, που θα κληθείτε να δώσετε στη ζωή σας από δω και στο εξής. Μία από τις μάχες, που άλλοτε θα επιφυλάσσουν χαρές και άλλοτε απογοήτευση, πάντα όμως θα σας χαρίζουν πολύτιμες εμπειρίες και εφόδια για να ξεκινήσετε έναν νέο αγώνα

Κώστας Κουκοδήμος

Ευχές του Βουλευτή Θανάση Παπαγεωργίου




 στους μαθητές της Πιερίας, με αφορμή την έναρξη των Πανελλήνιων εξετάσεων.

Μια διαδρομή επίπονης προσπάθειας των μαθητών, των γονιών τους και των καθηγητών τους, φτάνει στην τελική δοκιμασία και αξιολόγηση. Μια αξιολόγηση που θα ανοίξει το δρόμο προς την ακαδημαϊκή κοινότητα της γνώσης, της επιτυχίας και της καταξίωσης.
Σε αυτές τις δύσκολες μέρες των εξετάσεων, εύχομαι από καρδιάς, στους μαθητές και στις μαθήτριες της Τρίτης Λυκείου, στον καθένα και στην κάθε μια ξεχωριστά, να αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις δυνάμεις τους, ώστε να βγουν νικητές στη δύσκολη αυτή μάχη. Καλή επιτυχία!

Ο ΣΟΠ Θύρα 5 στο πλευρό της Μικρής Μαρίας Μόκα


Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε όλοι μας, σε καιρούς δοκιμασίας της χώρας μας με άμεσες επιπτώσεις στην καθημερινότητα του καθενός μας, αποδεικνύεται ότι υπάρχει πραγματικά φώς στο τούνελ της γενικής ανέχειας. Υπάρχει φώς που μπορεί να μας οδηγήσει μακριά απο το σκοτάδι της γενικής απαξίωσης των θεσμών και των πολιτκών πεπραγμένων του τόπου μας. Ο ΣΟΠ Θύρα 5, έδωσε με μια απλή κίνηση, την πραγματική διάσταση της λειτουργίας του. Η συλλογική δουλειά που βγήκε μέσα απο μια ουσιαστική, γλυκειά στην πίκρα της καθημερινότητας και θερμή κίνηση ανθρωπιάς, απόδειξε την ανάγκη ύπαρξης των συνδέσμων φιλάθλων, μέσα απο ένα άθλημα που αποτελεί κοινωνικό φανόμενο για την χώρα μας και όχι μόνο. Συνδέσμους φιλάθλων όμως, που όπως ο ΣΟΠ θύρα 5, βλέπουν και το δέντρο και το δάσος. Η κατάθεση του ποσού στο λογαριασμό ενός παιδιού απο την πόλη μας που δοκιμάζεται, είναι άξιο αναφοράς και χειροκροτήματος απο όλους μας. Για όλα τα παιδιά του συνδέσμου που δούλεψαν και ένωσαν τις δυνάμεις τους γι αυτό. Και με μια κίνηση, ένωσαν όλη την Πιερία στο πλευρό τους. Μέσα απο αυτή την επιστολή,σας καταθέτω τις ευχαριστίες όλων μας. Μας κάνετε υπερήφανους. Και μας υπενθυμίζετε πως τελικά μπορούμε ενωμένοι να πετύχουμε πολλά. Να ξεφύγουμε απο την πόλωση και τον άρρωστο οπαδισμό και να εστιάσουμε στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο, τη ζωή και τις αξίες της, μέσα απο την υποστήριξη στην ομάδα που αγαπάμε. Στον Πιερικό μας...
Μπάμπης Πείδης
Αθλητικογράφος-παλαίμαχος ποδοσφαιριστής