PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Η έκθεση τουρισμού του Βελιγραδίου


Η έκθεση τουρισμού του Βελιγραδίου έκλισε για άλλη μια φορά τις πύλες της αφήνοντάς μας ικανοποιημένους και με αίσθηση αισιοδοξίας για το καλοκαίρι του 2011.
Η προβολή της Πιερίας φέτος ξεκίνησε άσχημα, μετά την άρνηση της Περιφέρειας μας να συμμετάσχει με δικό της περίπτερο στην έκθεση, παρά τις αλλεπάλληλες επαφές που είχαν η κ.Αντιπεριφερειάρχης και οι φορείς τουρισμού με τον κ.Διονύση Ψωμιάδη, υπεύθυνο σε θέματα τουρισμού. Η προβολή όμως έγινε με επιτυχία από τους συλλόγους της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ και ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ καθώς και της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΤΗΣ, ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ και ΝΕΩΝ ΠΟΡΩΝ.

Ο Απόστολος Λάγιος στον ΣΚΑΙ 92,6

Μια νέα συνέργασία ξεκίνησε με τον ΣΚΑΙ 92,6 ο δημοσιογράφος Λάγιος Απολστολος. Κάθε Δευτέρα - Τετάρτη και Παρασκευή στον αέρα απο τις 11πμ έως 13.00μμ

ΝΟΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/ΜΑΡΤΙΟΥ/ 2011
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ.
ΣΤΟ ΄΄ΆΣΤΕΡΑΣ ΠΑΛΛΑΣ΄΄ [ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΜΗΣ]
ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ
ΘΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ LATIN ΧΟΡΟΥΣ
ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΜΕ ΓΝΗΣΙΟ ORIENTAL
ΘΑ ΠΙΕΙΤΕ ΟΣΟ ΠΟΤΟ ΑΝΤΕΧΕΤΕ
ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΤΕ ΟΣΟ[ ΚΑΛΟ ]ΦΑΓΗΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΟΡΕΨΕΤΕ
ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΑΣ....

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...6944551828

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04.03.2011

1. Βροντού, 18:00 – Παιδικό αποκριάτικο πάρτυ. Πολιτιστικό Κέντρο Βροντούς.

2. Λιτόχωρο, 21:00 - Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 06.03.2011

1. Βροντού, 15:00 – «Βροντινό Καρναβάλι» – Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών.

2. Πλαταμώνας, 17:00 - Παρέλαση καρναβαλιστών – Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια 19:00 - Κάψιμο κέδρων (Τσαγκάλα). Πλατεία πρώην Κοινότητας.

3. Σκοτίνα, 18:00 - Κάψιμο κέδρων - Ζωντανή μουσική – Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια – Σαρακοστιανά Εδέσματα

4. Παντελεήμονας, 19:00 - Κάψιμο κέδρων (Τσαγκάλα) – Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια (Πλατεία)

5. Λεπτοκαρυά, 20:00 - Κάψιμο κέδρων - Ζωντανή ορχήστρα – Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια - Παρουσίαση Ορφικών (αναπαράσταση Ορφέα)

6. Λιτόχωρο, 21:00 - Κάψιμο κέδρων.

7. Δίον, 10:30 – Κάψιμο του Φανού. Εκκλησία Αγίας Παρασκευής.

ΔΕΥΤΕΡΑ 07.03.2011

1.Κονταριώτισσα, 10:00 - Κούλουμα στην «Παναγία» Κον/σας.

2.Πλαταμώνας, 12:00 – Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα - Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια (Πλατεία).

3.Λεπτοκαρυά, 10:30 - Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα – Ζωντανή μουσική Αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου από τα ΚΑΠΗ.

4.Καρίτσα, 11:00 – Κούλουμα στον Άγιο Βασίλειο

5.Λιτόχωρο, 11:00 - Πέταγμα χαρταετού - Σαρακοστιανά εδέσματα - Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από Π.Ο.Λ.

6.Σκοτίνα, 11:30 – Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα.

13:30 – Παρέλαση καρναβαλιστών.

7.Παντελεήμονας, 13:00 – Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα – Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια – Παιδικό πάρτυ κασκέ (Πλατεία)

8.Πόροι, 14:00 – Διανομή φασολάδας - Παιδικό πρόγραμμα με κλόουν και ξυλοπόδαρους. Ζωγραφική προσώπου για τα παιδιά. Το παιχνίδι χαμένου θησαυρού. - Γαϊτανάκι.

15:00 - Έναρξη λαϊκής ορχήστρας – Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια

18:00 (Σούρουπο) - Κάψιμο κέδρων (Τσαγκάλα)

9.Λεπτοκαρυά, 15:00 – Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών.

10. Δίον, 18:00 - Διαγωνισμός αερόστατου στην πλατεία του Δίου.


ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 10,30 π.ρ.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ του Δήμου ΠΥΔΝΑΣ –ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης.

Σας προσκαλεί στην Κεντρική Πλατεία Αιγινίου να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2011 με σαρακοστιανά εδέσματα και κρασί, γλέντι και χορό με ζωντανή παραδοσιακή μουσική, με ξυλοπόδαρους, κλόουν για τα παιδία και βραβεύσεις για τον καλύτερο μασκαρά


ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ του Δήμου ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους του χωριού.

Σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την αναβίωση του Εθίμου της Αποκριάς ..ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΚΕΔΡΩΝ ..στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Καστανιάς όπου έχει προγραμματιστεί τρικούβερτο γλέντι με λουκάνικα, τσίπουρο και κρασί

Γ ΄ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

Σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τον ετήσιο χορό του

που θα γίνει στο all night bar PORTOKALI στο ΑΙΓΙΝΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ .

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 Ο ..Γ.Α.Σ. ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ..

Σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τον ετήσιο χορό του Συλλόγου , που θα γίνει στο οικογενειακό κέντρο.. Ο ΝΙΚΟΣ .. στην παραλία Μεθώνης Πιερίας .

Για το Δ.Σ. του Γ.Α.Σ. ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ … ΠΑΠΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. …ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Στο ΕΣΠΑ τα δίκτυα αποχέτευσης στα Δ.Δ. Βροντούς και Καρίτσας


Εγκρίθηκε η ένταξη του έργου "Δίκτυα Αποχέτευσης Ακαθάρτων Δ.Δ. Βροντούς & Δ.Δ. Καρίτσας Ν. Πιερίας" στο Ε.Π. "Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 - 2013", προϋπολογισμού 11.550.000 ευρώ.

Αναμένεται η αποδοχή των όρων ένταξης στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δίου - Ολύμπου.

Εμπόριο σε ασφυξία


30% αυξήθηκαν τα λουκέτα κατά τους τελευταίους μήνες στις εμπορικές επιχειρήσεις.

Μεγάλες απώλειες στο ελληνικό εμπόριο και εντονότερη δυσπραγία στην αγορά επιβεβαιώνουν τα στοιχεία και οι “δείκτες ασφυξίας”». Όσο καθυστερεί η ανάπτυξη τόσο το «οξυγόνο» λιγοστεύει για τις εμπορικές επιχειρήσεις. Η πλήρης ένταξη στα επενδυτικά και αναπτυξιακά κίνητρα των εμπορικών επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως μεγέθους επιχείρησης και ύψους επένδυσης, καθώς και η επανεξέταση των πολιτικών ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων από το Τραπεζικό σύστημα, όπως προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης, αποτελούν μονόδρομο, αν πραγματικά η Κυβέρνηση θέλει να αποτρέψει την ερήμωση των εμπορικών δρόμων από τα καθημερινά λουκέτα.

Μάρτης γδάρτης… για την Ελληνική Οικονομία

Ημερολογιακά μπήκαμε στην Άνοιξη με την έλευση του Μαρτίου αλλά οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλές, όπως χαμηλές παραμένουν και οι θερμοκρασίες στο οικονομικό και πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας ειδικά ενόψει των δύο Συνόδων Κορυφής που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο μήνα.

Ο μήνας που μόλις ξεκίνησε προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολος μιας και η εαρινή Σύνοδος Κορυφής στις 24 και 25 Μαρτίου στην οποία θα προταθούν μέτρα για το μέλλον της Ευρωζώνης θα κρίνει πολλά και της χώρας μας.

Ο Γ. Παπανδρέου πριν δέκα μέρες γύρισε «παγωμένος» από τη συνάντησή του με την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ όχι από το ψύχος (-15 βαθμούς Κελσίου) που επικρατούσαν στο Βερολίνο αλλά με τα αρνητικά μηνύματα που εισέπραξε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε στο Βερολίνο με τρία συγκεκριμένα αιτήματα:

1) Την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δις ευρώ

2) Την μείωση του επιτοκίου δανεισμού

3) Την παρέμβαση του Ευρωπαϊκού ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην αγορά κρατικών ομολόγων.

Η Μέρκελ απάντησε θετικά μόνο στο πρώτο αίτημα της Ελλάδας, αυτό που πέτυχε εξ αρχής η Ιρλανδία κατά τη διαπραγμάτευσή της με το ΔΝΤ και μπορούσαμε να το είχαμε πετύχει και εμείς, όταν έπρεπε, εάν έστω διαπραγματευόμασταν... Η Ελλάδα τον περασμένο Μάϊο δέχθηκε τα πέντε χρόνια της αποπληρωμής του δανείου άνευ διαπραγμάτευσης, ενώ η Ιρλανδία το διαπραγματεύτηκε και πέτυχε το διάστημα των 11 χρόνων για την αποπληρωμή του αντίστοιχου δανείου της.

Το έτερο θέμα, αυτό της μείωσης του επιτοκίου δεν φαίνεται να συγκίνησε τη Γερμανία Καγκελάριο αφού τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία που αποτελούν και τους βασικούς πιστωτές μας δανείζονται με 3% ενώ σε εμάς δανείζουν με 5,2%. Οι αριθμοί σαφώς και δηλώνουν ότι υπάρχει δυνατότητα να μειωθούν τα επιτόκια αλλά μάλλον κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις της.
Όσο για την αλλαγή στο Ευρωπαϊκό ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας θα είναι το μείζον θέμα της Συνόδου Κορυφής αλλά τα μέχρι στιγμής μηνύματα είναι αρνητικά και γι’ αυτό ο Γ. Παπανδρέου ετοιμάζει σειρά επισκέψεων τις επόμενες μέρες για να συναντήσει τους Ευρωπαίους ηγέτες κατ’ ιδίαν ενημερώνοντάς τους για τις Ελληνικές διεκδικήσεις ασκώντας πιέσεις για την ικανοποίηση των ελληνικών αιτημάτων.

Στην αρχή της εβδομάδας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ρομπάι παρουσίασαν δέσμη προτάσεων για το συντονισμό της οικονομικής πολιτικής στην Ευρωζώνη.

Η Ελληνική Κυβέρνηση για άλλη μια φορά μη έχοντας κανένας διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια της δέχθηκε και τις τρεις εξαιρετικά βαριές δεσμεύσεις οι οποίες συνοπτικά επιβάλλουν τα εξής:

- Την υποχρεωτική καθιέρωση συνταγματικών ρυθμίσεων ή νομοθετικών ρυθμίσεων με τις οποίες θα απαγορεύονται δια παντός η δημιουργία ελλειμμάτων.

- Δέσμευση βιωσιμότητας των ασφαλιστικών συστημάτων κάτι που για την Ελλάδα είναι ο προάγγελος κακών ειδήσεων (αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και περαιτέρω μείωση των συντάξεων) μιας και ακόμα δεν έχουμε εξασφαλίσει την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος ακόμη και μετά την τελευταία ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

- Καθιέρωση μηχανισμού κεντρικής παρακολούθησης της εξέλιξης του κόστους εργασίας και της παραγωγικότητας από την Κομισιόν. Στις χώρες όπου θα διαπιστώνεται απόκλιση από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο αυτόματα θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα προσαρμογής των μισθών. Δεν θέλει και πολύ να καταλάβουμε ότι στην Ελλάδα με τη χαμηλή παραγωγικότητα και τους υψηλούς μισθούς στον ιδιωτικό τομέα , η προσαρμογή αυτή θα έχει το νόημα της μείωσης.

Όλα αυτά δείχνουν λοιπόν ότι υπό την απειλή της χρεοκοπίας η Ελληνική κυβέρνηση χωρίς ουσιαστικά να μπορεί να διαπραγματευτεί τις δικές της θέσεις, δέχεται και νέα δέσμη μέτρων με μοναδική της ελπίδα να «καταφέρει» στις δύο Συνόδους Κορυφής του Μαρτίου (την έκτακτη στις 11 και την εαρινή στις 24 και 25 του μήνα) την επιμήκυνση του δανείου των 110 δις ευρώ.

Η μόνη «καλή είδηση» προς το παρόν είναι η δήλωση του Φιλανδού επίτροπου της ΕΕ Όλι Ρεν ότι «θα είναι εκτός συζήτησης στις Συνόδους Κορυφής του Μαρτίου, η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους». Ασφαλώς αυτή η δήλωση μας δίνει μια ανάσα αλλά σίγουρα δεν μας λύνει προβλήματα.

Η κυβέρνηση μπροστά στα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγήσει τη χώρα, αναζητά τώρα το διάλογο. Στην ουσία όμως δεν αναζητά συνομιλητές αλλά συνενόχους στο καθημερινό έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Μία ακόμη «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» με συμβολικό χαρακτήρα ή «Ημέρα της Γυναίκας» κάθε μέρα; Είναι δική μας η απόφαση για το πώς αντιλαμβανόμαστε το ρόλο, την προσφορά, τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, στην πολιτική, στον πολιτισμό, στον κόσμο μας.

Η γυναίκα πρωταγωνιστεί στην κάθε ημέρα, είναι παρούσα και μαχητική σε όλες τις σύγχρονες εξελίξεις. Με τους πολυετείς επίμονους αγώνες τους για ισοτιμία και δημοκρατία στην κοινωνική συμμετοχή, για ίσα δικαιώματα στην εργασία, στην πολιτική, στην οικογενειακή ζωή, οι γυναίκες κατάφεραν πολλά και διεκδικούν ακόμη περισσότερα στη σύγχρονη κοινωνία. Οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές που έγιναν πρόσφατα στη χώρα μας ανέδειξαν τη γυναικεία δυναμική με αρκετά υψηλά ποσοστά εκπροσώπησης και εκλογής γυναικών ως Αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Οι διακρίσεις των γυναικών σήμερα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής, οικονομικής δράσης οφείλονται στις ιδιαίτερες ικανότητές τους, στις ξεχωριστές ευαισθησίες και αξίες τους, αλλά και στην επίμονη και επίπονη προσπάθειά τους να ξεχωρίσουν μεταξύ ίσων, να προσπεράσουν τα κοινωνικά εμπόδια και στερεότυπα που δυσκολεύουν την πορεία τους, να κατακτήσουν δικαιώματα που για τους άνδρες θεωρούνται δεδομένα, να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που τους επιτρέπουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Και όλα αυτά με την καθημερινή αγωνία να συνδυάσουν αρμονικά και να πετύχουν ισορροπίες στους πολλούς και συχνά αντικρουόμενους ρόλους που αναλαμβάνουν: ως μητέρες, ως σύζυγοι, ως επαγγελματίες, ως παράγοντες της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Συμμετέχουμε και διαμορφώνουμε τις εξελίξεις, μας ενθαρρύνουν οι επιτυχίες μας αλλά ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι έχουμε να κάνουμε πολλά ακόμη για να ενδυναμώσουμε τη θέση της σύγχρονης γυναίκας, να δώσουμε άμεσες λύσεις στα προβλήματα και στις αγωνίες της. Ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η σύγχρονη γυναίκα είναι ευάλωτη όσο ποτέ στις αρνητικές οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις, με την ανεργία να πλήττει περισσότερο το γυναικείο πληθυσμό της χώρας, με τη γυναικεία επιχειρηματικότητα να «αγκομαχά», με την έλλειψη κοινωνικών δομών στήριξης της εργαζόμενης μητέρας και της μονογονεϊκής οικογένειας, με πλήθος ζητήματα που επιζητούν απαντήσεις. Έχουμε μεγάλο δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε, αλλά εμείς οι γυναίκες είμαστε μαθημένες στα δύσκολα. Με εργατικότητα, ισχυρή θέληση, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία όλα μπορούν να γίνουν δυνατά.

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου είναι μία ημέρα ορόσημο και υπενθύμισης των αγώνων των γυναικών, για την κατάκτηση των αυτονόητων δικαιωμάτων τους. Σήμερα, ο ρόλος της γυναίκας είναι πρωταγωνιστικός και αδιαμφισβήτητα καθοριστικός

Άλλωστε καμία από τις προκλήσεις δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά χωρίς την συμμετοχή, την συνεισφορά των ιδεών και την ουσιαστική και δημιουργική παρουσία των γυναικών.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση οι γυναίκες ήδη έχουν χαράξει μια ξεχωριστή πορεία. Μια πορεία συνέπειας και δημιουργικού έργου. Προσωπικά, πιστεύω πως, για να φτιάξουμε μια πόλη, μια κοινωνία, με περισσότερη ανθρωπιά και αλληλεγγύη, με αποτελεσματικότητα, δεν έχουμε παρά να διευρύνουμε την συμμετοχή και να ενισχύσουμε την παρουσία της γυναίκας σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας.

Ο αγώνας για το μέλλον που επιθυμούμε για τα παιδιά μας και τον Δήμο, θέτει τη γυναίκα στο επίκεντρο γιατί δεν αποτελεί απλώς πηγή ζωής, αλλά είναι η ίδια η ζωή

Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έδρα της Π.Ε. Πιερίας

Στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (στην αίθουσα συνεδριάσεων) συνεδριάζει την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011 και ώρα 11:00 π.μ. η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απαρτίζεται από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, από τους τρεις θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, Οικονομικών Διονύσιο Ψωμιάδη, Ανάπτυξης Ευθύμιο Φωτόπουλο και Αγροτικής Οικονομίας Δημήτριο Ευθυμιάδη, από τους επτά χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες, Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα, Σερρών Ιωάννη Μωϋσιάδη, Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο, Ημαθίας Κωνσταντίνο Καραπαναγιωτίδη, Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη και Κιλκίς Χρήστο Γκουντενούδη, καθώς και από τον Γενικό Γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής Δημήτριο Λευκόπουλο.

Συναυλία αφιέρωμα στον Κατερινιώτη συνθέτη Βασίλη Δέλλιο,

Συναυλία αφιέρωμα στον Κατερινιώτη συνθέτη Βασίλη Δέλλιο, διοργανώνει το Σάββατο 12 Μαρτίου 2011 και ώρα 20:30 το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης.

Η συναυλία θα δοθεί στο συνεδριακό κέντρο και θα περιλαμβάνει έργα του συνθέτη. Στο αφιέρωμα θα λάβουν μέρος η Μικτή και η Νεανική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου, η πιανίστα Χριστίνα Δέλλιου, οι καθηγητές του ΔΩΚ, Παλίνα Ζαβράζνοβα(πιάνο), Μπέτυ Τσομίδου(πιάνο), Χρήστος Τασχουνίδης(βιολί), Γιάννης Αδαμίδης(πιάνο – διεύθυνση χορωδιών).

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΔΕΛΛΙΟ

Ο πολυβραβευμένος συνθέτης γεννήθηκε στην Κατερίνη. Είναι διπλωματούχος ανώτερων θεωρητικών, ενορχήστρωσις και σύνθεσης. Είναι ιδρυτής του Απολλώνιου Ωδείου, όπου διδάσκει ανώτερα θεωρητικά, εν οργάνωση, ενορχήστρωση και σύνθεση.

Έχει συνθέσει όπερα, συμφωνίες, κονσέρτα για πιάνο και ορχήστρα. Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και αντεπιστέλλον μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Λουτές.

Σύλλογος Αιμοδοτών Δρυανιστινών Κατερίνης

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχτηκε στον Σύλλογο Αιμοδοτών Δρυανιστινών Κατερίνης μετά την συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011.

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. είναι:

Πρόεδρος: Νατσιός Στέφανος

Αντιπρόεδρος: Σιαμάγκας Γεώργιος

Γραμματέας: Βαρμάζης Γεώργιος

Β’ Γραμματέας: Γκούτζα Μαρία (με αρμοδιότητα την οργάνωση και επικοινωνία μελών και συλλόγου)

Ταμίας: Βαρμάζης Δημήτριος

Μέλη: Δάλλας Κωσταντίνος, Κοκάρας Στέφανος

Αν, μέλος: Μαλιώτας Διονύσιος

Το νέο Δ.Σ. στην πρώτη του συνεδρίαση αποφάσισε να ενεργοποιήσει τα υπάρχοντα μέλη, να αναλάβει πρωτοβουλίες εγγραφής νέων μελών και αιμοδοτών και σε σύντομο χρονικό διάστημα να οργανώσει την πρώτη αιμοδοσία.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ τού δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γ.Παπαθανασίου


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Δίου - Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις επαφές που έκανε στην Αθήνα με αφορμή τη συνάντηση που είχαν όλοι οι δήμαρχοι της χώρας με την Διαμαντοπούλου για τις συγχωνεύσεις των σχολείων, για το οποίο θέμα είπε ο κ. Παπαθανασίου ότι δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στο δήμο.σχετικά με τις συγχωνεύσεις. Αναφέρθηκε κατόπιν στις συζητήσεις που έγιναν στην Αθήνα και έκανε λόγο για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τη νέα δημοτική αρχή για την επίλυση του θέματος της αποχέτευσης στη Νότια Πιερία. Μια είδηση που έδωσε ο δήμαρχος είναι ότι ξεμπλόκαρε όπως είπε μετά από συνομιλία με τον υφυπουργό Σηφουνάκη την περιοχή ΒΙΟΠΑ Λιτοχώρου, ώστε να υπάρχει φοροαπαλλαγή για όσους θα αγοράζουν οικόπεδα και θα κτίζουν εκεί. Για αυτό το ζήτημα θα ακολουθήσει και νέα συνάντηση.

Παραιτήθηκε ο Αντιπρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου κ. Γκλάρας Δημήτρης

Καταγγέλλει πως δεν παραδόθηκαν βιβλία και αποκρύφτηκαν χρέη από τις προηγούμενες διοικήσεις.

Παραιτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας «Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου Α.Ε.» ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτριος Γκλάρας.

Ο κ. Γκλάρας καταγράφοντας τους λόγους της παραίτησης αναφέρει:

«Με την ανάληψη των καθηκόντων μου στη διοίκηση της εταιρίας ζητήσαμε και απαιτήσαμε να μας κατατεθούν από την προηγούμενη διοίκηση πλείστα βιβλία και έγγραφα, άκρως απαραίτητα στη λειτουργία της επιχείρησης, τα οποία όμως ουδέποτε προσκομίσθηκαν παρ’ όλες τις πολλαπλές οχλήσεις και προφορικά και εγγράφως, αλλά μέχρι σήμερα, κατά παράβαση όλων των νόμων, δεν μας παραδόθηκαν, αν και μας έδιναν πολλές σχετικές προφορικές υποσχέσεις.

Πέραν της έλλειψης των προαναφερθέντων βιβλίων και σημαντικών εγγράφων, μας αποκρύφτηκαν και χρέη ειδικά προς το Δημόσιο (υπέρογκα ποσά) τα οποία δεν αναγράφονταν πουθενά και ειδικά στα βιβλία της επιχείρησης και έλλειπαν συστηματικά και όλα τα έγγραφα που αναφέρονταν στα παραπάνω χρέη και συγκεκριμένα στην Δ.Ο.Υ. Κατερίνης και Ι.Κ.Α. Κατερίνης.

Υπέβαλα τον 10ο μήνα του 2008 σχετική αίτηση για διαχειριστικό έλεγχο από Ορκωτούς Λογιστές με κοινοποίηση προς το Δ.Σ. της Χιονοδρομικής, προς τη Γενική Συνέλευση του πρώτου μεγαλομετόχου της εταιρίας. Αναγκαστικό Δασικό Συνεταιρισμό, προς τον δεύτερο μεγαλομέτοχο, Δήμο Πιερίων από τον οποίο και εκλέχτηκα για να τον αντιπροσωπεύσω στο Δ.Σ. της Χιονοδρομικής, προς τον Χ.Ο.Κ. και προς τον Αθλητικό Σύλλογο «Αναγέννηση»

Πάντως έστω και καθυστερημένα ικανοποιήθηκε το αίτημά μου για την διενέργεια του ελέγχου από Ορκωτούς Λογιστές και πιστεύω αυτός ο έλεγχος θα επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα για το καλό της εταιρίας.

Θα ήθελα επίσης να δηλώσω ότι η συνεργασία με το παρόν συμβούλιο της επιχείρησης ήταν αρκετά εποικοδομητική»

Η αίτηση παραίτησης του κ. Γκλάρα πρωτοκολλήθηκε στην γραμματεία της εταιρίας «Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου Α.Ε.» στις 24-2-2011 και στον Δήμο Κατερίνης στις 4-3-2011.

Αγαπητοί φίλοι.....

Γίνετε ρεαλιστές 
ζητείστε το αδύνατο ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Κάτι μου θυμίζεις.... Που σε ξέρω παιδί μου;;;

Αυτή η ...φάτσα ξεχνιέται;;;;
ΟΟΟΟΟΟΟΧΙ
Κάπου σε ξέρω κάπου σε ξέρω κάπου σε ξέρωωωωωω

ΚΟΥΙΖ - ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΚΑΤΕΛΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΟΥ

Ποιός είναι ο Κατέλης της Πιερίας;;;
Και μη νομίζετε πως δεν τον ξέρετε;;;
Είναι Πασίγνωστος και Κυκλοφορεί....
Ποιός είναι;;;

SMS Προς τον πιό Όμορφο Βουλευτή μας Κώστα Κουκοδήμο....

Τι γίνεται ρε συ Κώστα Κουκοδήμο; Υπάρχεις;;;

SMS προς ημάς κι υμάς

Φίλε μου όταν δεις (αν βέβαια δεις) στο δρόμο τον Θανάση Παπαγεωργίου τι θα του πεις;;;;

SMS ΠΡΟΣ ΗΜΑΣ ΚΙ ΥΜΑΣ

Φίλε μου όταν δεις (αν βέβαια δεις) στο δρόμο την Μαρία Μίχου τι θα της πεις;;;;

SMS προς ΥΜΑΣ ΚΙ ΗΜΑΣ

Φίλε πρώην Πιεριέα όταν θα δεις (αν τον δεις) στο δρόμο τον Γιάννη Αμοιρίδη τι θα του πεις;;;

Την Κυριακή όλοι οι δρόμοι οδηγούν ΣΕΒΑΣΤΗ και στο στέκι VIVAS

Θα πρέπει να μάθετε, αν δεν το ξέρετε, πως οι συντροφιές εκεί στα χωριά της πρώην Πιερίας, ξέρουν και διασκεδάζουν! Ειδικά τα τελευταία πάρτι του ΒΙΒΑ, εκεί στη Σεβαστή δεν έχουν προηγούμενο. Το κάθε επόμενο είναι καλύτερο απ το προηγούμενο. Τολμήστε να φύγετε από την Κατερίνη και δεν θα χάσετε. Εμείς προτείνουμε ΣΕΒΑΣΤΗ και το στέκι του VIVA. Καλή σας διασκέδαση...