PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Φωτογραφίες με το Χόλιγουντ στα... ωραία του

Όταν έχεις να κάνεις με τέτοια θηλυκά, τα πολλά λόγια είναι περιττά!

Οπότε αφήνουμε τις φωτογραφίες να «μιλήσουν». Εξάλλου πάντα η δύναμη της εικόνας είναι πιο δυνατή!


Megan Fox

Όταν έχεις να κάνεις με τέτοια θηλυκά, τα πολλά λόγια είναι περιττά!

Όταν έχεις να κάνεις με τέτοια θηλυκά, τα πολλά λόγια είναι περιττά!

ΔΕΙΤΕ..

Από την «προπαγάνδα» στα μαθητικά συσσίτια

Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ...

ΔΕΙΤΕ..

ΓΑΝΤΖΙΟΣ

Ο ΜΑΧΗΜΟΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ...

Ένα έργο πνοής, μείζονος περιβαλλοντικής και αναπτυξιακής σημασίας που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Μακρυγιάλου και θα δώσει νέα αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή μπαίνει οριστικά πλέον στη φάση της υλοποίησής του. Πρόκειται για το έργο «Αποχέτευση Μακρυγιάλου» προϋπολογισμού 8.280.01 ευρώ
Όπως ενημέρωσε τον Βουλευτή Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, το έργο «Αποχέτευση Μακρυγιάλου» προϋπολογισμού 8.280.091 ευρώ έχει εγκριθεί και ήδη από την αρμόδια υπηρεσία έχει σταλεί στο Δήμο Πύδνας - Κολινδρού το σχετικό σχέδιο σύμβασης για την προκήρυξη του έργου.

Ο Δήμος Πύδνας - Κολινδρού με την 120/21-3-2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπέβαλε πρόταση για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου «Αποχέτευση Μακρυγιάλου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» - Άξονας Προτεραιότητας 2 «Προστασία και Διαχείριση Υδάτινων Πόρων».

Ο κ. Παπαγεωργίου μετά την υποβολή της πρότασης και την ενημέρωση από τον Δήμαρχο κ. Ε. Πολύζο, με συνεχείς παρεμβάσεις στην αρμόδια υπηρεσία και συναντήσεις με τον αρμόδιο υπουργό προώθησε την έγκριση και χρηματοδότηση του έργου.
Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε τον κ. Παπαγεωργίου για την έγκριση και χρηματοδότηση του έργου.

Και οι… φωτισμένοι ηγέτες έχουν δικαίωμα στις γκάφες.

Μόνο που οι δικές τους μένουν στην ιστορία. Διαβάστε τις δέκα καλύτερες όλων των εποχών στην παγκόσμια σύγχρονη ιστορία:




1. «Βασίλισσα Ελίζαμπεθ Τέιλορ».
Τάδε έφη ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός Μπανχάρν Σίλπα Άρτσα, μιλώντας στην Βασίλισσα Ελισάβετ.

2. «Στο Ιράν δεν έχουμε ομοφυλόφιλους, όπως στην δική σας χώρα».
Τάδε έφη ο Ιαρνός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζαν αναφερόμενος στου Αμερικάνους αλλά σε διάλεξη του σε Κολομβιανό Πανεπιστήμιο.

3. «Δεν θα πλησίαζα ποτέ μία γυναίκα με μικρά στήθη».
Τάδε έφη ο Μπιλ Κλίντον αρνούμενος τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση στην Κάθλιν Γουίλεϊ.

4. «Η ζωή έγινε καλύτερη, η ζωή έχει γίνει πιο διασκεδαστική».
Τάδε έφη ο Γιόζεφ Στάλιν στα τέλη των 30ς, όταν η μαζική καταπίεση των μαζών ήταν στο ζενίθ.

5. «Δεν είμαι κομμουνιστής, ούτε το επαναστατικό κίνημα είναι. Είμαι μαρξιστής-Λενινιστής και θα είμαι μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής μου».
Τάδε έφη Φιντέλ Κάστρο.

6. «Οι εχθροί μας είναι καινοτόμοι και πολυμήχανοι, το ίδιο είμαστε κι εμείς. Δεν σταματούν ποτέ να σκέφτονται νέους τρόπους για να βλάψουν την χώρα και τους ανθρώπους μας, το ίδιο κάνουμε κι εμείς».
Τάδε έφη Τζορτζ Μπους.

7. «Αυτή είναι μία σπουδαία μέρα για την Γαλλία».
Τάδε έφη ο Ρίτσαρντ Νίξο στην κηδεία του Γάλλου προέδρου Σαρλ ντε Γκολ.

8. «Έχω βρεθεί σε 57 πολιτείες. Νομίζω ότι έχει μείνει ακόμα μία».

Τάδε έφη ο Μπαράκ Ομπάμα κατά την προεκλογική του εκστρατεία.

9. «Δεν είμαστε χωρίς ολοκληρωμένο έργο. Καταφέραμε να μοιράσουμε την φτώχεια ισόποσα».
Τάδε έφη ο Βιετναμέζος Υπουργός εξωτερικών Νγκουέν Κο Θατς.

10. «Ήμουν στην Γερμανία το Σαββατοκύριακο και ο πρόεδρος Πούτιν της Γερμανίας έβγαλε ένα από τους λόγους της εποχής του ψυχρού πολέμου».
Τάδε έφη Τζον Μακκέιν (αντίπαλος του Μπαράκ Ομπάμα).

Ο ένας μετά τον άλλο οι βουλευτές συγκεντρώνουν το μένος των πολιτών.


Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπήκε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αλέκος Χρυσανθακόπουλος.Το επεισόδιο έγινε στο γυμναστήριο του Γυμνασίου της Κάτω Αχαϊας όπου ήταν προγραμματισμένη να γίνει η κοπή της πίτας του Δήμου Δυτικής Αχαίας.

Οι συγκεντρωμένοι μόλις είδαν τον Αλέκο Χρυσανθακόπουλο κινήθηκαν προς το μέρος του και άρχισαν να τον αποκαλούν...
«καταπατητή του συντάγματος» απαιτώντας «να φύγει από το χώρο».

Αρχικά ο αχαιός Βουλευτής του ΛΑΟΣ προσπάθησε να κατευνάσει το πλήθος επιχειρώντας ν' ανοίξει μαζί του διάλογο, αλλά κάτω από τις αποδοκιμασίες αποχώρησε καλώντας τους σε δημόσιο διάλογο στην πλατεία της Αχαγιάς.

Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ 2012....

Μια τρίχα απέχει η επιτυχία από την χρεοκοπία...


Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Β. Βενιζελος. "Όλα μπορούν να τιναχτούν στον αέρα από ενα τυχαίο γεγονός ή μια παρεξηγηση. "
Λίγο νωρίτερα είχε... πει πως "μια τρίχα απέχει η επιτυχία από τη χρεοκοπία" .
Ο Τόμσεν , στο μεταξύ, σύμφωνα με το Ν. Ρογκάκο (ΑΝΤ-1) ειρωνεύεται τους Ελληνες,απειλεί και πουλάει τσαμπουκάδες .
Πράγματι οπως όλα δείχνουν βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού...

Το ΜΕGΑ επισείει το φόβητρο της καταστροφής...


"Θα γυρίσουμε πίσω στη 10ετία του '40. Θα χαθούν όλα
", είπε ο Μανώλης Καψής και αντιλαμβανόμενος το πόσο βαριές κουβεντες ήταν αυτές που εκστόμισε, συμπλήρωσε "πρεπει να πούμε όμως την αλήθεια στον... Ελληνικό λαό. Η δοσολογία του φαρμάκου που μας δίνουν οι γερμανοί ειναι πολυ πικρή και θα κρατήσει πολλά χρόνια" .
Δηλαδή αυτό που λένε και οι τροϊκανοί: Ή δέχεστε να βυθιστείτε στη φτώχεια ή καταστρέφεστε..

"Δεν δέχομαι τελεσίγραφα, δεν υπογράφω"


είπε ο Καρατζαφερης σε κομματική εκδήλωση.
"Να ψάξουμε τη συμφωνία μέχρι τη τελευταία παράγραφό και το τελευταίο γράμμα. Αν δεν ... μας κάνει , δεν θα πάρουμε το πακέτο " .
Καμία έκπληξη. Μία ακόμη κωλοτούμπα...

Άγνωστοι φορώντας κουκούλες επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον του... σπιτιού του Κάρολου Παπούλια στην οδό Ασκληπιού.

Με τη φράση «αν τον απογοήτευσα όσο ήμουν υπουργός του, τότε όφειλε να με παύσει»,


απαντά ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε ερώτημα για... την αναφορά από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, σε υπουργούς που δεν τους ανάγκασε να παραμείνουν υπουργοί, στην ομιλία του την Πέμπτη στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, που ερμηνεύτηκε ως «βολή» κατά του υπουργού Ανάπτυξης.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Χρυσοχοϊδης επιμένει πως θα συμμετάσχει στις εκλογικές διαδικασίες στο κόμμα και υπενθυμίζει πως η διαδικασία θα πρέπει να γίνει από τη βάση, καθώς «δεν μπορούμε να ζητήσουμε την ψήφο του ελληνικού λαού και να εκλέξουμε τον πρόεδρό μας ερήμην του».

Η συνειδητοποίηση ήρθε πριν λίγα χρόνια και με βάρεσε σα χαστούκι: κατάλαβα ότι δε μ’ αρέσει η Ελλάδα.


Το χειρότερο, όμως, δεν ήταν αυτό. Το χειρότερο ήταν... όταν κατάλαβα ότι δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθήσω να αλλάξω κάποια από αυτά που θεωρούσα κακώς κείμενα: κατάλαβα ότι η Ελλάδα αρέσει στους Έλληνες. Άρα, το λάθος είμαι εγώ.
Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι δεν νιώθω καν Ελληνίδα τέτοιας Ελλάδας. Ποια Ελλάδα να υπερασπιστώ και με ποια Ελλάδα να ταυτιστώ; Με την Ελλάδα που θεωρεί λογικό να δίνει φακελάκι; Με την Ελλάδα που κυκλοφορεί στο δρόμο λες και είναι μόνη της; Με την Ελλάδα που λατρεύει τα 100 ντεσιμπέλ; Με την Ελλάδα που φυσάει τον καπνό της στα μούτρα του απέναντι; Με την Ελλάδα που παραβιάζει όποιο νόμο γουστάρει; Με την Ελλάδα που δικαιολογεί την παρανομία; Με την Ελλάδα που νιώθει ανώτερη από τους «ξένους»; Με την Ελλάδα που καμαρώνει επειδή κατασκεύασε κάτι ελεεινής ασχήμιας χωριά; Με την Ελλάδα
που θεωρεί λογικό να απλώνει ξαπλώστρες στις άλλοτε πανέμορφες παραλίες; Με την Ελλάδα που θεωρεί φυσιολογικό να πηγαίνει σε απίθανης αρπαχτής κλαμπ και καφέ και να παρακαλάει κάτι άθλιους φουσκωτούς τύπους της νύχτας να μη φάει πόρτα; Με την Ελλάδα που πιστεύει ότι δεν μπορεί να διοριστεί χωρίς μέσο; Με την Ελλάδα που φιλάει κατουρημένες ποδιές για να κάνει τη δουλειά της; Με την Ελλάδα που θεωρεί λογικό να πληρώνει ένα κάρο λεφτά σε μπουζούκια και μπαρ και μετά να οδηγεί μεθυσμένη; Με την Ελλάδα που πιστεύει «Και τι έγινε που έπιασαν τους Καραμπέρηδες; Αυτοί είναι το πρόβλημα;»; Με την Ελλάδα που απαιτεί να «φέρουν πίσω τα κλεμμένα» αλλά εξαιρεί τον εαυτό της από την επιστροφή; Με την Ελλάδα που διεκδικεί το δικαίωμά της να εξακολουθήσει να λειτουργεί κουτοπόνηρα; Με την Ελλάδα που πάσχει από έλλειψη φιλοδοξίας;
Όχι, δεν είμαι αγία. Όλα τα παραπάνω, τα απορρίπτει ο «ενήλικος» εαυτός μου. Ο «ανήλικος», έχει υπάρξει μέρος αυτού που τώρα απορρίπτω. Ίσως γι αυτό ενοχλούμαι τόσο πολύ τώρα. Το θέμα είναι ότι ο «ενήλικος» έχει περάσει στο άλλο άκρο. Θέλει τάξη, ησυχία, τυπικότητα κι αξιοκρατία.
Για μένα, η κρίση υπάρχει εδώ και χρόνια. Και δεν εννοώ την οικονομική, εννοώ την αισθητική, πολιτιστική, αξιακή κρίση. Η οικονομική κρίση δεν με εξέπληξε καθόλου. Αντίθετα, με εξέπληξε το γεγονός ότι τόσοι έξυπνοι άνθρωποι εξεπλάγησαν.
Την πρώτη φορά που είδα τη διαφήμιση με τον «ομορφάντραμου» ένιωσα ένα κρύο χέρι να μου σφίγγει το κεφάλι. Το ίδιο είχα νιώσει κι όταν είδα τις διαφημίσεις με την «αγαπούλα την κουκούλα» και «τη φουκαριάρα τη μάνα μου». Είναι οι διαφημίσεις που συμβολίζουν την Ελλάδα που δε μ’ αρέσει. Την Ελλάδα του γηπέδου, του βρώμικου, της φοροδιαφυγής, του μέσου, της διαφθοράς, του ψυχοπονιάρη, του τεμπέλη, του λαθραίου, του καταφερτζή, του αναίσθητου, του Ελληνάρα. Το χειρότερο είναι ότι όλοι, μικροί – μεγάλοι, απ΄ όλα τα στρώματα της κοινωνίας, γελάνε με τις διαφημίσεις αυτές. Το χαίρονται, ρε παιδάκι μου.
Φρικάρω. Φρικάρω με τις διαφημίσεις και με τη συνεχή αναπαραγωγή τους. Νιώθω ένα τσίμπημα δυστυχίας όποτε ακούω τη λέξη «ομορφάντρα μου». Μου έρχεται στο νου και η εικόνα: ασπρόμαυρη Ελλάδα, κοντοί κι άσχημοι άντρες, τσίκνα, βρωμιά ιδρώτα στο γήπεδο, λίπη και λίγδες. Όταν ακούω τη φράση «τι βάζω μέσα; Τη μάνα μου και τον πατέρα μου βάζω μέσα!» μου έρχεται στο νου ένα φέρετρο σκεπασμένο με την ελληνική σημαία.
«Γιατί όμως πιστεύεις ότι έχουν τόση απήχηση αυτές οι διαφημίσεις;» με ρώτησε η φίλη μου. Μα, επειδή, ο Έλληνας σε αυτήν ακριβώς την Ελλάδα νιώθει άνετα. Στην Ελλάδα της αγαπούλας, του ομορφάντρα μου και της φουκαριάρας της μάνας του. Στην Ελλάδα της δραχμής...

Κι έχασε η Βενετιά βελόνι.

Ο - χάσαν οι λέξεις τη σημασία τους - αντιμνημονιακός Τράγκας μέσα από το site Foxblog μας πληροφορεί πως δεν θα παει στο κόμμα του Καμμένου (ευτυχώς για τον Καμμένο):

Αγαπητό foxblog

“Είναι γνωστό σε... όλους ότι έχω ξεκινήσει τον αγώνα κατά του Μνημονίου από την πρώτη ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι οδηγούμαστε στο ΔΝΤ. Είναι επίσης γνωστό ότι έχω ενισχύσει όλες τις προσπάθειες, τις κινήσεις και τα πρόσωπα που είχαν το θάρρος να αντισταθούν και εξακολουθούν να αγωνίζονται κατά των δυνάμεων κατοχής.

Επομένως, είναι εύλογο να υποστηρίζω κάθε προσπάθεια που ξεκινάει από τον ευρύτερο πολιτικό χώρο που γνωρίζω καλά, εδώ και δεκαετίες. Πιστεύω, όμως, ότι μεμονωμένες πολιτικές κινήσεις δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Απαιτείται ένα ευρύτατο αντιμνημονιακό μέτωπο, χωρίς τις γνωστές πολιτικές ετικέτες.

Το αν θα παραμείνω δημοσιογράφος ή θα ασχοληθώ με την πολιτική ή θα κάνω και τα δύο, δεν διαχωρίζονται ούτε επιμερίζονται σε αυτή τη φάση, που πρέπει όλοι να αγωνισθούμε για ανεξαρτησία και απομάκρυνση της «Ύπατης Αρμοστείας» από την Αθήνα.

Προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύω και αυτός είναι ο κεντρικός στόχος που με απασχολεί και για τον οποίο αγωνίζομαι. Το θέμα δεν είναι ποια πολιτική στέγη θα έχω εγώ ή οι φίλοι μου. Το θέμα είναι να δημιουργηθεί ένα πανελλαδικό αρραγές μέτωπο χωρίς «δεξιούς-αριστερούς», αλλά με Ανεξάρτητους Έλληνες. Τα υπόλοιπα στις εκπομπές μου στον Real και το EXTRA»

Γιώργος Τράγκας

Ο Ιερώνυμος επισκέφτηκε τον Εφραίμ...


Την επομένη, που ο εισαγγελέας δέχτηκε να αποφυλακιστεί υπό όρους και για λόγους υγείας ο Εφραίμ, πήγε στον Κορυδαλλό να τον επισκεφτεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Ρε τι γίνεται! Και τι... πιέσεις ασκούνται (στην ανακρίτρια , τον Ιερώνυμο και γενικώς) υπέρ του σατανικού καλόγερου...

Η πρώτη εμφάνιση του Νίκου Ευαγγελάτου στο νέο ΣΚΑΪ

Η πρώτη εμφάνιση του Ευαγγελάτου στο νέο ΣΚΑΪ...



Η πρώτη εμφάνιση του Νίκου Ευαγγελάτου στο νέο ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου έγινε μερικά χρόνια πριν με την προβολή του ντοκυμαντέρ του Channel 4 για την υποθεση Σοριν Ματέι. Αλιέυσαμε το ντοκυμαντερ στο youtube και... σας το παρουσιάζουμε.
Η υπόθεση Σορίν Ματέι αποτέλεσε μια από τις πιο πολύκρoτες υποθέσεις ομηρίας που απασχόλησε την ελληνική κοινή γνώμη τον Σεπτέμβριο του 1998. Συγκεκριμένα ο Ρουμάνος δραπέτης Σορίν Ματέι το βράδυ της Τετάρτης της 23ης Σεπτεμβρίου 1998 εισέβαλε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Νιόβης θέτοντας υπό καθεστώς ομηρίας τους τέσσερις ενοίκους αυτού με την απειλή χειροβομβίδας. Παράλληλα τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι όπου σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση συνομιλούσε για τέσσερις περίπου ώρες με τον κεντρικό παρουσιαστή ειδήσεων του καναλιού, Νίκο Ευαγγελάτο. Τελικά το ίδιο βράδυ οι αστυνομικές δυνάμεις, κατόπιν πληροφοριών αυτής περί ψεύτικης χειροβομβίδας, εισέβαλαν στο διαμέρισμα. Από την έκρηξη της χειροβομβίδας που ακολούθησε σκοτώθηκε η ένοικος Αμαλία Γκινάκη και ο Σορίν Ματέι, του οποίου οι ακριβείς συνθήκες θανάτου δεν έχουν εξακριβωθεί πλήρως. Την αποτυχημένη εισβολή της αστυνομίας ακολούθησε η παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας, αντιστράτηγου Αθανάσιου Βασιλόπουλου

Τραγική είναι η κατάσταση τις τελευταίες ώρες στον Πύργο.




Τραγική είναι η κατάσταση τις τελευταίες ώρες στον Πύργο. Η καταιγίδα διαρκείας που ξέσπασει έχει προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες στην πόλη και στα περίχωρα

με το νερό της βροχής να... ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις και τα εβδομήντα εκατοστά σε διαμερίσματα μέσα στην πόλη. Σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα και δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, μια απέραντη λίμνη είναι οι εγκαταστάσεις του σιδηροδρομικούς σταθμού του ΟΣΕ και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το μέγεθος της καταστροφής.

Ακόμα και το πρώτο φως της ημέρας δεν θα αποκαλύψει πλήρως τι έχει συμβεί. Το μόνο που μπορούμε να αναφέρουμε με σαφήνεια βάση των στοιχείων του Θοδωρή Κονδύλη, πως ο Πύργος ζει την σφοδρότερη καταιγίδα στο νομό τουλάχιστον των τελευταίων πέντε ετών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από διακόσιες κλήσεις και ήδη στον Πύργο πέρα από τα άτομα επιφυλακής, έρχονται για βοήθεια δυνάμεις από την Αρχαία Ολυμπία, την Κρέστενα, την Αμαλιάδα, τα Λεχαινά και την Πάτρα.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο κέντρο και σε γειτονιές, θυμίζουν Βενετία, οι οδοί Πατρών. Υψηλάντους, Μυστρά, Δεληγιάννη, Καπετάν Γιώργη, Κοκκίνου, είναι μόνο μερικές από εκείνες που διακόπηκε για ώρα η κυκλοφορία λόγω της υψηλής στάθμης του νερού.
Η πόλη είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ακόμα δεν έχουν φανεί τα χειρότερα.

Η Αστυνομία, βρίσκεται στο δρόμο για να συνδράμει το έργο της Πυροσβεστικής, ενώ με χαρακτηριστική καθυστέρηση κινητοποιήθηκε ο δήμος Πύργου. Στον οποίο δεν μπορούμε να προσάψουμε ευθύνες για τα ακραία φαινόμενα. Όμως τα παράπονα για την καθυστέρηση στην κινητοποίησή του είναι μεγάλα.

Στο ilialive.gr από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η καταιγίδα καταγράφουμε τα γεγονότα και όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες σας ενημερώνουμε το συντομότερο δυνατό…
Μετεωρολογική ενημέρωση

Η σφοδρότερη καταιγίδα των τελευταίων τουλάχιστον 5 ετών που λειτουργεί το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Ηλεία καταγράφηκε στην πόλη του Πύργου τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 4/2. Σε λιγότερο από τρεις μόλις ώρες 00.00-02.55 σημειώθηκαν περισσότερα 110.2 χιλιοστά βροχόπτωσης, (δηλ. 110 τόνους νερό ανά στρέμμα), με την βροχόπτωση να συνεχίζεται.

Νεότερη ενημέρωση 5:21

Δύο γυναίκες διασώθηκαν απο άνδρες της Πυροσβεστικής σε πλημμυρισμένα σπίτια. Και οι δύο ήταν ασθενείς, η μία βρέθηκε στην περιοχή της Κεραίας κατάκοιτη, με το νερό σχεδόν να την έχει σκεπάσει - κινδύνεψε να πνιγεί. Η κατάσταση στον Πύργο και στη γύρω περιοχή είναι τραγική, υπάρχουν φόβοι για εκτεταμένες πλημμύρες στον Αλφειό, την ίδια ώρα που η κακοκαιρία δείχνει να μην υποχωρεί αλλά να ενισχύεται και να έχει ξεπεράσει τα 140 χιλιοστά βροχής !!! ανά ώρα ανά στρέμμα...

Θεωρείται βέβαιο πως το πρώτο φως της ημέρας θα αποκαλύψει μια τραγική εικόνα. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι Πυροσβέστες πλέον κινούνται με προτεραιότητα τη διάσωση ατόμων που έχουν εγκλωβιστεί και έπειτα για τα πλημμυρισμένα κτίρια...

Κλασσική περίπτωση.


Πέρα από το απωθητικό και άρρωστο μίσος για τον Παπανδρέου, διασπείρει και ψευδείς ειδήσεις.
Είπε, χωρίς να κατονομάσει ή έστω να προσδιορίσει τη πηγή, με ύφος κοινής κουτσομπόλας πως.... ο Παπανδρέου πήρε τηλέφωνο το Παπαδήμο και του ζήτησε να διώξει το Χρυσοχοϊδη, αλλά ο Παπαδήμος το αρνήθηκε προβάλλοντας, δήθεν τη δικαιολογία ότι τώρα αντιμετωπίζει τον εκβιασμό της τρόικα.
"Που το ξέρεις εσύ αυτό? Εγώ που κάνω το ρεπορτάζ δεν το ξέρω".
"Α, δεν μπορώ να σου πω ", είπε ο ψεύτης ...

Απίστευτο κι όμως αληθινό, πριν αλέκτωρ λαλήσει ο Δημήτρης Κοντομηνάς λέγεται ότι βάζει πωλητήριο στον Alpha


που καλά - καλά ακόμη δεν έχει πάρει από τους γερμανούς! Το τίμημα που ζητάει ο... επιχειρηματίας – σύμφωνα με πληροφορίες, κυμαίνεται πέριξ των 50 εκατομμυρίων ευρώ. Θυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς πήρε πίσω τον Alpha από τους γερμανούς χωρίς να καταβάλει ούτε ένα ευρώ και μάλιστα με την προϋπόθεση τη φετινή σεζόν να καλύψουν όλα τα έξοδα του σταθμού. Με άλλα λόγια, επιβεβαιώνεται η φήμη που τον θέλει να ξέρει πότε να πουλάει και πότε να αγοράζει και επιπλέον στην προκειμένη περίπτωση να αυξάνει κατακόρυφα τα έσοδα του χωρίς να έχει καταβάλει το παραμικρό κεφάλαιο! Τέλος να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας έχει ενημερώσει για τις προθέσεις του τις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεται.

Νέος, επιπλέον, τρόπος επικοινωνίας με το PIERIA -GR..

Μπορείτε, τώρα, να στέλνετε τα κείμενά σας (σε απλή μορφή και όχι word) για να αναρτώνται ΚΑΤ' ΕΥΘΕΙΑΝ στην πρώτη σελίδα, με μια απλή κίνηση, στο e-mail μας...

Όσο πλησιάζει ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών, τόσο ανεβαίνει η αγωνία πολλών βουλευτών για την εκλογή τους.


Δεν είναι βλέπετε όλοι στην λογική Γιακουμάτου, που δήλωσε «Χ... αν ξαναβγώ».

Μεγαλύτερη αγωνία, οφείλουμε να το πούμε, υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ.

Με προϋπηρεσία 12 ετών και τρία παιδιά, η γυναίκα καλείται να περάσει έναν ολόκληρο μήνα με μισθό 19 ευρώ, αφού εκεί έφτασε, μετά τις τελευταίες περικ


To αστρονομικό ποσό των 9,45 ευρώ έλαβε ως 15ήμερο μόνιμη δημόσια υπάλληλος, εργαζόμενη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ως βοηθός θαλάμου. Με προϋπηρεσία 12 ετών και τρία παιδιά, η γυναίκα καλείται να περάσει έναν ολόκληρο μήνα με μισθό 19 ευρώ, αφού εκεί έφτασε, μετά τις τελευταίες περικοπές και τις αναδρομικές κρατήσεις.

Κι όμως κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος ανάμεσά μας...

ΣΥΝΝΕΦΟ ΠΑΕΙ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ.....

thumb

Ένας στους τρεις επιτηδευματίες (περίπου 432.000 φορολογούμενοι) τη διετία 2010-2011 αποφάσισε να παραδώσει τα βιβλία του στην εφορία και να κλείσει την επιχείρησή του για να αποφύγει το κόστος της περαίωσης ή του τέλους επιτηδεύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ....

ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΘΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ...

ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΜΑΣ.....ΖΟΥΜΕ....

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ PIERIA -RG..

Υπάρχει άνεση!!! ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ!!!

ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΜΑΚΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΊΔΑΝ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ...!!!!

ΜΑΚΡΉΣ : ΕΊΔΑΜΕ ΆΣΠΡΗ ΜΈΡΑ ΣΤΟΝ ΤΌΠΟ ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΧΙΌΝΙ…!


ΓΙΆΝΤΣΙΟΣ : ΈΧΕΙΣ ΔΊΚΑΙΟ ΝΊΚΟ ΚΑΛΌ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΌΝΙ… ΚΑΙ ΕΣΎ ΤΑ ΛΕΣ ΝΊΚΟ… ΑΛΛΆ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΚΟΎΣΕΙ… ΣΉΜΕΡΑ ΕΊΝΑΙ ΗΜΈΡΑ ΜΝΉΜΗΣ ΤΟΥ - ΘΕΌΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΏΝΗ ΣΤΗΣ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ ΠΈΘΑΝΕ ΤΟ 1843 ΦΤΩΧΌΣ ΑΠΌ ΥΛΙΚΆ ΑΓΑΘΆ, ΑΛΛΆ ΠΛΟΎΣΙΟΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΓΆΠΗ ΤΟΥ ΑΠΛΟΎ ΛΑΟΎ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΉΣ ΠΟΥ ΠΡΌΛΑΒΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΈΝΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΊΔΑ ΕΛΕΎΘΕΡΗ. ΜΙΑΣ ΠΑΤΡΊΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΑΓΩΝΊΣΘΗΚΕ ΣΚΛΗΡΆ…!

ΜΑΚΡΉΣ: ΌΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΉΘΗΚΕ Ο ΟΔΥΣΣΈΑΣ ΑΝΔΡΟΎΤΣΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΌΠΟΛΗ ΑΠΌ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΤΟΥ ΓΚΟΎΡΑ ,ΤΕΡΜΆΤΙΣΕ Η ΕΜΦΎΛΙΑ ΔΙΑΜΆΧΗ, ΑΛΛΆ Η ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ ΒΡΙΣΚΌΤΑΝ ΣΕ ΜΕΓΆΛΟ ΚΊΝΔΥΝΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΈΛΑΣΗ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΉΜ ΠΑΣΆ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΌΝΝΗΣΟ…ΤΌΤΕΣ ΠΉΓΑΝ ΠΆΛΙ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟ… ΓΙΆΝΤΣΙΟΣ: ΈΧΕΙΣ ΔΊΚΑΙΟ ΝΊΚΟ…ΕΊΔΑΜΕ ΆΣΠΡΗ ΜΈΡΑ… ΆΚΟΥΣΕΣ ΣΉΜΕΡΑ ΤΊΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΉΡΩΑ…;;;;



ΟΛΥΜΠΟΣ Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΤΑ ΛΕΙΒΗΘΡΑ ΣΗΜΕΡΑ!!!

Και όμως μπορεί να συμβεί...

Αστείο διαφημιστικό σποτάκι...

στις 18.00 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και στη Θεσ/νίκη στις 18.30 στην πλατεία Αγίας Σοφίας

Χιονοπτώσεις με εκατοντάδες εγκύους και χιλιάδες καρδιοπαθείς

Όπως μάθαμε, στις τελευταίες χιονοπτώσεις, ιδιαίτερα στη Νότια Πιερία, από την πρώτη κιόλας μέρα κάποιοι από τους κατοίκους έκαναν εκκλήσεις στους αρμοδίους για διάνοιξη του δρόμου τού σπιτιού τους, είτε για να πάνε στο καφενείο, είτε για να βγουν έξω και να μη μένουν μέσα στα σπίτια τους. Κάποιοι άλλοι όμως επικαλούνταν σοβαρές ανάγκες.
Φυσικά, δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις κάποιοι κάτοικοι να είχαν πραγματική ανάγκη, όπως π.χ. κάποια ασθένεια ή κάποιο έκτακτο γεγονός, αν και η πρόσβαση στο νοσοκομείο Κατερίνης δεν ήταν για κάποιο διάστημα εφικτή. Το να παίρνουν όμως τηλέφωνα κάποιοι με μαζικό τρόπο και να λένε ότι θα πρέπει να διανοιχθεί ο δρόμος που διαμένουν επειδή υπάρχουν έγκυες γυναίκες ή καρδιοπαθείς, αυτό ελέγχεται αν και κατά πόσο όλοι αυτοί έλεγαν αλήθεια ή ψέματα. Δεν αποκλείεται, δηλαδή, ορισμένοι να είχαν πράγματι ανάγκη. Κάποιοι άλλοι όμως ήθελαν απλώς να καθαριστεί, κατά προτεραιότητα, ο δρόμος τους...
Γι αυτό, τις τελευταίες ημέρες γέμισε η Νότια Πιερία με εκατοντάδες "εγκύους" και με χιλιάδες "καρδιοπαθείς". Και επειδή, όπως φαίνεται, τουλάχιστον σε κάμποσες περιπτώσεις οι "έγκυες" και οι "καρδιοπαθείς" ήταν μόνο στο ...κουβεντιαστό, σίγουρα υπήρχε κίνδυνος για τις πραγματικές περιπτώσεις, δηλαδή μια πραγματική έγκυος και ένας πραγματικός καρδιοπαθής να έκαναν έκκληση, αλλά άντε με τόσα ψέματα που έλεγαν ορισμένοι να βρουν οι αρμόδιοι ποιο σπίτι είχε πραγματικά μια έγκυο ή έναν καρδιοπαθή και πιο σπίτι απλώς ήθελε να καθαριστεί ο δρόμος μπροστά στην είσοδό του.

Νέα από το «Μέτωπο Ανάπτυξης»

Χωρίς σχέδιο και συντονισμό μας βρήκε η χιονόπτωση…

Έφθανε μιας μέρας χιονόπτωση, ομολογουμένως έντονη, αλλά όμως αναμενόμενη, να φανεί η απουσία σχεδίου και η έλλειψη συντονισμού των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων που είχαν την ευθύνη αντιμετώπισης του καιρικού φαινομένου στα όρια της Πιερίας.

Η εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» που έχει την ευθύνη της εθνικής οδού, δεν κατάφερε ακόμα μια φορά να κρατήσει τον κεντρικό εθνικό οδικό άξονα της χώρας μας ανοικτό.

Η Περιφέρεια και συγκεκριμένα η Αντιπεριφέρεια Πιερίας, έχοντας την ευθύνη των επαρχιακών οδικών δικτύων, δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει τη δυνατότητα πρόσβασης στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης καθ’ όλη τη διάρκεια της χιονόπτωσης, με τα γνωστά επακόλουθα.

Οι δήμοι φάνηκαν ανέτοιμοι και αδύναμοι να ανταποκριθούν στο μεγάλο γεωγραφικό εύρος που απέκτησαν με τη «νέα διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη».

Η διοίκηση του Νοσοκομείου δεν έθεσε καν σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις, με συνέπεια την πλημμελή λειτουργία των υπηρεσιών του Νοσοκομείου.

Η Πυροσβεστική και η Αστυνομία παρενέβησαν κατά περίπτωση σε κλήσεις πολιτών, κυρίως για μεταφορά ασθενών ή προσωπικού στο Νοσοκομείο.

Το γνωστό Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο, που λειτουργεί σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και το οποίο έχει την ευθύνη και το συντονισμό των ενεργειών όλων των αρμόδιων φορέων της περιοχής, δεν γνωρίζουμε εάν τις ώρες αιχμής της χιονόπτωσης είχε τον έλεγχο συντονισμού με τους δήμους και τους άλλους συναρμόδιους φορείς.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι όλος ο μηχανισμός των δήμων και της Αντιπεριφέρειας ήταν επί ποδός καθ’ όλη τη διάρκεια της χιονόπτωσης.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη συντονισμού μεταξύ των, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις των υπευθύνων αλλά και εκ του αποτελέσματος. Έτσι ήταν φυσικό επακόλουθο να επικρατήσει σύγχυση και πανικός και στο τέλος ο ένας να επιρρίπτει τις ευθύνες στον άλλο.

Φυσικό ήταν επίσης να υπάρχουν διαμαρτυρίες εκ μέρους των πολιτών για ολιγωρία, κυρίως εκ μέρους των δήμων. Γεγονός που δε συμμεριζόμαστε πλήρως γιατί σ’ αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν προτεραιότητες που αξιολογούνται από το συντονιστικό όργανο του δήμου, ενώ οι δημότες θα πρέπει να επιδείξουν κατανόηση, αλλά οφείλουν ακόμη να συμβάλλουν κι οι ίδιοι στην προσπάθεια των συνεργείων.

Θα πρέπει να σημειώσουμε την αρνητική εντύπωση που έκαναν οι ταυτόχρονες δηλώσεις και οι ισχυρισμοί της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Μαυρίδου και του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Φαρμάκη, πως ο καθένας έκανε όλα τα απαραίτητα, ενώ την ίδια ώρα ο δρόμος για το νοσοκομείο ήταν απροσπέλαστος, με δυσχερή έως αδύνατη την προσέγγιση των επειγόντων περιστατικών καθώς και του προσωπικού σ’ αυτό.

Συμπερασματικά το πρώτο τεστ στην Πιερία, του νέου καλλικρατικού συστήματος διοίκησης ως αναφορά την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση εκτάκτων καιρικών φαινομένων βαθμολογείται με μη προβιβάσιμο βαθμό. Υπάρχει βέβαια το

ελαφρυντικό της πρώτης φοράς. Ας ελπίσουμε πως η προχθεσινή έντονη χιονόπτωση ήταν μια καλή εμπειρία για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων στο μέλλον.

Τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα περνούσε το κατώφλι του Πρωθυπουργού ο Γκράτσι με το ιταλικό τελεσίγραφο...


Ή μας παραχωρείτε ζωτικό χώρο ή κηρύσσουμε τον πόλεμο...
Aμέσως οι πολιτικοί Αρχηγοί Παπανδρέου,Σαμαράς και Καρατζαφέρης με τον Παπαδήμο θα κλείνονταν στο Μέγαρο Μαξίμου...Τα ραδιόφωνα θα επαναλάμβαναν μονότονα σε όποια συχνότητα και αν τα γυρνούσες ως μοναδική επωδό την κρισιμότητα της διαπραγμάτευσης και το πόσο σημαντικό είναι να καταλήξουν σε συμφωνία για να αποφευχθεί η καταστροφή...Με το πέρας της πεντάωρης συζήτησης και εξερχόμενοι του Μεγάρου ο κύριος Καρατζαφέρης-ως άλλη Πυθία- θα δήλωνε:"Δεν μπορώ να αφήσω τη λαίλαπα του πολέμου να κάψει την Ευρώπη...Θα τα πούμε αύριο"
Ο κύριος Σαμαράς θα έλεγε:" Ο πόλεμος θα φέρει κι άλλη ύφεση...Θα προσπαθήσω να σώσω όσα λιμάνια μπορώ" ενώ ο κύριος Παπανδρέου θα συγκαλούσε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για τα μεσάνυχτα...
Εν συνεχεία ο κύριος Παπαδήμος θα συναντιόταν μυστικά με εκπρόσωπο της Ναζιστικής Γερμανίας ενώ στις 22:00 θα υποδεχόταν μέλη της Ιταλικής Πρεσβείας...
Την επόμενη πρωία και αφού η επικοινωνιακή διαχείριση της σωτηρίας της χώρας είχε λάβει αίσιο τέλος,και ενώ όλοι οι πολιτικοί Αρχηγοί είχαν ένα ηρωικό άθλο στη προεκλογική τους φαρέτρα οι Ιταλοί θα προέλαυναν ατουφέκιστοι στην οροσειρά της Πίνδου,εν μέσω επευφημιών των ραδιοφώνων ότι ηρωικά σώθηκε η Ελλάδα με τη στάση των πολιτικών Αρχηγών...
Το έπος του 40 δεν θα είχε γραφτεί ποτέ,η επιχείρηση Μπαρμπαρόσα θα είχε επιτύχει και ο Τσώρτσιλ θα αναφωνούσε:
"Οι Έλληνες δεν παρέδωσαν τους Ήρωες...Οι Ήρωες(πολιτικοί Αρχηγοί) παρέδωσαν τους Έλληνες...."

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΤΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ.

Η ιστορία που θα διαβάσετε εξελίσσεται ξημερώματα σήμερα στην χιονισμένη και αποκλεισμένη Κατερίνη. Ο 4χρονος γιος μου μας ξυπνάει στις 2 τα ξημερώματα με λυγμούς. Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Αρχικά θεωρούμε ότι είδε ένα κακό όνειρο αλλά πολύ γρήγορα καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει καλά. Είχε καταρροή δυο μέρες και καταλαβαίνουμε ότι αυτό δημιούργησε φλέματα τα οποία δεν μπορεί να τα βγάλει βήχοντας η έστω να τα καταπιεί. Αρχιζουμε να του δίνουμε φυσιολογικό ορό από τη μύτη για να τα παρασύρουμε χωρίς αποτέλεσμα.
Κάποια στιγμή το παιδί αρχίζει να τρέμει σα ψάρι έξω από το νερό και να μας λέει ότι κρυώνει. Αρχίζουμε να πανικοβαλλόμαστε. Βγαίνω έξω για να καθαρίσω το αυτοκίνητο από τα χιόνια και να παμε στο νοσοκομειο αλλα διαπιστωνω οτι ο δρόμος έχει καλυφθει με 40 ποντους χιονι. Αλυσιδες υπαρχουν αλλα δεν τις εχω βαλει ποτε και σκεφτομαι οτι δεν ειναι ωρα να αρχισω να μαθαινω. Καλουμε ραδιοταξι. Το ραδιοταξι 31 για την ακριβεια.Το ταξί έρχεται επιβιβαζόμαστε και πάμε σιγά σιγά για το νοσοκομείο που απέχει 7 χιλιόμετρα. Οι δρόμοι έχουν καλυφθεί από το χιόνι και φαίνεται ότι δεν έχει περάσει ούτε μια αλατιέρα, ούτε ένα εκχιονιστικό. Το μονό που συναντάμε είναι ένα γκρειντερ και αυτό της κακίας ωρας.Βγαινουμε από την πόλη και μπαίνουμε στο δρόμο για το Ν.Κεραμιδι που βρίσκεται το Νοσοκομείο. Ο δρόμος καλυμμένος και απάτητος. Το ταξί αρχίζει να δυσκολεύεται αλλά ο οδηγός κρατάει την ψυχραιμία του και συνεχίζει. Φτάνοντας 2 χιλιόμετρα πριν το νοσοκομείο το αυτοκίνητο ακινητοποιειται. Δεν πάει ούτε μπρος ούτε πίσω. Ευτυχώς ο γιος μου έχει κάνει νωρίτερα εμετό και αναπνέει καλυτέρα. Παίρνουμε τηλέφωνο το 100 και εξηγούμε την κατάσταση. Οι άνθρωποι ευαισθητοποιούνται και στέλνουν περιπολικό αυτοκίνητο τζιπ με αλυσίδες. Αφήνουμε εγκλωβισμένο τον ηρωικό οδηγό του ραδιοταξι Νο31 και μπαίνουμε στο περιπολικό το οποίο μας πάει τελικά στο νοσοκομείο. Η συνολική διάρκεια της διανυσης των 7 χιλιομετρων? 1 ώρα!!! Μας αποβιβάζει και πάει να προσφέρει αλλού βοήθεια. Το παιδί μπαίνει σε μάσκα οξυγόνου και του χορηγείται κορτιζόνη. Η διάγνωση λαρυγγίτιδα. Μετά από 1,5 ώρα στο νοσοκομείο μπορούμε να φύγουμε αλλά δεν υπάρχει τρόπος. Ξαναπερνούμε το 100 και ξαναστέλνουν το ίδιο περιπολικό, οπού μαθαίνουμε ότι δεν υπάρχει και άλλο, να μας παραλάβει το οποίο μας πάει τελικά σπίτι. Στη δικιά μας περίπτωση ευτυχώς η ανοργανωσιά και η έλλειψη χρημάτων για να αγορασθούν εκχιονιστικά μηχανήματα και για να πληρωθούν οι άνθρωποι που τα οδηγούν δε μας στοίχισε τίποτα παραπάνω από μια απίστευτη ιστορία που θα αχούμε να διηγούμαστε. Δε θέλω να φανταστώ τι θα μπορούσε να είχε συμβεί και πόσοι άλλοι άνθρωποι δεν ήταν τόσο τυχεροί. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΤΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ. ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ 31, ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΞΕΠΛΗΞΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Η "αξιαγάπητη" κυρία Δαμανάκη είχε δηλώσει κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου ή σκληρά μέτρα ή επιστροφή στη δραχμή...


Φυσικά κάτι τέτοιο η Κομισσιόν το είχε διαψεύσει οπότε η επίτροπος Αλιείας επιδόθηκε στο "ψάρωμα"....

Αυτή τη φορά ξαναχτύπησε και είπε ότι όχι απλά είναι ενδεχόμενο η επιστροφή στη δραχμή αλλά το επεξεργάζονται κιόλας οι "εταίροι" μας.

Αδυνατεί να αντιληφθεί ότι όλες τις συνέπειες, που επικαλούνται οι "τρομοκράτες της χρεοκοπίας", τις βιώνουμε ήδη στην καθημερινότητα μας...Οπότε κυρία Δαμανάκη ποσώς μας ενδιαφέρει το νόμισμα που θα έχουμε στη τσέπη μας...Μας ενδιαφέρει το πώς μπορούμε να διαβιώσουμε με το νόμισμα που έχουμε..

Από τη μία, ούτε η ασφυκτική αγκαλιά του ευρώ μας αφήνει να αναπνεύσουμε αλλά ούτε από την άλλη και μια ραγδαία αλλαγή στις ζωές μας θα αποτελούσε λύση για την τσακισμένη οικονομία μας...

Πάντως αν ρωτήσετε κάποιον τι προτιμά να υποτιμάται σε συνθήκες ανάγκης, η ζωή του ή το νόμισμά του θα σας απαντήσει το νόμισμα...
Βλέπετε το νόμισμα δεν έχει ανάγκη από στέγη και τροφή..Οι άνθρωποι έχουν...Γι'αυτό πριν πείτε την επόμενη "χαριτωμενιά" σας. σκεφτείτε τους ανθρώπους...
Αλήθεια κυρία Δαμανάκη στο Πολυτεχνείο παλέψατε για Δημοκρατία ή για να μένουν πεινασμένοι και άστεγοι συνάνθρωποί μας λόγω ευρώ...;

Η ΔΕΥΑ Κατερίνης έδωσε συνέντευξη τύπου.

Τα τοπικά ΜΜΕ παρουσίασαν τον μονόλογο του προέδρου της και δεν μπήκαν στον κόπο να κάνουν κάποιες ουσιαστικές ερωτήσεις και να ανακινήσουν κάποια σημαντικά θέματα:
Δεν ρώτησαν για παράδειγμα αν εξέλιπαν τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης, σπατάλης, υπεραμοιβομένων και υποεργαζομενων υπαλλήλων που ο ίδιος ο Δήμαρχος Χιονίδης είχε δημοσιοποιήσει: (ΚΛΙΚ ΕΔΩ και ΕΔΩ )
Δεν ανακίνησαν ικανοποιητικά το θέμα των υπέρογκων χρεών της επιχείρησης και ιδιαίτερα της προέλευσης τους (ΕΔΩ). Άφησαν τον πρόεδρο να μας κάνει τα 22 (εκατομύρια) 10!!!!
Δεν θυμήθηκαν τα στραγγίδια του ΧΥΤΑ που έφτασαν μέχρι το Ευρωκοινοβούλιο (ΕΔΩ). Τους διέφυγαν επίσης οι πραγματικά φουσκωμένοι λογαριασμοί (είτε από νόμο είτε από ΔΕΥΑΚ τα λεφτα ίδιο χρώμα έχουν) και άλλα πολλά.....

ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΑΛΑΤΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ!!!!!!.

ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΑΛΑΤΙ....ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ...ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΤΟ PIERIA -GR ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.....

Ντροπή στους ανθρώπους της Περιφέρειας και του δήμου που δεν μπόρεσαν την μια φορά που χρειάστηκε να κρατήσουν το δρόμο για το νοσοκομείο ανοιχτό.


Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ.......Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ 2012....ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ....

Τα συγχαρητήριά μας στον Δήμο Κατερίνης και στην αντιπεριφέρεια Πιερίας για την μετατροπή της πόλης σε χιονοδρομικο......


03-02-2012 Ο 4χρονος γιος μου μας ξυπνάει στις 2 τα ξημερώματα με λυγμούς.
Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Αρχικά θεωρούμε ότι είδε ένα κακό όνειρο αλλά πολύ γρήγορα καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει καλά. Είχε καταρροή δυο μέρες και καταλαβαίνουμε ότι αυτό δημιούργησε φλέματα τα οποία δεν μπορεί να τα .....
βγάλει βήχοντας ή έστω να τα καταπιεί.
Αρχιζουμε να του δίνουμε φυσιολογικό ορό από τη μύτη για να τα παρασύρουμε χωρίς αποτέλεσμα. Κάποια στιγμή το παιδί αρχίζει να τρέμει σα ψαρί έξω από το νερό και να μας λέει ότι κρυώνει. Αρχίζουμε να πανικοβαλλόμαστε.
Βγαίνω έξω για να καθαρίσω το αυτοκίνητο από τα χιόνια και να πάμε στο νοσοκομείο αλλα διαπιστώνω οτι ο δρόμος έχει καλυφθει με 40 ποντους χιονι. Αλυσιδες υπαρχουν αλλα δεν τις εχω βαλει ποτε και σκεφτομαι οτι δεν ειναι ωρα να αρχισω να μαθαινω.
Καλουμε ραδιοταξι. Το ραδιοταξι 31 για την ακριβεια. Το ταξί έρχεται επιβιβαζόμαστε και πάμε σιγά σιγά για το νοσοκομείο που απέχει 7 χιλιόμετρα. Οι δρόμοι έχουν καλυφθεί από το χιόνι και φαίνεται ότι δεν έχει περάσει ούτε μια αλατιέρα, ούτε ένα εκχιονιστικό. Το μονό που συναντάμε είναι ένα γκρειντερ και αυτό της κακίας ωρας.
Βγαινουμε από την πόλη και μπαίνουμε στο δρόμο για το Ν.Κεραμιδι που βρίσκεται το Νοσοκομείο. Ο δρόμος καλυμμένος και απάτητος. Το ταξί αρχίζει να δυσκολεύεται αλλά ο οδηγός κρατάει την ψυχραιμία του και συνεχίζει. Φτάνοντας 2 χιλιόμετρα πριν το νοσοκομείο το αυτοκίνητο ακινητοποιειται. Δεν πάει ούτε μπρος ούτε πίσω. Ευτυχώς ο γιος μου έχει κάνει νωρίτερα εμετό και αναπνέει καλυτέρα.
Παίρνουμε τηλέφωνο το 100 και εξηγούμε την κατάσταση. Οι άνθρωποι ευαισθητοποιούνται και στέλνουν περιπολικό αυτοκίνητο τζιπ με αλυσίδες. Αφήνουμε εγκλωβισμένο τον ηρωικό οδηγό του ραδιοταξι Νο31 και μπαίνουμε στο περιπολικό το οποίο μας πάει τελικά στο νοσοκομείο. Η συνολική διάρκεια της διανυσης των 7 χιλιομετρων, 1 ώρα!
Μας αποβιβάζει και πάει να προσφέρει αλλού βοήθεια. Το παιδί μπαίνει σε μάσκα οξυγόνου και του χορηγείται κορτιζόνη. Η διάγνωση λαρυγγίτιδα. Μετά από 1,5 ώρα στο νοσοκομείο μπορούμε να φύγουμε αλλά δεν υπάρχει τρόπος. Ξαναπερνούμε το 100 και ξαναστέλνουν το ίδιο περιπολικό, οπού μαθαίνουμε ότι δεν υπάρχει και άλλο, να μας παραλάβει το οποίο μας πάει τελικά σπίτι.
Στη δικιά μας περίπτωση ευτυχώς η ανοργανωσιά και η έλλειψη χρημάτων για να αγορασθούν εκχιονιστικά μηχανήματα και για να πληρωθούν οι άνθρωποι που τα οδηγούν δε μας στοίχισε τίποτα παραπάνω από μια απίστευτη ιστορία που θα αχούμε να διηγούμαστε. Δε θέλω να φανταστώ τι θα μπορούσε να είχε συμβεί και πόσοι άλλοι άνθρωποι δεν ήταν τόσο τυχεροί.
Ντροπή στους ανθρώπους της Περιφέρειας και του δήμου που δεν μπόρεσαν την μια φορά που χρειάστηκε να κρατήσουν το δρόμο για το νοσοκομείο ανοιχτό. Χίλια μπράβο και πολλά ευχαριστώ στον οδηγό του ραδιοταξί, στην ελληνική αστυνομία και στο πλήρωμα του περιπολικού, που μας εξέπληξαν ευχάριστα.

Αναγνώστης

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΔΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...


ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.......ΠΟΙΟΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ?

Η μεγαλύτερη κρίση στις σχέσεις του κ. Ψωμιάδη με τη ΝΔ



ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ -ΚΙΛΚΙΣ. ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ....ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΟ < ΚΟΨΙΜΟ> ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΝΟΜΑΤΩΝ.....
ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ PIERIA -GR ΕΙΧΑΜΕ ΜΥΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ..ΚΑΙ ΤΟ <ΚΟΨΙΜΟ ΤΟΥ... ΝΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΜΑΣΤΕ.....ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 5 - 2 - 2012......


Η μεγαλύτερη κρίση στις σχέσεις του κ. Ψωμιάδη με τη ΝΔ, η οποία μάλιστα οδήγησε ένα βήμα πριν από τη ρήξη, εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της 1ης Σεπτεμβρίου 2010, λίγο πριν από την ανακοίνωση των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών του συνδυασμού του για την περιφέρεια. Εβδομάδες πριν, ο εν αργία περιφερειάρχης έστελνε το μήνυμα πως θα επέλεγε ο ίδιος τους υποψηφίους, κάτι που δεν έβλεπε με καλό μάτι η ΝΔ. Τελικά, ο κ. Σαμαράς έθεσε βέτο στην επιλογή του Παναγιώτη Ψωμιάδη να ορίσει ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης τον αδερφό του, Διονύση.
Το τελεσίγραφο προς τον κ. Ψωμιάδη ανέφερε πως μια τέτοια επιλογή θα έστελνε μήνυμα οικογενειοκρατίας. Η προειδοποίηση από τη ΝΔ ήταν σαφής: Όχι μόνο άρση της στήριξης αλλά και κατάρτιση άλλου «επίσημου» ψηφοδελτίου, στο οποίο επικεφαλής θα ήταν ο βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης.
Τελικά, μετά το δραματικό παρασκήνιο, τις πρώτες πρωινές ώρες επιλέχθηκε ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ο Απόστολος Τζιτζικώστας και υπήρξε ανακωχή στον γαλάζιο εμφύλιο, που ωστόσο φαίνεται πως είχε ήδη κηρυχθεί... Παρά ταύτα, μετά την αναγκαστική υποχώρησή του ο κ. Ψωμιάδης προχώρησε στο «κόψιμο» των Παύλου Πασαλίδη και Δημήτρη Χριστογιάννη, που είχαν κλειδώσει για τις αντιπεριφέρειες Κιλκίς και Πιερίας. Τους αντικατέστησε, επειδή τάχθηκαν υπέρ της άποψης Σαμαρά.

Ο Χιονίδης ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο, για όσα έγιναν στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.


Από όσα είπε το βασικότερο είναι πως για όλα φταίει το κράτος....Για τα δεκάδες εκατομμύρια χρέη του Δήμου Κατερίνης, για την κακοδιαχείριση που ο ίδιος ο Δήμαρχος κατήγγειλε στις δημοτικές επιχειρήσεις και για την πρωτιά στην διαφθορά που παραδοσιακά έχουν οι ΟΤΑ, φταίει ΜΟΝΟ το κράτος.....οκ. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) .

ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ....μερικά σημαντικά που προκύπτουν από το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ (ΕΔΩ), είναι τα εξής αιτήματά τους:


  • Οι δήμαρχοι ζητούν :

  • άρση του προληπτικού ελέγχου από τους Επιτρόπους (του Ελεγκτικού συνεδρίου προφανώς)

  • άρση του ασυμβίβαστου των Δημάρχων και

  • περισσότερες αρμοδιότητες......

Δηλαδή οι "άρχοντές" μας είναι τόσο ικανοποιημένοι από την διαφάνεια, την χρηστή διοίκηση και την νομιμότητα στους Δήμους που δεν θέλουν έλεγχο από κανέναν για τις δαπάνες τους.......

Επίσης, είναι τόσο σίγουροι για την τιμιότητά τους και τόσο δυσαρεστημένοι από τον μισθό τους που θέλουν να μπορούν και να δουλεύουν......Ένας δήμαρχος που είναι πολιτικός μηχανικός για παράδειγμα......ζητούν να μπορεί να εκδίδει οικοδομικές άδειες στην πολεοδομία της οποίας προίσταται!!!!!!!!!

Και τέλος αφού τα πήγαν τόσο καλά με τις υπάρχουσες αρμοδιότητες θέλουν να αναλάβουν και άλλες!!!!!!!

(να δείτε που στο τέλος θα μας πουν πως μαζί τα φάγαμε....)