PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

 
Δημήτρης Γαλάνης: «Θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις
για την υλοποίηση των στόχων»
 
 Μετά τον αγώνα του Πιερικού Αρχελάου στην Κομοτηνή επί της τοπικής ομάδας του Γ.Α.Σ. ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Δημήτρης Γαλάνης, δήλωσε:
 
«Όταν κάνεις μία τιτάνια προσπάθεια έρχονται και δυσκολίες, έρχονται και αναποδιές. Δεν μπορούμε να μείνουμε ούτε στο παιγνίδι αυτό, ούτε στην εμφάνιση. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο μπροστά του και μπορούμε να πούμε ότι είναι στην κόψη του ξυραφιού. Εμείς θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την υλοποίηση των στόχων».

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε.Λ.Ε. Πιερίας

Ν.Ε.Λ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ν.Ε.Λ.Ε. Πιερίας ανακοινώνει ότι θα λειτουργήσουν στην Κατερίνη τμήματα μάθησης :

• Photoshop-Corel (Ηλεκτρονική Επεξεργασία Εικόνας-στήσιμο μακέτας), διάρκειας 75 ωρών,

• Διακόσμησης Εξωτ.-Εσωτ. Χώρου, διάρκειας 75 ωρών .

Τα μαθήματα αφορούν άτομα άνω των 18 ετών, εργαζόμενα ή μη και τα τμήματα δεν είναι επιδοτούμενα.
Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από τις 23 Φεβρουαρίου έως 08 Μαρτίου 2010 και ώρες από 09.00΄-13.00΄ στα γραφεία μας (Ανδριανουπόλεως 14, Κατερίνη) όλες τις εργάσιμες ημέρες .



Πληροφορίες και στο τηλέφωνο 2351074972, 2351022310

Από τη Γραμματεία της Ν.Ε.Λ.Ε. Πιερίας

Επιστρέφουν στον κλάδο υγείας του ΙΚΑ οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ


Δήλωση του βουλευτή Πιερίας Κ.Κουκοδήμου μετά από ενημέρωση από τον ΟΑΕΕ









Μόνον ικανοποίηση για την άρση μιας μεγάλης αδικίας προκαλεί η απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΕ για την επαναφορά των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ ΤΕΒΕ Πιερίας στον κλάδο υγείας του ΙΚΑ.

Μετά από την ταλαιπωρία στην οποία υποβλήθηκαν για έναν και πλέον χρόνο, μετά από αλλεπάλληλες επιστολές, ερωτήσεις στη βουλή, αγώνα δρόμου και προσπάθειες μηνών, η διοίκηση του ΟΑΕΕ αντιλήφθηκε τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται με την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος.

Ελπίζουμε και ευελπιστούμε πολύ σύντομα με υπουργική απόφαση να ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και να επανέλθουν στο προηγούμενο καθεστώς καλυψής τους.



Από το πολιτικό γραφείο

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟΝ 14ο ΜΙΣΘΟ...

ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΜΜΕΣΑ....ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ, ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ...κλπ κλπ...

ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟΝ 14ο ΜΙΣΘΟ, ΑΣ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ....

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ ...ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΑΣΙΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ..ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ....

ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...

Επί τάπητος το Πρόγραμμα Σταθερότητας και τα πρόσθετα μέτρα.

Με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, του υπουργείου Οικονομικών, συναντώνται το πρωί της Τρίτης τα στελέχη του μικτού κλιμακίου της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, που θα παραμείνουν στην Αθήνα ως την Πέμπτη. Επί τάπητος το Πρόγραμμα Σταθερότητας και τα πρόσθετα μέτρα.

.........λεπτοί χειρισμοί



Με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος τόνισε ότι γίνονται λεπτοί χειρισμοί από την πλευρά της κυβέρνησης για τα εθνικά θέματα.

Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε μια ώρα και είκοσι λεπτά, ο κ. Δρούτσας είπε ότι είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Καρατζαφέρη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά και το Σκοπιανό.
Ακουσα τις απόψεις του, τις οποίες και βρήκα ενδιαφέρουσες, τόνισε ο κ.Δρούτσας.
Από την πλευρά του ο κ. Καρατζαφέρης, είπε ότι παρακολουθεί στενά τα εθνικά θέματα. «Γίνονται λεπτοί χειρισμοί από την πλευρά της κυβέρνησης και είμαστε παρόντες», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Νωρίτερα, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει στην Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία και χαρακτήρισε αστοχία τη σύσταση της Επιτροπής, από τη στιγμή που η υπόθεση βρίσκεται στην Εισαγγελία.

Αγνοημένοι ήρωες της Πιερίας




Γράφει ο Γ. Ράπτης


 Αγνοημένοι ήρωες της Πιερίας

Η περίπτωση του Καπετάν Στρομπίνου

Ακριβώς σαν σήμερα, στις 22 Φεβρουαρίου 1878, κηρύχθηκε η Επανάσταση του Ολύμπου για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού, κάτω από τον οποίο δεινοπαθούσε η Θεσσαλία, η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θράκη, η Ανατολική Ρωμυλία, η Κωνσταντινούπολη, ναι η πρωτεύουσα του Βυζαντίου, που από το 1453 βρισκόταν στη διάθεση των βαρβάρων…μετά από 11 αιώνες Ελληνορωμαϊκού θριάμβου. Ελληνικού από άποψη λαού, στο μεγαλύτερο ποσοστό στην Πόλη και στον ευρύτερο βαλκανικό και μητροπολιτικό Ελληνικό χώρο αλλά Ρωμαϊκού στην ηγεσία, αφού όλοι οι αυτοκράτορες (πλην τριών δυναστειών) δεν ήταν ελληνικής καταγωγής, μη εξαιρουμένων και των Πατριαρχών, με χαρακτηριστική περίπτωση τον Πατριάρχη Γεννάδιο, που ενώπιον των κατακτητών ομολογεί ότι είναι «Ελλην εις την φωνήν, ουχί όμως και εις το γένος!!».
Πέρασαν οι Έλληνες πολλά δεινά επί 400 χρόνια μετά την άλωση της Πόλης εκείνη τη μαύρη Τρίτη, την αποφράδα μέρα του 1453.
Κι όταν η Εθνεγερσία του 1821, με μεγάλα επαναστατικά κινήματα, πριν και μετά, στα αθάνατα ελληνικά βουνά, καρποφόρησε και η Ελλάδα απόκτησε κρατική υπόσταση (με πρώτη χώρα που μας αναγνώρισε τη δεινοπαθούσα σήμερα Αϊτή!!), το ελεύθερο κράτος των αγώνων του Υψηλάντη, του Γιωργάκη Ολύμπιου, του Κολοκοτρώνη, του Καραισκάκη, του Οδυσσέα Ανδρούτσου, του Μάρκου Μπότσαρη, του Κασομούλη, του Γιάννη Φαρμάκη, των Βλαχοβαίων, των Λαζαίων στην Πιερία, ήταν η Ελλαδίτσα από την Πελοπόννησο μέχρι τη Λαμία! Έτσι το αποφάσισαν οι Μεγάλες Δυνάμεις (αναντίρρητα και αδικαιολόγητα συνάμα εχθρικές εναντίον μας ως ηγεσίες και ως λαοί, από τότε μέχρι τη σημερινή τους στάση-δήθεν συμμάχων μας-στο θέμα της καθημαγμένης Μακεδονίας μας στις σχέσεις μας με το θνησιγενές κρατίδιο των Σκοπίων).



Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΟ 1878
Πήραν πάλι οι ανυπόταχτοι Κλεφταρματολοί μας τα όπλα, κόντρα στις Συνθήκες και τα Πρωτόκολλα, να απελευθερώσουν και τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, την ίδια την Πόλη, γιατί πάλι με χρόνια και καιρούς, πάντα δική μας θα ήταν, σύμφωνα με τη λαμπρή μας παράδοση μέσα στη …νύχτα της Τουρκοκρατίας.
Εκμεταλλεύονταν οι Κλεφταρματολοι τους Ρωσσοτουρκικούς πολέμους, στις συχνές συρράξεις Ρώσων και Τούρκων.
Το 1878 η Τουρκία έβγαινε ηττημένη από έναν τέτοιο πόλεμο και υπόγραψε τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου, στις 22 Φεβρουαρίου του 1878, καθορίζοντας τα σύνορα της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, το Λιμάνι της Καβάλας, τον Έβρο…
Αυτή ακριβώς τη μέρα που οι Ευρωπαίοι έβαζαν «ταφόπετρα» στον δικαιολογημένο μεγαλοϊδεατισμό μας, συγκεντρώθηκαν οι γόνοι των κλεφταρματολών στον Ολύμπου όπως ξεσηκώθηκαν και στο Πήλιο και στα βουνά της Ηπείρου πήραν τα όπλα, σκότωσαν τουρκικές φρουρές στα μέρη τους, και κήρυξαν την Ένωση της Μακεδονίας (οι επαναστάτες του Ολύμπου) με την Ελλάδα.
Κρύβονται εδώ συγκινητικές στιγμές του λαού μας στην Πλάκα Λιτοχώρου, στο Λιτόχωρο, στον Άγιο Διονύσιο, στον Κοκκινοπλό, την Κατερίνη, το Αιγίνιο (και θλιβερές μα και ηρωικές συνάμα στον Κολινδρό, όπως διασώζει ο Ευάγγελος Κωφός στον «Κώδικα» του Επισκόπου Νικολάου Λούση….

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ
1.Ξεχωρίζουμε τις γυναίκες των Βλαχοποιμένων στη Μονή των Αγίων Πάντων στον Κολινδρό ( προς τα Παλατίτσια, με ηγέτη τους αδελφούς Πατραλέξη από το Βλαχοχώρι του Σελίου), που για να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων πέφτουν από τα βράχια της Μονής με τα μωρά στις αγκαλιές τους, στη βαθιά χαράδρα, γράφοντας το δικό τους Ζάλογγο, τη δική τους Αραπίτσα (Πότε Κολινδρινοί και Βεργιώτες θα στήσουνε το οφειλόμενο μνημειακό σύμπλεγμα με τα τόσα πακέτα Ντελόρ που πήρατε για έργα…υποδομής και βάλε; Υπάρχει μεγαλύτερη υποδομή για τον χαμένο πατριωτισμό των Ελλήνων;).
2.Βλέπουμε αναδρομικά και οραματικά μπροστά μας το γενναίο Μακεδονομάχο Καπετάν Στρομπίνο από την Έλαφο, με εφτά παιδιά ταυτόχρονα στην εξέγερση του Ολύμπου, να ανεβάζει καβάλα στο μουλάρι του, μέσα σε μεγάλη χιονοθύελλα και φουρτούνα, τον αξιωματικό Γιαννάκη Λάζο, γόνο των Λαζαίων, γιατρό τότε στη Χίο. Μπροστά ένα από τα 7 παιδιά του Στρομπίνου, και πίσω ο Καπετάνιος. Κι όταν έφτασαν στη Μονή της Πέτρας αγωνίζεται ο γιατρός να βγάλει τα τσαρούχια του Καπετάνιου από τα παγωμένα πόδια του, με βαριά κρυοπαγήματα, μα αδύνατον. Και του’κοψαν όλα τα δάχτυλα!!
Ανάπηρος ο Καπετάνιος δεν το βάζει κάτω μαζί με όλα τα παιδιά του. Από το 1878 μέχρι το 1912, οδηγός και πάλι τότε του Αλέξανδρου Ζάννα και του Καπετάν Ματαπά, που έφτασαν νικητές μέχρι τη Δράμα, την Καβάλα και την Ξάνθη.
Στην επιστροφή στη Δράμα, ο Καπετάνιος προσβάλλεται από ελονοσία και ο παπάς της Δράμας αρνείται να τον κηδέψει στο Νεκροταφείο!!!
Καλά που ήταν ο Ματαπάς κι ο Ζάννας. Άρπαξαν τον παπά από τα γένια και έψαλλε έτσι την πιο λαμπρή νεκρώσιμη ακολουθία για το μεγάλο, μα αγνοημένο πολύτεκνο πατέρα –ήρωα των Πιερίων.
Κύριε Αλεξάκη; Σας ευχαριστώ για τη φωτογραφία που μου βρήκατε με τον Καπετάνιο. Τη στέλνω, μεγαλωμένη, στο Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα με σημερινό πρόεδρο τον Λιβαδιώτη εγγονός του Ζάννα, Δημήτριο Ζάννα, Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης το 1974, μετά την πτώση της Χούντας.
Κυρία Μίχου, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πιερίας, στην πιο καλή σας συγκυρία, που τη δικαιώνεται συγκινητικά με τις πολιτικές σας παρεμβάσεις στην Πιερία και τη Βουλή Αποκαταστήστε στη συνείδηση της φάρας του Στρομπινου, με απόγονους σήμερα στη Βέροια, σε συνεργασία με τους εκεί βουλευτές να στήσουμε περίοπτο ανδριάντα, ως σήμα κατατεθέν, στην υποβαθμισμένη Βόρεια Πιερία.
Προσωπικά, θεωρώ αυτή την υποχρέωσή σας-πρώτη φορά εκπροσωπείται έτσι στη Βουλή η περιοχή σας- ως πρώτη προτεραιότητά σας.
Δεσμευθείτε σήμερα (και όχι αύριο) ότι θα αποκαταστήσετε το τρωμένο κύρος του Καπετάνιου μας.

Ειδικές ρυθμίσεις για τους επιχειρηματίες ζητά το επιμελητήριο Πιερίας







Την κατ' εξαίρεση αντιμετώπιση για τους επιχειρηματίες της Πιερίας, λόγω ειδικών συνθηκών, στο χρόνο καταβολής του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών με μια ειδική ρύθμιση παράτασης ζητάει το Επιμελητήριο Πιερίας από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη και τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππα

Το επιμελητήριο ζητάει:

- Να υπάρξει άμεση αποκατάσταση του οδικού άξονα στο ύψος των Τεμπών γιατί αν οι εργασίες δεν ολοκληρωθούν έως τον Απρίλιο του 2010 θα δοθεί τελειωτικό χτύπημα στις επιχειρήσεις μας με ανυπολόγιστες συνέπειες

- Με κοινή Υπουργική Απόφαση να αναγνωριστεί η έκτακτη και εξαιρετικά δυσμενής συγκυρία που βαρύνει το Νομό Πιερίας και να εκδοθεί ΦΕΚ που θα επιτρέπει την κατ' εξαίρεσιν παράταση υποβολής ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών στις επιχειρήσεις του νομού μέσα από ένα καθεστώς ειδικών ρυθμίσεων.

24.221.707,06 ευρώ ο προυπολογισμός της ΔΕΥΑΚ




Με έμφαση στο περιβάλλον και τις υποδομές.


 Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ της ΔΕΥΑΚ για το 2010



Εφικτός και υλοποιήσιμος στο ποσό των 24 εκ. ευρώ.



Με το ποσό των 24.221.707,06 ευρώ, συντάχθηκε και ψηφίστηκε ο προυπολογισμός της ΔΕΥΑΚ για το 2010. Στην εισηγητική έκθεση που έγινε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Νίκο Παπαζιώγα αναφέρεται:
«Το νοικοκύρεμα στα οικονομικά της ΔΕΥΑΚ θα συνεχιστεί και το 2010, χωρίς όμως να σταματήσουμε το γιγαντιαίο έργο υποδομών που έχουμε αρχίσει ως Διοίκηση, πάντα με έμφαση στο περιβάλλον. Οι στόχοι που θέσαμε για το 2010 είναι ρεαλιστικοί επειδή βασίζονται στις νέες πραγματικές συνθήκες της επιχείρησης και ενισχύουν την προοπτική για ένα παραγωγικό έτος. Η ΔΕΥΑΚ θα συνεχίσει να παράγει έργο ανταποδοτικό, υπερασπιζόμενη σταθερά την αξιοπιστία και ετοιμότητα της. Έτσι και φέτος συντάξαμε έναν προϋπολογισμό πραγματοποιήσιμο αλλά ταυτόχρονα ευέλικτο, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται και σε προβλήματα που θα προκύπτουν στην καθημερινότητα των Δημοτών. Παράλληλα με τα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη και με αυτά που προγραμματίζουμε να αρχίσουν, ο σημερινός προϋπολογισμός είναι ευέλικτος ώστε να μπορεί να προσαρμόζεται σε μεταβολές που πιθανόν καταστούν αναγκαίες, χωρίς όμως να αποκλίνει από τον βασικό του άξονα, που είναι η θωράκιση της πόλης με τις απαραίτητες υποδομές».

Απεργούμε όλοι την Τετάρτη - Τμήμα ΑΔΕΔΥ Πιερίας





 Απεργούμε όλοι την Τετάρτη

-Για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, για να μην έρθουν νέα

-Να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση


Τη συμμετοχή των υπαλλήλων του Δημοσίου στην πανεργατική απεργία της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου ζητά το νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Πιερίας, με ανακοίνωση-δήλωση του προέδρου της κ. Λ.Φυρινίδη.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Βιώνουμε μια πρωτοφανή κρίση. Κριση στην οικονομία, στην πολιτική, στην κοινωνία. Την ευθύνη έχουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Η θεοποίηση των αγορών, η ασυδοσία του κεφαλαίου, του τραπεζικού συστήματος, των χρηματιστηρίων, των συμφερόντων που πέρα από αρχές και ηθικές αξίες ισοπεδώνουν τα λαϊκά στρώματα, τις χαμηλές και μεσαίες εισοδηματικές τάξεις, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Το σταθεροποιητικό πρόγραμμα της κυβέρνησης περιλαμβάνει μείωση αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και αύξηση των ορίων ηλικίας, πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο, ελαστικές σχέσεις εργασίας και ιδιωτικοποιήσεις της Κρατικής περιουσίας.



Τα μέτρα θα θίξουν όλους. Όλοι θιγόμαστε.



Για όλους υπάρχει μείωση εισοδήματος.



Μέσα από το πάγωμα των αυξήσεων, από την κατά 10% μείωση των επιδομάτων. Την διετία 2009-2010 οι αποδοχές μας θα μειωθούν από 10% έως 20%.



Για όλους υπάρχουν πρόσθετα φορολογικά βάρη, μέσα από την αύξηση των έμμεσων φόρων και ιδιαίτερα των καυσίμων αλλά και το ποινολόγιο του αφορολόγητου των 12.000 ευρω που συνδέεται με αποδείξεις.



Για όλους θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις από τον περιορισμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.



* Τα μέτρα της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό περιορίζουν όλες τις κατακτήσεις των εργαζόμενων, μετατρέπουν το χαρακτήρα της ασφάλισης από κοινωνικό και διανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικο και ατομικό. Μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας.



* Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα υλοποιήσει άμεσα την απόφαση του ΔΕΚ για εξίσωση των ορίων ηλικίας για τις γυναίκες.



* Η άρνηση της Κυβέρνησης να επιχορηγήσει το Τ.Π.ΔΥ. θα οδηγήσει τελικά το ταμείο σε κατάρρευση.



* Η άρνηση της Κυβέρνησης να επιχορηγήσει τον ΟΠΑΔ και να καλύψει τις ανάγκες της υγειονομικής μας περίθαλψης, θα έχει ως αποτέλεσμα την καταγγελία των συμβάσεων με τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς και την παραπέρα υποβάθμιση της υγειονομικής μας περίθαλψης.



Ο περιορισμός των προσλήψεων στο Δημόσιο οδηγεί στις ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών.



Το αδιέξοδο έχει αίτια:



* Φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγη



* Ιδιωτικοποιήσεις, αποκρατικοποιησεις,σκανδαλα.



* Κερδοσκοπικά, χρηματιστηριακά, δομημένα παιχνίδια.



* Υποταγή δημοσίων πολιτικών, δημοσίων επενδύσεων στα συμφέροντα της ελίτ, αντί των κοινωνικών και αναπτυξιακών αναγκών της χώρας.



* Συρρίκνωση δημόσιων αγαθών, κοινωνικών δαπανών, υπηρεσιών και δικαιωμάτων.



* Ασυδοσία κεφαλαίου και τραπεζιτών.



Αγωνιζόμαστε ενάντια, στην ακρίβεια και την ασυδοσία της αγοράς, στην ανεργία και ιδιαίτερα των νέων και τις χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στη φτώχια και τη χρεοκοπία της ζωής των πολλών προς όφελος των κερδών των λίγων, στο φθαρμένο κλεπτοκρατικο σύστημα.



Απεργούμε για πραγματικές αυξήσεις,για στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων του Τ.Π,ΔΥ. και του ΟΠΑΔ, για να μην υλοποιηθεί η απόφαση του ΣΕΚ, για δίκαιο φορολογικό σύστημα, για αύξηση των θέσεων εργασίας, πλήρη και σταθερή εργασία, μόνιμη και ενιαία σχέση εργασίας στο δημόσιο, κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τους ΟΤΑ να συμμετέχουν στην απεργία, και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου και ώρα 10 πμ