PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Στις τουριστικές εκθέσεις Βιέννης και Στουτγκάρδης συμμετέχει η Ν.Ε.Τ.Π. Πιερίας





Στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις της Βιέννης και της Στουτγκάρδης συμμετέχει και φέτος η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Πιερίας.



Με κύριο στόχο την τουριστική προβολή του Νομού Πιερίας στο εξωτερικό, οι εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πιερίας θα υποδεχτούν τους επισκέπτες των δύο διεθνών εκθέσεων σε ένα ειδικά διαμορφωμένο stand, όπου πρόκειται να πραγματοποιήσουν χρήσιμες επαφές με ξένους τουριστικούς φορείς, να ενημερώσουν το κοινό για τα τουριστικά πλεονεκτήματα της Πιερίας και να διανέμουν πλούσιο τουριστικό, έντυπο και ηλεκτρονικό, προωθητικό υλικό.



Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση “Ferien Messe Wien” στη Βιέννη, η κορυφαία τουριστική έκθεση της Αυστρίας, θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 17 Ιανουαρίου 2010 με τη συμμετοχή πάνω από 800 εκθετών από 70 χώρες.



Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση “CMT Die Urlaubs – Messe” στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 24 Ιανουαρίου 2010. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό τουριστικό γεγονός όπου συμμετέχουν περίπου 1.400 εκθέτες από 100 χώρες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΝΝΕΔ Τ.Ο. Κέντρου Κατερίνης



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η ΟΝΝΕΔ Τ.Ο. Κέντρου Κατερίνης σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτάς της που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010, στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ Τ.Ο. Κέντρου Κατερίνης, και ώρα 19:00.


Σας περιμένουμε να ανταλλάξουμε ευχές και να βάλουμε μαζί σε τροχιά τα σχέδιά μας για τη νέα χρονιά που ανέτειλε, μετά την επιτυχημένη σε δραστηριότητες και επίτευξη στόχων χρονιά του 2009 για τη νεολαία μας. Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί ακόμα πιο επιτυχημένα φέτος και να πραγματοποιήσουμε νέες ευχές και καινούργια νεανικά όνειρα και ιδέες.



Εκ του Δ.Σ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ



Απάντηση του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου σε ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κ.Κουκοδήμου σε ο,τι αφορά την επαναφορά των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ –ΟΑΕΕ Ν.Πιερίας στον κλάδο υγείας του ΙΚΑ



Απαντώντας στην παραπάνω ερώτηση, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή από τον βουλευτή Κώστα Κουκοδήμο, σχετικά με την επαναφορά των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Ν.Πιερίας στον Κλάδο Ασθένειας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σας γνωρίζουμε τα εξής:

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ μετά τη συνταξιοδότησή τους υπάγονται, για υγειονομική περίθαλψη, στον κλάδο Ασθένειας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.



Από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις τόσο των εν ενεργεία όσο και των συνταξιούχων του εμπορικού και βιοτεχνικού επαγγελματικού τομέα, έχουν διατυπωθεί αιτήματα για την παραμονή στην ασφάλιση του Κλάδου Υγείας του ΟΑΕΕ των μελών τους και μετά τη συνταξιοδότησή τους, καθώς και για τη μεταφορά όλων των συνταξιούχων του Οργανισμού, από τον Κλάδο Ασθένειας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.



Κρίνεται σκόπιμο να επισημάνουμε ότι οι ασφαλισμένοι κάθε φορέα ασθένειας ως προς το ύψος , το εύρος και τη διαδικασία χορήγησης των παρερχομένων υπηρεσιών διέπονται από τις διατάξεις του οικείου κανονισμού παροχών. Ο Κλάδος Ασθένειας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ χορηγεί στους ασφαλισμένους του ορισμένες παροχές, που δεν χορηγεί ο Κλάδος Υγείας του ΟΑΕΕ, όπως οδοντοθεραπεία, λουτροθεραπεία, θεραπευτικό τουρισμό.



Το όλο θέμα εξετάσθηκε διεξοδικά και εκπονήθηκε για το σκοπό αυτό αναλογιστική οικονομική μελέτη, από την οποία προέκυψε ότι ο Κλάδος Υγείας του ΟΑΕΕ, με τη σημερινή του κατάσταση, αδυνατεί να αναλάβει την εξυπηρέτηση όλων των συνταξιούχων. Για το λόγο αυτό, με τις διατάξεις της παρ. 4 του δέκατου τέταρτου άρθρου του Ν.3607/2007 (Α. 245), προβλέφθηκε η μεταφορά-πιλοτικά-των συνταξιούχων του Οργανισμού των νομών Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, και με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΕ να καθορισθούν τα στάδια εφαρμογής της μεταφοράς αυτής.



Το Δ.Σ. του ΟΑΕΕ, με τις αρ.297/17-3-2008 αποφάσεις του, κατ’αρχήν αποφάσισε τη μεταφορά από 1-1-2009 των συνταξιούχων και των μελών της οικογένειάς τους του νομού Πιερίας. Από την ημερομηνία αυτή, οι εν λόγω συνταξιούχοι παύουν να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τον Κλάδο Ασθένειας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και διέπονται πλέον από τις διατάξεις του Κανονισμού Παροχών του Κλάδου Υγείας του ΟΑΕΕ.



Για την υλοποίηση του μέτρου αυτού και προκειμένου να γίνει ομαλή η μετάβαση από τον έναν φορέα ασφάλισης στον άλλο, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΕ ενημέρωσαν ατομικά τους συνταξιούχους και έδωσαν σχετικές οδηγίες στους ελεγκτές και θεραπευτές γιατρούς του ΟΑΕΕ, στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Κατερίνης και το Περιφερειακό Τμήμα Κατερίνης, εξέδωσε βιβλιάρια ασθενείας και συνταγολόγια.



Ωστόσο, το αμέσως επόμενο διάστημα θα εξεταστούν τα αποτελέσματα αυτής της πιλοτικής εφαρμογής, από τα οποία και θα εξαρτηθεί η συνέχιση ή μη της ασφάλισης στον Κλάδο Υγείας του ΟΑΕΕ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ



ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ



Η απάντηση του κ. Υπουργού φέρει ημερομηνία 28-12-2009

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ

Ενδυναμώνει το μέτωπο της Πιερίας, ενάντια στη λειτουργία επιπλέον διοδίων στο νομό μας, αλλά και στην απόφαση της ΑΙΓΑΙΟ Α.Ε., να επαναλειτουργήσει το σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς, καταργώντας παράλληλα τις κάρτες ελεύθερης διέλευσης των κατοίκων του Αν. Ολύμπου, για έναν δρόμο που επί της ουσίας παραμένει κλειστός.




Το μέτωπο των κινητοποιήσεων, ύστερα από τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής κατά των διοδίων στο Δημαρχείο Ανατολικού Ολύμπου, μεταφέρεται στα διόδια της νότιας Πιερίας, τα οποία λειτουργούν από την περασμένη Δευτέρα, παρά το ότι η Εθνική Οδός παραμένει κλειστή στο ύψος των Τεμπών, ενώ είναι άγνωστος ο χρόνος παράδοσής της στην κυκλοφορία.

Η Επιτροπή Αγώνα, στη συνεδρίαση της οποίας συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο νομάρχης, δήμαρχοι του νομού και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πιερίας, αποφάσισε να καλέσει τους Πιεριείς απόψε στις 7.00 το απόγευμα στον κόμβο της Λεπτοκαρυάς, όπου θα ξεκινήσει κομβόι διαμαρτυρίας με προορισμό το σταθμό διοδίων της περιοχής.

Σύσσωμοι οι φορείς, συμφώνησαν να διαθέσουν μεγάλα οχήματα τα οποία θα σταθμεύσουν στα διόδια Λεπτοκαρυάς επ’ αόριστον, εξασφαλίζοντας την ελεύθερη διέλευση όλων των οχημάτων από την περιοχή.

AYTH THN ΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ

ΜΕ ΕΙΡΙΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ.
ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΔΙΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ-ΛΑΡΙΣΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟΚΟΠΕΙ Η ΝΟΤΙΑ ΠΙΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ....ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ...

ΛΑΧΤΑΡΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ....2-1 ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ!!!

Έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή και... λυτρωτή έναν παίκτη, που μέχρι πριν από λίγες μέρες ήταν με το ενάμιση πόδι εκτός Παιανίας, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου νικώντας με 2-1 του Πιερικού στο... παγωμένο (είχε 5.000 φιλάθλους) ΟΑΚΑ.

Ο Σίλβα Κλέιτον έπιασε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Νίκος Νιόπλιας και με δύο προσωπικά, όσο και εντυπωσιακά τέρματα γλίτωσε τους «πράσινους» από τα... χειρότερα διώχνοντας από τον ουρανό της Καλογρέζας τα περυσινά φαντάσματα του Πανσερραϊκού.
Γενικότερα, ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε καλά, τα κενά στην άμυνα ήταν πάλι εμφανή και οι περισσότεροι παίκτες στους οποίους έδωσε ευκαιρία ο προπονητής τους, τον απογοήτευσαν. Αντιθέτως, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έδειξε πόσο χρήσιμος είναι για την ομάδα και δικαίως χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους.
Οπως χειροκρότημα άξιζε και στον Πιερικό που κοίταξε στα μάτια τον μεγάλο του αντίπαλο και έπεσε με ψηλά το κεφάλι στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Επτά νέα πρόσωπα
Με επτά νέα πρόσωπα παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Νίκος Νιόπλιας. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Γκαλίνοβιτς, με τους Βύντρα, Μπιέρσμιρ, Σαριέγκι και Δάρλα από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Κατσουράνης και Τζιόλης, με τον Λέτο αριστερά, τον Χριστοδουλόπουλο δεξιά στην μεσοεπιθετική γραμμή και τον Κλέιτον σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Πετρόπουλο.
Κεραυνός... Κλέιτον και 1-0
Η πρώτη καλή στιγμή για τους πράσινους ήρθε στο 15', όταν κεφαλιά του Πετρόπουλου από φάουλ του Λέτο βρήκε σε ετοιμότητα τον Καρακούτση. Τρία λεπτά αργότερα, η υπεροχή του τριφυλλιού καρποφόρησε, με τον Λέτο να στρώνει στον Κλέιτον και εκείνος από το ύψος της μεγάλης περιοχής να... κεραυνοβολεί τον τερματοφύλακα του Πιερικού, που προσπάθησε να αποτρέψει το... κακό, αλλά εις μάτην, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα (1-0).
Αντί για 2-0, έγινε το 1-1

Η ομάδα της Κατερίνης έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της στο 29ο λεπτό, όταν από αδράνεια του Δάρλα, ο Μακρής βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το πλασέ του απέκρουσε ο Γκαλίνοβιτς. Δύο λεπτά αργότερα (31'), ο Σαριέγκι έχασε την ευκαιρία να καθαρίσει τη νίκη για τους πράσινους, αλλά η κεφαλιά του από φάουλ του Λέτο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.
Ο Παναθηναϊκός κατέβασε ρυθμούς και ο Πιερικός το εκμεταλλεύτηκε ισοφαρίζοντας το παιχνίδι προτού βγει το ημίχρονο. Στο 40', λοιπόν, ο Πέντα εκτέλεσε φάουλ, ο Κοντέων νίκησε στον αέρα τον Τζόλη και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά πέρασε την μπάλα πάνω από τον Γκαλίνοβιτς.
Εβαλε Σισέ, Νίνη, δοκάρι ο Παστός
Ο Νιόπλιας αντικρίζοντας την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού προχώρησε σε δύο αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης. Εξω οι Χριστοδουλόπουλος, Πετρόπουλος, μέσα οι Νίνης και Σισέ. Παρόλα αυτά οι «πράσινοι» έδειξαν κοιμισμένοι και ο Πιερικός λίγο έλειψε να επαναφέρει τα περυσινά φαντάσματα του Πανσερραϊκού στο ίδιο γήπεδο και για τον ίδιο θεσμό, όταν στο 52' ο Παστός με φάουλ έστειλε την μπάλα -με την παρέμβαση και του Γκαλίνοβιτς- στο οριζόντιο δοκάρι!

Ασφυκτική πίεση και... λύτρωση
Αυτή η φάση φαίνεται να αφύπνησε τους πράσινους που και με την είσοδο του Καραγκούνη στο 60', αντί του Τζιόλη, που αποδοκιμάστηκε ξανά από τον κόσμο, έκλεισαν στα καρέ του τους φιλοξενούμενους, όμως δεν μπορούσαν να πετύχουν το δεύτερο γκολ.

Ο Σισέ με κεφαλιά (56'), πλασέ (70'), γυριστό (77') και κεφαλιά (78') δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ούτε ο Καραγκούνης με φάουλ στο 82', ούτε ο Νίνης με σέντρα σουτ στο 87' και το θρίλερ συνεχίστηκε μέχρι τα τελευταία λεπτά, όπου ο Σίλβα Κλέιτον στις καθυστερήσεις με γυριστό σουτ από σέντρα του Βύντρα νίκησε τον Καρακούτση και έκανε το 2-1 χαρίζοντας τη νίκη και την πρόκριση στους πράσινους στα προημιτελικά του θεσμού.



Το φιλμ του αγώνα...

9' Σουτ του Κλέιτον έξω από την περιοχή, η μπάλα όμως έφυγε πολλά μέτρα άουτ...

18' ΓΚΟΛ 1-0: Σουτ - κεραυνός του Κλέιτον από το ημικύκλιο της περιοχής του Πιερικού και η μπάλα στα δίχτυα του Καρακούτση.

29' Η άμυνα του Παναθηναϊκού «κοιμήθηκε», ο Γκουγκουλιάς βγήκε τετ-α-τετ με τον Γκαλίνοβιτς, πλάσαρε, αλλά ο πορτιέρο του ΠΑΟ έδιωξε με το πόδι σε κόρνερ.

31' ΔΟΚΑΡΙ: Εκτέλεση φάουλ από τον άξονα, ο Σαριέγκι πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

40' ΓΚΟΛ 1-1: Εκτέλεση φάουλ από τα 40 μέτρα και κοντά στο πλάγιο δεξιά, όπως επιτίθεται ο Πιερικός, ο Κοντέων πήρε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και ο Γκαλίνοβιτς που είχε βγει έξω από τα καρέ του έχασε τη μπάλα που κατέληξε στα δίχτυα του.

53' ΔΟΚΑΡΙ: Εκτέλεση φάουλ του Παστού από τα 40 μέτρα, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.

63' Φάουλ του Νίνη από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Καρακούτση, ο οποίος έδιωξε δύσκολα προ του Σισέ που για λίγο δεν βρήκε τη μπάλα.

71' Ο Σισέ στην κόντρα πλάσαρε τον Καρακούτση, αλλά η μπάλα δεν είχε δύναμη με αποτέλεσμα να διώξουν οι αμυντικοί την τελευταία στιγμή.

77' Ο Σισέ έκανε το γυριστό σουτ από δεξιά, ο Καρακούτσης έδιωξε σε κόρνερ και στην εκτέλεση από δεξιά, ο πορτιέρο του Πιερικού έκανε λάθος έξοδο, αλλά ο Γάλλος φορ του ΠΑΟ δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στην άδεια εστία.

86' Καλή σέντρα - σουτ του Νίνη από δεξιά, ο Καρακούτσης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

93' ΓΚΟΛ 2-1: Σέντρα του Βύντρα από δεξιά, ο Κλέιτον μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής σούταρε και έκανε το 2-1.

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Κίτρινες: Δάρλας - Χατζηζήσης, Μαρτίνες



Παναθηναϊκός (Νιόπλιας): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Λέτο, Χριστοδουλόπουλος (46' Σισέ), Μπιάρσμιρ, Δάρλας, Βύντρα, Πετρόπουλος (46' Νίνης), Κατσουράνης, Τζιόλης (60' Καραγκούνης), Κλέιτον.



Πιερικός (Παπαδόπουλος): Καρακούτσης, Χατζηζήσης (65' Κωνσταντινίδης), Παστός, Γκουγκουλιάς (85' Ολντίν), Κοντεών, Μαρτίνες, Γιαζιτζόγλου, Τασίδης, Πέντα (79' Τσιτακλίδης), Μακρής, Φρέντερικς.


http://www.in.gr/

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 100 ΗΜΕΡΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ....ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ..!

Εμείς θα αναλάβουμε την ευθύνη να βγούμε από την πρωτοφανή οικονομική κρίση, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τις 100 ημέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.





Ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε ότι η Ελλάδα λοιδωρείται σχεδόν καθημερινά από ξένους οίκους και δημοσιεύματα, γεγονός που κανέναν δεν χαροποιεί.



«Θα αποδείξουμε στους ίδιους τους εαυτούς μας ότι μπορούμε να αλλάξουμε. Είναι πρόκληση για όλους μας, από την πολιτική ηγεσία του τόπου αλλά και για όλους εσάς» εξήγησε.



Τόνισε δε ότι όλοι «σήκωσαν τα μανίκια από την πρώτη στιγμή» και ήδη υπάρχουν σημαντικές παρεμβάσεις.



Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε και λάθη στις πρώτες 100 μέρες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι μόνον όσοι δεν κάνουν τίποτα είναι αλάνθαστοι.



Αφού αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι («θα κινηθούμε με ορθοπεταλιά») με αιχμή:






* Το νέο φορολογικό σύστημα






* Τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού






* Το νέο εκλογικό σύστημα






* Τα ζητήματα της ευρύτερης λειτουργίας του κράτους («Καλλικράτης»)






* Το νομοσχέδιο για τους μετανάστες






Ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε ότι οι παρεμβάσεις που προγραμματίζει η κυβέρνηση θα συναντήσουν αντιδράσεις και αντιστάσεις, ωστόσο, τόνισε ότι οι πολίτες είναι ώριμοι πλέον να δεχθούν τις ανατροπές που θα αλλάξουν την εικόνα της χώρας.






«Θέλω να γνωρίζουν όλοι ότι δεν θα κάνουμε πίσω. Είμαστε αποφασισμένοι να δικαιώσουμε όσους πίστεψαν σε εμάς και μας έδωσαν μια μεγάλη πλειοψηφία» ξεκαθάρισε.






Τα ερωτήματα στον πρωθυπουργό






Απαντώντας σε ερώτηση για το αν τελικά «υπάρχουν λεφτά», όπως έλεγε το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πλούτος παράγεται στη χώρα, αλλά πήγαινε σε λάθος κατεύθυνση.






Έφερε μάλιστα το παράδειγμα ενός μόνο υπουργείου και του τρόπου που γινόταν η διαχείριση του δημόσιου χρήματος.






Σε ερώτηση για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης, αλλά και της σύγχυσης που δημιουργείται συχνά από την κριτική που ασκείται στον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι είναι λογικό μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων να υπάρχουν και διαφορετικές φωνές.






«Ο ρόλος της Βουλής είναι νομοθετικός αλλά και ελεγκτικός» υπογράμμισε, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.






Στήριξε απόλυτα τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι κάνει καλά τη δουλειά του με δεδομένο το δύσκολο έργο που έχει να φέρει εις πέρας.






Σε σχετικό ερώτημα αν υπάρχει «κόκκινη γραμμή» στις διαφοροποιήσεις, είπε ότι στο στάδιο της διαβούλευσης και του διαλόγου όλες οι απόψεις λαμβάνονται υπόψη, ωστόσο, όταν ληφθεί μια απόφαση όλοι οφείλουν να τη δεχθούν.






Για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, την προσφυγή στο ΔΝΤ αλλά και τα διεθνή δημοσιεύματα εις βάρος της Ελλάδας, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ ή προσφυγής στο ΔΝΤ.






«Υπάρχει η διεθνής κρίση, αλλά και τα ελληνικά προβλήματα, τα οποία εμείς πρέπει να βάλουμε σε τάξη» ξεκαθάρισε.






Ωστόσο, αναγνώρισε σκοπιμότητες και κερδοσκοπικά παιχνίδια, λέγοντας ότι για αυτό ακριβώς το λόγο είναι υποχρέωση της χώρας να αποκτήσει αξιοπιστία.






Για τις αυξήσεις στο Δημόσιο Τομέα επανέλαβε ότι ισχύουν οι προεκλογικές δεσμεύσεις, όπως και το πλαφόν για το «πάγωμα» των αυξήσεων.






Σε ερώτηση για το αν θα γίνει αποδεκτό το Πρόγραμμα Σταθερότητας, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε αισιόδοξος ότι η χώρα θα πείσει τους εταίρους, αρκεί όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.






Για την απόφαση η δημοσιονομική προσαρμογή να ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια (αντί τέσσερα), είπε ότι είναι απαραίτητο να απελευθερώσουμε τη χώρα από τα βάρη, αλλά και να δοθεί στο εξωτερικό το μήνυμα της αποφασιστικότητας.






Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τα λανθασμένα στοιχεία των προηγούμενων κυβερνήσεων, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές εξετάζουν όλα τα δεδομένα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.






Ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε ότι υπάρχει η ανάγκη -λόγω της κατάστασης που παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ- για έκτακτα εισπρακτικά μέτρα (όπως τις αυξήσεις σε ποτά-τσιγάρα και τις γονικές παροχές), αλλά το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα είναι μια άλλη πολιτική που θα φέρει ανάπτυξη και όχι την ανάγκη για τη λήψη έκτακτων μέτρων και τα επόμενα χρόνια.






Για τον προϋπολογισμό είπε ότι αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης να πετύχει τους στόχους της, υπενθυμίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι ψηφίστηκε ήδη, η κυβέρνηση προχώρησε σε επιπρόσθετα μέτρα, τα οποία -όπως εκτίμησε- θα έχουν πολλαπλό όφελος.






Σε άλλη ερώτηση ο κ. Παπανδρέου καλωσόρισε την κριτική στην κυβέρνηση, αλλά ζήτησε από τα Μέσα Ενημέρωσης να μην λειτουργούν στην κατεύθυνση της εμπέδωσης κλίματος πανικού για την οικονομία.






«Η κατάσταση που βρήκαμε είναι 'για κλάματα'» είπε, αλλά επανέλαβε την ανάγκη να μην δημιουργείται η αίσθηση ότι δεν είναι δυνατόν η χώρα να πετύχει τους στόχους της.






Για το θέμα του ΦΠΑ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν είπε ότι θα τον αυξήσει ούτε ο ίδιος έχει πάρει κάποια τέτοια εισήγηση από το υπουργείο Οικονομικών.






Για τη στελέχωση του δημόσιου τομέα, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε καθυστερήσεις στην τοποθέτηση Γενικών Γραμματέων, αλλά τόνισε ότι η επιλογή προσώπων με διαφάνεια είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία που πρέπει να προχωρήσει.






«Τα υπουργεία δεν είναι φέουδο κανενός υπουργού» είπε χαρακτηριστικά, ενώ υπενθύμισε ότι χάρη σε αυτή τη διαδικασία αναδείχθηκαν και ικανά στελέχη.






Για το νομοσχέδιο σχετικά με την ελληνική ιθαγένεια στους μετανάστες ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την ΝΔ ότι άνοιξε τα σύνορα το 1992 χωρίς έλεγχο και προϋποθέσεις, υπενθυμίζοντας ότι οι πρώτες πρωτοβουλίες για τη νομιμοποίηση των χιλιάδων ανθρώπων που βρέθηκαν στη χώρα έγιναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.






Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση Καραμανλή ότι δεν προώθησε τη συμφωνία επαναπροώθησης με την Τουρκία, την οποία ο ίδιος (ο κ. Παπανδρέου) είχε υπογράψει με τον τότε Τούρκο ΥΠΕΞ Ισμαήλ Τζεμ.






Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε του νέου νομοσχεδίου, λέγοντας ότι θέτει κανόνες και σαφείς προϋποθέσεις για το πώς μπορούν να αποκτήσουν ελληνική ιθαγένεια όσοι επέλεξαν την Ελλάδα για πατρίδα τους.






Σε ερώτηση για το αν είχε κάποια επαφή με τον Κώστα Σημίτη, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός αποτελεί κεφάλαιο για τη χώρα. «Έχουμε συχνές επαφές» αρκέστηκε να δηλώσει.






Για τον εκλογικό νόμο είπε ότι στόχος είναι «στο μέτρο του δυνατού αναλογικό, αλλά να δίνει και βιώσιμες κυβερνήσεις».






Υπάρχει ανάγκη να αλλάξει το παρόν σύστημα που ενισχύει τις πελατειακές σχέσεις, τη διακίνηση «μαύρου» χρήματος και τα αρχηγοκεντρικά κόμματα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου.






Σε άλλη ερώτηση για το αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψήφισή του, ο πρωθυπουργός δήλωσε βέβαιος ότι μετά τη διαβούλευση οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα στηρίξουν το νομοσχέδιο.






Για τις σχέσεις με την Τουρκία και την επιστολή Ερντογάν ο πρωθυπουργός είπε ότι θα επιδιώξει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, παρά τις διαφορές και τις «προκλητικές» θέσεις που κατά καιρούς υιοθετεί η Αγκυρα.






«Προσερχόμαστε και εμείς με τις δικές μας θέσεις» υπενθύμισε.






Για την εκλογή Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Παπανδρέου ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προσπάθειά του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχει πολλή δουλειά στην προσπάθεια να εκσυγχρονίσει το κόμμα του.






«Τον αντιμετωπίζω ως έναν έγκυρο πολιτικό που εκφράζει ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού» είπε σε άλλη ερώτηση εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα στηρίξει εθνικά ζητήματα με προτάσεις.






Σχετικά με την πρόταση Μητσοτάκη για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ανάγκης, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο ελληνικός λαός «ψήφισε το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης», προκειμένου να υλοποιήσει τις μεγάλες αλλαγές.






«Για τις μεγάλες αλλαγές δεν υπάρχει αντίρρηση για ευρύτερες συναινέσεις, όχι όμως για το μοίρασμα της εξουσίας» συμπλήρωσε, για να υπενθυμίσει ότι το ΠΑΣΟΚ και ως Αξιωματική Αντιπολίτευση είχε δηλώσει πρόθυμο «να βάλει πλάτη» για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα.






Για την επανεμφάνιση της τρομοκρατίας, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, έκανε λόγο για εγκληματικές ενέργειες του κοινού ποινικού δικαίου που βλάπτουν συνολικά τη χώρα.






Έκανε ωστόσο ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια που κάνει η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αλλάξει την εικόνα της Αστυνομίας και το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη.



Newsroom ΔΟΛ

μπράβο στην Δ.Ο ΠΑΣΟΚ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Προς τα μέλη του Δ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΑΝ. ΟΛΥΜΠΟΥ


Miloneros Dimitris


Σήμερα Τετάρτη 13/01/2010,και ώρα 19:00 όλοι μαζί στην κατάληψη του σταθμού διοδίων της Λεπτοκαρυάς!!!Όλοι μαζί στηρίζουμε την επιτροπή αγώνα κατά των Διοδίων,και λέμε όχι στην υπανάπτυξη της Πιερίας μας!!!

Θα είμαστε όλοι εκεί!!!

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.


(ΝΑ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΟΠΙΤΙΣΣΑ ΜΑΣ)
ΣΗΜΕΡΑ , Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010, στις 19:00

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ
Η Πιερία βρίσκεται σε δραματική κατάσταση. Ο νομός έχει αποκοπεί από την υπόλοιπη Ελλάδα. ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ...και η "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε."
επαναλειτουργεί το σταθμό διοδίων και αφαιρεί τις κάρτες ελευθέρας
διέλευσης από του ντόπιους κατοίκους.
Πρέπει να είμαστε πάλι εκεί!

τι σχέση έχουν τα Τέμπη με το Νέο Παλιό Νοσοκομείο;;;


ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΟΛΙΣΘΙΣΗ... ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ!ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ...ΚΑΤΟΛΙΣΘΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ;;; ΧΑ ΧΑ ΧΑ
TO MAΘΑΤΕ; Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΣ. ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΙ Ο ...ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ  ή η ΝΕΑ ...ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;;; Έ ΡΕ ΠΛΑΚΕΣ!!!

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ


ΚΟΥΙΖ - ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΕΚΠΛΗΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ;;;;;

ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟ "EXODOS LIVE" H ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΩΝΗ ΛΑΪΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ!
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΝΑΟΠΑΣΟΚΟΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΝΩΜΕΣ ΣΑΣ;;;;

ΡΑΔΙΟ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΣΤΟΥΣ 89.2

ΜΑΡΙΑ ΒΑΛΣΜΙΔΟΥ Η ΠΙΟ ΓΛΥΚΙΑ ΦΩΝΗ ΣΤΑ FM
που είσαι ρε Αντώνη Μπάσδρα Πρόεδρε της ΝΟΔΕ Πιερίας;;;;
γκρεμίστε ρε γαϊδούρια τα διόδια

ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΣΚΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ


ΝΑ ΤΙ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΠΙΕΡΙΑ... ΑΚΟΥΤΕ ΡΕ ΓΑΪΔΟΥΡΑΑΑΑΑ


ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΚΟΡΙΝΟ!

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΣΤΗΝ ...ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ; Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Ή ΟΙ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ; ΚΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΙ! ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΡΕ Γ@ΜΩΤΟ ΜΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ ΚΟΣΜΑΚΙ;;;;;

Στη Λεπτοκαρυά μεταφέρονται σήμερα οι κινητοποιήσεις για τα διόδια



Συγκέντρωση σήμερα στις 7 το απόγευμα στην αερογέφυρα της Λεπτοκαρυάς αποφάσισε σε έκτακτη σύσκεψή της η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων στο Αιγίνιο που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο του Ανατολικού Ολύμπου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης αρχές, αλλά και φορείς του νομού και συγκεκριμένα ο Νομάρχης Πιερίας κ. Γ. Παπαστεργίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Η. Χατζηχριστοδούλου, ο Δήμαρχος Λιτοχώρου κ. Αθ. Τσιφοδήμος, ο πολιτευτής κ. Αστ. Τόκας καθώς επίσης και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής.
Οι αποφάσεις
Μετά τη συγκέντρωση στην αερογέφυρα Λεπτοκαρυάς στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε πορεία μέχρι τα διόδια όπου και θα τα ανοίξουν για να περνούν ελεύθερα οι οδηγοί.
Παράλληλα θα αναρτηθεί πανό όπου θα ζητείται να ανοίξουν τα Τέμπη το συντομότερο δυνατό καθώς αυτό είναι το κυρίαρχο πρόβλημα μαζί με τα διόδια. Τέλος αποφασίστηκε ακόμη η συντονιστική επιτροπή να στείλει επιστολή στον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Δ. Ρέππα από τον οποίο θα ζητούν να έρθει στην Πιερία, προκειμένου να δει ο ίδιος την κατάσταση και τα προβλήματα.
Οι τοποθετήσεις
Το πρόβλημα των διοδίων είναι συνολικό για την Πιερία και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται μεμονωμένα για τη βόρεια και τη νότια, υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κ. Παναγιώτης Αγγελίδης, ο οποίος προέβη σε εκτενή ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η επιτροπή μέχρι τώρα.
Όπως επισημάνθηκε η πληρωμή των διοδίων στην Λεπτοκαρυά ύψους 2.20 ευρώ αντί 1.20 που θα ήταν κανονικά γίνεται σύμφωνα με την εταιρία επειδή δεν λειτουργούν τα διόδια στο Αιγίνιο, σε μια προσπάθεια όπως τονίστηκε από τον κ. Αγγελίδη να διασπάσουν την Πιερία.
Στις τοποθετήσεις τους, ο Η. Τσιτλακίδης μέλος της συντονιστικής, όπως και το Η. Τσολακίδης από την εθελοντική ομάδα δράσης αναφέρθηκαν στην υφιστάμενη κατάσταση ενώ ο κ. Τσολακίδης πρότεινε τη διεύρυνση της συντονιστικής ομάδας με μέλη από τη νότια Πιερία.
Ο νομάρχης Πιερίας Γ. Παπαστεργίου επεσήμανε ότι τα διόδια αφορούν όλους, και είπε ότι δεν θα έπρεπε να ασχολούνται με την εταιρία οι ίδιοι αλλά το κράτος. Επεσήμανε την ανάγκη να ανοίξουν τα Τέμπη, και να απαιτήσουν όπως είπε να έρθει ο αρμόδιος υπουργός στην Πιερία.
ΠΗΓΗ: ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ

Μηνυτήρια αναφορά εναντίον Λ. Μπόμπολα!



Πολιτεία/Β.Ζαμαντζάς . Στη Δικαιοσύνη προσέφυγαν (για μια ακόμη φορά) οι δήμαρχοι Πύδνας και Μεθώνης, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά «κατά παντός υπευθύνου», αλλά και κατά του Λεωνίδα Μπόμπολα και του Όλιβερ Βάγκερ νομίμων εκπροσώπων της ΑΙΓΑΙΟ Α.Ε.. Οι κύριοι Δ. Βασιλειάδης και Κ. Αβραμίδης ζητούν ενημέρωση για το τι άλλαξε όσον αφορά την εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων της Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟ Α.Ε., ώστε η τελευταία να αποφασίσει (παρά την αντίθετη γνώμη της επιβλέπουσας αρχής ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.) τη λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μεθώνης Κ. Αβραμίδης, αφορμή για την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, ήταν η αιφνιδιαστική απόφαση της ΑΙΓΑΙΟ να ξεκινήσει τη λειτουργία των διοδίων στο Αιγίνιο, παρά την απόφαση της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΕ για αναστολή της λειτουργίας τους για τουλάχιστον έξι μήνες.
Όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, «καμιά ανακοίνωση δεν εξεδόθη από την επιβλέπουσα αρχή για το εάν ήρθησαν οι προϋποθέσεις της αναστολής λειτουργίας του συγκεκριμένου σταθμού, σύμφωνα με την απόφασή της», ενώ αφήνονται αιχμές και για την ΕΓΝΑΤΙΑ η οποία όπως υποστηρίζουν οι δύο δήμαρχοι όφειλε να ενημερώσει το κοινό εάν η παραχωρησιούχος εταιρία «εξεπλήρωσε τις συμβατικές της υποχρεώσεις και εάν νομίμως προβαίνει στην έναρξη λειτουργίας του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο».

Οι κύριοι Αβραμίδης και Βασιλειάδης, εκφράζουν την πεποίθηση ότι ο συγκεκριμένος σταθμός δεν πρέπει να λειτουργήσει, διότι «καθηλώνει τα 69 χιλιόμετρα μήκους του νομού μας, κάτω από ένα αδιαπέραστο τείχος διοδίων» και θίγει «υπέρμετρα» την τουριστική ανάπτυξη της Πιερίας, πλήττει τις συγκοινωνίες και τις κάθε είδους μεταφορές και μεταφορικές επιχειρήσεις.
Περισσσότερα: ΕΠΤΑ κάνε κλίκ...
http://www.eptanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1138:2010-01-12-20-24-25&catid=40:reportace&Itemid=29
ΚΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΩΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΡΕΠΠΑ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ... ΧΑ ΧΑ ΧΑ το άλλο με τον Τοτό σας το είπα;;;
ΤΙ ΡΩΤΑΣ ΡΕ ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ;;;
μπράβο στον ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ για την κατασκευή των ΚΥΚΛΙΚΩΝ ΚΟΜΒΩΝ στην ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΟΥ - ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Χωρίς Αξονικό Τομογράφο!


Μια βλάβη σε λυχνία του, τον έθεσε εκτός λειτουργίας, στις αρχές Δεκέμβρη και μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί το κονδύλι για την αντικατάστασή της

Η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, προς την οποία απευθύνθηκε το Δ.Σ του Νοσοκομείου, τελεί υπό ιδιότυπη αναστολή και δεν έχει προχωρήσει σε έγκριση της προμήθειας ανταλλακτικού, λέει ο Διοικητής του Νοσοκομείου, ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή των βουλευτών, προκειμένου να λυθεί επειγόντως το πρόβλημα που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
ΠΗΓΗ: ΕΠΤΑ
Διαβάστε στην Ημερησία της Πιερίας
τις στήλες
ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ
ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΤΣΑΛΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ
κάνε κλίκ
http://www.imerisiatispierias.gr/go.asp?do=news&cid=18