PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΠΡΕΠΕΙ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ, ΝΑ ΠΑΨΕΙΣ ΝΑ ΕΛΠΊΖΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Κάποτε μικρός μικρούλης στην Πλατεία της πόλης που με έφερε να ζήσω η αείμνηστη μάνα μου (κυρά Μαρούλα τ' όνομα της), νόμιζα πως... Πως αυτή η μεγάλη (τότε) πόλις, η πόλη μου, θα ήταν η αρχή του παραμυθιού που θα ζούσα. Στη ζωή που άρχιζε. Και πάντα την ήθελα καλύτερη. Με καλύτερη πλατεία, που την λέγαμε, πλατεία Ελευθερίας, δίχως το άγαλμα τότε... Με καλύτερους δρόμους, που τότε λίγοι μόνον είχαν άσφαλτο και οι άλλοι χαλίκι. Με καλύτερα σπίτια, γιγαντιαία στα μάτια ενός παιδιού, που μόνον ήξερε κάτι καλύβια του χωριού του κι όχι τις τετράγωνες ψηλές πολυκατοικίες.... Με καλύτερο πολιτισμό, μουσικές, στολίδια ή δενδρολούλουδα. Τότε η πόλις Αικατερίνη, ήταν για μένα όμορφη πόλις που την ήθελα πάντα ονειρεμένη πόλη. Κι ύστερα; Τι περίμενα ύστερα που άρχισα να μαθαίνω; Περίμενα βέβαια καλύτερο Δήμαρχο απ' τον Χαραλαμπίδη... Κι ύστερα καλύτερο απ' τον Τερζόπουλο. Κι ύστερα; Καλύτερο απ' τον Αμοιρίδη. Κι ύστερα καλύτερο απ' τον Χιονίδη. Κι ύστερα καλύτερο απ' τον Κουκοδήμο. Τώρα;;; Ο Γιάννης Ντούμος μου έταξε πόλη. Να κάνει πόλη την Κατερίνη. Όμως να τώρα.... Τότε η πλατεία ήταν καλύτερη. Τότε οι δρόμοι εν τέλει ήσαν καλύτεροι. Τότε τα σπίτια, οι πλατείες, οι γειτονιές μας ήσαν καλύτερες. Τα πάντα τότε ήταν καλύτερα. Και κατέληξα. Τότε η πόλις Αικατερίνη ήταν ονειρεμένη πόλις.... Τώρα είπα και φώναξα ή ...κραύγασα στον εαυτό μου: πάψε βρε Κεραηλίδη να ελπίζεις να ζήσεις σε μια ονειρεμένη πόλη. Μάθε να ζεις στην πραγματική Κατερίνη. Μια Κατερίνη, που εν τέλει μπορεί να μην είναι η ονειρεμένη πόλη που έψαχνα, όμως είναι η δική μου Ονειρεμένη Κατερίνη.... Τι δεν καταλαβαίνεις;;;

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ

ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΦΟΥΡΝΙΑΔΗ
ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΙΝΤΑ
ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ...
ΤΟΥΣ ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΥΣΗΧΟΥΜΕ....

ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Κάλεσμα για συγκέντρωση βιβλίων και παιχνιδιών απευθύνει ο Δήμος Κατερίνης προς τους δημότες, με σκοπό να προσφέρει στιγμές χαράς και ευτυχίας στα παιδιά ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών.
Ειδικότερα από τις 7 Δεκεμβρίου οι κάτοικοι της Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής ,έχουν την ευκαιρία να δωρίσουν ελαφρώς χρησιμοποιημένα ή καινούργια παιδικά βιβλία και παιχνίδια, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο στα παιδιά τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν και να… αποδράσουν μέσω των παιχνιδιών ή των σελίδων ενός βιβλίου.

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ;

Την ίδρυση δύο ακόμα Τοπικών Γραφείων της Ο.Ν.ΝΕ.Δ πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή η Νομαρχιακή Επιτροπή της Ο.Ν.ΝΕ.Δ και το τμήμα Επαρχιακού.
ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ....
ΓΙΑ ΤΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;
ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΑΣ ΠΟΥΜΕ;

Από τις 6 έως τις 14 Δεκεμβρίου στο κλειστό Γυμναστήριο Κατερίνης

Τον 12ο πανελλήνιο διαγωνισμό πτηνών συντροφιάς οργανώνει στην Κατερίνη από τις 6 έως τις 14 Δεκεμβρίου στο κλειστό Γυμναστήριο Κατερίνης ο Σύλλογος Φίλων Πτηνών Συντροφιάς Κατερίνης και ο δήμος Κατερίνης. WHAT A BEACTIFUL BIRD!!!

Ο Μίμης Πλέσσας τραγουδά με την ορχήστρα νέων και τη χορωδία του Δήμου Δίου

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, αίθουσα εκδηλώσεων «Πιερίδα»

Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου ο Μίμης Πλέσσας θα βρεθεί στο Δίον σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του στην περιφέρεια, θα τραγουδήσει αλλά και θα διευθύνει την βραβευμένη ορχήστρα και χορωδία του Δήμου Δίου. Την εκδήλωση – αφιέρωμα, στο έργο του μεγάλου Έλληνα Συνθέτη οργανώνει ο Δήμος Δίου στοχεύοντας να χαρίσει μια μοναδική βραδιά τόσο, σε εκείνους που θα βρεθούν στην «Πιερίδα» όσο, και στον ίδιο τον καλλιτέχνη.
Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν η Στέλλα Παπαναστάση, η Φιλιώ Σέρβου, ο Αλέξης Ηλιάδης και ο Θοδωρής Φωκάς.

«Το Σχολείο του Ολύμπου»

Ιδρύεται στην ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου
Διεθνές Κέντρο Ανωτάτων Σπουδών Μυθολογίας, Αρχαιολογίας και Φιλοσοφίας με τίτλο «Το Σχολείο του Ολύμπου» πρόκειται να ιδρυθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου. Την πρωτοβουλία έχει πάρει ο Δήμος Παραλίας Πιερίας και το Αριστοτέλειο Διεθνές Πολιτιστικό Ίδρυμα, αξιοποιώντας το τεράστιο μυθολογικό και φιλοσοφικό απόθεμα του Ολύμπου και την παγκόσμια ακτινοβολία του ιερού βουνού.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα διερευνήσουν και θα αξιολογήσουν τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου, με την παρουσία ειδικών επιστημόνων από την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Σερβία, σε ειδική ημερίδα που θα γίνει την Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2008 στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης.
Από τις εισηγήσεις των ειδικών και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν, θα προσδιοριστεί η μορφή του «Σχολείου του Ολύμπου», η επιστημονική δομή του, το πρόγραμμά του και οι θεσμικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.
Στόχος, πάντως, των φορέων που πήραν την πρωτοβουλία είναι να δημιουργηθεί ένα σχολείο Ανθρωπιστικών Σπουδών με επιστημονικά κριτήρια, στο οποίο θα συμμετέχουν σε σεμιναριακούς κύκλους φοιτητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές από όλον τον κόσμο, που θα έχουν ως αντικείμενο μελέτης το Μύθο και τη Φιλοσοφία που έχει σχέση με τον Όλυμπο και την Αρχαιότητα. Το «Σχολείο του Ολύμπου», που είναι μια πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ελληνικών και ξένων Ανθρωπιστικών Φορέων, δεν επιθυμεί να ανταγωνιστεί τις Πανεπιστημιακές Σπουδές, αλλά θα δράσει συμπληρωματικά στο ακαδημαϊκό έργο και θα συνεργαστεί στενά με ελληνικά και ξένα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Για το λόγο αυτό έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι των ελληνικών πανεπιστημίων της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.
Στην Ημερίδα, πέρα από τους χαιρετισμούς τοπικών και πανεπιστημιακών παραγόντων, θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Αριστοτελείου Διεθνούς Πολιτιστικού Ιδρύματος Δρ Νίκος Σικλόγλου, ο κοσμήτορας του European School of Ekonomics καθηγητής Στέφανο Ντάνα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων της Ρώμης Αμεντέο Σιαταρέλα και άλλοι ειδικοί επιστήμονες.

Ακάκιε,

...τα οικόπεδα να είναι φιλέτα!»

Κωστής Μοσκώφ

Τα Μυστικά του Βάλτου

Και να 'ρχεται η στιγμή
και να πίνουμε και να πίνουμε,
να καίμε τα σύνορα των σωμάτων μας.
Και Συ γρήγορα να νυστάζεις,
να τραβάς στο ήσυχο κρεβάτι σου.
Και να κοχλάζω εγώ,
να σπάω σίδερα να ανοίγω τις φλέβες μου.
Αξιός πριν τον δαμάσουν τα φράγματα,
να σκεπάζω το Ρουμλούκι --να πνίγω όλα όλα τα Μυστικά του Βάλτου...

Από τη συλλογή Ποιήματα (1987)

θεοχάρη Μπικηρόπουλου: οι ιστορίες του κ. Ελληνάκη και του ΕΜΟgood


θεοχάρη Μπικηρόπουλου:ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ κ. ΕΛΛΗΝΑΚΗ και του ΕΜΟgood


"ΤΣΙΤΑΤΗ"...

...ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 92.2

«Η Βαλίτσα»

Το πρώτο θεατρικό έργο
του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου

Η «ΒΑΛΙΤΣΑ» το 4ο κατά σειρά βιβλίο του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου είναι η πρώτη θεατρική συγγραφική του απόπειρα.
Πρόκειται για ένα μονόπρακτο, που βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων, από τις εκδόσεις «ΣΑΒΒΙΔΗ».

Το έργο επικεντρώνεται στην καθημερινότητα και τις ανθρώπινες σχέσεις. Ένας άντρας, μια γυναίκα. Η αναζήτηση του εαυτού μέσα από τον άλλο. Το αδιέξοδο των σχέσεων. Οι έρωτες. Οι υποτιθέμενες συγκρούσεις των δύο φύλων που σβήνουν στο συμβιβασμό. Μοναδική λύτρωση η φυγή. Με μια «Βαλίτσα» γεμάτη όνειρα και προσδοκίες.

Όπως σημειώνει στο προλογικό σημείωμα ο ηθοποιός –σκηνοθέτης Γιώργος Χανδόλιας : «O συγγραφέας χτίζει χώρους καθημερινούς, άνετους, ανοιχτούς, φωτεινούς. Οι ήρωες συνομιλούν μεταξύ τους, προσπαθούν να επικοινωνήσουν, χτίζουν τις ανθρώπινες σχέσεις πέτρα-πέτρα. Χρησιμοποιεί σκληρά υλικά. Αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου. Στο βάθος πιστεύει στον έρωτα. Πριμοδοτεί το μεγαλείο του, την ομορφιά του, ανασαίνει για μια γλυκεία στιγμή, γεμάτη από τις σπαρακτικές μονοτονίες της καθημερινότητας. Η μοναξιά ως «τραγική μοίρα» κρύβεται πίσω από τις κραυγές των ηρώων. Η απόγνωση καιροφυλακτεί. Κατασκευάζει τα δικά της απόρθητα κάστρα. Γίνεται κραυγή. Απόγνωση . Χωρισμός. Η φυγή, το άπιαστο όνειρο, περνά μέσα από ατραπούς ελπίδας. Οι ανοιχτοί ορίζοντες, είναι το ζητούμενο των πρωταγωνιστών. Η απόσταση ανάμεσα στην ευτυχία και το «δράμα» είναι κλωστή που υφαίνει την κρυμμένη αισιοδοξία των πληγωμένων εραστών. Τα προσωπικά καταφύγια είναι καλά κρυμμένα στο βάθος του ορίζοντα. Τα σημάδια της καταιγίδας, δεν είναι έκδηλα. Σε λίγο σαν μπουρίνι καλοκαιρινό θα σκεπάσει τα πάντα στο πέρασμά του. Ύστερα νηνεμία. Ο έρωτας πάντα δοκιμάζεται. Είναι παράδοξος. Εκδηλωτικός. Πορεύεται μόνος. Δίχως να ρωτά. Η διεκδίκησή του δε συνοδεύεται πάντα από τόλμη».

Από το 1992 ως σήμερα, έχουν εκδοθεί τα παρακάτω βιβλία του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου:
· «Κάτι στιγμές» (1992, εκδόσεις ΠΕΡΙ),
· «Ο κήπος με τα ρόμπολα» (2003 ανεξάρτητη έκδοση).
· Τον Οκτώβριο του 2005 κυκλοφόρησε το βιβλίο του
«Η εξ-ΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας –Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων» (εκδόσεις Παπαζήση), μια διαχρονική πραγματεία με άριστες κριτικές από το σύνολο του τύπου.
· Επίσης εικονογράφησε μέρος του βιβλίου «Η Ελλάδα με χρώμα ,ήχο, εικόνα και λόγο» (2002) των εκδόσεων «Εκδοτική Όλυμπος -Γ.Ράπτης»).
· «Η Βαλίτσα», (εκδόσεις Σαββίδη, 2008)

Υπό έκδοση:
· «Αλκυονίδες νύχτες»(εκδόσεις ΜΑΤΙ)
· Το θεατρικό έργο : «Εγώ; Εσύ…»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

...ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ.
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ.
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ, ΕΝΑ WEEKED ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟ ...
Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΟΛΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΥΧΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΦΩΤΑ...
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.

O ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ "Η ΒΑΛΙΤΣΑ"

"Με σοκάρισε στην κυριολεξία η "Βαλίτσα".
Είναι ένα πολύ καλογραμμένο θεατρικό έργο για δυο πρόσωπα που όμως μετέχουν πολλοί.
Όλοι εμείς.
Είναι παρμένο από τη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.
Και εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο το γιατί οι νέοι ΔΕΝ παντρεύονται...νέοι ή και γιατί δεν παντρεύονται καθόλου.
Γιατί να παντρευτούν; Για να καταντήσουν σαν τους ήρωες της "Βαλίτσας";
Σαν το ...διπλανό και το παραδιπλανό ζευγάρι και το ζευγάρι απέναντι;
Το θεατρικό έργο του Χάρη Μπικηρόπουλου ΔΕΝ είναι αλληγορία.
ΔΕΝ είναι δράμα, ούτε κωμωδία, ούτε τραγωδία, ούτε σάτιρα,
ούτε αβάν γκάρντ που λέμε.
Δεν είναι τίποτε απ΄ αυτά.
Είναι ένα χρονογράφημα.
Είναι βγαλμένο απ ευθείας από την υποθηκευμένη, χρεωκοπημένη οικογενειακή μας πραγματικότητα.
Είναι κομμάτι της ίδιας μας της ζωής.
Θα θελα να το χλευάσω.
Να το καταδικάσω.
Να το απορρίψω.
Αλλά δεν μπορώ.
Πως να χλευάσεις και να απορρίψεις την αλήθεια";

ΜΙΑ "ΒΑΛΙΤΣΑ" ΓΕΜΑΤΗ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΙΩΝ

Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου

Το βιβλίο, "Η ΒΑΛΙΤΣΑ", η πρώτη θεατρική συγγραφική απόπειρα του συντοπίτη μας δημοσιογράφου-συγγραφέα Θεοχάρη Μπικηρόπουλου παρουσιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Ολύμπου Μέλαθρον, από τον ηθοποιό - σκηνοθέτη Γιώργο Χανδόλια, τον δημοσιογράφο-θεατρικό συγγραφέα Ευγένιο Ολύμπιο, τον εκδότη Αχιλλέα Σαββίδη και από τον ίδιο τον συγγραφέα.
Την παρουσίαση του νέου έργου του κ. Μπικηρόπουλου παρακολούθησαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων και πλήθος φίλων του βιβλίου.
Χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Άννα Αθανασάκη, οι οποίοι εξήραν το πολύπλευρο συγγραφικό και δημοσιογραφικό έργο του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου.

Η "ΒΑΛΙΤΣΑ" το 4ο κατά σειρά βιβλίο του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου είναι η πρώτη θεατρική συγγραφική του απόπειρα.
Πρόκειται για ένα μονόπρακτο, που βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων, από τις εκδόσεις "ΣΑΒΒΙΔΗ".

Στον χαιρετισμό της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ Άννα Αθανασάκη υπογράμμισε: "Ήταν τιμή η συμμετοχή του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου στα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΙΑ 2008, σε 3 εκδηλώσεις: στην έκθεση τοπικής γελοιογραφίας, τη βιβλιοπαρουσίαση του νέου βιβλίου του Δ. Κωνσταντάρα και η σημερινή παρουσίαση του νέου βιβλίου του. Ο ενθουσιασμός και η συνέπειά του μου προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση και ελπίζουμε να συνεργαστούμε και του χρόνου. Στηρίζουμε τους ντόπιους δημιουργούς και στόχος μας είναι η ανάδειξη του έργου τους. Συγχαρητήρια".

Ο Νομάρχης κ. Γ. Παπαστεργίου στο χαιρετισμό του τόνισε: "Νοιώθω περήφανος σαν πολίτης αυτού του τόπου, για την πνευματικότητα του συμπολίτη μας Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, που από τότε που τον γνωρίζω, συνεχώς αναζητά και τολμά καινούρια πράγματα. Αυτό δείχνει πόσο ανήσυχο πνεύμα είναι. Υπάρχει πνευματική κίνηση στον τόπο μας, άξια αναφοράς και ως πολιτεία θέλουμε να συμμετέχουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον..."

Ο Θεατρικός συγγραφέας και δημοσιογράφος Ευγένιος Ολύμπιος που συντόνιζε τη συζήτηση, μίλησε με θερμά λόγια για την γενικότερη πνευματική διαδρομή του συγγραφέα ο οποίος στην εισαγωγή του ανέφερε με νόημα τη φράση που εμπερικλείει την ουσία της καλλιτεχνικής δημιουργίας: "Η παρέα γράφει ιστορία...Είμαστε μια παρέα που οι ανησυχίες και οι αναζητήσεις αποτυπώνονται στις σελίδες ενός βιβλίου, στις καθημερινές δράσεις μας... Ο δρόμος είναι μοναχικός αλλά κάποιοι ακολουθούν. Πάμε κι ένα βήμα παρακάτω...Θα παίξουμε το έργο γιατί εκεί αντανακλάται η πεμπτουσία ενός θεατρικού έργου".

Παραστατικός και χειμαρρώδης στην ανάλυση του έργου ο ηθοποιός -σκηνοθέτης Γιώργος Χανδόλιας, έδωσε θεατρική πνοή στο έργο διαβάζοντας με διαφορετικούς τρόπους χαρακτηριστικά αποσπάσματα, ενώ προανήγγειλε και το ανέβασμα της "ΒΑΛΙΤΣΑΣ" στο θεατρικό σανίδι: "ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Ανατολικού Ολύμπου, δε μένει στα ευχολόγια αλλά στηρίζει έμπρακτα τέτοιες προσπάθειες, γι' αυτό αποφασίστηκε η μεταφορά του έργου από θεατρική σκηνή, σε συνεργασία με το Σχολείο δεύτερης ευκαιρίας του Δήμου, σε σκηνοθεσία ...Γ. Χ. Χανδόλια". Για το έργο είπε χαρακτηριστικά: "O συγγραφέας -τολμητίας -, χτίζει χώρους καθημερινούς, άνετους, ανοιχτούς, φωτεινούς. Οι ήρωες συνομιλούν μεταξύ τους, προσπαθούν να επικοινωνήσουν, χτίζουν τις ανθρώπινες σχέσεις πέτρα-πέτρα. Χρησιμοποιεί σκληρά υλικά. Αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου. Στο βάθος πιστεύει στον έρωτα. Πριμοδοτεί το μεγαλείο του, την ομορφιά του, ανασαίνει για μια γλυκεία στιγμή, γεμάτη από τις σπαρακτικές μονοτονίες της καθημερινότητας".

Για αυτή τη "θεατρική συγγραφική του απόπειρα", ο συγγραφέας Θεοχάρης Μπικηρόπουλος σημείωσε: "Η συγγραφή ενός θεατρικού έργου, ήταν μια πρόκληση, που ξεκίνησε από την αγάπη προς το θέατρο, μια από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας. Μέσα από το θέατρο, αναδεικνύεται η θέση του ανθρώπου στην κοινωνία και η υποταγή του στη μοίρα. Η ουσία του θεάτρου είναι η σύγκρουση. Ο άνθρωπος -ο πρωταγωνιστής του έργου- με την αυτo-αποκάλυψή του, αποκαθιστά την επαφή με τον εαυτό του μέσα από μια αναμέτρηση με τον εαυτό του, με τις ιδέες, τις σκέψεις, τα ένστικτά του και το ασυνείδητο, οδηγώντας στην αποκάλυψη του "εαυτού" του θεατή-αναγνώστη. Αυτός ο άνθρωπος ίσως δεν υπάρχει, μας ανοίγει όμως μια πόρτα ή πόρτες, για την αυτo-επίγνωσή μας. Να ανοίξουμε τον εαυτό μας, να τον ξεπεράσουμε, να βρούμε τι είναι κρυμμένο μέσα μας και να αναμετρηθούμε με τους άλλους και τη μοναξιά μας. Με "τη βαλίτσα" ξεκίνησε ένα καινούριο συγγραφικό ταξίδι, συναρπαστικό, με πολλές συγκινήσεις και εκπλήξεις. Η συγγραφή είναι μια δημιουργική διέξοδος από την πεζή ρουτίνα της καθημερινότητας όπως τη βιώνουμε σήμερα".

Με τη σειρά του ο διευθυντής των εκδόσεων "ΣΑΒΒΙΔΗ" κ. Αχιλλέας Σαββίδης, μίλησε για την "πολυσχεδή" προσωπικότητα του Θ. Μπικηρόπουλου που ασχολείται "με την πολιτική επικοινωνία, γράφει ποίηση, τραγούδια, θέατρο, μυθιστορήματα, αρθρογραφεί, σκιτσάρει, παράλληλα σπουδάζει και συμμετέχει στα κοινά" και κάλεσε όλους τους ντόπιους δημιουργούς, να τολμήσουν να προχωρήσουν στην έκδοση έργων τους, σε συνεργασία με τον εκδοτικό του οίκο, γιατί "στην Πιερία υπάρχουν άξιοι δημιουργοί, υπάρχει πολιτιστική δημιουργία...".

Στην εκδήλωση απέστειλε τη δική του "βιβλιοκριτική" ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και π. βουλευτής Αθηνών κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ, στην οποία αναφέρει τα εξής: "Με σοκάρισε στην κυριολεξία η "Βαλίτσα". Είναι ένα πολύ καλογραμμένο θεατρικό έργο για δυο πρόσωπα που όμως μετέχουν πολλοί.
Όλοι εμείς. Είναι παρμένο από τη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.
Και εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο το γιατί οι νέοι ΔΕΝ παντρεύονται...νέοι ή και γιατί δεν παντρεύονται καθόλου.
Γιατί να παντρευτούν; Για να καταντήσουν σαν τους ήρωες της "Βαλίτσας"; Σαν το ...διπλανό και το παραδιπλανό ζευγάρι και το ζευγάρι απέναντι; Το θεατρικό έργο του Χάρη Μπικηρόπουλου ΔΕΝ είναι αλληγορία. ΔΕΝ είναι δράμα, ούτε κωμωδία, ούτε τραγωδία, ούτε σάτιρα, ούτε αβάν γκάρντ που λέμε.
Δεν είναι τίποτε απ' αυτά. Είναι ένα χρονογράφημα.
Είναι βγαλμένο απ' ευθείας από την υποθηκευμένη, χρεοκοπημένη οικογενειακή μας πραγματικότητα. Είναι κομμάτι της ίδιας μας της ζωής. Θα 'θελα να το χλευάσω. Να το καταδικάσω. Να το απορρίψω. Αλλά δεν μπορώ.
Πως να χλευάσεις και να απορρίψεις την αλήθεια";

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Νομάρχης Πιερίας Γ. Παπαστεργίου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ά. Αθανασάκη, η Αντινομάρχης κ. Αλέκα Καραφυλλίδου, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Θ. Παυλίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γ. Καλαμάτας, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αντώνης Μπάσδρας, ο διοικητής του "Θεαγενείου" Δ. Χριστογιάννης, δημοσιογράφοι και φίλοι του συγγραφέα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον συγγραφέα να απαντά σε ερωτήσεις των ακροατών και να υπογράφει βιβλία.