PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Πρόταση για δενδροφύτευση του κοιμητηρίου της πόλη μας


Έναρξη νέας δράσης της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Κατερίνη, 5 Φεβρουαρίου 2011

Τα νεκροταφεία είναι χώρος όχι μόνο για το μεγάλο «Αντίο» στα αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά και χώρος περισυλλογής. Είναι ένας χώρος στον οποίο βρίσκουν συχνά καταφύγιο οι άσβεστες αναμνήσεις των ανθρώπων που γεννήθηκαν στο ταξίδι της ζωής, με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Στη χώρα μας, από αρχαιοτάτων χρόνων, συνηθίζεται να φυτεύονται λουλούδια και δέντρα στο σημείο της ταφής ώστε να αγαλλιάσει η ψυχή του νεκρού και να εξαγνιστεί το έδαφος, συνήθεια που επιβιώνει ως σήμερα. Ως Χριστιανοί πιστεύουμε, ότι οι ψυχές ανεβαίνουν στον ουρανό, και τα κυπαρίσσια, που κατά το πλείστον κοσμούν τα κοιμητήρια στη χώρα μας, λόγω του ύψους και της μορφής τους, είναι σαν να βοηθούν τις ψυχές να ανέβουν στον ουρανό.

Σε κάθε περίπτωση, τα κοιμητήρια, όπως κάθε χώρος, στέλνουν το δικό τους αυτοτελές μήνυμα. Αυτό συμβαίνει βέβαια και με το κοιμητήριο της πόλης μας. Εδώ η ζωή και ο θάνατος οφείλουν να συνυπάρχουν αρμονικά. Εμείς, οι εν ζωή, επισκεπτόμαστε το χώρο αυτό επειδή εκεί κατοικούν πλέον μόνιμα τα αγαπημένα πρόσωπα που έφυγαν από κοντά μας. Είναι λοιπόν υποχρέωσή μας να φροντίσουμε την «τελευταία κατοικία», το ξεχωριστό αυτό μέρος και να αντικαταστήσουμε τα ευκολοσυντήρητα ανθεκτικά πλαστικά άνθη με πραγματικό πράσινο και δέντρα.

Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, συναντήθηκαν πρόσφατα και προτείνουν την οργάνωση μια νέας δράσης, με στόχο την παρέμβαση στην αισθητική του χώρου του νεκροταφείου της πόλης μας, κάνοντας την αρχή με μια ομαδική δενδροφύτευση.

Καλούμε, στα μέλη, τους φίλους και όλους τους συμπολίτες μας, που συμφωνούν με την παραπάνω πρόταση, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την 15η Φεβρουαρίου 2011 στέλνοντας email στη διεύθυνση info@otoposmou.gr ή συμπληρώνοντας την online φόρμα καταχώρησης, κάνοντας κλικ εδώ (ενότητα «Κοιμητήριο»):

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ:

http://www.anasta.de/TOPOS/index.php?option=com_wrapper&Itemid=111 .

Mετά την 15η Φεβρουαρίου 2011, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση των ενδιαφερομένων, οι οποίοι θα αναλάβουν το συντονισμό και την οργάνωση της δράσης.

Υπολογίζεται, πως μπορούν να φυτευθούν περισσότερα από 500 δέντρα. Να λοιπόν μια πρώτης τάξης ευκαιρί για τη δημιουργία ενός νέου πνεύμονα πρασίνου στην πόλη της Κατερίνης!

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr & www.otoposmou.gr

Η προσπάθεια τρομοκράτησης του Κινήματος ενάντια στα Διόδια δε θα περάσει!

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, στηρίζει το δίκαιο αγώνα των πολιτών κατά του παράλογου καθεστώτος των διοδίων και θα σταθεί, όπου αυτό χρειαστεί, στο πλευρό των εννέα συναγωνιστών που κατηγορούνται.

Η Νέα Οδός Α.Ε., που της έχει παραχωρηθεί το τμήμα της Εθνικής Οδού από Μεταμόρφωση Αττικής έως Σκάρφεια Φθιώτιδας με νόμο του κράτους ψηφισμένο από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, ζήτησε την ενεργοποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών με αποτέλεσμα να ασκηθούν ποινικές διώξεις εναντίον 9 μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα Διόδια.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν είναι η συκοφαντική δυσφήμιση, η φθορά ξένης περιουσίας, η παρακώλυση συγκοινωνιών και η παράνομη βία, για τις μαζικές συγκεντρώσεις που είχαμε πραγματοποιήσει στα Διόδια Αφιδνών πριν περίπου ένα χρόνο.

Ο τρόπος που κινήθηκε η όλη διαδικασία, ως κατεπείγουσα, η μη προσωποποίηση των κατηγοριών και η αμφίβολη νομική στήριξή τους, αποκαλύπτουν το μοναδικό λόγο της όλης προσπάθειας, που δεν είναι άλλος από την επιχείρηση κατατρομοκράτησης και ανακοπής του συνεχώς ογκούμενου κινήματος των πολιτών, που αμφισβητεί πολύμορφα τη νομιμότητα των διοδίων και την υποχρέωση των διερχόμενων οδηγών να πληρώνουν σε αυτά.

Επιχειρείται, δηλαδή, μία δίωξη φρονηματική και προσχηματική με αποκλειστικό σκοπό τον εκφοβισμό των πολιτών και ιδίως όσων πρωτοστατούν στον αγώνα για την απελευθέρωση των δημοσίων δρόμων από τα διόδια. Δυστυχώς για την εταιρεία και από το μέχρι τώρα ιστορικό της υπόθεσης, ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων συντρέχουν όχι σε βάρος μας, αλλά σε βάρος της.

Οι διώξεις αυτές όχι μόνο δεν πτοούν, αλλά ενισχύουν την ενότητα στη δράση του κινήματός μας σε πανελλαδική κλίμακα.

Συνεχίζουμε, μαζί με τις χιλιάδες των πολιτών σε όλη τη χώρα, τον αγώνα μας.

Περνάμε ελεύθερα καταργώντας τις μπάρες.

Γνωρίζουμε ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας!

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr & www.otoposmou.gr