PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ...ΑΨΟΓΟΣ..!


CELEBRITIES OF KATERINI..! he he he ...!











































ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ 2....
ΜΕΤΑ ΓΙΝΑΝΕ 4...
ΜΕΤΑ ΓΙΝΑΝΕ 6...
ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΕΓΙΝΑΝ 12...
ΔΕΝ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 16...
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΕΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ..
ΩΡΑΙΕςΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ..
ΟΜΟΡΦΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ...
ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΕΞΟΥΣΙΑ...
Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ Γ. ΠΑΠΑΣΤΡΓΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗ Ν. ΜΠΟΥΡΟΝΙΚΟ

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ...ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ...

ΠΡΩΗΝ , ΝΥΝ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ...ΣΤΕΛΕΧΟΙ...
ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΑΣΤΕΣ..ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ..
ΕΙΠΑΝ, ΗΠΙΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ..

ΕΣΚΑΣΕ ΜΥΤΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΖΤΑ ΚΑΙ Η ΟΝΝΕΔ...
ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ "ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ" ΤΑ ΛΥΚΟΣΚΥΛΑ" ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ..
ΕΤΣΙ ΠΑΡΕΛΑΣΑΝ 2 ΚΥΠατζηδες
3 ΔΗΜΑΡΧΟΙ
2 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ
ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
4 ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ
40 ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ...
ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ΕΙΧΑΜΕ ΕΜΕΙΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΦΑΤΣΕΣ...

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ...
ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ....

ΒΛΑΠΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ





















Η ηλιακή ακτινοβολία UVA, που αποτελεί περίπου το 95% της ακτινοβολίας UV που φτάνει στην επιφάνεια της γης, είναι υπεύθυνη για πλήθος προβλημάτων με βραχυπρόθεσμη αλλά και μακροπρόθεσμη διάρκεια.



Ενώ οι UVB δρουν επιφανειακά, οι βραχείες ακτίνες UVA φτάνουν μέχρι το άνω χόριο και οι oι μακρές UVA φτάνουν μέχρι τις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος. Συνεπώς, οι ακτίνες UVA μπορούν να προκαλέσουν:



Βραχυπρόθεσμα: Αλλεργίες
Το 28% των γυναικών εμφανίζει αλλεργίες που οφείλονται στον ήλιο Εκδηλώνονται μέσω μικροσκοπικών κηλίδων, ερυθρών πλακών και κνησμού σε περιοχές που εκτίθενται στον ήλιο μετά το πέρας του χειμώνα. Οι 2 συνηθέστερες μορφές είναι το καλοήθες και το πολυμορφικό εαρινό εξάνθημα (φωτοδερματίτιδα).

Μακροπρόθεσμα: Κυτταρικές Βλάβες
Η ακτινοβολία UVA αποτελεί το βασικό παράγοντα παραγωγής ελευθέρων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν φωτογήρανση και καρκίνο του δέρματος. Η ακτινοβολία UVA αποτελεί το βασικό παράγοντα παραγωγής ελευθέρων ριζών, οι οποίες προκαλούν αλλοιώσεις στις κυτταρικές μεμβράνες, το DNA και το στηρικτικό ιστό, ενώ μπορεί να οδηγήσουν σε μη αναστρέψιμες κυτταρικές βλάβες.
Τα εργαστήρια της La Roche-Posay έχουν επιτύχει κορυφαίες καινοτομίες που έφεραν επανάσταση στην τεχνολογία της αντηλιακής προστασίας. Τα αντιηλιακά ANTHELIOS συνιστούν οι περισσότεροι δερματολόγοι σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με μοναδικό σύστημα φίλτρων Mexoryl SX και Mexoryl XL, για μέγιστη φωτοσταθερή προστασία , ακόμη και για άτομα με μειωμένη αντοχή στον ήλιο.




e-tipos.com

ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ...

















Οι ενυδατικές κρέμες και τα πίλινγκ προσώπου γίνονται πλέον –μετά τα πούρα και τα ακριβά ρολόγια– το νέο ανδρικό φετίχ, με τον τζίρο να ξεπερνά στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο τα 280 εκατ. ευρώ. Η οικονομική κρίση δεν κατάφερε να κάμψει την ανοδική πορεία των ανδρικών καλλυντικών, καθώς, όπως φαίνεται, το ισχυρό φύλο έχει ενδώσει πλέον στη γοητεία της κοσμετολογίας.

Τα πρόσωπα που επέλεξαν μεγάλοι οίκοι καλλυντικών για πρωταγωνιστές στα διαφημιστικά τους σποτ δεν είναι τυχαία: Ο αρρενωπός Πιρς Μπρόσναν που έγραψε ιστορία στο σινεμά ως πράκτορας 007 και ο γοητευτικός Πάτρικ Ντέμπσεϊ, γιατρός σε δημοφιλή αμερικανική σειρά της μικρής οθόνης. Ακολουθώντας το παράδειγμά τους οι κοινοί θνητοί της διπλανής πόρτας μυούνται κατά χιλιάδες στον κόσμο της ομορφιάς απογειώνοντας τους τζίρους της ανδρικής κοσμετολογίας, την ώρα που η γυναικεία αγορά παραμένει στάσιμη. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχάνων και Αντιπροσώπων Αρωμάτων και Καλλυντικών (ΠΣΒΑΚ), η εγχώρια αγορά παρουσιάζει αύξηση του τζίρου κατά 11% την τελευταία τριετία.

Πιο περιζήτητα είναι τα after-shave, που μαζί με τις κολόνιες και τα αποσμητικά άνοιξαν τη συγκεκριμένη αγορά πριν από αρκετά χρόνια. Ακολουθούν τα προϊόντα μαλλιών –styling, σαμπουάν και χρωμοσαμπουάν για την κάλυψη των γκρίζων–, ενώ στην τρίτη θέση φιγουράρουν οι ενυδατικές κρέμες, η πιο πρόσφατη «άφιξη» στις ανδρικές προτιμήσεις.
Στις δύο τελευταίες θέσεις βρίσκουμε τα αποτριχωτικά και τα προϊόντα αδυνατίσματος, οι πωλήσεις των οποίων εμφανίζουν επίσης ανοδική πορεία, ειδικά την τελευταία διετία.







Αριθμοί

- 5% της πίτας των ενυδατικών κρεμών στην Ελλάδα αντιστοιχεί σε ανδρικά προϊόντα.

- 75% αυξήθηκαν στη χώρα μας οι τζίροι της ανδρικής κοσμετολογίας το 2006 που έγινε το μεγάλο «μπαμ».

- 2,5% αύξηση από πέρυσι παρουσιάζουν τα ανδρικά καλλυντικά.

- 1,4 δισ. ευρώ ήταν ο τζίρος των καλλυντικών (ανδρικά-γυναικεία) στην Ελλάδα το 2007.

- 85% της κυτταρικής ανανέωσης γίνεται (και στους άνδρες) μεταξύ 11 μ.μ. και 3 μ.μ.

ΤΙ ΠΟΤΗΣ ΕΙΣΑΙ?


















Εσείς τι τύπος πότη είστε; Ερωτύλος ή μήπως εριστικός; Εχετε ποτέ συνειδητοποιήσει πώς κρατάτε το ποτό σας και με τι στιλ το πίνετε; Μάλλον όχι, αφού σε στιγμές διασκέδασης δεν είθισται ο αυτοέλεγχος. Αν ωστόσο δεν σας αρέσει να αποκαλύπτετε πτυχές του χαρακτήρα σας, θυμηθείτε ότι ακόμη και ο τρόπος που πιάνουμε το ποτήρι φανερώνει γνωρίσματα-«κλειδιά» της προσωπικότητάς μας. Διασημότητες σκιαγραφήθηκαν και εντάχθηκαν σε κατηγορίες με βάση τα αποτελέσματα έρευνας, που αποκωδικοποίησε τη γλώσσα του σώματος… των γλεντζέδων.

Ο ψυχολόγος του King’s College του Λονδίνου δρ Γκλεν Γουίλσον και οι συνεργάτες του μελέτησαν πάνω από 500 άτομα εν ώρα ψυχαγωγίας σε μπαρ, αναδεικνύοντας, μεταξύ άλλων, το ύφος και τη στάση όσων φλερτάρουν.




Οι έξι τύποι

01. Η ερωτοτροπούσα (Πάρις Χίλτον) κρατά το ποτήρι με κομψότητα, συχνά μπροστά στο ντεκολτέ, ρίχνει λάγνα βλέμματα πίνοντας μια γουλιά, ενίοτε δε βυθίζει το δάχτυλο στο ποτό και προκλητικά το φέρνει στο στόμα.

02. Ο πλεϊμπόι (Τζακ Νίκολσον) με την αυτοπεποίθηση στο φουλ, πίνει σε μακρύ ποτήρι ή μπουκάλι, το οποίο προβάλλει δίκην φαλλικού συμβόλου και δεν διστάζει να… απλώσει χέρι στις γυναίκες της παρέας.

03. Η συνεσταλμένη (Σκάρλετ Γιόχανσον) δεν χειρονομεί και δεν τελειώνει ποτέ το πάντοτε μικρό ποτό της. Το κλείνει προστατευτικά στα χέρια (λες και θα της το πάρουν) και συνήθως παίζει με ένα καλαμάκι.

04. Ο εριστικός (Ράσελ Κρόου) επιλέγει μεγάλα ποτήρια ή μπουκάλια, που κραδαίνει ως συμβολικά… όπλα, χειρονομεί απειλητικά, ξεστομίζει χοντρά αστεία. Αν τον εκνευρίσετε, μπορεί να σας καταφέρει καμιά… ανάποδη ή να σας περιλούσει
με ποτό.

05. Η ψυχρή (Βικτόρια Μπέκαμ) κρατά σταθερά ένα ποτήρι (κατά προτίμηση κρασιού) ως… ασπίδα κατά μήκος του σώματος και δείχνει ότι θέλει να αποτρέψει τις στενές επαφές. Αν την πλησιάσετε, πιθανότατα θα ταπεινωθείτε…

06. Ο αλαζόνας (Ντέιβιντ Κάμερον) καταναλώνει μπίρα ή μηλίτη. Απλώνεται γεμάτος άνεση, αφήνοντας το ποτό του σε απόσταση. Δεν προσεγγίζεται εύκολα, παρά με γαλιφιές και… «γλειψίματα», που τον τονώνουν…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ e-tipos

MOYΣΕΙΟ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ

Ένα «Μουσείο της Αθωότητας», εμπνευσμένο από το τελευταίο ομώνυμο μυθιστόρημα του νομπελίστα Τούρκου λογοτέχνη Ορχάν Παμούκ, θα λειτουργήσει σύντομα στην Κωνσταντινούπολη.

Ο αρμόδιος οργανισμός, που έχει αναλάβει την προώθηση και τις προετοιμασίες για το project «Κωνσταντινούπολη: Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2010», καταβάλλει προσπάθειες ώστε το μουσείο να είναι έτοιμο έως την επόμενη χρονιά, οπότε η πολιτιστική καρδιά της Ευρώπης θα χτυπά στην πόλη.

Ο ίδιος ο Ορχάν Παμούκ έχει ήδη, εδώ και καιρό, κάνει ορισμένες προκαταρκτικές ενέργειες για την εγκαθίδρυση του μουσείου, στη συνοικία Τσουκούρτσουμα της Κωνσταντινούπολης.

Το «Μουσείο της Αθωότητας» αναμένεται να φιλοξενήσει την ποιητική και λογοτεχνική κληρονομιά της Κωνσταντινούπολης από το 1950 έως σήμερα.

Φωτογραφίες, βιβλία, πίνακες και ταινίες θα χρησιμοποιηθούν, προκειμένου ο επισκέπτης να γνωρίσει τον πολιτισμό μιας από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου.

ΕΛΒΙΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ





















Το βιβλίο ''Ο Έλβις από τους Πρίσλεϊ'', που κυκλοφορεί από το περιοδικό Sonik, περιέχει άγνωστες ιστορίες της ζωής του Elvis από την γυναίκα του Πρισίλα Πρίσλεϊ, την κόρη του Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ και άλλα μέλη της οικογένειας.

Σχεδόν 35 χρόνια μετά το θάνατο του Έλβις Πρίσλεϊ, το Elvis by The Presleys αποτελεί ίσως το καλύτερο βιβλίο για την άγνωστη ζωή του. Είναι ένα ταξίδι μνήμης στην Γκρέισλαντ, το σπίτι που αγάπησε περισσότερο απ’ όλα και έζησε εκεί τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του.

Οικογενειακές –οι περισσότερες ανέκδοτες– φωτογραφίες και περιστατικά άγνωστα για τη ζωή του, από έξι πρόσωπα που σημάδεψαν την προσωπική και καλλιτεχνική του πορεία, από τους ανθρώπους που τον λάτρεψαν και έμειναν μαζί του μέχρι το θάνατό του.

''Τα τσιγάρα είναι θεσπέσια''.

Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου του Richard Klein, που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Οξύ, λίγες μόλις μέρες πριν την επίσημη απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

''Ο Klein γράφει για τη σχέση αγάπης (μίσους) της Αμερικής με το κάπνισμα, κοιτάζοντάς την μέσα από ένα λογοτεχνικό, φιλοσοφικό και πολιτισμικό πρίσμα. Μιλάει για την εξάρτηση του καπνιστή, αναλύοντας το δυνατό «λόγο» διαφόρων μέσων (ποίηση, σινεμά, ιστορίες πολέμου, φωτογραφία) στον οποίο οφείλονται κατά μεγάλο μέρος οι διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα του καπνίσματος. Πιστεύω ότι ο Klein επιτυγχάνει το σκοπό του στο μέγιστο.'' σημειώνει ο συγγραφέας Avital Ronell.

Ο Richard Klein είναι καθηγητής Γαλλικών στο Πανεπιστήμιο του Cornell και συντάκτης του Diacritics. Έκοψε το κάπνισμα ενόσω έγραφε το Τα τσιγάρα είναι θεσπέσια
και από τότε έχει απεξαρτηθεί από τη νικοτίνη.

ΛΟΓΙΑ-ΦΤΕΡΑ...














Ο τίτλος του νέου του μυθιστορήματος ''Λόγια-Φτερά'' θα μπορούσε να είναι μετάφραση του ομηρικού «έπεα πτερόεντα».

ο Χ.Α. Χωµενίδης μιλάει αλληγορικά για την υπέρτατη δύναμη της αφήγησης. Το σύμπαν παίρνει νόημα και σχήμα μονάχα εφόσον το εξιστορούμε.

Το 1993 εξέδωσε το Σοφό παιδί και από τότε έγινε επαγγελματίας συγγραφέας. Ακολούθησαν άλλα πέντε μυθιστορήματα και δεκάδες διηγήματα, που μεταφράστηκαν στα γαλλικά, στα αγγλικά, στα ισπανικά, στα τσεχικά, στα λιθουανικά, στα τουρκικά και στα εβραϊκά. Μετέφρασε ένα θεατρικό έργο και έγραψε το σενάριο για µία κινηματογραφική ταινία και µία τηλεοπτική σειρά. Ο Χ.Α. Χωµενίδης εργάζεται και ως ραδιοφωνικός παραγωγός, στην Κυψέλη .

ΤΕΛΕΙΟΜΑΝΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
























Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι οι γυναίκες, σε υψηλότερο ποσοστό έναντι των ανδρών, αισθάνονται πως δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις που οι ίδιες έχουν θέσει στον εαυτό τους όσον αφορά την οικογένεια και το επάγγελμά τους.Νιώθουν αισθήματα ανεπάρκειας, είτε στο σπίτι είτε στη δουλειά τους.


Η μελέτη έγινε από ψυχολόγους του πανεπιστημίου Όμπερν της Αλαμπάμα, υπό την καθηγήτρια ψυχολογίας Τζάκλιν Μίτσελσον, και δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό "Journal of Occupational and Organizational Psychology", σύμφωνα με το BBC.
Το 34% των γυναικών που ρωτήθηκαν για το επάγγελμά τους, δήλωσαν ότι νιώθουν πως δεν εκπληρούν τα υψηλά στάνταρντ που έθεσαν στους εαυτούς τους, έναντι ποσοστού 24% των ανδρών. Όσον αφορά το σπίτι και την οικογενειακή ζωή, το αντίστοιχα ποσοστά ήσαν 30% για τις γυναίκες και 17% για τους άνδρες.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΗΓΗΣΗ?
Μια εξήγηση για αυτό το φαινόμενο, σύμφωνα με τον καθηγητή ψυχολογίας στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ Κάρι Κούπερ, είναι ότι οι γυναίκες συχνά αισθάνονται πολύ ένοχες, όταν μπερδεύουν τις απαιτήσεις της δουλειάς και της οικογένειάς τους, καθώς αισθάνονται ότι δεν τα καταφέρνουν σωστά σε κανέναν από τους δύο τομείς.

ΦΙΛΙΑ 7 ...ΧΡΟΝΩΝ





















Ο ολλανδός κοινωνιολόγος Γκέραλντ Μόλενχορστ του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης μελέτησε τις συνθήκες στις οποίες δημιουργούνται και εξελίσσονται τα κοινωνικά-φιλικά δίκτυα των ανθρώπων και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι χάνουν περίπου τα μισά άτομα του στενού περιβάλλοντός τους μέσα σε διάστημα επτά ετών.

Η έρευνα επίσης επιβεβαίωσε ότι οι φιλίες, ο "κύκλος" των γνωστών και γενικότερα τα προσωπικά "δίκτυα" που έχει ένας άνθρωπος, δεν σχηματίζονται αποκλειστικά στη βάση προσωπικών επιλογών, αλλά εξαρτώνται -και περιορίζονται- σε μεγάλο βαθμό από τις ευκαιρίες που έχει ένα άτομο να συναντήσει άλλους ανθρώπους και από το συγκεκριμένο κοινωνικό πλαίσιο και τους τόπους όπου αυτές οι επαφές λαμβάνουν χώρα (δουλειά, μπαρ, γειτονιά, αθλητικές εκδηλώσεις κλπ.).


Σύμφωνα με την έρευνα, μετά από επτά χρόνια μόνο το 48% των φίλων και γνωστών (ένας στους δύο) παραμένει μέλος του προσωπικού δικτύου, ενώ μόνο το 30% (δηλαδή περίπου ένας στους τρεις) συνεχίζει να έχει πραγματικό ενεργό φιλικό ρόλο, ως συμπαραστάτης, βοηθός και τακτικός συνομιλητής κάποιου. Το 70% έχουν πια χάσει αυτές τις ιδιότητες. Από αυτούς, το 52% έχουν, μετά την επταετία φύγει πια τελείως από το προσωπικό "δίκτυο" κάποιου, ενώ το υπόλοιπο 22% είναι ακόμα μέλη του δικτύου, αλλά σε περιφερειακό πια ρόλο.

ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ...! ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΟΝ 7ο ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ..!

26,4 εκ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟ 2030






















Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) μέχρι το 2030 θα διαγνωστεί ότι πάσχουν από κάποια μορφή καρκίνου 26,4 εκατομμύρια άνθρωποι και 17 εκατομμύρια θα πεθάνουν, αριθμοί τριπλάσιοι από αυτούς που ισχύουν σήμερα.

Ο τριπλασιασμός των κρουσμάτων καρκίνου μέχρι το 2030 σε όλον κόσμο και ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες απαιτεί μια νέα προσέγγιση στη φροντίδα και τη βοήθεια προς τους ασθενείς, αλλά και στην διάγνωση και την θεραπεία, σύμφωνα με ειδικούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο, ο αριθμός των καρκινοπαθών στις αναπτυσσόμενες χώρες πιστεύεται πως θα ξεπεράσει το 2015 τον αριθμό των ασθενών στις αναπτυγμένες χώρες.

ΠΙΚΑΣΟ, ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ κ.α.






















Τη συλλογή χαρακτικών του Ιδρύματος Κατακουζηνού, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα των Πάμπλο Πικάσο, Μαρκ Σαγκάλ, Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Σπύρου Βασιλείου, Γιάννη Τσαρούχη, Γιώργου Δήμοu κ.ά., υποδέχεται για πρώτη φορά το αθηναϊκό κοινό.

Η έκθεση παρουσιάζεται από σήμερα, Τετάρτη, και μέχρι τις 30 Ιουνίου, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Τα χαρακτικά της συλλογής είναι κυρίως δώρα των καλλιτεχνών προς το ζεύγος Κατακουζηνού που το σπίτι τους αποτέλεσε διάσημο καλλιτεχνικό σαλόνι της Γενιάς του '30 ενώ παράλληλα φωτογραφίζουν ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα σε σημαντικούς πνευματικούς ανθρώπους και καλλιτέχνες της εποχής.

Την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα






























...ζητά η βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας Νοτιοαφρικανή συγγραφέας Ναντίν Γκόρντιμερ, προλογίζοντας το βιβλίο τού Κρίστοφερ Χίτσενς Τhe Ρarthenon Μarbles: Τhe case for reunification.

«Το γεγονός ότι ορισμένα μέρη της ζωφόρου του Παρθενώνα βρίσκονται σήμερα στη Βρετανία είναι ένα δείγμα αλαζονείας ξεκάθαρο, όπως το μάρμαρο» γράφει στον πρόλογό της, τον οποίο δημοσιεύει η Corriere della Sera με αφορμή την έκδοση του βιβλίου στην Ιταλία.

«Η αμφίβολη ηθική της επιλογής από πλευράς ενός εθνικού βρετανικού μουσείου, στην αυγή του 19ου αιώνα, να αποκτήσει την κληρονομιά μιας άλλης χώρας χωρίς να ρωτήσει με ποιον τρόπο και από ποιο χέρι κατέληξε στο εμπόριο, ήταν ξεκάθαρα δικαιολογημένη, παρά τον αμφιλεγόμενο χαρακτήρα της, στο όνομα της ίδιας αυτοκρατορικής αλαζονείας. Αυτό όμως έγινε στο παρελθόν. Η επιστροφή τους σήμερα βασίζεται σε δεδομένα που υπερβαίνουν τα αυστηρώς νομικά: στην αποκατάσταση μιας αποικιοκρατικής αδικίας, κεκαλυμμένης από μια απλή εμπορική συναλλαγή».

Η Γκόρντιμε τονίζει, επίσης, ότι δεν πρέπει να μιλάμε για «Ελγίνεια Μάρμαρα» αφού «τα Γλυπτά δεν ανήκουν και δεν ανήκαν ποτέ στον λόρδο Ελγιν».

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ :































ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ Κ Α Λ Τ Σ Ε Σ ...
ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

65 ΕΚ ΕΥΡΩ...ΜΟΝΟ?

Επιμένει ο ισπανικός Τύπος ότι η Ρεάλ Μαδρίτης απέκτησε τον Κακά από τη Μίλαν. Στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών χθες στη Μαδρίτη, η χρυσή τομή βρέθηκε στο απίστευτο ποσό των 65.000.000 ευρώ.

Εως τώρα, οι σύλλογοι δεν έχουν επιβεβαιώσει την είδηση, αλλά οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με αποδοχές 9 εκ. ευρώ τον χρόνο.

Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΟΜΠΑΜΑ

Αφορμή για να καυτηριάσει την αμερικανική πολιτική βρήκε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες, με αφορμή τα σχέδια της κυβέρνησης Ομπάμα να περάσει υπό κρατικό έλεγχο το 60% η αυτοκινητοβιομηχανία General Motors, που προσφάτως κήρυξε πτώχευση.

Όπως δήλωσε ο Τσάβες χαριτολογώντας, τόσο ο ίδιος όσο και ο προσωπικός φίλος και πολιτικός του σύμμαχος, ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, κινδυνεύουν να αποδειχθούν συντηρητικότεροι από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

«Ο Ομπάμα εθνικοποίησε ούτε λίγο ούτε πολύ την General Motors. Ο σύντροφος Ομπάμα. Φιντέλ, πρόσεχε, σε λίγο θα καταλήξουμε να βρισκόμαστε στα δεξιά του» αστειεύτηκε ο Τσάβες σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή.

Επί των ημερών του Τσάβες, η κυβέρνηση στη Βενεζουέλα έχει εθνικοποιήσει τους περισσότερους σημαντικούς τομείς της οικονομίας της χώρας, συχνά προχωρώντας σε κοινοπραξίες με ιδιωτικές εταιρίες, με το 60% των μετοχών των εταιριών να ανήκει στο κράτος.

ΡΟΝΑΛΝΤΙΝΟ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ!!!!

Στο κέντρο Frangelico διασκέδασε μέχρι τα ξημερώματα ο άσος της Μίλαν, Ronaldinho. Μετά τη Μύκονο, ο Ronaldinho έκανε μία στάση και στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο μαγαζί που τραγουδούν οι Ανδρέας Στάμος και Χρήστος Μενιδιάτης.

Ο ποδοσφαιριστής βρέθηκε με μεγάλη παρέα στο νυχτερινό κέντρο. Ανάμεσα στην παρέα του βρισκόταν και ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος δεν απογοήτευσε τους θαυμαστές του που διασκέδαζαν εκεί, αφού πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε μεγάλες επιτυχίες του.

Ο Ronaldinho είναι μυημένος στην νυχτερινή ζωή της Αθήνας, αφού και την προηγούμενη φορά που βρέθηκε στην χώρα μας επισκέφτηκε μεγάλο νυχτερινό κέντρο.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ?

«Ή θα προχωρήσουμε σε μια πράσινη ανάπτυξη ή θα ζήσουμε τη βαρβαρότητα της υποβάθμισης του περιβάλλοντος».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο με θέμα "Η κλιματική αλλαγή ως πρόκληση για τις μελλοντικές γενιές".

Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, παρατηρείται μια διστακτικότητα ορισμένων χωρών ενόψει της Συνόδου της Κοπεγχάγης, η οποία πηγάζει, όπως τόνισε, από την αντίληψη ότι οι δραστικές πολιτικές για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής έρχονται σε αντίθεση με την ανάπτυξη.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΟ..ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ

Ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής διέκοψε χθες το βράδυ εκδήλωση που πραγματοποιούσαν μέλη του κόμματος των Σλαβομακεδόνων «ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ», στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, για την παρουσίαση Σλαβομακεδονικού λεξικού με τίτλο “Σύγχρονο Ελληνομακεδονικό Λεξικό”.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, που προηγουμένως είχαν πραγματοποιήσει προεκλογική εκδήλωση στην πλατεία Κολοκοτρώνη, εισήλθαν στην αίθουσα που λάβαινε χώρα η εκδήλωση και διαμαρτυρήθηκαν σε πολύ έντονο ύφος προς τους διοργανωτές, ενώ ακολούθησαν διαπληκτισμοί με τους ομιλητές.

Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν άμεση, απομακρύνοντας από την αίθουσα τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Μετά την αποχώρησή τους το επεισόδιο έλαβε τέλος και η εκδήλωση συνεχίστηκε.

Κατά την αποχώρηση των μελών της Χρυσής Αυγής από την αίθουσα, αστυνομικοί των ΜΑΤ προέβησαν σε σωματικούς ελέγχους και ελέγχους στοιχείων, απ’ όπου δεν προέκυψε κάτι επιβαρυντικό σε βάρος τους, ενώ δε χρειάστηκε να προχωρήσουν σε προσαγωγές.

ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΩΓΗ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος, κατανέμεται το ποσό των 4.000.000€ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και το ποσό των 2.000.000€ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για την πληρωμή της κρατικής αρωγής, στα δάνεια των παλιννοστούντων από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Τηρώντας τη ρητή δέσμευση του Πρωθυπουργού προς τους παλιννοστούντες συμπατριώτες μας, συνεχίζουμε με σταθερούς ρυθμούς και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που όλοι αναγνωρίζουν, τη χρηματοδότηση των Περιφερειών της Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου υπάρχουν ακόμη σε εκρεμμότητα αιτήσεις κρατικής αρωγής, για τα δάνεια των παλιννοστούντων από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Θέλω να υπενθυμίσω ότι το έργο αφορά τη δωρεάν κρατική αρωγή, ύψους 21.000€ για την αγορά ή κατασκευή κατοικιών από τους παλιννοστούντες, άρχισε να χρηματοδοτείται το 2001 και για την 3ετία 2001-2003, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έδωσαν 34.000.000€, περίπου, ενώ από το 2004 και μέχρι σήμερα, οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. εκταμίευσαν προς τους συμπατριώτες μας περισσότερα από 170.000.000€.

Οι συγκρίσεις, σε έναν ακόμη τομέα, που αφορά το κοινωνικό πρόσωπο του κράτους, είναι καταλυτικές για κάθε καλοπροαίρετο πολίτη».

Θύματα εκμετάλλευσης

Γύρω στα 225 εκατομμύρια άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών είναι θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως προκύπτει από έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το γερμανικό τμήμα της Unicef στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με την έκθεση, που παρουσίασε ο Ρότζερ Μουρ, ερμηνευτής πολλών ταινιών "Τζέιμς Μποντ" και πρεσβευτής καλής θελήσεως της οργάνωσης αυτής του ΟΗΕ για την παιδική ηλικία, εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά πουλιούνται κάθε χρόνο στο εξωτερικό, συχνά για λόγους σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

"Κάθε χρόνο, εκατομμύρια κορίτσια και αγόρια αναγκάζονται να εκπορνεύονται και να μετέχουν σε πορνογραφικές δραστηριότητες", τόνισε ο βρετανός ηθοποιός, υπογραμμίζοντας ότι η εξέλιξη του διαδικτύου και της τεχνολογίας των βίντεο επέτρεψαν τα τελευταία χρόνια μία πραγματική έκρηξη στη μετάδοση πορνογραφικού υλικού με πρωταγωνιστές παιδιά.

Οπως είπε ακόμα, παρά τις προόδους που έχουν σημειωθεί όσον αφορά το νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία του παιδιού, " σε πολλές χώρες η νομοθεσία πολύ συχνά δεν εφαρμόζεται όπως πρέπει".


Σύμφωνα με τη Unicef, στις Φιλιππίνες υπολογίζεται πως 60.000 παιδιά είναι θύματα του εμπορίου του σεξ, ενώ στο Μπαγκλαντές η μέση ηλικία των παιδιών που υφίστανται σεξουαλική εκμετάλλευση είναι τα 13 χρόνια.

Στις τουριστικές παραλίες της Κένυας εκδίδονται καθημερινά 15.000 παιδιά, πολλά από τα οποία πέφτουν θύματα ξένων τουριστών προερχομένων από πλούσιες χώρες, υπογραμμίζει ακόμα η έκθεση του διεθνούς οργανισμού, ο οποίος απευθύνει έκκληση για περισσότερες προσπάθειες σε διεθνή κλίμακα προκειμένου να αντιμετωπισθεί αυτή η μάστιγα.

ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Τραγικός επίλογος

Τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στο Ατλαντικό Ωκεανό "χωρίς καμιά αμφιβολία" προέρχονται από το αεροσκάφος της Air France που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ κατά την πτήση από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι με 228 επιβαίνοντας, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Βραζιλίας.

Χθες το απόγευμα πολεμικά αεροσκάφη εντόπισαν "σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων συντρίμμια ενός αεροσκάφους", τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Βραζιλίας Νέλσον Ζομπίμ. "Είναι από το αεροσκάφος της Air France, δεν υπάρχει αμφιβολία, πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης Πολιτικής Αεροπορίας, ο Ζορζε Αμαράλ τόνισε πως "θραύσματα και συντρίμμια, ανάμεσα στα οποία και ένα κάθισμα, εντοπίστηκαν στον Ατλαντικό, 650 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του νησιού Φερνάντο ντε Νορόνια.

Εδώ και 24 ώρες πολλά βραζιλιάνικα αεροσκάφη μαζί με τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Ισπανία πραγματοποιούν έρευνες στην περιοχή, στο μέσο του Ατλαντικού για να εντοπίσουν το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση AF 447 από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι.

Η ζώνη στην οποία κατέπεσε το αεροσκάφος προσδιορίστηκε 1.000 χιλιόμετρα από τις ακτές της Βραζιλίας και 2.000 χιλιόμετρα από την ακτές της Σενεγάλης.

ΣΥΝ

"Ισχυρός αριστερός πόλος"

Τη Μυτιλήνη επισκέπτεται σήμερα ο κ.Αλ.Τσίπρας. Το βράδυ, θα μιλήσει σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση.

Πρόσκληση προς τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και τους Οικολόγους -Πράσινους, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου ισχυρού αριστερού πόλου που θα ενώνει τις δυνάμεις της Αριστεράς και της Οικολογίας για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογική αποτέλεσμα και την επίτευξη του στόχου του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξή του σε τρίτη δύναμη στις ευρωεκλογές , ενώ είπε ότι η συγκέντρωση στέλνει ένα μήνυμα ενότητας και ανατροπής.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για επιθέσεις που δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα, άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ και εκτίμησε ότι "την Κυριακή τελειώνουν τα ψέματα", γιατί "όλοι όσοι με νύχια και με δόντια αγωνίστηκαν να περιορίσουν την ελπίδα της ελληνικής κοινωνίας για την υπέρβαση του σημερινού μίζερου και γερασμένου πολιτικού σκηνικού. Όλοι όσοι με νύχια και δόντια πολέμησαν να αναστηλώσουν τα ερείπια και ανακόψουν την Άνοιξη της ελπίδας, την Άνοιξη μιας νέας ενωτικής αριστεράς που θα αλλάξει τα πράγματα, θα υποστούν μια ακόμη διάψευση".

Για την πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές του 2007 μέχρι σήμερα ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τη θέση του ότι το κόμμα του ήταν "η μοναδική αντιπολίτευση στη βουλή, στους δρόμους και τις ιδέες".
Να στηρίξουν τον ΛΑΟΣ με την ψήφο τους την Κυριακή πρώτον διότι παρήγαγε έργο στο ευρωκοινοβούλιο και δεύτερον γιατί είναι ‘’πατριωτικό κόμμα εναντίον της νέας τάξης πραγμάτων’’ κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος του κόμματος, σε ομιλία του στην Τρίπολη.


‘’Είμαστε εδώ για να μην παραχωρήσουμε το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια’’ ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο κ. Παπανδρέου χρειάστηκαν 20 χρόνια για να μάθει που είναι η Βεργίνα, ‘’σήμερα πρωτοπήγε και είπε όχι στην διπλή ονομασία αλλά δεν είπε όχι στην σύνθετη ονομασία που έχει συμφωνήσει η ΝΔ κι αυτός’’ και τόνισε ότι ‘’μένουμε πιστοί στην απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 1992, όχι όνομα, όχι παράγωγο στα Σκόπια’’.


Για τον κ. Τρεμόπουλο ανέφερε ότι κρύβει τα όσα είπε στο νομαρχιακό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, αποτελεί, ανέφερε, κοινή συνιστώσα με το "Ουράνιο Τόξο" και τόνισε πως "ο Τρεμόπουλος θα αποτελεί το ιδανικό άλλοθι των αμερικανών".

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της κας Μπακογιάννη για την ΕΔΕ που διέταξε στην υπόθεση με το έγγραφο από την Ουρουγουάη και την ανακοίνωση των διπλωματικών υπαλλήλων είπε ότι "η κυρία Μπακογιάννη δεν μπορούσε να κάνει ΕΔΕ. ΕΔΕ μπορούσε να κάνει ο Καραμανλής".

ΚΚΕ

Συγκέντρωση στην Αθήνα

Στο Πεδίον του Αρεως θα πραγματοποιηθεί το βράδυ η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, στην Αθήνα. Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ. Θα χαιρετήσει η Ρόζα Ραμπιάις εκπρόσωπος του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Η κ.Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σε εργαζομένους στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" τόνισε ότι "στις 8 Ιουνίου πρέπει να υπάρχει σε όλη την Ευρώπη ένα μήνυμα αδιάλλακτης αντιπαράθεσης με την ΕΕ".

"Δεν κρίνεται ούτε ο σοσιαλισμός, ούτε η αποδέσμευση. Εμείς βεβαίως συζητάμε και την αποδέσμευση και το σοσιαλισμό. Δεν κόβουμε την πολιτική μας σε κομματάκια. Αντιπολίτευση με όρους αντεπίθεσης. Όλα αυτά τα χρόνια δεν υποτιμήσαμε την άμυνα: το σύνθημα αντισταθείτε το χρησιμοποιήσαμε πολλά χρόνια και τώρα υπάρχει το θέμα της αντίστασης, αλλά ενταγμένο μέσα στην αντεπίθεση", επεσήμανε.

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Κ.Καραμανλής:"Υπευθυνότητα και μεταρρυθμίσεις"

"Ατζέντα μας είναι ο δρόμος της υπευθυνότητας, ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων, όλα εκείνα που πρέπει να κάνουμε - και ήδη κάνουμε - για τον περιορισμό των επιπτώσεων της μεγάλης διεθνούς κρίσης και την ετοιμασία της χώρας να αντιμετωπίσει την επομένη της κρίσης με πολύ καλύτερους όρους", τονίζει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής σε συνέντευξή του στο Εθνικό Πρακτορείο. Προσθέτει ότι "οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις είναι ήδη δρομολογημένες, απλώς χρειάζεται συνέχεια, συνέπεια και μεγαλύτερη ένταση, ώστε να προχωρήσουν ταχύτερα".


Ερώτηση: Κύριε Πρωθυπουργέ, ποιό νομίζετε ότι είναι το πραγματικό διακύβευμα των Ευρωεκλογών;

Απάντηση: Για μεν το περιεχόμενο των Ευρωεκλογών σας μίλησα στην αρχή. Θα σας έλεγα όμως ποιό είναι το διακύβευμα για τη χώρα σήμερα. Και το διακύβευμα είναι εάν θα διαλέξουμε, θα στηρίξουμε και έμπρακτα θα προωθήσουμε το δρόμο, την επιλογή της υπευθυνότητας, που ενίοτε μπορεί να εμπεριέχει και δύσκολες αποφάσεις, αλλά που είναι μονόδρομος αν θέλουμε η χώρα αυτή να διατηρήσει τα όπλα της, τα δυνατά της σημεία και να θεραπεύσει οριστικά τις αδύναμες πλευρές, το δρόμο δηλαδή των μεταρρυθμίσεων ή θα ακούσουμε τις σειρήνες του δρόμου, των φωνών της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού.

Εγώ πιστεύω ότι η επιλογή είναι σαφής. Για την κυβέρνηση και για μένα προσωπικά δεν τίθεται, ούτε ετέθη ποτέ δίλημμα τι πρέπει να κάνουμε. Αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και την επόμενη ημέρα. Είμαι βέβαιος ότι οι Ελληνες πολίτες αντιλαμβάνονται πολύ καλά το διακύβευμα αυτό και ασχέτως των όποιων άλλων παραμέτρων και ιδιαιτεροτήτων που μπορεί να έχουν οι Ευρωεκλογές, ξέρουν ότι αυτό το δρόμο πρέπει όλοι μαζί να περπατήσουμε.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ...!

ΤΗΝ ΕΙΠΟΕ ΤΗΝ ΑΤΑΚΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ...!!

ΤΗΝ ΚΥΡΑΙΚΗ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ Κ Α Λ Τ Σ Ε Σ ....

ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΩ ΞΥΠΟΛΙΤΟΣ..

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ...!



























ΤΗΝ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΤΑΚΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ...!!

ΤΗΝ ΚΥΡΑΙΚΗ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ Κ Α Λ Τ Σ Ε Σ ....

ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΩ ΞΥΠΟΛΙΤΟΣ..

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ