PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΥΓΕ... ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΡΕ ...ΓΑΜΩΤΟ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τελικά μήπως η Πιερία μου είναι για μεγάλα πράγματα; Τι δεν κατάλαβες ρε φίλε; Να αρχίσω; Ή μήπως θέλεις να τελειώσω; Έ, λοιπόν άκου. Κάνει ο Σάββας και κυρ Σάββας κι αφέντης τσουτσουλομύτης για πρώτη φορά πέρσι ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ και γίνεται στην Πιερία χαμός στο ίσωμα. Κι ύστερα; Ύστερα δίνει βάση στο πανηγύρι που πριν χρόνια το είχε γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και ξεσκίζει κι εκεί. Χαμός στο άλλο ίσωμα. Και… Και υπενθυμίζω πως την πρώτη χρονιά του που ανέλαβε Δήμαρχος, είχε καταργήσει με τη μια το Καρναβάλι του Αμοιρίδη. Κανένας ποτέ δεν κατάλαβε το γιατί… Κι ούτε βέβαια και θα το καταλάβει. Και ξέρετε γιατί; Επειδή τον λόγο τον ξέρει μόνο ο ίδιος ο Σάββας. Που θα πάει όμως; Κι αυτό θα το καταλάβει κάποτε. Και θα το επαναφέρει. Σαν γιορτή, που την γουστάρουν τα παιδιά κι ύστερα οι μεγάλοι, γιατί την γουστάρουν τα παιδιά… Όχι για τίποτα άλλο. Κι ύστερα ήρθε η ώρα του κανονικού μας Πανηγυριού στην Ανδρομάχη. Κι εκεί έκανε το αυτονόητο και πάλι χαμός. Πρόσεξε τα παιδιά. Και; Και ξέσκισε και πάλι. Ενώ πριν ένα χρόνο αν περνούσες από έξω δεν θα έπαιρνες χαμπάρι ότι κάτι έχει εκεί δίπλα στο ποτάμι, τώρα; Φέτος; Χαμός. Έκλεισαν και πάλι οι δρόμοι και χαμογέλασε το χειλάκι των …παιδιών! Πρώτα των παιδιών κι ύστερα των μεγάλων. Γιατί τα παιδιά γέλασαν. Κι ύστερα; Ήρθε το πανηγύρι του Αιγινίου. Τι δεν κατάλαβες πάλι; Να γράψω; Όχι βέβαια γιατί κι εκεί έγινε χαμός. Μεγάλα πράγματα. Κι ύστερα; Πάλι η Έκθεση του Χατζηχριστοδούλου, όπου κι εκεί συνωστισμός στην προκυμαία. Ναι. Κι εκεί χαμός. Μήπως τελικά η Πιερία μου, είναι για μεγάλα πράγματα, αρκεί να έχει μεγάλους πολιτικούς; Λέω μήπως… ΥΓ: Ά, ξέχασα και το καλοκαίρι μου. Που στις παραλίες μας, έγινε χαμός, γιατί εκεί έκανε μεγάλα πράγματα ο Σύλλογος Ξενοδόχων με την Βαγγελιώ την Ξυπτερά και τα παιδιά της. Με την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου και τα δικά της παιδιά. Με τους τρείς Δημάρχους… Εύγε. Κάτι γίνεται στην Πιερία μου…

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ


Πρώτη φορά από τότε που ασχολούμαι με την ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ νιώθω ότι ρόλος μας τελικά είναι πολύ σημαντικός.
Έβλεπα τα βλέμματα των παιδιών(μαθητών-τριών) στην πλατεία του Κολινδρού να μας κοιτάνε και να απορούνε γιατί αυτή η αδικία να γίνει σε μας, εμείς απλά θέλουμε να πηγαίνουμε στο σχολείο μας, σε αυτό το σχολείο που πήγαιναν οι γονείς μας αλλά και οι παππούδες μας.
Τέτοιες στιγμές σου έρχεται να φωνάξεις δυνατά ότι φτάνει πια όχι άλλες αδικίες εις βάρος των παιδιών μας.
Φτάνει πια, δεν μπορεί όλος αυτός ο λαός που συγκεντρώθηκε στην πλατεία του Κολινδρού να έχει άδικο.
Φτάνει πια, "οι μεγάλοι των Αθηνών" να ξέρουν τι γίνεται σε κάθε γωνία της Ελλάδος, όταν πολλοί από αυτούς δεν ξέρουν που πέφτει ο Κολινδρός.
Φτάνει πια, δώστε λόγο και στις τοπικές κοινωνίες, αυτές πρέπει να έχουνε τον πρώτο λόγο.
Ο αγώνας θα πρέπει να έχει ορμή για να συμπαρασύρει όλες αυτές τις "ακαθαρσίες μακρίά", για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Μπράβο στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού και στον Δήμαρχο για την σημερινή πρωτόγνωρη συγκέντρωση, μπράβο στους μαθητές-τριες για την συμμετοχή τους, στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του Γ/σιου και Λυκείου Κολινδρού, όλοι μαζί μπορόυμε να τα καταφέρουμε αρκεί να έχουμε σχέδιο-ορμή-και ομοψυχία.
ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 12.00...
ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΗ Δ.Ε Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΓΕΛ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΚΟΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δίου-Ολύμπου


Έχοντας στην ημερήσια διάταξη 31 θέματα, συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα 21/3 το δημοτικό συμβούλιο Δίου-Ολύμπου, στις 7.00 το βράδυ.

Το πρώτο θέμα συζήτησης θα αφορά στην κατάρτιση τεχνικού προγράμματος του Δήμου Δίου – Ολύμπου έτους 2011.

Στη συνέχεια, θα συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με χορηγήσεις παρατάσεων προθεσμιών για διάφορα έργα.

Ακολούθως θα συζητηθεί η έγκριση ή μη του 2ου Α.Π.Ε. του έργου «Αποπεράτωση συνεδριακού κέντρου», η έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Συμπληρωματικές εργασίες στην κεντρική πλατεία και στους παράπλευρους δρόμους στο Δ.Δ. Αγ. Σπυρίδωνα», καθώς επίσης και η έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α. στη θέση Νεροφαγιά Δ.Δ. Ν. Εφέσου».

Κι αμέσως μετά θα συζητηθούν τα εξής θέματα: Λήψη απόφασης για διάλυση της σύμβασης του έργου «Παρεμβάσεις ανάδειξης στον οικισμό της Π. Λεπτοκαρυάς». Λήψη απόφασης για διάλυση της σύμβασης του έργου «Ανάπλαση στα Ο.Τ. 55 και Ο.Τ. 60 στο Δ.Δ. Ν. Πόρων».

Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Πύδνας - Κολινδρού για την υποβολή προτάσεων ένταξης στο ΕΣΠΑ των έργων «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Αιγινίου» και «Αποχέτευση Μακρυγιάλου».

Θα ληφθούν αποφάσεις για αποζημιώσεις οφειλών ιδιοκτησιών και για

καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης προσκυρούμενου τμήματος στο σχέδιο πόλης Λεπτοκαρυάς.

Θα ληφθούν επίσης αποφάσεις για υποβολή πρότασης για ένταξη στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Leader του έργου «Κατασκευή λιμνοδεξαμενής αντιπυρικής προστασίας στη θέση «Σφαγεία» Λιτοχώρου», για παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας για τον καθαρισμό των ακτών, για επιβολή τελών φωτισμού – καθαριότητας για το έτος 2011, για επιβολή τελών ύδρευσης – αποχέτευσης κ.λπ. για το έτος 2011, για επιβολή τελών άρδευσης για το έτος 2011, για καθορισμό τελών χρήσης πεζοδρομίων, οδών, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων για το έτος 2011, για επιβολή τέλους ακίνητης περιουσίας, για επιβολή τέλους διαφήμισης αλλά και για επιβολή τέλους βοσκής.

Τα επόμενα θέματα αφορούν εγκρίσεις εκμίσθωσης δημοτικών εκτάσεων καθώς και έγκριση εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου (γραφείου) 22,23 τ.μ. στην οδό Κομνηνών 20 στη Θεσ/νίκη.

Ένα ακόμη θέμα συζήτησης, μεταξύ άλλων, θα είναι και η λήψη απόφασης για έγκριση πρόσληψης

Τέλος, θα ληφθεί και απόφαση για υποβολή πρότασης για ένταξη στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Leader του έργου «Ανάδειξη αξιοθέατων και μνημείων Δ.Δ. του Δήμου μέσω της χαρτογραφικής απεικόνισής τους, της προβολής τους σε πινακίδες έκθεσης και της αναπαραγωγής τους σε ενημερωτικό πληροφοριακό υλικό».

εποχιακού προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα.


Αποκατάσταση ζημιών στο ρέμα «Ντριμίτσα» ΒροντούςΞεκίνησαν και συνεχίζονται εργασίες διευθέτησης του ρέματος «Ντριμίτσα», λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που είχαν σημειωθεί στην περιοχή.

Οι εργασίες γίνονται με μηχάνημα της περιφερειακής ενότητας Πιερίας ύστερα από έγγραφο που απέστειλε ο δήμος Δίου-Ολύμπου. Στην έναρξη των εργασιών στο ρέμα, βρέθηκαν ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, ο αντιδήμαρχος Πέτρος Κιάφας, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Τσιμήτρης, ο ειδικός συνεργάτης της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, κ. Παναγιώτης Τερζόπουλος, καθώς επίσης και ο υπεύθυνος των μηχανημάτων της περιφερειακής ενότητας Πιερίας, κ. Ανέστης Δημητριάδης.

Ο κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ειδικός συνεργάτης της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, κ. Παναγιώτης Τερζόπουλος δήλωσε: «Ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα του δήμου Δίου-Ολύμπου, για την άμεση αποκατάσταση της κοίτης του ρέματος «Ντριμίτσα».

Τα προβλήματα που βλέπουμε, είναι, απ’ ό,τι διαπιστώσαμε μαζί με τους ειδήμονες, προβλήματα που προέρχονται από το παρελθόν. Αυτή τη στιγμή όμως είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε με τις δυνάμεις που υπάρχουν στη δική μας αρμοδιότητα, έτσι ώστε να λυθούν άμεσα κάποια προβλήματα, χωρίς να ξεχνάμε ότι η διευθέτηση του ρέματος και η αποκατάσταση η οριστική χρειάζεται μια πολύ πιο εμπεριστατωμένη μελέτη.

Υπάρχει ήδη μια μελέτη οριοθέτησης η οποία έχει υποβληθεί στην αντιπεριφέρεια. Και το επόμενο διάστημα θα ασχοληθούμε με αυτό το θέμα προκειμένου να βρεθεί μια οριστική και μόνιμη λύση σ’ ένα πρόβλημα το οποίο υπάρχει από το παρελθόν».

Ο κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΜΗΤΡΗΣ

Ο περιφερειακός σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρης Τσιμήτρης, στις δικές του δηλώσεις αναφέρθηκε στο πρόβλημα που προκλήθηκε από πλημμυρικά φαινόμενα, τονίζοντας όμως ότι θα χρειαστεί να βρεθεί και αποδέκτης του ρέματος: «Αυτό εδώ το πρόβλημα υπήρχε από παλιά, φέτος όμως είναι πιο έντονο, διότι έγιναν κάποια λάθη από ορισμένα μηχανήματα που δούλεψαν εδώ μέσα.

Θα πρέπει, όταν δουλεύουν τα μηχανήματα, να δουλεύουν πολύ προσεκτικά, να μην ξεριζώνουν τα πλατάνια, ούτως ώστε το νερό να έρχεται ομαλά προς τα κάτω.

Ως προς τις σωλήνες που βλέπουμε, που έχουν βγει στην επιφάνεια μετά τις πλημμύρες, είναι σωλήνες που πάνε από εδώ από την πομόνα προς το διυλιστήριο της Βροντούς. Αυτές οι σωλήνες πρέπει να καλυφθούν ξανά.

Τότε όταν εγκαταστάθηκαν οι σωλήνες, έγινε το λάθος και δεν φτιάχτηκε ένα τοιχίο για να τις συγκρατεί. Είναι θέμα μηχανικού και είναι θέμα εκείνου που είχε αναλάβει να κάνει αυτό το έργο.

Πιο πάνω υπάρχουν κι άλλοι σωλήνες που αρδεύουν πάνω από τις δεξαμενές της Βροντούς, από το διυλιστήριο, και πάει στα υπόλοιπα χωριά, δηλαδή στην Καρίτσα, Δίον και αλλού. Αυτά έχουν πάθει ζημιές και πρέπει να διορθωθούν σιγά – σιγά.

Επίσης, πρέπει να δούμε και κάτι άλλο. Πρέπει να δούμε και πού θα πηγαίνει όλο αυτό το νερό που έρχεται από πάνω, από τον Όλυμπο, αλλά δεν έχει αποδέκτη. Γι αυτό γίνονται ζημιές στα χωράφια.

Τέλος, ως προς τα μηχανήματα που κάνουν τις εργασίες, δίνουν το «παρών» από την αρχή. Η αντιπεριφέρεια είναι παρούσα και ο δήμος Δίου-Ολύμπου, που έστειλε το έγγραφο στην αντιπεριφέρεια, δίνει κι εκείνος το δικό του «παρών», ώστε να λυθούν αυτά τα προβλήματα».

Ο κ. ΠΕΤΡΟΣ ΚΙΑΦΑΣ

Ο αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Πέτρος Κιάφας, αναφερόμενος στις εργασίες αποκατάστασης, δήλωσε: «Βρισκόμαστε εδώ στο ρέμα της Ντιμίτσας για να κάνουμε μια αποκατάσταση ζημιών που είχαν προκληθεί από τις φετινές πλημμύρες.

Όπως πολύ ορθά επισήμανε και ο συνάδελφος, ο Δημήτρης Τσιμήτρης, λόγω κάποιων λάθος χειρισμών που έγιναν μέσα εδώ στο ρέμα, προκλήθηκαν κάποια προβλήματα.

Ήταν όμως άμεση η παρέμβαση της περιφερειακής ενότητας Πιερίας, τους οποίους και ευχαριστούμε για τη συνεργασία που έχουμε σε συνεργασία πάντοτε με τον αρμόδιο τεχνικών έργων και μηχανημάτων. Ξεκινήσαμε να κάνουμε πρώτα κάποιες βλάβες στα αρδευτικά και από εκεί και πέρα να κάνουμε τη διευθέτηση του ρέματος, ώστε, αν μη γένοιτο, έχουμε ξανά έντονες βροχοπτώσεις, να αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ζημιές, να έχουμε ει δυνατόν τις λιγότερες ζημιές».

Ο κ. ΑΝΕΣΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Τέλος, ο υπεύθυνος των μηχανημάτων της περιφερειακής ενότητας Πιερίας, κ. Ανέστης Δημητριάδης, μιλώντας για τις εργασίες διευθέτησης του ρέματος, που γίνονται, υποστήριξε ότι θα πρέπει, εκτός των άλλων, να γίνουν έργα διευθέτησης της κοίτης.

«Είμαστε εδώ και κάνουμε αποκατάσταση της κοίτης για τις ζημιές που έχουν γίνει. Φυσικά, προβλήματα έχουν και οι κάτοικοι της περιοχής, επειδή διέρχονται από το σημείο αυτό και κάποια αρδευτικά και σωλήνες.

Ξεκινούμε πρώτα από αυτά, κάνουμε τις αποκαταστάσεις στις σωλήνες και στην πορεία θα κάνουμε όλη την κοίτη. Οι εργασίες αυτές που αφορούν ομαλοποίηση της κοίτης πρέπει να γίνουν, επειδή το προηγούμενο διάστημα, όπως θα θυμάστε, είχαμε βροχοπτώσεις ισχυρές, προκλήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές.

θέμα προκειμένου να βρεθεί μια οριστική και μόνιμη λύση σ’ ένα πρόβλημα το οποίο υπάρχει από το παρελθόν».

Ο κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΜΗΤΡΗΣ

Ο περιφερειακός σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρης Τσιμήτρης, στις δικές του δηλώσεις αναφέρθηκε στο πρόβλημα που προκλήθηκε από πλημμυρικά φαινόμενα, τονίζοντας όμως ότι θα χρειαστεί να βρεθεί και αποδέκτης του ρέματος: «Αυτό εδώ το πρόβλημα υπήρχε από παλιά, φέτος όμως είναι πιο έντονο, διότι έγιναν κάποια λάθη από ορισμένα μηχανήματα που δούλεψαν εδώ μέσα.

Θα πρέπει, όταν δουλεύουν τα μηχανήματα, να δουλεύουν πολύ προσεκτικά, να μην ξεριζώνουν τα πλατάνια, ούτως ώστε το νερό να έρχεται ομαλά προς τα κάτω.

Ως προς τις σωλήνες που βλέπουμε, που έχουν βγει στην επιφάνεια μετά τις πλημμύρες, είναι σωλήνες που πάνε από εδώ από την πομόνα προς το διυλιστήριο της Βροντούς. Αυτές οι σωλήνες πρέπει να καλυφθούν ξανά.

Τότε όταν εγκαταστάθηκαν οι σωλήνες, έγινε το λάθος και δεν φτιάχτηκε ένα τοιχίο για να τις συγκρατεί. Είναι θέμα μηχανικού και είναι θέμα εκείνου που είχε αναλάβει να κάνει αυτό το έργο.

Πιο πάνω υπάρχουν κι άλλοι σωλήνες που αρδεύουν πάνω από τις δεξαμενές της Βροντούς, από το διυλιστήριο, και πάει στα υπόλοιπα χωριά, δηλαδή στην Καρίτσα, Δίον και αλλού. Αυτά έχουν πάθει ζημιές και πρέπει να διορθωθούν σιγά – σιγά.

Επίσης, πρέπει να δούμε και κάτι άλλο. Πρέπει να δούμε και πού θα πηγαίνει όλο αυτό το νερό που έρχεται από πάνω, από τον Όλυμπο, αλλά δεν έχει αποδέκτη. Γι αυτό γίνονται ζημιές στα χωράφια.

Τέλος, ως προς τα μηχανήματα που κάνουν τις εργασίες, δίνουν το «παρών» από την αρχή. Η αντιπεριφέρεια είναι παρούσα και ο δήμος Δίου-Ολύμπου, που έστειλε το έγγραφο στην αντιπεριφέρεια, δίνει κι εκείνος το δικό του «παρών», ώστε να λυθούν αυτά τα προβλήματα».

Ο κ. ΠΕΤΡΟΣ ΚΙΑΦΑΣ

Ο αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Πέτρος Κιάφας, αναφερόμενος στις εργασίες αποκατάστασης, δήλωσε: «Βρισκόμαστε εδώ στο ρέμα της Ντιμίτσας για να κάνουμε μια αποκατάσταση ζημιών που είχαν προκληθεί από τις φετινές πλημμύρες.

Όπως πολύ ορθά επισήμανε και ο συνάδελφος, ο Δημήτρης Τσιμήτρης, λόγω κάποιων λάθος χειρισμών που έγιναν μέσα εδώ στο ρέμα, προκλήθηκαν κάποια προβλήματα.

Ήταν όμως άμεση η παρέμβαση της περιφερειακής ενότητας Πιερίας, τους οποίους και ευχαριστούμε για τη συνεργασία που έχουμε σε συνεργασία πάντοτε με τον αρμόδιο τεχνικών έργων και μηχανημάτων. Ξεκινήσαμε να κάνουμε πρώτα κάποιες βλάβες στα αρδευτικά και από εκεί και πέρα να κάνουμε τη διευθέτηση του ρέματος, ώστε, αν μη γένοιτο, έχουμε ξανά έντονες βροχοπτώσεις, να αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ζημιές, να έχουμε ει δυνατόν τις λιγότερες ζημιές».

Ο κ. ΑΝΕΣΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Τέλος, ο υπεύθυνος των μηχανημάτων της περιφερειακής ενότητας Πιερίας, κ. Ανέστης Δημητριάδης, μιλώντας για τις εργασίες διευθέτησης του ρέματος, που γίνονται, υποστήριξε ότι θα πρέπει, εκτός των άλλων, να γίνουν έργα διευθέτησης της κοίτης.

«Είμαστε εδώ και κάνουμε αποκατάσταση της κοίτης για τις ζημιές που έχουν γίνει. Φυσικά, προβλήματα έχουν και οι κάτοικοι της περιοχής, επειδή διέρχονται από το σημείο αυτό και κάποια αρδευτικά και σωλήνες.

Ξεκινούμε πρώτα από αυτά, κάνουμε τις αποκαταστάσεις στις σωλήνες και στην πορεία θα κάνουμε όλη την κοίτη. Οι εργασίες αυτές που αφορούν ομαλοποίηση της κοίτης πρέπει να γίνουν, επειδή το προηγούμενο διάστημα, όπως θα θυμάστε, είχαμε βροχοπτώσεις ισχυρές, προκλήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές.

θέμα προκειμένου να βρεθεί μια οριστική και μόνιμη λύση σ’ ένα πρόβλημα το οποίο υπάρχει από το παρελθόν».

Ο κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΜΗΤΡΗΣ

Ο περιφερειακός σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρης Τσιμήτρης, στις δικές του δηλώσεις αναφέρθηκε στο πρόβλημα που προκλήθηκε από πλημμυρικά φαινόμενα, τονίζοντας όμως ότι θα χρειαστεί να βρεθεί και αποδέκτης του ρέματος: «Αυτό εδώ το πρόβλημα υπήρχε από παλιά, φέτος όμως είναι πιο έντονο, διότι έγιναν κάποια λάθη από ορισμένα μηχανήματα που δούλεψαν εδώ μέσα.

Θα πρέπει, όταν δουλεύουν τα μηχανήματα, να δουλεύουν πολύ προσεκτικά, να μην ξεριζώνουν τα πλατάνια, ούτως ώστε το νερό να έρχεται ομαλά προς τα κάτω.

Ως προς τις σωλήνες που βλέπουμε, που έχουν βγει στην επιφάνεια μετά τις πλημμύρες, είναι σωλήνες που πάνε από εδώ από την πομόνα προς το διυλιστήριο της Βροντούς. Αυτές οι σωλήνες πρέπει να καλυφθούν ξανά.

Τότε όταν εγκαταστάθηκαν οι σωλήνες, έγινε το λάθος και δεν φτιάχτηκε ένα τοιχίο για να τις συγκρατεί. Είναι θέμα μηχανικού και είναι θέμα εκείνου που είχε αναλάβει να κάνει αυτό το έργο.

Πιο πάνω υπάρχουν κι άλλοι σωλήνες που αρδεύουν πάνω από τις δεξαμενές της Βροντούς, από το διυλιστήριο, και πάει στα υπόλοιπα χωριά, δηλαδή στην Καρίτσα, Δίον και αλλού. Αυτά έχουν πάθει ζημιές και πρέπει να διορθωθούν σιγά – σιγά.

Επίσης, πρέπει να δούμε και κάτι άλλο. Πρέπει να δούμε και πού θα πηγαίνει όλο αυτό το νερό που έρχεται από πάνω, από τον Όλυμπο, αλλά δεν έχει αποδέκτη. Γι αυτό γίνονται ζημιές στα χωράφια.

Τέλος, ως προς τα μηχανήματα που κάνουν τις εργασίες, δίνουν το «παρών» από την αρχή. Η αντιπεριφέρεια είναι παρούσα και ο δήμος Δίου-Ολύμπου, που έστειλε το έγγραφο στην αντιπεριφέρεια, δίνει κι εκείνος το δικό του «παρών», ώστε να λυθούν αυτά τα προβλήματα».

Επίσης, πρέπει να γίνει και διευθέτηση της κοίτης», είπε ο κ. Ανέστης Δημητριάδης.