PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Τη γνωστή βραβευμένη ηθοποιό Λυδία Κονιόρδου έκλεισαν οι "Οικολόγοι-Πράσινοι" για την Ευρωβουλή η οποία δεν είναι μεν σε εκλόγιμη θέση αλλά με τη συμμετοχή της στυρίζει την προσπάθεια των οικολόγων μαζί με τον Αντώνη Καφετζόπουλο και τον Ρος Ντέιλι...!

ΘΕΑΤΗΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ





































ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ "ΠΟΛΙΤΕΙΑ"


Μουδιασμένοι ακόμη από το σοκ οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών, από τα επεισόδεια μεταξύ οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ το βράδυ του Σαββάτου προς ξημέρωμα Κυριακής... Οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να καταλάβουν γιατί καταστράφηκαν έτσι ξαφνικά οι περιουσίες τους και, κυρίως, γιατί η Αστυνομία δεν στάθηκε ικανή να τους προστατέψει.

Ο Γιάννης Τσομπανικόλας, ιδιοκτήτης καθαριστηρίου, μετρά ζημιές όχι μόνο στο μαγαζί του, αλλά και στο αυτοκίνητό του που, σταθμευμένο στο σημείο της συμπλοκής, έγινε στόχος των χουλιγκάνων.

«Επί δυο ώρες», λέει, «έπεφταν πέτρες και μπουκάλια και οι αστυνομικοί, με ασπίδες και κράνη, στέκονταν στη γωνία και παρακολουθούσαν τις καταστροφές. Δεν έκαναν απολύτως τίποτε για να μας προστατέψουν».

Μπροστά του χάσκει τρύπια ακόμη η βιτρίνα, που τους έσπασαν το βράδυ των επεισοδίων.

Απέναντι, αμίλητη η ιδιοκτήτρια του «Ανθόσπαρτου» παλεύει να μαζέψει με τη σκούπα και το φαράσι τα θρύψαλα, που πριν ήταν η βιτρίνα του γωνιακού της μαγαζιού.

Σοκαρισμένη ακόμη η Σταματία Κώστογλου ιδιοκτήτρια καταστήματος γυαλικών και διαμένουσα στον πάνω όροφο του κτιρίου, θυμάται κάθε λεπτομέρεια του στιγμών τρόμου που έζησε, παρακολουθώντας πίσω από τα κλειστά πατζούρια της (από τις 11.15 όπως λέει το βράδυ του Σαββάτου, μέχρι λίγο μετά τη 1.00) την καταστροφική, για κάποιον ανεξήγητα λογικά λόγο, μανία των οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ.

«Μέχρι τον τρίτο όροφο έφτασαν οι πέτρες!», λέει. «Μου έσπασαν την είσοδο του μαγαζιού, ‘βούλιαξε’, απ’ τις πέτρες και τα μπουκάλια που πετούσαν, η πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας. Και δεν έχει ούτε δυο μήνες που τη φτιάξαμε!».

Το σημείο των επεισοδίων μπορεί να μη θύμιζε χθες τον «κρανίου τόπο» που είχαν μετατρέψει τον εμπορικό και κυκλοφοριακά κομβικό δρόμο το βράδυ του Σαββάτου οι οπαδοί των δυο ομάδων (είχε φροντίσει ο δήμος να βγάλει αμέσως συνεργεία καθαρισμού), τα σημάδια της καταστροφής όμως ήταν ακόμη φανερά, στις βιτρίνες που δεν πρόλαβαν να αντικατασταθούν και στο βλέμμα των ιδιοκτητών των καταστημάτων και των περίοικων.

Κι αυτό που δεν μπορούν να χωνέψουν, μετά από όλα αυτά, είναι γιατί η αστυνομία δεν έκανε ούτε μια προσαγωγή.

Αστυνομία: «Περιορίσαμε την επέκταση των επεισοδίων»

«Κάναμε ό,τι καλύτερο», υποστηρίζει η αστυνομία. «Καταφέραμε να μην επεκταθούν τα επεισόδια σε όλη την πόλη, τα περιορίσαμε στο σημείο της Παρθενίου Βαρδάκα και πείσαμε (;) 500 άτομα να διαλυθούν μέσα σε λίγα λεπτά».

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση, τα επεισόδια δεν κράτησαν πάνω από 20λεπτο, εξελίχθηκαν «ταχύτατα», η ίδια κατάφερε να συγκροτήσει αμέσως διμοιρία με κατάλληλη εξάρτυση και το επιχειρησιακό της σχέδιο λειτούργησε αποτελεσματικά.

Εντύπωση πάντως προκαλεί ο ισχυρισμός της αστυνομίας ότι δεν περίμενε επεισόδια, παρότι ήταν γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι οι Αρειανοί θα εγκαινίαζαν τα γραφεία τους, με τη συνδρομή μελών των Συνδέσμων τους από όμορους νομούς κι ότι είχαν (πάντα έχουν) «ανοικτούς λογαριασμούς» με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Όσο για τους δράστες των επεισοδίων, μας διαβεβαίωσαν ότι, μπορεί να μην έγιναν προσαγωγές το βράδυ των επεισοδίων, τις επόμενες μέρες όμως θα σχηματιστεί δικογραφία εναντίον υπόπτων (που έχουν υπόψιν τους), που θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα.

Ο οποίος Εισαγγελέας, παρεμπιπτόντως, δεν βρισκόταν το βράδυ του Σαββάτου στο σημείο των επεισοδίων. Στο σημείο όπου 500 χούλιγκανς, έκαναν πάρτι, πλιατσικολογώντας και καταστρέφοντας ιδιωτική και δημόσια περιουσία.

ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δύο γκρέιντερ της Νομαρχίας από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησαν τον καθαρισμό και τις διανοίξεις των αντιπυρικών ζωνών, συμβάλλοντας στο έργο των υπηρεσιών, στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας στις ευαίσθητες περιοχές του Νομού μας. Ήδη τα μηχανήματα της Νομαρχίας έχουν ολοκληρώσει την παρέμβαση σε συνολικά 50 χιλιόμετρα αντιπυρικών ζωνών στην περιοχή από τον Άγιο Βασίλειο προς τη Βροντού του δήμου Δίου, ενώ ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες και ο καθαρισμός στην αντιπυρική ζώνη που βρίσκεται στο δρόμο προς τα Κρεβάτια Ολύμπου.

ΣΤΙΣ 2182 ΜΟΝΑΔΕΣ

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΙΜΩΝ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.
ΕΝΑΤΗ ΑΝΟΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ..!!!

Ο ΝΤΥΛΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΞΑΝΑ

























Στην κορυφή του βρετανικού chart επέστρεψε μετά από 39 χρόνια ο Μπομπ Ντύλαν. Το 33ο album της καριέρας του, ''Together Through Life'', κατέκτησε την πρώτη θέση κάνοντας τον Ντύλαν τον μοναδικό καλλιτέχνη με σόλο καριέρα, που επιστρέφει στην κορυφή μετά από τόσα πολλά χρόνια.

Η τελευταία φορά που ο Μπομπ Ντύλαν βρέθηκε στην πρώτη θέση του UK album chart ήταν το 1970 με το lp ''New Morning''. Με τα 39 χρόνια να χωρίζουν την μία πρωτιά από την άλλη, ο Ντύλαν κατέχει τώρα το ρεκόρ, που μέχρι πρότινος είχε ο Τομ Τζόουνς, που το 1999 είχε επιστρέψει στην κορυφή του βρετανικού chart μετά από 31 χρόνια.

Το ''Together Through Life'' ηχογραφήθηκε τον περασμένο χρόνο και αποτέλεσε την αιτία για να βρεθεί ο Ντύλαν στην κορυφή για έβδομη φορά. Η πρώτη ήταν το 1964 με το ''The Freewheelin''.

Η ΛΟΡΙΝΑ ΜΑΚΕΝΙΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ















To «ξωτικό» της κέλτικης μουσικής, η Loreena McKennitt, έρχεται το καλοκαίρι για 3 ζωντανές εμφανίσεις στην Ελλάδα, στο Αρχαίο Ωδείο στην Πάτρα, στο θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», στην Αθήνα και τέλος στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκεια της μακρόχρονης και πετυχημένης καριέρας της, η Loreena McKennitt έγραψε και ερμήνευσε τραγούδια που γεννήθηκαν μέσα από την αγάπη της για την κέλτικη μουσική και το πάθος της για τις μουσικές παραδοσιακές μυθολογίες.

Εδώ και δυο δεκαετίες, έχει καταφέρει να πουλήσει πάνω από 14 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, να είναι προτεινόμενη για βραβεία Grammy καθώς και να αποσπάσει το βραβείο Billboard International Achievement.

Tο ιδιαίτερο μουσικό της μείγμα από στοιχεία pop,folk και ethnic απλώνεται σε 8 studio album που έχουν καταφέρει να μιλήσουν στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων ενώ η ίδια έχει υπογράψει τη μουσική επένδυση κινηματογραφικών ταινιών.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ


























Οι Depeche Mode θα δώσουν μία μοναδική συναυλία στο Terra Vibe στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους ''Tour Of The Universe 2009''. Ένα από τα πιο δημοφιλή και διάσημα συγκροτήματα της electro-pop σκηνής ετοιμάζεται να βάλει φωτιά στο Terra Vibe.

Η Αθήνα είναι μόλις ο δεύτερος σταθμός της περιοδείας τους, που ξεκίνησε την Κυριακή (10/5) από το Ισραήλ. Μετά την τελευταία τους επίσκεψη στην Ελλάδα πάλι στο Terra Vibe το καλοκαίρι του 2006, οι Depeche Mode επιστρέφουν με το νέο τους album ''Sounds of the Universe'' στις αποσκευές τους.


Με τις πωλήσεις των δίσκων τους να ξεπερνούν τα 75 εκατομμύρια στα 28 χρόνια καριέρας τους, οι Depeche Mode θα πραγματοποιήσουν 28 συναυλίες σε 22 χώρες, ενώπιον περίπου 1,3 εκατομμυρίων φίλων τους, στο πλαίσιο της φετινής τους περιοδείας.

ΣΤΗ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ















Τους στόχους της κυβέρνησης αναφορικά με την οικονομία ανέπτυξε ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, από τη Στοκχόλμη, όπου είχε συνάντηση με τον σουηδό ομολογό του Φρίντριχ Ρέϊνφελντ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι "πρώτος στόχος της είναι η δημοσιονομική ισορροπία, δεύτερος η προώθηση της ανάπτυξης και τρίτος η στήριξη, στο μέτρο του δυνατού, της οικονομίας με μέτρα υπέρ των ασθενέστερων οικονομικώς στρωμάτων". Αναφερόμενος στην ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας επανέλαβε ότι "η Ελλάδα τάσσεται υπέρ, υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα ανταποκριθεί πλήρως και αποτελεσματικά στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της ΕΕ".

Όπως δήλωσε λίγο μετά τη συνάντηση, ο Κ. Καραμανλής είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τη σουηδική πλευρά για τις θέσεις της Ελλάδας αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού και την ονομασία της ΠΓΔΜ, καθώς και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ελλάδας για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια.

ΑΙΧΜΕΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ
















Αιχμές για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ άφησε μέσω του Flash 96 ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος βρίσκεται στην τρίτη θέση του ευρωψηφοδελτίου και μάλιστα αναφέρεται ως πρώην ευρωβουλευτής. «Αν ορισμένοι θέλουν να γίνω πρώην με γεια τους και χαρά τους» είπε χαρακτηριστικά.

11 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ






















Ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, 11 χρόνια μετά το θάνατό του, έγινε το πρωί στο Ίδρυμα ''Κωνσταντίνος Καραμανλής'', στη Φιλοθέη.

Το "παρών" έδωσαν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρώην υπουργός και ανιψιός του Μιχάλης Λιάπης, ο αδελφός του Αχιλλέας Καραμανλής, υπουργοί, στελέχη της ΝΔ, φίλοι και στενοί συνεργάτες του ιδρυτή του κυβερνώντος κόμματος, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης και ο πρώην υπουργός Πέτρος Μολυβιάτης απέτισαν φόρο τιμής στον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

62ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ





















Ανοίγει αύριο η αυλαία του 62ου Φεστιβάλ Καννών, με συμμετοχές από μερικά από τα γνωστότερα ονόματα του διεθνούς κινηματογράφου, όπως ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο Κουέντιν Ταραντίνο, ο Κεν Λόουτς και η Τζέιν Κάμπιον. Ωστόσο, με τα στούντιο να κάνουν περικοπές εν μέσω οικονομικής ύφεσης, το λαμπερό φεστιβάλ αναμένεται να έχει φέτος χαμηλότερο προφίλ.


Το θρυλικό πάρτι του περιοδικού Vanity Fair ακυρώθηκε, πολλά πολυτελή γιοτ στο γραφικό λιμάνι της πόλης παραμένουν χωρίς ενοικιαστές, ενώ στελέχη της κινηματογραφικής βιομηχανίας εμφανίζονται επιφυλακτικά.

Για πρώτη φορά, το φεστιβάλ θα ανοίξει με ταινία κινουμένων σχεδίων, το «Ψηλά στον ουρανό» («Up») των στούντιο Disney – Pixar.

Ο Μπραντ Πιτ αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του για την ταινία «Inglourious Basterds» του Κουέντιν Ταραντίνο, μία από τις 20 υποψήφιες για τον περιζήτητο Χρυσό Φοίνικα που θα απονεμηθεί την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, στις 24 Μαΐου.

Ανάμεσα στις υποψήφιες ταινίες είναι και οι «Σπασμένες αγκαλιές» του Πέδρο Αλμοδόβαρ με πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Κρουζ, το «Looking for Eric» του Κεν Λόουτς με τον ποδοσφαιρικό αστέρα Ερίκ Καντονά, ο «Αντίχριστος» του Λαρς Φον Τρίερ και το «Bright Star» της Τζέιν Κάμπιον.

Παρά την κατήφεια λόγω της οικονομικής κρίσης, το κλείσιμο συμφωνιών αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος.

Στα συν συγκαταλέγεται το γεγονός ότι τα στούντιο του Χόλυγουντ απολαμβάνουν μια πολύ καλή χρονιά από άποψη εισπράξεων.
Στα μείον για την κινηματογραφική βιομηχανία συγκαταλέγονται η προοπτική μιας συνεχιζόμενης ύφεσης, η μείωση στις πωλήσεις των DVD, καθώς και στις διαφημίσεις.

Πηγή: Reuters

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Ο ΣΒΑΡΤΖΕΝΕΓΚΕΡ..!
























Στην αποφυλάκιση 40.000 κρατουμένων ή στην απόλυση 51.000 δασκάλων πιθανόν να αναγκαστεί να προχωρήσει ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, σε περίπτωση που οι ψηφοφόροι στην Καλιφόρνια απορρίψουν την επόμενη εβδομάδα τρία μέτρα για τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Το έλλειμμα στην Πολιτεία της Καλιφόρνιας αναμένεται να διογκωθεί στα 15 δισ. δολάρια μέχρι τον Ιούνιο του 2010, τόνισε χθες ο Σβαρτζενέγκερ, μιλώντας στο νομοθετικό σώμα. Το ήμισυ του ποσού αυτού αφορά στο τρέχον δημοσιονομικό έτος, το οποίο λήγει σε επτά εβδομάδες.

Σε περίπτωση που οι ψηφοφόροι απορρίψουν τα σχέδια του διοικητή της Πολιτείας, τα οποία προβλέπουν, μεταξύ άλλων, και την πώληση λαχειοφόρων ομολόγων, τότε το έλλειμμα αναμένεται να διευρυνθεί κατά επιπλέον 6 δισ. δολάρια.
ΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΝΟΛΝΤ ΣΕ ΡΟΛΟ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ?

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ .ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΓΑ

Παράταση Προθεσμίας Υποβολής Αιτήσεων στα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού της «Αγροτικής Εστίας» για τους δικαιούχους του ΟΓΑ (χήρες και ορφανά)





Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων λόγω καθυστέρησης αποστολής ενημερωτικών επιστολών στην κατηγορία δικαιούχων, που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου του ΟΓΑ, χήρες και ορφανά, προκειμένου να συμμετάσχουν στα Προγράμματα του Κοινωνικού Τουρισμού της «Αγροτικής Εστίας» για το έτος 2009, παρατείνει την προθεσμία υποβολής αίτησης συμμετοχής αποκλειστικά και μόνο για τους δικαιούχους της εν λόγω κατηγορίας μέχρι και την Παρασκευή 15 Μαΐου 2009.



Οι 7.500 εν λόγω δικαιούχοι των προγραμμάτων (χήρες και ορφανά, που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου του ΟΓΑ) για να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα Κ.Ε.Π. όλης της χώρας πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους την επιστολή του ΟΓΑ, την Αστυνομική Ταυτότητα, καθώς και τα Βιβλιάρια Υγείας ΟΓΑ θεωρημένα για το έτος 2009. Από το ίδιο Κ.Ε.Π. ο δικαιούχος θα πληροφορηθεί σε ποιο πρόγραμμα θα συμμετάσχει και θα παραλάβει τα σχετικά Δελτία συμμετοχής του.

Ομιλία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων

ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΟΥΦΑ

στο Συνέδριο «Athens Summit 2009» για το Κλίμα και την Ενεργειακή Ασφάλεια




Ολόκληρος ο Κόσμος βιώνει, σήμερα, μια δύσκολη και πολύπλοκη εποχή. Με προβλήματα πρωτόγνωρα και μεγάλα. Προβλήματα, για πολλά από τα οποία η ανθρωπότητα δεν γνωρίζει ακόμα τη σωστή λύση. Οικονομική κρίση, αύξηση του πληθυσμού της Γης, γήρανση των ευρωπαϊκών κοινωνιών, μεγάλα μεταναστευτικά ρεύματα. Κανένα, όμως, από αυτά, δεν επιφυλάσσει τους κινδύνους που προκύπτουν από την καταστροφή του Περιβάλλοντος και την επακόλουθη κλιματική αλλαγή. Η Ανθρωπότητα οφείλει και μπορεί να αναστρέψει την πορεία αυτή. Μπορεί, όμως, να τα καταφέρει μόνον εάν και εφόσον συστρατευτεί στην ίδια κατεύθυνση, στον ίδιο αγώνα, στον ίδιο στόχο.

Μόνο δύο ουρανοξύστες...στο σημειο 0

Το νέο Κέντρο Παγκοσμίου Εμπορίου, το οποίο θα ανεγερθεί στη θέση του προηγούμενου που καταστράφηκε στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, θα περιλαμβάνει μόνον δύο ουρανοξύστες από τους πέντε που προβλέπονταν αρχικά, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ντέιλι Νιουζ της Νέας Υόρκης.

Οι διαφορές ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και τους κατασκευαστές, όπως επίσης και η συγκυρία της οικονομικής κρίσης, έχουν εξανεμίσει τις ελπίδες για μία σύντομη ανοικοδόμηση, και σύμφωνα με την εφημερίδα -που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές-θα διαθέτει μόνον δύο ‘πύργους’ και άλλα δύο κτήρια τεσσάρων, το πολύ πέντε, ορόφων. Το σχέδιο και για πέμπτο κτήριο εγκαταλήφθηκε τελικώς.

ΚΚΕ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ










Στη σημασία των φοιτητικών εκλογών, αλλά και των ευρωεκλογών, αναφέρθηκε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε φοιτητές στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εν όψει των φοιτητικών εκλογών της Τετάρτης και των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου, η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι «οι φοιτητικές εκλογές έχουν μεγάλη σημασία, χωρίς να αποτελούν πρόκριμα για τις ευρωεκλογές ή τις εθνικές εκλογές».


Πρόσθεσε πως έχουν τη σημασία τους για τα προβλήματα της Παιδείας και του φοιτητικού κινήματος, τονίζοντας ότι «όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις έχουν έναν κοινό πυρήνα, που είναι οι συνέπειες των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας».

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Οι νέοι μέθοδοι διδασκαλίας και η διδακτέα ύλη συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπό τον καθηγητή Γιώργο Μπαμπινιώτη, ο οποίος κοινοποίησε ότι οι επόμενες συνεδριάσεις του Συμβουλίου ορίστηκαν για τις 16 και 19 Ιουνίου.

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο παρουσίασε σειρά προτάσεων για το λύκειο, μεταξύ των οποίων η δημιουργία κύκλων με κατευθύνσεις, μαθήματα υποχρεωτικά και επιλογής, καθώς και η διενέργεια των προαγωγικών εξετάσεων σε περιφερειακό επίπεδο, με στόχο την όσο το δυνατόν αντικειμενικότερη αξιολόγηση.

Ο κ.Μπαμπινιώτης επισήμανε ότι συζητήθηκε η αναμόρφωση του λυκείου.
Τόνισε όμως, ότι «δεν πρέπει να βιαζόμαστε» και, αναφερόμενος στις προτάσεις του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, πρόσθεσε ότι «όποια πρόταση παρουσιάζεται, δεν σημαίνει ότι υιοθετείται».

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΠΑΣΟΚ



















Στο 4,8% κινείται το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση της Metron Analysis, η οποία παρουσιάστηκε από τον ANT1.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 29,1%, η ΝΔ 24,3%, το ΚΚΕ 6,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,3%, ο ΛΑΟΣ 5,4% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 5,1%.

Βάσει των αποτελεσμάτων, το ΠΑΣΟΚ εκλέγει 8 ευρωβουλευτές (επί συνόλου 22), η ΝΔ 7, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ από 2, ενώ ΛΑΟΣ και Οικολόγοι από 1-2 ευρωβουλευτές.

Στην παράσταση νίκης επίσης προηγείται το ΠΑΣΟΚ με το 62% των ερωτηθέντων να υποστηρίζει ότι θα έρθει πρώτο κόμμα. Μόλις το 20% πιστεύει ότι στις ευρωεκλογές θα νικήσει η Νέα Δημοκρατία.

ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ ΖΗΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...






















Τη διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ του Κ.Καραμανλή και του Γ.Παπανδρέου, εν όψει των ευρωεκλογών, πρότεινε το ΠΑΣΟΚ, κατά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής.

Διά του εκπροσώπου του το ΠΑΣΟΚ πρότεινε επίσης τη διεξαγωγή ενός ακόμη ντιμπέιτ μεταξύ των επικεφαλής στα ευρωψηφοδέλτια των πέντε κομμάτων του Κοινοβουλίου.

Το όνομα του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ παραμένει μυστικό, παρά τις αλλεπάλληλες διαρροές.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Την Τετάρτη διενεργούνται οι φοιτητικές εκλογές, υπό το κλίμα της αντιπαράθεσης που έχει διαμορφωθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Βασικό ζητούμενο για άλλη μία χρονιά αποτελεί η έκδοση κοινών αποτελεσμάτων από τις φοιτητικές παρατάξει φαινόμενο που εχει να συμβεί τουλάχιστον 20 χρόνια!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.
















Η οικονομολόγος και πρώην βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Νίκη Τζαβέλα, ηγείται του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑΟΣ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον πρόεδρο του κόμματος Γιώργο Καρατζαφέρη σε συνέντευξη Τύπου.

Τη δεύτερη θέση του ευρωψηφοδελτίου καταλαμβάνει ο έως τώρα βουλευτής Αθανάσιος Πλεύρης.

Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο υψηλών προδιαγραφών, υποστήριξε ότι οι ευρωεκλογές δεν υπολείπονται των εθνικών εκλογών, καθώς πάνω από το 65% των αποφάσεων που επηρεάζουν τη ζωή μας προέρχεται από την ευρωβουλή.



Το ευρωψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ έχει ως εξής:

1. Νίκη Τζαβέλα, οικονομολόγος
2. Αθανάσιος Πλεύρης, δικηγόρος
3. Νίκος Σαλαυράκος, δικηγόρος
4. Αγγελος Κολοκοτρώνης, δημοσιογράφος
5. Χαράλαμπος Καραθάνος, φαρμακοποιός
6. Αρτεμις Τσικνιά, γιατρός
7. Ανέστης Χαριτάντης, δικηγόρος
8. Παύλος Αλτίνης, δικηγόρος
9. Ελένη Αξιόγλου, δικηγόρος
10. Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, στέλεχος επιχειρήσεων
11. Γιώργος Ρούσος, οικονομολόγος
12. Ευαγγελία Δέσκα, δικηγόρος
13. Ιωάννα Μπαζντιάρα, βιολόγος
14. Γιάννης Φαλκονάκης, επικοινωνιολόγος
15. Τάνια Κυριακίδου, πρωταθλήτρια στίβου
16. Παναγιώτης Καράμπελας, πολιτικός επιστήμων
17. Σπύρος Ελευθερίου, αγρότης
18. Βασίλειος Τσάτσαρης, αξιωματικός εν αποστρατεία
19. Παναγιώτης Αρώνης, πιλότος ΟΑ
20. Αθηνά Κρεμύδα, φυσικοθεραπεύτρια
21. Δημοσθένης Ευσταθίου, φαρμακοποιός

Στην τελευταία τιμητική θέση τοποθετήθηκε ο απερχόμενος ευρωβουλευτής, πρέσβης Γιώργος Γεωργίου.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι ο πήχυς των Ευρωεκλογών είναι το 4,2% που είχε συγκεντρώσει το κόμμα του στις προηγούμενες ευρωεκλογές.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ...
































Κατά την ομιλία του στην εκδήλωση «Βusiness Week 2009» που οργάνωσε, τη Δευτέρα, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, με σκληρή γλώσσα παρενέβη ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος για να σχολιάσει τα όσα διαδραματίζονται στην πολιτική ζωή του τόπου.

Μίλησε για Δημοκρατία που «κακοποιείται», για έλλειψη ηθικών αξιών και ατιμωρησία των πολιτικών, ενώ απέδωσε τη γέννηση των σκανδάλων στον κομματισμό.

Στην ομιλία του, ο κ. Στεφανόπουλος εστίασε στον κομματισμό ως αίτιο της σημερινής κατάστασης, λέγοντας πως «τα αποτελέσματα αυτής της παρακμής τα οποία τα ζούμε κάθε μέρα είναι αυτά τα οποία έχουν οδηγήσει τον τόπο μας στην κατάσταση τη σημερινή και θα έλεγα ότι είναι πρώτον, ο κομματισμός, και τις συνέπειες του κομματισμού θα τις περιέγραφα ως αναξιοκρατία και ως διαφθορά».


ο κ. Στεφανόπουλος αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα, ενώ πρότεινε και μείωση του αριθμού των βουλευτών.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο πανεπιστημιακό άσυλο, τασσόμενος υπέρ της διατήρησής του, αλλά σημειώνοντας ότι υπάρχει κακώς εννοούμενη ερμηνεία του.