PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΥΓΕ... ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΡΕ ...ΓΑΜΩΤΟ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τελικά μήπως η Πιερία μου είναι για μεγάλα πράγματα; Τι δεν κατάλαβες ρε φίλε; Να αρχίσω; Ή μήπως θέλεις να τελειώσω; Έ, λοιπόν άκου. Κάνει ο Σάββας και κυρ Σάββας κι αφέντης τσουτσουλομύτης για πρώτη φορά πέρσι ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ και γίνεται στην Πιερία χαμός στο ίσωμα. Κι ύστερα; Ύστερα δίνει βάση στο πανηγύρι που πριν χρόνια το είχε γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και ξεσκίζει κι εκεί. Χαμός στο άλλο ίσωμα. Και… Και υπενθυμίζω πως την πρώτη χρονιά του που ανέλαβε Δήμαρχος, είχε καταργήσει με τη μια το Καρναβάλι του Αμοιρίδη. Κανένας ποτέ δεν κατάλαβε το γιατί… Κι ούτε βέβαια και θα το καταλάβει. Και ξέρετε γιατί; Επειδή τον λόγο τον ξέρει μόνο ο ίδιος ο Σάββας. Που θα πάει όμως; Κι αυτό θα το καταλάβει κάποτε. Και θα το επαναφέρει. Σαν γιορτή, που την γουστάρουν τα παιδιά κι ύστερα οι μεγάλοι, γιατί την γουστάρουν τα παιδιά… Όχι για τίποτα άλλο. Κι ύστερα ήρθε η ώρα του κανονικού μας Πανηγυριού στην Ανδρομάχη. Κι εκεί έκανε το αυτονόητο και πάλι χαμός. Πρόσεξε τα παιδιά. Και; Και ξέσκισε και πάλι. Ενώ πριν ένα χρόνο αν περνούσες από έξω δεν θα έπαιρνες χαμπάρι ότι κάτι έχει εκεί δίπλα στο ποτάμι, τώρα; Φέτος; Χαμός. Έκλεισαν και πάλι οι δρόμοι και χαμογέλασε το χειλάκι των …παιδιών! Πρώτα των παιδιών κι ύστερα των μεγάλων. Γιατί τα παιδιά γέλασαν. Κι ύστερα; Ήρθε το πανηγύρι του Αιγινίου. Τι δεν κατάλαβες πάλι; Να γράψω; Όχι βέβαια γιατί κι εκεί έγινε χαμός. Μεγάλα πράγματα. Κι ύστερα; Πάλι η Έκθεση του Χατζηχριστοδούλου, όπου κι εκεί συνωστισμός στην προκυμαία. Ναι. Κι εκεί χαμός. Μήπως τελικά η Πιερία μου, είναι για μεγάλα πράγματα, αρκεί να έχει μεγάλους πολιτικούς; Λέω μήπως… ΥΓ: Ά, ξέχασα και το καλοκαίρι μου. Που στις παραλίες μας, έγινε χαμός, γιατί εκεί έκανε μεγάλα πράγματα ο Σύλλογος Ξενοδόχων με την Βαγγελιώ την Ξυπτερά και τα παιδιά της. Με την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου και τα δικά της παιδιά. Με τους τρείς Δημάρχους… Εύγε. Κάτι γίνεται στην Πιερία μου…

Σάββατο, 18 Απριλίου 2009

ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ...

ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ Γ. ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΑΣΔΡΑ, ΤΟΝ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟ, ΤΟΝ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟ, ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟ, ΤΟΝ Κ. ΠΙΤΣΙΑΒΑ, ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ ΑΝΑΝΙΑΔΗ, ΤΟΝ Θ. ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟ, ΤΟΝ Θ. ΠΑΥΛΙΔΗ, ΤΟΝ κ. ΦΙΛΟΚΩΣΤΑ, ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΙΛΙΔΗ και ΑΛΛΟΥΣ, ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ, ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ..!

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ !!!

ΣΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΟΠΟΥ ΤΟ ΚΕΦΙ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ, ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΤΟ ΚΕΦΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ, ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΑ...ΠΟΤΑΜΙ...!
Η ΑΓΟΡΑ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ...Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ...ΑΝΑΣΤΑΣΗ.!!

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

Αδελφοί και τέκνα έν Κυρίω προσφιλή και επιπόθητα,

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Σκυθρωπή είχεν ακούσει κάποιαν ημέραν του ΙΘ' αιώνος η άνθρωπότης από το στόμα του τραγικού φιλοσόφου ότι: «ο Θεός είναι νεκρός! Τον σκοτώσαμε,.. Εμείς όλοι είμαστε οι φονιάδες τον... ό Θεός θα μείνη νεκρός! Τί άλλο είναι οι εκκλησίες παρά οι τάφοι και τα μνήματα του Θεού;» Και επίσης, ολίγας δεκαετίας αργότερον, από το στόμα ενός νεοτέρου ομολόγου του, ότι: «Ό θεός απέθανε! Σας αναγγέλλω, κύριοι, τον θάνατον τον Θεού!»
Αι διακηρύξεις αύται των άθεων φιλοσόφων ετάραξαν τας συνειδήσεις των ανθρώπων. Σύγχυσις πολλή επηκολούθησεν εις τον χώρον του πνεύματος και της λογοτεχνίας, της τέχνης και της ίδιας κάποτε της Θεολογίας, όπου, εις την Δύσιν κυρίως, ήρχισε να γίνεται λόγος ακόμη και περί «Θεολογίας του θανάτου του Θεού».
Ή Εκκλησία βεβαίως δεν είχε ποτέ και δεν έχει καμμίαν άμφιβολίαν ότι ό Θεός απέθανε. Τούτο έγινε το 33 μ.Χ. επάνω εις τον λόφον Γολγοθά της Ιερουσαλήμ, επί Ποντίου Πιλάτου του Ρωμαίου Ήγεμόνος της Ιουδαίας. Αφού έπαθεν ανήκουστα Πάθη, εσταυρώθη ωσάν κακούργος και, περί ώραν ενάτην της Παρασκευής, είπε «Τετέλεσται!» καί παρέδωκε το πνεύμα! Αυτό είναι μία αναντίρρητος ιστορική πραγματικότης. Ό Μονογενής Υιός και Λόγος τού Θεού, ό Ιησούς Χριστός, ό αληθινός Θεός, απέθανεν «υπέρ πάντων» των ανθρώπων! Αφού ανέλαβεν όλα τα ιδικά μας: σώμα, ψυχήν, θέλησιν, ενέργειαν, κόπον, άγωνίαν, πόνον, λύπην, παράπονον, χαράν, τα πάντα, παρ εκτός αμαρτίας,, ανέλαβεν τέλος, και το μεγαλύτερον ζήτημά μας, τον θάνατον, και μάλιστα εις την πιο βασανιστικήν και ταπεινωτικήν εκδοχήν του, δηλ. τον Σταυρόν. Μέχρις εδώ συμφωνούμεν με τους φιλοσόφους. Θα δεχθούμε ακόμη και το ότι αι εκκλησίαι, οι ναοί, είναι «οι τάφοι», «τα μνήματα» τού Θεού! Όμως!... Εμείς γνωρίζομε, ζούμε και προσκυνούμε τον θανόντα Θεόν, ώς «νεκρόν ζωαρχικότατον»! Ολίγον μετά την φοβεράν Παρασκευήν, εις την πρωινήν αμφιλύκην της «Μιας των Σαββάτων», της Κυριακής, συνέβη αυτό, διά το οποίον έγινε ν όλη ή δια σαρκός και πάθους και Σταυρού και καθόδου εις τον άδην οικονομία του Θεού: Ή Ανάστασις!... Και αυτό, η Άνάστασις, είναι μία εξ ίσου αναντίρρητος ιστορική πραγματικότης!.. Και η πραγματικότης αύτη έχει άμεσους και σωτηρίους επιπτώσεις εις όλους μας. Ανέστη ο Υιός τού Θεού, ο Οποίος είναι συνάμα και Υιός του Ανθρώπου! Ανέστη ό θεός με όλον το πρόσλημμα της ανθρωπότητος: το Σώμα που έλαβεν από τα άχραντα αίματα της Υπεραγίας Θεοτόκου και την αγίαν Ψυχή ν Του. Ανέστη εκ νεκρών, «παγγενή τόν Αδάμ αναστήσας ώς φιλάνθρωπος»!.. Ό Τάφος του Ιησού, το «καινόν μνημείον» του Ιωσήφ, είναι πλέον δια παντός κενός! Αντί δια μνημείον νεκρικόν, είναι μνημείον νίκης κατά του θανάτου, είναι πηγή ζωής! Ό νοητός Ήλιος της Δικαιοσύνης ανέτειλεν «εκ του τάφου ωραίος», χαρίζοντας φώς ανέσπερον, ειρήνην, χαράν, αγαλλίασιν, ζωήν αίώνιον! Ναι, οι ναοί είναι οι «τάφοι» του Θεού! Αλλά Τάφοι κενοί, ολοφώτεινοι, γεμάτοι από «οσμήν ζωής», από εαρινόν μύρον πασχάλιον, ωραίοι, ερατεινοί, καταστόλιστοι μέ μυρσίνες δοξαστικές και με άνθη χειροπιαστής ελπίδος, τάφοι ζωοδόχοι και ζωοπάροχοι! Ό Θάνατος του Θεού αν έστρεψε τας δυνάμεις τού άδου, ό θάνατος ευτελίστηκε πλέον εις απλούν επεισόδιον πού εισάγει τον άνθρωπον από τον βίον εις την Ζωήν. Αι εκκλησίας οι «τάφοι» τού Θεού, είναι αι διάπλατοι θύραι της αγάπης του Θεού, οι ορθάνοιχτες είσοδοι τού Νυμφώνος του Υιού Του, πού «ώς Νυμφίος προήλθεν έκ του Μνήματος», και οι πιστοί εισερχόμενοι, «θανάτου εορτάζομεν νέκρωσιν, άδου την καθαίρεσιν, άλλης βιοτής, της αιωνίου, απαρχήν και σκιρτώντες ύμνου μεν τον αίτιον, τον μόνον Ευλογητόν των πατέρων, Θεόν και υπερένδοξον»!
Ευτυχώς, λοιπόν, πού απέθανε ν ό Θεός, και ό θάνατος Του έγινε ζωή και ανάστασις ιδική μας! Ευτυχώς πού υπάρχουν τόσα «μνήματα» Του εις τον κόσμον, τόσοι άγιοι ναοί, όπου ημπορεί να εισέλθη ελεύθερα ό πονεμένος, ό κουρασμένος και απαρηγόρητος άνθρωπος, να απόθεση το φορτίον του πόνου του, της αγωνίας του, του φόβου και της ανασφάλειας του, να «ξεφορτωθή» τον θάνατον του. Ευτυχώς πού υπάρχουν αι εκκλησία του Εσταυρωμένου, Αποθανόντος, Άναστάντος και αιωνίως Ζώντος Χριστού, όπου ό απελπισμένος άνθρωπος των ημερών μας, ο καταπροδωμένος από όλα τα είδωλα, όλους τους «χαμοθεούς» πού έκλεψαν την καρδιά του, την οικονομίαν δηλαδή, την ιδοεολογίαν, την φιλοσοφίαν, την μεταφυσικήν και όλας τας υπολοίπους «κενάς απάτας» του παρόντος αιώνος «του απατεώνος», εύρίσκει καταφύγιον και παραμυθίαν και σωτηρίαν.
Από το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, την Μητέρα Εκκλησίαν πού βιώνει εις το πλήρωμα τους το Πάθος, τον Πόνον, τον Σταυρόν και τον Θάνατον, άλλα εξ ίσου και την Ανάστασιν του Θεανθρώπου, απευθύνομεν προς όλα τα τέκνα της Εκκλησίας εγκάρδιον πασχάλιον χαιρετισμόν και ευλογίαν, μαζί με ασπασμόν αγάπης Ιησού Χριστού του εκ νεκρών Αναστάντος και αιωνίως Ζώντος και ζωοποιούντος τον άνθρωπον. Εις Αυτόν η δόξα, το κράτος, η τιμή και η προσκύνησις, συν τω Πατρί και τω Αγίω Πνεύματι, εις τούς αιώνας. Αμήν!

Άγιον Πάσχα 2009
Ό Κωνσταντινουπόλεως
διάπυρος προς Χριστόν Αναστάντα
ευχέτης πάντων υμών

ΠροςΤον Ιερό Κλήρο και τον Λαό της Ιεράς Μητροπόλεως μας

Αδελφοί Μου Συνεορταστές,
Η Ανάσταση του Χριστού αγγίζει πολύ βαθειά τους Έλληνες, Είτε στην μητροπολιτική Ελλάδα κατοικούν, είτε στην άλλη Ελλάδα των Αποδήμων, πανηγυρίζουν και συμμετέχουν και με το τελευταίο κύτταρο τους στη νίκη του θανάτου από τον Κύριο!
Όλοι, από τη βόρεια Μακεδονία μέχρι τη νότια Κρήτη, και από τη Λέσβο ως τη Κεφαλλονιά, εξωτερικεύουν ποικιλοτρόπως τα λαμπριάτικα αισθήματα που τους κατακλύζουν. Λες και τώρα, με τη φυσική ακοή τους ακούν εντυπωσιασμένοι τον "Νεανίσκον εν τοις δεξιοίς του Μνημείου καθήμενο ν" να τους λέει: "Ιησού ν ζητείτε τον Ναζαρηνόν, τον Εσταυρωμένο ν; Ηγέρθη, ουκ έστιν ώδε..."!
Η Ανάσταση είναι, πλην όλων των άλλων, και η κορυφαία εθνική μας γιορτή! Ο κάθε Ρωμηός, αγκαλιασμένος με την φύση που τον συντροφεύει, γιορτάζει με ένα τρόπο ξεχωριστό και μοναδικό!..

Αδελφοί μου, ο Οδυσσέας Ελύτης λέει;
Εκεί που εξακολουθούν να παληώνουν
τα πράγματα, παραμένει πάντα καινούργιος
ο Θεός, και φυσικά οι λέξεις
που Τον εκφράζουν: ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Χρόνια Σας πολλά, και Σταυροαναστάσιμα!
ΜΕ πολλή αγάπη,
Ο Μητροπολίτης Σας ΑΓΑθΟΝΙΚΟΣ

ΑΥΓΟΜΑΧΙΕΣΤη Δευτέρα του Πάσχα η καθιερωμένη γιορτή της αγάπης του Δήμου Κατερίνης

Την καθιερωμένη «γιορτή της αγάπης» στην πλατεία του Δημοτικού Διαμερίσματος Άνω Αγίου Ιωάννη, σε συνεργασία με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο «ΑΡΓΟΣ», διοργανώνει τη Δεύτερη ημέρα του Πάσχα (20 Απριλίου και ώρα 11:30 το πρωί) ο Δήμος Κατερίνης.

Το εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει συναρπαστικές αυγομαχίες, παραδοσιακή μουσική, τραγούδια και χορό, από τοπικά σχήματα πολιτιστικών συλλόγων και πλούσια πασχαλινά εδέσματα.

Για τη μετάβαση των δημοτών στον τόπο της εκδήλωσης, ο Δήμος Κατερίνης έχει μισθώσει λεωφορεία, τα οποία θα αναχωρήσουν από την κεντρική πλατεία στις 11:30 το πρωί.

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ Χ.Α.


Με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο έκλεισε η τελευταία προπασχαλινή συνεδρίαση στο Χ.Α., το οποίο για πέμπτη συνεχή ημέρα κινήθηκε εντόνως ανοδικά, έχοντας μάλιστα καλύτερη συνολική εικόνα από την πλειονότητα των ξένων αγορών.

O Γενικός Δείκτης τερμάτισε ουσιαστικά στα υψηλά της ημέρας, τις 1.973,25 μονάδες, αυξημένος κατά 2,33%, έχοντας κινηθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 1.928,35 και 1.973,66 μονάδων.

Η αξία των συναλλαγών ήταν ίσως το μόνο στοιχείο που θύμισε τις επερχόμενες αργίες και ήταν υποτονική, καθώς διαμορφώθηκε σε επίπεδα κάτω των 150 εκατ. ευρώ. Η συντριπτική πάντως πλειονότητα των τίτλων έκλεισαν με θετικό πρόσημο.

«Η κυβέρνηση ούτε επιδιώκει, ούτε σκέπτεται εκλογές»

«Η κυβέρνηση ούτε επιδιώκει, ούτε σκέπτεται εκλογές. Στόχος είναι οι εκλογές να γίνουν το 2011, εκτός αν το ΠΑΣΟΚ τις προκαλέσει για μικροκομματική σκοπιμότητα», δηλώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», ενώ αποδίδει τις συζητήσεις περί διαδοχολογίας, «στη σφαίρα της παραπολιτικής».

Ερμηνεύει την «επιφύλαξη των πολιτών σε κάθε μέτρο, που προωθείται», όχι «ως τιμωρία στη ΝΔ», αλλά ως «στάση αναμονής» για τα απτά αποτελέσματα της εφαρμογής των μέτρων προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Το αναστάσιμο φως


...έφερε και πάλι φέτος, όπως κάθε χρόνο, στον ορθόδοξο χριστιανικό κόσμο, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος.

Η τελετή της Αφής πραγματοποιήθηκε στο Ναό της Αναστάσεως λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, για πρώτη φορά σε ήρεμο κλίμα, ύστερα από πολλά χρόνια, παρουσία των εκπροσώπων όλων των ορθόδοξων εκκλησιών και της ελληνικής αποστολής, η οποία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Θόδωρο Κασσίμη, έφθασε με κυβερνητικό αεροσκάφος το πρωί από την Αθήνα.

Χιλιάδες πιστοί από όλα τα μέρη του κόσμου -μολονότι, φέτος, λιγότεροι από άλλες χρονιές, λόγω της οικονομικής κρίσης- είχαν κατακλύσει το ναό και την γύρω περιοχή από νωρίς, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να ζήσουν από κοντά τη μοναδική στιγμή της Ορθοδοξίας.

Κατά το τελετουργικό, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων μπήκε στον Πανάγιο Τάφο, ο οποίος νωρίτερα έχει ελεγχθεί και σφραγισθεί με κερί, για να βγει λίγο μετά, κρατώντας στα χέρια του το φως της Ανάστασης του Κυρίου. Από τη φλόγα του άναψαν οι πιστοί τις λαμπάδες τους, αποτελούμενες από 33 λεπτά κεριά (όσα τα χρόνια του Χριστού), με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα.ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ