PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

500 φορές απάτησε τη γυναίκα του!!!

500 φορές απάτησε τη γυναίκα του ένας 47χρονος Κινέζος αξιωματούχος.

Η απατημένη σύζυγος άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν ο άνδρας της άρχισε να λείπει πολύ συχνά τα βράδια, λέγοντάς της ότι πρέπει να παρευρίσκεται σε κοινωνικές εκδηλώσεις.
Οι ανησυχίες της έγιναν εντονότερες, όταν...

Ανοιχτό το γραφείο πληροφοριών του ΕΟΣ Λιτοχώρου



Πληροφορίες για όσους θέλουν να επισκεφτούν το Λιτόχωρο & να περπατήσουν στον Όλυμπο, παρέχει καθημερινά το γραφείο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λιτοχώρου που βρίσκεται στην είσοδο του Φαραγγιού του Ενιπέα. (κάτω απ’ το χώρο στάθμευσης πίσω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου – στον δρόμο προς «Νερόμυλο»).

Το γραφείο λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.00 – 14.00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23520 82444
E-mail: eos.litohorou@gmail.com
Skype: eos.litohorou

Προς ίδρυση πανεπιστημίου μυθολογίας


* Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΩ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΟΛΥΜΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ…

* ΠΛ.ΤΑΣΧΟΥΝΙΔΗΣ: ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΜΑΣΤΕΡ ΣΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

* Ζ.ΣΑΤΡΑΖΕΜΗΣ: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΡΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ!

Με 24 «ναι» και 2 «όχι» το δημοτικό συμβούλιο δήμου Δίου-Ολύμπου ενέκρινε τη συμμετοχή του στην «Όλυμπος ανώνυμη αναπτυξιακή εταιρεία ΟΤΑ» για την ίδρυση πανεπιστημίου μυθολογίας, αλλά ίσως όχι μόνο, ύστερα από εισήγηση που πραγματοποίησαν ο ασκών χρέη δημάρχου Γιώργος Φαρμάκης, το μέλος του Δ.Σ. της «Όλυμπος ανώνυμης αναπτυξιακής εταιρίας ΟΤΑ» Πλάτων Τασχουνίδης καθώς και ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης.

Ο ΠΛΑΤΩΝ ΤΑΣΧΟΥΝΙΔΗΣ

Το μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας, Πλάτων Τασχουνίδης, μιλώντας για την ίδρυση πανεπιστημίου μυθολογίας ή, όπως άλλοι το ονομάζουν «ολύμπιο σχολείο μυθολογίας», αναφέρθηκε αρχικά στην επιστολή της εταιρίας προς την υφυπουργό παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, στις 14 Μαρτίου.

Στην εν λόγω επιστολή υπήρχε πρόταση, όπως είπε ο κ. Τασχουνίδης, «να χτιστεί κοντά στον Όλυμπο το πρώτο ολύμπιο σχολείο μυθολογίας, ιδιοκτησίας των τοπικών αυτοδιοικήσεων, ένα σχολείο ικανό να ενώσει όλες τις τοπικές αυτοδιοικήσεις δίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης στις τοπικές κοινωνίες».

Και συνέχισε λέγοντας: «Θα είναι ένα πρότυπο ίδρυμα ανωτάτων σπουδών, θα δίνει μάστερ στον τομέα της μυθολογίας, αρχαιολογίας και φιλοσοφίας, ενώ θα αποτελέσει αστείρευτη πηγή γνώσης και μοναδικής εμπειρίας για μαθητές, ερευνητές και καθηγητές υπό μορφή επισκεπτών, αφού αυτή η συνεχής ροή θα εξασφαλιστεί από το πρωτόκολλο συνεργασίας με 100 και πλέον πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο».

Αυτό είναι το όραμα, είπε ο κ. Τασχουνίδης, «που πριν από 2,5 χρόνια έφερε ένας εμπνευσμένος άνθρωπος στον τόπο μας. Κάναμε συζητήσεις με τον δήμο Κατερίνης και πριν από 2,5 χρόνια κάναμε το πρώτο συνέδριο στο συνεδριακό κέντρο του δήμου, στην Εκάβη».

Ανέφερε ακόμα ότι η επόμενη κίνηση της εταιρίας ήταν να γίνει μετάβαση στη Ρώμη, να γίνουν συναντήσεις με εκεί αρμόδια πρόσωπα και ακολούθως να γίνουν επαφές με πανεπιστημιακούς του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. «Έγιναν συζητήσεις και πραγματοποιήθηκε και συνέδριο όπου συμμετείχαν και πολλοί καποδιστριακοί δήμοι καθώς και οι τοπικοί βουλευτές μας», σημείωσε.

Κλείνοντας δε την εισήγησή του είπε ότι πλέον ιδρύθηκε και αναπτυξιακή εταιρία μετά από εισηγήσεις που έγιναν από την ΕΕΤΑΑ, «έχουμε και το ΦΕΚ με τη σχετική δημοσίευση και τώρα ήρθε η στιγμή να επικαιροποιήσουμε την προσπάθειά μας ώστε να περάσουμε στα επόμενα βήματα», υπογράμμισε ο κ. Τασχουνίδης.

Ο ΖΗΝΩΝ ΣΑΤΡΑΖΕΜΗΣ

Ακολούθως, ο αντιδήμαρχος Κατερίνης, Ζήνων Σατραζέμης, μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να ιδρυθεί το πανεπιστήμιο μυθολογίας.

«Για να προχωρήσουμε στο εγχείρημά μας και να συνδέσουμε την ιδέα με τον τόπο μας», είπε, «θα πρέπει να γίνουν τρία βήματα: Τα δύο πρώτα βήματα είναι: Πρώτον, ένας διεθνής διαγωνισμός ιδεών για το πώς θα συγκροτηθεί δηλαδή αυτό το ανώτατο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Ένα άλλο βήμα είναι η δημιουργία του πρώτου παγκόσμιου συνεδρίου μυθολογίας, που δεν έχει γίνει ποτέ και που βέβαια θα γίνει εδώ στον Όλυμπο, για να συγκεκριμενοποιήσουμε το πώς αυτή η ιδέα θα πάρει σάρκα και οστά.

Το τρίτο βήμα είναι οι «γραφειοκρατικές» διαδικασίες της ίδρυσης του πανεπιστημίου. Γι αυτό το ζήτημα έχουμε έρθει σε επαφή τόσο με την παλιά πρυτανική αρχή όσο και με τη νέα πρυτανική αρχή όπου αγκάλιασαν με πολύ θερμό τρόπο τα δύο πρώτα βήματα.

Ως προς το τρίτο βήμα οι πανεπιστημιακοί μάς είπαν ότι θα πρέπει να ακολουθήσει ένας σημαντικός διάλογος, διότι μονοεδρικά πανεπιστήμια δεν νοούνται στη φιλοσοφία του «νόμου πλαισίου». Δηλαδή θα πρέπει το πανεπιστήμιο να έχει ευρύτητα μεγαλύτερη, ίσως να δημιουργήσει έδρες μάστερ. Οι έδρες μάστερ, βέβαια, είναι το τελευταίο στάδιο το οποίο από κοινού πρέπει να κουβεντιάσουμε».

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Όπως, επίσης, εξήγησε ο κ. Σατραζέμης, το πανεπιστήμιο αυτό θα είναι πανεπιστήμιο της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Το πανεπιστήμιο αυτό δεν θα είναι πανεπιστήμιο ιδιωτών, δεν θα είναι πανεπιστήμιο της γενικότερης έννοιας του κράτους, θα είναι ένα πανεπιστήμιο το οποίο θα διοικείται από την τοπική αυτοδιοίκηση και θα ανήκει στους τρεις δήμους (Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού)», διαβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Κατερίνης.

Ως προς δε τη χρηματοδότηση, «αυτή θα μπορεί εξασφαλιστεί με πολλούς τρόπους, είτε από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε από την κεντρική κυβέρνηση. Υπάρχουν όμως και πάρα πολλοί φιλέλληνες οι οποίοι είναι έτοιμοι να χρηματοδοτήσουν χωρίς καμία υποχρέωση αυτή την προσπάθεια, διότι έχουν ενθουσιαστεί από αυτή την ιδέα», σημείωσε.

Και κλείνοντας την εισήγησή του δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το λέω για πολλοστή φορά, πρέπει επιτέλους να συνδεθεί ο μύθος, που γεννήθηκε εδώ στην Ελλάδα, με τον τόπο, που είναι ο Όλυμπος και η ευλογημένη περιοχή η δική μας».

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ

Ο ασκών χρέη δημάρχου, Γιώργος Φαρμάκης, κατά την εισήγησή του αναφέρθηκε περιληπτικά στο όλο θέμα. Ωστόσο, στη συνέχεια και αφού διατυπώθηκαν προβληματισμοί, ενστάσεις ή σοβαρές αντιρρήσεις από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Δ.Μυλωνέρο καθώς και από την κ. Κουρίτα, ο κ. φαρμάκης επιχειρηματολόγησε εξηγώντας για ποιους λόγους πρέπει να συμμετέχει ο δήμος Δίου-Ολύμπου στο όλο εγχείρημα.

Όπως ανέφερε, «εδώ είναι ένα εγχείρημα, μπορεί κάποιοι να συμφωνούν, κάποιοι να διαφωνούν, καθένας μπορεί να έχει τον προβληματισμό του, καθένας μπορεί να έχει την αλήθεια του, αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάτι που έχει να κάνει με την περιοχή μας, με τον Όλυμπο, με πανεπιστήμιο Ολύμπου, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο δήμος Δίου-Ολύμπου θα είναι απέξω.

Κι αν ακόμα δεν τον πιστεύουμε κι αν ακόμα δεν μας πείθει, επιβάλλεται να είμαστε μέσα, διότι πολύ απλά θα μπορούμε να το ελέγχουμε, διότι πολύ απλά θα μπορούμε να έχουμε λόγο, διότι πάρα πολύ απλά θα μπορούμε να επαναφέρουμε το «καράβι» εκεί που πιστεύουμε ότι θα πρέπει να πάει.

Εάν μείνουμε απ’ έξω από τη διαδικασία, τότε ίσως θα γίνονται κάποια πράγματα για εμάς χωρίς εμάς», είπε χαρακτηριστικά ο ασκών χρέη δημάρχου, Γιώργος Φαρμάκης.

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε στο Δ.Σ. Δίου-Ολύμπου, ο κ. Δημόπουλος δήλωσε ότι θα ψηφίσει θετικά, νωρίτερα όμως ρώτησε ποιος ο σκοπός της ανωνύμου εταιρίας ενώ δήλωσε ότι δεν υπάρχει στο σύνταγμα η έννοια του δημοτικού πανεπιστημίου. Γι αυτό και αναρωτήθηκε: Τι μορφή θα έχει; Τέλος, ρώτησε πού θα γίνει αυτό το πανεπιστήμιο, εφόσον βέβαια βρεθεί η μορφή ίδρυσής του.

Απαντώντας ο κ. Σατραζέμης στο ερώτημα της μορφής ίδρυσης είπε ότι προβλέπεται τρόπος ίδρυσης και έχουν εγκριθεί τέτοιου είδους μορφές πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Ο κ. Λάππας ρώτησε, μεταξύ άλλων, ποιος θα είναι ο ρόλος του δήμου Δίου-Ολύμπου στο όλο εγχείρημα. Η κ. Κουρίτα εξέφρασε την αντίθεσή της στα ιδιωτικά πανεπιστήμια λέγοντας ότι «εμείς (στο ΚΚΕ) είμαστε ενάντιοι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια». Ο αντιδήμαρχος Π. Κιάφας ρώτησε σε ποιο χώρο θα γίνουν τα πανεπιστημιακά κτίρια.

Από την άλλη πλευρά, ο ανεξάρτητος σύμβουλος Δ.Μυλωνέρος χαρακτήρισε σαν «θολό το τοπίο» ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη ιδέα ενώ χαρακτήρισε και ως δύσκολη τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος από την πλευρά του δήμου Δίου-Ολύμπου. Και ο κ. Καλαϊτζής ρώτησε ποιοι θα συμμετέχουν στο συμβούλιο των μετόχων της εταιρίας.

Ο τ. δήμαρχος Λιτοχώρου, Αθ.Τσιφοδήμος ανέφερε ότι πριν από 4 χρόνια, όταν για πρώτη φορά τέθηκε το θέμα, ήταν δύσπιστος. «Οι προσπάθειες αυτές όμως προχώρησαν, γι αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια λόγω των δεσμεύσεων των δύο τ. δήμων Δίου και Αν.Ολύμπου» (που τότε είχαν ψηφίσει θετικά για τη συμμετοχή τους στο εγχείρημα), σημείωσε.

Ο κ. Λάππας ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει θετικά, η κ. Κουρίτα επανέλαβε ότι θα το καταψηφίσει ενώ ο Αντώνης Χατζής μιλώντας σε έντονο ύφος έδωσε τις δικές του απαντήσεις σε όσα αρνητικά ακούστηκαν από δύο συμβούλους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζής έκανε λόγο για ίδρυση ενός πανεπιστημίου για μόρφωση, αλλά και για θέσεις εργασίας, αλλά όχι μόνο, γι αυτό και αναρωτήθηκε «γιατί απορρίπτουμε την πρόταση περί ιδιωτών επενδυτών;».

Ο κ. Μυλωνέρος επανέλαβε τις ενστάσεις του επί του θέματος. Αντίθετα, ο κ. Κωτούλης συνεχάρη «τους ανθρώπους που συμμετέχουν σε τέτοιες πρωτοβουλίες». Μίλησε δε για ίδρυση πανεπιστημίου στην Πιερία και στον Δ.Δίου-Ολύμπου, για προβολή της περιοχής, για διοργάνωση σεμιναρίων και για πολλά πλεονεκτήματα που θα φέρει αυτό το εγχείρημα. Και κλείνοντας την τοποθέτησή του αναρωτήθηκε: Με τέτοια και τόσα πλεονεκτήματα που θα έχουμε, «γιατί να μεμψιμοιρούμε»;

Η κ. Μόχλα ρώτησε αν ο δήμος Δίου-Ολύμπου θα καταβάλει και χρήματα, για να απαντήσει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Μιχάλης Λαλούμης, ότι θα καταβληθούν 12.000 ευρώ, σταδιακά και εν καιρώ…

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ Ζ.ΣΑΤΡΑΖΕΜΗ - ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Η συζήτηση έκλεισε με κάποιες τελευταίες απαντήσεις που έδωσε ο κ. Σατραζέμης, ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τη μυθολογία, κι όμως δεν υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα πανεπιστημιακή έδρα μυθολογίας.

Απαντώντας δε σε ερώτημα για το πού θα γίνουν τα κτίρια του πανεπιστημίου, ο αντιδήμαρχος Κατερίνης είπε ότι αυτά μπορούν να γίνουν και στους τρεις δήμους. Ξεκαθάρισε όμως ότι αν ένας δήμος δεν επιθυμεί να γίνουν κτίρια εντός των ορίων του, τότε αυτά δεν θα γίνουν εκεί αλλά θα γίνουν στους άλλους δύο δήμους.

Επιπλέον, ανέφερε ότι ο πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, έχει ενημερωθεί για το εγχείρημα αυτό όπως επίσης έχουν ενημερωθεί και οι αρχηγοί των κομμάτων της βουλής των Ελλήνων.

Ακολούθησε ψηφοφορία κατά την οποία 24 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν «ναι» ενώ ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δ. Μυλωνέρος καθώς και η κ. Κουρίτα είπαν «όχι» στη συμμετοχή του δήμου Δίου – Ολύμπου στην «Όλυμπος ανώνυμη αναπτυξιακή εταιρεία ΟΤΑ» για την ίδρυση πανεπιστημίου μυθολογίας στον δήμο Δίου-Ολύμπου και ευρύτερα στην Πιερία.

Χειροβομβίδα κρότου-λάμψης της Αστυνομίας αφήνει τον δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο χωρίς ακοή.


Την ακοή του και στα δύο αυτιά απώλεσε πλήρως ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος επειδή οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν σε απόσταση αναπνοής από τον ίδιο χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, κατά την καταστολή των διαδηλωτών στις 15 Ιουνίου.

Ο δημοσιογράφος κάλυπτε το ρεπορτάζ για τις διαδηλώσεις, ενώ στην προσπάθειά του να φτάσει πεζός στο νοσοκομείο, ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από μέλη της ομάδας «Δέλτα».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ «καταδικάζει απερίφραστα την ωμή κρατική βία που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στο........ δημοσιογράφο-μέλος της ΕΣΗΕΑ, Μανώλη Κυπραίο, ο οποίος είχε την ατυχία να κάνει τη δουλειά του κατά τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα».
Όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ: «οι σκηνές αυτές παραπέμπουν σε αλλοτινές εποχές, όπου η καταλυμένη Δημοκρατία επέτρεπε τέτοιες συμπεριφορές και απέτρεπε την ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.
»Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει πως δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα σταθεί στο πλευρό του δημοσιογράφου, που κατέστη ανάπηρος και ανήμπορος να εργαστεί στον τόσο απαιτητικό κλάδο της ενημέρωσης, και θα ασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα για τη δικαίωσή του αλλά και για την ανεμπόδιστη άσκηση του λειτουργήματος της ενημέρωσης από όλα τα μέλη της».

ΕΙΣΑΙ ΕΜΟ Ή ΕΙΣΑΙ ...ΣΚΠΑΣΙΚΛΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ;;;;

ΣΩΤΗΡΗΗΗΗΗΗ
ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙ ΕΣΥ ΟΠΩΣ ΚΙ Ο  ΕΜΟ  GOOD?
ΕΙΣΑΙ ΕΜΟ Ή ΕΙΣΑΙ ...ΣΚΠΑΣΙΚΛΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ;;;;
Ο ΕΜΟ ΠΑΝΤΩΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΠΑΝΤΑ PIERIA-GR.BLOGSPOT.COM.....

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ!!!!

ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ...ΔΑΝΑΗΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΟΣΚΑΛΑ


Αυτή η ομορφιά της πρώτης φωτογραφίας είναι μόλις λίγα χιλιόμετρα από την πλατεία της Κατερίνης.... Τόσο γαλάζιο, τόση ομορφιά, τόση αρμονία, τόση ευγένεια και τόση εξυπηρέτηση δεν υπάρχει περίπτωση να μην την ζήσετε κι εσείς αν πάτε στην αγκαλιά της ...ΔΑΝΑΗΣ! 
Τι; 
Ακόμη δεν καταλάβατε;
ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΟΣΚΑΛΑ, ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΌ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΟΠΟΥ ΜΠΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΜΙΝΙ Ή ...ΜΑΞΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ! ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΙ Η ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ! ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΣΑΣ ...ΜΕ ΣΑΣ!!!
ΑΝ ΠΑΤΕ "ΔΑΝΑΗ" HOTEL ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!

ΤΑ ΠΕΡΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΝΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ ΣΕ ΕΙΣΟΔΟ ΕΝΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ... ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΨΕΥΤΟ ΠΟΛΙΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΓΟΜΑΡΙΑ;;;


Μπορεί κάποιοι να γκρινιάζουν για τα ντου της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ στις παραλίες μας, για να μαζεύουν τα των ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΩΝ.... Όμως η αλήθεια είναι πως αυτό δίνει μεγάλη δυναμική στα μαγαζιά και πως όλοι σχεδόν οι ιδιοκτήτες έχουν ανακουφιστεί αρκετά από αυτές τις επεμβάσεις των οργάνων του Δήμου Κατερίνης! Αν δεν έχεις να πληρώσεις ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ενοίκιο ή υποχρεώσεις δεν ξέρεις τι θα πει εμπόριο... και δεν ξέρεις τι θα πει παραεμπόριο και απώλεια εισοδήματος.... ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΝΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ ΣΕ ΕΙΣΟΔΟ ΕΝΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ... ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΨΕΥΤΟ ΠΟΛΙΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΓΟΜΑΡΙΑ;;;

ΌΤΑΝ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΝΕΟΛΑΙΟΣ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ, Έ ΤΟΤΕ...

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΛΚΟΥΔΙΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ...
ΚΙ ΟΤΑΝ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ....ΝΕΟΛΑΙΟΣ ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ, Έ ΤΟΤΕ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!
ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;
ΘΑ ΔΕΙΤΕ....
ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.... ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ... ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΩΝ... ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ.... ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΌΤΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ!!!
ΣΤΟ "ΣΧΕΔΙΟ" ΑΥΤΟ ΜΑΡΣΑΛ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ   ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ ΕΠΙ ΕΤΗ ΦΙΛΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙ ΕΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ...
ΒΕΒΑΙΑ ΚΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ Σ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΝΕΙ.... ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ ΚΟΛΚΟΥΔΙΝΑΣ .... ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ!

"ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΧΩΡΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ" ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;;

Όταν σε υποδέχονται αυτά τα παιδιά είναι δυνατόν να μην βγαίνεις με τεράστιο ΧΑΜΟΓΕΛΟ;;;
ΠΟΥ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ;;;
ΔΕΝ ΜΑΡΤΥΡΑΩ....
ΜΑΝΤΕΨΤΕ...
Πάντως για να σας βηθήσω σας λέω πως η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ όταν σε βλέπει και ευγενικά σε ρωτάει "ΣΕ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΩ ΧΡΉΣΙΜΗ";;;
ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑ
Σας μαρτύρησα πως την κυρία με το χαμόγελο την λένε ΧΡΙΣΤΙΝΑ, πως λένε των ΚΥΡΙΟ που φροντίζει για μας;;;;
ΆΝΤΕ ΠΟΛΛΑ ΕΙΠΑ... ΘΕΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...
Ά ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΤΟ "ΜΑΓΑΖΙ" ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΙΕΡΙΑΣ... ΜΟΝΟΠΏΛΙΟ;;; ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ;;;;
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
"ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΧΩΡΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ" ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;;
ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ;;;

ΠΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ!!!!!

ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ... ΑΗΔΌΝΙΑ ΣΤΟ ΔΙΟΝ ΕΠΙ ΤΥΠΟΥ

Όσοι δεν είδατε αυτά τα παιδιά στο σημερινό ΔΙΟΝ Χτύπου χάνουν... Η απάντηση θα δοθεί μεθάυριο στο ΑΕΡΙΚΟ. Αυτό σας το έδωσα ως βοήθεια για να βρείτε την απάντηση. Τα παιδιά αυτά ασχολούνται με την μουσική. Ειδικά ο μικρός με το σκούρο μπλουζάκι δίπλα στον ΕΥΓΕΝΙΟ ΟΛΥΜΠΙΟ, έχει ένα απίστευτο ταλέντο, όχι βέβαια πως και ο άλλος μικρός πάει πίσω! Όσοι δεν είδατε την εκπομπή να το "παλέψετε" το βράδυ στην επανάληψή της...

Οι θερμοκρασίες πιάνουν κόκκινο με τη Melissa Satta

ΔΕΙΤΕ: Μια αιθέρια ύπαρξη στην παραλία

Άλλοι γνώρισαν τη Melissa Satta από το χώρο της μόδας και άλλοι από τη σχέση που διατηρούσε στο παρελθόν με τον ποδοσφαιριστή Christian Vieri. Όπως και να έχει η καστανή καλλονή επισκέφτηκε τις παραλίες της Ισπανίας για να κάνει τα μπάνια της και... οι γύρω της έμειναν άφωνοι!

Η θερμοκρασία ήταν ήδη στα ύψη, ενώ με την
παρουσία της... έπιασε κόκκινο! Το καλλίγραμμο σώμα της και το όμορφο πρόσωπό της ήταν αρκετά για να γίνει το αντικείμενο προσοχής...

Δείτε την...










Ποιος πρέπει να πληρώσει για το χρέος της Ελλάδας;


Τι είναι όλη αυτή η φασαρία για το χρέος της Ελλάδας; Το χρέος της Ελλάδας! Το χρέος της Ελλάδας! Μα ποιανού χρέος είναι τέλος πάντων; Είναι χρέος του ελληνικού λαού; Είναι χρέος της χώρας; Είναι χρέος της Ευρώπης;

Το σίγουρο είναι πως δεν είναι χρέος του ελληνικού λαού, και ιδού γιατί:

α. O ελληνικός λαός ποτέ δεν ενημερώθηκε για τα όποια δάνεια...


β. Ούτε οι πολιτικοί ούτε οι δανειστές αποκάλυψαν τους όποιους όρους στο λαό.

γ. Ποτέ δε διεξήχθη κάποιο δημοψήφισμα στον ελληνικό λαό από τους πολιτικούς ή τους δανειστές για να τον ρωτήσουν εάν:

i. Ήθελε να πάρει δάνειο από κάποιον.

ii. Αν ήθελε να βάλει κάτι ή τμήματα της χώρας του ως εγγύηση.

δ. Ποτέ δεν υπέγραψε κάποιο δάνειο ούτε εισέπραξε, σε συλλογική ή ατομική βάση, κάποιο δάνειο απευθείας από οποιονδήποτε.

Οπότε πώς μπορεί να είναι χρέος του ελληνικού λαού αυτό; Δεν είναι.

Είναι χρέος της χώρας;

Η Ελλάδα ανήκει στον ελληνικό λαό κι όχι σε λίγους ανέντιμους πολιτικούς ή στο σινάφι των απατεώνων της Γαλλίας, της Γερμανίας ή του ΔΝΤ.

Εάν η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και οι Έλληνες ποτέ δεν έβαλαν τη χώρα τους σε χρέη ή σε εγγυήσεις, τότε δεν είναι δυνατόν να γίνονται κατασχέσεις εναντίον του λαού ή των περιουσιακών στοιχείων της χώρας.

Ποιανού χρέος λοιπόν είναι αυτό; Ποιος εμπλέκεται σε αυτό;

α. Κάποιοι Έλληνες πολιτικοί που επανειλημμένως υπέγραψαν τα δάνεια χωρίς να ενημερώσουν το λαό.

β. Κάποιοι Έλληνες πολιτικοί που χωρίς να ενημερώσουν το λαό πήραν τα χρήματα και έκαναν ό,τι ήθελαν με αυτά χωρίς την έγκριση του λαού ή χωρίς δημοψήφισμα. Χρησιμοποίησαν τα δάνεια για να συγκαλύψουν τη δική τους ανικανότητα να δημιουργήσουν μια καλύτερη οικονομία.

γ. Κάποιοι δανειστές, οι μισοί από άλλα μέρη του κόσμου και οι μισοί από την Ελλάδα, που θέλησαν να δανείσουν τη χώρα:

i. Για να βγάλουν χρήματα χωρίς οι ίδιοι να εργαστούν ή να παράξουν οτιδήποτε.

ii. Με κακές προθέσεις, με σκοπό να υπονομεύσουν τη χώρα για να την πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί.

iii. Χωρίς να πράξουν σωστά με την οφειλόμενη φροντίδα, δάνεισαν χρήματα σε ανέντιμους πολιτικούς.

iv. Έκαναν τους πολιτικούς ακόμα πιο ανέντιμους δανείζοντάς τους χρήματα τα οποία, όπως ισχυρίζονταν αυτοί, ήταν ικανοί να παράγουν.

Τι θα γινόταν αν οποιοσδήποτε από μας πήγαινε σε μια τράπεζα και έλεγε ότι θέλει ένα δάνειο και ότι αντιπροσωπεύει κάποιον άλλο κι ότι αυτός ο άλλος δε γνωρίζει τίποτα γι’ αυτό αλλά αυτός ο άλλος θα πληρώσει για το δάνειο; Ποιες πιθανότητες θα υπήρχαν να το εγκρίνει η τράπεζα; Μου φαίνεται ότι η τράπεζα θα καλούσε την αστυνομία, και η αστυνομία θα καλούσε κάτι ζόρικους τύπους για να μας πάνε στο τρελάδικο. Θέλω να πω, θα μας περνούσε για τρελούς, έτσι δεν είναι;

Καλά τα λες εσύ, θα μου πεις, αλλά ο ελληνικός λαός καρπώθηκε το όφελος απ’ όλα αυτά τα δάνεια. Λοιπόν, θα το ανασκευάσω αυτό ως εξής:

α. Οι πολιτικοί ποτέ δεν είπαν στο λαό από πού προέρχονται τα δάνεια.

β. Ο ελληνικός λαός συνέχιζε να βγάζει με την ψήφο του τους πολιτικούς αυτούς στην εξουσία επειδή του έλεγαν ψέματα ισχυριζόμενοι ότι τα λεφτά είναι προϊόν της σκληρής δουλειάς τους και της ικανότητάς τους να φτιάξουν την οικονομία.

γ. Εφόσον έρεε χρήμα στην οικονομία και τα πράγματα φαίνονταν καλά, οι Έλληνες συμφώνησαν να εκχωρήσουν τμήματα της οικονομίας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πράγμα που δε θα έπρατταν αν ήξεραν την αλήθεια.

Ποιανού λοιπόν είναι το χρέος;

Είναι των πολιτικών και των δανειστών και κανενός άλλου. Το να αποσπούν περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας που ανήκουν στο λαό της Ελλάδας ή το να περνούν νόμους υπέρ δανειστών τους οποίους οι Έλληνες ποτέ δε γνώριζαν ή δε συμφώνησαν γι’ αυτούς, είναι παράνομο.

Οι πολιτικοί υπηρετούν το λαό. Είναι όπως οι υπηρέτες. Πώς γίνεται ένας υπηρέτης, αντί να κάνει τη δουλειά του, να παίρνει δάνεια που βαρύνουν το σπίτι σου χωρίς να το γνωρίζεις εσύ και να βάζει άλλους να κάνουν τη δουλειά του; Θα ήταν ποτέ νόμιμα τέτοια δάνεια; Ποτέ – εκτός κι αν το κράτος είναι καταπιεστικό και προσπαθεί να σου πάρει το σπίτι επιτρέποντας να είναι νόμιμη η σύναψη συμφωνίας ανάμεσα σε μια τράπεζα και σε έναν υπηρέτη.

Κατά τη γνώμη μου, κανένα δάνειο ανάμεσα σε μια χώρα και σε δανειστές δεν μπορεί ποτέ να διαθέτει εγγυήσεις παρά μόνο σε ανάγκη λόγω κινδύνου, όπως στην περίπτωση πολέμου, και εφόσον τα 2/3 του λαού της χώρας έχουν συμφωνήσει και υπογράψει όλους τους όρους του δανείου.

Ποιανού λοιπόν είναι το χρέος;

Είναι ένα δάνειο που έγινε μεταξύ άπληστων και αφελών δανειστών και κάποιων Ελλήνων πολιτικών χωρίς νόμιμη εγγύηση. Εξετάζοντάς το από οικονομική σκοπιά, είναι χαρτιά χωρίς αντίκρισμα.

Τι πρέπει να γίνει λοιπόν;

Υπάρχουν δύο επιλογές:

α. Οι δανειστές αντιλαμβάνονται ότι τα έκαναν θάλασσα και αναλαμβάνουν τις απώλειές τους.

β. Ρωτούν τον ελληνικό λαό ευγενικά μέσω ενός δημοψηφίσματος εάν υπάρχει πιθανότητα να θελήσει να αναλάβει ένα μέρος της ευθύνης για το δάνειο.

Κεραυνοβόλος έρωτας με οδηγό τα άστρα

Σου γυάλισε ένα αγόρι που το ξεχώρισες από το πλήθος, αλλά δεν ξέρεις τι να κάνεις; Θέλεις να ερωτευτείς με την πρώτη ματιά, να πέσεις ξερή από τον κεραυνοβόλο έρωτα, αλλά δεν ξέρεις πόσο πιθανό είναι να σου συμβεί αυτό; Διάβασε παρακάτω πόσες πιθανότητες έχεις, με τις ευλογίες των άστρων, για να είσαι προετοιμασμένη!

Φωτιά και λαύρα: τα ζώδια της φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης) είναι παθιασμένα, φλογερά, ενεργητικά και αισιόδοξα και το μόνο σίγουρο είναι ότι ξέρουν, πώς να προσελκύσουν το ενδιαφέρον. Δεν αποκλείεται λοιπόν να βρεθείς να κοιτάζεσαι για ένα ολόκληρο βράδυ με ένα από αυτά. Τόσο ο Κριός όσο και ο Τοξότης είναι ζώδια, που αρπάζουν αμέσως την ευκαιρία και έχουν συχνά ανοιχτά τα “ραντάρ”ανίχνευσης της επόμενης ρομαντικής αγάπης. Οι περιπέτειες είναι το φόρτε τους αλλά η προσοχή τους πολλές φορές σβήνει και έτσι καλά θα κάνεις να φροντίζεις να τους “ξυπνάς”, αν δεις ότι χάνονται ή πέφτουν σε ερωτική χειμερία νάρκη. Ο Λέων τώρα είναι μια άλλη υπόθεση, που...... για να την αντιμετωπίσεις πρέπει να οπλιστείς με υπομονή. Στην περίπτωση που τον ερωτευτείς παράφορα, έστω και με την πρώτη ματιά, αν δεις ότι δεν κάνει κίνηση αλλά μελετάει μεθοδικά το τι θα κάνει, χάρισέ του το χρόνο που τόσο έχει ανάγκη (έτσι θα καταλάβεις ότι ανήκει στο συγκεκριμένο ζώδιο). Άφησέ του το χρόνο που θέλει και να είσαι σίγουρη, ότι εφόσον το καταλάβει πως σε θέλει, θα την κάνει την κίνησή του.

Πατάω γερά στη γη ή αλλιώς τα ζώδια της γης: πόσο πιθανό είναι ένα από τα ζώδια της γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) να σηκωθεί από το τραπέζι του και να έρθει να σου μιλήσει, επειδή δε μπορεί να πάρει τα μάτια του από πάνω σου; Πολύ αλλά μπορεί και λίγο. Αν ο κούκλος άγνωστος ανήκει σε κάποιο από τα ζώδια αυτά, σημαίνει ότι είναι υπομονετικός, ευγενικός και μπορεί να σου παρέχει την ασφάλεια που χρειάζεσαι (συναισθηματική και οικονομική). Ο Ταύρος αν σε ερωτευτεί κεραυνοβόλα, το πιο πιθανό σενάριο είναι, ότι θα σε παντρευτεί κιόλας! Το ζώδιο της σταθερότητας είναι αυτό που δε φοβάται τη δέσμευση και θα κάνει το μεγάλο βήμα χωρίς να “κωλώσει”. Ο Παρθένος που έχει τη φήμη του ακριβολόγου και του τελειομανή (όχι ότι δεν είναι ως ένα βαθμό) θα σε σκανάρει από πάνω μέχρι κάτω, μέχρι να αποφασίσε, αν είσαι αυτό που έψαχνε μια ζωή. Εξάλλου, μπορεί να σε ερωτευτεί μόνο και μόνο εκείνη την ώρα , όπως και να έχει όμως να είσαι σίγουρη, ότι μπορεί να του πάρει λίγη ώρα αλλά θα δείξει το ενδιαφέρον του! Ο Αιγόκερως είναι πιο εσωστρεφής και λιγότερο εκδηλωτικός γι΄αυτό, αν δεις ότι δεν εκδηλώνεται, μην απογοητευτείς! Δε σημαίνει ότι δεν του καίγεται καρφάκι, απλά θέλει το χρόνο του μέχρι να τον χτυπήσει κατακούτελα ο κεραυνός!

Τον είδες στο μπαρ και από τότε δεν μπορείς να ξεκολλήσεις την εικόνα του από το μυαλό σου; Δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω, για να μάθεις αν αυτό το αγόρι που σου έχει πάρει τα μυαλά είναι ο κεραυνοβόλος έρωτας που περίμενες όλη σου τη ζωή!

Πετάω ψηλά στον αέρα ή αλλιώς τα ζώδια που πιάνουν πουλιά στον αέρα: θα τον καταλάβεις από μακριά… Αυτός ο άντρας σε όποιο από τα 3 ζώδια (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος) και αν ανήκει ξέρει πώς να κινηθεί για να τραβήξει το ενδιαφέρον το δικό σου αλλά -δυστυχώς- και των υπολοίπων γυναικών. Θα τον προσέξεις από μακριά, αφού όλα επάνω του σε τραβάνε: το βλέμμα του, το περπάτημά του, ο τρόπος που περπατάει. Ο Ζυγός είναι πολύ ενεργητικός γενικά και μπορεί στα δικά σου μάτια να φαίνεται σα νευρικότητα αλλά αυτός απλά -ειδικά αν σε καρφώνει με το βλέμμα- ένα είναι σίγουρο: την έχει πατήσει μαζί σου! Με το Δίδυμο, ένα είναι βέβαιο: την πάτησες εσύ! Θα έρθει να σου μιλήσει, θα σε συγγενεύσει, και το πιο πιθανό είναι μετά από λίγο να σαγηνεύσει κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο και τη φίλη σου ή οποιαδήποτε βάλει στόχο. Ο Υδροχόος σίγουρα θα σε γοητεύσει, γιατί λανσάρει πολύ το στιλ:”Και θέλω και δε θέλω” που σημαίνει: μπορεί τη μία να σε καρφώνει κοιτώντας σε μέσα στα μάτια και την άλλη να μη σου ρίχνει ούτε βλέμμα. Είναι απρόβλεπτος και αυτό μπορεί να είναι και καλό αλλά και κακό. Τη μια στιγμή μπορεί να ετοιμάζεται να έρθει να σου μιλήσει και την άλλη μπορεί να λοξοδρομήσει κι εσύ να μείνεις με ανοιχτό το στόμα!

Όταν κολυμπάς στα βαθιά ή απλά τα ζώδια του νερού: αν απέναντί σου κάθεται ο …κεραυνοβόλος-έρωτας της ζωής σου και ανήκει στα ζώδια του νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθείς), το πιο πιθανό είναι να βρίσκεσαι στον 7ο Ουρανό αλλά δυστυχώς θα σου το χαλάσω λιγάκι. Αν αυτός που σε κοιτάζει με λάγνο βλέμμα είναι το ευαίσθητο Καρκινάκι, τότε κάθισε αναπαυτικά, γιατί εκείνος δύσκολα θα έρθει να σου πιάσει την κουβέντα και να σε γνωρίσει, ειδικά αν έχεις βγει με τις φιλενάδες σου και είστε δέκα γυναίκες μαζεμένες. Το Καρκινάκι βλέπεις προστατεύει μ΄ αυτό τον τρόπο την ευαίσθητη καρδούλα αλλά και τη φήμη του, οπότε δύσκολα θα έρθει να σου μιλήσει και να σου εξομολογηθεί τον -κεραυνοβόλο πάντα- έρωτά του. Δυστυχώς, μπορεί να χάσει την ευκαιρία να γνωρίσει τον έρωτα της ζωής του στα υπέροχα ματάκια σου αλλά δύσκολα θα πάρει τα ρίσκα του. Ο Ιχθείς μόλις συνειδητοποιήσει ότι του ρίχνεις έστω και ένα βλέμμα, το πιο πιθανό είναι να προετοιμάζει στο μυαλουδάκι του πώς θα σου κάνει πρόταση γάμου! Μην απορείς, αφού η τάση που έχει το συγκεκριμένο ζώδιο να μεγαλοποιεί “λιγάκι” τις καταστάσεις, έχει εφαρμογή και εδώ! Το ενδεχόμενο να μείνει τελικά στη θέση του και να μην κάνει την κίνηση να σου μιλήσει υπάρχει πάντα, γι’ αυτό να είσαι έτοιμη για όλα! Ο γοητευτικός Σκορπιός έχει ένα μυστήριο που το μόνο σίγουρο είναι, ότι δεν θα σου περάσει απαρατήρητο. Αν του δώσεις το κατάλληλο πάτημα- επανειλημμένο “κάρφωμα” με το βλέμμα- οι πιθανότητες είναι ότι θα το κάνει το βήμα και θα σε κεράσει ένα ποτάκι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εκπέμπει ένα μυστήριο που είναι απίστευτα σέξι και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σε μαγέψει ολοκληρωτικά, οπότε ό,τι και να πούμε σ΄ αυτή την περίπτωση θα πάει χαράμι! Καλή επιτυχία λοιπόν!



"Γράψτους στα παλιά σου τα παπούτσια.."


Αυτή είναι η συμβουλή που δίνει ο πρώην πρωθυπουργός στον σημερινό αρχηγό της ΝΔ, Α. Σαμαρά.. Όπως διαρρέουν στενοί συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού, ο τελευταίος δεν θεωρεί πως ο διάδοχός του χάνει πολιτικά από τα όσα του έχουν σούρει κατά καιρούς οι εκπρόσωποι της...



ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς. Θεωρεί, δε, πως αργά ή γρήγορα θα δικαιωθεί για τις πολιτικές επιλογές του, αφού είναι κοινώς αποδεκτό, πως το Μνημόνιο δεν βγαίνει!

Ακυρώσεις στα ξενοδοχεία της Αθήνας λόγω των επεισοδίων


Οκτώ χιλιάδες ακυρώσεις διανυκτερεύσεων καταγράφηκαν σε 20 ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας τις τελευταίες πέντε ημέρες ως αποτέλεσμα των επεισοδίων της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με την Ένωση ξενοδόχων Αττικής.


Η Ένωση Ξενοδόχων Αθήνας παρουσίασε τα στοιχεία για τις ζημιές που προκάλεσαν στον τουρισμό τα επεισόδια. Για σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι έκανε λόγο ο πρόεδρος της ένωσης Γιάννης Ρέτσος, τονίζοντας ότι πολλά ξενοδοχεία στο κέντρο δεν μπορούν να λειτουργήσουν, ενώ ήδη καταγράφονται σημαντικές ακυρώσεις σε συνέδρια και γκρουπ τουριστών για την επόμενη χρονιά.

Οι ξενοδόχοι ζητούν σειρά μέτρων από την κυβέρνηση, όπως μη καταβολή φόρου ακίνητης περιουσίας για το 2012, αναστολή καταβολής του τέλους παρεπιδημούντων και έκπτωση 20% στις ασφαλιστικές εισφορές.

Οι Έλληνες "σηκώνουν" τα λεφτά τους απο τις Ελληνικές τράπεζες


«Φτερά» έκαναν από τις τράπεζες ακόμα 4,8 δισ. ευρώ τον Μάιο του 2011. Αποτέλεσμα οι συνολικές εκροές απ’ την αρχή του έτους να αγγίξουν τα 17,67 δισ. ευρώ, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα περίπου 30 δισ. ευρώ που «χάθηκαν» πέρυσι. Σε διάστημα, δηλαδή, μόλις 17 μηνών οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά περίπου 47 δισ. ευρώ και περιορίστηκαν σε 192 δισ. ευρώ, πολύ χαμηλότερα από το...



Ελληνικό χρέος! Όπως όλα δείχνουν, έπεται συνέχεια λόγω της εντεινόμενης ύφεσης, της αύξησης της ανεργίας αλλά και της ανασφάλειας που προκαλούν στους έλληνες αποταμιευτές τα σενάρια περί χρεοκοπίας της χώρας.

Τα στοιχεία της Τράπεζα της Ελλάδος δείχνουν και κάτι ακόμα πιο ανησυχιτικό: οι καταθέσεις στις τράπεζες μειώνονται σταθερά είτε γιατί οι κάτοχοί τους αποσύρουν μέρος αυτών για ναν καλύψουν τρέχουσες ανάγκες τους είτε τις …φυγαδεύουν στο εξωτερικό φοβούμενοι τα σενάρια πτώχευσης της χώρας μας ή εξόδου από την ευρωζώνη.

Ας τα πιάσουμε ανάποδα: στην δεύτερη περίπτωση ευθύνη φέρνουν και πάλι οι κυβερνώντες αφού επί πόσους μήνες δεν έχουν καταφέρει να μας πείσουν ότι η οικονομία σταθεροποιείται, ότι υπάρχει φως στο τούνελ και ότι οι τράπεζες μας δεν καταρρέουν. Στην πρώτη περίπτωση, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα. Ο κόσμος τραβά τα χρήματά του για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του. Αυτό πρέπει να χτυπήσει τα καμπανάκια στο Υπουργείο Οικονομικών, ότι από εδώ και στο εξής ο κόσμος έχει φάει και τα έτοιμα! Ας σκεφτούνε τι θα εισπράξουν στο μέλλον από τα φορομπηχτικά τους μέτρα, γιατί όταν ο φορολογούμενος δεν θα έχει λεφτά ούτε για να πληρώσει τους φόρους του ή δεν θα πληρώσει ή θα πάει στις τράπεζες να βγάλει ..Φοροδάνειο!

Φημισμένος χάκερ πιάνει δουλειά στο facebook

Κι όμως, στο εργατικό δυναμικό του facebook έχει πλέον ενταχθεί και ένας παγκοσμίως φημισμένος χάκερ. Πρόκειται για τον 21χρονο George Hotz, ο οποίος μέσω του δικού του προφίλ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δηλώνει ενθουσιασμένος για τη νέα του δουλειά...

Εθιστικά τα πατατάκια σαν την μαριχουάνα..


Ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ότι η κατανάλωση τροφών υψηλών σε λιπαρά όπως τα τσιπς και οι τηγανητές πατάτες «πυροδοτεί» την έκκριση ενδοκανναβινοειδών, φυσικών χημικών ουσιών του οργανισμού παρόμοιων με αυτές που περιέχει η μαριχουάνα. Αυτό, λένε, μας κάνει να ζητάμε και...



άλλη «δόση». Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Science» («PNAS»), η πρόσληψη λίπους προκαλεί την παραγωγή των ενδοκανναβινοειδών όχι στον εγκέφαλο, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά στο έντερο. Η ανακάλυψη αυτή, όπως υποστηρίζουν οι συγγραφείς της, θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας.

Φυσική μαριχουάνα
Η μελέτη διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Ερβάιν με επικεφαλής τον καθηγητή Φαρμακολογίας Ντανιέλε Πιομέλι, έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως ειδικούς στη μελέτη των ενδοκανναβινοειδών που αποκαλούνται και «φυσική μαριχουάνα» του οργανισμού.
Οι ερευνητές έδωσαν σε ποντικούς να πιουν ένα ρόφημα γάλακτος, ένα ζαχαρούχο διάλυμα, ένα πρωτεϊνούχο ρόφημα και ένα ρόφημα με βάση το καλαμποκέλαιο. Στη συνέχεια εξέτασαν πώς επηρέασε το καθένα από αυτά την παραγωγή των ενδοκανναβινοειδών στον οργανισμό των πειραματόζωων. Διαπίστωσαν ότι τα σάκχαρα, το γάλα και οι πρωτεΐνες δεν επηρέασαν το σύστημα παραγωγής της «φυσικής μαριχουάνας» του οργανισμού των ζώων. Το λίπος όμως είχε εμφανή επίδραση και μάλιστα κατά απρόσμενο τρόπο.

Από τη γλώσσα στον εγκέφαλο και μετά στο έντερο
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι όταν το λίπος που περιέχεται στην τροφή έρχεται σε επαφή με τη γλώσσα μας «πυροδοτεί» ένα σήμα προς τον εγκέφαλο, ο οποίος με τη σειρά του δίνει μέσω του πνευμονογαστρικού νεύρου σήμα στο έντερο. Το σήμα αυτό ενεργοποιεί την παραγωγή ενδοκανναβινοειδών από το έντερο, κάνοντάς μας να ζητάμε όλο και περισσότερο λιπαρές τροφές.
Ο κ. Πιομέλι πιστεύει ότι αυτό γίνεται πιθανώς μέσω της ενεργοποίησης της έκκρισης χημικών ουσιών που σχετίζονται με τα αισθήματα της πείνας και του κορεσμού. «Πρόκειται για την πρώτη απόδειξη ότι η σήμανση των ενδοκανναβινοειδών στο έντερο παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην πρόσληψη λίπους» επεσήμανε ο καθηγητής.

Ο ειδικός σχολίασε ότι ο μηχανισμός αυτός έχει έναν προφανή εξελικτικό σκοπό, εφόσον η πρόσληψη λίπους είναι πολύ σημαντική για την καλή λειτουργία των κυττάρων. Τόνισε όμως ότι στη σύγχρονη εποχή, με την αφθονία και ευκολία του πλούσιου σε λιπαρά πρόχειρου φαγητού, αυτή η έμφυτη ροπή προς τις λιπαρές τροφές μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία, διαβήτη και καρκίνο. Για τον λόγο αυτό θεωρεί ότι τα συγκεκριμένα ευρήματα θα μπορούσαν ενδεχομένως να βοηθήσουν στην ανάπτυξη ενός φαρμάκου το οποίο θα καταστέλλει την παραγωγή των ενδοκανναβινοειδών απ’ ευθείας στο έντερο αποφεύγοντας τις παρενέργειες _ άγχος και κατάθλιψη _ που προκαλεί η καταστολή της παραγωγής των ουσιών αυτών στον εγκέφαλο.

Νέο χτύπημα για τις συντάξεις


Δυσάρεστη έκπληξη-σοκ σε 1.100.000 χαμηλοσυνταξιούχους επιφυλάσσει η κυβέρνηση. Το νέο αναθεωρημένο μνημόνιο προβλέπει τη μείωση της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ, την περικοπή των κατωτάτων συντάξεων σε όλα τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία και τη θέσπιση νέων αυστηρότερων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την καταβολή του.

Βρήκαν την ουσία της αιώνιας νεότητας

Το μυστικό της μακροζωΐας, αλλά και ένα όπλο κατά του Αλτσχάιμερ φαίνεται πως κρύβεται σε μία κίτρινη χρωστική ουσία, που ονομάζεται θειοφλαβίνη Τ. Την ανακάλυψη έκαναν ερευνητές από το αμερικανικό ινστιτούτο Μπακ για την Έρευνα πάνω στη Γήρανση.
Ανακάλυψαν δηλαδή ότι η θειοφλαβίνη...

Αγγελική Νικολούλη: «Θέλω να πεθάνω κάνοντας sex»

Χείμαρρος» ήταν η Αγγελική Νικολούλη. Η παρουσιάστρια απάντησε στο ερωτηματολόγιο του Προυστ, και τα είπε όλα, στην κυριολεξία!

Ας ξεκινήσουμε με το πώς θα ήθελε να πεθάνει: «Κάνοντας έρωτα μέχρι τελικής πτώσεως…!» απάντησε χωρίς φόβο και με πολύ πάθος η δημοσιογράφος. Ποια θεωρεί ότι είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της; «Που παραμένω θηλυκό».

Το πρωί δεν ξυπνάει ποτέ. Αν όμως τύχει και σηκωθεί, «είμαι έτοιμη για όλα…!». Απόλυτη ευτυχία για την Αγγελική Νικολούλη σημαίνει «να τη ζω με δόσεις, μια και δεν υπάρχει το απόλυτο. Να εισπνέω το οξυγόνο της ζωής, να γελάω, να χαίρομαι, να αγαπάω».

Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα της είναι «ο αυθορμητισμός και η επιμονή», ενώ το κύριο ελάττωμά της «η τελειομανία». Η ιστορική προσωπικότητα με την οποία ταυτίζεται περισσότερο είναι «ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», ενώ η ταινία που τη σημάδεψε το «Όσα παίρνει ο άνεμος».

Η τελευταία φορά που έκλαψε ήταν «σε μια ελληνική ταινία της δεκαετίας του 1960». Σε ποια λάθη δείχνει τη μεγαλύτερη επιείκεια; «Στα λάθη της αφηρημάδας και της αφέλειας».

Αγαπημένους ήρωες του σήμερα δεν έχει, έχει όμως αγαπημένους συγγραφείς: «Μαλό, Περλ, Μπακ, Μενέλαος Λουντέμης και άλλοι…». Η αρετή που προτιμά σε έναν άνδρα είναι «η τόλμη» και σε μια γυναίκα «η ελευθερία».

Το αγαπημένο της ταξίδι είναι «στο όνειρο» και ο αγαπημένος της συνθέτης «ο Μίκης Θεοδωράκης». Αγαπημένος της ζωγράφος «ο Ελ Γκρέκο» και αγαπημένο της χρώμα «το κόκκινο». Αυτό για το οποίο μετανιώνει περισσότερο είναι «που δεν γύρισα τον κόσμο σε 80 ημέρες», ενώ το αγαπημένο της ποτό είναι «αυτό που ζαλίζει».

Τι απεχθάνεται περισσότερο απ' όλα; «Την κακία και τη μεμψιμοιρία». Αγαπημένη της ασχολία είναι «τα ταξίδια και τ' ανέκδοτα», ενώ το μότο της είναι «μη χαλάς ποτέ τη φιλία με την τύχη».

Μεγαλύτερο φόβο δεν έχει, ωστόσο, αν συναντούσε κάποια στιγμή τον Θεό, θα του έλεγε «καλώς το αγγελάκι μου».

Όσο για την τελευταία φορά που ξέσπασε σε γέλια; «Μέχρι δακρύων; Το Πάσχα στην Αλεξανδρούπολη με την παρέα της Πηγής Δεβετζή, της ολυμπιονίκη μας».

Γεννήθηκε ο άνθρωπος που θα ζήσει 150 χρόνια



Μια συνταρακτική αποκάλυψη ενός Βρετανού επιστήμονα έρχεται να ταράξει τα νερά της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης και ειδικότερα της Γενετικής Μηχανικής. Εάν οι προβλέψεις του Aubrey de Grey επαληθευτούν, τότε ο πρώτος άνθρωπος που θα ζήσει για να δει τα 150α γενέθλιά του, έχει ήδη γεννηθεί.

Και μάλιστα, ο πρώτος άνθρωπος που θα ζήσει για μία χιλιετία θα είναι κατά μόλις 20 χρόνια νεώτερός του!

Ο ιατρός-γεροντολόγος και επικεφαλής ενός επιστημονικού ιδρύματος, αφιερωμένου στην έρευνα για τη μακροζωία, δόκτωρ de Grey, εκτιμά ότι οι γιατροί της εποχής του θα έχουν όλα τα απαιτούμενα εργαλεία, προκειμένου να «θεραπεύσουν» τη γήρανση, εξαλείφοντας ασθένειες που έρχονται ως συνέπεια αυτής και επεκτείνοντας το προσδόκιμο ζωής επ’ αόριστον.



«Θα έλεγα ότι έχουμε 50-50 πιθανότητες να φέρουμε τη γήρανση σε ένα, όπως θα το αποκαλούσα, αποφασιστικό επίπεδο ιατρικού ελέγχου μέσα στα επόμενα 25 περίπου χρόνια», δηλώνει ο δρ. de Grey κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, λίγο προτού πραγματοποιήσει μια διάλεξη στο Βασιλικό Ινστιτούτο Επιστήμης της Βρετανίας.

«Και αυτό που εννοώ είναι ο ίδιος ακριβώς τύπος ιατρικού ελέγχου που έχουμε ενάντια στις πιο μολυσματικές ασθένειες της εποχής μας», προσθέτει ο Βρετανός καθηγητής.

Ο de Grey φαντάζεται μια εποχή, όταν ο άνθρωπος θα επισκέπτεται τον θεράποντα γιατρό του για μια τακτική «συντήρηση», η οποία, μέχρι τότε, θα περιλαμβάνει γονιδιακές και βλαστοκυτταρικές θεραπείες, αναζωογόνηση του ανοσοποιητικού συστήματος και μια σειρά από άλλες προηγμένες ιατρικές τεχνικές που θα τον διατηρούν σε καλή φόρμα.

Ο καθηγητής ζει κοντά στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, όπου κέρδισε τον διδακτορικό του τίτλο το 2000 και είναι επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος SENS (Strategies for Engineered Negligible Senescence – σ.σ. Στρατηγικές για τη Μηχανική Απαλλαγή του Γήρατος), του οποίου είναι συνιδρυτής από το 2009.

Ο ίδιος περιγράφει τη γήρανση ως μια μακροχρόνια συσσώρευση μοριακών και κυτταρικών καταστροφών σε ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα.

«Η ιδέα είναι να εφαρμόσει κανείς αυτό που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε προληπτική γηριατρική, κατά την οποία μπορούμε να επιδιορθώνουμε κατά περιόδους αυτή τη μοριακή και κυτταρική ζημιά, προτού να φτάσει στο επίπεδο της αφθονίας, που είναι παθογόνο», εξηγεί.

Η πρόκληση

Ο δόκτωρ Aubrey de Grey
Ο δόκτωρ Aubrey de Grey
Το πόσο μακριά αλλά και το πόσο γρήγορα μπορεί το προσδόκιμο ζωής να αυξηθεί στο μέλλον αποτελεί αντικείμενο δημόσιας συζήτησης, αλλά η γενικότερη τάση του είναι ξεκάθαρη. Τουλάχιστον τρεις μήνες κατά μέσο όρο προστίθενται ετησίως στο προσδόκιμο ζωής, και οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα υπάρχουν τουλάχιστον εκατονταετείς άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη έως το 2030.

Στις μέρες μας, ο μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωπος έζησε μέχρι την ηλικία των 122 ετών στην Ιαπωνία, ενώ, μόνο το 2010, υπήρχαν περισσότεροι από 44.000 άνθρωποι που είχαν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής.

Ωστόσο, κάποιοι ερευνητές λένε ότι η τάση προς την επέκταση της μακροζωίας ενδέχεται να καταρρεύσει, εξαιτίας μιας επιδημίας της παχυσαρκίας που πλέον εξαπλώνεται από τις αναπτυγμένες χώρες προς τον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Οι ιδέες του de Grey μπορεί να μοιάζουν παρατραβηγμένες. Εντούτοις, τα 20.000 δολάρια που πρόσφερε το 2005 η Επιστημονική Επιθεώρηση του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT), προκειμένου οποιοσδήποτε μοριακός βιολόγος να αποδείξει ότι η θεωρία του de Grey σχετικά με τις Στρατηγικές για τη Μηχανική Απαλλαγή του Γήρατος (SENS) είναι τόσο λανθασμένες, ώστε να είναι και ανάξιες λόγου, δεν τα κέρδισε κανείς ποτέ.

Οι κριτές σε αυτό το ερευνητικό πάνελ παρακινήθηκαν να υποβιβάσουν την επιστημονική θεωρία του de Grey, μέσω μιας ομάδας εννέα επιστημόνων, οι οποίοι απέρριψαν την εργασία του, χαρακτηρίζοντάς την ως «ψευδο-επιστήμη».

Κατέληξαν ότι αυτός χαρακτηρισμός δεν είναι δίκαιος, διατεινόμενοι ότι «οι SENS ενυπάρχουν σε ένα μέσο επίπεδο νέων ιδεών που πρέπει να επαληθευτούν, τις οποίες κάποιοι ίσως βρίσκουν ενδιαφέρουσες, ωστόσο άλλοι είναι ελεύθεροι να τις αμφισβητήσουν».

Θεραπεία κυττάρων

Για μερικούς, η προοπτική του να ζήσουν για εκατοντάδες χρόνια δεν μοιάζει και τόσο ελκυστική, καθώς παραπέμπει σε μια εικόνα γενεών με άρρωστους, αδύναμους, γέρους ανθρώπους αλλά και σε κοινωνίες, οι οποίες αδυνατούν ολοένα και περισσότερο να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες.

Ωστόσο, ο δόκτωρ de Grey επισημαίνει πως δεν είναι αυτό το αντικείμενο της εργασίας του. Πρωταρχικός στόχος του παραμένει η εξάλειψη των θανατηφόρων ασθενειών.

«Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για τη προσπάθεια να κρατήσουμε έναν άνθρωπο ζωντανό αλλά με κακή υγεία», υπογραμμίζει, μιλώντας στο Reuters. «Το ζήτημα είναι να αποτρέψουμε τους ανθρώπους από το να αρρωσταίνουν εξαιτίας του γήρατος. Οι συγκεκριμένες θεραπείες, πάνω στις οποίες εργαζόμαστε, θα προσδώσουν μακροζωία μόνον όταν καλυτερεύσουμε τις συνθήκες υγείας».

Ο de Grey διαχωρίζει τη βλάβη που προκαλείται εξαιτίας του γήρατος σε επτά κύριες κατηγορίες, από τις οποίες οι τεχνικές επιδιόρθωσης πρέπει να αναπτυχθούν, εφόσον, όμως, επαληθευτεί η θεωρία του περί συνεχούς συντήρησης.

Επισημαίνει ότι ενώ για κάποιες κατηγορίες, η επιστήμη παραμένει σε πρώιμο στάδιο, υπάρχουν άλλοι τομείς, στους οποίους έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος.

Λεπτομέρεια βλαστοκυττάρων
Λεπτομέρεια βλαστοκυττάρων
«Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο σε όλη αυτή τη διαδικασία. Είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να αναστρέφει κάθε τύπο βλάβης, κυρίως την απώλεια κυττάρων, όταν αυτά πεθαίνουν και δεν αποκαθίστανται αυτόματα, και ήδη πραγματοποιούνται κλινικές δοκιμές (σε ανθρώπους)», είπε.

Στις μέρες μας, οι θεραπείες με βλαστοκύτταρα δοκιμάζονται σε άτομα με τραύματα στη σπονδυλική στήλη, και ο de Grey αλλά και οι άλλοι λένε ότι κάποια μέρα ενδέχεται να βρεθούν τρόποι θεραπείας για ασθένειες που προκαλούν βλάβες στον εγκέφαλο και την καρδιά.

Η ηλικία δεν έχει όρια…

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι εκείνες που συνδέονται κατά κύριο λόγο με το γήρας και ο de Grey υποστηρίζει ότι οι επιστήμονες έχουν ακόμη πολύ δρόμο να διαβούν, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν ποιο μονοπάτι πρέπει να ακολουθήσουν.

Οι ασθένειες που προκαλούν καρδιακή ανεπάρκεια, εμφράγματα και εγκεφαλικά προκαλούνται από τη συσσώρευση ορισμένων τύπων, τους οποίους ο Βρετανός επιστήμονας αποκαλεί «μοριακά σκουπίδια» - υποπροϊόντα των διαδικασιών του μεταβολισμού στον ανθρώπινο οργανισμό – τα οποία το σώμα μας δεν μπορεί να τα εξαλείψει ή να τα αποβάλει.

«Αυτά τα σκουπίδια συσσωρεύονται μέσα στο κύτταρο και εντέλει μπλοκάρουν τις κυτταρικές διεργασίες», είπε.

Ο de Grey συνεργάζεται με τους συναδέλφους τους στις Η.Π.Α. προκειμένου να ταυτοποιήσει ένζυμα σε άλλα είδη του ζωικού βασιλείου, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να καταστρέφουν τα σκουπίδια αυτά και να καθαρίζουν τα κύτταρα – ο στόχος, επομένως, είναι να βρεθούν οι γενετικές θεραπείες, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα αυτή στον άνθρωπο.

«Εάν μπορούσαμε να το πετύχουμε αυτό στην περίπτωση ορισμένων διαφοροποιημένων δομών χοληστερόλης, οι οποίες συσσωρεύονται στα κύτταρα του αρτηριακού τοιχώματος, τότε πολύ απλά δεν θα φτάναμε στην ανάπτυξη καρδιαγγειακών νοσημάτων», προσθέτει.

Ο δόκτωρ de Grey διστάζει, μολαταύτα, να κάνει ασφαλείς προβλέψεις σχετικά με το πόσο θα επεκταθεί το προσδόκιμο της ζωής στο μέλλον, αλλά επιμένει ότι μαζί με κάθε μεγάλη τεχνολογική πρόοδο στον τομέα της μακροζωίας, οι επιστήμονες θα χρειάζονται ολοένα και περισσότερο χρόνο προκείμενο να προχωρήσουν παρακάτω.

Κατά την άποψή του, τούτο συνεπάγεται ότι ο πρώτος άνθρωπος που θα ζήσει έως τα 1.000 του χρόνια είναι πιθανό να γεννηθεί σε λιγότερο από 20 χρόνια, αφού γεννηθεί ο πρώτος άνθρωπος που θα συμπληρώσει τα 150α του γενέθλια.

«Η μακροζωία ξεφεύγει από την ταχύτητα. Έτσι το αποκαλώ. Όταν, δηλαδή, έχουμε ένα επαρκές και κατανοητό πλαίσιο θεραπειών ικανών να περιορίσουν με την αρρώστια στα ηλικιωμένα άτομα γρηγορότερα σε σχέση με τον χρόνο. Και με αυτό τον τρόπο κερδίζουμε περισσότερο χρόνο, προκειμένου να αναπτύξουμε κι άλλες θεραπείες, καθώς ο καιρός περνά», λέει ο καθηγητής.

Στην πραγματικότητα, αυτό που μπορούμε να προβλέψουμε με όρους μακροημέρευσης δεν είναι απολύτως τίποτα, επειδή αυτό θα καθορίζεται από τον κίνδυνο του θανάτου, που προκαλείται από άλλες αιτίες, όπως τα δυστυχήματα», προσθέτει.

«Ωστόσο», καταλήγει ο καθηγητής, «δεν πρέπει να τίθεται κανένας φραγμός βάσει του πότε γεννήθηκε κάποιος. Το όλο θέμα με τη συντήρηση είναι ότι λειτουργεί επ’ αόριστον».

Έργα τέχνης στην άμμο!

Τι όμορφη μέρα σήμερα! Πήγαμε για μπάνιο. Και φυσικά παίξαμε με τα κουβαδάκια μας και φτιάξαμε κάστρα στην άμμο!Βγαλμένα από τα παραμύθια και τα παρακάτω γλυπτά που κατασκεύασαν καλλιτέχνες, με άμμο...

Αυτά τα... εσώρουχα τα φοράς μια εβδομάδα !!






Εσώρουχα....
πεντακάθαρα κατασκεύασαν οι πάντα ευρηματικοί Ιάπωνες. Ρούχα που δεν μυρίζουν, δεν υγρασιάζουν, δεν θέλεις οπωσδήποτε να τα βγάλεις. Τα J-ware είναι έτσι κατασκευασμένα ώστε να σκοτώνουν τα βακτήρια, να απορροφούν το νερό, να απομονώνουν το σώμα και να στεγνώνουν ταχύτατα, επισημαίνει ο ερευνητής και σχεδιαστής τους Γιοσίκο Τάγια. Είναι επίσης αντιπυρικά, άνετα και με στυλ.

Σχεδιάστηκαν προφανώς για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των αστροναυτών και ο Ιάπωνας αστροναύτης Κοΐτσι Ουακάτα, ο οποίος τα δοκίμασε πρώτος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μπορεί να βεβαιώσει όλα τα παραπάνω. Η ιαπωνική διαστημική υπηρεσία σκοπεύει τώρα να τα προτείνει στην αμερικανική NASA, ώστε να περιοριστεί σημαντικά η ανάγκη των αστροναυτών σε ρουχισμό, αλλά δεν κρύβει και τις προθέσεις της να τα λανσάρει και στη διεθνή αγορά και εν γένει καθημερινά ρούχα, που μπορείς να τα φοράς μια εβδομάδα και να παραμένουν...

Για 42η συνεχόμενη μέρα οι «Αγανακτισμένοι»,



Για 42η συνεχόμενη μέρα οι «Αγανακτισμένοι», πιστοί στο ραντεβού τους, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Σύνταγμα φωνάζοντας συνθήματα κατά των σκληρών μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ, απουσιάζουν τα κιγκλιδώματα στην Αμαλίας, ενώ τα ΜΑΤ έχουν αποσυρθεί από τον Άγνωστο Στρατιώτη και έχουν περιοριστεί στο περιστύλιο της Βουλής.

NEA NEA NEA NEA ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΕ ΡΟΛΟ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ....

Έτοιμο το ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.... Νέα ΝΕΑ Νέα ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΑΥΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.... Γιά να δούμε τι θα δούμε επί διοίκησης ΓΙΩΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ στον ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΘΩΚΟ και ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΚΥΡΑΪΛΙΔΗ στην θέση του ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ.... Αυτοί οι δύο άνθρωποι τώρα κινούν τα νήματα του σημερινού συστήματος κι από ΔΕΥΤΕΡΑ η ΑΡΧΗ! ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ, ΛΑΖΑΡΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ,  ΕΥΗ ΜΙΧΩΛΟΥ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΕΪΔΗΣ, ΒΙΚΥ ΜΗΤΡΟΥ κάποιες από τις ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ στο νέο πρόγραμμα κι από την ΔΕΥΤΕΡΑ στις 8 το πρωί ξεκινάει η νέα σελίδα.... με τον mr ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ στις 10 ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ και στις 12 ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ, με την σούπερ επιστροφή του στο ραδιόφωνο!
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 95,3 FM
KAI www.953fm.gr INTERNETIKA

Κίνδυνος-θάνατος τα φάρμακα που πωλούνται στο Internet

Σοβαρή απειλή για την υγεία μπορεί να αποτελούν τα φάρμακα που πωλούνται παράνομα μέσω του Ίντερνετ. Αυτό τονίζει ο ομογενής πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Αυστραλίας, Κώστας Σκλάβος, λέγοντας ότι τα φθηνά φάρμακα που πωλήθηκαν από το Διαδίκτυο, περιείχαν συστατικά τα οποία έχουν απαγορευτεί, επειδή υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή, καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά επεισόδια...

Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΣ! Η Κρίση και οι ΚρΟίσΟι! Το Όμικρον που είναι όλα τα ,,, λεφτά!

Οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη το 2008 αριθμούσαν τους 793. Το 2010, ο αριθμός τους έφτασε τους 1.011. Και σήμερα εν έτει 2011, σύμφωνα με τη σχετική λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό «Forbes», οι δισεκατομμυριούχοι έχουν ανέλθει στους 1.210...

ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ



Σε τουρνουά ποδοσφαίρου με ομάδες ομογενών από τις πόλεις Τορόντο και Μόντρεαλ του Καναδά συμμετείχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Πιερικού, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα πενήντα χρόνια από την ίδρυση του ιστορικότερου σωματείου της Πιερίας...