PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΥΓΕ... ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΡΕ ...ΓΑΜΩΤΟ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τελικά μήπως η Πιερία μου είναι για μεγάλα πράγματα; Τι δεν κατάλαβες ρε φίλε; Να αρχίσω; Ή μήπως θέλεις να τελειώσω; Έ, λοιπόν άκου. Κάνει ο Σάββας και κυρ Σάββας κι αφέντης τσουτσουλομύτης για πρώτη φορά πέρσι ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ και γίνεται στην Πιερία χαμός στο ίσωμα. Κι ύστερα; Ύστερα δίνει βάση στο πανηγύρι που πριν χρόνια το είχε γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και ξεσκίζει κι εκεί. Χαμός στο άλλο ίσωμα. Και… Και υπενθυμίζω πως την πρώτη χρονιά του που ανέλαβε Δήμαρχος, είχε καταργήσει με τη μια το Καρναβάλι του Αμοιρίδη. Κανένας ποτέ δεν κατάλαβε το γιατί… Κι ούτε βέβαια και θα το καταλάβει. Και ξέρετε γιατί; Επειδή τον λόγο τον ξέρει μόνο ο ίδιος ο Σάββας. Που θα πάει όμως; Κι αυτό θα το καταλάβει κάποτε. Και θα το επαναφέρει. Σαν γιορτή, που την γουστάρουν τα παιδιά κι ύστερα οι μεγάλοι, γιατί την γουστάρουν τα παιδιά… Όχι για τίποτα άλλο. Κι ύστερα ήρθε η ώρα του κανονικού μας Πανηγυριού στην Ανδρομάχη. Κι εκεί έκανε το αυτονόητο και πάλι χαμός. Πρόσεξε τα παιδιά. Και; Και ξέσκισε και πάλι. Ενώ πριν ένα χρόνο αν περνούσες από έξω δεν θα έπαιρνες χαμπάρι ότι κάτι έχει εκεί δίπλα στο ποτάμι, τώρα; Φέτος; Χαμός. Έκλεισαν και πάλι οι δρόμοι και χαμογέλασε το χειλάκι των …παιδιών! Πρώτα των παιδιών κι ύστερα των μεγάλων. Γιατί τα παιδιά γέλασαν. Κι ύστερα; Ήρθε το πανηγύρι του Αιγινίου. Τι δεν κατάλαβες πάλι; Να γράψω; Όχι βέβαια γιατί κι εκεί έγινε χαμός. Μεγάλα πράγματα. Κι ύστερα; Πάλι η Έκθεση του Χατζηχριστοδούλου, όπου κι εκεί συνωστισμός στην προκυμαία. Ναι. Κι εκεί χαμός. Μήπως τελικά η Πιερία μου, είναι για μεγάλα πράγματα, αρκεί να έχει μεγάλους πολιτικούς; Λέω μήπως… ΥΓ: Ά, ξέχασα και το καλοκαίρι μου. Που στις παραλίες μας, έγινε χαμός, γιατί εκεί έκανε μεγάλα πράγματα ο Σύλλογος Ξενοδόχων με την Βαγγελιώ την Ξυπτερά και τα παιδιά της. Με την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου και τα δικά της παιδιά. Με τους τρείς Δημάρχους… Εύγε. Κάτι γίνεται στην Πιερία μου…

Σάββατο, 11 Απριλίου 2009

Σύγχρονο αντλιοστάσιο στις όχθες του Αλιάκμονα
Ολοκληρώνεται ένα μεγάλο αρδευτικό έργο από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας στη Μεγάλη Γέφυρα Αιγινίου

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 735.000 ευρώ αντλεί 4.000 κυβικά λίτρα ανά ώρα και αρδεύει μία έκταση 4.500 στρεμμάτων

Ένα από τα μεγαλύτερα αρδευτικά έργα στην Πιερία, το αρδευτικό δίκτυο και το αντλιοστάσιο στη Μεγάλη Γέφυρα Αιγινίου, ολοκληρώνεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, ένα έργο που θα εξυπηρετήσει τους αγρότες του κάμπου του Αιγινίου, μειώνοντας το κόστος της άρδευσης και βελτιώνοντας τις συνθήκες παραγωγής.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 735.000 ευρώ, που κατασκευάζεται στις όχθες του Αλιάκμονα, συνδέεται με ένα αρδευτικό δίκτυο 14.400 μέτρων και αρδεύει μία έκταση 4.500 στρεμμάτων, μια διαδικασία ως σήμερα γινόταν με ένα παλαιό αντλιοστάσιο το οποίο αντικαθίσταται με το νέο έργο. Στο έργο περιλαμβάνονται μηχανολογικές εγκαταστάσεις, αντλίες νερού, σύγχρονοι ηλεκτρικοί πίνακες, γερανογέφυρα και θυροφράγματα, κτίριο ελέγχου, ενώ κατασκευάστηκε ο καταθλιπτικός αγωγός που συνδέθηκε με την υφιστάμενη τάφρο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη μελέτη κατασκευάστηκε αντλιοστάσιο διαστάσεων 4,60 μ. επί 3,60 μ. και ύψους 3 μ., μία διώρυγα μήκους 20 μ., πλάτους 5 μ. και βάθους 4,50 μ., τοποθετήθηκαν 4 υποβρύχιες αντλίες, 150 μ. χαλυβδοσωλήνες και έγιναν εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού. Στις εργασίες που απομένουν για να τεθεί σε λειτουργία το έργο περιλαμβάνεται η τελική διάνοιξη του προφράγματος με τον Αλιάκμονα.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, που επέβλεψε τις εργασίες του έργου, μαζί με τον Δήμαρχο Αιγινίου Βασίλη Κοντό, πρόκειται για το μεγαλύτερο αντλιοστάσιο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Πιερία, που έχει τη δυνατότητα άντλησης 4.000 κυβικών λίτρων νερού ανά ώρα, νερό που διοχετεύεται στη συνέχεια στις καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής. Μάλιστα, το νέο αντλιοστάσιο θα καλύψει και τις ανάγκες των εκτάσεων που περιλαμβάνονται στον αναδασμό του κάμπου του Αιγινίου, ενός μεγάλου έργου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να δώσουμε στον αγρότη μία καλύτερη ποιότητα ζωής, στηρίζοντας το εισόδημά του, μέσα στον ανταγωνισμό που υπάρχει και στα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αγρότες μας με την ΚΑΠ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νομάρχης και πρόσθεσε ότι «η απάντηση μας είναι αυτή, έργα για την προστασία του αγρότη, την ενίσχυση του εισοδήματός του, έργα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αιγινίου αναφέρθηκε στη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας και του Δήμου Αιγινίου για την υλοποίηση έργων, ενώ σημείωσε ότι το αντλιοστάσιο θα καλύψει τις αρδευτικές ανάγκες για μία έκταση 45.000 στρεμμάτων. Ο δήμαρχος είπε ότι το έργο ολοκληρώθηκε παρά τις τεχνικές δυσκολίες που υπήρξαν και το χαρακτήρισε μοναδικό στην Ελλάδα και ότι θα συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών καλλιέργειας στην περιοχή.

Επίσης, ο κ. Κοντός ανέφερε ότι με το νέο αντλιοστάσιο θα μειωθεί και το κόστος του προσωπικού που χρησιμοποιούσε ως σήμερα ο Δήμος Αιγινίου, καθώς θα λειτουργεί αυτόματα, ενώ τόνισε ότι οι δυνατότητες του έργου, καλύπτουν τις αρδευτικές ανάγκες ολόκληρου του κάμπου του Αιγινίου.

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Η ΝΕΤΠ

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου στο αίτημα της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πιερίας για συνάντηση μαζί του, με σκοπό να τεθούν τα ζητήματα του τουρισμού της Πιερίας.

Ο Υπουργός θα δεχθεί στο γραφείο του, τη Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου 2009, στις 10 το πρωί, τους Βουλευτές του Νομού, τον Νομάρχη Πιερίας, τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ Πιερίας, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας, καθώς και τα μέλη της Ν.Ε.Τ.Π. Πιερίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα κατατεθούν στον Υπουργό προτάσεις για τη στήριξη του τουρισμού της Πιερίας, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, καθώς και ζητήματα όπως η αύξηση της συμμετοχής του ΕΟΤ στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Ν.Ε.Τ.Π. Πιερίας, το ζήτημα της αύξησης του προσωπικού στα προξενεία για τη γρήγορη έκδοση βίζας, της αύξησης του προσωπικού στα σύνορα για το μηδενισμό των καθυστερήσεων και τη γρήγορη διέλευση των τουριστών, καθώς και η βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στους συνοριακούς σταθμούς.

Σημειώνεται ότι η Ν.Ε.Τ.Π. Πιερίας έχει θέσει δέκα σημεία ενίσχυσης της τουριστικής προβολής της Πιερίας, με γνώμονα την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης στον τουρισμό του Νομού.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ


Κάνει ζημιά ο Πάγκαλος

Και στο ΠΑΣΟΚ και στο Γιώργο


Από την εκπομπή «Δυο και να καίνε», από το μικρόφωνο του «ΑΘΗΝΑ 9.84» και μέσα απ΄ τους πολιτικούς διαλόγους του με τον συμπαρουσιαστή του Δημήτρη Κωνσταντάρα, ο πρώην υπουργός, ΚΙΜΩΝ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση εναντίον του Θόδωρου Πάγκαλου.

Στην παρατήρηση του Δημήτρη Κωνσταντάρα, ότι η Αλέκα Παπαρήγα επιτίθεται εναντίον του ΠΑΣΟΚ λόγω των επανειλημμένων δηλώσεων του κ. Πάγκαλου για το Κομμουνιστικό Κόμμα, ο κ. Κουλούρης είπε ότι «Η παρουσία του Θεόδωρου Πάγκαλου με τον πολιτικό λόγο που εκφράζει, κάνει μεγάλη ζημιά και στο ΠαΣοΚ και στον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν έχω προσωπικά κόντρα με τον κ. Πάγκαλο. Πολιτικά κρίνοντας, θεωρώ ότι προκαλεί καταστροφή στο ΠαΣοΚ και στον Παπανδρέου ο πολιτικός του λόγος. Εγώ είμαι ΠαΣοΚ, είμαι original ΠαΣοΚ, είναι η ζωή μου το ΠαΣοΚ, είναι βιωματική η σχέση που έχω με την παράταξη. Υπήρχαν διαφωνίες με τον Γιώργο, με έβγαλε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Και έχει σημασία ότι δεν με έβγαλε ποτέ ο ελληνικός λαός από το Κοινοβούλιο, ο Γιώργος με έβγαλε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχω χαλάσει τις προσωπικές μου σχέσεις, αυτό δεν σημαίνει ότι με όλες μου τις δυνάμεις δεν θα στηρίξω την παράταξή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 08.04.09

Η χρηματοδότηση των τουριστικών επιχειρήσεων από τις τράπεζες με εγγύηση του δημοσίου μέσω ομολόγων, κρίνεται επείγουσα για την εξασφάλιση της ρευστότητάς τους. Το μέτρο αυτό θα συμβάλλει και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους, η οποία πλήττεται από τις ελκυστικότερες τιμές των εκτός ευρωζώνης προορισμών και από την καθυστέρηση στην προβολή του ελληνικού τουρισμού.Η μείωση του ΦΠΑ των τουριστικών υπηρεσιών κατά 3 μονάδες και η κατά 75% μείωση του σπατόσημου στα περιφερειακά αεροδρόμια θεωρούνται αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσουν την τιμολογιακή ισορροπία, η οποία έχει διαταραχθεί από τις ευνοϊκές για τους ανταγωνιστικούς προορισμούς εξελίξεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών και ιδιαίτερα από την ανατίμηση του Ευρώ έναντι της στερλίνας, του ρουβλίου και των νομισμάτων των πρώην ανατολικών χωρών.Η επιμονή σε αλόγιστες μειώσεις τιμών μεταφέρει σε λάθος επίπεδο τον ανταγωνισμό, επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα των υπηρεσιών, οδηγεί σε μείωση της απασχόλησης και θα επιβραδύνει την ανάκαμψη όταν κι όποτε αυτή έρθει. Αντίθετα, η ανάδειξη της ταυτότητας και των διαφοροποιών στοιχείων του ελληνικού τουρισμού μέσω στοχευμένης και έγκαιρης προβολής, η οποία όμως φέτος έχει καθυστερήσει πολύ, θα βοηθούσε στο περιορισμό των απωλειών και τη διατήρηση των μεριδίων αγοράς.Η έστω και καθυστερημένη υλοποίηση μερικών από τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός τον περασμένο Δεκέμβριο, έδωσαν τη δυνατότητα στις τουριστικές επιχειρήσεις να προβούν σε σημαντικές εκπτώσεις, εξαντλώντας τις μέχρι σήμερα δυνατότητές τους. Περαιτέρω εκπτώσεις θα οδηγήσουν τις επιχειρήσεις σε αρνητικά λειτουργικά αποτελέσματα, με συνέπεια να αναμένεται συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου. Η εξέλιξη αυτή διαγράφεται με βεβαιότητα, από τη στιγμή που το μέτρο της επιδότησης της εργασίας με τον τρόπο που προγραμματίζεται δεν πρόκειται να βελτιώσει ούτε την απασχόληση ούτε και να μειώσει το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων. Τον Απρίλιο και το Μάιο, όπου η ζήτηση φαίνεται πολύ χαμηλή, δεν αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους οι τουριστικές επιχειρήσεις και μάλιστα με τον ίδιο αριθμό εργαζομένων όπως το 2008, απλά για να εισπράξουν την επιδότηση των 450 € κατά εποχικό εργαζόμενο. Η προσθήκη των μηνών Ιουνίου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου κρίνεται αναγκαία για να φέρει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, δηλαδή απασχόληση, αμοιβή εργασίας, κατανάλωση και ενεργοποίηση των μηχανισμών ανάκαμψης της οικονομίας.Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης τύπου βρίσκεται στο www.sete.gr.