PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ Bikiropoulos.blogspot.com

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ και μας ΑΦΟΡΟΥΝ.

Αυξητικές τάσεις εμφανίζει το AIDS στη χώρα μας

Ήπιες αυξητικές τάσεις εμφανίζει το AIDS στη χώρα μας μετά τη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε στα μέσα της τελευταίας δεκαετίας. Εκτιμάται ότι σήμερα στη χώρα μας υπάρχουν 10.450 καταγεγραμμένοι φορείς και 5.100 υπό θεραπεία.

Οι επιστήμονες μετά από πολλά χρόνια είδαν φέτος να γεννιούνται δύο παιδιά από οροθετικές μητέρες οι οποίες γνώριζαν ότι είναι φορείς του ιού και επισήμαναν την ανάγκη του προγεννητικού ελέγχου.
Αναφερόμενοι στην πορεία της επιδημίας, είπαν ότι η αίσθηση ότι το AIDS είναι χρόνια νόσος έχει συμβάλλει σημαντικά ώστε ο πληθυσμός να μην ενδιαφέρεται σημαντικά για τη νόσο αυτή.
Ο φόβος που υπήρχε παλιότερα δεν υπάρχει σήμερα, είπαν χαρακτηριστικά οι επιστήμονες, οι οποίοι εξήγησαν ότι όλο και πιο αργά προσέρχονται φορείς της νόσου για να κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις, ενώ τόνισαν ότι ο χρόνος με βάση τα τελευταία δεδομένα είναι σημαντικός για το AIDS, καθώς θα πρέπει οι ασθενείς να παίρνουν θεραπεία πριν αρχίζει να καταρρέει το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Η θετική εξέλιξη που περιμένουν οι επιστήμονες για τον ιό του ΑIDS δεν αναμένεται να έρθει άμεσα από ένα νέο εμβόλιο αλλά από νέα φάρμακα ή συνδυασμούς τους τα οποία θα χορηγούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα καταφέρνουν να "υπνώνουν" τον ιό HIV.
Ετσι οι ασθενείς δεν θα το μεταδίδουν και δεν θα χρειάζονται να παίρνουν αγωγή εφόρου ζωής.
Ενόψει του 22ου Πανελλήνιου συνεδρίου για το AIDS που αρχίζει την Παρασκευή στην Αθήνα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η πρόληψη είναι σημαντική ιδίως στις μέρες μας καθώς μπορεί να συμβάλλει και στην οικονομία που επιχειρείται να γίνει στα συστήματα υγείας.
Από την πλευρά τους οι δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις ''PRAXIS'' και ''Κέντρο Ζωής'' παρουσιάζουν από σήμερα και μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου σε όλη την Ελλάδα, εκδηλώσεις και δρώμενα ευαισθητοποίησης, πληροφόρησης και εκπαίδευσης τόσο για τους Έλληνες, όσο και για τους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας. Θα είναι μια παρέμβαση που θα συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια του 2011 και όχι μόνο για την 1η Δεκεμβρίου, την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, τόνισε ο πρόεδρος της PRAXIS Τ.Αντύπας ο οποίος εξήγησε ότι η καμπάνια επικεντρώνεται στη χρήση προφυλακτικού και στην τακτική εξέταση για τον ιό.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

Οι διαδικασίες για τις υποχρεωτικές μετατάξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, που αφορούν περίπου 19.000 υπαλλήλους σε κρατικές περιφέρειες, δήμους και νομαρχίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του 2010, σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου.
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η μετάταξη του αναγκαίου προσωπικού για την άσκηση των απονεμομένων στην αιρετή περιφέρεια αρμοδιοτήτων σύμφωνα με την εξουσιοδοτική διάταξη της παρ. 1 του ιδίου άρθρου (εθελούσιες μετατάξεις), και εφόσον συντρέχει απονομή αρμοδιοτήτων για το σύνολο συγκεκριμένου τομέα, οι υπάλληλοι που κατέχουν πάγιες ή προσωποπαγείς θέσεις στην αρμόδια, αντίστοιχα, υπηρεσιακή μονάδα και, σε περίπτωση ανυπαρξίας κατανομής οργανικών θέσεων, οι υπάλληλοι που υπηρετούσαν στις συναφείς υπηρεσιακές μονάδες την 1.1.2010 και οι οποίοι κατέχουν είτε πάγιες είτε προσωποπαγείς θέσεις στην κρατική περιφέρεια, μετατάσσονται, αυτοδικαίως, στην αντίστοιχη αιρετή περιφέρεια».
Προστίθεται δε ότι «βάσει της παραπάνω νομοθετικής ρύθμισης και δεδομένου ότι οι οργανικές θέσεις προσωπικού της κρατικής περιφέρειας είναι ενιαίες για όλη την περιφέρεια και όχι κατανεμημένες ανά οργανική μονάδα, μετατάσσονται αυτοδικαίως στην αιρετή περιφέρεια οι υπάλληλοι της κρατικής περιφέρειας που υπηρετούσαν την 1.1.2010 στις οργανικές μονάδες αυτής, των οποίων οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στο σύνολό τους στην αιρετή περιφέρεια, είτε είναι μόνιμοι, είτε με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και οι οποίοι ανήκαν σε συναφείς, με τις μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες, κλάδους και ειδικότητες».
Διευκρινίζεται δε ότι «στους αυτοδικαίως μετατασσόμενους υπαλλήλους περιλαμβάνεται το σύνολο του προσωπικού των παραπάνω οργανικών μονάδων, δηλ. και οι οδηγοί, οι φύλακες, το προσωπικό καθαριότητας κ.λπ. Επίσης, στους αυτοδικαίως μετατασσόμενους υπαλλήλους δεν περιλαμβάνονται οι, από άλλους φορείς, αποσπασμένοι στην κρατική περιφέρεια υπάλληλοι».
Η διαδικασία μετάταξης, επισημαίνεται στην εγκύκλιο, «θα πρέπει λόγω του αυστηρού χρονοδιαγράμματος εφαρμογής της συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης, οι Γενικοί Γραμματείς των κρατικών περιφερειών να προχωρήσουν στις δέουσες, για την εφαρμογή της προμνημονευθείσας νομοθετικής ρύθμισης, ενέργειες ως ακολούθως:
1. Να εκδοθούν εκ μέρους τους οι προβλεπόμενες από την παρ. 2α του άρθρου 256 του ν.3852/2010 διαπιστωτικές πράξεις για τη μετάταξη των αυτοδικαίως μετατασσόμενων υπαλλήλων το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 3.12.2010, τις οποίες και θα πρέπει να αποστείλουν για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το αργότερο μέχρι την Τρίτη 7.12.2010. Για οικονομία χρόνου, λόγω του ότι οι εν λόγω μετατάξεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν πριν την παρέλευση του τρέχοντος έτους, προτείνεται οι σχετικές διαπιστωτικές πράξεις να είναι ενιαίες για το σύνολο των μετατασσόμενων στην αιρετή περιφέρεια υπαλλήλων.

2. Μετά τη δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι συγκεκριμένες πράξεις θα πρέπει να επιδοθούν, με αποδεικτικό επίδοσης, στους μετατασσόμενους υπαλλήλους μέσα σε χρονικό ορίζοντα πέντε (5) ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσής τους και σε κάθε περίπτωση πριν τη Δευτέρα 27.12.2010.

ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ...

...ΚΑΙ ΛΕΣ: ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ..!!!!
ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ η ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΦΛΑΙΕΡ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ
ΠΟΥ ΑΠΟ 100 ΕΥΡΩ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΩΡΑ ...40
ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ,...!
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΑ 40 ΕΥΡΩ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟ Χ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ....
ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΓΟΡΑΖΑΝ
ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΣΗΜΕΡΑ.....
ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ?
ΤΩΡΑ Ο ΓΥΡΟΣ ΠΙΤΑ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ 2.80 ΣΤΑ 2 ΕΥΡΩ
ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΑΠΟ 120 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 50
ΟΙ ΠΑΣΤΕΣ ΑΠΟ 2.80, 2 ΕΥΡΩ και πάει λέογοντας..!
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙ ΠΩΛΟΥΣΑΜΕ ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΟΥΜΕ...
ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ...
ΝΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ..

ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ

Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΑΡΑ, ΤΖΑΜΠΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ....!

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ", ΒIKIROPOULOS.BLOGSPOT.COM

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΟ bikiropoulos.blogspot.com

ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ


Με σαφείς συστάσεις για εξεύρεση εσόδων μέσω της επιβολής νέων μέτρων αλλά και δραστικών περικοπών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αναχωρούν οι εκπρόσωποι της Τρόικας. Στη συνέντευξη Tύπου που παραχώρησαν, αν και παραδέχθηκαν τις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά και τα επώδυνα μέτρα που ήδη πάρθηκαν, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας...
ότι θα χρειαστεί κι άλλη προσπάθεια για να επιτευχθεί ο στόχος για έλλειμμα 7,5% του ΑΕΠ το 2011.

«Οι μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για να επιστρέψει η Ελλάδα σε αυτοδύναμους ρυθμούς ανάπτυξης είναι σε εξέλιξη, όμως οι μέχρι σήμερα εξελίξεις αποκαλύπτουν ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν τα διαρθρωτικά θέματα προκειμένου η προσαρμογή να γίνει βιώσιμη» τόνισαν χαρακτηριστικά στην συνέντευξη τύπου.

Οι επικεφαλής της Τρόικας αναφέρθηκαν και στα νέα μέτρα που συμφωνήθηκαν με την κυβέρνηση και αφορούν την διεύρυνση της φορολογικής βάσης αλλά και την μείωση της σπατάλης στον τομέα των δαπανών, επισημαίνοντας ότι η ανάγκη ακόμα μεγαλύτερων περικοπών σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία, το κλείσιμο ζημιογόνων ΔΕΚΟ αλλά και άλλων υπηρεσιών του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.
ΦΙΜΟΤΡΟ

Όσκαρ ερμηνείας στον Γιώργο!



Και το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού ρόλου goes to George Papandreou για την ερμηνεία του στην ταινία "Δεν αυξάνω το Φ.Π.Α"(Νο2)
23/9/2010 Συνέντευξη στο REUTERS και στην δημοσιογράφο JEN ROGERS
J. ROGERS: Εξετάζετε το ενδεχόμενο μιας νέας αύξησης του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας;
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Όχι, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Έγιναν βεβαίως πολλές συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ σε κάποια καταναλωτικά αγαθά, αλλά αναζητούμε άλλους τρόπους εισροής εσόδων, αντί της αύξησης του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.
J. ROGERS: Άρα, αποκλείετε το ενδεχόμενο νέας αύξησης του ΦΠΑ;
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ναι. Μπορούμε να πούμε ότι δεν θα αυξήσουμε το ΦΠΑ και ότι αναζητούμε άλλους τρόπους αύξησης των εσόδων.
ΜΑΚΙΑΒΕΛΗΣ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...
ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ bikiropoulos.blogspot.com

SIR ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ

SIR ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ : ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ Ή ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ


Απαισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται εμφανίστηκε από τη Θεσσαλονίκη ο ακαδημαϊκός, Βασίλειος Μαρκεζίνης.

«Δεν μας λένε την αλήθεια. Με 150% χρέος του ΑΕΠ δεν θα ξεχρεώσουμε ποτέ. Είτε θα πάμε σε πτώχευση, είτε σε αναδιάρθρωση, είτε σε στάση πληρωμών», δήλωσε ο Βασίλης Μαρκεζίνης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ΑΠΘ.
Παρατήρησε ότι οι Έλληνες έχασαν την αυτοπεποίθησή τους, σταμάτησαν να ονειρεύονται ενώ χαρακτήρισε την ελληνική κοινωνία «φραπεδάδικη και καταναλωτική».
Τόνισε ότι το πρόβλημα το έχει η ίδια η Ευρώπη και αναρωτήθηκε ποιόν θα πρωτοσώσει, την Ιρλανδία, την Ιταλία ή την Πορτογαλία; Έκανε λόγο για συνδυασμό κρίσεων: πολιτικής, οικονομικής, διπλωματικής, ηθικής και μεταναστευτικής.
Σε ό,τι αφορά στον Γιώργο Παπανδρέου δήλωσε ότι τους τρεις πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του και μέχρι τη συνάντηση στο Davos η διαχείριση της κρίσης δεν ήταν τόσο πετυχημένη. Το ελληνικό κράτος δήλωσε ότι χρειάζεται δομική αλλαγή.
Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική επανέλαβε την ανάγκη εφαρμογής μιας πολυδιάστατης-πολυγαμικής εξωτερικής πολιτικής αλλά και εξοπλιστικής. Δήλωσε ότι υπάρχει έλλειψη συγχρονισμού αμυντικού δόγματος και δόγματος εξωτερικής πολιτικής.
Προέβλεψε ότι πριν τα Χριστούγεννα θα υπάρξει ανακοίνωση γενικών αρχών του ελληνικού κράτους με την Τουρκία και προσχέδιο ενδεχόμενου προσυμφώνου για προσφυγή στη Χάγη που θα αφορά μεταξύ άλλων και τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων υποστήριξε ότι το δημιούργησαν αυτοί που ασχολήθηκαν τόσα χρόνια και δεν μπόρεσαν σε μια περίοδο που ήταν πιο εύκολα τα πράγματα να το λύσουν. Δήλωσε ότι τον ανησυχούν περισσότερο οι αλυτρωτικές διατάξεις που βρίσκονται στο Σύνταγμα των Σκοπίων και όχι τόσο η ίδια η ονομασία.
Τόνισε την ανάγκη να ανανεωθεί ο πολιτικός κόσμος της χώρας ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία πολιτική ή κομματική φιλοδοξία.
Άφησε έμμεσα αιχμές για το νεοσύστατο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. «Δεν μπορεί κάποιος που η οικογένειά του είναι 40 χρόνια στην πολιτική ζωή να λέει ότι είναι νέος ή νέα αναβαπτιζόμενοι στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ».
Το παρών στην εκδήλωση έδωσε πλήθος κόσμου.
FIMOTRO

ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ

ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ : Γ. Λιάλιος-Θ. Τσιγγάνας
(από την Καθημερινή)
Tο αλαλούμ που επικρατεί ανάμεσα στους παραχωρησιούχους και το Δημόσιο αποκαλύπτει η χθεσινή ανατιμολόγηση των διοδίων της Αγίας Τριάδας στον Μαλιακό. Η διαμόρφωση νέων τιμών επήλθε μετά τον επαναπροσδιορισμό των χιλιομέτρων που εκμεταλλεύεται σήμερα στον Μαλιακό η κοινοπραξία...
Κεντρική Οδός. Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο η προαναγγελθείσα λειτουργία του σταθμού διοδίων Ασέας και οι αυξήσεις στους υπόλοιπους δύο σταθμούς της εθνικής οδού Κορίνθου - Μεγαλόπολης, όλα μια εβδομάδα μετά τις εκλογές...
Η κοινοπραξία Κεντρική Οδός ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή τη λειτουργία του πρώτου της σταθμού διοδίων, στην Αγία Τριάδα (Θερμοπύλες). Χθες, επανήλθε με νέα ανακοίνωση και νέες τιμές, αποδίδοντας το γεγονός στον επαναπροσδιορισμό (από πλευράς Εγνατίας Οδού Α.Ε., που εκπροσωπεί το Δημόσιο στη σύμβαση) της απόστασης στην οποία τα διόδια αντιστοιχούν από 26,5 χλμ. σε 25 χλμ. Αξιοσημείωτο είναι ότι το υπουργείο Υποδομών έδωσε άδεια λειτουργίας στα διόδια χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο παράδρομος, όπως ορίζει η σύμβαση παραχώρησης. Αντ’ αυτού η εταιρεία, σε συμφωνία με το Δημόσιο, προχώρησε στη διανομή 2.000 «ελευθέρας» σε κατοίκους του γειτονικού χωριού Μώλος. Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή των παράδρομων και η ολοκλήρωση των έργων στον Μαλιακό είναι στην ευθύνη του υπ. Υποδομών. Τα έσοδα από τα διόδια προορίζονται για την κατασκευή του Ε65, που θα συνδέει τη Λαμία με την Εγνατία οδό στα Ιωάννινα.
Σε αυξήσεις προχώρησε και η κοινοπραξία Μορέας, στην εθνική οδό Κορίνθου - Μεγαλόπολης. Η λειτουργία του σταθμού διοδίων Ασέας, καθώς και η αύξηση στην τιμολόγηση των διοδίων (από 0,03 ευρώ ανά χλμ. σε 0,04 ευρώ/χλμ.) συνδέονται με την πρόσφατη παράδοση τμήματος του άξονα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι (προαναγγελθείσες από την «Κ») αυξήσεις συγκρατήθηκαν από το υπουργείο Υποδομών... λόγω δημοτικών εκλογών.
Κινητοποιήσεις
Εν τω μεταξύ, με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απαντούν οι κινήσεις πολιτών στην πρόσφατη αιφνιδιαστική αύξηση κατά 4050% των διοδίων στα Μάλγαρα. Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά των νέων διοδίων στην Πιερία και η Οργάνωση «Ακρίβεια Στοπ» Θεσσαλονίκης προχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής σε δίωρη κατάληψη των σταθμών σε Μάλγαρα και Λεπτοκαρυά επιτρέποντας τη δωρεάν διέλευση 4.000 οχημάτων. Στην κινητοποίηση πήραν μέρος και κάτοικοι των περιοχών Βέροιας και Κοζάνης απ’ όπου διέρχεται η Εγνατία Οδός, και στην οποία ξεκίνησε η λειτουργία διοδίων στον Πολύμυλο Κοζάνης. Οπως τονίζουν οι κινήσεις πολιτών, το συνολικό κόστος των διοδίων μεταξύ Αθήνας - Θεσσαλονίκης έφθασε από 11 ευρώ το 2005 στα 44,2 ευρώ.

Νέα ερώτηση του Αλ. Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό για το μνημόνιο


Για παταγώδη αποτυχία των μέτρων του μνημονίου και για τραγικές συνέπειες από την αδυναμία της κυβέρνησης να εκπληρώσει μερικούς από τους στόχους που είχε θέσει, κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επανακαταθέτωντας την σχετική επίκαιρη ερώτηση του, προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. η οποία δεν είχε συζητηθεί την προηγούμενη εβδομάδα.
«Παρά τις προεκλογικές και μετεκλογικές διαβεβαιώσεις του κ. πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης, συμφωνήθηκε μαζί με την τρόικα ένα ακόμη νέο «επικαιροποιημένο» μνημόνιο. Η παταγώδης αποτυχία των μέτρων του πρώτου και του αναθεωρημένου μνημονίου, είναι φανερή τόσο από τις τραγικές συνέπειες που είχε στην οικονομία, όσο και από την αδυναμία της κυβέρνησης να εκπληρώσει μερικούς έστω από τους στόχους που είχε θέσει», τονίζει ο κ. Τσίπρας και συμπληρώνει:
«Επειδή στη νέα συμφωνία προβλέπεται κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, εξόντωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μεγέθυνση τη ανεργίας, ερωτάται ο πρωθυπουργός:
- Γιατί προχώρησε η κυβέρνηση σε νέο μνημόνιο αφού όπως έλεγε διαρκώς στο πρόσφατο παρελθόν, όλα πάνε καλά, δεν χρειάζονται νέα μέτρα και εντός του 2011 θα ξαναβγούμε στις αγορές;
- Πότε σκοπεύει να ενημερώσει το ελληνικό κοινοβούλιο ή να φέρει προς συζήτηση και ψήφιση το νέο μνημόνιο;
- Έχει συνυπολογίσει το οικονομικό και κοινωνικό κόστος (φτώχεια, ανεργία, κοινωνικός αποκλεισμός, εργασιακά δικαιώματα) από το νέο μνημόνιο;
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίκαιρη ερώτηση

Επίκαιρη ερώτηση Καρατζαφέρη για τη «συνεκμετάλλευση» στο Αιγαίο
Απάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου επί της τουρκικής πρότασης, όπως αναφέρει, για «συνεκμετάλλευση του Αιγαίου», ζητά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ Καρατζαφέρης, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.
«Σε πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας, αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, κ. Μπαγίς, πρότεινε στις «διαφιλονικούμενες περιοχές να φτιάξουμε πλατφόρμες επίλυσης των διαφορών, θέτοντας, εμμέσως πλην σαφώς, ζήτημα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου από Ελλάδα και Τουρκία», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ Καρατζαφέρης και καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σκίτσο του Ανδρεα Πετρουλακη

Ενταση στο Ιπποκρατείο

Ενταση στο Ιπποκρατείο Θεσσαλονίκης μετά από κατάληψη στα ταμεία 

- Ενταση προκλήθηκε στο Ιπποκρατείο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όταν γιατροί της ΕΝΙΘ κατέλαβαν τα ταμεία του νοσοκομείου, προκειμένου να επιτραπεί η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας χωρίς την πληρωμή του αντιτίμου των 3 ευρώ για τις εξετάσεις. Αντίδραση του διοικητή του νοσοκομείου Γ. Χριστιανόπουλου.

Ναυτεμπορική