PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΟΔΟΥ
ΜΙΑ "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ" ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ, ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ.
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ.
ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ
ΟΤΙ Ο ...ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ. 

ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ...ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ

ΝΑ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ "ΛΕΎΚΟΥ" ([ΠΕΛΕΚΑ) ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΟΜΩΣ ΔΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ.
ΕΡΓΑ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ , ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ...ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...

*** ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ : ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ






 απο bikiropoulos.blogspot.com

ΕΥ ΖΗΝ στη ΔΙΟΝ Τηλεόραση με τον ΕΥΓΕΝΙΟ ΟΛΥΜΠΙΟ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 4.30-6.00μμ

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Πηγή: Bikiropoulos.blogspot.com

 

 

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ
ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ
ΩΣΤΕ Ο ΠΕΖΟΣ
ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ
ΠΑΝΤΟΥ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.
Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ.
Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕ
ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΑ.
ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ....!

*** ΟΣΟ ΓΙΑ  ΤΙΣ ...ΑΛΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ
ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ  ή ΤΗΣ ΜΑΓΚΙΑ ΜΑΣ,
ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΓΑΡ.

ΣΤΟ ΕΤΕΡΟΝ, ΤΟ "ΝΕΑΡΟΝ ΥΔΩΡ" ΤΗΣ... ΔΕΥΑΚ

ΜΠΟΡΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΤΕΚΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ, ΑΠΟ ΠΕΡΙΕ ΩΣ ...ΤΑΔΕ, ΣΤΟ ΕΤΕΡΟΝ ΟΜΩΣ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ, ΓΑΡΓΑΡΟ ΝΕΡΑΚΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ....!
ΤΟ ΕΤΕΡΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΠΟΥ ΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ, ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ...ΜΕ ΜΙΑ ΓΕΡΗ ΔΟΣΗ ΧΙΟΥΜΟΡ, ΣΤΑ "ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ" ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ, ΔΕ ΔΙΣΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ, ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ....
ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΠΟΥ ΞΕΔΙΨΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ
ΠΛΕΟΝ
"ΠΟΤΙΖΟΥΝ" ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ....

ΣΤΟ ΕΤΕΡΟΝ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΙΝΟΥΜΕ ΝΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ...!
ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ...!!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΗ ΚΑΙ ΛΑΚΗ.

**** ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 54% ΝΑ ΕΧΕΙ  ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ...?
!!!!!!

ΠΗΓΗ:  Bikiropoulos.blogspot.com

Γιώργος Χατζηκώστας: ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ





Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στην πόλη μας, στην επιστροφή σε ένα φυσικό και πιο ανθρώπινο περιβάλλον, βασική μέριμνα της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης αποτελεί η συντήρηση και η ανάπτυξη των χώρων πρασίνου.

 Έμφαση δίνεται τις ημέρες αυτές στο Δημοτικό Πάρκο, που αποτελεί τον κεντρικό πνεύμονα αναψυχής και πρασίνου για την Κατερίνη. Οι εργασίες γενικότερα περιλαμβάνουν(τόσο στο πάρκο, όσο και σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους πρασίνου του Δήμου), κοπή χλόης, αρδεύσεις, λιπάνσεις, κλαδεύσεις θάμνων και δένδρων, κλπ.

Αναφερόμενος στις εργασίες ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Χατζηκώστας τόνισε: «Το Δημοτικό Πάρκο αποτελεί τον κεντρικό πνεύμονα αναψυχής και πρασίνου για την πόλη μας. Συντηρούμε λοιπόν συστηματικά – και με την συνδρομή γερανοφόρου οχήματος - τις δενδροστοιχίες με την κοπή κλαδιών, ενώ εντατικοποιούμε γενικότερα τις εργασίες φροντίδας του χώρου με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμισή του. Παράλληλα - κατόπιν υπόδειξης των δασολόγων – γεωπόνων της υπηρεσίας μας προχωρήσαμε και στην φύτευση νέων δένδρων, τα οποία στο μέλλον θα αντικαταστήσουν τα γερασμένα και επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών δένδρα».-


ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΓΑΝΟΧΩΡΑ



Επιπλέον, η αύξηση του πρασίνου σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα και σε όλες τις γειτονιές της Κατερίνης, η αξιοποίηση των ελεύθερων εκτάσεων, η αναμόρφωση  των  χώρων πρασίνου και η δημιουργία - όπου υπάρχει η δυνατότητα – νέων, είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες της Αντιδημαρχίας Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η ανάπλαση του  χώρου πρασίνου στο δρόμο προς Γανόχωρα(Β΄Πάροδος Κλαζομενών), όπου φυτεύτηκαν θάμνοι, δέντρα και γενικότερα έγιναν εργασίες αισθητικής αναβάθμισης.
«Το πράσινο είναι για μας προτεραιότητα και σε αυτό οφείλουμε να επενδύσουμε για ένα καλύτερο αύριο». Αυτό ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιώργος Χατζηκώστας επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Στόχος μας παραμένει, όλες οι γειτονιές να έχουν χώρους πρασίνου και  αναψυχής, λαμβάνοντας παράλληλα, υπόψη τις σύγχρονες λειτουργίες της πόλης».
Τέλος, ο κος Χατζηκώστας ευχαρίστησε τους Δασολόγους - Γεωπόνους της Υπηρεσίας Πρασίνου(Ελένη Πάσχου και Θανάση Παπαγιάννη), που επιβλέπουν τις σχετικές εργασίες καθώς και όλο το προσωπικό της Αντιδημαρχίας Πρασίνου, ενώ  όπως τόνισε : « οι προγραμματισμένες εργασίες γίνονται με εντατικούς ρυθμούς και χωρίς διακοπή, καθώς στόχος μας ήταν να μην επηρεαστούν οι καθημερινές ανάγκες της πόλης από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου».

Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗ ΑΤΕ ΑΙΓΙΝΙΟΥ


ΕΡΕΥΝΕΣ κανουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τεσσάρων ενόπλων που το πρωί λήστεψαν το υποκατάστημα της «Αγροτικής Τράπεζας» (ΑΤΕ), στο κέντρο του Αιγινίου Πιερίας, αρπάζοντας το ποσό ύψους 390.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες έφτασαν στο υποκατάστημα λίγο πριν τις 8 το πρωί και καθώς οι πόρτες, εκείνη την ώρα, δεν είχαν ανοίξει ακόμη για το κοινό, εισέβαλαν στο εσωτερικό της τράπεζας σπάζοντας με βαριοπούλες τις τζαμαρίες.
Με την απειλή όπλων, πιθανότατα τύπου καλάζνικοφ, οι κρανοφόροι ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και κινήθηκαν προς το χρηματοκιβώτιο που μόλις είχε ανοίξει, αρπάζοντας το παραπάνω χρηματικό ποσό.
Στη συνέχεια, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο και κινήθηκαν προς την εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, όπου εγκατέλειψαν το όχημα, το οποίο όπως αποδείχθηκε από την αστυνομική προανάκριση, είχαν κλέψει από περιοχή της Θεσσαλονίκης. Οι δράστες εκτιμάται ότι επιβιβάστηκαν σε άλλο όχημα, στο οποίο τους περίμενε συνεργός τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η αντιμετώπιση των ανθρώπων με αναπηρία αποτελεί δείκτη πολιτισμού και συλλογικής ωριμότητας. Η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που έχουμε όλοι έναντι των συνανθρώπων μας με αναπηρία για ίσες ευκαιρίες, στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή.
Θεωρώντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο σε μία σειρά από ζητήματα που απασχολούν τα Άτομα με Αναπηρία, ο Δήμος Κατερίνης διεκδικεί περισσότερο χώρο μέσα στην πόλη για τα ΑμεΑ.
Ειδικότερα, φροντίζει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν στην εργασία, στην εκπαίδευση και κυρίως στην καθημερινότητα των ΑμεΑ. Πιο συγκεκριμένα, δίνουμε βαρύτητα μέσα από την ενίσχυση υποδομών, εξοπλισμού παρέχοντας τις καλύτερες δυνατές και αξιοπρεπείς συνθήκες στις σχολικές αίθουσες της Μέριμνας Παιδιού και των Ειδικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Παράλληλα, δίνουμε έμφαση στην υλοποίηση ποικίλων προγραμμάτων υποστηρικτικών δομών που αποσκοπούν στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών φροντίδας και εκπαίδευσης.
Γεγονός είναι ότι οι υπάρχουσες δομές έχουν βελτιώσει τις συνθήκες για πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρίες στην εκπαίδευση, στην εργασία και στην κοινωνική συμμετοχή, παρά ταύτα όμως οι ανάγκες εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα επίκαιρες και επιτακτικές.
Επιδιώκουμε λοιπόν, την ολοένα πιο αποτελεσματική και πλατιά αντιμετώπιση αποκλεισμών κάθε τύπου. Προς την κατεύθυνση αυτή, οφείλουμε προσήλωση στην προσπάθεια διαμόρφωσης μιας ακόμα καλύτερης καθημερινότητας για τους συμπολίτες μας. Μιας προσπάθειας, ωστόσο, η οποία προϋποθέτει την ενεργό συνεργασία και συμπόρευση όλων μας, στο δρόμο της ελπίδας, των ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων για τα Άτομα με Αναπηρίες. 


Bikiropoulos.blogspot.com

Ανάπλαση της εισόδου και του χώρου του Πνευματικού Κέντρου Ράχης


Το έργο δημοπρατείται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας


Το έργο ανάπλασης της εισόδου και του χώρου του Πνευματικού Κέντρου Ράχης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λόφου δημοπρατείται αυτές τις ημέρες από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, με στόχο την αισθητική και λειτουργική βελτίωση και αξιοποίηση του χώρου.
Το έργο, προϋπολογισμού 125.000€, αφορά στην αντιμετώπιση κατολισθήσεων στην είσοδο του οικισμού της Ράχης, με την κατασκευή τοίχου πρότυπου Εγνατίας, μέσου ύψους 3,5 μ. και συνολικού μήκους 25 μ. καθώς και την επανακατασκευή και βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού ανάντι, σε μήκος 40 μ. με την πεζοδρόμηση αυτού. Επίσης, θα κατασκευαστεί τοιχίο πρότυπου Εγνατίας μέσου ύψους 2 μ. στα 100 μ. από την είσοδο του οικισμού της Ράχης προς την έξοδο από τον οικισμό, ώστε να δημιουργηθεί πλάτωμα και χώρος εξυπηρέτησης των αναγκών του οικισμού, εμβαδού 350 τ.μ. Στο έργο περιλαμβάνονται χωματουργικές εργασίες, εργασίες κατασκευής τεχνικών έργων, εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτόστρωσης, σήμανσης και ασφάλειας.
Το έργο που δημοπρατείται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας έχει ως στόχο να καταστήσει ασφαλή και εύκολη τη διέλευση των οχημάτων που εισέρχονται στον οικισμό της Ράχης καθώς και τη μετακίνηση των πεζών στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου που βρίσκεται στην είσοδο του οικισμού.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΒΑΦΗ

ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 6μμ

Συγχωνεύονται σχολεία

ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σε εξοικονόμηση πόρων προσβλέπει η νέα δομή στην εκπαίδευση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας με συγχωνεύσεις σχολείων και κατάργηση όλων των γραφείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Άρχισαν ήδη αντιδράσεις

ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ..

Αιγινίτη- Σρόιτερ: Τίτλοι τέλους στο γάμο τους;...

Οι εξελίξεις μετά τον ξαφνικό χωρισμό: "Η Δήμητρα έχει ήδη φύγει από το σπίτι"
Επιβεβαιώνεται τελικά η δυσάρεστη είδηση γύρω από τον ξαφνικό χωρισμό του παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων του Alpha και της πρώην Σταρ Ελλάς. "Η Δήμητρα έχει ήδη φύγει από το σπίτι τους στον Άγιο Στέφανο (εκεί έμενε ο δημοσιογράφος πριν από το γάμο τους) και έχει μετακομίσει στα νότια προάστια" λέει άνθρωπος από το περιβάλλον του πρώην ζευγαριού. "Δεν έχουν καταθέσει αίτηση διαζυγίου, αλλά όλα δείχνουν πως και οι δυο θέλουν να βγει συναινετικό με επίσημη δικαιολογία την ασυμφωνία χαρακτήρων. Κανείς τους πάντως δεν επιθυμεί να μιλήσει δημόσια αυτή τη στιγμή και ελπίζουν ότι τα Μέσα θα τους σεβαστούν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνουν". Οι πληροφορίες γύρω από την ύπαρξη τρίτου προσώπου δεν επιβεβαιώνονται από κανέναν.
yupi.gr

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2010

Με μεγάλη προσέλευση των φίλων του πολιτισμού συνεχίζονται οι εκθέσεις εικαστικών, φωτογραφίας, εκκλησιαστικής τέχνης, που συνθέτουν το σκηνικό των «Αικατερινείων», για την εβδομάδα που διανύουμε, αλλά και για αρκετές από τις επόμενες ημέρες. Ειδικότερα:


ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Μια έκθεση που εμπλουτίζει τη γνώση μας για τον ορθόδοξο πολιτισμό και μεταδίδει ανταύγειες της πνευματικής ζωής της Εκκλησίας μας, όπως αυτές μορφοποιούνται στα έργα της υψηλής τέχνης, αλλά παράλληλα και της καθημερινής εκκλησιαστικής ζωής φιλοξενείται στην Ιερά Μητρόπολη, στο πλαίσιο των «Αικατερινείων».

Πρόκειται για την έκθεση χειροποίητων εκκλησιαστικών σταυρών Αιθιοπίας από την συλλογή του Χρ. Γιαννουλάκη. Την οργάνωση - επιμέλεια της έκθεσης έχει η Μαρία Σκλιοπίδου(GALLERY XΡΥΣΑ).
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 Δεκεμβρίου και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται : Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 20:30.

«ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ» ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Η έκθεση του Χαράλαμπου Τερζόπουλου με τίτλο «Εικαστικοί Διάλογοι», συνεχίζεται στην Αστική Σχολή. Ο Χαράλαμπος Τερζόπουλος εκθέτει έργα του σε είκοσι ενότητες, οι οποίες αναπτύσσονται σε οκτώ αίθουσες της Αστικής Σχολής. Το μεγάλο μεράκι και η αγάπη του για τις κατασκευές από ξύλο, μέταλλο και άλλα υλικά γίνεται πλέον προσιτό στο κοινό της Πιερίας και της Μακεδονίας από όπου και κατάγεται.
Η έκθεση χωρίζεται σε δυο τμήματα. Η πρώτη περιλαμβάνει έργα παρμένα από διάφορους χώρους που συγκίνησαν τον καλλιτέχνη μέσω της φόρμας τους. Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει αυτόνομες, καθαρές γλυπτικές συνθέσεις.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 Δεκεμβρίου και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται καθημερινά από τις 10:30 έως τις 13:30 και από τις 17:30 έως τις 20:30.




«ΜΑΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ» ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ξεχωριστή ανάμεσα στις εκδηλώσεις των φετινών «Αικατερινείων», είναι και η έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «Μάνες της Κατερίνης», που επιμελήθηκε ο Νίκος Γραίκος. Η έκθεση φέρνει στο επίκεντρο τις βασανισμένες αλλά αγέρωχες μάνες των προσφύγων, για να μας… πουν τη δική τους ιστορία.
Η μάνα των προσφύγων καθόρισε τη νεότερη φυσιογνωμία της Κατερίνης. Η επίσημη ιστορία την ξέχασε. Τα όριά της ήταν το σπίτι και τα παιδιά της, αν και συγχρόνως εργαζόταν σκληρά στα καπνοχώραφα.
Η έκθεση, που φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης, θα ολοκληρωθεί στις 12 Δεκεμβρίου. Ώρες λειτουργίας Δευτέρα 10:30- 13:30, Τρίτη έως Παρασκευή 17:30- 20:30.

O KΩΣΤΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΗΣ

Μέλος στο κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΜΠΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ αναδείχτηκε ο συμπολίτης μας, ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΗΣ, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης.

Οι εκλογές για το κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΜΠΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010 στη Θεσσαλονίκη.

Η Π.Ο.Ε. είναι Δευτεροβάθμια Οργάνωση των Ποντιακών Σωματείων της Ελλάδας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε το έτος 2004 ύστερα από μακρά προπαρασκευαστική περίοδο και υπό την επίμονη απαίτηση της κοινής γνώμης των Ποντίων και εκπροσώπων 388 και πλέον σωματείων για ενιαία, αξιόπιστη και αποτελεσματική έκφραση και εκπροσώπηση του οργανωμένου ποντιακού χώρου.

Η ζωντάνια, το χαμόγελο, η ισοτιμία δεν είναι για λίγους είναι για όλους.... Γιάννης Αμοιρίδης


Σε μια ευνομούμενη πολιτεία, σε ένα Κράτος με κοινωνική ευαισθησία και σεβασμό στις ιδιαίτερες ικανότητες κάποιων ανθρώπων, τα άτομα με ειδικές ανάγκες απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα. Τα άτομα με «ειδικές ικανότητες» πληρούν τις προϋποθέσεις που τα επιτρέπει να ζούνε με ποιότητα, αυτοεκτίμηση και να οργανώνουν τον τρόπο ζωής τους σύμφωνα με την προσωπική βούληση και επιθυμία τους.
Σε μια ανθρώπινη κοινωνία, δεν υπάρχουν διαχωρισμοί δεν επιτρέπονται οι αποκλεισμοί.
Ο αποκλεισμός δεν δηλώνει τη δύναμη μιας κοινωνίας, δηλώνει την αδυναμία της. Αντίθετα μια κοινωνία ανθρώπινη είναι μια κοινωνία δυνατή.
Είναι υποχρέωση όλων μας, είναι καθημερινός μας αγώνας, η προσπάθεια για την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην παιδεία, την υγεία, την απασχόληση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
Σεβόμαστε και προασπίζουμε τα δικαιώματά τους, καθώς η ευτυχία είναι προνόμιο όλων… Η ζωντάνια, το χαμόγελο, η ισοτιμία δεν είναι για λίγους είναι για όλους.

Γιάννης Αμοιρίδης
Βουλευτής Πιερίας

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΠΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ

Ο ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ...!
ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΕΛΟΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ
ή ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ 
ή ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΠΕ Ο νόμος...


ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΔΡΑΣΗΣ 
ΜΗΝΑΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΣΚΟΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ 
ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ....
ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ....
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ η ΝΟΜΑΡΧΙΑ
ΕΝΑ ΑΝΤΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ 
ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ...!!!!


ΠΡΩΤΟΣ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΙΣ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΑΡΧΩΝ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ  6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010, ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ....

ΠΗΓΗ: bikiropoulos.blogspot.com 

ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ!!!

http://bikiropoulos.blogspot.com/2010/12/blog-post_8057.html

ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΟΙ 3 ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ
*** ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΟ
*** ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΝΕΟΤΟΥΡΚΩΝ
*** ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΖΑΜΙ....


******** ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ???

****ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ..

Ο ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Ο Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας, θα βρίσκεται σήμερα στην Κατερίνη για να τιμηθεί από τη Διοίκηση του Αθλητικού Συλλόγου Ν. Πιερίας «Πύρρος Δήμας».

Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος πορνείας

Κύκλωμα που διακινούσε το 80% των γυναικών από τη Ρωσία στην πορνεία εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια. Συνελήφθησαν 17 άτομα, μεταξύ των οποίων ένας δικηγόρος, καθώς και ένας 40χρονος επιχειρηματίας, που φέρεται να είναι ο ιθύνων νους, και στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για ανάλογες υποθέσεις.

Ενώ ενδεικτικό του εύρους του κυκλώματος είναι ότι έχουν κληθεί από την Αστυνομία για να καταθέσουν τι γνωρίζουν για την υπόθεση περισσότερα από 160 άτομα, από Ιωάννινα, Φλώρινα και Λάρισα.
ΝΟΟΖ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΚ, ΣΕΙΡΑ ΑΠΟΨΕ Ο ΠΑΟΚ

Νίκη και μόνο νίκη θα επιδιώξει ο "δικέφαλος του βορρά" κόντρα στους Βέλγους, για να αποκτήσει κι εκείνος προβάδισμα για την πρόκριση στους  "32" του Γιουρόπα Λιγκ. Απόψε (22.05 /ΑΝΤ1) η Τούμπα θα γίνει... μέρα για να δείξει στον ΠΑΟΚ το δρόμο προς την πρόκριση.